Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

Blogdom a.k.a. Babylon, your kingdom is falling

Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για κατούρημα....Έχουμε ξεχάσει και το φίκι-φίκι! Άτιμε άι-γιάπη θα πεθάνεις!!

Εμπνευση δε για να γράψεις δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια. Ευτυχώς που υπάρχουν οι διάφορες bloggoεκστρατείες και τα διάφορα bloggoπαίχνιδα που μας δίνουν ιδέες. 5-6 τέτοια το μήνα και θα καταργήσω το ποστάρισμα!

"Θύμα" λοιπόν της βιομηχανικής μαργαρίτας πρέπει λέει να αναφέρω 6 bloggers που γουστάρω πιο πολύ (3 άντρες και 3 γυναίκες). Εντυπωσιακά ενδιαφέρων το νέο παιχνιδάκι. Πρώτα πρώτα ευχαριστώ την βιομηχανική μαργαρίτα που με ανέφερε ως ένα από τα αγαπημένα της αναγνώσματα! Όπως θα δείτε και στην συνέχεια τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
To ζήτημα είναι πως η φύση τέτοιων παιχνιδιών είναι γενικά περιοριστική. Γιατί δηλαδή 3 από κάθε φύλο και όχι 4 ή 5; Οι gay είναι γυναίκες ή άντρες; Προηγούνται ή όχι οι κυρίες; Πολλά τέτοια ερωτήματα μένουν αναπάντητα από τους προηγούμενους τουλάχιστον που συμμετείχαν. Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως όντας διπρόσωπος (τουλάχιστον) και ελαφρως σχιζοειδής ως προσωπικότητα αδυνατώ κυριολεκτικά να εκλέξω 3+3=6 bloggers της απολύτου αρεσκείας μου. Δια τους πιστεύοντας τας ζωδιακάς ανοησίας είμαι και δίδυμος πανάθεμά με. Άσε που ως κάθε Beeblebrox που σέβεται τον εαυτό του έχω και ένα κεφάλι παραπάνω από το κανονικό, ένα κεφάλι με δικά του μυαλά στην κυριολεξία. Ακόμα ένα πρόβλημα είναι πως διαβάζω τακτικά πολλούς περισσότερους που είναι και τρομερά ενδιαφέροντες, αλλά για να μην κάνω (πολλές) ζαβολιές λέγω τα εξής:
  • Όπως και η industrial daisies δεν θα αναφέρω επαγγελματίες δημοσιογραφους (sorry καιρέ)
  • Ο κολλητός Humma απορρίπτεται δια λόγους δεοντολογίας μιας και μοιραζόμαστε το ίδιο blog. Θα ήταν σαν να λέω "διαβάστε εμένα!" (χμμμμ not bad idea)
  • Αναγκαστικά θα πάω σε αυτούς που ξέρω πιο πολύ καιρό σε περιπτώσεις ισαξίων (που είναι και πολλοί)
  • Blogs που είναι ανενεργά ή "ελαφρώς ανενεργά" δεν θα μνημονεύονται (παρείσακτε ας πρόσεχες)
  • Πρέπει μου φαίνεται να βγάλω ένα ποστ με γενικά αγαπημένους bloggers υπό τις εξής κατηγορίες:
    α) χρηστοί,
    β) άχρηστοι,
    γ) αντίχριστοι
    όπου θα γίνεται και η μεγάλη σφαγή!
  • Μέχρι τότε όμως θα αρκεστείτε σε δύο τέτοιες λίστες, μία για κάθε κεφάλι
Με βάση τα προηγούμενα λοιπόν και ξεσκονίζοντας ενός χρόνου και πάνω blogoαρχεία έλαβον:

Κεφάλι Α' : Μανιακός του σεξ, παρανοϊκός χιομορίστας, κατεδαφιστικά εικονοκλαστική προσωπικότητα


Γυναίκες: Τι γυναίκες, γυναικάρες.

Πατσιουρι. (Άσχετο αλλά τι σημαίνει ρε παιδιά;). Την πέτυχα στο blog της ψιλικατζούς και την λάτρεψα. Νομίζω πως με την δεσποινίδα σκεπτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και αν όχι πάντως φτάνουμε γενικά στα ίδια συμπεράσματα. Γραφή πληθωρική και εύθυμη με σποραδικά έντονους προβληματισμούς αλλά πάντα σε αφήνει με καλή διάθεση. Συνήθως ξεκινάω τις blogoβόλτες από το δικό της μαγαζί.

Candy. Σου δίνει την εντύπωση πως γράφει τυλιγμένη μέσα σε ένα ροζ σύννεφο. Όταν δε το γυρίζει στην πορνογραφία μου προκαλεί αντιδράσεις ανεκδότου "παλιοκόριτσο και μας κάβλωσες μεσημεριάτικα!". Δηλωμένη fan των Last Drive και φανατική θαυμάστριά μου, τα έχει όλα και συμφέρει!

Pastaflora γιούχου! Έξω καρδιά, χιουμορίστρια ροκού και οπαδός του Dr Φλάντζα. Ότι και να πεις είναι λίγο :-) Απόλυτο gadget οι καναρινί (αν θυμάμαι καλά) σαγιονάρες - σήμα κατατεθέν. Ποτέ δεν γράφει κάτι που περιμένεις να διαβάσεις, καθώς σχεδόν πάντα τα κείμενά της έχουν την τάση να σε κουφαίνουν. Ο Καραγκούνης είναι ωραίος άντρας και το βιβλίο με την δίαιτα του Ντέμη Ρούσσου συλλεκτικό κομμάτι!


Άντρες:

Estarian για τους φίλους Εσταρινάκης, για τους καλούς φίλους μασκαρατζίκος. Συμφοιτητής και κολλητός, με μύησε στον κόσμο του blogging και είναι η αιτία που απολαμβάνετε τα κείμενα μου! Ευαισθητος ψυχικά νέος, με πονεμένη μέση, γκρινιάρης, μίζερος και χιουμορίστας έχει φροντίσει να μου κάνει διαφήμιση πριν καν ξεκινήσω το blogging αλλά και να με αποκαθηλώσει λίγο καιρό μετά. Πάντως έχει εξαιρετική πένα και δεν εννοώ αυτή που (δεν) του χάρισα! Αποδεδειγμένα γράφει κείμενα πιο αστεία και "τρελά" από τα δικά μου που ενίοτε πάσχουν μεταξύ σοβαρότητας και πασοκίτιδας! Προτείνεται γενικώς και ανεπιφυλάκτως. Βεβαίως είναι δεξιός του κερατά αλλά:
α) κανείς δεν είναι τέλειος
β) σιγά σιγά με την πάροδο των ετώνε τον κάνω άνθρωπο!

Προσφατα αποκάλεσε εαυτόν Ford Prefect κάτι που τον κάνει ημιξάδερφο! Με τον polse ουσιαστικά γνωριστήκαμε δικτυακά όταν έγινε η δικτυακή διαμαρτυρία για την Αμαλία. Από τους λίγους που με στήριξαν (:Ρ) όταν είδα το φως το αληθινό και ξεκίνησα την υπέρ Εύας πασοκική εκστρατεία! Εξαιρετικός τύπος, ιδανικός για παρέα, κάνει καλό στην φαλάκρα, συνθέτης μερικών από τις πιο μακροσκελείς προτάσεις που έχουν γραφτεί ποτε και πολλά κειμενά του θα ήθελα να τα έχω γράψει εγώ! Έχει επίσης την κακή συνήθεια να σε κάνει να συμφωνείς με ότι γράφει, εάν πρώτα βεβαίως βγάλεις νόημα :-Ρ

Hades o up the irons. Eλαφρώς κατεδαφιστικός όταν παθιάζεται με κάτι, διαβασμένος και εξυπνοπούλι. Θανατηφόρο μειονέκτημα η γαυροφροσύνη του η οποία και απωθεί μιας και πρέπει να μυρίζει ελαφρώς ψαρίλα :-Ρ. Γράφει σαν πολυβόλο εξαιρετικά κείμενα, τα οποία και πριν προλάβω να διαβάσω έχει πολλαπλασιάσει. Όπως είπε όμως και ο τύπος που άρχισε τις χειραψίες με το χταπόδι: "Ένα ένα και με την σειρά".



Κεφάλι Βου: Ορθολογιστής, πνεύμα αντιλογίας, αγνωστικιστής εικονοκλάστης.


Γυναικάρες 2:

Athena. Χωρίς πολλά λόγια. Άτομο διαμάντι με στέρεες απόψεις, αίσθηση του χιουμορ και γούστο στην μουσική. Και με την Αθηνά γνωριστήκαμε καλύτερα τον Ιούνιο στην εκστρατεία για την Αμαλία. Παρόλο που δεν την λένε πραγματικά Αθηνά, εμένα πάντα μου έδινε την εντύπωση της συνονόματής της θεάς ...πολεμίστρια με σοφία και γνώσεις :-)

Ιndustrial Daisies. Γραφή κοφτερή σαν ξυράφι, θυμωμένη και επαναστατική. Μυαλό ξυράφι επίσης. Όταν την πιάνει το ..λογοτεχνικό της μου θυμίζει Μπράντμπερι και της το έχω πει μια - δυο φορές. Τα κείμενά της θα μπορούσαν άνετα να είναι φιλοσοφικά (ή πολιτικά) άρθρα σε εφημερίδα ή περιοδικό και το περίεργο είναι πως σου δίνει την εντύπωση πως της βγαίνουν με την μία, άκοπα! Μοναδικό μειονέκτημα πως είναι μονίμως τσαντισμένη, κάτι που σου δίνει ενέργεια μεν είναι ψυχοφθόρο όμως δε. Καλύτερα έτσι όμως παρά μια χαζοχαρούμενη μπίμπο! Το κορίτσι έχει guts, μαγκιά και άποψη.

Leigh-Cheri. Επίσης φαν των Last Drive κορίτσι με άποψη και τρυφερότητα. Έχει μιαν ελαφρά αδυναμία στον (ΑΕΚτζή) παρείσακτο αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Βιβλιοφαγού και μουσικοφαγού ενίοτε με έχει συγκινήσει τα μέγιστα με τα κείμενά της, πόσο μάλλον που άρχισε να διαβάζει πλέον και σοβαρή λογοτεχνία:-Ρ (ή για όσους δεν κατάλαβαν το "Γυρίστε")


Άντρες.

Δείμος του Πολίτη Mελετημένος και γενικά ομοϊδεάτης αν και είχαμε και τις μικρές διαφωνίες μας. Μαζί με τον Ροΐδή ανήκουν στην κατηγορία "πως θέλω να γράφω όταν μεγαλώσω (και σοβαρευτώ)". (Εδώ κάνω άλλη μια ζαβολιά μιας και έβαλα 2 σε ένα μιας και στις blogoβόλτες τους διαβάζω συνήθως τον ένα μετά τον άλλο! Ο Δείμος ανήκει στην κατηγορία "χρηστοί" ενώ ο Ροΐδης στην "αντίχριστοι":Ρ) Οι μελέτες του εξαιρετικές, ειδικά το δοκίμιο για την θρησκεία που είχε γράψει παλαιότερα! Έχει μια τάση προς το μελό και την ...ποίηση αλλά κανείς δεν είναι τέλειος όπως είπαμε και νωρίτερα. Γενικά γράφει πολύ καλά και με άποψη, με την οποία γενικά συμφωνώ κιόλας.

_st_ o σμπαοκτσής. Πετυχεθήκαμε στο blog του Δείμου και έκτοτε κολλήσαμε, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ :-). Συμφωνούμε σε όλα πλην α) ομάδας και β) μουσικής μια και μου έβγαλε ποστ με βίντεο κλιπ της Αλέξιας και της Βίσση!!!!

Doctor ο μελετηρός οικολόγος. Διαβασμένος του κερατά, τα κείμενά του είναι η αποθέωση της λέξης "μελέτη". Ελαφρώς κατεδαφιστικός ως προσωπικότητα και αυτός, γουστάρει να βάζει δάκτυλο (και αλάτι) σε όλες τις πληγές. Ιερά και όσια δεν υπάρχουν μιας και όλα είναι θεμιτό να εξετάζονται και να κριτικάρονται. Σαν χόμπι έχει την δεντροφύτευση και καθαρισμό αλσων καθώς και το γκρέμισμα μύθων. Μόνο για άτομα χωρίς παρωπίδες.


Λοιπόν αυτά. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απ' όσους διαβάζω μανιωδώς και δεν έβαλα στις λίστες. Το μισό (τουλάχιστον) blogroll που έχω δεξιά αποτελείται από άτομα που γράφουν εξαιρετικά, νόστιμα και χαριτωμένα κείμενα, κείμενα που πολλές φορές έχω ζηλέψει. Απ' όσο ξέρω οι από εμένα αναφερόμενοι έχουν την ιερά υποχρέωση:
α) να μου πουν κανένα ευχαριστώ :-Ρ
β) να συνεχίσουν την όλη διαδικασία!

Ταυτα και μένω
love&kisses
zaphod

18 σχόλια:

  1. Ιιιιιιιιιι
    Επειδή αισθάνομαι σαν να με είπες γαύρο(!!!) πρέπει να προβώ το παρακάτω...
    Disclaimer!!!!
    Τα βιντεοκλιπ ήταν προς μελέτη του κιτς των eighties και σε καμιά περίπτωση δεν απηχούν τις μουσικές προτιμήσεις μου!!!!!!!


    Γεια σου σύντροφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "άει σιχτίρ"!...
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    μην τα παραλές όμως. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ...........
    Τας βαθυτάτας ευχαριστίες μου για τα καλά σου λόγια (δηλαδή την πρώτη μισή γραμμή διατί στα υπόλοιπα με ξεχέζεις!). Για την ακρίβεια με συγκίνησες τόσο, που σκέφτομαι σοβαρά να φτιάξω 5-6 σεντονάκια (σχεδόν έτοιμα άλλωστε) να το "γιορτάσουμε"... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως μη αναφερθείσα, οφείλω να πω ότι με τόσα συγγνώμη, σε συγχωρώ τέκνον μου!! Αύριο πουρνό πουρνό αναχωρώ για Γιάννενα :) :) :) το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, απλά χαζό παιδί χαρά γεμάτο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα φίλτατε zaphod.Μπορώ να πω πως αυτά που διαβάζεις τα περισσότερα τα διαβάζω και εγώ κι έχω σχηματίσει παρόμοια άποψη με σένα.Φαίνεται πως λειτουργουμε στο ίδιο μήκος κύματος περίπου(στα 987Μhz εγώ στα 988 Μhz εσύ).Είναι όμορφα όμως αυτά τα παιχνίδια δεν νομίζεις;Ξεφεύγεις λίγο ανασυντάσεσαι και ξαναχτυπάς.Κάτι σαν ταίμ άουτ.

    Την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @_st_

    ..ας το πιστέψω!!!
    :-)


    @ροιδης

    Μπα, και λίγα λέω. Υπάρχουν μερικοί (λίγοι, ελάχιστοι) bloggers που ζηλέυω τα κείμενά τους σχεδόν επί μονίμου βάσεως. Εσύ και ο Δείμος είστε από τους βασικούς παίχτες σε αυτήν την κατηγορία

    @hades

    Για κάτσε ρε κουμπάρε. Σε είπα πολυγραφότατο, με εξαιρετικά κείμενα κτλ και παρεξηγιέσαι; Εγώ φταίω που είσαι γαύρος δηλαδής;

    @ellie
    Εισαι σαφέστατα μια από αυτες που διαβάζω μετά μανίας. Οι άτιμοι οι περιοριστικοί όροι μας φάγανε!!!! Φιλάκια και καλά να περάσεις και πιες και ένα τσίπουρο και δι ημάς!!

    @island

    Μπα εγώ δεν έχω συχνότητες εκτός ίσως του best και αυτό όχι τόσο γιατί μου αρέσει αλλά γιατί έχει εκπομπή ένα φιλαράκι :-)

    Τιμή μου πάντως που είμαστε ομόγουστοι! Το καλό που έχουν αυτά τα παιχνίδια είναι πως σου δίνουν την ιδέα που ψάχνει ο κάθε συγγραφέας όταν έχει κολλήσει....:-)


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχα εισαι Θεος! ΤΕΛΟΣ!!

    Με κανεις και γελαω παντα ρε ατιμουλικο :)))

    Ευχαριστω που ειμαι απ τις αγαπημενες σου..!Φυσικα και για μενα ισχυει το ιδιο για σενα σε -ος βεβαιως βεβαιως για να μην μπερδευομαστε!
    :)))


    Μακιααααααααααααα!!!!
    Σημερα θελω να γραψω καυλωτικο ποστ αλλα αγιες μερες ερχονται λεω να μη το ξεφτιλισω χαχαχα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν, σε έχω προλάβει μέσω του blog του xasodikis εδώ και .. περίπου ένα μήνα:

    http://xasodikis.blogspot.com/2007/11/blog-post_14.html

    Να' σαι καλά φίλε.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω αγαπημένε..ευχαριστώ κι ανταποδίδω και ποτέ δεν ανταποδίδω κάτι που δε πιστεύω γιατί πολύ απλά δε μ'ενδιαφέρει να το ανταποδώσω!
    Είσαι ο πλέον άξιος για μπλογκαδέρφι Β, την πρώτη θέση την πρόλαβε ο Κείμ...φιλιά πολλά ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΟΚΚΙΝΗΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ!
    ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟς ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕ 10 ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!
    ΜΕΡΣΙ ΛΕΜΕ
    ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΚΟΥΔΑΚΙΟΥ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος παραξηγείται ρε; Εγώ; Θα σου δείξω εγώ εν ευθέτω χρόνω... :):):):):)
    Άνευ πλάκας, από τότε που με είπες πολυγραφότατο πάντως, τελείως συμπτωματικά δεν έχω προλάβει να σταυρώσω κείμενο... Χμμμμμμ, δάκτυλος humma μου μυρίζει (κι αφού μυρίζει λογικά είναι δάκτυλος ποδιού)... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολο παιχνιδάκια βλέπω τώρα τελευταία.. Τί έγινε; Ανανέωσε τη λαϊκή εντολή ο Γιωργάκης και έχουμε στερέψει;

    ΚΑΛΑ Ε;
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ!
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ!
    (copyright Χλαπάτσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @candy
    Παρακαλώ :)

    Περί ποστακίου κάνε δουλεια σου και μην σε νοιάζουν οι ανέραστοι :-)

    @doctor
    Ευχαριστώ, δεν το είχα δει...πάντως καλά σου είπε πως...παραβιάζεις τους κανονισμοί :)

    @patsiouri
    Δευτερος; Ας το καταπιώ και αυτο! :-Ρ

    Πολλά φιλιάαααα!

    @athena
    Τα σέβη μου κυρία μου!

    @hades
    βοηθεια! Ο hades δημοσίευσε 37 νέα κείμενα σε 2 ώρες για να μου μάθει άλλη φορα να μην λέω ανακρίβειες!!
    :-Ρ

    @slarti
    Ξηγήσου και μην άγχεσαι
    Εδωπαδά πάσχουμε από έλλειψη χρόνου και έμπνευσης!!


    @all
    Περιμένω και τις δικές σας blogoπροτάσεις!!!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από μπλογκοπαίχνιδο σε μπλογκοπαίχνιδο πας εσύ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι υπερβολές θεέ μου.. 2-3 σχολιάκια έκανα όλα κι όλα, τα οποία είχα κι έτοιμα απ'το λαπτόπι κιόλας. Και να σε πληροφορήσω ότι από το ένα έκοψα κι ένα κομμάτι περίπου 2 φορές όσο αυτό που βγήκε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα εγώ έμπαινα να σε πειράξω που τελικά σήμερα νικήσατε μεν αλλά το γκολ παρόλα αυτά, το έβαλε ο ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά είδα την αφεντιά μου στη λίστα σου και συγκινήθηκα:-)
    Νιώθω λίγο ηλίθια να σου πω ότι είναι αμοιβαίο, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό το έχεις καταλάβει ήδη (τι στο καλό! Δυο κεφάλια έχεις! Δεν μπορεί αν μην καταλαβαίνεις τα προφανή!)
    Όσο για το "Γυρίστε..." εξακολουθώ να γυρίζω το γαλαξία σας και να περνάω ωραία και μόλις τελειώσω και τα πέντε της τριλογίας θα δω και την ταινία όπωσδήποτε, όπως και να 'χει.

    Thnx!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεσιέ, με συγκινείτε! Και ναι, οι σαγιονάρες είναι όντως καναρινί, ο Καραγκούνης είναι γοητευτικότατος και το ιερόν μπουκ του Ντέμη κορώνα στη βιβλιοθήκη μας! Η ευχή του Δρ. Φλάντζα μεθ' ημών, βεβαίως βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντήαρ Γκοντ αγαπητέ Ζάφοντ,

    δεν τολμώ να φανδασθώ τι θα συνέβαινε εάν γράφατε κάτι που θα περιελάμβανε και το δεύτερο κεφάλι σας αλλά ΚΑΙ το τρίτο χέρι σας!

    Ευχαρισθώ δια τα καλά σας λόγια και θα ανδαποκριθώ εις την πρόσκλησιν, τώρα που τελείωσα τον υποτιτλισμό του ρεπορτάζ του TV4 που μας έκανε ελαφρώς ρόμπα.

    Αρκεί βέβαια να βρω που έβαλε την πετσέτα μου αυτός ο Άρθουρ Ντέντ πάλι...

    Μεθ εκτιμήσεως

    Ο μισοξάδελφος σας Φορντ Πρήφεκτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir