Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2007

Επάρατος διαφωτισμός

Σε πέντε γραμμές μπορείς να γράψεις πολλά. Κλέβω από τον doctor μια εντυπωσιακή του απάντηση σε ένα σχόλιο.

"Ο κατεξοχήν εκφραστής του μυστικισμού, του συναισθήματος και της απαξίωσης της επιστήμης, εκλιπαρεί στα τέσσερα για λίγη ζωή ακόμη, ποιον και ποιους;

Δεν πήγε στο Άγιον Όρος να ιαθεί, αλλά στην καταραμένη Αμερική, στο στόμα του λύκου, στην μάνα της λαίλαπας της Παγκοσμιοποίησης!

Τέλος πάντων είναι και άρρωστος ο άνθρωπος και είναι πεσμένος κάτω."

15 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως, μια χαρά τον είδα και στους δρόμους του Μαϊάμι. Ευχαρίστησε συγκινημένος και τον ελληνικό λαό που συμπάσχει όλος μαζί του...
    ................
    ...Δεν βοηθήσανε και πολύ τα χρυσάφια ρε γμτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ μετά από αυτό που βρήκε τον Χριστόδουλο κατάλαβα ότι υπάρχει Θεός, τα βλέπει όλα και τιμωρεί την έπαρση και την αλαζονεία.
    Στους πιστούς της εκκλησίας αφιερώνω το παρακάτω χωρίο απο το ευαγγέλιο του Ματθαίου (12,21)
    "ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΒΑΛΕ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝ ΤΩ ΙΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΩΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΩΛΟΥΝΤΩΝ ΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ Ο ΟΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΖΕΣΘΑΙ ΣΕΙΣ ΔΕ ΕΚΑΜΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΛΗΣΤΩΝ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω χανοντι νεα παιδια...λετε να κλαψω για τον Χριστοδουλο;;;Την ζωη του την εκανε ετσι οπως επελεξε...Λογικο ηταν καποια στιγμη να χαροπαλευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν κανας νέος με περισσότερες ελπίδες επιβίωσης (ή με απλούστερο πρόβλημα) και πήγαινε στην εκκλησία για βοήθεια θα του λεγαν η εκκλησία δεν έχει τόσα χρήματα πού να τα βρεί κτλ
    Άκουσε κανείς ποτέ τον Χριστόδουλο να μιλάει πνευματικά για να αντιμετωπίσει έτσι και την περιπέτειά του;
    Δυστυχώς, οι αγράμματες γιαγιάδες που πάνε κάθε πρωί στην εκκλησία πιστεύουν αγνότερα από τον ηγέτη.

    Η όλη φάση πάντως μου θυμίζει τον Ανδρέα στο Ωνάσειο.. Αυτός χαροπάλευε και οι υπόλοιποι λάμβαναν θέσεις στη μάχη της διαδοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα.

    Φίλε _st_: ΣΩΣΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γεγονός πως το να εγκαταλείπεις τις αρχές σου, αρχιποιμένας (μπρρρρρ) όντας, είναι κάπως δύσπεπτό. Από την άλλη όμως είναι από τα θέματα-ταμπού που ουδείς ποτέ σχολιάζει.
    ΔΥστυχώς εδώ είναι Ελλάντα, δεν είανι παίξε-γέλασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρε να διαβάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Richard Dawkins. Το "Η περί Θεού αυταπάτη" είναι ένα απο τα καλύτερα βιβλία εις τους αιώνας!
    (Θα στο δανείσω αν ερθεις καμια βολτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/10/07 13:33

    Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας θα χαροπαλέψουμε εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μερικοί απο μας έχουν ήδη την αίσθηση οτι χαροπαλεύουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/10/07 15:07

    estarian,Μήπως είναι τρελλοί?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπα , απλά έχει πέσει πάνω τους η Κατάρα του Τουταγχαμών! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε άλλους να κλάψουμε και δέν αξίζει ούτε να λυπηθούμε τον εν λόγω ούτε τίποτα...άλλη μία ψυχή περασμένης ηλικίας που ξέρει πως θα φύγει,με βεβαρημένο μάλιστα παρελθόν.

    Αραγε, άν το μόσχευμα το πρόσφερε κάποιος άθεος με τον όρο να αποκηρύξει δημόσια τη θρησκεία του τί θα έκανε??? Είμαι πολύ περίεργη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η patsiouri είπε...
    Αραγε, άν το μόσχευμα το πρόσφερε κάποιος άθεος με τον όρο να αποκηρύξει δημόσια τη θρησκεία του τί θα έκανε??? Είμαι πολύ περίεργη...

    14/10/07 23:35

    *****

    ή αν ο δότης είχε κανένα "κουσούρι"...

    Το πόσο δήθεν ήταν ο κ. Παρασκευαϊδης το ξέραμε, τώρα όμως αποδείχθηκε περίτρανα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @leigh-cherry: Μια χαρά μπορεί να φντ αλλά λογικά τα παντεσπάνια του τελειώνουν....

    @_st_: Διαφωνούμε ριζικά. ΤΙ Θεός και κουραφέξαλα. Απλά μερικές φορές η πτάνα η ζωή τα φέρνει ανάποδα. Η συμπεριφορά του είναι σαφής ένδειξη πως μάλον ΔΕΝ υπάρχει Θεός :-)

    @πρεζα tv: Συμφωνούμε

    @slarti: Συμφωνούμε στο παρατηρησιακό σκέλος. Δεν υπάρχει σχέση με τον Αντρέα παρά μόνο περιγραφικά. Ο Αντρέας ήταν πολλά αλλά σίγουρα όχι απολυταρχικός ηθικολόγος.

    @hades: :-)

    @estarian: Με το δάνεισες τελικά και πολύ καλά έκανες! O Dawkins δεν λέει και τπτ καινούργιο αλλά κάνει μια πολύ καλή σύνοψη. Νμζ πως το βιβλίο είναι γραμμένο πιο πολύ για το αμερικάνικο κοινό παρά για το Ευρωπαϊκο (χωρίς να το παίζω υπεράνω. Και εδώ έχουμε θρησκόληπτους του κερατά, και είναι και χειρότεροι μιας και εδώ ξέρουν πως υπάρχει η αντίθετη άποψη. Στην Αμερική τώρα το ξανα-μαθαίνουν)

    @ραμαν: Σαφώς αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε, σωστά;

    @patsiouri: Χαριτωμένη η σκέψη σου :-)

    @doc: Όπως και η δικιά σου!

    @σπιθας: Σαφώς!


    Το πρόβλημα δεν είναι πως πρεπει οι χριστιανοι να προτιμούν τις προσευχες από την πίστη, σαφώς και όχι, ΑΛΛΑ πως ο Χριστόδουλας όσο ήταν στην απέξω έκανε τον μάγκα έναντι της επιστήμης περιφέροντας εικόνες σε νοσοκομεία. Μόλις όμως βιώσε το πρόβλημα προσωπικά πάει και η πίστη, και οι εικόνες και όλα. Αποτάνθηκε όχι μόνο στην επιστήμη αλλά στην πρωτοπόρα πλευρά της, η οποία, εδώ ειδικά, ενέχει και ηθικούς ενδοιασμούς (που τα βρίσκουν τόσα ανθρώπινα συκώτια;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir