Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016

Τοπ της εβδομάδας

Καιρό είχαμε αλλά είναι κρίμα τέτοιες ειδησάρες να περάσουν ασχολίαστες. Το ποστ ειναι τίγκα στα τουιτς και στις φωτογραφίες επειδή τον τελευταίο καιρό (μιας και μου κλείσανε το account στο facebook αμέσως μετά από αυτό το ποστ για τα ποσοστά του πρώτου γύρου των εκλογών της ΝΔ, δεν ξέρω γιατί :) ) την βγάζω στο twitter για να μάθω τα νέα της ημέρας μεσω διάδρασης από άλλους χρήστες.



Τοπ δημοσιογραφίας: Βήμα το αδεκαστον, το αντικειμενικόν το διαχρονικώς έγκυρον και ανυστερόβουλον.

Βήμα 2009. Αστραπιαία μετάδοση της είδησης. Πριν αυτή γίνει. Και αν δεν γίνει, κακό του κεφαλιού της.
Μια μικρή, τόσο μικρή ειδησούλα η οποία μας έδειξε πως ακριβώς γίνεται το ρεπορτάζ στην Ελλάδα. Κάπου τότε έπρεπε να κλείσει η εφημερίδα να τελειώνουμε, διότι αβλαβές το άρθρο μεν, παραπληροφόρηση δε και τέλος πάντων ενδεικτικό νοοτροπιας. Εμείς θα σας λέμε την πραγματικότητα, και αν τελικά δεν έγινε, ε κακό του κεφαλιού της πραγματικότητας.

Βήμα 2015. Αποκάλυψη σκανδάλου νέου υπουργού. Μια τρανταχτή υπόθεση, η οποία εν πολλοις απονομιμοποίησε μεγάλο μέρος του πανθομολογούμενου συριζαίικου "ηθικού πλεονεκτήματος":
Το όλον project το είχε αναλάβει ο Βασίλης Χιώτης, ο οποίος τότε στο twitter καλημέρα του 'λεγες, για τον Κατρούγκαλο σου έλεγε.





Εμείς οι μή σχετικοί με την υπόθεση, ομολογώ πως το ψιλοφάγαμε και αρχίσαμε να γκρινιάζουμε ελαφρώς. Αν και κατά πόσον τελος πάντων αυτο το πράγμα έβλαψε τον Σύριζα και κυρίως την κυβέρνηση και την "πρώτη φορά αριστερά" εν καιρώ εθνικής διαπραγμάτευσης και χοντρών ρίσκων, δεν το ξέρω, αλλά καλό στην "εθνική υπόθεση" σίγουρα δεν έκανε.

Τέλος πάντων, μερικοί ασχολήθηκαν δημοσιογραφικά για ολίγον τι, και σιγά σιγά ανακάλυπταν ορισμένα ... "ψήγματα" παραπληροφόρησης.



Αλλά ο Χιώτης στ' αρχίδια του, το θέμα ήταν καυτό και έπρεπε η κυβέρνησει να θιγεί με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι δεν είναι;
Τέλος πάντων φτάσαμε στο:

Βήμα 2016.
Πας στο Βηματοδότη. Ψάχνεις κάπου στην μέση της άρθρου. 

"Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015. "




Τοπ καινοτομίας: Νέα Δημοκρατία
Βγήκε ο Κούλης. Ο νέος, ο άφθαρτος, ο ισουίτης, ο ....αντινεποτιστής, ο ....κεντρώος. Αρχίσαν και οι αντικειμενικές καλύψεις του γεγονότος :)

Τέλος πάντων, το είχα πει πως οποιος και να έβγαινε από τους Κούλη-Βάγγο η νέα ΝΔ σίγουρα δεν θα ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Μάλλον όμως ο Κυριάκος βάλθηκε να με διαψεύσει με το καλημέρα σας :(



Αν ειδικά επαληθευθεί η είδηση ότι ο Αδ. Γεωργιάδης γίνεται αντιπρόεδρος της ΝΔ τότε στην κυριολεξία ο Κούλης θα βάλει σε πρώτο τραπέζι πίστα αυτούς που ο (δικός του) λαός πέταξε από το παράθυρο. 
Συμπέρασμα:




Τέλος πάντων, οι πανηγυρισμοί δεκτοί, ο πνιγμένος άλλωστε από τα μαλλιά του πιάνεται, και σας μην ξεχνάμε το κυριότερο επιχείρημα: ο Κυριάκος δεν είναι λαϊκιστής. Εεεε δηλαδή... περίπου... :)






Τοπ επιχειρηματικότητας: Ελληνικός χρυσός Α.Ε.
Για μη-καλά-εξηγήσιμους λόγους μια ζημιογόνα (από το 2007) εταιρεία είπε ότι κλείνει. Αιτία που προβάλλει η γραφειοκρατία. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης απλά θα θυμήσω αυτα που είχα γράψει από το 2013:
* Οι χειρότερες περιβαλλοντικά εταιρείες  παγκοσμίως ειναι οι μεταλλευτικές. Οι πετραιλαϊκές είναι οικολογικοί άγιοι μπροστά τους. Αμα αυτό δεν το νογάτε, δεν φταίω εγώ, ενας blogger ειμαι, να πάτε να διαβάσετε κανα βιβλίο.
* Το οικολογικό πρόβλημα δεν ειναι "τα δεντράκια", εκτός και αν είσαι τέρμα ηλίθιος ο Άδωνης Γεωργιάδης
* Κατά κανόνα ένα ορυχείο μετά το πέρας της εξόρυξης ειναι μολυσμένο και θέλει φροντίδα και έξοδα για πάντα. Όσο είχα διαβάσει δεν έβλεπα δικλείδες ασφάλειας σε αυτό (όπως πχ προκαταβληθέν ποσό γι αυτή τη δουλειά εκ μέρους της εταιρείας)
* Ο τρόπος ανάθεσης κτλ είχε προξενήσει βλάβη στο δημόσιο και μάλιστα με ευρωπαϊκή βούλα. (η εικών δεν ειναι απο το λινκ)


Η άποψη μου ήταν και παραμένει πως το τελευταίο που θέλουμε ειναι μια εξόρυξη χρυσού, ειδικά τέτοιου τύπου, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Ασχέτως κυβέρνησης, εταιρειας και τέτοιων πραγμάτων, πόσο μάλλον σε αυτή τη φάση που απ όπου και να το πιάσεις, το πράγμα βρωμάει.
- Ο αριθμός των εργατών κυμαίνεται από τους 600 έως τους 2000 και βάλε, ειδικά όταν η εταιρεία έχει "δυσκολίες". Κακές γλώσσες λένε πως η σύμβαση γράφει για ~1300 εργαζόμενους σε φουλ ανάπτυξη της επένδυσης, κοινώς ότι άλλο ακούτε είναι μάλλον μούφα και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται τυπικά σαν συναισθηματικός εκβιασμός.







- Η επένδυση δεν έχει αποδώσει ακόμα 1 ευρώ φόρο
- Οι παραβιάσεις της Σύμβασης απο την εταιρεία είναι πολλές και όχι ασήμαντες

- Ο πιο φανατικός οπαδός της εν λόγω επένδυσης παραμένει ο διάσημος ήρωας Πάχτας. Κανονικά αυτό και μόνο θα έφτανε για να μας ψιλλιάσει αρνητικά.

Τελος πάντων έκανε το τουρλουμπούκι της η εταιρεία, για δικούς της λόγους, με κρυφή αιτία μάλλον την κατακόρυφη πτώση της τιμής του χρυσού, που κάνει ασύμφορο το όλο κολπο (υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει κάποια φλέβα χρυσού ή κάτι τέτοιο. Μιλάμε για συγκεντρώσεις 30g/τόνο χώματος στην καλύτερη) και βεβαίως αρχίσανε τα όργανα:









Ακόμα και ο Κούλης, ο νέος και φιλελεύθερος και ευρωπαίος αρχηγός της ΝΔ έκανε ποδαρικό με τις Σκουριές:

"«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό."


Τοπ καπιταλισμοκομμουνισμού: ΚΚΕ και Κουκουτσούμπας
Γιατί υπάρχει ένα κοινό σημείο που ο καπιταλισμος και ο κομμουνισμός συναντιούνται και αυτό είναι η αδιαφορία για μερικά πράγματα, όπως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγου χάριν. Ο σ. Κουτσούμπας εν ολίγοις δεν πολυνοιάζεται γι αυτά τα περίεργα που λέμε εμείς, αλλά για να λειτουργήσει "το εργοστάσιο" υπο λαϊκή κυριαρχία (λινκ). Και επειδής η λαϊκή κυριαρχία αργεί να έρθει, ας λειτουργήσει "το εργοστάσιο" και βλεπουμε.

Το όνειρο του Κουτσούμπα ειναι προφανώς να δουλεύουμε όλοι σε "εργοστάσια" ακόμα και αν  το μόνο που παράγουμε είναι εξαρτήματα για τα άλλα εργοστάσια που παράγουν εξαρτήματα για το δικό μας.

Αν δεν το ξέρετε η μόνιμη επωδός των ακραίων φιλελέ αμερικανων επιχειρηματιών ειναι ότι οι οικολογικές ανησυχίες ειναι αναπόδεικτες αριστερίστικες και αντιεπιχειρηματικές μαλακίες.
Περιέργως οι σοβιετικές δημοκρατίες θεωρούσαν την οικολογία ...καπιταλιστικό κόλπο για να πληγεί η σοβιετική βιομηχανία. Ακόμα πιο περιέργως η καπιταλιστοκομμουνιστική Κίνα ειναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς σκουπιδιών παγκοσμίως. Και δεν τα εισάγει για επεξεργασία και τέτοια χαριτωμένα. Όχι, τα εισάγει, εισπράττει χρήμα, και τα θάβει. Αυτή ειναι η οικολογική ανησυχία και η προστασία που θέλει ο Κουτσούμπας. Αν του πεις "θα προσέχω" σε πίστεψε, οικολογικά τον κάλυψες, αρκεί όμως "το εργοστάσιο" να ειναι λαϊκή περιουσία. Και να μην ειναι δεν πειράζει. Ας μείνει το "εργοστάσιο" και βλέπουμε....



Τοπ ξεφτίλας: Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Έχω διαβάσει μαλακίες και μαλακίες στην ζωή μου, αλλά αυτή η μαλακία ειναι από τις σπάνιες. Πέρα από τα ανεδαφικά και άσχετα που γράφει, ειναι προφανές ο άνθρωπος ότι δεν έχει ιδέα περι εκπαιδευτικής πολιτικής και απλά αναπαράγει εκθέσεις ιδεών-φωτοβολίδες κατά το αδωνίδειο στυλ, πετάει και στα κουτουρού ένα περί διδάκτρων εεεε "συνδρομής" και μετά παραπονιέται που τον ξεχέσαμε!

Τι να πω, αν το πιάσω γραμμή γραμμή θα φάω 15 σελίδες για να βρίζω. Ο άνθρωπος ειναι άσχετος. Πολλοι τον θεώρησαν λαγό και μάλλον τέτοιος είναι, όχι για να περάσει κάτι στην Εκπαίδευση, αλλά για να γίνει ντόρος κατά τη διάρκεια της κουβέντας για το Ασφαλιστικό. Απαράδεκτος.


Α, ο άνθρωπος προέβη σε διευκρινίσεις που μας περνούν για ηλίθιους.


Εγώ πάντως μένω σαν τον μαλάκα να ρωτάω μονότονα τα ίδια και τα ίδια:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aeisixtir