Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

Ευχαριστώ τους Αμερικάνους

Ώπα! Στάκα!

Δεν είμαι δα κι ο "κινέζος" που μας κυβερνούσε προ 5ετίας και πριν με πάρετε με τις ντομάτες να σας πω ότι και γω απεχθάνομαι τις ΗΠΑ κατά κύριο λόγο για την πολιτική της, τους πολιτικούς της, τον ιμπεριαλισμό, τον καταναλωτισμό, τον businessmanισμό και άλλους -ισμούς της. Ίσως κιόλας η απέχθεια αυτή να προέρχεται από το έμφυτη υποδυνείδητη αντίδραση στο ακαταμάχητο, στο υπερδύναμο λόγω της αδυναμίας μου να το πολεμήσω, που εδώ που τα λέμε μου φαντάζει και πιό λογικό.

Τους ευχαριστώ

  • Για τη Blues που σημαίνει κάτι αντίστοιχο με το δικό μας "έχω τις μαύρες μου". Αυτοί έχουν τις "μπλε" τους ("I' ve got my blues")

  • Για τη Rock που ελπίζει ακόμα.

  • Για τον BB King με την αγάπημένη του Loucille





  • Για το Ιάκωβο Δανιήλ (Jack Daniel's και δε κάνω διαφήμιση έτσι;) που ευτυχώς έμαθε με μεγάλη επιτυχία στους υπαλλήλους του να... παίζουν με τις τάπες των βαρελιών περιμένοντας. Που είναι αυτές οι δουλειές ρεεεεεεεε;


  • Για τον μουρλό Quentin





  • Για τον μουρλό Al με το tango του και τα ξεσπάσματά του.










Ωραίο ταξιδιωτικό post έχει σηκώσει και ο Στάθης εδώ.

Χάμα


Stop!!! Και γαμώ τα update από Ζαφωδ:

Άντε ρε... αμερικανάκι!! Πλάκα πλάκα όμως άτομα όπως πχ ο Τσομσκι, ο Λάρι Φλιντ (! μέσα), ο SRV και πάρα πάρα πολλοί άλλοι έχουν βγει από αυτήν την χώρα. Την ίδια χώρα που γέννησε τον Μαρτιν Λουθερ Κινγκ αλλά και τον Μακαρθουρ. Την χώρα που φιλοξένησε τον Αϊνστάιν - και τον κυνήγησε κιόλας. Η Αμερική είναι μια χώρα που έχει χιλιάδες διαφορετικές κουλτούρες και ράτσες. Ενώ εμείς εδώ δεν χωνευομαστε ούτε μεταξύ γειτονικών χωριών, η χώρα αυτή έχει καταφέρει να συγκληθεί από το πουθενά μέσω νομικών συμφωνιών (και πολύ αίματος μέχρι να σταματήσουν να καταπιέζονται διάφορες μειονότητες αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).Παρ' όλα αυτά έχει, έστω και στραβά, εμπεδώσει την έννοια του πολίτη και της δημοκρατίας πολύ περισσότερο από ότι εμείς οι έχοντες την πατέντα.

Δεν θέλω να επεκταθώ παραπέρα μόνο να ... θυμίσω την τρέχουσα ειδησεογραφία: Έχουμε σύνοδο του ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι, οι σύμμαχοι μας για να μην ξεχνιόμαστε και λέμε μαλακίες, θέλουν να βάλουν στην συμμαχία μια χώρα που για χ, ψ λόγους εμείς δεν θέλουμε. Εμείς ρε θέλαμε να κάνουμε ως συμμαχία ντου στο Ιρακ; Όχι, αλλά σας κάναμε την χάρη. Μούγκα λοιπόν και ησυχία, αλλιώς δεν έχουμε συμμαχία αλλά μπουρδέλο. Επισης, έγραψαν λέει οι times (? νομίζω δηλαδή) πως είναι παράλογο μα ισχυρή χώρα όπως η Ελλάδα να φοβάται την τοσοδούλα .... Μακεδονίτσα.... Μάλιστα. Ενώ φαντάζομαι η Κούβα που τρέμετε εδώ και 200 χρόνια είναι και γαμώ τις υπερδυνάμεις!!! Ρε πρρρρ!



Πάρτε και μια γεύση του φίλτατου Colbert όταν παίρνει προεκλογικές συνεντεύξεις από υποψήφιους!


Υ.Γ. Αμα εκλέξουν και μαύρο πρόεδρο, θα πέσει πολύ γέλιο με τους ΚΚΚ Τεξανούς πετρελαιάδες :)

12 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που έβαλες τη διευκρίνηση, γιατί με το που διάβασα τον τίτλο ήρθα με άγριες διαθέσεις... Ε, ναι, για όλα αυτά τα υπόλοιπα, καλοί άνθρωποι μου φαίνονται. Σχεδόν συμπαθητικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω Humma.
    Η αντιπάθεια μου είναι ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

    Και η συμπάθεια μου για τη μουσική,τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, την ποίηση και τη λογοτεχνία πολλών δημιουργών, για το marlboro :-) , αλλά και γιατί μας μαθαίνουν δεκαετίες τώρα, πως να μην είμαστε ως "παγκόσμιοι ηγέτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχήν από τους πρώτους διδάξαντες του ιμπεριαλισμού ήταν η Χρυσή εποχή των Αθηναίων που είπαν ωμά στους Μηλίους "ή με εμάς ή στο χώμα"...

    Απο εκεί και έπειτα άλλο η πολιτική τους και άλλο η πατρίδα τους και όλα αυτά που μάθαμε να αγαπάμε από τις οθόνες ή τα ηχεία μας!

    Να σαι καλά Humma!

    Σου αφιερώνω αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dont get crazy

    Εδώ είμαστε εμείς 10 εκατομμύρια με το ζόρι και δεν μπορούμε να βρουμε κοινή συνισταμένη. Οι Αμερικάνοι είναι 250 εκατομμύρια (και βάλε), οπότε μπορεί να με κάποιους να κολλάμε μέχρι αηδίας ενώ με άλλους όχι. Όποιος έχει ταξιδέψει κατά κείθε ή έστω έχει πετύχει τουρίστες Αμερικάνους εδώ τα ίδια λέει.

    Από την άλλη η κοινωνία τους είναι νομικά βασισμένη περισσότερο στην ελευθερία (λογου, ιδεολογίας και πράξης) απ' ότι η δική μας.

    Απλά τους ανθρώπους που εδώ είτε κοροϊδεύουμε είτε φοβόμαστε, έχουν την τάση να τους κάνουν κυβέρνηση, και επίσης είναι και γεμάτοι φοβικά σύνδρομα... α, humma με συγχωρείς για την παρέμβαση στο ποστ σου ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/08 18:24

    Όταν δίαβασα τον τίτλο μου ήρθε στο μυαλό η φράση "Άκου τον Σημίτη μέσα σου!" Θα συμφωνήσω με τον Humma σε όλα εκτός από τον Ιάκωβο Δανιήλ καθώς φάν των ορίτζιναλ Σκωτσέζικων προϊόντων.... 'Ye kanny beat the Scots in the'r on game laddie.. ken?'
    Κατά τα άλλα οι Αμερικάνοι καλούληδες είναι μωρέ... αλλά λίγο πρήχτιδες γαμώτο... δεν το βουλώνουν με τίποτις.. :S
    Είχα γνωρίσει μερικούς στο Master μου . Η μέγιστη πλάκα είναι οι ατάκες που πετάνε όταν κάτι τους προκαλέι ενδιαφέρον... "Oh my Gosh.. this is soooo European..." και άντε εσύ εξήγα ότι δεν υπάρχει european πράμα και ότι η κάθε χώρα έχει τα χούγια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2μαρία : Όχι βρε τσαμπουκάδες για τους Αμερικάνοι. Ήταν πιασάρικος ο τίτλος όμως δε μπορείς να πεις.

    2vassia : Τα γούστα του καθενός στη μουσική, ή στις ταινίες μπορεί να διαφέρουν αλλά ο καθένας πιστεύω έχει κάτι για να ευχαριστεί τους Αμερικάνους.

    2_st_ : Και οι Πέρσες νωρίτερα και οι Ασσύριοι, μέχρι και οι Υξώς έκαναν επεκτατικούς πολέμους ή μάλλον πιό σωστά επειδή εικάζεται ότι ήταν νομάδες θα τους έλεγα εγκαταστατικούς πολέμους. Σ'ευχαριστώ φίλε για την αφιέρωση. Το συγκεκριμένο τραγούδι το απεχθανόμουν πιό μικρός, γιατί νόμιζα ότι ήταν άσμα Αμερικανικής υπερηφάνειας. Ποτέ δεν είχα πρόσεξει τους στίχους, μέχρι που το' κανα. Φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2Zaphod : Αυτό είναι και το θαυμαστό κατόρθωμά τους όπως σου είπα και στο τηλέφωνο. Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της πληρότητας που νιώθουν οι πολίτες τους. Μπορεί το νομικό πλαίσιο να τους προστατεύει επίσημα, αλλά ανεπίσημα θα γίνεται της πουτάνας. Ακόμα και τον Colbert που φαίνεται να "τσακίζει κόκαλα" μπορεί να τον παρακολουθούν ή να τον απειλούν χίλιοι δυό.
    Η παρέμβάσεις σου όυτως ή άλλως είναι καίριες και σωστές, οπότε δε σου κρατάω μούτρα. ;-)

    Cheers!

    2είδομεν : Παρότι προτιμώ Αμερικάνικα ποτά (Αμερικάνικα όσον αφορά την Ήπειρο), Jose Cuervo, Havana Club θα συμφωνήσω για το ουίσκι. Από που είναι η ατάκα "Ye kanny beat the Scots in the'r on game laddie.. ken?"; Οι Αμερικάνοι λένε πάντως this is so European γιατί από Γεωγραφία και όχι μόνο, είναι στόκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/4/08 13:30

    Κάνεις ένα λάθος φίλε.Δεν είμαιστε εμείς που τους αντιπαθούμε αλλά εκείνοι είναι αμερικάνοι.Και δεν λέω φυσικά για την πλειονότητα του λαού.Αλλά για την πολιτική του γαμάβ και δέρνω,

    Και κάτι επίκαιρό.Μήπως θα έπρεπε να εγείρουμε το θέμα της ελληνικής μειονότητας στην Αμερική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/4/08 15:48

    @ Humma Kavula

    Καλά δεν νομίζω να είναι και τόόόόσο στόκοι πια... αλλά μάλλον έχουν την εντύπωση ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πάνω κάτω τα ίδια γούστα... Εγώ πάντως όταν αρχίζουν κάτι τέτοια τους κάνω πλάκα ότι στην Ελλάδα έχουμε και τηλεόραση και κυλιόμενες σκάλες κτλ...
    Πρόσφατα επισκεύθηκα την Ελλάδα με μία Αμερικανίδα φίλη μου και το τι ατάκες άκουσα είναι άξιες ολόκληρου πόστ (χμμμμμμμμμ ...... )

    Η ατάκα "Ye kanny beat the Scots in the'r on game laddie.. ken?" δεν είναι από πουθενά... Είναι το πώς θα έλεγε ένας Σκωτσέζος το: "You cannot beat the Scots in their own game. You know?" Φυσικά υπάρχουν και κάπιοι περιορισμοί στον γραπτό λόγο με αυτή την γλώσσα. 2.5 χρόνια εδώ και ακόμα θέλω μεταφραστη..... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μου αρέσει περισσότερο αυτή η προσέγγιση από του _st_ :)

    p.s. οι-παλαβοί-με-τις-στατιστικές-Αμερικάνοι έβγαλαν συγγένεια (9α ξαδέλφια) Μπους με Ομπάμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2island : Ωραία ιδέα ρε συ! Χαχαχαχα

    2eidomen : Για το ότι πολλοί είναι στόκοι θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να το πιστεύω. Δε του ενδιαφέρει τίποτα εκτός από τα εντός των συν;oρων τους.

    2geokalp : "p.s. οι-παλαβοί-με-τις-στατιστικές-Αμερικάνοι έβγαλαν συγγένεια (9α ξαδέλφια) Μπους με Ομπάμα..."

    Για κάνε το πιό λιανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμφωνώ με την ανησυχία σου, έπρεπε να το έχω ήδη αναρτήσει στις Παράξενες Ειδήσεις, θα το κάνω αμέσως μετά

    δες εδώ

    Ο νυν πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο πατέρας του, ο Τζέραλντ Φορντ, ο Λίντον Τζόνσον, ο Χάρι Τρούμαν αλλά και ο Τζέιμς Μάντισον είναι μακρινά εξαδέλφια του γερουσιαστή του Ιλινόι.


    p.s. το λινκ της Καθημερινής που ήξερα πλέον δεν λειτουργεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir