Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

Καλώς τα παιδιά


Δεν ξέρω (και δεν νομίζω) αν υπάρχει κάποια υποβόσκουσα σκοπιμότητα, αλλά στο νέο blog που βγήκε στον αέρα και ασχολείται με την ΑΠΑΞΙΩΣΗ των ελλήνων πολιτών από το δημόσιο και ιδιαίτερα από το υπουργείο δημόσιας (α-) τάξης συμμετέχουν επιφανείς και γνωστοί εγχώριοι μπλόγγερ με αρκετούς από τους οποίους έχω βρεθεί σε διάφορες συζητήσεις και σε μένα τουλάχιστον φάνηκαν σωστοί ουκ ολίγες φορές. Έτσι και αλλιώς μετά τα τελευταία ΝΤΟΥ από αστυνομικούς σε διαδηλώσεις, το άνοιγμα blog από εξεγερμένους γονείς, την ΟΛΙΚΗ βουβαμάρα των ΜΜΕ για την ταμπακιέρα (με ελάχιστες εξαιρέσεις), το mail του Δημήτρη Αναστασίου που έκανε το γύρο της Ελλάδας κάτι τέτοιο ήταν όχι μόνο αναμενόμενο αλλά και επιβαλλόμενο από τις συνθήκες. Το δίκτυο αποκτά σιγά σιγά φωνή, υπολογίσιμη, και ΕΔΩ. Να δούμε τώρα τι ψάρια θα πιάσουμε.!!


Έχω αναφερθεί δυο φορές σε αυτό το ιστολόγιο στα σημεία των καιρών και στον κ. Πολύδωρα (μια με την θρησκομανία του και μια με τα πρόσφατα επεισόδια) αλλά τα παιδιά επέλεξαν τον τομέα της συλλογικής (και έξυπνης) "δράσης"-καταγγελίας, πράγμα που τους τιμά, έτσι και αλλιώς άνάγκη από πιο πολύ "διαφήμιση" στην μπλογκόσφαιρα δεν πρέπει να έχουν.....
Λέω να τους τσιμπήσω και το χαριτωμένο bannerάκι....
Καλή αρχή από εμένα παιδιά!
Ιδού το link για όσους -ελάχιστους- δεν έπεσαν πάνω του, καθώς η blogόσφαιρά γέμισε...
http://logodosia.net/apaxiosi/?page_id=3


Update αργά το βράδυ...

Πάντως ακόμα δεν βγήκε η κίνηση και βλέπω εκτός από υποστηρικτες, και ειρωνίες και κατηγορίες της πλάκας από άλλους bloggers. Να ένας λόγος ακόμα να είναι κάποιος επιφυλακτικός, όχι με την κίνηση τελικά αλλά με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Εγώ προσωπικά το χαιρέτησα και τήρησα στάση αναμονής μιας και οι εξωγήινοι στην γη είμαστε έτσι και αλλιώς μειοψηφία. :-)
Μου άρεσε η φάση των παιδιών που βρήκαν αλλού και ανέβασαν το ποστ της logodosias, μιας και γούσταραν κάτι και μπήκαν στην μπρίζα. Μου άρεσαν ποστ όπως του πρέζαTV που συνέπεσαν χρονικά, χωρίς να έχουν άμεση σχέση. Είδα όμως και αντιδράσεις οι οποίες έφευγαν από την ταμπακιέρα. Δεν διαφωνούσαν, πράγμα κατανοητό, έλεγαν "εγώ θα το έκανα αλλιώς, άρα .......".
Ε κάντο ρε φίλε, σου βουλώνει κανείς το στόμα; Πρέπει να μπούμε δηλαδή όλοι σε ένα τσουβάλι; Να γίνουμε κόμμα έστω και με το ζόρι;

Έτσι και αλλιώς και 'γω έχω αλλεργία στις "ομάδες" (πλην Παναθηναϊκάρας) , δεν θα μου το επιβάλλουν κιόλας. Ίσως πάλι αυτός να είναι και ο λόγος που το κείμενο τους βγήκε λίγο άχρωμο τελικά μιας και έπρεπε να συμφωνήσουν 30 άτομα. Κάποιοι μάλιστα "έκοψαν" ότι δεν τους άρεσε στο ποστ τους. ΟΚ γίνονται αυτά. Ναι αλλά έκαναν μια απόπειρα, ένα βήμα πιο πέρα από μια μοναχική ανακοίνωση. Θα τους πηδήξουμε κιόλας; Ειδικά αν συμφωνούμε; Δηλ. αν διαφωνούσαμε τι θα κάναμε;

Επιμύθιο: Με μέτρο, όλα γίνονται. Μέτρο όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για μας.

24 σχόλια:

  1. Ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν.
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρα, πολύ σωστά, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για όσα γίνονται. Το αισιόδοξο όμως είναι πως ΑΝ οι λαοι αλλάξουν μυαλά και βάλουν μυαλό κάτι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
    ΠΑΝΩ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @liodara: Έγραψες!

    @athena: Κάτι τέτοιο δεν σου είχα γράψει και γω;
    :-)

    Το μπανεράκι το έβαλα τελικά. Ωραίο δεν είναι; Άσε που η λεζάντα αποπνέει την αίσθηση που εγώ τουλάχιστον λαμβάνω από τον κ. Πολύδωρα τις τελευταίες (τουλάχιστον) μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γνωστό "στ΄αρματα στ΄αρματα" σ΄αυτην την περίπτωση παραφράζεται στο "στα +βλογκς+ στα +βλογκς+. Γιατί η βουβαμάρα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν είναι συνενοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πράγματα είναι απλά: στις επόμενες εκλογές, προσοχή πού θα ρίξετε την ψήφο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @pastaflora: Καλως ήρθες! Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση σου...

    @σοφία: Άρα διαφωνώ μαζί σου :-) Αν τελικά το μόνο που μετράει από εμάς είναι τι ρίχνουμε κάθε τετραετία, τότε καλά μας κάνουν....
    Εγώ πάντως δεν τους έχω ψηφίσει, ούτε αυτους ούτε τους άλλοι :-)
    Τώρα για μερικούς που εκπλήσσονται με αυτά που βλέπουν, ας ακούσουν την συμβουλή σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/3/07 14:58

    Ρε τι μιζερια ειναι αυτη? Βγηκαν πεντε ανθρωποι και πηραν μια πρωτοβουλια κι αμεσω να πεσουν να την φανε ολοι οι αλλοι που δεν κανουν τιποτα! Ενταξει συμφωνω θα μπορουσε να ειναι πιο σκληροπυρηνικη, να ειναι πιο αυστηρη κτλ. Για χ,ψ λογους (δεν θα τους αναλυσουμε τωρα) αποφασισαν να ξεκινησουν με αυτο το υφος. Απο το τιποτα ειναι καλυτερο ρε μαγκες. Αυτη η μιζερια να "φαμε" μια προσπαθεια των διπλανων επειδη εμεις δεν ειχαμε το θαρρος, την ορεξη ή τα αρχ... να την ξεκινησουμε πρεπει να σταματησει πια.

    ....Ρε εξωγηινε (ξερεις εσυ ποιος εισαι), μηπως να φωναξουμε τους Vogons να βαλουν λιγο ταξη εδω γυρω... μια και καλη??? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέστα βρε Πρόεδρε ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου!:-)
    Τρώμε που τρώμε απαξίωση από τους τωρινούς διαχειριστές της εξουσίας και των κρατικών μηχανισμών, να τρώμε και από τους συναδέλφους bloggers..?..

    ..άλλωστε ο μικρός (σχετικά) αριθμός όσων ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε τη προσπάθεια, οφείλεται και στην επιθυμία μας για εχεμύθεια.. να κρατηθεί δλδ μυστική η ενέργεια μέχρι να γίνει το μπαμ.. Λογικό δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Zaphod: Δεν ξέρω αν διαφωνούμε. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όταν πάμε στις κάλπες πρέπει να κατανοούμε πως η ψήφος μας έχει νόημα - δεν είναι δικαιολογία το "εγώ δεν τους ψήφισα" αλλά ούτε και το "αφού τους ψήφισα ας κάνουν ό,τι θέλουν". Και σαφώς δεν μπορεί να πηγαίνεις να ψηφίσεις με το σκεπτικό "όλοι το ίδιο είναι" (αν είναι όλοι το ίδιο, γιατί διαμαρτυρόμαστε? αφού και οι επόμενοι και οι παρεπόμενοι τα ίδια θα κάνουν).
    Τεσπά, εγώ όπως ξέρεις δεν ζω στην Ελλάδα και δεν έχω επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Όμως αυτά που ακούω και διαβάζω τελευταία μου προκαλούν ένα τεράστιο déjà vu, αφού τα ίδια *ακριβώς* συνέβαιναν και το 1990-91 με τις ανάλογες φοιτητικές κινητοποιήσεις. Και το ξύλο στις διαδηλώσεις, και οι κουκουλοφόροι που έκαιγαν τα πάντα στο όνομα του φοιτητικού αγώνα, και οι συλλήψεις φοιτητών (που ουδεμία σχέση είχαν με τα επεισόδια, αλλά ήταν εύκαιρα θύματα για τους ΜΑΤατζήδες). Θυμάμαι μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά ένα πανώ στη σχολή μου που έγραφε "Πωλείται το παρόν ΑΕΙ - Πληροφορίες Κ. Μητσοτάκης".
    Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μας εκπλήσουν αυτά που γίνονται τώρα, αφού η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @par1saktos: Συμφωνούμε κα πάλι... Με μια διαφοροποίηση ...φοβάμαι πως οι Βόγκονς είναι ήδη εδώ και ως τέτοιοι που είναι βρήκαν όλοι την εδέμ τους στο υπουργείο δημόσιας τάξης!!!

    @rodia: Και αλλού και εδώ έχω εκφράσει την συμπαράστασή μου στην προσπάθεια που έγινε. Ένας από τους κυριότερους λόγους ήσουν και εσύ μιας και σε βρίσκω πολυ πολύ σωστη γενικώς..
    Στις διαπιστώσεις σου που είδα και στις θέσεις σου προσυπογράφω γενικώς και με άνεση!!

    @σοφία: Κορίτσι μου έχεις δίκιο και συγνώμη που κατάλαβα άλλα. Το έθεσες σωστά. Με μια πολύ πολύ μικρή διαφωνία... Εγώ πιστεύω πως "όλοι ίδιοι είναι" αλλά και πάλι μιας και μου επιτρέπεται ακόμα αποκλείεται να μην ψηφίσω! Είναι η μόνη μου θεσμοθετημένη ευκαιρία να δείξω άποψη, θέση, έτσι θα την αφήσω;
    Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις-επεξηγήσεις...

    Το dejavu σου είναι σωστό μόνο που τώρα μου φαίνονται τα πράγματα χειρότερα μιας και η κοινωνία η ίδια κατά βάθος συμφωνεί,σημείο τουλάχιστον ανησυχητικό..

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά, όλα καλά. Κανείς δεν έφαγε κανέναν. Οι μισοί πιστεύαν ότι ο Πολύδωρας είναι ένα παλιοκάθαρμα και οι άλλοι μισοί ότι είναι κατά βάθος ένα καλό παιδί που παρασύρθηκε. Κατέληξε η φάση ότι είναι ένα κάθαρμα που παρασύρθηκε. Κάπως έτσι.

    Θα κάνουμε και άλλα και πιο ωραία. Και θέλω να σας πω πως το νούμερο που θα βγει είναι πιο πάνω από 30 και είναι καλή παρέα, και αυτοί που δεν το έβαλαν στην ίδια παρέα είναι και αυτοί στο τέλος.

    Σάββατο - λιακάδα. Με λιακάδα όλα μοιάζουν πολύ αισιόδοξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαι με Μετρό ολα γινονται..
    Εμενα με εξυπηρετει:)

    Xεχεχε zaphod δεν με παρεξηγεις που κανω διαφορους συνηρμους στο μπλογκακι σου ε?:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @δε μασάμε ρε: Καλώς όρισες! Ωραίο το στυλάκι σου :-) Σήμερα που είναι κυριακή και έχει και λιακάδα όλα μοιάζουν λίγο πιο αισιόδοξα!

    @candy: Παρακαλώ δεσποινίς μου, κάντε την δουλειά σας :-)))))

    Εμπνεόμενος από τις μάχες του 21, τις μάχες με την εθνική, της μάχες που έδωσα χτες για να πιω ένα ποτό και τις μάχες γύρω από τον Μπάιρον και το βιβλίο της ιστορίας πάω να δώσω νέα μάχη με την σκορδαλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αει σιχτίρ και μ’ έπιασε μια φαγούρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @candy: :-)

    @shades: ???Για μενα η για τον ποιητή Μπάιρον??? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. MMMMM
    πόσο εύστοχα συχτιρίζεις καλό μου!!!

    μάτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι χώσεεεεεεε !!! Και εγώ μαζί σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είδα ούτε εγώ να έχει μεγάλη απήχηση αυτή η κίνηση... πέρα από τα ειρωνικά κτλ κακόβουλα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γι’ αυτόν τον ..ούστη στη φώτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ντεφι, black diamond: Ευχαριστώ :-)
    Αν και δεν μπορώ να πω πως τα έχωσα κιόλας σε κάποιον. Για χώσιμο οράτε (έτσι νμζ γράφεται :-) )παλαιότερα ποστς!

    @debby: Επιμένω πως καλύτερα να γντ κάτι από το τπτ. Έχεις δίκιο στην παρατήρησή σου αλλά δεν πειράζει.. Η ελπίδα βασικά, φαντάζομαι πως είναι αυτά τουλάχιστον να πιάσουν τόπο στις επόμενες εκλογές!! Όταν ψηφίζετε να θυμάστε τον Βύρωνα..... και για να μην γίνω άδικος και το ντου που έκανε το παΣΟΚ στους συνταξιούχοι!!
    Ο καθείς ψηφίζει και κάνει ότι θέλει, αυτό σίγουρο, αλλά επίσης και ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας είναι συνυπεύθυνος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ακόμα, (σωστή η Σοφία!) και αν ΔΕΝ τους ψήφισε!!!!

    @shades: Ωραίος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος16/4/07 18:26

    Admiral Adama

    -Hi again-
    -Χρόνια Πολλά
    -Χριστός Ανέστη
    -Μαγκιά Του
    Να σχολιάσω κάτι από αυτά που συμβαίνουν στη δημόσια τάξη;verba ita sunt intelligenda ut res magis valeat quam pereat.
    Δεν θα πω τπτ γιατί δεν χρειάζεται να πω τπτ.
    Θα σιωπησω λοιπόν και θα επανέλθω σε κάποιο άλλο θέμα.
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir