Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2008

Διευκρινήσεις....

Προς τους κ.κ. της ΝΔ ( λινκ: http://prezatv.blogspot.com/2008/07/blog-post_04.html ) και του ΠΑ-ΣΟΚ..


  • Η δημοκρατία δεν έχει κανένα πρόβλημα αν υπάρχουν 5-10-100-1000 λαμόγια. Το πολιτικό μας σύστημα δεν αντιμετωπίζει κρίση, εσείς αντιμετωπίζετε.
  • Αν διαλυθούν τα κόμματά σας, αυτό θα είναι καλό για την δημοκρατία και όχι κακό. Πατήρ πάντων πόλεμος (=αλλαγή για όσους δεν σκαμπάζουν από φιλοσοφία). Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με αναντικατάστατους. Και μην φοβάστε, αν εξαφανιστείτε, ε κάποιος άλλος θα εμφανιστεί. Αρχη άνδρα δείκνυσι και εσείς τα κάνατε μαντάρα!
  • Τα κόμματα σας δεν είναι το σύστημα. Είναι κόμματα που υπακούουν στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, άντε να πω πως το διαμορφώνουν σε επιμέρους ζητήματα.
  • Βαρέθηκα να βλέπω να πέφτουμε από τα σύννεφα. Σιγά ρε. Λες και δεν ξέρουμε πως η εξουσία διαφθείρει. Και όταν ξέρετε πως Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΤΕ (άντε με διάλλειμα 4-8 χρόνια), ε τότε η εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Οι τωρινοί και προηγούμενοι κυβερνώντες έχουν πολλάκις αποδείξει πως δεν είναι υπεράνω δωροδοκίας, όπως και η θάλασσα δεν είναι υπεράνω του ουρανού.
  • Τελικά αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο τίμιο δεν είναι η....τιμιότητα αλλά ο φόβος


O φόβος πως αν κάνεις κάτι 'κακό' θα τιμωρηθείς. Αλλιώς είσαι ασύδοτος. Βγήκε ο Τσουκάτος και είπε πως το 1 εκ. μάρκα που 'τσίμπησε' (είτε αυτός είτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σημασία. Τι σκατά, τι απόσκατα) είναι πλέον αδίκημα που έχει "παραγραφεί", άρα δεν έχει σημασία. Μάααααααλιστα. Πολιτικός παραδέχτηκε πως "τα πήρε παρανόμως" (είτε αυτός είτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σημασία) και είμαστε ΟΚ μιας και το αδίκημα έχει παραγραφεί! Συγχαρητήρια!!!!

Βγήκε ο Καραμανλής/Ρουσόπουλος και είπε πως ΑΦΟΥ τελειώσει η δικαστική έρευνα θα γινει (και αν χρειαστεί) εξεταστική επιτροπή. Ναι, για να προλάβουν να παραγραφούν και άλλα. Το ξέρατε πως σε πολιτικά πρόσωπα (σίγουρα υπουργούς και δεν ξέρω τι ισχύει στους βουλευτές) η παραγραφή είναι μόλις και μετά βίας πέντε χρόνια; Για μας ρε καθίκια γιατί είναι είκοσι; Δηλαδή ένας βουλευτής/υπουργός μπορεί να βουτήξει 5-10 εκ. ευρώ και την κοπανήσει για πέντε χρόνια στην Βραζιλία και να γυρίσει μετά με ελαφρό μαύρισμα, και θα είναι και μάγκας!
Μαλάκες είναι κατ' εμέ όσοι δεν το κάνουνε!

Eπίσης, μετά από 2 εβδομάδες γρου γρου βρήκε ο Λιάπης τα παραστατικά των ταξιδιών του! Πφφφφφ εγώ αν ήμανε υπουργός θα τα έβρισκα σε 3 μέρες :)

Εγώ ήξερα πως στις ρημάδες τις δημοκρατίες οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Άλλο η βουλευτική ασυλία και άλλο να μην υφίσταται κάποιο κακούργημα μετά από πέντε χρόνια. Ήξερα επίσης την αρχή που λέει πως αυτοί που είναι σε υψηλές θέσεις πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότερα έτσι ώστε να διασφαλίζεται πως θα προσπαθουν τουλάχιστον να είναι τίμιοι - και επειδή λόγω της θέσης τους χρησιμοποιούνται ως (καλά) παραδείγματα για τον πολίτη.

Εσείς με αυτήν (και τις προηγούμενες) κυβερνήσεις τι παραδείγματα παίρνετε;
- Άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις;
- Τώρα που βγήκα θα σας γ***σω όλους;
- Τώρα που βγήκα θα βγάλω τα έξοδά μου για την επόμενη εικοσιπενταετία;
- Μα να μην βουτήξεις λίγο το δακτυλάκι σου στο μέλι;
- Όταν έχεις δύναμη κοπάνα στο κεφάλι μιας και κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει;


Εγώ πάντως αυτά βλέπω. Οι όποιες εξαιρέσεις τιμιότητας - έστω και στο περίπου - υπάρχουν πνίγονται στην όλη φάση. Είναι το ίδιο σαν να διορίζεσαι σε καμιά δημόσια και αρχιδάτη θέση και έχεις και όρεξη για δουλειά ο άτιμος. Οι "παλιοί" θα στην πούνε στα ίσια (παιδιά έχω μαρτυρίες, δεν το λέω έτσι) σε στυλ "χαλάρωσε"...

Για τους ίδιους λόγους δεν εμπιστεύομαι πλέον ούτε δημοσιογράφους, ούτε δικαστές, ούτε δικηγόρους, διότι και αυτοί (οι....σημαίνοντες) είναι υπό ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας. Και το ένα χέρι νίβει το άλλο...


Το αστείο είναι πως μπορεί να παίρνει το βήμα και να βγαίνει ο κάθε χλιμίτζουρας φασιστάκος να πει πως φταίνε οι δημοκρατίες - σαν θεσμός γενικά.

Σιγά ρε Καραμήτρο! Τα ίδια δέκα σόγια κυβερνάνε την ρημάδα την χώρα εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, αυτό είναι η δημοκρατία; Αλλά τέτοιοι που είμαστε τέτοιοι μας αξίζουν.

Άιντε να δούμε ποιος άλλος θα γίνει ρόμπα, μπας και τουλάχιστον γελάσουμε λιγάκι, γιατί όποιος περιμένει να γίνει "κάθαρση" έχει πέσει ελαφρώς έξω.

Η Siemens ομολογεί πως έχει χώσει πάνω κάτω 100 εκ. ευρώ (!) τα τελευταία χρόνια σε πολιτικούς και εγώ άκουσα στο ράδιο πως "δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρηματισμό πολιτικών προσώπων". Εμ, έτσι εξηγείται η άνοδος στο βιοτικό επίπεδο του σκουπιδιάρη της γειτονιάς μου, αυτός πρέπει να τα σούφρωσε!!

Ποιον υπουργό, τωρινό ή παλαιότερο μπορείτε να πάρετε με άνεση σαν παράδειγμα τιμιότητας/χρηστοήθειας/εργατικότητας; Είστε σίγουροι;


Επιμένω πως όσο δεν υπάρχει ο φόβος της απώλειας της εξουσίας και ο φόβος της άμεσης τιμωρίας (έστω και θεσμοθετημένα, αν και στην Ελλάδα από νόμους έχουμε, από εφαρμογή όμως ...βράστα!) τέτοια φαινόμενα θα παρουσιάζονται όλο και συχνότερα. Όσο κάποιος νιώθει "λίγο πιο ίσος από τους άλλους", ε ρε συ θα μπαίνει στον πειρασμό, μην λέμε μαλακίες.



Και πιστέψτε με, μόλις δουν ότι μπορεί να το χάσουν (.....αν) το παιχνίδι για πότε θα τα βρουν και θα αλλάξουν εκλογικούς νόμους και ότι θέλετε. Σε μερικά χρόνια θα βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 25%-30%, τέτοια καύλα έχουν με τα φρ...εεε την εξουσία.


A, διαβάστε και αυτό που είναι τρομερά ενδιαφέρον. Αν ο κ. Μάνος έχει δίκιο, τότε η γενική ασυλία "προσώπων" επεκτείνεται και σε αυτούς που τα χώνουν στα "πρόσωπα" ...


Α, εννοείται πως εγώ τουλάχιστον δεν "έπεσα από τα σύννεφα", αλλά διασκεδάζω με αυτούς που πέφτουν :)



Υ.Γ.: Και πολύ έγραψα. Το αεισιχτιρ έχει αποδεδειγμένα ευφυείς αναγνώστες (γλυψ γλυψ). Αφήστε με να λιάζομαι επί της παραλίας και περάστε καλά. Όποιος πείσει τον humma, που πήζει στην δουλειά, να γράψει κανένα ποστ κερδίζει ημίγυμνη φωτογραφία του!

Υ.Γ.2: Ποιο είναι το μέρος;;;;;


Υ.Γ.3: Τα λέμε στον Manu :))))

21 σχόλια:

  1. Γεια σου Πρόεδρε!:-))) και λίγα λες. Μόνο στο περί 25ετίας διαφωνώ. Και τα τρισέγγονά τους είναι εξασφαλισμένα -των μεγάλων τζακιών εννοείται.
    Καλές βουτιές και... μαρτύρα το μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναρωτιέμαι αν εκτός από τις ήδη νόμιμες κρατικές επιχορηγήσεις (δηλ.φορολογούμενων πολιτών) σε κόμματα πρέπει να νομιμοποιηθούν και αυτές από ιδιώτες-εταιρείες. Με διαφάνεια, όσο αυτή είναι δυνατή.

    ...μήπως η Νέδα;! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rodia
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (και το buzz-arisma :) )

    Το πολίτευμα μας έπρεπε να λέγεται, όπως λέει και ο υπερκαλλιτέχνης Τζιμάκος, κληρονομική δημοκρατία :)

    Το μέρος το βρήκε ο endemos.
    Νέδα.
    Νέδα 2
    Οι καραρράκτες είναι στις πηγές ενός παραποτάμου στο χωριο Πλατάνια




    endemos
    Υπάρχει νόμος περί του θέματος (σιγά που δεν υπήρχε) αλλά ορίζει πως η μεγαλύτερη δυνατή καταβολή δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποιο άλφα ποσό. Στην ουσία δηλαδή το "μαύρο" χρήμα ενθαρρύνεται να κυκλοφορήσει. Η siemens δεν θα μπορούσε πχ με τίποτε να χώσει νόμιμα 1 εκ μάρκα στο ΠΑΣΟΚ.

    Το κακό δεν είναι το σπονσοραρισμα καθαυτό αλλά η υποψία που έχεις πως πάντα θα "υπάρχουν ανταλλάγματα", εκτός και αν πιστεύουμε πως οι εταιρείες τύπου siemens είναι ...σοσιαλιστές!


    Που είσαι btw? Σε χασαμε από τα μέρη μας. Manu θα έρθεις τελικά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/7/08 11:52

    Το μέρος μήπως είναι στα Κύθηρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακριβώς ψάχνεις να βρεις; Λες και δεν τα ξέρουμε τόσα χρόνια όλα αυτά που γίνονται ε; Το ζήτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε να αλλάξει η κατάσταση κι ΑΝ μπορούμε να πιστέψουμε το παραμικρό που ακούγεται πλέον...

    Υ.Γ. Το σκέφτομαι σοβαρά για Manu Chao!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν έχω ιδέα πιο είναι το μέρος και πολύ ευχαριστήθηκα που έμαθα!!

    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @aigialeia

    Όχι, η Νέδα, όπως έγραψα παραπάνω!!!


    @ellie

    Δεν ψάχνω να βρω κάτι καινούργιο. Άλλοι πέφτουν από τα σύννεφα!!

    Περί Manu: Όλοι οι καλοί χωράνε!!

    @geokalp
    Επίσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλαράκι η λύση είναι μία : Eπειδή η διαφθορά δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει, όσο και να χτυπάμε τους κώλους μας στο μάρμαρο, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συμμετέχουμε σε αυτήν, έστω και κατά μικρό ποσοστό. Ένα χιλιαρικάκι το μηνα ρε αδερφέ παραπάνω για αρχή. Ψίχουλα!!
    Βάλε για δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες, και μετα 2 τετραετίες για βουλευτής! το χεις! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντωμεταξύ, έχουμε λυσσάξει όλλοι με τη Siemens που δε λέω, είναι σκάνδαλο περιοπής, παραβλέποντας το γεγονός ότι αν ανοίξεις μια εφημερίδα, θα ανακαλύψεις πέντε η δέκα ρεπορτάζ των πέντε γραμμών που αποτελούν σκάνδαλα πολύ μεγαλύτερης κατά τη γνώμη μου σημασίας απ'αυτό...
    Π.χ κλεινει το Ατικό γιατί οι γιατροί είναι απλήρωτοι, κλειστά τα ιατρεία πόνου των καρκινοπαθών που εν έτει 2008 ουρλιάζουν από τους πόνους, η Τσέκου μέσα...κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ! Πάλι έπεσα από τα σύννεφα γμτ...

    Συνοψίζοντας αυτά που λέει ο Προφήτας από πάνω θα δηλώσω ότι :

    "Θέλω λιγότερη διαφθορά, ή εναλλακτικά περισσότερες ευκαιρίας για να συμμετάσχω σε αυτήν".

    Μα τον Ήφαιστο τον κούτσαβλο, τα δίνω όλα για μια ημίγυμνη φώτο του Εσταριιάν!

    Θα την βάλω watermark στο βλογ! :-P

    Άντε καλή συνέχεια στις βουτιαί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/7/08 16:33

    Το πιο σημαντικό για μένα είναι που δεν ΄προλαβαίνω να πάω στον Μανού. Όλα τα άλλα είναι γνωστά φίλε. Και είναι γνωστά γιατί στις επόμενες εκλογές όλα θα έχουν ξεχαστεί και πάλι η πολιτική σκηνή θα γίνει η γη της επαγγελίας. Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ; Και δεν υπάρχει επιστροφή. Σαν μια καλή επιστροφή ας πούμε είναι ένας αγανακτισμένος πολίτης να πιάσιε τον Τσουκάτο, να τον δέσει στο Σύνταγμα φορόντας του στριγκ περιζώνοντάς τον με φίδια. Έτσι ρε παιδί μου για παραδειγματισμό. Αλλά σε κάποιους μήνες θα χτυπάνε τα ελληνόπουλα το γραφείο του γλύφοντάς τον ώστε να διορίσουν τον κανακάρη τους. Άστα να πάνε στο διάολο...

    Μολόγα το μέρος που είσαι....

    Χούμααααααααααααα.....δέβρο έξω,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/7/08 16:34

    Γαμώ τα μέρη έχετε εκεί κάτω...Δεν κάηκαν πέρισυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zaphod, αυτά παθαίνει όποιος πιστεύει τον Πλάτωνα... Ακριβώς αυτό που λες, ότι ο νόμος τηρείται μόνο εξαιτίας φόβου, είναι και η ουσία για εμένα. Όταν ο φόβος εξαφανίζεται παύει και η νομιμότητα. Τα σύγχρονο δαχτυλίδι του Γύγη αποδεικνύει αυτό ακριβώς.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Μόνο μία συμπλήρωση ακόμη. ΑΠό όσα έμαθα -και πάσχισαν να μου μάθουν στην νομική- κατάλαβα ότι οι νόμοι γίνονται για να κατευνάζεται η κοινωνία και μόνον όταν υπάρχει το κατάλληλο παραθυράκι για τους ισχυρούς. Απόδειξη ότι μόνο οι ισχυροί νομοθετούν. Δημοκρατία στα χαρτιά, νομιμότητα στα χαρτιά, σκατά στα μυαλά.

    Και ποιοι είναι αυτοί που πέφτουν από τα σύννεφα; Οι άνθρωποι του σήμερα που ξέρουν ότι για μία εξέταση ούρων χρειάζεται φακελάκι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για να καταλάβεις εξουσία θα χρειάζεται βιβλιοθήκη με φακέλους; Οι ίδιοι που γνωρίζουμε ότι η τυπικά νόμιμη χρηματοδότηση των κομμάτων δεν φτάνει ούτε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (μετά τις αυξήσεις δε ούτε λόγος...). Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν γεγονότα κατά παραγγελία (και τα αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τις πολιτικές απόψεις του εργοδότη τους); Ή μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι (εδώ γελάνε).

    Αυτά. Συγχίστηκα. Για Manu δεν με βλέπω πάλι. Θα ήθελα. Αλλά πήρα όρκο μετά το Ejekt ότι σε έλληνες διοργανωτές δεν τα ξανασκάω. Να πα να γαμη$%^^^** κι αυτοί.

    (Μπορεί να φταίει και η ζέστη για τα νεύρα...) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. prophet
    Eμείς θα τα φάμε μέσω θρησκευτικών διαδικασιών και να μου το θυμηθείς!!!

    patsiouri
    Ναι βρε συ, αλλά άλλο η κακοδιαχείρηση και άλλο η δωροδοκία. Στο ένα είσα απλά ανίκανος (ή έστω λιγότερο ικανός απ' ότι πρέπει) και στο άλλο λαμόγιο και κάθαρμα :)

    polsemannen
    Αμα τη επιστροφή, και αν δεν έχουμε ξαναματαπέσει από τα σύννεφα θα έχω φώτος με σκανδαλιστικό υλικό.... ο καιρός γαργαρ εγγύς. Θυμηθείτε το περσινό μεταδιακοπευτικό μου άρθρο και το φετινό μεταποκριάτικο για να πάρετε μια γεύση....:)

    island
    So far την βγάζω σε οικείες παραλίες/μέρη στο νομό Ηλείας. Η μεγάλη αναχώρηση ξεκινά με τον Μανού και βλέπουμε! :)

    Έχει καεί ο μισός νομός και είναι και δράμα να τα βλέπεις. Πάντως τα δικά μας μέρη παραμένουν ΟΚ


    industrialdaisies
    Προσυπογράφω τα της διαδικασίας, μέχρι τελευταίο γράμμα!


    Για Μανού κτλ...εγώ συνήθως έμπαινα στις συναυλίες από το παράθυρο. Εισητήριο πλήρωσα στους Last Drive και πιο πριν....δεν θυμάμαι!

    Αλλά για τον Μανού θα κάνω μιαν εξαίρεση, άσε που όταν βγήκαν ήταν φτηνά - 25 εουρος το κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/7/08 18:15

    Πάντως ρε παίδες κακά τα ψέματα. Από τότε που πίασαν τους 17 Νοέμβρηδες, οι τύποι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Κάποτε νααααα τους πήγαινε ότι μπορεί να βρεθούνε και με καμιά ρουκέτα στο δόξα πατρί. Τώρα χέσε ψηλά και αγνάντευε. Είμαι περίεργος να δω τι άλλο θα βγάλουν στην φόρα. Πλάκα πλάκα πρέπει να φτιάξουμε ένα κατάλογο με τα σκάνδαλα που γίνανε μετά τον Μάιο του 2005. Θα το έκανα εγώ αλλά δωσαπαν δεν έχω και πολύ πρόσβαση σε υλικό και είμαι σίγουρος ότι μου έχουν ξεφύγει 5-6...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς, δυστυχώς και δυστυχώς μάλλον έχεις δίκιο....

    Πάντα υπήρχε μια άλφα δόση ρεμούλας κτλ αλλά νομίζω πως πια έχουν πέσει και τα προσχήματα.....

    ...εκτος και αν απλά είναι πλεον πιο ατσούμπαλοι και καρφώνονται!


    Μην ξεχνάς πάντως πως το θέμα ζίμενς ΔΕΝ βγηκε και ΔΕΝ ξεκίνησε από τα μέρη μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπορώ να πω για κανέναν πως δεν τα πήρε, αλλά μπορώ να στοιχηματίσω πως ο Λιάπης πήρε τα λιγότερα από τη Siemens λόγω βλακείας...

    Ένας ακροατής στην Ελληνοφρένεια έθεσε το καίριο ερώτημα:
    "Θα εμπιστευόσουν το Λιάπη για διαχειριστή στην πολυκατοικία σου;"

    και προχωρώ το ερώτημα:
    "Ποιον από τους πολιτικούς θα εμπιστευόσουν για διαχειριστή στην πολυκατοικία σου";

    Εγώ πάντως κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος10/7/08 18:27

    Xoύμααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Zaphod, μήπως είμαστε κοντοχωριανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. slarti
    Το νέο πολιτικό ανέκδοτο θα είναι η ευφυΐα του Λιάπη!

    island
    Μην ενοχλείτε τους εργαζόμενους!!


    doctor
    Με 'γεια!!!

    xasodikis
    Πιθανον....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir