Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

Πρώτες σκέψεις...

Χμμμ...

Ποιοί τελικά βάζουν τις φωτιές; Ή αλλιώς: ποιος φέρει την ευθύνη, εκτός από την κυβέρνηση που εννοείται πως είναι υπεύθυνη; (Γιατί πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα)
Καλή ερώτηση. Υπενθυμίζω την θέση μου πως κάποιες φωτιές σίγουρα μπήκαν κατόπιν σχεδίου. Το υποστηρίζω γιατί μπήκαν σε μέρη που δεν έχουν ξαναμπεί, "περίεργες" ώρες, και σε αποστάσεις τέτοιες που να δυσχαιρένουν την όποια αντιμετώπιση. Ορίστε μερικές απαντήσεις που μπορεί να παίζουν:

  1. Κλασικοί καταπατητές/οικοπεδοφάγοι. Ίσως για λίγες από τις τελευταίες. Δύσκολο όμως για όλες, δύσκολο για το ταυτόχρονο/παράλληλο, δύσκολο για τις νυχτερινές ώρες.
  2. Οι μεγαλοεργολάβοι. Έμειναν χωρίς εισερχόμενα φράγκα μετά τους Ολυμπιακούς και η όλη κατάσταση με την Ιονία οδό κτλ είναι μεγάλη μπίζνα, και έχει και αρκετά ενοχλητικά δάση ρε γαμώτο.
  3. Οι Αμερικάνοι, που είναι υπεύθυνοι και για τις υπόλοιπες φωτιές στην νότια Ευρώπη. Στόχος να μείνουμε από γεωργική παραγωγή και να μας ταΐζουν μεταλλαγμένα.
  4. Οι Τούρκοι, από (δικιά μας μάλλον) συνήθεια.
  5. Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας που θυμάται την πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου να κάψει τα καλάμια στο σύνορο του χωραφιού του. Μην γελάτε, στο χωριό μου έτσι την πάθαμε.
  6. H ΔΕΗ. Χωρίς εξηγήσεις μιας και φαντάζομαι πως όλοι ξέρουν πως οι πυλώνες υψηλής τάσης "ξερνάνε" σπίθες και ΔΕΝ καθαρίζονται περιμετρικά από τυχόν ξερά χόρτα. Σε συνδυασμό δε με τις κάφτρες από τα φλεγόμενα δέντρα (ειδικά το προσφιλέστατο πεύκο βγάζει μία βάρκα κάφτρες/δέντρο), σου φτιάχνουν μια θεωριούλα συνωμοσίας από το πουθενά.
  7. Δεν ξέρω τι λέει ο ΕΛ προφήτης αλλά φαντάζομαι πως θα αναφέρει τους Νεφελίμ, τους Εβραίοι ή του Κινέζοι ανάλογα με το τελευταίο βιβλίο που εκδίδει.
  8. Παρανοημένοι Πασόκοι. Ας σταθούμε μισό λεπτό. Να υπάρχουν εντολές from little George and co που να λένε κάψτε το σύμπαν είναι τουλάχιστον χλωμό, για να μην πω μαλακία. Αλλά, όπως λέει και ένας φίλος μου, που το μυρίζεται το πολιτικό γίγνεσθαι αρκετά (είχε πέσει και μέσα για την ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές και μάλιστα είχε πει από τα μέσα Αυγούστου πως "ευτυχώς που θα τις βάλει νωρίς γιατί αυτοί θα κάψουν και την Ακρόπολη"), " το πρασινο κρατος προσπαθει να μην λειτουργει τιποτα και να φθειρεται η κυβερνηση απλα δεν μπορεσαν ουτε να διανοηθουν το μεγεθος της καταστροφης που δημιουργησαν". Κωλυσιεργία από αντιπολιτευάμενους είδα προσωπικά σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της τοπικής κοινότητας (αν καεί το δάσος καίγεται και ο δήμαρχος). Ειδικά ο νομάρχης Ηλείας ήταν ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ. Το αστείο είναι πως δεν χρειάζονται πολλοί για να σου κάνουν την χώρα φλεγόμενο μπουρδέλο. 100 μαλάκες φτάνουν και περισσεύουν και όπως έχουμε ξαναπεί 2 φορές η μαλακία είναι ίδιον του Έλληνα, και ειδικά αυτού του τύπου, οπότε ας μην το προσπεράσουμε λέγοντας το κλασικό "μαλακίες".
  9. Μέλη του ΛΑΟΣ και άλλοι που-δεν-είναι-ακροδεξιοί-αλλα-μοιάζουν-κατά-λάθος για τον ίδιο λόγο ++++ να δείρουν και κανένα μετανάστη. Συν το πιο πάνω. Ελάχιστα πιθανό γιατί δεν έχουν πόστα. Ούτε και τόσο μυαλό.....μάλλον.
  10. Οι κομμουνισταί. Συμφωνεί ο Παττακός και μια γιαγιά που έχουμε σε ένα μπαούλο.
  11. Οι εξωγήινοι. Μέρος των bloggers τους βγάζει υπεύθυνους σε γκάλοπ της Νημερτής
  12. ΕΜΕΙΣ. Που καθόμαστε στο καφενείο μέχρι να πάρει φωτιά το σπίτι μας. Που παίρνουμε τηλέφωνο τον Ευαγγελάτο και του ζητάμε να μας σώσει (!). Που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει μισό δέντρο ενώ καίγεται η χώρα. Που όποιον πάει να βοηθήσει τον αποτρέπουμε: "Έλα ρε, εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα;", "υπάρχει η πυροσβεστική, που να τρέχουμε τώρα", "και για ποτό δεν θα πάμε δηλαδή;". Που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι παράπονα και κριτική. Που το "προσφέρω αφιλοκερδώς" το κατέχουμε αλά...ακατονόμαστου (γεια σου ρε Τζιμάκο προφήτη)! Εδώ άρχισε λέει το πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ΑΜΕΣΩΣ με το που έφυγαν οι φωτιές. ΕΥΓΕ! Πόσες τοπικές κοινωνίες είχαν οργανωθεί από πρίν; Πόσες μετά; Σε πόσα χωριά έγινε κάτι οργανωμένο; Περιμένουμε να μας σώσει το κράτος, ο Άι Βασίλης, ο Άι Γαμήσου, η γιαγιά μου και δεν ξέρω ποιος άλλος. Οι περιπτώσεις πυρκαγιών που έγιναν θερία επειδή ο μαλάκας που τις έβαλε αντί να πιάσει κανένα λάστιχο να τις σβύσει τις κοίταζε μέχρι να έρθει η πυροσβεστική είναι πιο πολλές απ' όσες νομίζετε!
  13. (Εδώ γελάνε). Οι αναρχικοί των εξαρχείων. Ειπώθηκε απέξω απέξω από την υπουργό εξωτερικών!!!!! Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε κοτσάνα, πριν το πει η Ντόρα.
  14. Κλασικοί πυρομανείς. Και όμως υπάρχουν και δεν είναι μόνο παραμύθι που λένε οι οικοπεδοφάγοι όταν τους πιάνουν. Δεν θα είναι καμιά 100αριά σε όλη την χώρα;
  15. Ο στρατηγός άνεμος (εδώ ξεκαρδίζονται). Μετά τον Ρωσικό στρατηγό χειμώνα, μάθαμε και νέους ανώτερους αξιωματικούς made in Greece.
Συμπέρασμα: Για μένα τα 2, 5, 6, 8 και σαφώς 12 κερδίζουν, όλα με την βοήθεια του 15. H κυβέρνηση πήγε να εννοήσει το 8 αλλά το έκανε με την χαρακτηριστική της ατσουμπαλιά, την κράξανε και τώρα βαράει τους συνήθεις υπόπτους. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει είναι το εξής: Εγώ δέχομαι πως δούλευαν όλα ταυτόχρονα, που είναι και το πιο πιθανό (ακόμα και οι εξωγήινοι ρε πούστη μου; Ναι, γιατί όχι; Ελαφρυντικά μπορώ να δώσω όσα θέλετε).
Το κράτος τί μέτρα είχε πάρει; Μπορούν να μας πουν αν υπήρχε σχεδιασμός για αντιμετώπιση γενικευμένων μετώπων πυρκαγιάς; Μπορούν να μας πουν οι νομάρχες, οι περιφερειάρχες και οι υπουργοί αν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης χωριών για οποιονδήποτε λόγο; Αν υπήρχε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από φυσικές καταστροφές ή "ασύμμετρες απειλες";
  • Αν υπήρχε και ακολουθήθηκε, τότε όλο το κράτος πάει κατά διαβόλου. Συγχαρητήρια!
  • Αν υπήρχε και δεν ακολουθήθηκε πρέπει να ξηλωθεί όλη η κρατική μηχανή ΑΜΕΣΑ
  • Αν δεν υπήρχε πρέπει να αυτοκτονήσουν όλοι οι αρμόδιοι, από πρωθυπουργό μέχρι νομάρχη και αρχηγό Πολιτικής Προστασίας (μην γελάτε λέμε)
Το 1555 γιατί άρχισε να δουλεύει από χτές; Γιατί ζει ακόμα ο Πολύδωρας; Γιατί δόθηκαν λέει 33 εκ ευρώ από την Ε.Ε. για πρόληψη τα οποία και έμειναν στα αζήτητα; Εν τέλει άμα πάρει το χωριό μου φωτιά ΠΟΙΟΝ πρέπει να πάρω τηλέφωνο; Την αστυνομία, την πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, την νομαρχία; Όλους μαζί ή έναν; Ο ένας φορέας θα συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους; Το φράγμα θα ανοίξει την παροχή του νερού η θα πρέπει να τους παρακαλάμε πάλι;

Παρατήρηση: Είδα σήμερα στο alter δημοσκόπηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου κ.α. Απίστευτο! Αυτός ο Γιωργάκης είναι τόσο κουλός που τρέχει μόνος του και έρχεται τρίτος! Πάλι πίσω ρε; Τί πρέπει να γίνει δηλαδή, να καεί όντως η Ακρόπολη; Δίλλημα όμως και αυτό ε; Ο μαλάκας και ο ανίκανος! Τώρα διαλέξτε εσείς ποιος από τους δύο είναι το ένα, ποιος το άλλο, ποιος (χμμμμ....ποιοι;) και τα δύο!
Καλά τα λέει ο αμάσητος!

Παρατήρηση 2: Αυτό πάντως που έκαναν οι πιλότοι των καναντέρ δεν παίζεται με τίποτα. 54 ρίψεις έκανε το αλάνι σε ένα γέμισμα ρεζερβουάρ (ρεκόρ απ' ότι άκουσα)! Το βλέπαμε να πέφτει ΜΕΣΑ στην φωτιά για να πετάξει το νερό ακριβώς στην εστία! Απ' ότι άκουσα, από γνωστούς "μέσα", το αεροπλάνο το επέστρεψε καψαλισμένο!


Απορία:
Από ότι άκουσα θα γίνει εδώ ο χαμός με δωρεές κτλ. Τα πιο κάτω άκουσα χτες, για σήμερα φαντάζομαι θα είναι περισσότερα, και τα αναφέρω για να δικαιολογήσω την τελική φράση του ποστ:
  • Εθνική Τράπεζα (νμζ) :5 εκ ευρώ
  • Γιαννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μετά συζύγου: 10 εκ ευρώ (Γιάννα φορ πρέζιντεντ!!!)
  • Εκκλησία της Ελλάδας: 3 πούλμαν με ανθρωπιστικό υλικό.
Καλά πλάκα μας κάνετε ρε γεροξούρες!?;!?;


Update: Μου στάλθηκε με mail και λύνει όλα τα συνωμοσιολογικά μας προβλήματα:

46 σχόλια:

  1. Nice post!!

    Με επιπλέον παρατηρήσεις που δεν τις κάνω όλες εδώ γιατί θα βγεί μεγαλύτερο από το ποστ σου. Θα κάνω μόνο μία.
    Η "ασύμετρη απειλή" του τρελοΒύρωνα (όπως λέμε τρελΑντώνης) δεν έγινε αντιληπτή από τον κόσμο πως μιλούσε για αναρχικούς, αλλά για κάποιον "αόρατο οργανωμένο εχθρό". Όμως κυκλοφόρησε το σενάριο ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Αμερικάνοι σαν δώρο για τις συμφωνίες Βλαδίμηρου - Κοκού. Η Dora δεν μπορούσε να ανεχτεί να κυκλοφορεί στον κόσμο (έστω σε λίγους συνωμοσιολόγους) κακή κουβέντα για τους συμμάχους. Για αυτό τα φόρτωσε στα Εξάρχεια...

    Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα σε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanx!

    Εμένα το μυαλό μου είχε πάει στους τρελοπασόκους μιας και αυτό είχε διαρρεύσει υπόγεια. Και σκέφτηκα πως έχουν και στοιχεία για να το λένε, άρα θα γελάσουμε. Και βγαίνει η Ντόρα και πετάει την κοτσάνα της χρονιάς, μάλλον σκεπτόμενη όπως ανέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην είσαι υλιστής Zaphod παιδί μου... ο θεός έχει προνοήσει για τα υπόλοιπα... 3 πούλμαν είναι αρκετά... μην ξεχνάς και το μάννα εξ ουρανού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι ούτε μια παραίτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @trilian: Χμμ είμαι ένας υλικότατος άθεος αθεόφοβος υλιστής. Κάποιοι με λένε και μαλάκα. Επιμένω όμως πως οι γεροξούρες την στιγμή της κρίσης έδειξαν το ηθικό τους (μη-) ανάστημα. Λογικά για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο η όποια προσφορά τους θα ανέβει, αλλιώς θα κάνω νέα θρησκεία με Μεσσία την Γιάννα!

    @ellie: Παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας στην Ελλάδα ονομάζονται οι εξαναγκασμοί σε παραίτηση. Δεν θέλω να δω παραιτήσεις αλλά ΞΗΛΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/8/07 15:01

    Τα ξηλώματα ξέχασε τα μπρο, μόνο εμείς θα ξηλωθούμε για να πληρώνουμε. Χαλάλι.

    Αν δεν κάνω λάθος πάντως η Εθνική Τράπεζα έδωσε 50 εκ. έουρος η Πειραιώς 20 εκ, το ζεύγος Αγγελοπούλου χωριστά 22 εκ. (10 η Γιάννα και 12 η
    Χαλυβουργική) για τα οποία ο Αγγελόπουλας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη διαχείριση και διανομή τους στους πυρόπληκτους από την Τραπεζα της Ελλάδος!!!! Κάποια λίγα θα πάνε σα μετρητά και τα άλλα για ανοικοδόμηση χωριών. Ακόμη η Κυπριακή κυβέρνηση είναι ανάδοχος για τρία από τα περισσότερο πληγέντα χωριά και θα τα ανοικοδομήσει ως το τελευταίο πετραδάκι!

    Έτσι μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως το update που έκανες δίνει νέα διάσταση στις αιτίες των πυρκαγιών και εξηγεί την εξέλιξή τους, που σε άλλη περίπτωση μόνο η μεταφυσική θα μπορούσε να εξηγήσει (θεωρώ πως οι ιδιότητες του επιτίμου πλέον ανήκουν στη... φυσική...).

    Κατά τα άλλα συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με όσα γράφεις. Ειδικά για την εκκλησία φοβάμαι πως όχι μόνο δε θα είναι ουσιαστική η προσφορά της, αλλά κάποια στιγμή θα ζητήσει και τη... συνδρομή των πιστών για την επισκευή των ναών που είχαν φθορές...

    Η μόνη ένσταση που έχω, έχει να κάνει με το γεγονός πως καταρχήν προκρίνεις το ενδεχόμενο πασόκοι να κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς.
    Όχι πως το αποκλείω ριζικά, σκατόμυαλοι πάντα υπήρχαν στη χώρα μας, γιατί όχι και σε ένα κόμμα που υποστηρίζουν σταθερά ένας στους τρεις Έλληνες;
    Αλλά με μόνη ένδειξη πως... βρισκόμαστε προ των εκλογών;

    Δε σκοπεύω να επιχειρηματολογήσω κατά του σεναρίου αυτού. Το μόνο που θα πω είναι πως το βρίσκω ιδιαίτερα διχαστικό. Αν στην αντίληψη μιας μερίδας συμπολιτών μας μείνει το γεγονός πως οπαδοί πολιτικής παράταξης για λόγους κομματικού συμφέροντος κατέκαψαν την Ελλάδα, δημιουργείται ένα απίστευτα κακό προηγούμενο, που σε αιώνες ιστορίας μας δε θυμάμαι κάτι ανάλογο...

    Αν θέλεις βλέπεις και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 12 είναι το πιο σίγουρο αλλά και το πιο απογοητευτικό/ανησυχητικό.
    Γιατί αν όλοι μας ήμασταν αυτό που λένε "ενεργοί πολίτες" κι ενδιαφερόμασταν για όλα όσα πραγματικά μας αφορούν δεν θα φτάναμε ως εδώ.
    Όσο για το κράτος, τι παραπάνω πρέπει να καεί για να φανεί η ανικανότητα αλλά και η παντελής έλλειψη αγάπης γι` αυτόν τον τόπο;
    Γιατί αν τον αγαπούσαν έστω και στο ελάχιστο θα είχαν λάβει μέτρα πρόληψης, ειδικά σ` ένα τόσο ζεστό καλοκαίρι σαν το φετινό.
    Ας είναι καλά τα παλικάρια της πυροσβεστικής που τα έχουν ξεκωλώσει όλες αυτές τις μέρες.
    Καλά. Για παραιτήσεις, δεν το συζητάμε καν. Εδώ δεν έχουν καν ντροπή μετά απ` όλ` αυτά να μην γεμίζουνε τον τόπο με τις φάτσες τους ξαναζητώντας ψήφους! Για ποιον λόγο να τους ξαναψηφίσει κάποιος; Για το καλό που μας κάναν όλα αυτά τα χρόνια και οι μεν και οι δε;

    Zaphod μου, νομίζω πως ο τίτλος του μπλογκ σου είναι ο πιο πετυχημένος απ` όλους, δεδομένων των καταστάσεων που ζούμε συνεχώς σ` αυτή τη χώρα:
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tρεχει μόνος του και βγαίνει τρίτος...α χα χα...να'σαι καλά γιατί ξαναφούντωσε η φωτιά στο χωριουδάκι και πάλι άυπνοι θα τη βγάλουμε και δέν είμαστε κι εκεί ρε γαμώτο! Ευτυχώς τώρα έχουν σβήσει οι άλλες φωτιές στη Λακωνία και τα παιδιά έχουν αρκετή βοήθεια...

    Για πήγαινε στου preza να δείς άλλη μία θεωρία, κατ'εμέ η πιό πιθανή από την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/8/07 10:00

    Φίλε/η Sailor, με εκπλήσει το σχόλιό σου : "Αν στην αντίληψη μιας μερίδας συμπολιτών μας μείνει το γεγονός πως οπαδοί πολιτικής παράταξης για λόγους κομματικού συμφέροντος κατέκαψαν την Ελλάδα, δημιουργείται ένα απίστευτα κακό προηγούμενο, που σε αιώνες ιστορίας μας δε θυμάμαι κάτι ανάλογο..."

    Και αναφέρω ανα τους αιώνες Ιστορίας μας μερικά φυντάνια που έκαναν αυτό ακριβώς για το οποίο εκπλήσεσαι : Κοτζαμπάσηδες κατά την Επανάσταση του 21(με εκπρόσωπο Μαυροκορδάτο και σια, Πελλοπονησιακή Γερουσία), Τάγματα Ασφαλείας στο 2ο Παγκόσμιο, Χούντα το 67 (Γρίβας, Κυπριακό). Αναφέρω απ'οτι βλέπεις όχι μεμονωμένα παραδείγματα "προδοτών" αλλά οργανωμένα καλόπαιδα που είχαν εννοείται πολιτικό σκέλος και ακόλουθους. Δεν είμαστε καλόπαιδα φίλε μου και αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Δες ακόμα και τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ για τις 11 Σεπτεμβρίου.

    Συμπέρασμα : δε μου κάνει καθόλου εντύπωση η υπόθεση του Zaphod περί κομματικών ελατηρίων και δεν είμαι δεξιός. Δε μπορώ να φανταστώ την Κομματική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ βέβαια να ψηφίζει για την εκλογή εμπρηστών και να τους στέλνει στην αποστολή τους, όμως κομματικώς προερχόμενη κωλυσιεργία είναι και γαμώ τα όπλα ενάντια στην εκάστοτε Κυβέρνηση και τη θεωρώ ΕΓΚΛΗΜΑ και ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στον εμπρησμό και αυτό δεν είναι ίδιον των ΠΑΣΟΚων. Το Κομματικό συμφέρον είναι πλέον αρρηκτα συνδεδεμένο με το προσωπικό και μέσα από την επανεκλογή του Κόμματός τους ο κεθένας βλέπει το βόλεμά του.

    Δεν επιδίδομαι σε κυνήγι μαγισσών και δε μ'ενδιαφέρει επι του παρόντος ποιός το έκανε. Η χώρα αιμορραγεί και η ανικανότητα της Κυβέρνησης είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Και ένα από τα πράγματα που μ'εκνευρίζει αφάνταστα αυτές τις μέρες είναι που ακούω κόσμο να λέει "δε θα πάω να ψηφίσω". Νομίζουν οτι οι πολιτικοί λαμβάνουν το μήνυμα όπως λένε οτι το λάβαμε το μήνυμα; Παιδιά οι ριψάσπιδες τιμωρούνταν αυστηρότατα και αυτή η τακτική αποχής στις εκλογές δε διαφέρει πολύ (με εξαίρεση την τιμωρία). Το ποσοστό τους τους ενδιαφέρει όχι τον αν δε πάτε να ψηφίσετε.

    Όπως είχε πει και ο μεγάλος σύγχρονος Φιλόσοφος Χάρρυ Κλυν : "ο ανίκανος πολιτικός και ο ηλίθιος ψηφόφόρος είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @brandon1: Φως φανάρι πως θα πέσουν ( ή θα φανεί πως θα πέσουν) πολλά φράγκα στην περιοχή. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ορθολογιστική διαχείριση και όλα θα πάνε καλά-ίσως και καλύτερα. Ο μόνος φόβος που έχω είναι τα λαμόγια. Τώρα που το σκέφτομαι μια πολυκομματική κυβέρνηση ίσως να είναι μια (μικρή) δικλείδα ασφαλείας.


    @sailor: Είπα ήδη πως η κυβέρνηση έδρασε ατσούμπαλα όπως συνήθως, έγινε ρόμπα κλαρωτή και τώρα κυνηγάει δράκους και μάγισσες. Η κοινή λογική όμως λέει πως η απίστευτη κωλυσιεργία που έδειξαν ΠΟΛΛΟΙ άμεσα εμπλεκόμενοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. Ή το φούσκωμα καταστάσεων που έκαναν πολλοί "δημοσιογράφοι" (βλ προηγούμενο ποστ). Έχω βαρεθεί να λέω στο τηλέφωνο πως στο χωριό μου η φωτιά ΔΕΝ μπήκε ποτέ μέσα, πως είμαι καλά κτλ επειδή μας έχουν κάψει τηλεοπτικώς 3-4 φορές!

    Δεν είναι οι Πασόκοι πίσω από τις φωτιές, αλλά δεν μπορώ να πειστώ πως δεν είναι ΚΑΠΟΙΟΙ πασόκοι πίσω από ΚΑΠΟΙΕΣ φωτιές.

    Δυστυχώς το Πασοκ έφτιαξε ένα πράσινο παρακράτος τόσα χρόνια στην εξουσία, σε πλήρη αντιστοιχία με το δεξιό παρακράτος της λευκής τρομοκρατίας κτλ που μεγαλούργησε επί χούντας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν εξαρτώνται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα από το κόμμα, αλλά από το συμφέρον τους με το οποίο και έχουν συνδέσει κάποιο πολιτικό χώρο (όταν είναι στην εξουσία). Απλά οι "αριστεροί" δεν είναι ακόμα τόσο ανεξέλεγκτοι, όπως πχ έγιναν οι "δεξιοί" όταν έφαγαν τον Λαμπράκη. Εννοείται πως ακοκλείω την περίπτωση οργανωμένου σχεδίου από το ίδιο το κόμμα, οκ; Μιλάμε για μεμονωμένα, ιδεολογοσυμφεροντολογικά κολλημένα άτομα.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα την πολιτική της "καμένης γης" την είδαμε και το 89 και το 93, απ' ότι λένε οι παλιότεροι. Αυτό που έχει σημασία για κάποιους είναι να φανεί ανίκανη η όποια κυβέρνηση έτσι ώστε η εναλλακτική λύση να προβάλει ως μονόδρομος. Γι' αυτό και οι υστερικές δημοσιογραφικές φωνές, γι' αυτό και η παραποίηση της πραγματικότητας, όπως πχ εδώ πριν περίπου 1 μήνα. Το απίστευτο εδώ είναι πως η κυβέρνηση κατάφερε να δείξει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αναποτελεσματικότητα και όμως το Πασοκ πρακτικά κέρδισε λίγα. Πιστεύω πως αν είχαν άλλο πρόεδρο θα ήταν τώρα στο 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Leigh-Cheri: Συμφωνούμε κορίτσι μου. Αν φερόμαστε όλοι σαν πουτάνες είναι αναμενόμενο το κράτος να είναι μπουρδέλο :-)

    Πχ δέστε τι έγινε με τις αποζημιώσεις , που κατέβηκαν να "τσιμπήσουν" ακόμα και από την Λάρισα!
    "Μάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι", που λέει και η παροιμία :-)

    Δεν πιστεύω πια στην αγάπη για τον τόπο. Οι πολιτικοί δρουν καθαρά από προσωπικό ή ομαδικό συμφέρον. Δές πόσο εύκολα το ΛΑΟΣ και ο Χρυσανθακόπουλος (πρώην ΠΑΣΟΚΑΡΑ) τα βρήκαν για τις εκλογές.

    Μαύρο στους μεγάλους! Χίλιες φορές η Έφη Σαρρή! :-)
    Βεργής ΟΛΕ!
    Τελικά με τον τίτλο του blog μου χτύπησα φλέβα!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @patsiouri: Πως είσαι κορίτσι μου; Που είναι το χωριό σου (έστω στο περίπου;). Μην ανησυχείς πλέον έχουν τρομάξει όλοι και -επιτέλους- έχουν το νου τους. Λογικά σήμερα - αύριο ξεμπερδεύουμε και θα δούμε τι έμεινε όρθιο και τι όχι.

    Η θεωρία του πρέζα είναι τρομερά ελκυστική και την έχω αναφέρει (με το σχετικό λινκάκι) στο νο 2 της λίστας.
    Όπως είπα και στο ποστ το πιο πιθανό είναι να παίζουν 5-6 αιτίες ταυτόχρονα και ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Η μη αναποτελεσματικότητα, η ασυννενοησία και το κουτούλημα του κράτος σε επίπεδο ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΙΩΝ (διοικητές, νομάρχες, περιφέρειες κτλ) είναι που με προβληματίζει.

    πχ:Ερώτηση: Πόσα τρακτέρ, μπουλντόζες κτλ επίταξε η νομαρχία Ηλείας για να κάνει αντιπυρικές ζώνες κτλ κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών και ενόσω η χώρα ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Απάντηση: (απ' όσο ξέρω) ΜΗΔΕΝ!!!!!

    Ένα τόσο μεγάλο μηδέν μπορεί να μην είναι μόνο πολιτικό αλλά να έχει και οικονομικά συμφέροντα από πίσω , ποιος ξέρει, έτσι και αλλιώς αυτά τα δύο είναι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.


    @brandon2: Πες τα ρε φίλε. Ξανά μανά συμφωνούμε επακριβώς. Η τακτική τρομοκρατίας/τρομκράτησης του κόσμου χρησιμοποιείται είτε για να διώξει είτε για να ισχυροποιήσει μια κυβέρνηση. Δεν είναι ανάγκη να έχεις ΚΑΝ επιθέσεις αρκει να φερθείς αναλόγως. Αυτό έκανε και η ΝΔ προσπαθώντας να ωφεληθεί η ίδια, με τον τρόπο που ωφελήθηκε ο Μπους την 11/9 αλλά είπαμε...οι άνθρωποι είναι ατσούμπαλοι, τί να κάνουμε;



    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αυτά που διαβάζω να γελάσω (που γελάω δηλαδή), να κλάψω, να φωνάξω, να αυτομολήσω; Τι διάολο υποτίθεται ότι κάνει ένα υγιής (λέμε τώρα) άνθρωπος όταν γύρω του συμβαίνουν τέτοια πράγματα και δεν θέλει να πάρει των ομματιών του; Παίρνει τα πόδια του και βοηθά -θα μου πεις. Ναι, ωραία, το κάνω ήδη. Μέχρι την επόμενη καταστροφή. Στην οποία πάλι αισθάνεται ασήμαντος, ανήμπορος και μικρός.

    Όποια και να' ναι τα συμφέροντα και οι αυτουργοί... Χέστηκα. Βαθιά μέσα μου νιώθω και ξέρω πως υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Που διακόσια χρόνια -σχεδόν- νεοελληνικής παρανοϊκής ιστορίας δεν μας έμαθαν πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και που ακόμη κουβαλάμε κι εξωτερικεύουμε σύνδρομα από την τουρκοκρατία και την κατοχή. Σαν να μην μάθαμε τίποτα, σαν να ξεκίνησαν χθες όλα. Αει σιχτίρ, πραγματικά!

    (Φιλιά σε εσένα ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειδικά το τελευταίο ταξίδι μοιάζει να ευθύνεται άμεσα για την καταστροφή. Αφού η γκαντεμιά του χτύπησε ακόμα και τα συντονιστικά όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tα Τσίτζινα Λακωνίας, τα παίζει όλη μέρα σήμερα, το παιδί που μιλάει στην τηλεφωνική σύνδεση είναι κολλητός μου, έχει ξενώνα εκεί, 10 άτομα έχουν μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ποιος είναι ο άδνις γεωργιάδης;; τη στέλλα γεωργιάδη τι την έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @zaphod &brandon:

    Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ανθρώπους που όταν ήσαν στα πράγματα δεν υποστήριξαν οι ίδιοι τον εαυτό τους (πέρα από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις). Δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες - @zaphod - για την ύπαρξη του πράσινου παρακράτους. Άλλωστε, όσοι από μας σχετίζονται με κλειστές επαρχιακές κοινωνίες το παραπάνω παρακράτος το γνώρισαν για τα καλά, μιας και εκεί έδρασε πιο απροκάλυπτα απ' ό,τι σε μεγάλες πόλεις.

    Τα παραδείγματα που φέρνεις - @brandon - έχουν μια ποιοτική διαφορά με την υποθετική (μέχρι να αποδειχτεί τουλάχιστον...) εγκληματική δράση των πασόκων. Στρέφονται κατά του έθνους και η λέξη προδοσία τα περιγράφει επαρκώς νομίζω. Άντε να την κάνουμε... "εσχάτη". Ο... εμπρησμός των πασόκων είναι εκτός από έγκλημα κατά του έθνους, έγκλημα κατά της ζωής συνολικά. Απ' όπου περνάει η φωτιά καταστρέφει τα πάντα. Πολλά περισσότερα από όσα συνιστούν περιουσία του έθνους μας. Δεν ξέρω αν καταφέρνω να κάνω σαφή τον διαχωρισμό που αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει.
    Ωστόσο για τα παραδείγματα που αναφέρεις, πρώτα εμφανίστηκαν απτές αποδείξεις για την ύπαρξή τους και μετά εδραιώθηκαν στην αντίληψη του λαού μας. Τώρα πάει να γίνει το ίδιο σε μία μερίδα συμπολιτών μας, χωρίς την παραμικρή απόδειξη...

    Θα πω και πάλι πως δεν αποκλείω τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά και δεν της υποπτεύομαι κιόλας. Άλλωστε σε ανύποπτες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν παραδείγματα εμπρησμών που δημιούργησαν ακόμα και περισσότερες εστίες φωτιάς (ανά 24ώρο), που όμως οι περισσότερες απ' αυτές αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως χωρίς να δημιουργηθεί το χάος που είδαμε τις τελευταίες μέρες. Τότε όμως ποιοι κρύβονταν από πίσω; Γιατί να μην κρύβονται και τώρα οι ίδιοι; Πάντως το πόσο... ευεργετικό είναι για την κυβέρνηση το σενάριο αυτό, φαίνεται και από την προσπάθεια κατασκευής ενόχων που περιγράφεται στο link που είχα στο προηγούμενο σχόλιό μου.

    Όσο για την "κομματικώς προερχόμενη κωλυσιεργία" δεν την απορρίπτω, ίσα-ίσα το θεωρώ πιθανό να συνέβει σε κάποιο βαθμό. Κατάπτυστη βέβαια αλλά και πάλι είναι διαφορετικό πράγμα από τον εμπρησμό. Αν μάλιστα κάποια πράγματα λειτουργούσαν σωστά (π.χ. πυροσβεστική) θα ήταν ανήμπορη να δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν είναι εγκληματική και πως θα 'πρεπε να περάσει και απαρατήρητη.

    Όσο όμως εσείς... "καταδικάζετε" τους πασόκους και εγώ τους... "αθωώνω", μήπως αποπροσανατολιζόμαστε τελικά και χάνουμε σημαντικές λεπτομέρειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @industrial daisies: Αναγκαστικά επιστρέφουμε στην βάση. Εγώ, εσύ, ο ένας ο άλλος, όσοι μπορούμε να συνεννοηθούμε σε βασικά πράγματα ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ τουλάχιστον να μην μας πιάνουνε συνέχεια μαλάκες και επίσης να μην κάνουμε τους μαλάκες!! Η αλλαγή ξεκινάει αν είναι να ξεκινήσει από μικρές ομάδες - κοινωνίες. Το ανάποδο (από τις κεφαλές δηλ) συνιστά φασισμό και δεν συμαζεύεται. Περί τουρκοκρατίας κτλ έχεις απόλυτο δίκιο αν και πιστεύω πως κουβαλάμε συλλογικά κουσούρια από την εποχή της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και δώθε.

    @Δείμος: Οκ ο επίτιμος αλλά δεν έπρεπε να υπάρχει και ένα αντι-επιτιμιτιμιακό σχέδιο;
    Για τα υπόλοιπα δεν μου είπες τπτ άρα πιστεύω πως σιωπηλά συμφωνείς, όσο και αν δεν σου αρέσει :-)
    Γιατί νομίζει κανείς πως αρέσει σε μένα;;;;;;;


    @patsiouri: Χμμ....κοντοχωριανή με την μαμά μου είσαι που κατάγεται από Κυνουρία :-) Τα υπόλοιπα μέσω mail αν ενδιαφέρεσαι :-)

    Κουράγιο κούκλα, πιστεύω πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα σήμερα μιας και επιτέλους ξύπνησαν τα ΒΟΔΙΑ!

    @YO!Reeka's:
    Άδωνις Γεωργιάδης= ένας (**&^@%*@(*)(*)(* (α)|(α) &^%%$ που βάζει με το ΛΑΟΣ, είναι και εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ αν θυμάμαι καλά, έχει εκπομπή στην τουβού και του καίνε κάποιοι από χόμπι το βιβλιοπωλείο... (ή εναλλακτικά το καίει μόνος του και τσιμπάει την ασφάλεια...διαλιέχτε!)

    Α, καλώς όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @sailor: Ο Θεός με φύλαξε και δεν έγινα μπάτσος (όχι πως το ήθελα και ποτέ οκ;). Δεν κάνω τον Σέρλοκ, κρίνω βάση λογικής και η λογική μου λέει πως η μονη περίπτωση να έβγαινε ο Τζορτζ Παπαντρέου πρωθυπουργός ήταν να καεί το μισό σύμπαν, η να χάσουμε ξανά την Κύπρο ή κάτι τέτοιο. Αν το σκέφτηκαν και κανένας δυο κολημένοι και το πήραν τουρλουμπούκι δεν φταίει κανείς αλλά το χαζό τους το μυαλό.

    Ξέρεις τι γίνεται; Απλά είμαστε ακόμα αρκετά αθώοι για να πιστέψουμε πως υπάρχει τέτοια ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. Και εγώ όταν τα γράφω σκέφτομαι συνέχεια και κόβω για να μην φανώ κακός και προκατηλημένος.

    Το σωστό όμως είναι αυτό που λες πιο κάτω

    "Αν μάλιστα κάποια πράγματα λειτουργούσαν σωστά (π.χ. πυροσβεστική) θα ήταν ανήμπορη να δημιουργήσει προβλήματα"

    Αν είσαι κυβέρνηση φαίνεσαι στις συνθήκες κρίσης και αυτοί για χ ψ λόγους απέτυχαν. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ!


    Υ.Γ. 3 παρά πέντε με πήραν τηλ μαθητές μου πως πιάσαμε πάλι φωτιά στο δάσος (είναι παραθαλάσσιο και την είδαν όταν πήγαιναν για μπάνιο). Παίρνω τηλ δήμαρχο και πυροσβεστική και τρέχω. Στο εικοσάλεπτο είχαν έρθει 3 (!) οχήματα και την έσβησαν στα καπάκια.

    Συμπέρασμα: Οργάνωση μεμονωμένη(ανα υπηρεσία) σαφώς και υπάρχει - ειδικά στην πυροσβεστική. ΔΕΝ υπάρχει συντονισμός (με τπτ!!!) και βοήθεια από τους κατοίκους - οι μαθητές είναι εξαίρεση. Ήμουν ο μόνος που τράβαγε το λάστιχο για να δώσω "αέρα" στον πυροσβέστη!

    Συμπέρασμα 2: ΤΟ σημείο που πήρε είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο, έχει ευκάλυπτους και ΟΧΙ πεύκα (αρα δεν πολυπαίζει αναζωπύρωση) και το είχε ΛΟΥΣΕΙ κυριολεκτικά η πυροσβεστική από την Δευτέρα!
    Ο αγροφύλακας είχε περάσει 5 λεπτά πριν και δεν είχε δει να καπνίζει τπτ!
    Οικόπεδο να φαγωθεί εκεί πέρα ΔΕΝ παίζει λόγω της διαμόρφωσης της περιοχής, άρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Εκκλησία για άλλη μια φορά μεγαλουργεί... ο Θεός να τους κόβει μέρες και να μας δίνει χρόνια, μεγάλη η χάρη τους..
    Πολιτης Εσταριαν (Γαλλική επανάσταση κετς..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα σου στείλω αύριο εκτός αν φύγω εκτακτως, προς το παρόν είναι κλειστοί οι δρόμοι, πάω καφεδάκι με τους εν Αθήναις χωριανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος31/8/07 19:11

    @Sailor: Όχι μαν δε καταδικάζουμε ΠΑΣΟΚους ούτε εσύ τους αθωώνεις. Ούτε είπα ποτέ οτι αυτοί το έκαναν. Τις θεωρίες συνωμοσίας τις φοβάμαι και αυτές ως εικόνισμα μας οδήγησαν στο παρελθόν σε εμφυλίους. Έχει ξαναγίνει. Σε όλα τα παραδείγματα που ανέφερα το αίμα που χύθηκε ήταν πολύ. Η χρήσιμη συζήτησή μας πρέπει προκρίνει την καταδίκη των Κομματικών συμφερόντων που έχουν διακορεύσει το Κράτος ωσάν πορνοστάρ. Είπα οτι δε ψάχνω να βρω που κρύβεται ο Σάουρον αλλά να αναδείξω τις ευθύνες απάντων των Κυβερνόντων. Ακούς εκεί να φωνάζει ο ΚΛΕΦΤΗΣ.

    Εντέλει ο άνθρωπος μπορεί να γίνει αδίστακτος φίλε και δε τον εμποδίζει ο πόνος που θα νιώσει ο άλλος.

    Thanks για τις απόψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος31/8/07 20:19

    Όπως είπε ένας φίλος μου ''Κόψτε τη μαλακία γιατί με σπέρμα δε σβήνει η φωτιά'' προς όλους τους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @estarian: Ρε το λυντσάρισμα που θέλουν δεν περιγράφεται!!

    @patsiouri: Επιμένω πως λογικά μέχρ αύριο θα έχει σβήσει. Έχω κόψει την τουβού με το μαχαίρι και δεν ξέρω τα νεότερα. Κουράγιο και ψυχραιμία!! Στην διάθεσή σας γενικώς :-)

    @brandon: Άνοιξε blog ρεεεεεεε! Χμμμ εγώ κάποιους Πασόκους ελαφρώς τους καταδικάζω τώρα που το ξανασκέφτηκα :-Ρ

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ καλό αυτό της stefy.
    Για να κάνουμε και λίγο πλακίτσα αυτός ο Γιωργάκης είναι ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @shades: Ρε άμα τις χάσει δεν τον ξεπλένει ούτε ο Αλφειός!!!!!
    Κατάρα και αυτή ρε παιδί μου 60 χρονών άνθρωπος και ακόμα Γιωργάκης!

    Πότε θα γίνεις Γιώργος ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!


    Υ.Γ.: Μου διηγήθηκαν το εξής: Σε live streaming news (μα ποιος είμαι τέλος πάντων) ο Ευαγγελάτος διακόπτει το πρόγραμμα γιατί λέει έχει στο τηλέφωνο έναν εγκλωβισμένο από την φωτιά. Καλησπέρα σας του λέει κτλ και ο άλλος του κάνει live:
    "Ρε τί μασκαράς είσαι!" και τον διαολοστέλνει!!!

    ΔΕΝ το έχω δει, αν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανένας θα είμαι ευγνώμων :-)


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Xaxaxaxaxa!!! αλήθεια ρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος1/9/07 13:48

    2Zaphod:Τι blog ν'ανοίξω ρε εγώ δεν είμαι καθηγητής δουλεύω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @shades: Δεν ξέρω, έτσι μου είπαν, έτσι λέω με πάσα επιφύλαξη! Γιατί όχι όμως; :-)

    @bsndon: Βλέπω, έχεις σκοτωθεί στο ξύσιμο. Απλά κάποια σχόλιά σου (όπως και του άλλου τεμπέλη του gromf) αξίζουν να βρίσκονται ως αυτοτελή ποστ. Και αν νομίζεις τεμπέλαρε πως θα το κάνω εγώ για σας, είσαι πολύ γελασμένος!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος1/9/07 15:02

    2Zaphod : Πάντως εγώ αν το κάνεις δε θα διεκδικίσω πνευματικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μόλις γύρισα απο Κουφονήσια (ήμουν 4 μέρες χωρίς τηλεόραση και βρήκα την υγειά μου)..
    Φίλε sailor χωρίς και γω να θέλω να τα φορτώσω στους Πασόκους θα σου θυμίσω από την σύγχρονη Ιστορία κάποια παραδείγματα..
    1. Το 1831 ο Μιαούλης πυρπολεί τον Ελληνικό στόλο (λόγω κόντρας με τον Καποδίστρια)
    2. Προς τα τέλη της Μικρασιατικής εκστρατείας οι Βενιζελικοί μοιράζουν στο μέτωπο εφημερίδες εναντίον του πολέμου και των στρατηγών (όταν είχε φύγει ο Βενιζέλος - βάλε και τα κινήματα του Βενιζέλου μετά το 32 με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή εναντίον του)
    3. Το ΚΚΕ το 40 μέχρι να επιτεθεί ο Χίτλερ στη Ρωσία ήταν υπέρ των Γερμανών..(στα μουλωχτά - φωναχτά το λέγανε ουδετερότητα)

    (αποφεύγω να φέρω παραδείγματα στην πρόσφατη ιστορία)
    Δεν το λέω για να το παίξω έξυπνος. Μόνο για να θυμίσω τι κολο-λαός είμαστε ώρες-ώρες όταν φανατιζόμαστε με μαλακίες και προκειμένου να κερδίσει η "ομάδα" μας είμαστε ικανοί να ξεσκίσουμε όλο το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λίγα για τον επίτιμο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πεστα ρε zaphod!
    Ο χοντρομαλακας και ο ψηλος και ανικανος .....
    Το ΠΑΣΟΚ αφησε την τραγωδια και ασχολειτε με την Φωφη...
    Ο κοσμος καηκε και το μουνι χτενιζεται κυριολεκτικα!


    Περσι τετοια εποχη σχεδιαζαμε τον γυρο της Πελοπονησου. Σχεδια επι χαρτου που αναβαλλονται επ'αοριστων

    ΥΓ και σαν να μην εφταναν ολα αυτα εχουμε και τον Παρασχο τρομαρα μας! Εσεις δεν μπορουσατε να νικουσατε χθες!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @slartibartfast

    Σχετικά με τα παραδείγματα που φέρνεις να σου πω την αλήθεια τα δύο τελευταία τα αγνοούσα, αλλά δεν έχω και λόγω να τα αμφισβητήσω.

    Όμως, το ότι είμαστε ικανοί να στραφούμε κατά της χώρας μας, δεν είναι απόδειξη πως αυτό έγινε και στην προκειμένη περίπτωση από τους πασόκους. Ούτε καν ελάχιστη ένδειξη.
    Κι αν σε προηγούμενο σχόλιο θέλησα να υπογραμμίσω το πόσο αρνητικό θα ήταν αν ίσχυε το σενάριο αυτό, δεν το έκανα για να το αντικρούσω, αλλά για να τονίσω πως είναι επικίνδυνο να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο χωρίς να έχουμε ούτε καν μια ένδειξη.

    Δε θα πέσω από τα σύννεφα αν προκύψει κάποια στιγμή απόδειξη πως ενέχονται και πασόκοι στους εμπρησμούς, αλλά μέχρι τότε θα το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ως ενδεχόμενο.
    Και αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσωπική μου γνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @brandon: Δεν πειράζει. Θα...σου ζητήσω εγώ! :-)

    @Slartibartfast: Καλά λέει ο εστάριαν πως θα με περάσουν για ΝΔτη! Τι είναι αυτά που γράφεις ρε εργαλειοποιητή της ιστορίας; Γιατί θυμάσαι μόνο τις "κεντροαριστερές" μαλακίες; (Εξαίρεση ο Μιαούλης που ήταν απλώς τραμπούκος)
    Περί ΚΚΕ και Γερμανών κτλ κτλ: Άμα είναι έτσι τρισυπόστατε οι πρώτοι υποστηρικτές των Γερμανών είναι οι Άγγλοι που τους έδωσαν φράγκα και ήραν τις συνθήκες αφοπλισμού της Γερμανίας για να "φάει" τους κόκκινους. Άσε ρε, έχω βράσει ρύζι.

    Η πολιτική αναλύεται με όρους πολιτικής. Η ΜΑΛΑΚΙΑ δεν..... Και στην Ελλάδα έχουμε ΠΟΛΥ από το δεύτερο και ελάχιστο από το πρώτο! :-)

    @Klearchos: Έχεις απόλυτο δίκιο. Σεβασμός και φόβος. Πάντως είναι πλέον φως φανάρι πως ο επίτιμος είναι undead του κερατά. Έχει κλείσει τα 1700 ο σκύλος και ακόμα αντέχει!

    @tHe_sAiLoR: Σωστός. Απλά αναφέρω πως αν ήταν τα πράγματα ανάποδα, εγώ μάλλον θα έλεγα ακριβώς τα ίδια αντιστρέφοντας μόνο τα χρώματα. Πάντως με την λαμογιο-επιστήμη που έχει γίνει πλέον η πολιτική στην Ελλάδα, εμένα πάντως δεν με εκπλήσσει πλέον τίποτα!

    Επίσης αν θυμάσαι (@και σε όλους) στο ποστ είχα γράψει πως θεωρώ 5-6 αιτίες πιθανές , και πιο πιθανό να έπαιξαν μπάλα όλες μαζί. Η μόνη που δεν παίζει είναι να τις έβαλαν από την ΝΔ για να κατηγορήσουν μετά το ΠΑΣΟΚ. Τόσο μυαλό δεν το έχουν... Εδώ δεν μπορούν να μοιράσουν δυο (πυροπαθών) γαϊδουριών άχυρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @_st_: Καλώς τον!
    Ρε άσε με με την ομάδα που έχω μπλέξει θα φάω τα αυτιά μου στο τέλος. Πάλι καλά που δεν χάσαμε!

    Όσο για το :
    "
    Ο κοσμος καηκε και το μουνι χτενιζεται κυριολεκτικα!"

    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα (αν και με τρώνε τα δάκτυλα μου να χέσω τους......καταλαβαίνεις). Σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΑΠΧΟΔ!-)
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ (ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑ Ή ΘΑ ΕΧΩ) ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥΡΕΑΛ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΜΙΛΑΜΕ...

    ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΠΑΝΤΩς, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΑΡΑ ΤΗς ΛΟΓΙΚΗΣ...

    ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?


    ΠΑΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΛΙΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/9/07 09:12

    2Zaphod : "Η πολιτική αναλύεται με όρους πολιτικής. Η ΜΑΛΑΚΙΑ δεν..... Και στην Ελλάδα έχουμε ΠΟΛΥ από το δεύτερο και ελάχιστο από το πρώτο!"

    Εδώ θα λατρέψεις κάτι απλό που είπε ο αγαπημένος μας Μανού σε συνέντευξή του : "Η πολιτική είναι βρώμικη μόνο όταν την εξασκούν οι επαγγελματίες πολιτικοί"

    Όσο για το λυντσάρισμα που λες πιό πάνω :
    Η βία δεν είναι λύση,
    η Λία όμως, είναι Βίσση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Συναγωνίστρια Αθηνά :)

    Εδώ πάντως πολλοί πασόκοι λένε οι ίδιοι πως μέρος των φωτιών είναι "πράσινο". Αυτό σαφώς δεν είναι καν ένδειξη για τίποτε άλλο παρά μόνο για την νοοτροπία μας.

    Για τους Νεφελίμ θα σε γελάσω μιας και έχω χάσει τον προφητη τώρα τελευταία.

    Πάντως οι παράγοντες 5 και 12, μαζί με τον 2 (μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοκαρχαρίες, μεγαλομεγάλοι) παραμένουν ακλόνητα φαβορί.

    Γενικώς δουλεύουμε χωρίς στοιχεία και βάσει της λογικής (;) μας

    Thanx για το link. :-)

    @brandon: Manu και τα μυαλά στο μίξερ! Έβγαλε και νέο cd το παλουκάρι!
    Είμαι γενικώς εναντίον των λυντσαρισμάτων κτλ αλλα και τούτοι οι τράγοι πάνε γυρεύοντας!


    "Η βία δεν είναι λύση,
    η Λία όμως, είναι Βίσση."

    χααχαχαχαχαχαχα!
    Έγραψες!
    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φίλε sailor..
    Δεν τα ρίχνω στους Πασόκους, ούτε είμαι σίγουρος, ούτε τίποτα. Πάντως αν (που δεν πρόκειται ούτε όταν έρθουν οι ΕΛ) αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο δεν θα έπεφτα απο τα σύννεφα (γι αυτό έγραψα το σχόλιο - επειδή έχουν συμβεί αρκετά παρόμοια)

    Ρε Ζάφοντ τα περι Δεξιάς είναι σχετικά πρόσφατα - όλοι τα ξέρουμε (έκανε αναφορά και ο δεσμευμένος Brandon σε αυτά). Πρέπει να ξαναλέμε για τα δέντρα που ψηφίζουν, τις χούντες, τα ξερονήσια, το 22 κτλ;
    Όσο για τους Άγγλους, αναφέρθηκα για προφανείς λόγους μόνο σε παραδείγματα από τη νεώτερη Ελληνική Ιστορία.
    Και τέλος, έχω σκυλοβαρεθεί την Ιστορία της καημένης Αλάθητης ΚεντροΑριστεράς.. Συνέβαινε μέχρι πριν 30 χρόνια - τελείωσε. Ας το ξεπεράσουμε επιτέλους.

    Brandon - συγγνώμη μου ξέφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εν τέλει άμα πάρει το χωριό μου φωτιά ΠΟΙΟΝ πρέπει να πάρω τηλέφωνο; Την αστυνομία, την πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, την νομαρχία; Όλους μαζί ή έναν;

    Την αστυνομία μην την πάρεις πάντως. Δοκιμάσαμε εμείς την Κυριακή το μεσημέρι (τότε με τις φωτιές) και δεν απαντούσε κανείς.

    (Είπατε τίποτα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Slartibartfast: Πλέον δεν θα ψηφίζουν τα δέντρα αλλά οι μεζονέτες!

    @Σοφία: Όταν τους χρειάζεσαι δεν έρχονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Mετά και τα όσα έκανε ο εκλεκτός κύριος Δούκας, ξέρουμε ποιοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από τις φωτιές. Πάρτε και τα κείμενα για τον "κύριο" Δούκα και κάντε τα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γι αυτές τις φωτιές δεν ξέρω καν αν το είχαν σκεφτεί, μιας και δεν έχουν δώσει και κανένα δείγμα σκέψης ΑΛΛΑ είναι ΣΙΓΟΥΡΑ αυτουργοί για τις επόμενες!!!

    Μαύρο δαγκωτό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir