Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

AOE II The Conquerors


Μετά από πρόσκληση του Στάθη πρέπει να αναφέρω το αγαπημένο μου παιχνίδι. Μετά το ξύλο που έπαιξαν το Half life, το Diablo II, το Starcraft και το Baldur's Gate κερδίζει το Age μόνο και μόνο επειδή το έχω παίξει σε multiplayrer πιο πολύ ώρα από όσο όλα τα άλλα παιχνίδια μαζί. Βράδια ξημερωμένα και αξημέρωτα, φωνακλούδες πρώην και χαμένες εξεταστικές πήγαν παρέα με αυτό το παιχνίδι....




Παρ' όλο που τα παιχνίδια της Μικρομαλακής γενικά δεν μου αρέσουν (η υπόλοιπη σειρά των age είναι μετρίως μέτρια), το age II μπορεί με άνεση να χαρακτηριστεί ένα εκ των κορυφαίων strategy ever. Στο conquerors δε επιτυγχάθηκε (κατ εμέ) το βέλτιστο αποτέλέσμα: Ποικιλία μονάδων και λαών (χωρίς να γίνεται ο χαμός του χαμού), ιδιαίτερες ιδιαιτερότητες καθενός που σου επιτρέπουν να διαμορφώσεις προσωπικό στυλ μάχης, βολική λογιστική διαχείριση (το βαρετό μέρος...φάρμες, λεφτά, ξύλα κτλ) έτσι ώστε να μην σου τρώει πολύ ώρα +++ πολύ καλός έλεγχος των μονάδων σου. Σε πολλά παιχνίδια θυμάμαι που έδινες σε μια μονάδα μια εντολή και απλά προσευχόσουν....Το δε pop limit με οποιαδήποτε μονάδα=1 άτομο ήταν έξυπνο σε σχέση με την κοτσάνα που επικράτησε: Καλές μονάδες=15 άτομα (και εγώ που είμαι καλός και γρήγορος τι φταίω; ε; ε;)





Παρ' όλο που δεν έγινα ποτέ "πολύ καλός" παίχτης πάντα γούσταρα όταν έπαιζα, ειδικά όταν έχανα :)

21 σχόλια:

  1. Ρε πούστη μου είσαι ένα κλικ πιό γρήγορος. Σήμερα ήταν η μέρα που θα έγραφα για το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι που είναι........(τύμπανα)
    Το Age of Empires II για τους ίδιους προφανείς λόγους. Συμφωνώ και επαυξάνω λοιπόν ;-Ρ

    (Αν μ'αφηνες να κάνω και γω Update στο ποστ.......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαμά μου! Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα! Θα πέσω κατευθείαν στα σκληρά, πάω second life...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο παιχνίδι, πολλές ώρες, και ψιλοκαψιμο πολλές φορές..αλλά πολύ μου αρέσει.Ειδικά το Conquerors Edition.

    ΥΓ. 'Total War'...αν σας άρεσε το Age, αυτό θα σας γοητεύσει!

    Τις Καλησπέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο παιχνίδι που με συντρόφευσε στην στρατιωτική μου θητεία από το Λιτόχωρο μέχρι τον Έβρο. Ειδικά τον τελευταίο μήνα που δεν έλεγε να περάσει στο Α γραφείο του 641 ΕΤΠ...

    Εκεί σε ένα Πέντιουμ στα 233(?!) προσπαθούσα να παίξω με μινιμουμ 40 μονάδες γιατι αλλιώς κράσαρε το πισι!!
    Τι να πεις!!!
    Πολύ ωραίο παιχνίδι πάντως!
    Το καταευχαριστήθηκα!!!

    Μπράβο για την επιλογή
    Zaphod και Humma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α και ξέχασα να δηλώσω...
    all your base belongs to us!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/1/08 20:24

    Αγαπητέ ζαφοδ εννοείτε πως αυτό είναι και κανένα άλλο το 1ο παιχνίδι EVER!!
    Φαντάσου ότι άρεσε και στον χούμα που έπαιζε κι έψαχνε να βρε'ι γιατί δεν βλέπει τους συμπαίκτες του(χαχαχαχαχουχουχουμαααααα!!!rules)
    Πέρα από τα αστεία, είναι με διαφορά το παιχνίδι που μπορούσες (και έκανες, έκανα, κάναμε)να περάσεις 5,30 ολόκληρες ώρες χώρις να έχουν καταφέρει οι δυο ομάδες να νικήσουν. Αυτό θα πει επιμονή και καλό παίξιμο. Βέβαια υπήρχαν και φορές που έχανες πριν ακόμη πεις "ο σκουλικοσκανδαλιάρης και το πλαγκτόν".

    Υ.Γ. Όντως το Total War είναι πολύ καλό αλλά ο χειρισμός των μονάδων δεν είναι και τόσο καλός όσο στο Age.
    Υ.Γ.2 Άντε ρε να βρεθούμε να κάνουμε κανα μούλτι αν υπάρχει βέβαια στα web ακόμη.

    Σας χαιρετώ και σας φιλώ!!! Gromf The Conqueror

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνεθισμένος να γ*μώ το θέμα (sic!) θα ξεκινήσω λέγοντας το εξής: το Half Life ήταν μια παπαριά και μισή θεωρώ, ΟΜΩΣ είχε το απίστευτο διαδικτυακό patchάκι που λεγόταν Day of Defeat (και ήταν το πρώτο του είδους νομίζω) όπου ΕΚΕΙ εγένετο το λενα να δεις! Sniper και τα μυαλά στα κάγκελα, και δεν έμενε ρουθούνι που να μην είχε ανοίξει!!! :)

    Το ΑΟΕ ήταν κορυφαίο, αν και πιο πολύ μου άρεσε το ένα (ιδίως όταν έμαθα τις μπινιές: είχε πολλή πλάκα πχ να μπαίνεις στα βάθη της άλλης ηπείρου με τριήρη και να του ξεσκίζεις τα πρέκια! :):):):) ). Όντως εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά αν δεν έχει τα ατομικά και τα tesla του CnC, κάπου υστερεί θεωρώ... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ συναγωνιστή...Το έιτζ(είδες πως γράφεται στα ελληνικά;)οφ μυθόλτζι είναι όλα τα μάνεϊ.Τα σπάει το παιχνίδι.Μόνο με έναν φίλο μου το έφτασα μέχρι τέλους γιατί αλλιώς δεν έχω ούτε υπομονή μήτε χάρισμα.

    Της ίδιας συνομοταξίας και αυτό.Την καλησπέρα μου αγαπητέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τα παραπάνω που ανέφερες μονο το DIABLO έχω παιξει :(
    Η αλήθεια είναι πως είχα κολλήσει πολύ άσχημα..

    Τώρα έχω κολλήσει με Sims χιχι :P
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και δεν παίζω παιχνίδια κι ούτε ποτέ ήμουν "παιχνιδάκιας" μετά το Spectrum μου (!!!), την πόρωση που έφαγα με το Red Alert δεν την έχω ξανανιώσει με κανένα μοντέρνο παιχνίδι. Ίσως γιατί παραέγιναν πολύπλοκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @humma
    Κουράγιο φίλτατε και μην σε απασχολούν τα γήινα. Αριστουργημα το Σύμβολο του Ψήστεως!

    @patsiouri
    Δεν πειράζει, μιας και τα παιχνίδια αυτά είναι "αντρικά" :Ρ

    @tdi
    Το total war, αν θυμάμαι καλά είναι απαράδεκτο σε επίπεδο ελέγχου (τι μου θύμισες τώρα...όποιος έχει καταφέρει σε έναν φαντάρο να κάνει αυτό που θέλει στο cozacs (ή kozacs?) κερδίζει σουβλάκι!

    Το aoe II conquerors, εννοείται! Μιας και το απλό είχε κάποια ελαττωματάκια τα οποία και διορθώθηκαν

    @_st_
    Σωστόόός! Αλλά....ταλαιπωρία ο 233!!! Εποχές παλαιές και ρομαντικές :)

    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @gromf
    Τι μου θύμησες τώρα.... :)

    Λογικά multiplayer θα υπάρχει ακόμα στο νετ. Χρόνος δεν υπάρχει!

    @hades
    "το Half Life ήταν μια παπαριά και μισή"
    Ιερόσυλε!!!!!

    Το CnC δεν μου άρεσε καθόλου μιας και από ένα σημείο και μετά η κατάσταση γινόταν μπουρδέλο με τα σουπερ όπλα και τις ατομικές βόμβες.

    @island
    Ενώ είχε πιο καλούς λαούς και ήταν πιο ενδιαφέρον, το age of mythology με είχε ξενερώσει με την διαχείριση πληθυσμού που έκανε. Κρίμα ρε γμτ!

    @black diamond
    Welcome back! To diablo ήταν φο-βε-ρο αν και από ένα σημείο και μετά σου πιανόταν το χέρι από το πολύ κοπάνημα με το mouse!


    @ευστάθιος
    Σε κατάλαβα από το "διαφωνω" που έβαλες :Ρ

    Το Red Alert δεν είναι το ίδιο με το CnC; Εν τέλει δεν μου πολυάρεσε για τους προαναφερθέντες λόγους. Το ΑΟΕ ΙΙ ήταν για μένα η χρυσή τομή απλότητας μεν, ποικιλίας μονάδων δε.



    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. A, ξέχασα! Κανένα, μα κανένα rts δεν μπορεί να αξιολογηθεί εάν δεν το έχετε παίξει σε multiplayer. Τα campaings κτλ είναι καλά μόνο για να πάρεις μυρωδιά...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα!
    Το φυστίκι που χρησιμοποιώ αντί εγκεφάλου με εμποδίζει να θεωρώ απλό το AIDS οφ εμπάηερς (πως λέμε Μπόερς;). Αν και το έχω παίξει αρκετά γιατί τα μόνα παιχνίδια που παίζω ενίοτε είναι στρατηγικής. Απλά δε σκέφτομαι ούτε μια στιγμή αν ο τάδε τοξοβόλος είναι πιο αποτελεσματικός ενάντια στο δείνα ιππέα.
    Επίσης κορυφαίο το σουβλακοσύμβολο. Κάντε και καμιά φωτογραφία του Άγιου Φανούριου (μεγάλη η χάρη του) με σουβλάκι ή κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από ένα σημείο και μετά το σκέπτεσαι αυτόματα. Η πλάκα είναι πως ένας φίλος (ο predator δια τους γνωρίζοντες) μας έκανε και διαλέξεις για τις μονάδες και την "ιστορία της τεχνολογικής εξέλιξης της τέχνης του πολέμου" που κρύβεται πίσω από το age. Μετά από μια - δυο τέτοιες γίνεσαι ξεφτέρι!

    Περί σουβλακέα και συμβόλου:
    Περάστε από την Εκκλησία του Σουβλακέα του Μέγιστου και γίνετε απόστολός του τότες..:)

    Εικονογραφήσεις εξόχως εικονοκλαστικές αναμένονται συντόμως εκ νέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα σας φτιάξω κι εγώ μια.
    Δεσμεύομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πάντως όταν όλοι οι φίλοι μου είχαν κολλήσει με αυτό το παιχνίδι είχα πάθει αμόκ με το "Undying" -ένα παιχνίδι βασισμένο σε βιβλίο του Clive Barker. Μιλάμε έκανα να κοιμηθώ κάτι εβδομάδες...

    Ε, τώρα που δεν υπάρχει και πολύς χρόνος τρελλαίνομαι με κάτι βλακείες. Να πετάς μπαλάκια του τένις πάνω στους άλλους για να τους ξεράνεις, να εκτοξεύεις ένα περίεργο ζώο όσο πιο μακριά γίνεται και άλλα τέτοια έξυπνα... Χα!, μου λείπουν εκείνες οι εποχές που διάβασμα για την εξεταστική σήμαινε Undying και Hitman...

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν τα ξέρω τα παιχνίδια σου, γμτ. Κι ενώ στο σπίτι μου κυκλοφορούνε κάτι Call of duty, Stalker, Battlefield κλπ., εγώ έχω κολλήσει με μια μαλακία που το λένε Pathological. Κατά καιρούς έχω εθιστεί στο Soulblade, soulcalibour, Spyro the dragon και Burnout. Το Burnout το συστήνω ανεπιφύλακτα. Έχει πανκ για μουσική υπόκρουση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ευστάθιος
    Ευπρόσδεκτος!

    @industrialdaisies
    Δεν το ξέρω το undying. Περί χρόνου και απλών παιχνιδιών δυστυχώς συμφωνούμε

    @3 parties a day
    Από αυτά που λες ξέρω μόνο το Call of duty...και δεν το έχω παίξει! Περί burnout αν και όταν υπάρξει χρόνος θα διερευνηθεί

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ ξέρω το half life. Πώς το ξέχασα...
    Τέσπα. Το Burnout παίζεται στο Xbox.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir