Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011

Το εχουμε χασει τελειως

Τελείως λεμε!!

Μεχρι στιγμης εχουμε ακούσει πως η αριστερα ειναι συνυπευθυνη για το που ειμαστε οικονομικώς. Και μαλιστα η "επισημη" ρητορεία τη θέλει να ειναι συνυπεύθυνη διότι δεν ήταν υπεύθυνη για μας, διοτι δηλαδής δεν κυβερνησε ΠΟΤΕς!. Γι αυτο και έφταιγε(!). Λες και δεν είχαμε αυτοδυναμες κυβερνησεις που εκαναν  Ο,ΤΙ γουσταραν για χρονια και χρονια. Λες και οι ιδιες αυτες αυτοδύναμες κυβερνησεις δεν εφαρμοζαν το μοτο "αλλα λεω πριν τις εκλογες, αλλα κανω και πάντα διορίζω τους δικούς μου". Οχι, δεν έφταιγαν αυτοι. Εφταιγε η αριστερα, επειδη ειχαμε (;....φανταζομαι διοτι μερικα επιχειρηματα δεν μπορω να τα παρακολουθήσω) κοινωνικό κρατος (;) και αυτο κοστιζε και το ζήταγε η αριστερα και τετοια.

Μαλιστα. Τελος πάντων αυτο το στάδιο το προσπεράσαμε. Η παντελης ανικανότητα του ΓΑΠ και ο παλιμπαιδισμος της τριανδρίας ΓΑΠ-Αντωνη-Καρατζαferries εδειξε γενικως πως οι ανθρωποι ειναι αλλου γι αλλού!

Και πάλι όμως μερικοι είπαν πως έφταιγε η αριστερα που ο ΓΑΠ με τον Αντωνη κανανε χαζομαρες και που ο Καρατζαγιώργος έκανε το βαρυ πεπόνι. Ήπρεπε (καλο ε;) να συνεργαστούν και τούτοι σε τούτο το ......παρασυνταγματικο (σιγουρα. Πιθανον και αντι-) πραγμα που ονομαζουμε κυβερνηση δια να ειναι και αυτοι συνενοχοι. Η συνενοχή θα...τους αθώωνε στα μάτια των κατηγόρων τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, όπως έγραφε χαριτωμενα και ο Ραφαηλίδης, ο κυριοτερος σκοπός ύπαρξης του Ελληνικού κράτους (δηλ αυτών που κυβερνουσαν και των ελιτ που είχαν από πίσω) από το 1824 (!) και δώθε ήταν είναι και θα είναι η είσπραξη και διαχείριση δανείων. Από τη στιγμή λοιπόν που η αριστερά αποφάσισε πως ναι μεν καλά τα δάνεια, αλλά δεν ειναι και uber alles, επρεπε να θυμηθούμε.... τι αλήθεια ...σύντροφοι;

Κατά τα φαινόμενα τη δεκαετία του 50 (!). Το φόβο του νικητή, αν και μεταξύ μας ιδεολογικά ηττημένου, όχι γιατί παίξανε μπάλα οι ιδέες αλλα διοτι χωρίς τους αμερικάνους θα έχανε, που είχε το κράτος ενάντια σε κάθε τι που ήταν αριστερο, ακόμα και στις αριστερες στροφές στους δρόμους ("θα πάτε ευθεία, μετά όχι-δεξιά και μετά ευθεία"), οπου στα ματια του ποπολου ο "αριστερος" φανταζε σαν διασταυρωση του Σατανά με τον Χίτλερ (ακομα θυμομαστε τις ιστοριες με τα καραβια με....κονσερβοκουτια που ΘΑ εστελνε η ΕΣΣΔ και τα ......απετρεψε το πραξικοπημα!). Και βεβαίως θυμόμαστε που οδήγησε μετά από λίγα χρόνια αυτό ε;

Μονο που τώρα αυτο φντ λίγο κουλο. Κατ' αρχας, δεν υπάρχει αντίπαλο δεος. Μονο η Κινα ειναι ισχυρος ΚΚ-παιχτης και όμως οι "δεξιοι" την καλοπιάνουν και όχι οι αριστεροι (να δεις που σε λίγο θα αναγγείλει περιχαρής ο Παπαδήμος πως γίναμε ανταγωνιστικοί με μισθούς Κίνας) και η αριστερα προς το παρον απλα παιζει κατενάντσιο κρατώντας τα μπόσικα (τότε, παρόλο που δεν πολυλέγεται η ΕΣΣΔ κτλ  ήταν πιο μπροστα σε ποιοτητα ζωής από τις δυτικές χωρες, κάτι το οποίο άλλαξε γρήγορα). Παρόλα αυτά φντ να υπάρχουν ισχυρά γονίδια μαλακισμού και φόβου στην κοινωνία, τα οποία πρέπει επειγόντως να στραφούν προς τον "κατά βάθος υπεύθυνο", την αριστερα δηλ πριν στραφούν στον πραγματικό υπεύθυνο, το πολιτικό σύστημα (με την εννοια της κληρονομικής δημοκρατίας των σογιών και των κονέ) αρχικά, σε πρόσωπα κατόπιν και ίσως στον καπιταλισμό τελικά (....λέμε τώρα).

Μπροστα στον κίνδυνο απώλειας των δανείων ξεχνιόνται βεβαίως και μπέσα και φιλότιμο (δεν τα είπα εγώ, αλλος τα είπε) και τα πάντα


Οποτε πρέπει το πόπολο να μείνει στην πορεία που έχουμε, διοτι τα δάνεια ειναι φίλοι μας, και επειδή το μάτι του αρχίζει και γυρίζει από την πείνα μόνο ο φόβος μπορεί να φυλάξει τα έρημα. Και επειδή επειδή το παραμύθι της συνευθύνης δεν φάνηκε να πολυτσουλάει, αρχισαμε τα....μεταφυσικά. Αν δεν δώσετε κώλο, θα έρθουν οι ....αριστεροι. Για κονσερβοκούτια ακόμα δεν ακούσαμε τίποτε, αλλά κουράγιο, έχουμε πορεία και ο κατήφορος ενδέχεται να είναι μακρύς.


Θα γίνουμε Κούβα λοιπόν της Μεσογείου και αυτό ειναι κακο. Το ότι οι ίδιοι μας έχουν κάνει Ουγκάντα (συγνώμη Ουγκάντα, απλα αυτό μου ήρθε στο μυαλό) και πηγαίνουμε προς Αϊτη δεν φντ να έχει σημασία. Το ότι η Κουβα πχ εχει σουπερ κοινωνικο κρατος, δωρεαν υγεια και παιδεία, δεν φντ να εχει σημασια. Το οτι ΔΕΝ στηριζεται σε ξενο δανεισμο, εχει εμπαργκο και παρολαυτα επιβιωνει δεν εχει σημασια. Προσοχη δεν ειπα πως η Κουβα ειναι "καλα", τι να λεμε τώρα, αλλα σε σχέση με μας και το τί μέλλει γενέσθαι ενδεχεται να ειναι και πρόοδος.


Ας δούμε το τελευταίο δείγμα σωτήριας και "προσοχή-ερχονται-τα-κουμμουνια" ρητορικής:

( http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=431362#.TstF-yygafZ.twitter Τονισμοι και σχολια δικά μου ως συνήθως.)

Για κάποιο λόγο που ουδείς τον αντιλαμβάνεται, οι δανειστές μας έχουν αποφασίσει να φέρουν, με κάθε τρόπο, την Αριστερά στην εξουσία (πωπω! κακό! φτου σιξ σιξ σιξ!). Δεν υπάρχει πια αμφιβολία περί αυτού: το μόνο ερώτημα είναι αν ψηφίζουν Αλέκα ή Αλέξη – αλλά, καθώς είναι και πολλοί, μπορεί και να ναι διχασμένοι. Και εξουσία δεν σημαίνει αναγκαστικά κυβέρνηση: και ο Ανδρέας έγινε κυβέρνηση το ’81, όμως εξουσία, είχε αρχίσει να γίνεται από το ’77, από την ώρα που η κοινωνία είχε πια πειστεί ότι εκεί πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της… (η γνωστή παπάτζα. Το ότι η κοινωνια λεει 5 πραγματα δεν σημαινει πως και οποιος τα λεει εξουσιαζει. Αμα ειναι ετσι γιατι ακομα γινονται περικοπες και πεφτουν φοροι; Η μηπως πρεπει να το βουλώσουμε και να τους λεμε και μπραβο;)
Στην πράξη, αυτό επιχειρείται να γίνει σήμερα με την Αριστερά: να καταστεί σταδιακά ο κύριος, αν όχι και ο μόνος πολιτικός χώρος που θα είναι συμβατός με το λαικό αίσθημα. Και γίνεται ταυτόχρονα από δύο πλευρές: και «μαρξιστικά» και «εθνικά». Η ερμηνεία πως οσοι κυβερνησανε, απλα τα κανανε σκατα, δεν φντ να αγγιζει τον αρθρογραφο. Υπαρχουν κατα τα φαινομενα 2 τροποι σκεψης. Ο σωστος που είχαμε πάντα και ο αριστερος που ειναι προ των θυρων. Αλλα μην βιαζεστε, διοτι το πραγμα παρακάτω αλλάζει.
Δεν είναι μόνον οι τρομερές πιέσεις που ασκούνται στο κοινωνικό σώμα από την πολιτική της «σωτηρίας» - ο θεός να την κάνει και πολιτική και σωτηρίας… (μπα; Αρα αμα δεν ειναι πολιτική και δεν μας σώζει δεν πρέπει να κοιτάξουμε άραγες και άλλες προτάσεις;)
Είναι και οι ασφυκτικές, μαφιόζικου τύπου, πιέσεις που ασκούνται στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για μια υπογραφή που, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται σε τίποτα – κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Βερολίνο . Πιέσεις, που απειλούν πλέον αληθινά να οδηγήσουν σε μείζονα αναδιάταξη την πολιτική  έκφραση των κοινωνικών σχηματισμών στη χώρα. (μπα, εμενα μου αρέσει: http://topontiki.gr/article/25416#.TstO6n6pq_k.twitter)
Ισως σπεύσει να πει κάποιος ότι όλα αυτά, δεν τους ενδιαφέρουν, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να πάρουν τα λεφτά τους. Σωστά: αυτό είναι το κύριο – και όχι το μόνο - που τους ενδιαφέρει. Όμως, γι αυτό ακριβώς και ο παραλογισμός τους μεγαλώνει: διότι τότε είναι που δεν θα τα πάρουν…
Η ελληνική αριστερά, δεν είναι πια ούτε του γραφικού περιθωρίου, ούτε των «σαλονιών». Οποιος πιστεύει ότι ο αντιευρωπαικός και αντιδυτικός της λόγος είναι παπανδρεικού τύπου πριν τις εκλογές του ’81, πλανάται. Η αριστερά έχει ξεκάθαρη και γνήσια αντιευρωπαική ατζέντα και μάλιστα σε όλες τις κύριες εκφράσεις της (οχι δεν εχει. Ακομα και το ΚΚΕ εχει βαλει νερο στο κρασι του σε σχεση με παλαιοτερα, τυπου εξω μεν απο την ΕΕ αλλά όχι με καθε τρόπο. Αναγκάζεται να ολισθήσει (πλεον) σε ακραία ρητορεία όταν του βάζουν το δίλημμα ή έτσι ή γιουβέτσι. Ή στήνετε κώλο ή τον πούλο και έξω από εδώ. Ο ΣΥΝ και η ΔΗΜ. Αρ., παρολα τα κουλα τους ειναι Ευρωπαίοι. Μονο κατι πουθεναδες τυπου Ανταρσυα και ετσι το παιζουν εκτός γενικώς). Και το κοινωνικό σώμα, την ακούει πλέον με τρόπο πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο βαθύς διχασμός της Αριστεράς θα καταστεί εμπόδιο στο πολιτικό της μέλλον. Πρόκειται για μέγιστη πλάνη. Από το στόμα σου και στης Αλέκας τ' αυτί!
Όχι μόνον θα ξεπεραστεί, αλλά το «χαλί» γι αυτό θα το έχουν στρώσει, ήδη το στρώνουν, οι ίδιοι οι δανειστές, τους οποίους, μόλις χθες, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε δυνάστες. Ειχα ανησυχήσει τόση ώρα. Καμία μνεία προς τον ηγέτη; Πως θα πορευτούμε ευρωπαίοι άνθρωποι χωρίς παπάδες; Μον ντιε...
Η ελληνική αριστερά δεν παίζει (εδώ ολοι επιφυλασσόμεθα. Καραβια με κονσερβοκούτια δεν αναμένονται). Εχει πίσω της μεγάλη ιστορία και βλέπει μπροστά της μια επίσης μεγάλη ιστορική ευκαιρία, η οποία θα κάνει κάθε άλλη διαφορά να υποχωρήσει.
Οι σχεδιαστές αυτής της ανόητης, αδιέξοδης και, όσον αφορά τη συμβολοποίηση των υπογραφών, βαθύτατα προσβλητικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό στο σύνολό του (κοψτε το δούλεμα. Αυτό που προσβάλλει εναν λαο ειναι η ξεφτίλα το να χρωστάει συνέχεια, να του ζητούν "θυσίες" με το ζόρι για να ξεπληρώσει και όταν θυσιάζεται έκων άκων να βρίσκει εαυτόν πιο χρεωμένο. Για τις υπογραφες των μεγαλομαλάκων χέστηκε.) , πρέπει να σκεφτούν κάτι ακόμα: ότι έτσι που τα χουνε κάνει, με την όλο και πιο αυξανόμενη πίεση που σταδιακά ασκείται και σε άλλους ευρωπαικούς λαούς, δεν εργάζονται αποτελεσματικά μόνον για την ελληνική Αριστερά, αλλά δημιουργούν τις προυποθέσεις για ένα ευρύτερο κίνημα πέρα και από τα ελληνικά σύνορα. Προσοχή. Υπενθυμίζω πως για κάποιον λόγο, το πνεύμα του κειμένου φντ να λέει πως αυτό είναι κακό. Η χειραφέτηση του κόσμου παγκοσμίως δεν είναι αισιόδοξο σενάριο.
Ισως, στις πατρίδες τους, να τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά. Όμως, με την πολιτική που ακολουθούν, σύντομα πια, μπορεί να τα βρουν μπροστά τους. Τίποτα δεν αποκλείει μια νέα «Διεθνής» να γεννηθεί και να γεννηθεί εδώ, στην Ελλάδα. Και όχι άδικα…

Αυτο ήταν. Τελείωσε!
(καλός "αντιλογος" στην ίδια εφημερίδα από τον Δανίκα εδώ)
Λοιπον. Υπενθυμιζω:
  1. Δεν ειναι χρεος κανενος να συγκυβερνησει οταν υπαρχουν κοινοβουλευτικες πλειοψηφιες που δεν χρειαζονται βοήθεια. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες σνομπαραν τις κυβερνησεις συνεργασιας μεχρι προτινος. Το δειχνουν και οι εκλογικοι νομοι που ψηφιζαν
  2. Η συγκυβερνηση ειναι συνενοχη και στα καλα και στα ασχημα. 
  3. Αν ερθει η αριστερα στα πραγματα, αυτο δεν ειναι απο μονο του κακο. Εδω επιβιώνουμε με υπουργο τον Αδωνι (και εκει δεν ειδα να διαμαρτυρεστε κύριοι) που ειναι 18 φορες πιο επικίνδυνος κατ' εμέ.
  4. Αρχη ανδρα δεικνυσι
  5. Η Ευρώπη μπορεί να ειναι ενωμένη είτε με ευρώ είτε χωρίς, όπως έμεινε ενωμένη είτε με ευρωσύνταγμα είτε χωρίς. Διαχέεται πλεον πως το ευρω ηταν προβληματικό από την δημιουργία του. Το αν θα επιζήσει ή όχι η Ευρωπη αυτου που γίνεται ειναι θέμα πρώτιστα πολιτικο. 
  6. Η πολιτική δώστε μου δάνεια και στήνω και κώλο, αλλα δεν το υπογράφω, είναι απλά ΚΟΡΟΙΔΙΑ (χαρα να δειτε που τον λινκάρω ο Μπάμπης!)!
  7. Αν ειστε εσεις μαλακες γιατι να μαλακιστεί και η αριστερα;
  8. Αυτη η κυβερνηση ειναι κατά το μάλλον ή ήττον συνταγματική εκτροπή. Αντε να  δεχθούμε πως είναι αναγκαία (;;;;) για να περαστούν πράγματα κόντρα και πέρα από τη λαϊκή βούληση και πιθανότατα κόντρα και πέρα από το "εθνικό συμφέρον" αλλά όχι και να πιεζόμαστε να συμμετάσχουμε
  9. Εσχατο επιχείρημα: Εσεις τα κανατε σκατα, εσεις να τα καθαρίσετε. Αλλιώς δεν θα γίνει κάποιο κίνημα ή κάτι τέτοιο. Τα κινήματα θα έρθουν μετά. Ή ακόμα καλύτερα ό,τι ειναι να γίνει θα γίνει ασχέτως των κινημάτων. Απλά, θα βουλιάξετε από την ίδια σας την φαυλότητα και ανικανότητα όσους μπαμπούλες, δυνάστες και τα λοιπά και αν τραβήξετε από το μανίκι.

Update και Υ.Γ. Ειδες τι κάνει η βιασύνη; Ξεχασα να ευχαριστήσω τον eddie_kappa από το twitter για τα λινκς που χρησίμευσαν ως κέντρισμα και τα χρήσιμα σχόλιά του! Το κάνω τώρα λοιπόν, έστω και καθυστερημένα!

15 σχόλια:

  1. Έβαλες πολλά θέματα. Φυσικά και για την Αριστερά έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα η αριστερά δεν έχει εκθέσει ένα πρόγραμμα δικό της για την εξοδο. Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο όχι το στρατηγικό στόχο. Ενώ έδωσε επαρκείς ερμηνείες του φαινομένου (πολύ καλές ορισμένες) πρόταση αντιμετώπισης δεν έχουμε πέρα από ορισμένα γενικόλογο και το στρατηγικό στόχο.

    Εκείνοι που τάχα ανησυχούν με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Λόγια είναι και προτάσεις απλά και μόνο για να έχουν ευκαιρίες να την κατηγορούν και κυρίως το ΚΚΕ. Ωστόσο, τα αριστερά κόμματα θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε κινηματικό αντιπολιτευτικό επίπεδο. Εκλογική συνεργασία είναι αδύνατη (με το ΚΚΕ μπροστά), αλλά κινηματική θα μπορούσε. Ωστόσο, μία τέτοια συνεργασία θα έκανε μέρος των ψηφοφόρων να βλέπουν τους άλλους αριστερούς ως ίδιους (αλλά έτσι παύει το όποιος δεν είναι στην γραμμή μας είναι εχθρός και δεξιός).

    Από την άλλη, ο Φύρερ στοχοποιεί την αριστερά επειδή ακριβώς μόνη αυτή μένει να κάνει αντιπολίτευση. Ουσιαστικά δίνει γραμμή στα κανάλια ώστε όταν γίνονται κινητοποιήσεις να τις περιορίζει στην κριτική στα αριστερά κόμματα (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κυρίως). Έτσι, οι μεσοαστοί που χτες φώναζαν τώρα θα βλέπουν ότι όλα οφείλονται στους κακούς αριστερούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ρε φίλε με την ξεκωλιάρα την αριστερά που όλο δεν έβαζε την κεφάλα της στον ντορβά να κυβερνήσει και άφησε να εκτεθούν οι πατριώται...

    Φρίκη, φρίκη.

    Αν γίνουμε πάντως Κούβα της Μεσογείου, μπορεί να έρθει και ο Μαραδόνα για πρόγραμμα αδυνατίσματος.

    Μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @δειμος
    " αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα η αριστερά δεν έχει εκθέσει ένα πρόγραμμα δικό της για την εξοδο."

    Η θέσις μου ειναι πως ΟΥΔΕΙΣ εχει ενα προγραμμα εξοδου. Το κοφτε κοφτε μεχρι να μη μεινει τπτ των γερμανων, το πληθωριστικο χρημα των αμερικανων και το δοσεις uber alles των δικων μας ΔΕΝ συνιστουν προγραμματα εξοδου και γι αυτο ειναι ολα το ιδιο πανω κατω ανεπιτυχη. Οποτε μην μας το παιζουν μαγκες και οι αποκει, οκ;

    Το ζητημα κατ εμε ειναι πολιτικο. Διοτι ναι μεν η παραγωγη, η ιδιωτικοποιηση ή μη, αλλα το ι ΘΕΛΟΥΕ τελικα και το τι ζηταμε ως κοινωνια (πχ κοινωνικο κρατος) και τι θεωρουμε αδιαπραγματευτο εδω που φτασαμε (πχ δωρεαν παιδεια - λεμε τωρα) ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφασεις. Οι οποιες εχουν γενικως παραπεμθει στις καλενδες. Μονο οι "ρομαντικοι" αριστεροι πλεον μιλανε με πολιτικους ορους.

    Περι κατατζαφυρερ θα συμφωνησω και θα υπερθεματισω. Υπαρχει κινδυνος "παρεκτροπης" (αν θες και αποπαραμυθιασματος) του ποπολου οποτε υπερπροβαλλεται η ακροδεξια και δαιμονοποιειται πλεον η αντιπολιτευση δηλ η αριστερα.

    Ο Κουβελης κληθηκε να το παιξει ο ...."σοβαρος αριστερος" αλλά καταπώς φντ είδε την λούμπα και έκανε πίσω

    @πολσε
    Τι Κουβα ρε, πλακα με κανεις; Ο μεσος Κουβανικος κώλος ειναι αριστουργηματικος! Και χωρίς κυτταρίτιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι οτι όλα αυτά λέγονταν και λέγονται εκ του πονηρού και δεν έχει κ μεγάλη χρησιμότητα/αξία να προσπαθείς να τα ελέγξεις λογικά...είναι σαν να προσπαθείς εν μέσω πολέμου να διαψεύσεις την προπαγάνδα της απέναντι πλευράς με λογικά επιχειρήματα...

    η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του πολέμου έλεγε ο Όργουελ (αν ενθυμούμαι καλώς)

    έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου:
    http://www.youtube.com/watch?v=wXdZS6lUz2g&feature=player_detailpage#t=39s

    πάντως επι του ποστάκιου αξίζει πολύ η χτεσινή (21/11/2011) ελληνοφρένεια με το κλάμα του ψαριανού που δεν του δώσανε υπουργείο και την κωλοτούμπα του καρατζαφύρερ απο το "ποιός είναι ο παπαδήμας κ ποιος τον ξέρει" στο "ο πλέον κατάλληλος είναι ο κύριος Παπαδήμος" σε μόλις 5 μήνες

    να σε πάω σε αθλητική παρομοίωση:
    είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις σε γαύρο οτι τον ευνοεί η παράγκα...δεν θέλει ρε παιδί μου την αλήθεια...θέλει να πάρει 327 συνεχόμενα πρωταθλήματα με προεδρικό διάταγμα κ άμα τρώει 7 μόλις περάσει τα σύνορα θα φταίει ο στίβος που ήταν βαρύς γιατί αυτός έχει ομαδάρα...ε όπου στίβος βάλε την αριστερά...

    εγώ έχω πειστεί οτι και για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της χούντας φταίει ο Ρήγας, τι να λέμε τώρα...για την Κύπρο προφανώς φταίνε οι αλήτες του πολυτεχνείου που ρίξανε τον g-pap που δεν θα το έκανε ποτέ αυτό (ούτε ο Στέφανος του Κωνσταντάρα να ήτανε)...κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικά προτάσεις ουσιαστικές για ανάπτυξη κανείς δεν προτείνει. Ούτε καν για κοινωνική ανάπτυξη που αργά αλλά σταθερά θα οδηγήσει και στην οικονομική ανάκαμψη. Μη μου λες για τον Κουβέλη. Διαβάζω σχόλια στο φατσοβιβλίο (στη Μεταρρυθμιστική Αριστερά) που κατακεραυνώνουν κάθε συνδικαλιστική μορφή, προτάσεις δεν κάνουν και ουσιαστικά θα μπορούσαν να είναι φιλότιμοι ΠΑΣΟΚοι. Αφού να σκεφτείς οι της ΔΗΜ.ΑΡ θεωρούν την κρίση αντικειμενική και ότι χρειάζονται μέτρα σχετικής λιτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα διαφωνήσω με τον Δείμο. Μπορεί η Αριστερά να μην έχει μία ενιαία θέση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά οι θέσεις που ακούγονται είτε από Παπαρήγα, είτε από Τσίπρα είτε από Καζάκη είτε από οποιονδήποτε άλλο είναι σοβαρότερες από τις μνημονιακές και τις ψευτο-αντιμνημονιακές των υπολοίπων.
    Τώρα για το ποιά απ όλες είναι η καλύτερη, εδώ ξεκινάει ένα τεράστιο θέμα.
    Πάντως μόνο και μόνη η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους (έστω σαν πυροτέχνημα - και ας μην είναι αποτελεσματική) ή η άρνηση πληρωμής χρέους όταν παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα του Λαού είναι σοβαρότερες πολιτικές θέσεις για διαπραγμάτευση (αν πχ μείνουμε στο €) από τις θέσεις υπεράσπισης των τραπεζών που συμπυκνώνει η αντίθετη πλευρά.

    Τώρα στα του αποτελέσματος κτλ φαντάζομαι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει. Πάντως η αριστερές οπτικές σίγουρα δίνουν περισσότερες ελπίδες - τουλάχιστον για μερική αλλαγή της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τα άλλα Zaphod, καλός μεν, soft δε...
    Μεγαλώσαμε και ημερέψαμε; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @διον
    Σωστος! Παπατζηλικι μας πουλάνε!

    Περι Ψαριανου, τα ακουσα και ομολογουμενως στεναχωρήθηκα! Ευτυχως (γι αυτους) που ο Κουβελης δεν τσίμπησε τελικά!

    @δειμος
    "Διαβάζω σχόλια στο φατσοβιβλίο (στη Μεταρρυθμιστική Αριστερά) που κατακεραυνώνουν κάθε συνδικαλιστική μορφή, προτάσεις δεν κάνουν και ουσιαστικά θα μπορούσαν να είναι φιλότιμοι ΠΑΣΟΚοι. Αφού να σκεφτείς οι της ΔΗΜ.ΑΡ θεωρούν την κρίση αντικειμενική και ότι χρειάζονται μέτρα σχετικής λιτότητας."

    Να και κατι που δεν ήξερα!

    @σλαρτι
    Μονο ο Καζακης ειναι λιγο David Icke σταιλ. Στα υπολοιπα συμφωνουμε και σε ευχαριστώ!

    Δεν ημερεψαμε, κουραστηκαμε να ακουμε κοτσανες, οποτε το χειριστηκαμαν ψυχραιμα το ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφεις καλύτερα όταν είσαι κουρασμένος, Zaphod!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όχι δεν τσίμπησε ο Κουβέλης, μην λέμε κ ότι θέλουμε...απλά δεν του το προτείνανε (όπως τα ξέρασε ο Ψαριανός που κρίμα στο σόι του του βόιδαρου)...οπότε μετά ο σιόρ Κουβέλης εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία και βγήκε να μας πει οτι και καλά δεν ήθελε...κρα έκανε ο κώλος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @σπιθας
    Ευχαρισθω!

    @διον
    Υπαρχουν 2 αναγνωσεις. Η μια ειναι η δικια σου. Η αλλη λεγει πως τα κουβεντιασαν (αν θα μπουν-στηριξουν κτλ την νεα κυβερνηση) στην ΔημΑρ και εγινε ενα ψιλομπαχαλο. Μια την κοπανησε (Κιντη;) και ο Ψαριανος...στεναχωρηθηκε. Στο τελος του καυγα επικρατησε η αποψη πως δεν μπαινουν μεσα και κατοπιν ο Κουβελης ζητησε εκλογες (και αυτος)

    Η λογικη λεει πως αν καποιο αριστερο κομμα ζηταγε να μπει μεσα, θα το καλωσοριζανε με ανοιχτες αγκαλες, λεγοντας πως "επιτέλους βρεθηκε η υπευθυνη αριστερα" και τετοια. Ευτυχως γι αυτους το ειδαν το λουκι και εστριψαν δια του αρραβωνος.

    Αφου ο Κουβελης λοιπον ζητησε εκλογες γιατι να του ζητησουν μετα συμμετοχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α!
    @διον
    Ποιο ειναι το σοι του Ψαριανου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανιψιός του Νικηφόρου

    Ο Κουβέλης ήθελε να του προτείνουνε, να κάνει τον δύσκολο κ τελικά να δεχτεί ως "υπεύθυνη αριστερά"

    αλλά αυτοί τον γράψανε στο πέος τους, οπότε έπρεπε να αυτοπροταθεί σαν τον καρατζαφύρερ...σε μια τέτοια περίπτωση νομίζω θα τον δεχόντουσαν μεν με πανηγύρια αλλά ο ίδιος θα ξεβρακωνότανε (=πολιτική αυτοκτονία)..ενώ τώρα περιμένει καθότι άμα ζορίσουνε τα πράγματα το σύστημα θα χρειαστεί εφεδρείες

    καθότι άλλο να μπεις κ καλά επειδή σε παρακαλάνε και διαπραγματεύτηκες κλπ κλπ κ να σου δώσουν κ κάτι για να το σερβιρεις στο ποπολο σαν αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών σου και υπηρεσία και να η υπευθυνη στάση που φέρνει κ αποτέλεσμα κλπ (π.χ. να μην κοβεται το ρεύμα για το χαράτσι)
    και άλλο να μπεις παρακαλώντας εσύ και απλά για να γαργαλεύεις τα καλαμπαλίκια του παπαδήμα...
    ή άντε το πολύ να αλλάξεις τις πινακίδες του υφυπουργείου σε παλαιοκομουνιστική διάλεκτο (πχ "Φώτος Κουβέλης"...αν κ νομίζω οτι δεν έχει κ δεν θέλει να έχει σχέση με τέτοια ο συγκεκριμένος φλούφλης...το οποίο πάντως σαν ιδέα είναι φοβερή και θα είχε τρελό γέλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιφυλασομαι, αν και το πλανο σου εχει μια λογικη

    * Φώτος Κουβέλης! Γαμάτο!

    * Τα άτιμα τα σογια! Καποια πραγματα δεν ειναι τελικα στα γονιδια, αλλα...σταγονιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @δειμος

    Οριστε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ φιλτατε!

    http://ecoleft.wordpress.com/2011/11/25/%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir