Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2007

O φόβος...

...μου για όσους διάβασαν το προηγούμενο ποστ και τα σχόλια είναι μόνο αυτός:



κατά τα άλλα εμμένω στα προηγούμενα :-)

21 σχόλια:

  1. Κοίταξε, εμείς σίγουρα βρισκόμαστε σε πορεία προς την ...δεινοσαυροποίηση -- αλλά, απ' την άλλη, όταν βλέπω την τύπισσα να μιλάει (μασώντας τις λέξεις) για "ιδεολογία" και να μη λέει ποτέ τι σόι ιδεολογία είναι αυτή και τι πρεσβεύει...

    ...ε, τότε, δεν μπορώ παρά να επικροτήσω 100% το Νο.1 συμπέρασμά σου:

    "Ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να γαμήσει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/12/07 08:20

    Παρόλο που το ποστ είναι διορατικό πρέπει να παραδεχθείς ότι μεγαλώσαμε(δεν γεράσαμε ακόμη). Και πλέον δεν ανεχόμαστε κάποιες γελοίες εκδηλώσεις που ενώ θα μπορούσαν κάλιστα να περάσουν σαν μια απλή μόδα, όπως τα παντελόνια καμπάνα τοτενες ας πούμε, ερχονται ετουτοι οι Εμο-καθάρτες και θέλουν να μας πείσουν ότι έχουν και ιδεολογία!!
    Αστο να πάει βρε καλό μου αφού δεν το' χεις που λέει και ο πατέρας μου!!ΧΑΧΧΑΑχαχαχαχαΧΑ!
    Εμο είναι θα περάσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω μ ε τον Προλαλησαντα...
    emo ειναι θα περάσει...

    ΥΓ Μεταξύ μας πάντως, δίκιο έχεις γερνάμε, σιγά αλλά σταθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είδα τον Βαξεβάνη και κατέληξα: είναι και γαμώ τα παιδιά, ειδικά τα κορίτσια. Είναι συνειδητοποιημένοι περισσότερο απο οποιονδήποτε μεσήλικα καταθλιπτικό, λιγότερο επιδεικτικοί απο τον κοινό "καμαρώστε με" φοιτητάκο, ειρηνικοί σαν τον Γκάντι και σέξι όσο δε θα γίνουν ποτέ οι σκυλούδες. Στα 80ς θα λάτρευαν τον Morissey, στα 90ς θα εξεγείρονταν με τον Manson. Τι σας πειράζει αν πιθανόν δεν τους ξέρουν καν αυτούς? Έχουν τόσους άλλους σήμερα. Τι? Λέτε ότι σήμερα δεν υπάρχουν πρότυπα? Η νεολαία πάντα βρίσκει τέτοια. Και λέτε οτι της τα πλασάρουν τα ΜΜΕ? Κύριοι, οι νέοι σήμερα γνωρίζουν καλύτερα απο ποτέ πως να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και να αναγνωρίζουν τι είναι fake και τι όχι. Θέλουν απλά να διασκεδάσουν και να ερωτευτούν και ας τους προσφέρεται και σε νέα εισαγώμενη μόδα απο τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Στο κάτω κάτω τις προηγούμενες δεκαετίες δεν εισαγάγαμε τάσεις και μόδες που η παγκόσμια βιομηχανία θεάματος και ψυχαγωγίας πλάσαρε? Όσο για την επαναστατικότητα αυτή αφήστε την να την ορίσει η νέα γενιά μέσα απο τον ναρκισσισμό, τις αυταπάτες και τον καταναλωτισμό που καθρεφτίζει την ατομικιστική κοινωνία που ζούμε. Όσον αφορά τα νεκροταφεία, τα χαρακώματα και τα υπόλοιπα αφήστε τους να δημιουργήσουν τους δικούς τους μύθους. Και αν δε διστάζουν να το πουν μπροστά στην κάμερα, εκεί που θα περίμενες να αντιδράσουν στο πως θα προβληθούν απο την τηλεόραση, αυτό συνιστά γενναιότητα και διορατικότητα. Αφήστε τους να ερμηνεύσουν αυτοί, σου λένε, να αναλύσουν, να σκεφτούν, να προβληματιστούν, να νιώσουν ένοχοι, να επαναφέρουν τις ψειδαισθήσεις τους, να γίνουν αυτό που πάντα ήταν, συντηρητικοί, κομπασμένοι διανοούμενοι, επαναστάτες της δεκάρας. Αφήστε τους να ψάχνουν τον εαυτόν που έχουν χάσει προβάλλοντάς σε μας τις δικές τους ματαιώσεις. Έτσι συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ γενεών. Μπορεί να παρεξηγούμε και εμείς καταστάσεις και θα τις καταλάβουμε μόνοι μας. Μπορεί να έχετε δίκιο εσείς που μας κοιτάζετε περίεργα. Απλά δεν έχουμε χρόνο τώρα για να τα σκεφτούμε όλα αυτά τώρα. Σκεφτείτε τα εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως!! Και ξέρεις, η δουλειά μας δεν βοηθάει στο να το αποφύγουμε αυτό... Πόσες φορές δεν έχεις πει όταν ήμουν στην θέση σας, τα πράγματα δεν ήταν έτσι, εμείς κάναμε αυτό ή κάναμε το άλλο; Βέβαια-ξεφεύγω από το θέμα αλλά δεν πειράζει-το να είσαι γυναίκα με πλειοψηφία αγοριών ως μαθητές, έχει τα καλά του! Όταν θέλουν να διαφύγουν από τις ασκήσεις το ρίχνουν στο κομπλιμέντο μπας και σε τουμπάρουν οπότε το ηθικό ανεβαίνει.
    Σοβαρεύομαι και επανέρχομαι! Ότι μεγαλώνουμ(ΕΤ)ε σίγουρα!! Εγώ έχω ακόμα... Αλλά ορισμένα πράγματα δεν νομίζω ότι μας διαφεύγουν τόσο πολύ. Κάθε επανάσταση οφείλει να έχει ένα νόημα, ένα σκοπό. Κι εδώ το μόνο που βλέπω είναι παραίτηση και ατομισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζήτημα δεν είναι αν φοβόμαστε ακόμα το μπαμπά ή μην του μοιάσουμε, αλλά αν έχουμε την ανδρεία -κατά το Νίτσε- να αντιδράσουμε στη μαζοποίηση που οι παραδοσιακές αντιλήψεις μας οδηγούν. Ωστόσο, κάθε αντίδραση σήμερα, δε σημαίνει ότι είναι αντικομφορμιστική -όταν απλά μέσα από το ντύσιμο και όχι με τη στάση ζωής δεν αντιδρά σε αυτό πυο μας ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ! Ωχ!
    Εντάξει! Θα γίνω ΕΜΟ λοιπόν. (Να μη μας λεν κι οπισθοδρομικούς)
    Αλλά το Σάβββατο, στις 6:25. Ούτε δευτερόλεπτο νωρίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @cyrusgeo

    "Ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να γαμήσει..."

    Nαι αλλά και αυτό δεν είναι θεμιτόν;

    @gromfοσαυρον
    Εμείς λειτουργούμε σαν μνήμη του συστήματος. Μόδες έρχονται και φεύγουν, αλλά η χαζομάρα μένει! :Ρ

    @σταθόσαυρον
    Εδώ πέρασαν και δεν ακούμπησαν άλλα και άλλα...

    @vkp
    Λες; Μακάρι σου λέω, μακάρι. Αν και φοβούμαι πως είναι μια φούσκα μεγάλωνε διαστασεώνε. Παρεμπιπτόντως αισθάνομαι ευτυχής που δεν μου αρέσει ο Morissey και ο Manson!

    @ellie
    "Κάθε επανάσταση οφείλει να έχει ένα νόημα, ένα σκοπό"

    Tα ίδια έλεγε η γενιά των χίππιδων και του Πολυτεχνείου και τα είδαμε τα χαϊρια τους

    @Δειμος
    Το μαμά-μπαμπά (που λέει και ο κόκκορας) δεν πάει στο...σόι αλλά στην απόσταση από την προηγούμενη γενιά. Τέτοια και χειρότερα έχουμε ακούσει όλοι κατά καιρους, ειδικά στην εφηβεία.

    @leigh-cherri

    Άψογη!!! Πάρε με τηλέφωνο να γίνουμε emo ταυτόχρονα! :-)




    Εν τέλει το τελικό συμπέρασμά μου είναι πως μπορεί όντως να έχουν κάτι να πουν, μπορεί όντως να φέρουν την επανάσταση, μπορεί (τι μπορεί, μάλλον σίγουρα) να κάνουν καλύτερες πίπες από αυτές που κάνουν τα περισσότερα κορίτσια της γενιάς μας (:Ρ) στην ηλικία τους (θυμήθηκα πανεπιστημιακό φροντιστήριο πίπας με ....μπανάνες!!! έ ρε γλέντια!!!), αλλά δεν παύουν να με γυρίζουν τ' άντερα και να τους θεωρώ ντεμέκ. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά χεστηκα κιόλας. Με λένε Zaphod, γερνάω και είμαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ zaphod

    Την ιστορία δεν την κρίνεις εκ του αποτελέσματος όμως!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @zapxod
    ..περαστικά μου.-)
    Θα φάς μήνυση ..με κλέβεις!
    και η αναδημοσίευση Αρκά ..απαγορεύεται..-))
    ααα..τώρα που θυμήθηκα
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ (1-0)-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεμιτόν;

    Μόνο θεμιτόν; Η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλη καραμέλα.. μια ζωή έτσι ήταν το χάσμα των γενεών κτλ κτλ...
    Όταν σε μια τάξη 15 παιδιών τους δείχνεις το κλιπ του The Wall και τα 10 γελάνε με τη σκηνή που τα παιδιά πέφτουν στη μηχανή και βγαίνει κιμάς, δεν νομίζω πως φταίει το χάσμα.. Ο ακατοίκητος εγκέφαλος φταίει.

    Θυμάμαι πως όταν βλέπαμε κάτι καινούργιο οι περισσότεροι ψάχναμε να βρούμε τί γίνεται. Τώρα βλέπουν το πάρτυ με τον Πήτερ Σέλερς και βαριούνται γιατί δεν συμβαίνει τίποτα (προτιμούν καμμιά χαζοκωμωδία με τον Μπεν Στίλερ κτλ).

    Βέβαια όταν τους είπα πως η μηχανή του κιμά κάποτε ήταν η εκπαίδευση αλλά τώρα είναι η τηλεόραση, πάγωσαν και με κοίταζαν σαν εξωγήινο.

    Κάποτε υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό που σκεφτόταν (άσχετο το πως). Τώρα η συντριπτική πλειοψηφία αντιγράφει.

    ΡΟΠΑΛΟΟΟΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ellie
    Όποιος ξέρει ιστορία όμως μπορεί παντα να κάνει συγκρίσεις :)

    @σπιθας
    Μηδένα προ του τέλους κακάριζε :-Ρ

    @cyrusgeo
    Σωστός!

    @slartibartfast
    Και συ ρε αντίχριστε floyd εβαλες στα παιδάκια; Αν βάλεις σε μένα να δω μπορεί να πάθω υπερδιέγερση/υπέρταση/υπερκόπωση/και γαμώ την τρέλα!


    Τελικά την σωτηρία την βρήκα και την έγραψε στο προηγούμενο ποστ, σαν σχόλιο ο humma. Προβλέπεται να ξαναπεί κάτι έξυπνο το 2024 που θα έρθουν οι ΕΛ!

    Θαυμάστε:
    "
    Ας μη ξεχνάμε οτι όλες οι επαναστάσεις μαζί και οι επαναστάσεις μουσικών κινημάτων ξεκινούσαν από το περιθώριο και αυτά τα Emο ΔΕΝ είναι περιθώριο
    "

    Τα είπε όλα και καθάρισε. Τελικά αυτό είναι που με χαλάει. Η mainstream τρεντίλα του νέου "περιθωρίου"

    Ησύχασα!
    love&kisses
    zaphod the hyperultimate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2vkp : "Κύριοι, οι νέοι σήμερα γνωρίζουν καλύτερα απο ποτέ πως να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και να αναγνωρίζουν τι είναι fake και τι όχι."

    ;;;;?????;;????;;;;??????

    Φίλε πιστεύω έχεις δει πολλά στην εκπαίδευση που είσαι. Αλήθεια πιστεύεις οτι γνωρίζουν ή μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι fake και τι όχι;

    Αυτό που έχω δει εγώ που έχω διδάξει λίγο ο προφέσορας είναι οτι οι δυνατότητες πρόσβασης στην πληροφορία τείνουν στο άπειρο αλλά η δυνατότητα επεξεργασίας της τείνει στο μηδέν. Αυτό αυτόματα σε μετατρέπει σε βλαμμένο. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα τα άτομα που ξεχωρίζουν πλέον να είναι πολύ καλύτερα απ'ότι παλιά και αυτό έχει να κάνει και με την ποσότητα των πληροφοριών που διαχειρίζονται. Ούτως η άλλως όμως έχουμε περάσει σε ένα πιό λογιστικό μοντέλο γνώσης.

    Τα πρότυπα που πλέον βρίσκει η νεολαία έχουν να κάνουν μόνο με την καλοπέραση και όχι την ουσία.

    2ellie : "Κάθε επανάσταση οφείλει να έχει ένα νόημα, ένα σκοπό. Κι εδώ το μόνο που βλέπω είναι παραίτηση και ατομισμό..."

    Πες τα κούκλα μου. Μία φράση "ΝΟΥΝΟΥ συμπυκνωμένο" με συγκεντρωμένη όλη τη σοφία σου.

    2Zaphod : "Ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να γαμήσει..."

    Όπως λέει και ο Τζιμάκος : αυτός δεν είναι και ο απώτερος σκοπός της Τέχνης ναούμε;

    "Τελικά την σωτηρία την βρήκα και την έγραψε στο προηγούμενο ποστ, σαν σχόλιο ο humma. Προβλέπεται να ξαναπεί κάτι έξυπνο το 2024 που θα έρθουν οι ΕΛ!"

    Όντως, μετά το σχόλιο λιποθύμησα!
    Τα Ema-κια δεν είναι περιθώριο, προσπαθούν να γίνουν γιατί είναι trendy. Με αρέσει που πλακώνονται κιόλας με τους Τrendy. Ίσως γιατί οι emo γίνανε πιό trendy κι απ'τους trendy και δε το αντέχει η ιδιοσυγκρασία των Trendy χεχεχε. Σε λέει ο trendουλας, ε όχι ρε πούστη μου να ξοδεύω εγώ τόσα γκαφρά για ρούχα, αξεσουάρ, μαλλί, γυαλί και να μου έρχεσαι εσύ να με προσπερνάς από δεκσιά και να γίνεσαι πρώτο θέμα στα κανάλια. Θα σου μαμήσω οτι έχεις και δεν έχεις (το δεύτερο δεν παίζει γιατί όλα τα έχουν). Θα σου ξεριζώσω τη φράντζα και θα στη βάλω στον κώλο.

    Humma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι ρε πανμέγιστε δικέφαλε στόκε... Floyd!!! Σίγουρα το έχουν ακούσει (το the wall) μόνο που δεν έχουν πάρει πρέφα για τι πράγμα μιλάει.. Μπας και ξυπνήσουν να μην βλέπουν μόνο το περιτύλιγμα στη ζωή τους.
    Το ότι δεν ενδείκνυται για βραδυνή διασκέδαση (όπου συμφωνούμε) δεν έχει σχέση με το ότι είναι ένα καλό ερέθισμα να πάρει μπρος η μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μου αρέσουν. Στοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2Zaphod : Γκρι γκρι γκρι γκρι

    (Πμμγκννχχχχχχχχχχ :-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ισως, αλλά δεν μου αρέσουν. Ξαναστοπ. Σε λίγο ο Humma θα βάλει στα παιδιά να δούνε και δράματα εποχής βωβού κινηματογράφου. Ξανα-ματα-στοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ισως, αλλά δεν μου αρέσουν. Ξαναστοπ. Σε λίγο ο Humma θα βάλει στα παιδιά να δούνε και δράματα εποχής βωβού κινηματογράφου. Ξανα-ματα-στοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάνε μία διόρθωση boy. Όχι "Σε λίγο ο Humma θα βάλει στα παιδιά να δούνε και δράματα εποχής βωβού κινηματογράφου." αλλά : "Σε λίγο ο Slartibartfast θα βάλει στα παιδιά να δούνε και δράματα εποχής βωβού κινηματογράφου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir