Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Το πρόσωπο



Διοτι ναι μεν, η Αθήνα, το μνημόνιο, ο Καρατζαφέρης που λέγαμε κτλ......

Θα ασχοληθούμε με τούτα και με κείνα από αύριο. Για μένα ένα είναι το πρόσωπο αυτών των εκλογώνε:





εεεεεεεεεεεεεεεεεεεε



λάθος!!!!


Αυτός θα ήθελε να είναι το πρόσωπο των εκλογώνε. Αυτος που θα έδειχνε σε όλους ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο τελοσπάντων. Αυτος που λέει σε πρωθυπουργό να "τον μαζέψει" και ο πρωθυπουργός, οι τοπικοί παράγοντες και ΟΛΟΙ γενικώς κάνουν μόκο, φοβούμενοι την απόλυτη δύναμη που κάποιος έχει ή νομίζει πως έχει.

Ενας μόνο δεν κώλωσε, οπότε και για μένα κερδίζει τον τίτλο του προσώπου της ημέρας:


Κόντρα στο παπαδαριό, και στην αόρατη αλλά νομιζόμενη πανίσχυρη εξουσία του, κόντρα στις πασοκικές παλινωδίες και οπισθοχωρήσεις, κόντρα στα λαοτιανά φοβικά βελάσματα και στην εκ δεξιοτερας της δεξιας λασπολογία, κόντρα στον νεότερο, προμοταριζόμενο και φρέσκο Γκιουλέκα, κόντρα στα σύνδρομα και στα κόμπλεξ ετών εκεί πάνω τα κατάφερε. Και ας χρειάστηκε να συσπειρωθούν πίσω του κόμματα, φορείς, άτομα και ομάδες που ποτέ δεν είχαν ξαναβρεθεί μαζί και είναι απίθανο να το ξανακάνουν στο μέλλον.
Και μην ακούσω αηδίες για αποχές και τέτοια. Πρώτον διοτι το έχουμε πει, πως όποιος απέχει απλά δεν μετράει διοτι.....απέχει και δεύτερον διότι ξέρουμε τί "στρατός" είναι οι πιστοί και ειδικά εκεί πάνω. Αν η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη θα έπεφτε χοντρό γέλιο.

Ενα μπράβο σε όσους τον στήριξαν, και κυρίως τον απλό κόσμο της Θεσσαλονίκης που τον ακολούθησε και που δεν νομίζω να καταψήφισε τόσο τον Γκιουλέκα όσο την "περιρρέουσα" υποστηρικτική του ατμόσφαιρα, και δεν συντάχτηκε πίσω από ανέξοδες γραμμές (μερικών κομμάτων) προσπαθώντας να αποδειξει πως η πόλη του δεν έγινε Καμπούλ, αλλά και ένα γ****στε στο ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να τον έχει δικό του και μόνο δικό του Δήμαρχο εδώ και 4 χρόνια αλλά βλέπεις...... τωρα ο κυρ Γιάννης βγήκε από και για την πάρτη του και κανένας μεγάλος δεν δικαιούται να πανηγυρίζει γι' αυτόν. Δεν τον στήριξαν γιατί το επέλεξαν, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.


Update: Δεν άντεξα και το αναδημοσιεύω (Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 5:26:00 μ.μ. που το πήραν από εδώ):

"Ανθιμος και πολλά ποτηράκια κρασί παραπάνω, μάλλον έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Γκιουλέκα και κατά Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. "

"Αν ο κ. Μπουτάρης κρατούσε λιγάκι το στόμα του κλειστό και ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος στην πολιτική προσπάθεια και όχι στα διδαγματα εναντίον του οπισθοδρομισμού, φαίνεται πως πιθανόν θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή...τώρα ας κάτσει σπίτι του και ας αντιπολιτεύεται στα δημοτικά συμβούλια..."

Τι έχετε να πείτε τώρα ρε γκιόσες;


Update II: Kαθόλου μα καθόλου λανθασμένο το ΥΓ της παραπολιτικής και με αυτό κλείνω και εγώ: "Άνθιμε σ'ευχαριστούμε για όλα..."

Πρωινό Update ΙΙΙ (απο εδώ):


Διαβάστε και αυτό

20 σχόλια:

  1. Πασόκ είναι όμως...Άρα δικός μας?:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ?
    Δικος ΣΑΣ μπορεί.

    Εγω ΠΑΣΟΚ δεν έχω ψηφίσει ποτες μεχρι τώρα!

    Ο ίδιος κατέβηκε ανεξάρτητος και υποστηριζόμενος από διάφορους. Μεχρι και η Ντόρα συντάχτηκε πίσω του (!)

    Δεν άκουσα κανέναν πολιτικό να τολμά να πει πως η νικη Μπουτάρη (όπως και Καμίνη ή και Τατούλη) ήταν νίκη ΠΑΣΟΚ.


    Για μενα η απάντηση ειναι απλή. Ο κόσμος είδε την άνοδο ακραίων στοιχείων στο mainstream πολιτικό σκηνικό και τρόμαξε. Τα ΚΚδια πχ παρόλη την κεντρική τους οδηγία για άκυρο λέγεται πως τα έχωσαν στον Μπουτάρη στην Θεσ/κη κάνοντας την αντιμνημονιακή ψήφο....αντιανθιμηκή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω, μα τί ανησυχία, για την υγεία του Άνθιμου, δηλαδή.

    Γιατί ο Ανθιμάουα είπε πως όσο αυτός ζει, ο Μπουτάρης δεν θα δει δημαρχεία.

    Λες να έπαθε τίποτα ο Ανθιμούλης ρε Zaphod? Ελπίζω να είναι καλά. Αλλιώς ποιός σαλτιμπάγκος μουτζαχεντίν θα μας κάνει να γελάμε;

    Με τις υγείες του και εις ανώτερα!

    Με το κείμενό σου δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υγεια Ανθιμου καλη. ΣΤΟΠ. Ευτυχως Ψωμιαδης βγηκε. ΣΤΟΠ. Ψωμιαδης αντιμπουταρικο φαρμακο Ανθιμου. ΣΤΟΠ. Ανθιμος απασχολημενος. ΣΤΟΠ. Ριχνει χριστοπαναγιες ακουστουν προσευχες του. ΟΒΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/11/10 04:07

    Μη μου λέτε "ΠΑΣΟΚ είναι", ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος, ούτε βουλευτής ούτε τίποτα, και απλά τον στήριξε το ΠΑΣΟΚ, και τουλάχιστον δεν είναι Γκιουλέκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα

    καλή επιτυχία στο μνημόνιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπουτάρης προς Άνθιμο:
    "Θα μου τα κλάσεις τώρα, ή να στα τυλίξω να τα πάρεις μαζί σου στο ποιμνιοστάσιο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @FrapDigo
    Πλακα πλακα στην αρχη σκεφτομουνα να γραψω το ποστ ως πιο αστειο, κατι σε στιλ: "αραγες ζει ο Ανθιμος ή εφαγε το μουσι του και έσκασε;" αλλα μετά θυμήθηκα το ότι τα κοχονες του κυρ Γιαννη αποδειχθηκαν πολυ μεγαλα για να το παρουμε στην πλακα!!

    "Αλλιώς ποιός σαλτιμπάγκος μουτζαχεντίν θα μας κάνει να γελάμε;"

    Υπάρχει διαχυτη η αισθηση πως οι Σαλονικεις εχουν χιουμορ και η αισθηση μου ειναι πως το απεδειξαν. Η αισθηση μου ειναι πως ολοι περιμενουν πως και πως τον πρωτο επισημο εκκλησιασμο!! Θα εχει τοση ουρα η μητροπολη που ο Ανθιμος θα νομίζει πως....ο λαος τον στηρίζει!!!!


    @rodia
    Xαχαχαχαχα! Δεν νμζ να ειναι καλο αντιμπουταρικο φαρμακο ο Ψωμ. διοτι απ οτι εμαθα και αυτος στον Ν. Θεσ/κης δεν τα πηγε και τοσο καλα!!

    "Ανθιμος απασχολημενος. ΣΤΟΠ. Ριχνει χριστοπαναγιες ακουστουν προσευχες του. ΟΒΕΡ."

    χαχαχαχαχαχαχαχα!!!


    @ανωνυμος
    Ο Γκιουλέκας ήταν από τις λίγες επιλογες της ΝΔ σε μεγάλο επίπεδο (μεγάλοι δήμοι, περιφέρειες) που ήταν αυτο που λέμε άξια επιλογή. Ούτε μαλάκας ήταν, ούτε τυχαίος, ούτε απερχόμενος. Ειναι σταρ εκει πέρα, ο τόπος ειναι δικός του και όλοι περίμεναν να κάνει περίπατο.

