Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

ΚουΚουΕξ Κουαξ Κουαξ

Το παρόν ήθελα να το γράψω καιρό τώρα, απο τα γεγονότα του Δεκεμβριου, αλλά μας είχε φάει η Ασεπική (και όχι μόνο) ταλαιπωρία και επειδή κουράζομαι και εύκολα το είχα παρατήσει στο τρίτο υπόγειο να δροσίζεται. To άρθρο αυτό λοιπόν δεν είναι ούτε φρέσκο και πιθανόν ούτε πρωτότυπο. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά απο τα συντρόφια αλλά μερικές φορές.... Την ιστορία μου την θύμησε σε ένα άρθρο του για τον ΣΥΝ ο Γιώργος Πήττας μέσα από αυτήν την παράγραφο η οποία αναφέρεται σαφώς στο ΚΚΕ εξ: "Οι ίδιοι ακριβώς που πριν από λίγο καιρό, στον Δεκέμβρη του 2008, προτίμησαν να ενορχηστρωθούν συνειδητά με την κολλημένη στο τοίχο Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ του κου Καρατζαφέρη και να δείξουν, ακριβώς όπως οι κουκουλοφόροι προδότες της Κατοχής, τον «ένοχο» για τα «μπάχαλα» και να δυναμιτίσουν την ανοδική του πορεία.."

Κουκουεξ λοιπόν. Το λεγόμενο και ΚΚΕ, πρώην ΚΚΕ Εξωτερικού (εξ' ου και το εξ). Το κόμμα της εργατικής τάξης, το ασυμβίβαστο, το τιμημένο. Με διώξεις αγωνιστών, διώξεις και προγραφές από τρίτους αλλά και μεταξύ τους, διώξεις γενικώς, έναν ηττηφόρο εμφύλιο στην καρκάλα, ηρωική παράδοση και λοιπά και λοιπά.

Πάντα του όμως έβλεπε με υποψία οσες κινήσεις εκ των έσω (του...εξ) ή εκ των ...εξω (δηλ΄έξω από το έξ) γίνονταν αι οποίαι δεν είχαν πρώτα εγκριθεί από την ολομέλεια του κόμματος. Επίσης η ολομέλεια ήταν και λίγο πρόβλημα από μόνη της μιας και οι αποφάσεις της Κυριακής καταργούσαν αυτές της Τετάρτης οι οποίες αναιρούσαν αυτές της Δευτέρας και όλοι όσοι τις υποστήριξαν παλαιότερα κυρήσονταν αυθωρεί και παραχρήμα πράκτορες του ιμπεριαλισμού, ρεφορμιστές και άλλα τέτοια κορακίστικα. Αυτά βεβαίως παλαιότερα που το κουκουεξ είχε μια πολιτική (έστω και μέσω αντικατοπτρισμού) και δεν έλεγε απλούστατα όχι σε όλα, ακόμα και σε επίπεδο καλημέρας....

Η ερώτηση πλέον είναι ποια ειναι η πολιτική του κουκουεξ. Η ανατροπή του καπιταλισμού; Η ανατροπή των υπάρχοντων τρόπων διοίκησης και διαχείρισης; Και αν ναι με ποιο τρόπο και με ποιούς συμμετέχοντες; Δικαιούνται και τα μη μέλη του να μετέχουν της επανάστασης ή πρέπει για να επαναστατήσεις/αμφισβητήσεις/διαφωνήσεις με το κατεστημένο να το κάνεις σηκώνοντας την κόκκινη κομματική ταυτότητα;

Αν τύχει βρε αδερφε και κάποιος θέλει να επαναστατήσει νομιμοποιείται να το κάνει εκτός του κουκουεξ; Η ιστορία λέει όχι. Ακόμα και στο ορόσημο μεν, υπερδιαφημισμένο και υπερεκτιμημένο δε, Πολυτεχνείο το κουκουεξ είχε διαχωρίσει την θέση του και ας προσπαθεί να το καπελώσει τώρα. Λες και έπρεπε να είναι κάποιος κουκουεξ-ιανός για να μην του αρέσει μια στρατιωτική δικτακτορία σαν μοντέλο διοίκησης. Η λες και δεν υπάρχουν τωρινά περήφανα μέλη του (όπως και από όλους τους χώρους) που τότε φόραγαν (ξανά περήφανα) την στολή της κρατικής καταστολής.


Τι έγινε λοιπόν τον Δεκέμβρη; Κατ΄εμέ το κουκουεξ προτίμησε τον ...καταγγελτικό δρόμο (προβοκάτορες, πράκτορες, ρουφιάνοι, ταραξίες κτλ κτλ) προς όλους τσουβαληδόν τους διαμαρτυρούμενους κινούμενο υπό το καθεστώς φόβου, του φόβου της αλλαγής του υπάρχοντος status quo. Καθαρόαιμη συντήρηση δηλαδής, για όσους δεν το έπιασαν. Τα ψηφαλάκια, θα μας φάει ο Σύριζας και τέτοια. Λες και το κουκουεξ ειναι κυβερνηση και ο Σύριζας αντιπολίτευση! Η λες και όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμοι ήταν υποκινούμενοι από τον Σύριζα!! (καλά αν κάποιος το πιστεύει αυτό, ε τι να πω ρε παιδιά, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η πολιτική σας ανάλυση είναι επιπέδου Βύρωνα και....βγάλε!)

Υπήρξε, και όμως ναι υπήρξε (κάτι που δεν το περίμενα, αλλά είδες τι γινεται από το πουθενά μερικές φορές;), το Δεκέμβρη μια χρυσή ευκαιρία να γίνουμε (καλώς εννοούμενο) μπαχαλο. Να πέσει η κυβέρνηση κτλ κτλ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν θα ήταν "για καλό". Αυτά τα πράγματα δεν έχουν εγγυήσεις. Και πάνω στην κρίσιμη στιγμή ΠΟΙΟΣ έσωσε το σύστημα και είπε πως η 'επίσημη' αριστερά δεν κάνει τέτοια; Ποιος αποκύρηξε δηλαδή μια αντίδραση στο κατεστημένο, επειδή απλούστατα δεν μπορούσε ο ίδιος να την ελέγξει; Μαντέψτε! Ποιος βγήκε (ααααχ βρε Αλέκα) και είπε το αμίμητο πως η "κανονική σοσιαλιστική απάντηση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" και δεν ντράπηκε καθόλου γι αυτό; (Εντωμεταξύ ήταν να λυπάσαι τους παλιούς αριστερούς στα χωριά. Άτομα που υποχρεώθηκαν σε εξορία, σε φυλακίσεις, σε μετανάστευση εσωτερική ή εξωτερική από ένα κράτος που πάντα το φοβόντουσαν και που, μεταξύ μας, ελάχιστα έχει αλλάξει. Οι κακομοίρηδες ήθελαν να συμπορευτούν με τα παιδιά, σε ιδιωτικές συζητήσεις ήταν υπέρ αλλά.....άτιμο πράγμα το κόμμα!!)

Νομίζω πως, μετά από αυτό, καιρός είναι το κουκουεξ να αλλάξει όνομα (έχουμε και συνέδριο, ευκαιρία είναι). Και να πάρει ένα πιο αρμόζον. Προτείνω λοιπόν το ΚΚΕ, πρώην ΚΚΕ εξ. να πάρει το πραγματικό του όνομα: ex KKE


Ταυτα και μένωΥ.Γ. : Απίστευτη ατάκα σε μπλοκ αντιεξουσιαστών τις πρώτες μέρες της φασαρίας:
"Ρε σεις αμα γίνει μανούρα τρέχουμε προς τους μπάτσους και όχι προς τους κουκουεδες. Από τους πρώτους μπορεί και να γλιτώσουμε, από τους δεύτερους όχι"! Και όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν! Γιατί άραγες;

Υ.Γ2. Για να μην σας φάει η αγωνία στον ΑΣΕΠ πήγαμε μια χαρά. Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης εβδομάδας! (+τρεις μήνες ψυχολογικης προετοιμασίας για να διαβάσω). Τώρα είναι το μια χαρά αρκετό; Έλα ντε, αν και δεν το νομίζω. Έτσι και αλλιώς δεν πηγαίναμε για το τζακ ποτ αλλά για μια αξιοπρεπή παρουσία, οπότε όλα ΟΚ.

26 σχόλια:

 1. Τιμή μου να σε τιμήσω φίλος και επίσης να πω ότι χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα πήγες πολύ καλά στο ΑΣΕΠ! Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα (ξανα)εύχομαι!
  Όσο για το Κουκουεξ θα πω αυτο που είχα σημειώσει και δύο μηνες πριν...

  Ο Λένιν έλεγε “όταν σε επαινεί ο εχθρός σου ψάξε να βρεις το λάθος σου “
  ..
  Αλλά είπαμε εμείς δεν εχούμε για σημαία τον Βλαδιμηρο Ιλίτς αλλά τον "πατερούλη" μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλωσήρθες και πάλι φίλε zaphod! Χαίρομαι κι εγώ που τα πήγες καλά στον ΑΣΕΠ. Λίγο καθυστερημάνο το άρθρο σου, αλλά πάντα επίκαιρο...

  Σε αυτό το κόμμα θεωρούν επαναστάτες μόνο όσους είναι εγγεγραμένα μέλη, πιστεύουν οτι η μόνη σωστή άποψη είναι η «γραμμή» από τα κεντρικά του Περισσού και ενώ προσπαθούν απεγνωσμένα να «καπελώσουν» όλες τις πορείες, σε όσες συμβαίνουν μικροεπεισόδια τα φορτώνουν κατευθείαν στους... «ευρολιγούρηδες»! Με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει συννενόηση και διάλογος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είναι καινούργια φάρα οι ΚΚΕδες. Κουβαλάνε την κόμπλα 50 ετών και βάλε. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα. Πλέον οι τύποι έχουν καταντήσει πιο φασιστοειδή και από το ΛΑΟΣ, και μάλλον ήρθε η ώρα να τους εξηγήσει κάποιος ότι έχουμε μπει στον 21ο αιώνα... ή καλύτερα ας ξεκινήσουμε από τον 20ο (για να μην πάθουν πολιτισμικό σοκ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι ας θυμίσουμε ότι καμία εξέγερση δε γίνεται χωρίς φθορές, ας θυίσουμε ότι το ίδιο το ΚΚΕ είχε υποστηρίξει τις δίκαιες διαδηλώσεις σε άλλες χώρες που έφταναν σε φθορές ακι καταστροφές περιουσιών. Ωστόσο, εκεί δεν είχε ανάγκη να τις ελέγξει. Εδώ όμως αμέσως βρέθηκε απέναντι, εκτός αν μπορέι αυτό να τις κατευθύνει και να στρατολογήσει νέα μέλη στις τάξεις του. Πραγματικά, η όλη στάση του όχι μόνο στήριξε ανέλπιστα τη ΝΔ -για ψηφοθηρικούς λόγους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- αλλά κυρίως ξεπούλησε τις απόψει που τόσα χρόνια διακηρύττει για αντίσταση. Είναι το ίδιο κόμμα που έκανε μια αποτυχημένη επανάσταση στο βουνό, που πάλεψε άγρια στην περίοδο της χούντας και τώρα όλα τα ξεπουλάει. Μάλιστα, διέγραψε και στελέχη αξιόλογα της ΚΝΕ... αυτό πού το πας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σου εύχομαι να διοριστείς σε αρκούντως σαματατζίδικο νησί και να νοικιάσεις σπίτι που να με χωράει. :D
  Για τα υπόλοιπα ε καλά τα λες μάλλον. Αλλά άμα παρασυμφωνήσω μπορεί και να αντιδράσεις επειδή δεν είμαι του χώρου και θα θεωρήσεις ότι το κάνω απο πολιτικάντικο συμφέρον :p
  Υ.Γ: Πάει η Ξάνθη ε; τι θα κάνουμε ρε; Πάτρα; Δεν 'ερχεστε απο δω να κάνουμε Αθηναϊκό καρναβάλι στην Πλάκα; :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @all
  Περί ΑΣΕΠ: Δεν νμζω να διορίζομαι. Απλά έγραψα -ανέλπιστα θα έλεγα- καλα. Δεν νομίζω όμως το καλό να είναι αρκετό μιας και η αναλογία μας είναι 1:15 και τα θεματα ήταν μάλλον εύκολα.

  Επίσης η blogική μου κρίση δεν έχει πολυπεράσει, παρόλο που πλέον κααααθομαι τόσο που το απολαμβάνω!!

  Στο δια ταύτα:

  @_st_: Όταν το έγραφα θυμόμουν αυτήν την ατάκα! Σωστός!

  @Ανορθόδοξος: Το γαμώτο της υπόθεσης είναι πως το ex KKE είναι ο πλεον νομιμοποιημένος χώρος αντίδρασης (στην συνείδηση του κόσμου). Όταν όμως και αυτοί χρησιμοποιούν τα πιο ισχυρά αντανακλαστικά του κατεστημένου ενάντια στο όποιο καινούργιο, νομίζω πως όχι μόνο δεν υπάρχει περιθώριο επικοινωνίας, αλλά και οι ίδιες οι λέξεις μοιάζουν να χάνουν το νόημα τους.

  @ellinaki
  Το κρίμα είναι πως αν το μυρίζονταν το πράγμα, αν δεν προσπαθούσαν να το ελέγξουν, αν απλά έμπαιναν και αυτοί μπροστά, έστω "ενάντια σε όλα", τότε ο περασμένος Δεκέμβρης θα μπορούσε να είχε μείνει ως ορόσημο της εγχώριας και όχι μόνο πολιτικής.

  @Δείμος
  Προσυπογράφω. Ξεπουλάμε το παρελθόν ΚΑΙ την ιδεολογία μας μόνο και μόνο για να ....περιχαρακώσουμε τον χώρο μας.... Τι να πω, σήψη....


  @estarian
  Εσύ πλεον είσαι "του χώρου" πιο πολύ από εμένα :Ρ
  Οι υπερπατριώτες του ΛΑΟΣ, τα δεξιά στοιχεία της ΝΔ (για να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα), ακόμα και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ βρήκαν ανέλπιστο σύμμαχο στο ex. Ε τι να πω τώρα, πως εγώ είμαι στον ίδιο χώρο με αυτούς;;;;;

  Δικοί σας είναι!!! :Ρ


  Για απόκριες για συνεννοήσου με τον humma και παρτε με κανα τηλ. Οι απόκριες είναι παρτουζιάρικη περίοδος και όχι ζευγαροκατάσταση να εξαφανιστούμε ο καθείς με το γκομενάκι του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Α!

  προς άπαντες τους Σουβλακιστές!

  Μην λησμονείτε πως σήμερα είναι η επίσημή μας εορτή! Κανονίστε την πορεία σας και δώστε μας κανα ρεπόρτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σιγά μην εξαφανιστούμε ρε..
  Κάτι θα κάνουμε ντοντ πάνικ.Αλλά πραγματικά η ιδέα για απόκριες στην Αθήνα αρχίζει και μου φαίνεται αρκετά ελκυστική μετά από τόσα χρόνια στας Πάτρας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δώστε μας την Καφαντάρη και την Κανέλλη και κρατήστε την Αλέκα και τον Κολοζώφ και ειμαστε οκ.. :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συγχαρητήρια δια τον ΑΣΕΠικον θρίαμβον!
  (Πάρτε και ένα βραβείο με την ευκαιρία)

  "...Λες και το κουκουεξ είναι κυβέρνηση και ο Σύριζας αντιπολίτευση!..."
  Χμμμ... αν στόχος σου είναι απλά η κυριαρχία ή έστω το πρωτάθλημα στον μικρόκοσμο της Αριστεράς τότε ναι, νομίζω ότι ισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @estarian
  Περι αποκριωνε περιμενω συλλογικη δραση. Αι αποκριαι ειναι παρτουζοκατάσταση και δεν ειναι να παιρνουμε τα γκομενακια και να χανομαστε απο το συμπαν!!!

  Περι Λίλας και άλλων τινων, τι να πω, δεν ειμαι του χωρου οπως ενθυμήσαι, οποτε χαρισμα σου ετσι και αλλιώς :Ρ

  @polsemannen
  Σας ευχαριστώ δια το βραβείον και ασπάζομαι την κεντροαριστεράν σας.

  "Χμμμ... αν στόχος σου είναι απλά η κυριαρχία ή έστω το πρωτάθλημα στον μικρόκοσμο της Αριστεράς τότε ναι, νομίζω ότι ισχύει."

  Δυστυχώς η πολιτική τους πλέον φτάνει μέχρι εκεί.....και αν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος20/2/09 11:15

  Its alive!!! Καλως επέστρεψες στον βλογικόν κόσμο. Για το Κουκουέξ προφανώς στρέφονται στον άμεσο πολιτικό εχθρό τους αυτόν που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτούς και τους "κλέβει" ψήφους. Ούτως ή άλλως το να στραφούν εναντίον του Λάους δεν θα αποφέρει ψήφους σιγά μην τους ψηφίσει ο οπαδός του Αδώνεως. Αντίθετα όλο και κάτι μπορεί να αρπάξουν από τον Ξύριζα ειδικά τώρα που είναι σχετικά στα πάνω του αλλά δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί. Όσο για την ξεφτίλα απο την στιγμή που το ΚΚΕ έχει εκπρόσωπο την Λιανάρα νομίζω πως έπιασε πάτο. Για την λατρεία του Πατερούλη καλά τους τα έσουρνε ο Orwell στην φάρμα των ζώων. Στο τέλος δεν έχουν καμιά διαφορά από τους αντιπάλους τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Βασικα΄με αυτά που γράφεις μάλλον προς κουκουόξ(ω) τη βλέπω την πρόταση σου, παρά για ex... :):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. "..το Δεκέμβρη μια χρυσή ευκαιρία να γίνουμε (καλώς εννοούμενο) μπαχαλο. Να πέσει η κυβέρνηση κτλ κτλ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν θα ήταν "για καλό". Αυτά τα πράγματα δεν έχουν εγγυήσεις"

  Τα "πεζοδρόμια" αγαπητέ είναι για να περπατάει ο κόσμος, άντε το πολύ-πολύ και για παρκάρισμα!
  Αν "εξελιχθεί" σε πολιτική αρένα ζήτω που καήκαμε!!
  Δεν θέλει σοφία.... άλλωστε στα πρώτα χρόνια του Ελληνικού κράτους κάπως έτσι έλυναν τις πολιτικές τους διαφορές, με μαγκουροφόρους και κουμπουροφόρους στο δρόμο...
  Σε βεβαιώνω οτι δεν θα σου άρεσε καθόλου μια τέτοια εξέλιξη......

  Εύχομαι καλή επιτυχία (αν και οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν γρανάζι του συστήματος, για να μην πω , είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ, οπότε θα έχεις συνειδησιακό πρόβλημα....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ptomas
  Δεν μπορω να πω πως διαφωνουμε κάπου....

  @hades
  Μήπως ΚΚπρρρρρρρρρρρ!
  ;

  @glam
  Δεν ειναι απολυτο αυτο. Στα πεζοδρομια έχουν γίνει και επαναστάσεις και διαβουλευσεις κρίσιμες αλλα και μεγαλες ανοησίες (σίγουρα). Ποτε ομως δεν μπορεις να προδικάσεις με ακρίβεια τι θα γίνει.

  Περι δημοσιων υπαλλήλων και συστηματος έχεις εν μέρει δίκιο διότι:
  1. Στην εκπαίδευση το δημόσιο είναι περίπου μονόδρομος. Στον άλλον ΑΣΕΠ που είχα δώσει (τεστ δεξιοτητων) το είχα πάρει στην πλάκα, οπου εκει ναι, μιλάμε για "σκληρο δημόσιο".
  2. Όσο δεν έχω παιδια, σκυλια, γατιά και άλλα τέτοια (δεν με έχει βαρέσει η ανάγκη κατακούτελα δηλαδής) νμζω πως όπου και να με βάλεις τα ίδια θα λέω :)
  3. Γιατί ο μπόμπιρας που δουλεύει ντιλίβερι με 600 ευρώ (και αν...) ή ο μεγαλοχαρχαρίας που κλέβει τους πάντες και τα πάντα δεν είναι μέρη του συστήματος;


  love&kisses
  zaphod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Χμμμμμ...λες να χάθηκε δηλαδή πολύτιμη ευκαιρία τον Δεκέμβριο επειδή το (εξ) ΚΚΕ (εξ) αποφάσισε ότι η επανάσταση άλλαξε πρόσωπο και από εργατική φόρμα έβαλε φράκο με παπιγιόν;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Την καλημέρα μου, μια ζωή καθυστερημένος, μόλις τώρα σε ανακάλυψα.

  Μα, ποιος λησμόνησε τα διαβόητα ΚΝΑΤ;

  Μα, ποιος δεν γνωρίζει πως δυστυχώς το ΚΚΕ ήταν και είναι ένας εξαιρετικά σκληρός εργοδότης στις επιχειρήσεις που ελέγχει;

  Εξαιρετικό εύρημα το "εξ ΚΚΕ", X-KKE. O X factor του πολιτικού μας συστήματος, ο ανομολόγητος και κατά περίπτωση συντηρητής του εξουσιαστικού ασανσέρ.

  Φροντίζει πάντα να μην σπάσουν οι ιμάντες. Γιατί αν σπάσουν, τότε θα πρέπει να αναλάβει και ευθύνες. Αμ δε...

  Θλίψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Βάλτε τον Παλαιοκώστα για Γ.Γ. του ΚΚΕ, ώστε να δραπετεύσει η αριστερά από το αδιέξοδο!

  (κλεμμένο, αλλά κολάει ΚΑΙ εδώ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. "Ρε σεις αμα γίνει μανούρα τρέχουμε προς τους μπάτσους και όχι προς τους κουκουεδες. Από τους πρώτους μπορεί και να γλιτώσουμε, από τους δεύτερους όχι"!

  ----

  Χα,χα, πολύ καλό! Και με μεγάλη δόση αλήθειας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Xα χα χα, το σχόλιο του γιατρού όλα τα λεφτά!!!!
  Που χάθηκες πάλι, διορίστηκες κιόλας???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ !!!

  www.ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Έχεις δίκιο!
  Δεν διευκρίνισα " ....τα "πεζοδρόμια" σε μια δημοκρατική χώρα......"
  Ασφαλώς σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι αντίδρασης, ( φασιστικά καθεστώτα) το "πεζοδρόμιο" και όχι μόνο, είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη.
  Στα δημοκρατικά καθεστώτα είναι εκτροπή, και κανένα "καλό" δεν έχει προκύψει ποτέ, αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χούντες κλπ...
  Αν μια ομάδα θεωρεί ότι αδικείται , μπορεί να καταφύγει σε χιλιάδες άλλους τρόπους αντίδρασης
  Να αναφέρω τον πλέον ισχυρό και αποτελεσματικό: την απεργία πείνας...

  ΥΓ Από την πρόσφατη ελληνική ιστορία:
  Αρχική μηδενική αντίδραση, από τον λαό στην χούντα του Παπαδόπουλου, καθόλου τυχαία νομίζω, εξ αιτίας του “έντονου πεζοδρομίου” που είχε προηγηθεί....
  Εκτός και αν έχεις άλλη εξήγηση;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Προσωπικά, αν και δεν εχω καμία σχέση με το ΚΚΕ όπως και με καμία δεξιά ή αριστερή δικτατορία, θαυμάζω το ΚΚΕ, διότι καταρχήν είναι το μόνο που αντιδρά εδώ και πολύ καιρό με τρόπο συντονισμένο και συγκροτημένο.
  Οι αντιεξουσιαστές αντιδρούν κάνοντας τα πάντα μπαχαλο, όμως δεν έχουν να αντιπροτείνουν τίποτα.
  Δεν τίθεται θέμα ανατροπής του συστήματος. Ο λαός αυτό θέλει και στις εκλογές αυτό θα ψηφίσει και πάλι.
  Μια ισχνή μειοψηφία αντιεξουσιαστών που δεν εκφράζει κανένα είναι απαράδεκτο να παραλύει τη λειτουργια του κράτους.
  Κανεις δεν τους στηρίζει.
  ΑΝ ο λαός θέλει να αλλάξει κάτι, θα το δείξει στις κάλπες, όπως το έδειξαν οι Τούρκοι που εξαφάνισαν τόσα και τόσα κόματα εξουσίας!
  Το ΚΚΕ έπραξε ρεαλιστικά. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του συστήματος. Και τους συγχαίρω ακόμα διότι είναι οι μόνοι που πραγματικά περιφρουρούν τις πορείες τους και δεν αφήνουν να τους τις καταστρέφουν οι αντιεξουσιαστές.
  Κατα τα άλλα διαφωνώ ως προς τα δικτατορικά ιδεώδη του ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Δεν μπορω να συγκεντρωθω με τιποτα!!

  Αμα δεν αλλαξει ο καιρός, βλεπω το blog να πιάνει αράχνες!!

  @ellie
  Η σταση του ΚΚΕ ήταν απο τους κυριους λογους, κατ εμε, που ξεφούσκωσε τόσο γρήγορα το πράγμα.

  @politispittas
  Θλιψη και κατάντια....

  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

  @ellinaki
  Καλόοοοοο!


  @doctor
  :)
  Εγώ αναμετάδοση κάνω, η κουβέντα αυτή ειπώθηκε ακριβώς έτσι!

  @glam
  Τωρα αυτο το "δημοκρατική" χώρα, σηκώνει πολύ νερό τελικά....

  @suncitizen
  Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες! (παλιό αλλά καλό)
  Καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε συλλογικά και ομαδικά, αλλά ακολούθησε κάποια "πεφωτισμένη" πρωτοπορία. Εξαίρεση ίσως οι πρώτες κινήσεις της Γαλλικής επανάστασης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μα αυτό σου είπα.
  Ο λαός ΔΕ θέλει αλλαγή και το ΚΚΕ το είδε (ευτυχώς) αυτό.
  Αλλιώς, θα κατασκοτονόμασταν για μία ακόμα φορά άδικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @suncitizen
  Ο λαος δεν θελει αλλαγή ή αν θελει δεν το ξέρει ή αν θελει και το ξέρει φοβάται να το κάνει. Αυτο δεν σημαίνει πως δεν ....το χρειάζεται! Και αυτό μπορεί να φανεί αν και όταν κάποια πρωτοπορία αποφασίσει να παίξει μπάλα και να δει ΑΝ μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση. Το ΚΚΕ απλά εκφράστηκε σαν καθαρόαιμη συντήρηση και όχι σαν φορέας ανατρεπτικής ιδεολογίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir