Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2012

Κουράγιο

Χαπι new year!
Προσεχώς και σιρόπι new year! (παλιο, αλλα καλό)


Μερικά πράγματα έχουσι την πλάκα τους. Ας πουμε ειναι τρομακτικά αστείο να συζητάς με δεξιούς αυτές τις μέρες τις κρίσης. Ειδικά και ειδικότερα ο Ελληνας δεξιος ειναι μια τραγική φυσιογνωμία ιδεολογικά. Και δεν μιλάμε για τα τρολς παντως ειδους, υφους και ηλικίας ή τις ψοφοδεείς θείτσες ή τους απόστρατους αξιωματικους που περιμένουν ακόμα να ξαναρθει η χούντα για να "έρθουν στα πραματα". Οχι, μιλάω για τον μικρό καθημερινό δεξιούλη, που πάει στην δουλειά του (αν έχει πλεον), έχει τις σπουδές του, τη μαμά του και όλα τα σχετικά δηλαδή ειναι άνθρωπος σαν και σας και σχεδον σαν και μένα.





Oι κυριότερες κατηγορίες είναι δύο.
1. Οι εθνικά υπερήφανοι του ΛΑΟΣ (δεν μιλαμε για φασιστρονια που κοπανάνε κοσμο και τετοια, αλλα για αυτους που το Ελλας Ελληνων Χριστιανων ειναι μια...ωραία ιδέα(!) ) οι οποιοι πλεον ειναι τρομακτικά καταμπερδεμένοι και στην ανάγκη τους να υποστηρίζουν το κόμμα τους στις επαμφοτερίζουσες τάσεις του που αλλάζουν κάθε δύο ώρες. Εχουν καθημερινή ανάγκη να βλέπουν τηλεόραση (ειδήσεις) για να ξέρουν τι είπε ο πρόεδρος χτες και πως θα το κουβεντιάσουμε στο καφενείο σήμερα. Μια μέρα να χάσουν, χάθηκαν, οπότε χρειάζεται τρομερή προπόνηση και αντοχή.

2. Οι και-καλα φιλελεύθεροι του Αντώνη. Αυτοί είναι ακόμα πιο τραγικές φιγούρες. Γνωρίζουν πως ο πρόεδρος του "φιλελευθερου" κομματος τους είναι ένας παλαιοτατης κοπής δεξιος σαν αυτούς που γουστάρουν ΛΑΟΣ κατά κανόνα. Από το βίο του ανδρος εχουμε να θυμηθούμε:
- τη θητεία του στα σκυλάδικα ως "κοινωνική  προϋπηρεσία"
- τη διάλυση μιας κυβερνήσεως, όχι ομως πριν τον πετάξει ο ΠτΔ από το προεδρικό Μέγαρο με τις κλωτσιές (ναι, ο ίδιος ΠτΔ που τον θυμάται ενίοτε ως μεγάλο και τέτοια. Τι να κανεις που οι νεκροί δεν απαντούν)
- την πανεξυπνη διαχειριση του "Μακεδονικου". (να θυμομαστε και το ουαου υπερεπιχειρημα με τον Ντε Γκολ και τετοια να χαιρόμαστε). Το ότι δεν λεγονται ακόμα οι εκεί πάνω Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας μάλλον οφείλεται στο οτι ο Μητσοτάκης τον έδιωξε σχετικά γρήγορα. Αλλά τωρα που θα ξαναπάρει την κυβέρνηση......ωχ αμαν αμαν!
-Τη μεταφορά του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στην.... Μεσσηνία για πρώτη φορά στα παγκόζμια χρονικά

Και οι πιπίλες οι οποίες πιπιλίζονται εν πλήρη παράνοια και όλα τα σχετικά ειναι οι εξης:
(δωστε βαση στην πενιά)

1. Η πολιτική που ακολουθείται τώρα και ακολουθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ειναι δεξια πολιτική και αυτό διοτι η δεξια πολιτική δεν βαζει πολλούς φόρους. Η φιλελευθερη πολιτική είναι ενάντια στους φόρους


2. Οι αριστεροί είστε εθνικοί μειοδότες και αν ανέβετε να κυβερνήσετε τότε θα...καταστρεψετε τη χώρα

3. Επαναδιαπραγμάτευση


4. Η αριστερά βγαίνει στα γκάλοπ πλειοψηφία, για νας σας δούμε τώρα μάγκες μου!


Ας τα πάρουμε ανάποδα:

4. Η αριστερά ΔΕΝ είναι πλειοψηφία στα γκάλοπ-ακόμα, ούτε και στην Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ εχει ξεσκίσει την Ελληνική αριστερά περισσότερο και από τον ..Ιωαννίδη! Μονο καποιος αστειος θα άθροιζε στα υπολοιπα αριστερα (λίγο ή πολύ) κόμματα και το ΠΑΣΟΚ. Ασε που ακόμα δεν έχουμε εκλογικό δείγμα γραφής. Όλο γαμάμε στα γκάλοπ και όλο μας πέφτει (....το ποσοστό) τις κρίσιμες ώρες. Ο ΕΛ παραμένει εραστής του διπολου Νεας Πασοκρατίας, το οποιο εχει μαθει και το εμπιστευεται, κυριως "για κεινη τη θεσουλα που λέγαμε κε Βουλευτα"

3. Επαναδιαπραγματευση. Μου θυμίζει τα "οχι στο μνημονιο", "οχι στην υπογραφη", και "οι Ελληνες πολιτικοι εχουν μπεσα και φιλοτιμο και ο λόγος τους αρκεί". Όσο έζησαν αυτά, τόσο θα ζήσει και η επαναδιαπραγματευση που θα κανει ο πολλά βαρύς και όχι Αντωνάκης.

2. Η... παράδοση λέει πως "εθνικές ήττες" ή "απώλεια εθνικής κυριαρχίας" έχουμε όταν κυβερνάνε δεξιές κυβερνήσεις. Και μάλιστα όσο πιο δεξιές τόσο μεγαλύτερη η απώλεια. πχ
- το '22 και η "εθνική καταστροφή"
- η παραδοση της χώρας από τους Τσολακογλους και σια οταν ακομα οι μοναδες πολεμουσαν το '40 (προφανως θα χαναμε ετσι και αλλιως, αλλα.....)
- Η Κύπρος και το '73

Η εθνικά υπερήφανη Ελ δεξιά παράταξη έχει να επιδείξει μακρά παράδοση εθελοδουλείας και προδοτικού κοτζαμπασισμου για να την αφήσουμε να το παίζει....εθνικά υπερήφανη. Η μαγκιά της πάντως είναι πως....καταφέρνει να κανει κορδελάκια τη λογική, προσπαθώντας να βγει στον αφρό. Ετσι για το '22 "εφταιγαν οι συμμαχοι" και όχι η μανία μας να φτασουμε στην ...κόκκινη μηλια, οι Ναζί ήταν "φιλέλληνες" (δεν το έχετε ακούσει αυτό; κρίμα!), για το '46-'49 έφταιγαν οι "συμμορίτες" και μονο αυτοι, διότι δεν κάθησαν αδιαμαρτύρητα να σφαγούν ας πούμε, και για την Κύπρο "φταίγανε οι Αμερικάνοι" που προφανώς ήταν ...αντίθετοι στην χούντα!


Στην θέση μου, σε μια σχετική κουβέντα, πως ρε μαλάκες δεν ειναι το Μνημονιο παράδοση εθνικής κυριαρχίας μου απάντησαν πως ΝΑΙ, είναι. Και ο διάλογος συνεχίστηκε:

-Ε τότε ρε μαλάκες Λαοτιανοί ποιος το ψήφισε; Μόνο το ΠΑΣΟΚ;
-...Ημασταν αναγκασμένοι να το κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα (! τα κορδελακια που λεγαμε. Παραδίδουμε εθνική κυριαρχία για να σωθούμε. Αξιοι απόγονοι του Λεωνίδα οι τύποι. Βεβαίως μετά εκαναν αντιπολιτευση σε αυτο που ψήφισαν και παραμένει η ερώτηση τί σωτηρία είναι ετούτη τελικά ρε παιδιά όταν δυο χρόνια τώρα όλα δειχνουν να πηγαίνουν κατά διαβόλου)

-Επίσης ρε σεις της ΝΔ τελικά συγκυβερνάτε ναι ή οχι και αν ναι αυτο δεν ειναι υπερ του Μνημονίου και αν όχι τότε γιατί εχετε μέσα υπουργούς;
- Ειμαστε υπερ της επαναδιαπραγματευσης (βλ. νο 3) του Μνημονιου (δηλ τελικά υπέρ του Μνημονίου, αρα βλ. ερωταπάντηση με τους του ΛΑΟΣ) το οποιο ομως....σοσιαλιζει επικινδυνα (! ή αλλιώς δεν ειναι αποτελεσματικό έτσι, αλλά θα ειναι αμα κοπουν οι φοροι κατα τι και ....φανταζομαι μειωθουν οι μισθοι και αλλο και τετοια.)


1. Η μεγαλύτερη κοτσάνα του γνωστού σύμπαντος. Χαιρω πολύ πως η σοσιαλίζουσα πολιτική θέση ειναι υπερ της αύξησης των φόρων. Οι φόροι εισοδήματος είναι ο πιο εύκολος τρόπος αναδιανομής του πλούτου που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική ειρήνη διατηρώντας το (καπιταλιστικο εν προκειμένω) σύστημα όρθιο και μακρυά από το χάος.
Αλλά μόνο κάποιος μπετόβλακας θα νόμιζε πως σοσιαλισμός (ή "αριστερή" πολιτική τελος πάντων) ειναι η επιβολή φόρων και μόνο!
Και μάλιστα όταν οι φόροι αυτοί βαραίνουν κατά κύριο λόγο τα μικρά εισοδήματα. Η αριστερή πολιτική φίλτατοι επιβάλλει φόρους για να τους επιστρέψει στο κοινωνικό σύνολο ως ποιότητα ζωής και παροχες (υγεια, παιδεία, δρομοι, ασφάλεια κτλ) και όχι για να τα μοιράσει σε μερικά hedge funds, τραπεζες και ...πιστωτές!
Η αριστερη πολιτική ξεκινά από την απαίτηση να μην υπάρχουν φτωχοί, όχι από την απαίτηση να ...τους δημιουργήσει!

Και αν δεν ειναι ...φιλελευθερη η προκληση φορολογικών πληγών στην κοινωνία (που θεωρώ πως είναι. Ο φιλελευθερισμός στην ουσία πρεσβεύει την μη φορολόγηση του κεφαλαίου και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και όχι την κοινωνική ευημερία. Αυτη αν ειναι να ερθει καλως να ορίσει αλλα δεν βλέπω να είναι αυτός ο στοχος του. Διορθώστε με αν κανω λάθος), αυτο δεν σημαίνει πως ειναι και ...αριστερή κιόλας! Αμα ειναι έτσι ο Λουδοβίκος ο 16 πρέπει να ήτανε και γαμώ τα κουμμούνια! Αν και τελικά έχω την συναίσθηση πως ουτε οι...φιλελευθεροι ξέρουν τι είναι ο φιλελευθερισμος (παλαιος ή νέος). Μήπως απλά είναι η παλαιότατη μανία των....φεουδαρχών να παίζουν το παιχνίδι μόνο με τους δικούς τους όρους; Δείτε και αυτό ας πούμε για την καταγωγή του...φιλελευθερισμου.

Τελος πάντων ο διάλογος αυτός ήταν τελικά εύκολος διοτι μόλις μου απέδειξαν πως τελικά το Μνημονιο (και οι φόροι) ειναι....αριστερό τότε και εγώ ατάκα και επιτόπου απέδειξα πως Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ο Παπαδήμος και τα λοιπά είναι όλοι τους....κουμμούνια!

11 σχόλια:

  1. Και αφού "Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ο Παπαδήμος και τα λοιπά είναι όλοι τους....κουμμούνια!" και ήρθαν στα πράγματα, τότε θα καταστραφούμε!
    Perfect Sense!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο. Η πλάκα είναι με τους συνειδητοποιημένους δεξιούς. Εκείνους που δέχονται τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και που ήθελαν λιγότερο κράτος. Είναι οι ίδιοι που τώρα όχι μόνο δεν έχουν δουλειά, αλλά ταυτόχρονα είδαν το ΓΑΠ να εφαρμόζει το δικό τους πρόγραμμα, που φοβόταν να εφαρμόσει ο Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στους δεξιούς θα πρόσθετα και τους Σταλινικούς "αριστερούς"...

    Καλά το Νο1 του 2 με το ΛΑΟΣ γάμησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα. Οι τρολιες ξανακοβονται μεχρι νεοτέρας!


    @eskarina
    Χμμμμ δεν το είχα σκεφτεί έτσι!
    :)

    @δείμος
    Δεν νμζ πως υπάρχουν πολλοι τετοιοι. Ακόμα και αυτοι που το παιζουν ετσι στην ουσια ζητάνε μείωση του κράτους για να λαμβάνουν περισσότερο κρατικο χρήμα (μεσω επιδοτήσεων κτλ) οι ίδιοι ως επιχειρηματίες

    @προεδρος
    Οι Σταλινικοι αριστεροι αυτη τη στιγμη ζουν σε πελαγη ευτυχίας, νμζ.

    Αν και ειναι εκνευριστικο. Οτι δεν εκαναν οι επαναστασεις, το καταπετασμα...εεεε το παραπετασμα κτλ το κανει ο καπιταλισμος....μόνος του!

    Καταρρεομεν και οχι μονο ως Ελλαδα, νμζ πως αυτο ειναι εμφανες. Και αν ακολουθηθουν οι "φιλελευθερες" (ητοι απλα η ...επιχειρηματικη ασυδοσια) συνταγες και αλλο σε λιγο θα εχουμε πιθανον αλλα κολπα

    @darthiir
    Καλημέρα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ με άρεσε η εφραιμιάς. Σημειολογικά έχεις δίκιο σε πολλά, μπορεί και σχεδόν σε όλα. Συγκεντρωτικά/συμπερασματικά όμως δεν βγαίνει νόημα. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι αποδεδειγμένα μαλάκες. Ή μάλλον για να στο θέσω πιο σωστά, μόνο ο μαλάκας έχει ορατή ταυτότητα στη χώρα μας και απλώς απλώνεται σε όλα τα φάσματα. Παραμένει μαλάκας όμως. Δηλαδή αν πιάσεις τους pasokους λιγότερο μαλάκες θα τους βρεις; Ή μήπως οι αριστεροί είναι καλύτεροι; Να μιλήσουμε για τους εξωκοινοβουλευτικούς; Ή για τους ακροδεξιούς; Γάμησέ τα είναι οι περισσότεροι. Το γεγονός ότι απαρτιζόμεθα από βλάκες αποδεικνύεται από την πορεία της χώρας.

    Χρόνια πολλά και εις το μαγαζί σας. Εύχομαι μακρομέρευση μετά σενδονιάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @hades
    Δεν ειναι θεμα μαλακιας και το εστιαζεις λαθος.

    Μπορει ο δεξιος να ειναι αξιωματικα μαλακας (:Ρ) αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Το θεμα μας ειναι το κομφουζιο με τις ιδεολογιες/ιδεοληψιες που επικρατει.

    Τις παπαριες περι σωσαμε την πατριδα, οι φοροι δεν ειναι φιλελευθερη πολιτικη, και λοιπα και λοιπα τις πρωτακουσαμε οχι απο τον κοσμο αλλα απο τις πεφωτισμενες ηγεσιες.

    Εγω στεκομαι φιλικα διπλα στον φιλτατο δεξιο που αναγκαζεται να τις ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ - και να νομιζει πως ετσι ειναι κιολας. Κατα τα λοιπα δες κ το σχολιο του Δειμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα που το θυμηθηκα, ΟΛΑ τα επιχειρηματα τα εχω ακουσει απο τας πεφωτισμενας ηγεσιας

    Οι κ.κ. Σαμαρας και Ανδριανοπουλος (ΝΔ και νεοφιλελευθερισμος αντιστοιχα) εχουν λυσσαξει πως δεν ειναι ιδεολογια τους η φορολογια αλλα....αλλη

    Οι Καρατζαφυρερ και Σια διαρκως σωζουν την πατριδα (και ενδιαμεσα χοροπηδανε κατα κει που φυσαει ο ανεμος)

    Ο Σαμαρας ερεθιζεται σεξουαλικα με τη λεξη επαναδιαπραγματευση

    και ακομα και οι πετρες το λενε πως "η αριστερα παει για πλειοψηφια" και τετοια, κυριως φανταζομαι για να τρομαξουν την κερα Μαρία πως έρχονται οι κομμουνισθαι


    Για τη ρητορεια πως οι αριστεροι ειναι εθνικοι μειοδοτες ενω η ΕΛ δεξια το αντιθετο τα γνωριζουμε ολοι. Ιστορια γνωριζουμε λιγότεροι !

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Μπορει ο δεξιος να ειναι αξιωματικα μαλακας (:Ρ) αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Το θεμα μας ειναι το κομφουζιο με τις ιδεολογιες/ιδεοληψιες που επικρατει."

    μα αυτό είναι που σου λέω κι εγώ. Αυτά που γράφεις μεμονωμένα είναι σωστά, άντε αν όχι όλα να σου πω σχεδόν όλα. Δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα όμως ακριβώς επειδή επικρατεί το ιδεολογικό κομφούζιο που λες, γι'αυτό και σου αναφέρω με τέτοιον τρόπο όλους τους υπολοίπους. Και γι'αυτό δεν μπορώ να πιάσω πλήρως και το συμπέρασμά σου, όπου γι'αυτό και σου είπα ότι είναι το μόνο που θα διαφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το συμπερασμα μου ειναι απλο.

    Παρολες τις γκρινιες εκ δεξιων η εφαρμοζομενη πολιτική ειναι δεξιοτατη. Οσο πιο "νεα" πασαρεται πως ειναι, τοσο πιο παλια ειναι στην ουσια.

    Και επειδη ΔΕΝ δουλευει (ενω παλαιοτερα ειχαν το προνομιο να μην δουλευουν ΜΟΝΟ οι αριστερες πολιτικες) οι δεξιοι (ηγεσια τε και οπαδοι) εχουν λυσσαξει να την βγαλουν...αριστεριζουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. no more trolling. Να πατε να γινεται χαζοι αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir