Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

Εμβολιο και παρενέργειες

Εισαγωγή:

Εκανα λοιπον το εμβολιο κατα της γριπης μετα φοβου και παθους.

Το βημα ητο τεραστιο οντως διοτι, οπως μπορουν να βεβαιωσουν οσοι με ξερουν καλως:
* Τρέμω τας ενέσεις και τα μαχαιρια οταν στρεφονται προς το μερος μου
* Δεν παιρνω ουτε ντεπον αν δεν ανεβασω 68 πυρετο τουλαχιστον
* Οπως ολοι οι Ελληνες αρρενες και γνησιοι μαμακηδες τρρρρρεμω οποιαδηποτε μορφης αρρρρρώστια


Ενθυμηθην βεβαιως πως οταν ημανε μικροτερος είχα (παρεμπιπτοντως δηλαδη) εμβολιαστει για διαφορα κουλα (τετανος πχ) οποτε το κολάι το έχω πάρει όσο να 'ναι. Ασε που στην αρχη της καταραμένης θητείας με βουτήξανε και μου χώσανε 2 ενέσεις αγνώστου προελεύσεως και ηθικότητος, μια σε κάθε μπράτσο. Δεν έμαθα ποτέ τι είχαν μέσα, πάντως θυμάμαι πως για 2 έως τρία χρόνια ούτε καν κρυολόγησα και πολυ το είχα φχαριστηθει να τριγυρνω ξεβράκωτος εις τα ψωλοκρυα και να μην καταλαβαινω Χριστό.

Το εκαμα λοιπον διοτι με τα τσιγαρα που καπνιζω εγω δεν ειμαι απλα σε ομαδα "υψηλου κινδυνου" αλλα ακομα χειροτερα. Ακομα και ο Πανθρακικος με τους 2 βαθμους σε 213 αγώνες ειναι ομαδα με μικροτερο κίνδυνο!
Ειχα και σοβαροτατες παρενεργειες, τετοιες που με εκαναν να πιστευσω εκ νεου τας θεωριας περι ελεγχου συνειδησεων, αναποτελεσματικοτητας, Ιλλουμινατι, Νεφελιμ, Σουβλοχιμ και σια που ολα αυτά χωράνε σε μια τοση δα σατανικια ενεσουλα.


Δηλαδης επαρουσίασα:
* Βαβα στο σημειο εμβολιασμου. Το βαβα κρατησε περιπου 30 ωρες και ποναγε. Ελαφρως. Ήτο βαβά ταξεως που ξεκινούσε από το "ωχ" και κατέληγε στο "άουτς" κατά την κορύφωση του φαινομένου.
* Ανέβασα υπερψηλο πυρετο της ταξεως του 37,4 C. Το πως επέζησα μετά από αυτό το πάθημα είναι πραγματικά άξιο απορίας και ειναι ασφαλώς δείγμα πως έχω γερές αντοχές, ας όψονται τα δυνατά μου Ελ γονίδια
* Ως απόρροια του υψηλου αυτου πυρετου με πόναγαν τα γονατάκια μου μια ολόκληρη μέρα. Το γεγονός πως τελικά υπέκυψα και πήρα ένα (1) ντεπόν μετά απο καμια 10αριά ώρες πρεπει να ληφθει επίσης σοβαρά υπ' όψιν. Κατόπιν αι παρενέργειαι εξαλήφθησαν και μου έμεινε μια ελαφρά βαρεμαρα με τάσεις πονοκέφαλου.


Φαντάζομαι πως το γεγονός πως το βραδυ της ημέρας εμβολιασμού είχα προβεί εις σοβαρότατην κρασοκατάνυξην δεν είναι σχετικό με τα επακόλουθα γεγονότα. Τωρα περιμενω να αναρρώσω από τις σοβαρότατες αυτές παρενέργειες και ελπίζω να μπορέσω να περπατήσω εντός διμήνου. Ευχαρισθώ



Μπεεεεεεεεεεεεεε



Κυρίως Θέμα:
Ρε τι μαλακίες άκουσα σε αυτό το ιερό τριήμερο (προ και μετά του επάρατου εμβολιασμού!):
* "Σκεψου καλά τι πας να κάνεις" (νομίζω πως ειναι και κουπλε απο βλαχομπαροκ ασμα)
* "Πως και εσύ;" Αυτο ψιλοστέκει διοτι ειναι γνωστο τοις πασι πως ειμεθα γνησιοι χέστες
* "Αυτο το ταμιφλου ειναι κολπο των εταιρειώνε. Τι; Δεν ειναι το εμβολιο το ταμιφλου;;"
* "Μου ηρθε ενα mail που ελεγε...." Ρε ουστ!
* "Εγω δεν θα το κάνω. Εγώ πειραματόζωο δεν γίνομαι". Μάλιστα. Οκέι. Νταξ' δικέ μου.
* "Οι Ιλλουμινάτοι...." δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα, έπαθα μπλοκάρισμα σκέψεως, ακοής και παρατήρησης.
* "Είναι προφανές (!;) πως ο ιος είναι δημιούργημα των εταιρειώνε". Οκέι γιες όκει γιες, σε είδα στο Σύνταγμα προχτεεεεες!
* "Ο τάδε γιατρός είπε στον πατέρα μου να μην το κάνει". Και εδώ έχουμε ένα θέμα. Σωστόν και δίκαιον και ηθικόν να κάνουμε ότι λέει ο γιατρός μας. Τι στο καλό αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει. Ειδικά ο αναφερθείς που τον γνωρίζω και προσωπικώς. Ελπίζω μόνο να είναι βάσιμες οι αντιρρήσεις του και όχι προϊον χαζομάρας, διοτι ειναι γνωστόν πως το όποιο πτυχίο δεν σε κάνει αυτόματα και σπίρτο. Ελπίζω ειλικρινα ο πατέρας του φίλτατου (που ειναι σε ομαδα υψηλοτατου κινδύνου) να μην παθει τιποτε απο την γριπούλα διότι τότε προβλέπω ο γιατρός να παλουκώνεται ανεπιστρεπτί. Το γεγονός πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του (ετσι και αλλιώς το ποσοστό θανάτων της νέας γρίπης είναι μικρότερο απ' ότι της παλαιάς απ ότι ακούω) δεν σημαίνει πως επραξε κατ' ανάγκη καλώς.




Εξοδος.
Τελικά η Βιολογία πρεπει να γίνει υποχρεωτικό μάθημα σε κάθε τάξη και κάθε κατεύθυνση γυμνασίου - λυκείου και δημοτικού. Μα τον Ήφαιστο τον κούτσαβλο, που λέει και ο polsemannen, τόση μαλακία δεν παλεύεται!

Σαφως και δεν ειμαι υπερ της απόψεως να εμβολιαζονται αμανταμ παπανταμ ολοι και για όλα και ειδικά για μια ασθένεια η οποία έχει φουσκώσει υπερβολικά απο τα πανικόλβητα λόγω συνήθειας ΜουΜουΕ ή μουμουμπεεε. Αλλά άλλο αυτο και άλλο ο ωκεανός μαλακίας που μας ρίχνεται στα μούτρα. Και μάλιστα από τους ίδιους που μπορεί να πιστεύουν εις την ομοιοπαθητικήν, το αγιασμένο νερο, τα ζώδια, τα γούρια (γιούργια στον νταβλα με τα κουλούρια), το τιμιο ξύλο και δεν ξέρω και γω σε τι άλλη "πνευματική" παντόφλα!


Υ.Γ. της εξόδου. Παρακαλώ να ερωτηθεί εκ μέρους μου ο κ. Καρατζαχέρης αν ο στρατος των αντιεξουσιαστών εξ Ευρώπας που ήρθε για να καταλύσει την τάξιν και την ασφάλειαν της χώρας, ειχε μαζί του και διαστημόπλοια διότι μόνο έτσι δικαιολογείται η πλήρης και τέλεια εξαφάνιση του από τα τεκταινόμενα. Επιτέλους, δεν έχουμε ανάγκη από ξένους για να κάνουμε μαλακίες. Μια χαρά μπουρδέλο τα κάνουμε και μόνοι μας!
Υ.Γ. του Υ.Γ. της εξόδου. Το είδα και σε ντοκιμαντερ για τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Το άκουσα και φέτος. Πολλές "οργανωμένες ομάδες", "στρατοι" και άλλα κουλά μαζεύτηκαν ρε παιδιά! Επίσης έμαθα πως "η αστυνομία έχει της πληροφορίες της" (αυτο οπως και να το πιάσεις μονο ευχάριστα δεν ακούγεται). Και ερωτώ: Γιατί τόση μανία να πιστεψει ο κόσμος πως "κάποιοι άλλοι" είναι αυτοί που τα κάνουν μπάχαλο και όχι εμείς οι ίδιοι; Δεν θυμίζει λιγο την ιστορία με τους κουκουεδες και τα κονσερβοκούτια (που όλο ερχόντουσαν απο Ρωσία και όλο στον δρόμο έμεναν); Μήπως είναι πιο εύκολο να θυσιασουμε δεδομένες ελευθερίες όταν πιστεύουμε πως αυτοι που θα τα λουστούν πρώτοι ειναι "κάποιοι άλλοι";


Υ.Γ του κρασιού

25 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάς ότι τέτοια ακούγονται στις ΗΠΑ -και σε δημοφιλείς εκπομπές- για τα απλά παιδικά εμβόλια (βλ. προκαλεί αυτισμό κλπ μλκ -πώς λατρύεω αυτά τα διαδικτυακά αρτικόλεξα).

    Εμένα πάντως μου είπαν κάτι άλλα κουφά: όταν το κάνεις να μην έρθεις στη δουλειά (βλ. Δημαρχείο), γιατί ουσιαστικά θα είσαι ασθενής (ασχετοσύνη και κάλλος που συχέει τη δημιουργία αντισωμάτων -άσχετο αν θέλει 14 μέρες- με την ίδια την ίωση).

    Το ότι έχω μωρό 7 μηνών στο σπίτι, φυασικά δεν νοιάζει κανέναν. Ο δε παθολόγος μου (στρατιωτικός) δεν έκανε, ενώ η παιδίατρος της Αρτέμιδος -που ο στρατιωτικός παθολόγος μου σύστησε- το έκανε φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουυυ άπιστε, άτιμε, άπλυτε, αξύριστε ουτιδανέ και χαμερπή. Ουυυυ θύμα της τεχνολογίας και της επιστήμης που πήγες και έκανες το εμβόλιο των Παπαρίμ. Έβαλες στο αίμα σου νανοταμτιριρίμ και ουδέποτε θα ανανήψεις.
    Να κοιτάς την τσουτσού για πιθανές παρενέργειες. Άμα η τσουτσού συνεχίσει να λειτουργεί, όλα βαίνουν καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ότι προβλέπω ούτε εσένα ούτε εμένα και την γυναίκα μου που κάναμε το εμβόλιο πρόκειται να μας σώσουν τελικά από τους ιλουμινάτους έστω μια φορά οι εξωγήινοι που έσωσαν την αυτοαποκαλούμενη υπουργό της Φιλανδίας 3 φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα έχω να πω μόνο: ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/12/09 22:48

    πες τα χρυσόστομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πιστεύω πως ο πονοκέφαλος οφείλεται στο εμβόλιο. Πόσο δε μάλλον στην κρασοκατάνυξη. Μπορώ να σου πω υπεύθυνα πως οφείλεται στο ότι την κρασοκατάνυξη την είχες ξεροσφύρι. Χωρίς κοκορέτσι και σπλινάντερο. Πήγες να αμαρτήσεις μάλλον με σαλατικό και σε τιμώρησε ο Μέγας Σουβλακέας.

    Εγώ εμβόλιο δεν θα κάνω. Από άποψη. Ποιά άποψη δηλαδή; Έχω πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα και την γρίπη. θα προτιμήσω, αν και με χοληστερίνη 319 (όσο βγάζει μία μέση bugatti δηλαδή στα 70 κιλά μου), να πολεμήσω την γρίπη με μπυροίνες και κρασίσια. Και λίγα σουβλάκια καθώς είμαι σε δίαιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @δειμος
    Απ ότι φαίνεται όλοι μιλουν, ακομα και οταν δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε!!!

    Ξαφνιάζομαι όμως τρομερά όταν ακόμα και γιατροί λένε άσχετα, τα οποία μπορείς να τα τσεκάρεις ψάχνοντας 5-10 λεπτά

    ...... τι να πει κανεις


    @εσταριαν
    Χαχαχαχα!!!

    Βαλτός εισαι; Στις πιθανες παρενέργειες, στο φυλλαδιο που μου έδωσαν, αναφέρεται ως τέτοια και το "πρηξιμο αδενων στην βουβωνική χώρα"! Θα είχε πλάκα να είμαι τούμπανο και να λέω στους μαθητές μου "ορίστε τι μου κάνατε!"


    @αθεόφοβος
    Τι τραβάνε και αυτοι οι υπουργοί.....

    το διαβασα στο mail μου άρα ειναι αλήθεια....

    @hades
    Τι έκανα ρε παιδιά;

    @sakidio
    Και που τα λέω τι κατάλαβα;

    @island
    Μην βλασφημείς!!!
    Ο κράσος πήγε με συνοδεία μόσχου και χοίρου! Και μάλιστα σε αφθονία και άψογη ποιότητα!

    Η αγωγή που ακολουθείς ειναι η βέλτιστη συνήθως για κρυολογήματα και τις συνήθεις ιώσεις. Στα θέματα μεταλλαγμάνων ιών καλό είναι να βάλει το χεράκι της η επιστήμη αν και όταν χρειάζεται. Μην καταντήσουμε σαν τους πιστοί άλλων δογμάτων που τρώγανε τις μπογιές από τις εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πατέρας, ξάδερφου φίλης, πήγε στο γιατρό του, ο οποίος κατά λέξη του είπε πως τόσο ο Η1Ν1, όσο και τα εμβόλια είναι παρασκευάσματα του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Όταν λοιπόν ένας γιατρός, δηλαδή ένας άνθρωπος που έφαγε περίπου 10 χρόνια στο πανεπιστήμιο και το διάβασμα, καταλήγει να πετάει τέτοιες κορώνες, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα.

    Ειδοποιήστε με όταν βγει εμβόλιο κατά της ακατάπαυστης μπουρδολογίας.

    Υ.Γ. Ο εν λόγω πατέρας ξαδέρφου φίλης μου, συνεχίζει να πηγαίνει και εμπιστεύεται τον εν λόγω γιατρό επειδή.... είναι και οι δύο ΚΚΕδες. Άη ρεστ μάη κέης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Zaphod, προφανώς και θα έκανες την έρευνά σου πριν κάνεις το εμβόλιο, και δίκαια ήταν μία δύσκολη απόφαση. Αλλά ότι έχει παρενέργειες, έχει. Γεγονός που από μόνο του αρκεί για να διχάσει τον ιατρικό κόσμο, χωρίς να χρειάζεται κανείς να είναι νεοφιλελεύθερος φιλοκαπιταλιστής ή συνομοσιολόγος κουκουές για να πάρει θέση υπέρ ή κατά. Ο παθολόγος μου, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, το έκανε και γενικά είναι υπέρ του εμβολιασμού (στα άτομα υψηλού κινδύνου πάντα). Άλλος φίλος γιατρός, πολύ σοβαρός επίσης και διευθυντής του ΙΚΑ της περιοχής μου, μου είπε ότι αυτός και πολλοί συνάδελφοί του δεν το έκαναν, γιατί οι (πιθανές) παρενέργειές του ήταν πολλές σε σχέση με τον κίνδυνο από τον οποίο θα τους θωράκιζε. Οι οποίες παρενέργειες ήταν καταγεγραμμένες στο φύλλο οδηγιών του ΕΟΦ που τους εστάλη, (ολόκληρο κατεβατό απ'ότι μου είπε), και δυστυχώς δεν μιλάμε μόνο για παρενέργειες που εμφανίζονται μόλις το κάνεις, όπως το βαβά και ο χαμηλός πυρετός, αλλά και για σοβαρές νευρολογικές παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν αρκετά χρόνια μετά. Οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να παθιαζόμαστε υπερβολικά, ούτε υπέρ, ούτε κατά, προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την απαραίτητη ψυχραιμία για να κρίνουμε αν είμαστε από αυτόυς που το χρειαζόνται ή όχι. Όσο για εσένα, όπου να ναι βγαίνει εμβόλιο για το κάπνισμα (για τις τεκίλες δυστυχώς δεν έχει ακουστεί ακόμα τίποτα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ελληνακι
    Τι να πω, τα είπες όλα.....

    @Κ.Α.
    Το φυλλάδιο με τις παρενέργειες (της εταιρείας που το παράγει και όχι απο τον ΕΟΦ) το έχω και εγώ.

    Πάρε και διάβασε το φυλλάδιο με τις ΠΙΘΑΝΕΣ παρενέργειες ενός οποιουδήποτε φαρμακου ή παυσιπονου έχεις στο σπίτι σου. Χαμός γίνεται!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ χωρις πιθανες παρενέργειες. Το ζήτημα ειναι η συχνότητα εμφάνισης αυτών και ιδίως σε σχέση με αυτό που καταπολεμούν. Πρόβλημα επίσης είναι οι διαδιδόμενες παρενέργειες χωρίς τις απαραίτητες κλινικές μελέτες που να τις στηρίζουν, όπως οι παλιες καλές ανοησίες περί ευλογίας, πνευματικού ελέγχου μέσω νανοταμτιριριμ και άλλων κουλών, που όλως τυχαίως συνήθως διαδίδονται από "πνευματιστες", "εναλλακτικούς ιατρούς", "ομοιοπαθητικούς" και άλλα εσπεριδοειδή. Το κακό είναι πως μέσω του internet η όλη παραφιλολογία καλά κρατεί και διακινείται μιας και ο κάθε τρόμπας που λαμβάνει ένα mail με τίτλο "η αλήθεια πίσω από.... (συμπληρώστε)" συνήθως
    α) το χάφτει αμάσητο
    β) το θέτει εκ νέου σε κυκλοφορία
    (όπως πχ η παντόφλα πως υπάρχει το φάρμακο ΓΙΑ ΚΑΘΕ καρκίνο αλλά οι οι εταιρείες το .....φυλάνε. Προσοχή, ο τελευταίος που θεωρεί τις φαρμακευτικές εταιρείες "καλά παιδιά" ειμαι εγώ. Δεν τους θεωρώ όμως όυτε μαλάκες, ούτε θεούς. Άκου φάρμακο για κάθε τύπου καρκίνου! Ξέρεις πόσα κιλά ασχετίλας κρύβονται πίσω από αυτήν την φρασούλα;)
    γ) κατόπιν, αυτή η "μυστική" γνώση γίνεται κτήμα πολλών και θεωρείται πως είναι κάτι γνωστό και πραγματικό, επειδή απλά το ξέρουν όλοι. Το αν αποδεικνύεται ή όχι δεν έχιε σημασία.


    Σαφώς λοιπον και το εμβόλιο έχει και μπορεί να παρουσιαστούν πολύ σοβαρές παρενέργειες (όπως και σε κάθε εμβόλιο). Έψαξε κανείς όμως την συχνότητα εμφάνισής τους στους μέχρι τώρα εμβολιασμένους;

    Υπενθυμίζω επίσης πως το εμβόλιο αυτό ειναι το κανονικό εμβόλιο κατά της εποχιακής γρίπης, απλά εμπλουτισμένο με νεκρά στελέχη της νέας μετάλλαξης, δεν είναι νέο λοιπόν εμβόλιο.

    Κανονική μελέτη στο θέμα έχει κάνει ο βιολόγος εδώ: http://kafeskaitsigaro.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέχρι σήμερα:

    Νεκροί από τον ιό στην Ελλάδα: 53
    Νεκροί από το εμβόλιο: 0
    Σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο: 5-6, όλες με διάφορα (χοντρα ή μη) υποκείμενα νοσήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί να εμβολιαστεί κανείς για γρίπη με θνησιμότητα το πολύ 0,045 %.
    Η απλή γρίπη είναι πιο επικίνδυνη.Όσο για τις παρενέργειες,μην περιμένεις να είναι όλες άμεσες.Το ότι ο εμβολιασμός υπήρξε οικονομικό τερτίπι για να ανακάμψουν φαρμακοβιομηχανίες απ΄την κρίση πιστεύω να το γνωρίζεις.
    Συμφωνώ με τον Κ.Α. Δεν ταιριάζει το σατιρικό ύφος στην προκειμένη περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @crux
    "Γιατί να εμβολιαστεί κανείς για γρίπη με θνησιμότητα το πολύ 0,045 %."

    Ξερω γω; Γιατι εμβολιαζεται για την παλια γριπη; Γιατι εμβολιαζεται για τον τετανο; Γιατι εμβολιαζεται για την ευλογια;
    Οσο για το ποσοστο που δινεις επιφυλασσομαι. Μολις ακουσα πως οι νεκροι στην Ελλαδα ειναι 55 πλεον. Αυτο σημαίνει πως πρεπει να εχουν ήδη νοσήσει περιπου 122.000 ατομα για να βγεις σωστος. Δεν εχω στοιχεια για να σε διαψευσω ή να σε επιβεβαιωσω.
    Παρενέργειες μπορει να υπάρξουν, το επαναλαμβανω. Η συχνοτητα εμφανισης τους ειναι το μετρο της επιτυχιας του εμβολιου (οπως και η δημιουργια αντισωματων, σωστα;).


    Αυτα περι του εμβολιασμου ως τερτιπιου δια να τα κονομησωσι οι φαρμακευτικες παρακαλω να εξηγηθουν καλυτερα.

    Μηπως ο δυτικος πληθυσμος (τουλαχιστον) δεν εμβολιαζεται καθε χρονο εναντια στην κοινη γριπη;
    Μηπως το "νεο" εμβολιο δεν ειναι απλα το παλιο (που θα το έκαναν έτσι και αλλιώς) εμπλουτισμενο;
    Απο που βγαινει το εξτρρα κερδος για τις φαρμακευτικες; Ποσο μαλλον αν συνυπολογιστουν τα εξοδα ερευνας και παρασκευης - και αποσυρσης ελαττωματικων παρτιδων, πραγμα που λογικα θα συνεβη υπο τη σπουδη της καταστασης.

    Για να το λεμε πως υπαρχουν παρενεργειες και πως αυτες ειναι μετρησιμες και μαλιστα πιθανες σε μεγαλο ποσοστο (να πουμε 1%;) θα πρεπει λοιπον να σημαινει πως οι φαρμακευτικες εταιρειες ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΕΣ μιας και οι αποζημιωσεις που θα κληθουν να πληρώσουν θα ειναι τετοιες που θα τις γονατισουν οικονομικα. Οι νομοι δεν παιζουν με αυτα, μην τρελενομαστε κιολας, και στην Ευρωπη και στην Αμερική. Πόσο μάλλον αν μαζευτουν πολλά θύματα από malpractice. Εχουν γινει γνωστες πολλες τετοιες μηνυσεις και υπερογκες αποζημιωσεις για διαφορα προϊοντα, ιδιως στην Αμερική.


    Οσο για το σατυρικον του υφους, επετρεψε μου να διαφωνω μαζι σου, μιας και σε αυτο το blog μπορει να ειμαστε σοβαροι μεν αλλα ουχι σοβαροφανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σημασία δεν έχει αν έκανες, αλλά ότι σκέπτεσαι πως ίσως να έχεις κάνει! Όπως και να'χει, το συγκεκριμένο ψαρωτικό ύφος πάντα πιάνει... :):):)
    Στο διά ταύτα, προσωπικώς ούτε το έχω κάνει το εμβόλιο, ούτε πρόκειται (αν δεν χοιρεύσω κι εγώ δηλαδή) κι αυτό διότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Αυτό που έχω δει είναι πως γίνεται πολύς λόγος για το τίποτε (κυριολεκτικώς), κι όταν βλέπεις τέτοιο μαζικό πανικό -καθοδηγούμενο κιόλας- για το τίποτε, τότε κάτι δεν πάει καλά: μπορεί οι ενδεχόμενες παρενέργειες, μπορεί το να κονομήσουν οι εταιρίες, μπορεί τα σκοτεινά σχέδια ευγονικής, μπορεί η επικείμενη έλευση του Νιμπιρού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Πάντως, το αν οι παρενέργειες είναι πολλές ή λίγες, σοβαρές ή ασόβαρες είναι κάτι που θα φανεί μετά από δεκαετίες ολόκληρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο τέτανος και η ευλογιά αν δεν προληφθούν φέρνουν το θάνατο.
    Η γρίπη των χοίρων όχι.Το ποσοστό είναι τόσο ίσος και μικρότερο.Πολλές πηγές αναφέρουν ότι έχουν νοσήσει πάνω από ένα ενα και δύο εκατομμύρια Έλληνες.
    Όσον αφορά το κέρδος που θέλεις να το επιχειρηματολογήσω περαιτέρω σου προτείνω να διαβάσεις αυτό . http://www.box.net/shared/0qb47q6fod
    Παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα παρακάτω.
    «Η έξαρση γρίπης των χοίρων θα ευνοήσει έναν από τους πιο κερδοφόρους και επιτυχημένους τομείς venture capital εταιριών των ΗΠΑ: Kleiner, Perkins, Caufield & Byers. Οι τιμές των μετοχών έχουν ανέβει ήδη για δύο από τις 8 εταιρίες με εταιρικό πορτφόλιο επενδύσεων στο χώρο της «άμυνας» για πανδημία και βιο-ασφάλεια. Η BioCryst, ανέβηκε κατά περισσότερο από 26%, στα 2.21$ ανά μετοχή και η Novavax, κατασκευαστής εμβολίων, εκτινάχτηκε κατά 75% στα 1.42$ ανά μετοχή με την πρώτη ανακοίνωση έξαρσης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό.» http://drtenpenny.com/swine_flu.aspx
    Αυτό που επιτεύχθηκε με τη νέα γρίπη είναι ο εμβολιασμός πολύ περισσοτέρων ατόμων.Με την παλιά γρίπη εμβολιάζονται μόνο οι ευπαθείς ομάδες.Με αυτήν τρόμαξε όλος ο κόσμος.
    Επίσης η τρομοκρατία οδήγησε και πολύ κόσμο στον εμβολιασμό της παλιάς γρίπης.
    Απορώ πως δεν σε υποπτεύει το γεγονός ότι απαλλάχτηκαν από κάθε ευθύνη.Αφού υποτίθεται πως γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πολλές παρενέργειες και έχουν πειραματιστεί πρωτού τα εκδώσουν,με τα λεφτά που έχουν και που κερδίζουν απ΄τους εμβολιασμούς θα γονάτιζαν μόνο αν μεγάλο μέρος των ατόμων που εμβολιάστηκαν εμφάνιζαν παρενέργειες και έπρεπε να τους αποζημιώσουν.Θα σε συμβούλευα να μην εμπιστεύεσαι τόσο πολύ τα μεγάλα συμφέροντα.
    Υ.Γ Δεν πιστεύω πως μπορώ να σε μεταπείσω,ειδικά τώρα που εμβολιάστηκες,απλώς θέλω να γνωρίζεις πως ό,τι κάνω το κάνω φιλικά και με σκοπό να προειδοποιήσω επειδή έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι ακόμα με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @hades
    Οπως ειδες σε μενα δεν επιασε!

    Ρε παιδια ,ξαναλεω περι παρενεργειων, πως το πραγμα ειναι ελαφρως πιο περιεργο απ οτι λετε.

    διοτι:
    α) αν βγει πχ σοβαρη παρενέργεια σε ποσοστο 1 στο εκατομμυριο, τοτε ειναι γεγονος περιπου ανευ σημασιας
    β) αυτο το σε βαθος δεκαετιων, ειναι λιγο προβλημα. Δεν εχει αποδειχθει πως καποιο εμβολιο αλλαζει την γενικη κατανομη (εκφυλιστικων;) ασθενειων στον γενικο πληθυσμο, εκτος και αν κανω λαθος.


    @crux
    "Η γρίπη των χοίρων όχι."
    Κάποιοι ομως πεθαναν. Δεν ξέρω ποσοι νοσησαν, σιγουρα θα ήταν πολλοι, αλλα οι ανθρωποι αυτοι που πεθαναν πιθανοτατα θα ηταν αναμεσα μας αν ειχαν εμβολιαστει. Σωστα;


    Δεν ειπα πως οι εταιρειες (και ειδικα οι φαρμακευτικες) ειναι άγιοι! Αν ειναι δυνατον! Θεωρώ πως ειναι απ τα χειροτερα λαμογια του γνωστου συμπαντος.
    Κερδος θα βγαλουν, εννοείται. Μονο που δεν νομιζω να θελουν να βγαλουν κερδος πουλώντας επικινδυνα εμβόλια! Δεν μιλάμε καν για κάποιο φάρμακο, μιλαμε για εξασθενημενα κύτταρα του ιου, τα οποια διεγειρουν το ανοσοποιητικο συστημα!

    Εκτος και αν πιστευεις πως ο εμβολιασμος ειναι (γενικως γενικα) επικινδυνη μέθοδος πρόληψης, οποτε θα πω απλα πως δεν βλεπω πεδιο συνεννοησης.

    Παραπερα ειμαι δεκτικος σε επιχειρηματα, και χαιρομαι να αποδεικνυομαι λανθασμενος. Αλλα με επιχειρηματα (και εν προκειμενω επιχειρηματα κλινικα, οχι οικονομικα) για την χρησιμοτητα ή όχι κάποιου φαρμακου/εμβολιου κτλ κτλ

    Επισης: Στην Ελλάδα γενικώς εμβολιάζεται μικρό ποσοστό του πλυθησμού. Σε άλλες ευρωπαικές χώρες το ποσοστό ειναι σαφώς μεγαλύτερο. Εδω ξαφνιαστήκαμε και θεωρήσαμε πως "κατι τρεχει" επειδη το κρατος φροντισε να καλυψει ολο τον πληθυσμο (κατι υπερβολικο αν με ρωτάς, αλλα τωρα το ζητημα ειναι η χρησιμοτητα και/η επικινδυνοτητα του εμβολίου σωστα;). Αυτο δεν σημαίνει πως το μέσο ποσοστο ευρωπαίων που εμβολιάζονται (για την κοινή γρίπη) ετσι και αλλιώς ειναι ίσο με το δικό μας. Αντιθέτως είναι πολύ μεγαλύτερο.

    Aραγες αν ειχε χρησιμοποιηθεί το κόλπο του Καποδίστρια με τις πατάτες θα υπήρχε η ίδια δυσπιστία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο φόβος υπενθυμίζω υπάρχει για τις μετέπειτα παρενέργειες.Για αυτό γίνονται χρόνιες δοκιμές προκειμένου να περάσει εμβόλιο στη κυκλοφορία.Σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν έγιναν.Εδώ δεν γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξουν παρενέργειες και ποιες θα είναι αυτές μιας και δεν έχουν γίνει όσα πειράματα πρέπει για να θεωρηθεί το εμβόλιο αξιόπιστο.Να στο πω αλλιώς το εμβόλιο αυτό δημιουργήθηκε χωρίς να ακολουθήσει τα απαραίτητα χρονικά πρότυπα.Δεν είμαι γενικώς κατά των εμβολιασμών αλλά απαιτώ να γίνουν δοκιμές και να υπάρχει αξιοπιστία για να εμβολιαστώ,αυτό επειδή γνωρίζω πως σε ένα καινούριο εμβόλιο υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι.Σύγκρινε το μεγάλο ιστορικό (προ της έκδοσης)των άλλων εμβολίων που έκανες με αυτό εδώ.
    Προφανώς να μην υπάρξουν πολλές άμεσες παρενέργειες.Απ΄τη στιγμή που άμεσα δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό και δεν πρόκειται οι φαρμακοβιομηχανίες να αποκτήσουν κακή φήμη,τουλάχιστον τώρα,δεν τους ενδιαφέρει για το μετέπειτα αφού δεν έχουν άλλωστε και ευθύνες.Ασχολούνται περισσότερο με την παγκόσμια πούληση και τους τρόπους που θα γίνει παρά με την επικινδυνότητα του εμβολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αμα θες μπορεις να διαβασεις ενα αρθρο μου που το ειχαν βαλει στο ιντιμεντια πριν καιρο.Τα ίδια λέει περίπου.
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=1086887

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχεμ

    1. Δεν ειναι "νεο" εμβολιο. Ειναι παλιο εμβολιο (βασικα ειναι ΤΟ παλιο εμβολιο) ενισχυμένο με εξασθενημενα κυτταρα της νεας μετάλλαξης.

    Εχεις δικιο πως δεν εχουν γινει μελετες σε αυτην την νεα παραλλαγή (τον απρίλιο πάντως δεν υπήρχε καν η νεα παραλλαγη του εμβολιου), αλλα απο την αλλη όλα τα υπόλοιπα συστατικά του εμβολίου είναι τα ίδια, δεν νμζ μερικά "νεκρά" κύτταρα του ιου να μπορούν να επιφέρουν "μακροχρόνιες παρενέργειες" ή τουλάχιστον τοσες όσες το εμβολιο της εποχιακης γρίπης θα επέφερε ούτως ή άλλως.

    2. Διαβασα το άρθρο σου - και το άρθρο στο οποίο λινκάρεις. Οι περισσότερες αντιρρήσεις σου είναι απόλυτα λογικές αλλά "χτυπάνε" στο οικονομικό και στον "επάρατο καπιταλισμο" και όχι στην (υγειονομική, κλινική και επιδιμική) ουσία του πράγματος.
    πχ:
    * ΔΕΝ πεθαίνουν μονο βεβαρυμένες περιπτώσεις, ακόμα και στην Ελλάδα, η δεν το έμαθες ακόμα;
    Αυτα τα περι ασυλίας των φαρμακευτικών έχουν ενδιαφέρον και καλό είναι να τα τεκμηριώσεις.
    * Οπως οπωσδηποτε πρεπει να το κάνεις για αυτα που γραφεις περι Μασαχουσετης, αν και το γραφεις λάθος. Δεν ειναι υποχρεωτική η χορήγηση του εμβολίου σε όλους. Ειναι υποχρεωτική σε όποιον υποδειχθεί απο τις αρχες να το κάνει (κοινώς οποιος ειναι διαπιστωμένα σε ευαισθητη ομάδα, πράγμα λογικό για την αμερική γιατί εκεί από δημόσια και δωρεάν υγεία βράστα! Αλλά ακόμα και το αμ. κράτος μπορει να χώσει φράγκα αν τεθεί αντιμέτωπο με μια πιθανή πανδημία)

    3. Προσοχή όμως. Άλλο η "μαχη στον καπιταλισμο" και άλλο η συνταξη με τους υπέρμαχους του σκοταδισμού και της άλογης σκέψης όπως ειναι οι ομοιπαθητικοί, οι newage-αδες κτλ κτλ οι οποίοι και κυκλοφορούν αυτες τις ιστορίες για όλα τα εμβόλια ανεξαιρέτως.


    Όπως λέει και ο φίλος Noir εδώ(http://mavrialitheia.blogspot.com/2009/11/blog-post_27.html): "Kάντε ότι περνάει από το χέρι σας να φορολογηθούν άγρια τα κέρδη τους. Κόψτε τα κέρδη τους παρασκευάζοντας το εμβόλια σε κρατικά εργαστήρια (η Κίνα το κάνει ήδη). Κάντε επανάσταση και ζητήστε την κρατικοποίηση ή κοινωνικοποίηση ή ότι άλλο θέτε των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ερώτημα να γίνει ή όχι το εμβόλιο"



    Επισης, επειδη σε συμπάθησα, θα σου υπενθυμίσω πως μας διαβάζουν άνθρωποι και πολλές φορές τελείως μα τελείως άσχετοι που πιστεύουν και καταπίνουν ότι διαβάζουν σε ένα mail, ένα post, ή ένα φόρουμ. Αν ήταν αλλιώς δεν θα είχε τόση πέραση η μπουρδολογία, η μαλακολογία και η Νεφελιμολογία στο δίκτυο. Αυτα μπορούν να είναι αρκετά ακίνδυνα και να έχουν και την πλάκα τους, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Εγώ αν πρόσεξες δεν προέτρεψα κανέναν να κάνει κάτι, απλά έγραψα (χαριτωμένα όμως ε;) την γνώμη μου, και εξήγησα γιατί θεωρώ εαυτόν ευαισθητη ομάδα. Αν κάποιος απο τους πιτσιρικάδες που πέθαναν απο την γρίπη τις τελευταίες μέρες είχε αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο μετά την ανάγνωση ενός άρθρου σαν το δικό σου;

    Καλό είναι λοιπόν, ή έτσι λέω τουλάχιστον, όταν ασχολούμαστε με ζητήματα που αφορούν ζωές να είμαστε λίγο προσεκτικοί με το τι γράφουμε και πως το τεκμηριωνουμε...

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το θέμα με τις ευπαθείς ομάδες είναι σαφώς πιο περίπλοκο και αμφιλεγόμενο.Τώρα όσον αφορά το τι λένε τα κανάλια κρατώ πάντοτε επιφυλάξεις.Το αν πραγματικά πέθαναν και υγιεί άτομα δεν το γνωρίζω και αμφιβάλλω.Απλώς συγκρίνοντας τις πιθανότητες να πεθάνω απ΄τη γρίπη και τις πιθανότητες να εμφανίσω παρενέργειες θεωρώ τις πρώτες λιγότερες εώς και μηδαμινές.Θα περιοριστώ στις υγιείς ομάδες και θα επαναλάβω πως πιστεύω(εάν όχι προτείνω) ότι δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούν.Υπάρχει και πολύς κόσμος όμως με μικροπροβλήματα που τρομοκρατήθηκε και αυτο-κατατάχτηκε στις ευπαθείς ομάδες με αποτέλεσμα να εμβολιαστεί.Χωρίς να υπονοώ φυσικά ότι ισχύει με την περίπτωσή σου.
    Να προσθέσω κάτι επιπλέον με τις υγιείς ομάδες,έχουμε φίλο παιδίατρο και μας ενημέρωσε πως έχουν αρρωστήσει πολλά νεογνά απ΄τη γρίπη και κανένα τους δεν έπαθε τίποτα.Ο ίδιος ο παιδίατρος θεωρεί ότι είναι μια απλή ασθένεια που δεν υπάρχει λόγος να μας τρομάζει.Ακόμα και η παρέα μας την πέρασε τη γρίπη σώα και αβλαβή,μαζί τους κι εγώ.Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όμως μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο με οποιαδήποτε ασθένεια και σε οποιαδήποτε ηλικία.Ο θάνατος είναι στοιχείο που ανήκει στη καθημερινότητα και δεν θα έπρεπε να επηρεαζόμαστε από μεμονωμένους αριθμούς.Είναι αλήθεια πως ποτέ στο παρελθόν δεν έλεγαν στα κανάλια τους νεκρούς απ΄την απλή γρίπη που μου φαίνεται πως είναι περισσότεροι.Να το πω λαϊκά και σύγχρονα , η όλη φάση μου βρωμάει.
    Συνοψίζοντας,κρατάω πάντα τις επιφυλάξεις μου με τις ευπαθείς ομάδες συνεχίζω να πιστεύω πως υγιείς άτομα δεν πρέπει να εμβολιαστούν.
    Το όλο καλό της υπόθεσης είναι ότι ανταλλάξαμε διαφορετικά στοιχεία και λίγο ή πολύ αυξήθηκαν οι γνώσεις και των δυο για το θέμα.
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εγώ το έκανα το ρημάδι και οι φίλοι και συγγενείς απορούν πως δεν έχω ακόμα πεθάνει.

    Θλίψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τηλέφωνο από Ελλάδα...

    "Έλα ρε μαλάκα .. πως πάτε με την γρίπη εκεί πάνω;;; (Καλημέρα και σε σένα...)

    "Ε... ντάξ... http://www.youtube.com/watch?v=grbSQ6O6kbs

    Μπλα μπλα μπλα μαλακίες μπλα μαλακίες....

    "Πάντως καλά έκανε η Σκωτία και απαγόρευσε το εμβόλιο..."

    Δε μου έκανε καρδιά να του πω ότι εκείνη την στιγμή διάβαζα το πόστερ με το τηλ για όποιον ενδιαφέρεται για το εμβόλιο....

    Πάντως με το εμβόλιο κατά της παπαρολογίας διαφωνώ... Άμα έχει παρενέργειες, θα αποδεκατιστεί ο πλανήτης... ( και δε το κόβω να την γλυτώνω και εγώ... :( )

    Συμφωνώ με τον Ζάφοντ με την υποχρεωτική βιολογία στα σχολεία... οι βασικές γνώσεις να υπήρχαν, δε θα ακούγαμε τόσες μαλακίες (Είναι και ευαισθητούλια τα αυτάκια μας...)

    Καλές κρασατομριζολοκαταωύξεις σε όλους...

    Υ.Γ. Ο napo που χάθηκε ρε σεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @crux
    "έχουμε φίλο παιδίατρο και μας ενημέρωσε πως έχουν αρρωστήσει πολλά νεογνά απ΄τη γρίπη και κανένα τους δεν έπαθε τίποτα"
    Ειπα εγώ πως θα πάθουν ολα κατι;


    "Είναι αλήθεια πως ποτέ στο παρελθόν δεν έλεγαν στα κανάλια τους νεκρούς απ΄την απλή γρίπη που μου φαίνεται πως είναι περισσότεροι."

    Εδώ μάλλον έχεις πόντο, αλλά:
    α) Δεν λένε "τα καναλια" τους νεκρους. Τους ανακοινωνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν τωρα θεωρείς και αυτο αναξιοπιστο και πως "δημιουργει" πτωματα για τις εταιρειες τότε απλα θα πω πως κάνεις λάθος. Τα πραγματα αντιμετωπιζονται με περισσότρη σοβαροτητα απ οτι νομιζεις
    β) Οι νεκροί από την παλαιά γρίπη ηταν κυριως γεροι με-το-ενα-ποδι-στον ταφο οποτε θεωρούσαμε πως δεν μας αφορα
    β) Ηταν επισης κατοικοι της Αφρικης κτλ και επίσης, υποκριτικά, θεωρήσαμε πως δεν μας αφορά, διοτι εκει πέρα δεν υπάρχει η ίδια πρόσβαση σε υποδομές που υπάρχει εδώ.



    Τουτη η ρημαδα, καθως ειναι γενετική μετάλλαξη, μπορει (εννοειται σε πολύ μικρο ποσοστο. Αυτο που τρεμουν ολοι ειναι μια νεα μετάλλαξη) να βαρεσει μπιελες σε εναν υγιη οργανισμο που εχει και την απαραιτητη υποστηριξη και αυτο ειναι καινούργιο φρούτο οσον αφορά την γρίπη


    Επιμένω πως η όλη ιστορία με τις "μακροχρονιες" παρενέργειες των εμβολίων ειναι μουφα, hoax κτλ σε βαθμό 99% τουλάχιστον. Καμία αξιοπιστη μελέτη δεν εχω βρει που να έχει συσχετίση βλάβες σε οργανισμους (σε αυξημένο ποσοστό) μετά απο 20 χρόνια (πχ) απο την χορηγηση ενος εμβολίου. Τα φάρμακα έχουν πολύ μεγαλύτερο πεδίο παρενεργειών απο τα εμβόλια και όμως τα παίρνουν όλοι αναντίρρητα


    @dmast.
    Θλιψη, αλλα και εκνευρισμος

    @eidomen
    Το εμβολιο κατα της παπαρολογιας εχει ως παρενεργεια την αυξημενη χρηση των εγκαφαλικων κυτταρων με επακολουθο αποτελεσμα ποοκεφαλους και πεσιμο στην θολοκουλτούρα!

    Ρε τους Σκωτσέζους που απαγορευσαν το εμβόλιο!

    χαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μπρρρρρρρρρρ
    το έκανες??!!!!!!!!!!!!!!!!!
    εγώ απαπα
    καλές εορτές και αν περπατήσεις ανάποδα... χαχα γράψε τις εμπειρίες χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος30/12/09 01:38

    Zaphod

    Θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο παραπάνω που λέει ότι καθώς το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στην ουσία στάδιο, καλό είναι να μην πορωνόμαστε ούτε υπέρ ούτε κατά.

    Κατά τα άλλα από συζητήσεις με φίλους που τυγχάνει να είναι γιατροί και φαρμακοποιοί, έμαθα τα εξής:
    - Τα συστατικά του εμβολίου είναι όντως όλα γνωστά και δοκιμασμένα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ο συνδυασμός τους θα είναι το ίδιο ασφαλής (αν και είναι πιθανότερο ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές διαφορές)
    - Σύμφωνα με νευρολόγους, η επικίνδυνη περίοδος για την εμφάνιση σοβαρής μυοσκελετικής νευρολογικής διαταραχής είναι 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό (ούτε 2 μέρες, αλλά ούτε και 20 χρόνια).

    Έχω και κανά 2 ενστάσεις. Πρώτον, το εμβόλιο δεν είναι το ίδιο με αυτό της κοινής γρίπης. Δηλ. δεν σε προφυλάσσει από την κοινή γρίππη. Η μητέρα μου έβαλε το εμβόλιο κοινής γρίππης και τώρα αμφιταλαντεύεται ως προς το αν θα κάνει το άλλο, καθώς οι γνώμες των γιατρών διΐστανται (αφού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες). Εν ολίγοις ξέρω πολύ κόσμο που έχει βάλει και τα 2 εμβόλια.

    Και τέλος, αυτό για τα ποσοστά που λες δεν ισχύει ακόμα. Όλα είναι υπό έρευνα, δεν υπάρχουν ακόμα ποσοστά για το πόσοι έπαθαν ποιες παρενέργειες, κλπ κλπ, καθώς το πείραμα (ή η έρευνα αν θες) στην ουσία διεξάγεται τώρα.
    Α! Και κάτι ακόμα. Το αν τα άτομα που πέθαναν είχαν κάποια άλλη ασθένεια ή έπασχαν από κάτι άλλο, δεν το γνωρίζουμε. Ακούμε π.χ. από τα κανάλια ότι ένα 15χρονο υγιές παιδί πέθανε σήμερα από τη νέα γρίππη. Αλλά φυσικά μετά από έναν θάνατο ακολουθεί νεκροψία, καθώς και όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Πισατεύεις ειλικρινά ότι 2 εβδομάδες μετά, όταν θα βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα βγουν τα κανάλια να μας ενημερώσουν αν τελικά το παιδί έπασχε από κάτι που δεν το γνώριζαν? Εγώ είμαι σίγουρη πως όχι.

    Χωρίς καμία διάθεση επίθεσης, απλώς ήθελα να κάνω αυτό το σχόλιο.
    Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

    Φιλικά,
    Disgusted

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir