Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2011

Κοιτα να δεις ρε παιδι μου

Αυτοι οι Βελγοι μια ζωη με μπεδρευουν. Καλα ειναι 100 χρονια χωρις κυβέρνηση και την παλεύουν ακόμα αλλά, κοιτα να δεις, οταν ειδαν πως οι αγορες "δεν τους τα δινουν" εβγαλαν...κλειδωμενο ομολογο για το πόπολο το οποίο και κάλυψε τη ζήτηση!
(http://tvxs.gr/news/kosmos/eyrozoni-sta-prothyra-tis-katarreysis):

"Στο μεταξύ, καθώς το κόστος δανεισμού του Βελγίου από τις αγορές αγγίζει πλέον το απαγορευτικό επίπεδο του 6%, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε χθες τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια δανεισμού της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας την έκδοση ομολόγων με επιτόκιο 4%.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή) ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους του Βελγίου το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πρώτη ημέρα ξεπέρασε τα 190 εκατ. ευρώ απέχοντας ελάχιστα από τα 200 εκατ. ευρώ τα οποία προσδοκά να συγκεντρώσει η κυβέρνηση στη δημοπρασία πενταετών τίτλων στις 4 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωπος του οργανισμού απέδωσε το γεγονός στο υψηλότερο επιτόκιο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοπρασίες αντίστοιχων τίτλων που είχαν απόδοση 3%."

Οταν ειχε προτεινει ο Ξυριζας κάτι τέτοιο εδώ περα ήταν κουμμουνια, ανεδαφικοι, ρομαντικοι, μαλακες και θελαν να καταστρεψουν τας τραπεζας.

(προσοχη, δεν λεμε πως οι Βελγοι σωθηκανε, αλλα να κοιταμε την δική τους "πρώτη αντίδραση" σε σχεση με τα "πατριωτικά" δικά μας. Και μην το παίζετε και πολύ έξυπνοι κομμουνιστοφάγοι. Το Βελγιο παραμένει από τις κοιτίδες του καπιταλισμού)

Υ.Γ και μένω με αυτό

4 σχόλια:

  1. κάτσε ρε...αφού το κράτος παίρνει απο τους πολίτες όσα θέλει όποτε θέλει με μειώσεις, φόρους κλπ

    γιατί να σου πουλήσει ομόλογο?

    αφού όποτε θέλει σε "κουρεύει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα το έμαθα -από σένα- κι έπαθα πλάκα. Βέβαια, σκέψου ότι η Ιαπωνία δανείζεται αποκλειστικά από την εσωτερική αγορά και με επιτόκιο πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @διον
    Μην μπερδευομαστε. Αλλο η φορολογια κ αλλο η (εντοκη) χρηματοδοτηση. Αν το εκαμε θα βολευοτανε το κρατος κ θα ειχαν και καποιοι πολιτες κερδος

    Μια αντίρρηση ειναι πως ΔΕΝ θεωρηθηκε πιθανο οι ιδιοι οι Ελληνες να θελουν να τα χωσουν στο κρατος τους.... πατριωτισμος οχι μαλακιες

    @δειμος
    Εμ, οι κιτρινοι εχουν λιγο νιονιο παραπάνω από εμάς κατά τα φαινόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε μαπα...βγάζω "λαικό" ομόλογο=ζητάω λεφτά απο τον κοσμάκη (τους μη φραγκάτους, γιατί οι φραγκάτοι αγοράζουν κ τα άλλα έτσι κ αλλιώς)

    γιατί όμως να ζητήσω λεφτά απο τον κοσμάκη και να του τα χρωστάω, αφού μπορώ να του τα πάρω τσάμπα;

    δλδ πήρα απο κάθε Έλληνα 3-4 χιλιάρικα με φόρους μειώσεις κλπ...είχαν δεν είχαν...αμα έβγαζα ομόλογο μπορεί να έπαιρνα το 1/5 και θα έπρεπε κ να τα γυρίσω πίσω κάποια στιγμή...γιατί να το κάνω, μαλάκας είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir