Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Όπως ερχόμουν σπίτι από την δουλειά πήρα έναν πιτσιρικά που έκανε ωτοστόπ. Και είχα και όρεξη και πιάσαμε και κουβέντα. Παραθέτω ένα σημαντικό μέρος της.

"Σχολείο ήσουνα;" (υπέθεσα νυχτερινό μιας και εκείνη την ώρα τους αφήνει το λεωφορείο)
"Όχι, δούλευα".
(!! μικρός ο μικρός. Εντυπωσιάστηκα) "Καλά πόσων χρονών είσαι;"
"Θα γίνω 18 σε λίγο"
(!) "Το παράτησες το σχολείο;"
"Ναι"
"Πότε;" (....και για να μαθεις να ρωτάς έρχεται και η απάντηση..)
"4η δημοτικού"
"............εεεε δεν ήσουν καλός;" (τι να πω δηλαδή;)
"Καλός ήμουνα αλλά...." (καλά άστο, τόπιασα)
"Δουλειά;"
"Ναι..."
"Και που δούλευες 4η δημοτικού παιδί;"
"Στα χωράφια"
"Τώρα που δουλεύεις"
"Στον........"
"Πόσα σου δίνει;"
"600 ευρώ"
"Ώρες;"
"Γύρω στις 10. Στις γιορτές δούλευα 16-18"
"Στις πλήρωνε;"
"Όχι"
"Ασφάλεια;"
"Όχι"

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας

34 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια...Τα πράγματα είναι οριακά. Το ζήτημα είναι αν θα παραμείνουν έτσι ή αν θα μπορέσουμε να τα αλλάξουμε με κάποιον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πρωτοσχολιάσω;

    Το καθίκι που δίνει 600€ χωρίς ασφάλεια και υπερωρίες;
    Την οικογένεια του μικρού (εννοώ κυρίως το ευρύτερο σόι);
    Τη γειτονιά;
    Την κοινωνία που ζει;
    Τη φιλάνθρωπη Εκκλησία;
    Το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πεις και από που να αρχίσεις...

    Έχω την αίσθηση ότι τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν και θυμίζουν πισογυρίσματα στην εποχή του Ντίκενς και του Όλιβερ Τουίστ.

    Στόχος είναι μία παγκόσμια κοινωνία αποβλακωμένων από την εξοντωτική δουλειά και τα σκατά που προσφέρουν τα ΜΜΕ, που θα φυτοζωεί και θα κυβερνάται από μια μικρή ελίτ αηδιαστικά πλούσιων και με αηδιαστικά πολλή δύναμη συγκεντρωμένη στα χέρια τους. Κάτι σαν το "1984" ένα πράμα.

    "Το μέλλον είναι μία αρβύλα που πατάει ένα ανθρώπινο πρόσωπο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτά δεν γίνονται σε αυτήν την χώρα!!! Δεν σε πιστεύω!
    Αλβανός θα ήταν αυτός και θα έκανε ανθελληνική προπαγάνδα! Ή ακόμη χειρότερα σκοπιανός!

    Σκυλιά που πάτε να αμαυρώσετε τον Έλλην Χριστιανό Οικογενειάρχη εργοδότη που δήθεν απασχολεί και πληρώνει με πεντάρες ανασφάλιστους ανήλικους.

    Αιδως αχρείοι αργείοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σύ πού μένεις?
    Δε μπορείς να το καταγγείλεις?
    Όσο για τους γονείς του μικρού, αν δεν τους περισσεύανε στο περίπτερο τα πουλάνε τα προφυλακτικά, αμ πέρασαν οι εποχές που κάθε παιδί σήμαινε επιπλέον χέρια στο χωράφι κύριοι...
    Και πλέον, το κάθε παιδί οι γονείς του πρέπει να το προστατεύουν γιατί αν περιμένει κανείς απ'το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ποια συμπεράσματα; Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές κι έχουμε χαρακτηριστεί γκρινιάρηδες και υπερβολικοί. Ας έρθει όποιος θέλει τώρα να μας πει πως υπερβάλλουμε. Και ποιος ακριβώς υπερβάλλει. Εμείς ή αυτή η κωλοκοινωνία στην αθλιότητα και τη ανηθικότητά της.
    Κι αναρωτιέμαι: πού είναι ο πάτος επιτέλους μπας και ξυπνήσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ να ρωτησω κάτι : Γιατί εκπλήσσεστε;;;;;
    Τόσα,άντε και κάτι ψιλά παραπάνω παίρνουν και πολλοί που δουλεύουν σε διαφημιστικές, 12ωρα στάνταρ και έχουν και καναδυο πτυχια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισχυρή Ελλάς 2008
    Ως γνωστόν τα περί μύθου να ζήσουμε απευθύνονται μόνο στους τουρίστες. Ίσως αν μας καταντήσουν τουρίστες της ζωής να αποκτήσουμε ελπίδα...
    Γάματα με μεγάλα γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί να πει κανείς για το μουνί της αλληνής(εργοδοσίας).

    Και καλά πληρωνώταν ο μικρός.Εγώ έτυχε μετά από το στρατό(1998)αλλά και λίγο πριν να χρειάζομαι εισόδημα για να μην φορτώνομαι στους δικούς μου.Πήγα και δούλεψα στ λαϊκή με έναν "φίλο".Μου κερνούσε μόνο έναν ελληνικό καφέ(φυσικά μονό) και μου έδινε μεροκάματο 4000Δρχ την μέρα.Η ημέρα βέβαια ξεκίναγε από τις 3.00 το πρωί και τελείωνε στις 7.00 το απόγευμα(γιατί μετά είχαμε και φόρτωμα στο χωράφι για την επόμενη μέρα).

    Σήμερα υπάρχουν πιο μοντέρνα λαμόγια όπως τα πρώην αφεντικά μου που μου είχαν κόψει τα ένσημα από κανονικά σε ημιαπασχόλησης(γι αυτό έκανα πέρα με ελαφρά και είμαι μόνος μου τώρα).

    Γι αυτό σου λέω...τί να πεις για το μουνί της αλληνης άμα δεν το γαμείς...(αυτή είναι η λύση...πορείες,κουλουβάχατα, αντιδράσεις,παιδεία και έτσι να το γαμείς κάθε μέρα μπας και βάλουνε μυαλό κάποια ξεροκέφαλα μουνόπανα που θεωρούν τον εργαζόμενο αναλώσιμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 στους 4 εργάζεται ανασφάλιστος.
    Την εισφοροδιαφυγή καλούνται να πληρώσουν ποιοι;
    Οι... ασφαλισμένοι.

    Και αυτό ονομάζεται κράτος και μάλιστα της Ε.Ε.!

    doctor

    Υ.Γ. Καλή χρονιά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ellie
    To πρόβλημα είναι πως βλέπω τούνελ στο βάθος του τούνελ...

    @slartibartfast
    Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσεις το μέτρημα ανάποδα. Αν μια οικογένεια πχ δεν έχει να φάει για να ζήσει τότε πιάνει όποιος μπορεί δουλειά με οποιουσδήποτε όρους. Κυρίαρχο αίτιο των πράξεων του ανθρώπου είναι η αναγκαιότητα και η επιβίωση είναι η πιο ισχυρή ανάγκη

    @polsemannen
    Ο θείος Όργουελ εξελίσεται σε μεγάλο προφήτη. Συμφωνούμε

    @_st_
    :)

    @patsiouri
    Όπως λέω και στον slarti τα πράγματα πρέπει να πιαστούν από την ανάποδη. Το καταγγέλεις, ο πιτσιρικάς χάνει την δουλειά του, το αφεντικό πληρώνει (;) ίσα με ένα αρχίδι και παίρνει κάποιον άλλο με λιγότερα, ενώ ο πιτσιρικάς πιάνει δουλειά αλλου, πάλι με λιγότερα, ή δεν πιάνει δουλειά καθόλου, οπότε στην οικογένεια έχουν στο μπάτζετ -600 ευρώ.

    Καλές οι εξαγγελίες και οι νόμοι κτλ αλλά σε μια χώρα που το ίδιο το κράτος δεν σέβεται τους (εργασιακούς και όχι μόνο) νόμους του, ενώ στην ίδια χώρα υπάρχει 30% (ανεπίσημα) ανεργία μην περιμένετε και τπτ καλύτερο

    @leigh cherri
    Είχε πει κάποιος πως κάτω από τον πάτο παραμονεύει ο απόπατος...

    @εσταρινάκης
    Ναι ρε δικέ μου έτσι είναι, αλλά δεν πρέπει να μας αρέσει κιολας. Ρε συ αν ξαφνικά γίνει ένα μπαμ και εξαφανιστεί το πατρικό εισόδημα και περιουσία, τότε το 70% της γενιάς μας θα ψοφήσει της πείνας. Σκέψου πως οι γονείς μας στην ηλικία μας είχαν ήδη βολευτεί τρόπον τινά. Πλέον όπου και να πιάσεις δουλειά κατά 97% ΔΕΝ βγαίνεις.

    @hades
    Σωστός ο παίχτης!

    @island
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ τα μισά λεφτά που βγάζω είναι μαύρα, αν και αυτό είναι κανόνας στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Αν ζητήσεις παραπάνω (ασφάλιστρα κτλ) χαλάς την πιάτσα. Περί φασαρίας και επαναστάσεως μέσα και δεν πα να γαμηθεί και η δουλειά και το σύμπαν

    @doctor
    Έλα ρε ευτυχή πατέρα!!! :)

    Σωστή η παρατήρησή σου, ανέτρεξε σε αυτό που έγραψα πιο πάνω για το κράτος που δεν τηρεί τους νόμους του. Εδώ σε κάποιους δημόσιους φορείς απ' όσο ξέρω το ΙΚΑ δεν πληρώνεται σε συμβασιούχους!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε άει σιχτίρ.
    Εντάξει δεν είναι το μόνο παράδειγμα αλλά κάθε φορά που ακούω τέτοια μου γυρνάνε τα μυαλά. Θα συμφωνήσω πως δεν είναι η καταγγελία η λύση. Ο κάθε εργοδότης εκμεταλλευόμενος την ανοχή, (ποιά ανοχή την ανυπαρξία) του κράτους ασυδωτεί σε βάρος όποιου μπορεί. Μας έχει κάνει να αισθανόμαστε μαλάκες και όντως τέτοιοι είμαστε όταν πληρώνουμε τους φόρους μας ή κόβουμε αποδείξεις για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Οι τεκτονικές πλάκες που φέρνουν την Αφρική πιό κοντά μας θα δώσουν τη λύση και θα μας φέρουν εκεί που ανήκουμε πραγματικά με τόση μαύρη εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνηθησμενο φαινομενο ειδικα εδω στην Αθηνα.

    Γαματα με κεφαλαια γραμματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tωρα θα το πω δεν αντεχω!
    Εδω και λιγο καιρο ψαχνω για δουλεια γιατι εχω αναμονη στο αγροτικο και στην ειδικοτητα!
    Πηγα λοιπον και χτυπησα τν πορτα σε διαφορες κλινικες για εφημεριες-δηλαδη νυχτερινα!
    Το ποσο που μου προσφεραν ηταν 300 ευρω 4 φορες την εβδομαδα-δηλαδη 4 12ωρα!!
    Φυσικα δεν εμεινα σε καμια κλινικη!
    Α και χωρις ασφαλιση!

    Τελικα ειναι καλυτερα να μην χεις σπουδασει τιποτα!Τοτε δεν εχεις καμια απολυτως απαιτηση και δουλευεις σαν μαλακας!
    Δεν λυπαμαι κανεναν που δουλευει χωρις ενσημα- ειναι επιλογη του!
    Προτιμω να ψωμολυσσαω!

    Μπορει και να μου συμβαινει!!

    Αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @humma
    Σωστός αλλά η λύση σου μάλλον αργει... :)

    Είμαστε η βορειοτερη χώρα της Αφρικής και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτο. Όταν σοβαρευτεί όμως και η Αφρική τι θα κάνουμε;;;;

    @candy
    Δεν το ήξευρα γιατρέ μου :(
    Η μόνη λύση που έχεις είναι να παντρευτείς ένα χοντρούλη πρωθυπουργούλη και να τσιμπήσεις διδακτορικό+ειδικότητα+αγροτικό σε μια σεζόν. Και ας μην σπούδασες γιατρός!

    "Προτιμω να ψωμολυσσαω!"
    Μπα μην το λες. Το έκανα για καιρό αλλά είχα τους γονέους να στηρίζουσι. Αν δεν έχουν όμως ...;



    Τα πράγματα γενικώς έχουν ζορίσει και σιγά σιγά το παιρνουν χαμπάρι και οι μεγάλοι, αλλά επιτρέψτε μου γενικώς να μην είμαι και πολύ αισιόδοξος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε; Για τα χρήματα; Και μετά μιλάμε για όριο φτώχειας στα 1000 €. Το θέμα για μένα είναι ότι ολοένα και περισσότεροι είναι οι πιτσιρικάδες που εγκαταλείπουν το σχολείο ή που το τελειώνουν με βαθμούς βάσης, επειδή ακριβώς πρέπει να εργάζονται σε γονείς ή φιλους -με ή χωρίς απολαβές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ zaphod

    Αυτό με το ότι η Ελλάδα είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής κι ουχί η νοτιότερη της Ευρώπης το έχω κλέψει κι εγώ από κάποιον άλλον! Τελικά γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που το πιστεύουμε μου φαίνεται!
    Δεν διαφωνώ ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει ένα τούνελ πάλι, απλά οι κοινωνίες λειτουργούν με την λογική του ελατηρίου. Όσο το πιέζεις, μένει κάτω. Αλλά αν του αφήσεις έστω και λίγο περιθώριο, εκτινάσσεται.
    Ένας λαός καταστρέφεται αν του καταστρέψεις την παιδεία. Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει, πάντως βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ellie
    Ποιά παιδεία έχει μείνει ώστε να μας καταστρέψουνε;Τα επαναστατικά σκυλάδικα που ακούνε σε όλα τα πανεπιστήμια;Η διαδεδομένη άποψη πως όταν τελειώσεις το σχολείο δεν πρέπει να διαβάζεις;Η ποίηση που γράφεται από τον Φοίβο και το μόνο που θεωρούμε σήμερα ως τέχνη είναι τα σήριαλ στην του βου;

    Εξάλλου βλέπεις πως όχι μόνο δεν πάνε να μας καταστρέψουν αλλά μας φτύνουν.Δεν ασχολούνται καν μαζί μας γιατί είμαστε ήδη σε αποσύνθεση.

    Έτσι λοιπόν πως να σηκώσει κεφάλι ο εργαζόμενος όταν δεν ξέρει τί μπορεί να διεκδικήσει και επαναλαμβάνει συνέχεια το γενικό και αόριστο καλκύτερη ποιότητα ζωής;Ποιά είναι αυτή;Εξαγοράζεται με έναν μισθό έστω και διπλάσιο από τον βασικό που υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το είπα λίγο καιρό πριν και στο δικό μου μπλογκ, θα το πω και τώρα. Με δέχτηκαν λέει (ως γυμνάστρια)σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού. 8 ώρες τη βδομάδα, 7.5Ε την ώρα. Και βέβαια, θα τα πληρωθώ σε έναν χρόνο που θα τα δώσει στους δήμους η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!! Εντωμεταξύ όντας στο ταμείο ανεργείας (αφού δούλεψα κάτι χρονάκια σε βιοτεχνία με κόλλες, βαρέα και ανθυγιεινά, άσχετα βεβαίως με το πτυχίο μου) παίρνω επίδομα 367 το μήνα. Φυσικά προτίμησα το ταμείο απ` το αντικείμενό μου. Τι μπορούσα να κάνω; Βγάλτε κι από δω συμπεράσματα. Και το πιο γελοίο που μου ανάψαν τα λαμπάκια κανονικά, μου έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού κ Ιωαννίδης κάρτα για Καλή Χρονιά!!!

    Δεν υποτιμώ καμιά δουλειά. Αλλά όπως ξαναείπα, ύστερα από τόση προσπάθεια, αν είναι να πλένω πιάτα, θα πάω να τα πλένω σε άλλη χώρα κι όχι να πληρώνω με φόρους αυτή που μου χρωστάει πλέον, δεν της χρωστάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α! Γιατί είπα "γελοίο" για τον Γιάννη Ιωαννίδη και την κωλοκάρτα του; ΠΡΟΣΤΥΧΟ ήθελα να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...και η κατάσταση διαιωνίζεται. Όσο δεχόμαστε να εργαζόμαστε με τέτοιους όρους. Για τους γονείς του ρώτησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι ανάποδα - απλά το καθίκι πάει μετά την κοινωνία.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν τα βάζουν με με την κοντινότερη στο παιδί κοινωνία και αμέσως το γυρίζουμε στην κλασική ατάκα "φταίει το κράτος".
    Πότε είχαμε κοινωνικό κράτος; Έχω ακούσει για πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν όπου όλη η τοπική κοινωνία (τουλάχιστον στα μικρά μέρη στα 60's - 70's) βοηθούσε παιδιά με τέτοιες δυσκολίες. Ή ακόμα και σήμερα εδώ στο νησί (είτε για παιδιά, είτε για ηλικιωμένους έχουμε εκτός από τους πολίτες και μια εκκλησία).

    Δεν νομίζω πως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά από πλευράς κράτους.
    Καλύτερα να κοιτάξουμε πρώτα τις ευθύνες μας για το πως συμπεριφέρομαστε σε τέτοιες καταστάσεις της διπλανής πόρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ island

    Συμφωνώ απολύτως. Για να μην σχολιάσω τη σχέση με το λογοτεχνικό βιβλίο ε; Άγνωστη γη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Leigh-Cheri, εσύ τουλάχιστον ενδέχεται να τα πάρεις σε ένα χρόνο. Στη Σταυρούπολη το ΥΠΠΟ χρωστά 900.000 € (λόγω του πρώην ΓΓ) -3,5 εκ σε 6 Δήμους στη Θεσσαλονίκη- και οι υπάλληλοί μας είναι επί 5 μήνες απλήρωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν κατάλαβα...
    Για ποιά χώρα μιλάς και για ποιό κράτος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. zaphod said:
    Εδώ σε κάποιους δημόσιους φορείς απ' όσο ξέρω το ΙΚΑ δεν πληρώνεται σε συμβασιούχους!

    ***

    Ορίστε πως εισφοροδιαφεύγει το ίδιο το ΙΚΑ:

    "Στην περίπτωση του ΙΚΑ, η διοίκηση εκτός από τους 1.500 εργαζόμενους που απασχολεί μέσω προγραμμάτων stage προχώρησε στην πρόσληψη 330 συμβασιούχων έργου τους οποίους ασφαλίζει στον ΟΑΕΕ. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται από πολλές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό, καλύπτοντας διαρκείς ανάγκες με συμβάσεις έργου και έχει πολλές φορές αποτελέσει πεδίο κριτικής από τη διοίκηση του ΙΚΑ καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντί να ασφαλίζονται στο ταμείο των μισθωτών οδηγούνται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Αυτό ουσιαστικά στερεί από το ΙΚΑ έσοδα και χαρακτηρίζεται ως έμμεση εισφοροδιαφυγή. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Ίδρυμα καταγγέλλει ως απαράδεκτη αυτή τη μεθόδευση που διευρύνει τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ".

    Βέβαια ο πρώην καθ'ύλην αρμόδιος υπουργός εφηύρε την ... φιλοξενία για να γλιτώσει τα ένσημα.

    Ηθικό δίδαγμα: Αει σιχτίρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το κακό είναι ότι χωρίς σπουδές, χωρίς εφόδια, μια ζωή 600€ θα βγάζει, και τις υπερωρίες τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @δείμος
    Η παιδεία σιγά σιγά ξαναγίνεται ταξικό αγαθό κλειστών καστων. Απλά οι κάστες αυτές είναι ελαφρώς πιο ανοιχτές απ' ότι παλαιότερα

    @ellie
    Ναι αλλά το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό. Το πρόβλημα είναι γενικότερο, απλά εδώ είναι έντονο λόγω κακοδιαχείρισης και ανεργίας

    @island
    Εδώ έχεις πόντο

    @leigh cherri
    Γενικά η κοροϊδία με τις ωρομισθίες πάει στεφάνι.

    @3 parties
    Όχι, δεν πρόλαβα, πάντως λογικά θα μιλάμε για εργάτες-μεροκαματιάρηδες

    @slarti
    ΤΟ πρόβλημα θα μπορούσε να το λύσει η τοπική κοινωνία αν ήταν τοπικό. Όταν το πρόβλημα όμως είναι γενικότερο απαιτείται δράση από πάνω προς τα κάτω. Σε ατομικό επίπεδο πρέπει να πειστεί ο κάθε επιχειρηματίας να βγάλει λιγότερα δίνοντας καλύτερους μισθούς. Με την υπάρχουσα εργατική νομοθεσία όμως το όλο παραμύθι είναι βραχνάς. Το ίδιο το κράτος ενθαρύννει την παρανομία και την εισφοροδιαφυγή.

    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @δείμος
    Τελικά ο Ζαχόπουλος αναμίχθηκε σε οικονομικά σκάνδαλα ή μου φαίνεται;;;

    @σπιθας
    Σε μια χώρα, ενός μπανάλ πλανήτη in a galaxy far far away....

    @doctor
    Ακριβώς. ΤΟ ίδιο το κράτος βρίσκει τρόπους να παρακάμπτει και να αθετεί τους δικούς του νόμους.

    @Σοφία
    Δυστυχώς ναι. Μπορεί εδώ να υπάρχει ένα πραγματάκι που λέγεται συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά τέτοια πράγματα πλέον είναι μπανάλ :(


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν περιμένεις από το δαιδαλώδες κράτος να σου δώσει λύση ζήτω που καήκαμε...

    Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Το ότι παράτησε το σχολείο στην 4η Δημοτικού ή ότι δουλεύει για 600€ ανασφάλιστος και χωρίς να πληρώνεται τις υπερωρίες;
    Εμένα μου φαίνεται το 1ο γιατί το 2ο θα το βιώνει μια ζωή με αυτά τα εφόδια όπως είπε και η Σοφία, σε όποιο κράτος και να ζούσε συμπληρώνω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @slarti
    Και πάλι το θέμα ειναι κρατικό. Υπάρχει νόμος που ορίζει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ο οποίος και δεν τηρήθηκε. Σε ατομικό επίπεδο, εγώ λέω πως ΔΕΝ θα έκανα αυτά που κάνει το αφεντικό του πιτσιρικά αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις, όσο είσαι έξω από το χορό. Το ζήτημα είναι πως δεν είμαστε κοινωνία αγίων, ούτε και ζουγκλα διότι είτε έτσι είτε γιουβέτσι διεπόμαστε από νόμους (ως κοινωνία) όταν οι νόμοι δεν τηρούνται είναι ευθυνη της πολιτείας και όχι του πολίτη διότι μετά πέφτουμε σε καταστάσεις απονομής προσωπικου δικαίου, δηλαδή ζούγκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος13/1/08 13:41

    ε ρε πουστη μου τι να πεις και τι συμπερασματα να βγαλεις! Δυστυχως ο μικρος που γνωρισες δεν ειναι η εξαιρεση αλλα ο κανονας. Και αυτο ειναι το τραγικο. Αν ηταν ενας στους πολλους θα ελεγες "ατυχο το παιδι, κριμα" και θα συνεχιζες αν και με βαρια καρδια. Ομως δυστυχως ο πιτσιρικος δεν ειναι μονος του σε αυτην την κωλοκατασταση.Και μην νομιζετε οτι αυτοματως ολα εξω απο την ελλαδα ειναι καλυτερα.Καθε επιχειρηματιας με τον ιδιο τροπο λειτουργει..ξεζουμισμα τους εργαζομενου με το λιγοτερο δυνατο κοστος... Το καλο με καποιες χωρες τους εξωτερικου (π.χ αγγλια οπου και βρισκομαι) ειναι οτι ως αδικημενος εργαζομενος/πολιτης, υπαρχουν καποιοι ανεξαρτητοι οργανισμοι οι οποιοι μπορουν πραγματικα να σε υποστηριξουν (τουλαχιστον αυτην την εντυπωση εχω εγω με καποια πραγματα που βλεπω, μπορει και να πεφτω εξω). Ετσι λοιπον το θεμα δεν ειναι να αφανισεις τα κερδοσκοπικα λαμογια γιατι αυτο δεν γινεται μαγκες!Το θεμα ειναι να τους ελεγχεις, να τους βαζεις ορια και ενιοτε να τους χωνεις και στην φυλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Mωρε θα τον παντρευομουν αλλα με προλαβε η Νατασσα και εγεινε συναδελφος απο νηπιαγωγος σε 2 χρονια!! Χαχαχαχα :)

    Οσο για το αλλο με τους γονεις..χμμ δεν εχεις αδικο μωρε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir