O γραφων ειναι εδώ και χρόνια υπερ της υποχρεωτικής (ποιας προαιρετικής;) στρατευσης των γυναικών στον στρατό. Αιτίες:
Ρεαλιστικές:
* Δεν μπορεί η άλλη, κοτζαμαν νοικοκυρα, κυρία του οίκου, αρχόντισα της κουζίνας και δεν συμμαζεύεται να σε παίρνει τηλέφωνο, ενώ είσαι στου διαόλου την μάνα, πιθανόν ανάμεσα στο 3ο και στο 4ο ποτό (πραγματική ιστορία), πανικόβλητη για να "σκοτώσεις την κατσαρίδα" που εχει στήσει.... μπλόκο στο διάδρομο και την εμποδίζει να πάει τουαλέτα. Ο στρατός σου κάνει μια καλή εκπαίδευση στο θέμα βρωμα/σιχασιά και τέλος πάντων μετά τον πρώτο σωρό σκατών που θα σκαρφαλώσεις για να φτάσεις στην βουλωμένη τουαλέτα, ε το πως βλέπεις το ποταπό ζήτημα "κατσαρίδα" θα αλλάξει οπωσδήποτε όπως και η κατηγορία "μπλιαχ-ίου" γενικότερα.
* Οπως ο στρατός ειναι "σχολείο" και για τα αγοράκια (κυρίως παλιότερα) έτσι και οι γυναίκες μπορεί να μάθουν κάτι από αυτό. Οχι με την εννοια που έχει καθιερωθεί, πως ειναι η πεμπτουσία του δημοσίου, πως μαθαίνεις να γλύφεις, πως η γραφειοκρατία κυριαρχεί κτλ. Προφανώς στο στρατό η γραφειοκρατία, η χαζομάρα και η τυπολατρεία θα κυριαρχούν, γι αυτό λέγεται στρατός και όχι καλλιτεχνικός σύλλογος. Αμα ειναι οι φαντάροι να σκέφτονται και μάλιστα αυτόνομα την κάτσαμε την βάρκα. Οχι, ο στρατός ήταν σχολείο, ιδίως παλαιότερα γιατί ήταν η μοναδική ευκαιρία για μερικούς να πάνε λίγο παραπέρα από τον τόπο που γεννήθηκαν και να δουν και μερικούς ανθρωποτύπους παραπάνω. Στα πλαίσια που υπάρχουν ακόμα γυναίκες που μετά το σχολείο (αν το τελειώσουν) παντρεύονται και μετατρέπονται σε παιδομηχανές, ε μια μικρή περιοδεία ανα την Ελλάδα καλό θα τους κάνει στον εγκέφαλο. Ο γράφων που πηγε φαντάρος με 2 πτυχία, έχοντας κάνει τις βόλτες του και σε σχετικά μεγάλη ηλικία και πάλι σοκαρίστηκε από τους ανθρωποτύπους που πέτυχε εκεί, γιατί όσο να 'ναι οι φοιτητικές παρέες φιλτράρονται. Στο στρατό δεν έχει τέτοια, θα αναγκαστείς να συνεργαστείς είτε με φρούτα την ύπαρξη των οποίων δεν υποπτευοσουν ποτέ είτε με ανθρώπους που απέφευγες συνειδητά. Όλα αυτά ομολογουμένως σου ανεβάζουν ένα level κοινωνικής δεξιότητας, ανοχής και συνεργατικότητας.
* Αμα θετε ισότητα να θυμάστε πως η ισότητα ειναι και στις υποχρεώσεις. Ως φανατικός υπερμαχος της γυναικείας χειραφέτησης και τα λοιπά δεν ειμαι αντίθετος στην πτώση των αντρικών κάστρων.
* Τα στρατόπεδα ειναι κατά κανόνα απαίσια, βαρετά και άσχημα μέρη. Ίσως μια αυξημένη γυναικεία παρουσία να τα βελτιώσει λιγουλάκι. Ασε που αν γίνουν μικτές μονάδες (χλωμό το βλέπω, οι στρατοί όλου του κόσμου πάσχουν απο γενικευμένη ντεκαβλίαση) το όλο θέμα αποκτά και ένα εξτρά ενδιαφέρον. Πάω στοίχημα πως οι κοπάνες θα μειωθούν κατά πολύ.
* Προφανώς αυξημένη προσέλευση κληρωτών θα έχει σαν επακόλουθο την πολυπόθητη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Μπορεί οι τωρινοί 9 μήνες να είναι λίγοι σε σχέση με τους παλαιούς 12, 14, 18 και 20 (ο πατέρας μου είχε κάνει ~30 μήνες θητεία με τις επιστρατεύσεις, τους Αττίλες κτλ), αλλά 4 με 6 μήνες εμένα μου φαίνονται καλύτεροι.
* Μετά την νοσοκόμα με ζαρτιέρες, η καβλωμένη λογαχός παραμένει δημοφιλής αντρική φαντασίωση :)
Πολιτικές:
* Ο στρατός ειναι καλό να έχει ισχυρό λαϊκό στοιχείο μέσα, "κληρωτούς" δηλαδή και να μην είναι αμιγώς επαγγελματικός, οι εξηγήσεις γι αυτό, αν δεν είναι αυτονόητες, θα δοθούν στα σχόλια - αν με ρωτήσει κανένας δηλαδή. Ναι, ξέρω, ο στρατός ήταν και είναι μια βαρετή και ως επι το πλείστον επίπονη εμπειρία, ούτε και σε μένα άρεσε, άσε που μου έκοψε κάμποσες επαγγελματικές προοπτικές, αλλά αν δούμε πέρα από τις προσωπικές μας εμπειρίες και με τους γειτονες μας να ειναι αυτοί που ειναι αλλά και τους κυβερνώντες (διαχρονικά) να είναι αυτοί που είναι, ο πολλαπλασιασμός μαχίμων/στρατεύσιμων και μάλιστα "λαϊκών στοιχείων" και όχι επαγγελματιών, μου φαντάζει ως κάτι θετικό. Θα μου πεις το λαϊκό στοιχείο δεν απέτρεψε την χούντα, οκ, αλλά το τότε λαϊκό στοιχείο δεν ειναι σαν το σημερινό τουλάχιστον ιδεολογικά (δεν ειναι μυστικό πως ένα καλό ποσοστό του τότε πληθυσμού ήταν φιλοχουντικό to say the least)
* Οταν πήγα φαντάρος ειδα πως πολλές μονάδες ειναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να δυσλειτουργούν και οι (εξαντλητικές) 20 και βάλε υπηρεσίες τον μήνα να ειναι κανόνας με αποτέλεσμα μετά απο λίγο να έχεις ένα ολόκληρο στρατόπεδο να κοιμάται όρθιο. Ο σχεδιασμός μπορεί να πάσχει, σίγουρα, αλλά είπαμε, με τους γείτονες να ειναι αυτοί που είναι το πράγμα δεν σηκώνει και πολύ νερό. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά.
* Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι προσλήψεις στο δημόσιο έχουν μειωθεί αισθητά και οι όποιες απουσίες/έλλειψη στελεχών δεν μπορούν πλεον να καλυφθούν τόσο εύκολα με την πρόσληψη ΕΠΟΠ - που ειναι και κατά κανόνα ζώα όρθια.
* Ο υπόγειος και πονηρός δάκτυλος ειναι πως όσο είσαι φαντάρος, θεωρητικά τουλάχιστον:
-σε ταϊζει το κράτος και δεν επιβαρύνεις την οικογένειά σου (αμα θες δηλαδή. Τώρα αμα θες να καπνιζεις/τρως απέξω/κάνεις μπαρότσαρκες την γάμησες οικονομικά)
- δεν είσαι στην αγορά εργασίας και έτσι οι δείκτες ανεργίας δεν ανεβαίνουν, για την ακρίβεια μπορεί να μειωθούν. Αυτό βεβαίως για να πετύχει απαιτεί την μή μείωση της θητείας, κάτι με το οποίο είμαστε σφόδρα αντίθετοι.
Βγήκε λοιπόν ο Καμμένος και κάτι πέταξε σχετικά. Η υποψία μου είναι ότι πρόκειται για μια από τις γνωστές φωτοβολίδες-λαγούς και όχι για σοβαρά επεξεργασμένη πολιτική θέση, Καμμένος ειναι αυτός, αλλά ας ασχοληθούμε επι τη ευκαιρία. Τι λέει λοιπόν ο Καμμένος;
- Προαιρετική 6μηνη θητεία για όσες γυναίκες το επιθυμούν.
- Υποχρεωτική θητεία για όσες γυναίκες θέλουν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας
- Καθιέρωση "στρατιωτικών" λυκείων για όσους εφήβους έχουν σχετικές στρατοκαβλίες.
Κατανοούμε την δίψα του Καμμένου για πολιτική επιβίωση (ειναι γνωστό πως οι αδύναμοι κυβερνητικοί εταίροι κατά κανόνα εξαφανίζονται κάπου στην πορεία) και την προσπάθειά του να περάσει προσωπικό στίγμα. Από το να τρέχει όμως σε καρακίτς του κερατά εκδηλώσεις, να αγγαρεύει τους φαντάρους να παίζουν κλαρίνα και να δίνουν σημαιάκια στις εθνικές εορτές και να φοράει μπουφάν στα οποία δεν χωράει, ειναι μια ευχάριστη αλλαγή πως έκατσε και σκέφτηκε πολιτικά. Ειναι μάλλον η δευτερη σοβαρή πολιτική του σκέψη (πέρα από το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με αυτή) μέσα σε έναν χρόνο (η πρώτη ήταν η επαναδραστηριοποίηση της ΜΟΜΑς) οπότε δικαιούται να έχει έναν πονοκέφαλο αποδοτικότητας.
Καμμένες Αιτιολογήσεις:
1. " Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμασε μαχητές και όχι γραφειοκράτες"
2. "Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο Άμυνας η επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής και η μαχητικότητα του προσωπικού ήταν μια από τις βασικές τους έγνοιες"
3. "Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από ΄τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές"
Ας τα δούμε ένα ένα:
1. Και μαχητές χρειαζόμαστε και γραφειοκράτες και απ΄όλα. Ειναι πάντως αστεία η εικόνα μάχιμες μονάδες να υποστελεχώνονται και λοχοι διοικήσεως, στρατηγεία κτλ να έχουν αυξημένη πληρότητα.
2. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε και μεις. Σιγά σιγά η μείωση της θητείας και η περικοπή προσλήψεων έχουν οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις σε μερικές μονάδες. Προφανώς και δεν ισχυρίζομαι πως ο στρατός κάνει βέλτιστη χρήση του ανθρώπινου δυναμικού του, αλλά επιφυλάσσομαι για το αν ο οποιοσδήποτε στρατός του κόσμου κάνει βέλτιστη χρήση οποιουδήποτε πράγματος. Η βέλτιστη και έξυπνη χρήση αντιτίθεται στας στρατιωτικάς παραδόσεις, ενώ η ασφαλής και for dummies προσέγγιση είναι ο κανόνας και η κυριότερη αιτία ειναι η μακροχρονη εμπειρία μιας και διαχρονικά στους στρατούς όλου του κόσμου πηγαίνουν και τα περιεργα φρούτα που λεγαμε παραπάνω, αυτοί που θέλουν οδηγίες χρήσεως για να ανοίξουν μια μπύρα.
3. Εχοντας δει ως πιτσιρικάς με τα μάτια μου τέτοιους στρατόκαβλους τύπους (ο άλλος έβγαλε όλο το λύκειο πχ φορώντας παραλλαγή και στρατιωτικά άρβυλα (!) ), μπορώ να δεχθώ ότι θα υπάρχει πελατεία για αυτό το πράγμα, ειδικά αν σου δίνει μια εξασφαλισμένη θεσούλα και το μιστουλάκο σου. Ειμαι κάθετα αντίθετος στο ότι οι αξιωματικοί πρέπει υποχρεωτικά να έχουν βγάλει το στρατιωτικό Λύκειο όμως μιας και πολλοί έφηβοι δεν είναι στρατόκαβλοι από τα 15 αλλά μπορεί να τους βγει αργότερα. Άσε που η στρατοκαβλίαση δεν ειναι αρκετό προσόν για να σε κάνει δυνητικό διοικητή μονάδας μιας και πλέον δεν είμαστε στις εποχές της οπλιτικής φάλαγγας. Σε μερικούς όμως που η στρατοκαβλία βγαίνει νωρίς, ε ας το εκμεταλλευτούμε, όχι όμως για να τους κάνουμε σώνει και καλά στελεχάρες. Υπάρχει βεβαίως ο αντίλογος πως αυτή η ιστορία για να λειτουργήσει και στα πλαίσια ίσων ευκαιριών και τα λοιπά πρέπει να γεμίσει στρατιωτικά λύκεια η χώρα, κοινώς νέες προσλήψεις στα κουτουρου, και όλα αυτά για να γεμίσουμε στρατόκαβλους γκασμάδες. Δεν το λες και ειδυλλιακή εικόνα. Οπότε η αντιπρότασή μου εδώ, όπως και σε κάθε τι που αφορά την εκπαίδευση, ειναι το σπεύδε βραδέως.
Τελος πάντων ειπε αυτά που είπε ο Καμμένος. Οι αναμενόμενες αντιδράσεις θα ήταν προφανώς αντίθετες κυρίως από:
* Τους δεξιοι, διότι ο ρόλος της γυναίκας ειναι να είναι στο σπίτι και τι μαλακίες ειναι αυτές
* Τους αριστεροί, διοτι γινομαστε έθνος στρατοκαβλων και τα λοιπά και τα λοιπά - λες και οι "αριστεροκρατούμενες" χώρες δεν έχουν ένοπλες δυνάμεις.
* Τους υπόλοιποι διοτι δεν μας ενδιαφέρουν οι στρατιωτικές ανάγκες αλλά να την πούμε στην κυβέρνηση.
Με ξάφνιασαν όμως οι κραυγές των φιλελεύθεροι. Το να επιτρέπεις σε μερικούς να κάνουν κάτι που θέλουν (προαιρετική θητεία, στρατιωτικά λύκεια) είναι θεωρητικά μέσα στην φιλελεύθερη ιδεολογία, άσε που αυτοί μας έχουν πρήξει με την ειδίκευση σε νεαρή ηλικία. Ο "φίλος" μου Πασχουάλ Μανδραβέλης, το προχώρησε λίγο παραπάνω
@panos2222 υπάρχει δημοκρατική χώρα που έχει στρατιωτικά λύκεια;
— Paschos (@Mandravelis) December 26, 2015
oπότε αναγκάστηκα να ασχοληθώ 13 δευτερόλεπτα κάνοντας δημοσιογραφική δουλεια της πλάκας (ξερετε, απο αυτή που δεν έκανε αυτός), κοινώς ψάχνοντας για χώρες με στρατιωτικά σχολεία στην wikipedia. Δύσκολο ε; Και τι βρήκα; Πως οι ΗΠΑ έχουν μια μαούνα στρατιωτικά σχολεία!
— zaphod b (@aeisixtir) December 26, 2015
Αντε τώρα να εισαι φιλελές με τα σωστά σου και να κατηγορήσεις τις ΗΠΑ για αντιδημοκρατικότητα!
Τέλος πάντων, εγω που είμαι αντιμιλιτιαριστής, αντι-ειδίκευση-σε-νεαρή-ηλικία και αντι- γενικώς μπόρεσα να βρω τις ανάγκες που θα καλύψει αυτό το σχέδιο, άσε που αναγνώρισα και την πονηρια του χοντρού (ο Καμμένους την βγήκε φεμινιστικά στους διαφωνούντες) αλλά και το πολιτικό/πρακτικό ζήτημα του πράγματος. Οι φιλελέ και οι ποταμίτες για άλλη μια φορά απέτυχαν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα, ενίοτε ψευδόμενοι ασύστολα.
* Α, κάποιος να ενημερώσει τον Θεοδωράκη και τους λοιποί πως γυναίκες στο στρατό έχουμε ήδη, είτε υψηλόβαθμες - καρριερίστριες (θυμαμαι μια ταγχαταρχέσα στον Έβρο που ήταν κό-λα-ση), είτε χαμηλόβαθμες-καραβανούδες, είτε ΕΠΟΠ, κοινως ο Καμμένος δεν έκανε και καμια πολιτιστική επανάσταση. Nothing new to see here, move along.
Αντιρρήσεις.
Οι μοναδικές σοβαρές αντιρρήσεις ειναι οι εξης:
* Ο στρατός και οι ιστορίες για το στρατό ήταν το αντίδοτο της "αντρικής" παρέας κόντρα στο μπουρδοροδοκόκκινο, στο τι θα φάμε το μεσημερι, στο τι χρώμα ειναι το μελιτζανολαχανί, στις διαφορές λεπτών και χοντρών σερβιετών και στις αλλες αποκλειστικά γυναικείες κουβέντες που μας κάνουν και τρέχουμε. Λέγαμε εμεις τις καμένες ιστορίες από το στρατό και οι γυναίκες απομακρύνονταν πανικόβλητες και αηδιασμένες. Οι στρατιωτικές ιστορίες ειναι ιδανικός ανθρωποδιώχτης αν θες να συζητήσεις αμιγώς "αντρικά" θέματα - και τρομακτικά βαρετές, επαναλαμβανόμενες και συνήθως ψευδείς btw. Η μαζική είσοδος των γυναικών σε αυτό το άβατο , μετά το κακό που έκανε ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρό που το έκανε γκομενοζήτημα, θα μας κόψει την αποκλειστική γνώση ενός ακόμα θέματος και την ικανότητα να λέμε στην δικιά μας "μην μιλάς μαρή, εσύ δεν ξέρεις".
* Ο ελληνικός στρατός αποκλείεται να γίνει έτσι
* Α, κάποιος να ενημερώσει τον Θεοδωράκη και τους λοιποί πως γυναίκες στο στρατό έχουμε ήδη, είτε υψηλόβαθμες - καρριερίστριες (θυμαμαι μια ταγχαταρχέσα στον Έβρο που ήταν κό-λα-ση), είτε χαμηλόβαθμες-καραβανούδες, είτε ΕΠΟΠ, κοινως ο Καμμένος δεν έκανε και καμια πολιτιστική επανάσταση. Nothing new to see here, move along.
Αντιρρήσεις.
Οι μοναδικές σοβαρές αντιρρήσεις ειναι οι εξης:
* Ο στρατός και οι ιστορίες για το στρατό ήταν το αντίδοτο της "αντρικής" παρέας κόντρα στο μπουρδοροδοκόκκινο, στο τι θα φάμε το μεσημερι, στο τι χρώμα ειναι το μελιτζανολαχανί, στις διαφορές λεπτών και χοντρών σερβιετών και στις αλλες αποκλειστικά γυναικείες κουβέντες που μας κάνουν και τρέχουμε. Λέγαμε εμεις τις καμένες ιστορίες από το στρατό και οι γυναίκες απομακρύνονταν πανικόβλητες και αηδιασμένες. Οι στρατιωτικές ιστορίες ειναι ιδανικός ανθρωποδιώχτης αν θες να συζητήσεις αμιγώς "αντρικά" θέματα - και τρομακτικά βαρετές, επαναλαμβανόμενες και συνήθως ψευδείς btw. Η μαζική είσοδος των γυναικών σε αυτό το άβατο , μετά το κακό που έκανε ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρό που το έκανε γκομενοζήτημα, θα μας κόψει την αποκλειστική γνώση ενός ακόμα θέματος και την ικανότητα να λέμε στην δικιά μας "μην μιλάς μαρή, εσύ δεν ξέρεις".
* Ο ελληνικός στρατός αποκλείεται να γίνει έτσι
(εψαχνα να βρω την διαβόητη σκηνή των "κοινών ντους" του Starship Troopers 1 αλλα μας έφαγε η σεμνοτυφία του youtube και του vimeo)
ή έτσι
Μου άρεσε το άρθρο. Αλλά έχω 2 παρατηρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτον, οι Η.Π.Α. δεν είναι χώρα με την κλασική έννοια μιας και κάθε πολιτεία διαθέτει σχεδόν αυτόνομη κυβέρνηση. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργεί ως παράδειγμα στο σύνολό της.
Δεύτερον όταν κάποιος είναι φιλελεύθερος, με την κυριολεκτική έννοια, δεν σημαίνει ότι δέχεται και όλες τις ηλιθιότητες που μπορεί να προταθούν. Για παράδειγμα κανείς φιλελεύθερος δεν θα συμφωνούσε σε χριστιανικά σχολεία (που φυσικά λειτουργούν στις Η.Π.Α.).
Για να μην πολυλογώ η βλακεία δεν είναι ελευθερία. Το να προτείνει ο κάθε καμμένος πολιτικός με IQ 45 μια ιδέα που ο καθένας θα είναι ελεύθερος να την ακολουθήσει ή όχι, δεν είναι ελευθερία, εξακολουθεί να είναι βλακεία.
Το επιχειρημα ηταν πως σε καμια δημοκρατική χώρα δεν υπάρχουν αυτά. Ασχολείσαι με technicalities.
Διαγραφή:Ρ
Προφανως δεν ειναι η βλακεια ελευθερια, αλλα κοιτα να δεις που ειναι :)
1) αν είναι να πηγαίνουν κληρωτοί στο στρατό τότε να πηγαίνουν και οι γκόμενες (υποχρεωτικα) να δουνε τι παίζει...πλάκα θα έχει...άσε που θα μπορεί να τεθεί επιτέλους το ζήτημα κατάργησης του στρατού χωρίς διάφορες θειάδες να κουνάνε το δάχτυλο (εκ του ασφαλούς)
ΑπάντησηΔιαγραφή2) αυτά τα "θέλουμε μαχίμια" είναι για βόδια εκτός και πιστεύει κανείς οτι αμα γίνει κανα μπραφ θα βγούνε τα μαχίμια να καθαρίσουν με ρόπαλα και χατζάρες
3) ορθώς οι μόνιμοι να έρχονται απο πανελλήνιες γιατί υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να είναι πιο κοντά στο φυσιολογικό...ενώ άμα τον μαντρώσεις απο τα 15 (ή 12), χέσε μέσα
το θέμα με τον στρατό παραμένει:
ποια η αποστολή του και πως την επιτελεί;
σωστή η ΜΟΜΑ μπας και κάνουν και κάτι χρήσιμο αλλά απο εκεί και πέρα;
δλδ πόσες άχρηστες σκοπιές, πόσα άχρηστα στρατόπεδα, πόση άχρηστη πεζοπορία,πόση άχρηστη παρέλαση, πόσο άχρηστο στρώσιμο κρεβατιών και πόσες βολές (π.χ.);
γιατι για τον ΕΣ ο καλός στρατιώτης ξέρει να πορπατά, να στρώνει κρεβάτι, να κάθεται σαν αγγούρι για ώρες, να παγαίνει εκκλησία, να παίζει σαν παιδάκι με το όπλο (οπλασκήσεις το λένε τα κομάντα) αλλά άμα του δώσεις το όπλο να ρίξει ψάχνει να βρει το κοτσάνι...δλδ για ακίνητοι στόχοι μια χαρά εκπαίδευση παίρνουμε αλλά για κάτι χρήσιμο (σε καιρό πολέμου λέμε) παπάρια
οπότε; τι μάχιμοι και κολοκύθια τούμπανα λέει ο χοντρός; πήγε στρατό; και καλά ο πρωθυπουργας έβαλε βύσμα, πήγε ναυτικο και ιδέα δεν έχει...οι λοιποί δεν ξέρουμε τι μαλακίες λέει;
απο που και ως που, να "έχω μαχητές"="να βγαίνουν οι σκοπιές/υπηρεσίες"; δλδ άμα "έρθει ο εχθρός" οι δικοί μας "μαχητές" (μη χέσω) τι θα κάνουν; ανάρτιση σημαίας, πορεία προς τυχαία κατεύθυνση, στρώσιμο κρεβατιού, παρέλαση, αναγνώριση ή οπλασκήσεις; γιατί κάπου εκεί τελειώνει το ρεπερτόριο
1. οκ
Διαγραφή2. Προφανως και ειναι βλακειες. Μεχρι να δεις τον άλλο να βάζει τα κλάματα σε βολή :ΡΡΡ
3. Σωστο, εξ ου και η δικιά μου διαφωνία.
Επαναλαμβάνω ότι η χαμηλή νοημοσύνη, οι αχρείαστες ρουτίνες και η γραφειοκρατία ειναι χαρακτηριστηκά των στρατών γενικώς. Ειδικά "απολεμων" όπως ο δικος μας :Ρ
Η εκπ/ση ημων των σπουδαγμένων γεροντων δεν ειναι κατά κανόνα η τυπική στρ. εκπαιδευση. Περνα απο τπτ τφκ ΠΖ να δεις :)
Προφανώς θα γινονται πάντα σκοπιες, υπηρεσίες, χαμαλίκι και χοντρο σφουγγάρισμα. Το ζήτημα ειναι πως αν βγαινουν οι υπηρεσίες χωρίς θέμα, τότε θα προλαβαίνεις ίσως να κάνεις και μια παραπάνω εκπ/ση. Εμεις δεν προλαβαίναμε ούτε να κοιμηθούμε, που λόγος για εκ/πση, και δεν μπορούσες να πεις γάμα το, μην φυλάς το στρατόπεδο που είχε μέσα μια μαούνα όπλα πχ
έκανα και πεζικάριος
Διαγραφήτώρα για όπλα, μέγεθος στρατοπέδου,σκοπιές κλπ...τι θυμίζει, τι θυμίζει...α ναι:
"κόβεται τις ιτιές για να χτίσετε τρελοκομεία να στεγάσετε αυτούς που τρελάθηκαν επειδή κόψατε τις ιτιές"
"you cut down elm trees to put up institutions for people driven insane by the cutting down of elm trees"
http://toddmcompton.com/lemm.html
πάντως, το βασικό αντικείμενο του στρατού είναι να σε κάνει υπάκουο και πρόβατο καθώς αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του (αστικού) στρατιώτη (και καλού μελλοντικού πολίτη)...οπότε υπάρχει λόγος που σε βάζουν να τρως την μέρα σου έτσι άσκοπα, να τρως σκατά και να μην έχεις ελπίδα να βγάλεις άκρη, να βρεις λογική κλπ
Ζαφ είσαι φάουλ. Δεν υπάρχουν εξ ολοκλήρου δημόσιες στρατιωτικές σχολές στις ΗΠΑ (συμφώνως με το σύνδεσμο που παράθεσες), παρά μόνο πολιτειακά. Όσο και να μη σου αρέσει ο Μανδραβέλης, τεχνικώς, έχει δίκαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνος
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΌπως είπα και πιο πάνω ασχολείστε με technicalities. Δεν είπα πως ειναι 100 % κυβερνητικό, δεν είπα πως ανήκουν στην ομοσπονδη κυβ.
ΔιαγραφήΚΑΝΕΝΑ σχολείο στις ΗΠΑ δεν ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση έτσι και αλλιώς, αυτο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν δημόσια (πολιτειακά, δημοτικά κτλ) σχολεία, σημαίνει πως μου ζαλίζετε τ αυτιά χωρίς λόγο. Ο ίδιος ο Πασχουαλ δεν έφερε καμία αντίρρηση btw γιατι το επιχειρημά του δεν ειχε να κάνει με το δημόσιο χαρακτήρα, αλλά ήταν ακριβώς και επι λέξη αυτό:
"υπάρχει δημοκρατική χώρα που έχει στρατιωτικά λύκεια;"
και του είπα πως ναι, υπάρχει.
Δύσκολο ειναι;
Με ωραίο θέμα ασχολείται το πρώτο post του blog για το 2016! :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή όλοι έχουμε υπηρετήσει την θητεία μας στον Ε.Σ. κ έχουμε ιδίοις όμασι γνώση για το τι ακριβώς παίζει, νομίζω πως το θέμα δημιουργήθηκε εκ του μη όντως. Δυστυχώς, ο χοντρούλης ο Πανούλης, παρ' ότι αδυναμία, η αλήθεια είναι πως πέταξε μια πατάτα πιο χοντρή κ από τον ίδιο.
Η χαμηλή επάνδρωση των "μάχιμων" μονάδων οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός πως τα βύσματα δουλεύουν υπερωρίες, για να υπηρετήσουν όλοι στο ...ακριτικό βόρειο Κολωνάκι, ανεξαρτήτως υπουργού κ δευτερευόντως, λόγω της μείωσης της στρατιωτικής θητείας των κληρωτών(όταν εμείς κάναμε υπηρεσία 18 μηνών στις κορβέττες, δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα!). Αυτό πήγαν να το λύσουν με τους ΕΠΟΠ, αλλά πλέον δε παίζουν γκαφρά...
Οπότε, ψάχνουν να βρουν τρόπους να λύσουν τα θέματα (υψηλή ανεργία/χαμηλή επάνδρωση) με patch-αρίσματα, που λέν' κ οι κομπιουτεράδες.
Εν κατακλείδι, ευπρόσδεκτες οι γυναίκες στο στράτευμα (ήδη υπηρετούν πολλές ως αξιωματικοί), προκειμένου να καλύψουν τις γραφειοκρατικές κ εν γένει βοηθητικές θέσεις, μπας κ γεμίσει κανένα στρατόπεδο κ ασχοληθούν σε ποιο μάχιμα καθήκοντα οι άντρες.
Βέβαια, όταν λέμε "μάχιμα καθήκοντα" να τα διευκρινίσουμε αυτά, γιατί προφανώς δεν είναι ίδια για όλους!!! Εδώ μια εικόνα, τι εννοούν άλλοι ως μάχιμο ---> https://www.youtube.com/channel/UCT4layPPCzgR_99g5VYYvmQ
Καλή χρονιά εύχομαι κ δημιουργικά postαρίσματα!!!
Υ.Γ.1 Ο Πασκουάλ, έχει υπηρετήσει την θητεία του?!? LoL
Υ.Γ.2 Ο Πανούλης έχει αρχίσει να ιδρώνει, για το αν θα μείνει στη θέση του ή είναι η ιδέα μου??
Υ.Γ.3 Δεν πέρασε καλά - καλά ένας χρόνος στη κυβέρνηση κ έχετε αρχίσει να κάνετε σα δεξιάτζες!:P Τι θα διαβάζουμε του χρόνου τέτοια εποχή άραγες?? LooL
Υ.Γ.4 Μετά τις γιορτές, ένα τέτοιο ανάλαφρο ανάγνωσμα, ήταν like peaches! Well done, m8!
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο μέγας ψέκας πέτυχε. Κάθησε 4ns και σκέφτηκε. Πέταξε 3 παπάρες και μετά έγινε το σούσουρο του στρατόκαυλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπικοινωνιακώς είναι σίγουρα γάτος καθότι μίλησε στο υποσυνείδητο του εκάστοτε ψάρακα (δει, όλους τους από και κάτω) που τσιμπάνε σε ότι αφορά τα λεγόμενα του αφεντικού.
Το πραγματικά όμως φαιδρόν της υπόθεσης είναι (και δεν ασχολούμαι με τους λοιπούς gfx) τα φιφελέ υποκείμενα που αναζητούν δημοκρατία και πιάνονται από τέτοιου είδους δηλώσεις, ενώ όταν συνομιλούν με ομοϊδεάτες τους πολιτικούς τείνουν να ξεχνούν και να βασίζονται στην ύπαρξη τέτοιων δομών.
Κλασσικό παράδειγμα οι ΗΠΑ, well said.
Τί κυνισμός...
Αυτό μου θυμίζει τότε που για να δείξουνε ότι το κάνουνε, επέτρεψαν σε μαύρους να αρχίσουν να εκπαιδεύονται σαν πιλότοι μαχητικών στις ΗΠΑ τον ΒΠΠ. Τους είχανε για δείγμα σ' ένα στρατόπεδο στην Τασκίγκη χωρίς να πετάνε, μέχρι που επισκέφτηκε το στρατόπεδο η κα. Ρουζεβελτ ζήτησε να την πετάξει ένας μαύρος μπροστά στους φωτορεπόρτερ και την επομένη τους στείλανε στην Βόρειο Αφρική. Από εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου, πετώντας Μάστανγκ P-52 με ουρές βαμμένες κατακόκκινες σαν σήμα του σμήνους της Τασκίγκη, έφτασαν να συνοδεύουν Β17 πάνω από το Βερολίνο ως το μόνο σμήνος που δεν έχασε ποτέ ούτε ένα βομβαρδιστικό σε Γερμανικά πυρά. Οι Γερμανοί τους είχαν βαφτίσει "οι κόκκινοι διάβολοι". Λες οι γυναίκες στον Ελληνικό στρατό να τα βγάλουν πέρα σαν τους μαύρους πιλότους της Τασκίγκη και μετά να κάθονται οι άνδρες στα καφενεία να αναλύουν το πως και γιατί;
ΑπάντησηΔιαγραφή