    2 πραγματα τον χάλασαν
    * Δεν αποκύρηξε την προηγουμενη δημοτική αρχή. Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι δεξιος ή αριστερος, μπορει να ειναι κακος δημαρχος.
    * Δεν θυμηθηκε πως στην μαχη παπαδαριου-πολιτικής ΕΠΡΕΠΕ να λαβει θεση υπερ της πολιτικής και όχι να κάνει την πάπια νομίζοντας πως έτσι θα κερδίσει. Ίσως στην προηγούμενη να σάρωνε έτσι, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει - κριση γαρ. Αν εβγαινε και έλεγε στον Ανθιμο να ασχοληθει με τα του οίκου του θα έπαιρνε πιστεύω ένα 55-60% διοτι θα έδειχνε πως όχι μονο ειναι νεος και άφθαρτος αλλά και σύγχρονος πολιτικος


    @ακρατ
    Τι λες βε; Καλα να μας εγκλωβισει το ΠΑΣΟΚ σε μια μαλακισμενη ρητορεια, αλλα όχι και για 2 συνεχόμενες εβδομάδες! Δηλαδή αν έβγαινε ο Ανθιμος μετα του Γκιουλέκα θα είχαμε λιγότερο μνημόνιο;

    Το ότι θα κανανε την Θεσ/κη κάτι ανάμεσα σε προπολεμική Γερμανία και Ταλιμπανοκρατία, όπως φάνηκε πως ήθελε να κανει την Αθηνα ο Κακλαμάνης δεν μας πειράζει;

    Για να τελειωνουμε. Τα του μνημονιου στις περιφερειες παρακαλω, οπου μεταφέρονται και οι περισότερες κρατικές εξουσίες.

    Στην Θεσ/κη έχασε ο σκοταδισμός και στην Αθήνα η ακροδεξιά. Τόσο απλα. Αν μερικοί ήθελαν σιωπηλα να αναγκαλιστούν μαζί τους νομίζοντας πως θα πάρουν 1-2 κουκιά παραπάνω , ε και αυτοί καλά να πάθουν..



    Δηλαδή θα προτιμούσαμε η "αντιμνημονιακή" Χρυσή Αυγή να βγει αντι του "μνημονιακού" Καμίνη;;;

    Ε οχι ρε παιδια!


    @ελληνάκι

    χαχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αν σκεφτούμε με τι επιχειρηματολογία βγήκε και ο Μπουτάρης και ο Καμίνης θα πρέπει να φουντάρουμε μετά...
    Και τουλάχιστον ο Κακλαμάνης, έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Ο Γκιουλέκας που τη βρήκε από τον Άνθιμο τι να πει ο άνθρωψ;

    Εντωμεταξύ χθες που έβλεπα λάιβ τις εξελίξεις στον ΣΚΑΪ παρατήρησα ότι στις περισσότερες περιοχές υπήρχε υποψήφιος ουδέτερος ή τρίτου κόμματος προηγείτο αυτός, ακόμη κι αν στον α' γύρο ήταν δεύτερος. Το ερώτημα βέβαια γιατί δεν ήταν χθες αμφότεροι υποψήφιο τρίτων και τετάρτων κομμάτων θα παραμείνει αναπάντητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι σε πείσμα όλων ο Ανθιμος ζεί και απο έγκυρες πληροφορίες ετοιμάζεται να αφορίσει το μπλόγκ σου...και όσους σχολιάζουν εδώ..


    ΥΓ Πιστεύω οτι η εκλογή Μπουτάρη (σε συνδυασμό με εκλογή Καμίνη)
    είναι τα σημαντικότερα στοιχεία αυτών των εκλογών.
    Ας ελπίσουμε να σηματοδοτήσουν γενικότερες αλλαγές πολιτικών νοοτροπιών.

    λες να αλλάξω πλευρό τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @hades
    Δεν ειδα κατι στην επιχειρηματολογια των Μποταρη - Καμινη (αν και μιλαμε για διαφορετικοτατες περιπτωσεις) το οποιο να με τσίτωσε.

    Προσοχη! Οχι σε αυτα που λεει ο καθε Καρατζαφερης πως ειπαν και εκαναν αλλα σε αυτα που ειπαν και εκαναν. Παρακαλω διαφωτιστε με.

    Ο Γκιουλέκας την "βρήκε" απο τον Ανθιμο επειδης σκεφτηκε συμεροντολογικα.
    Ας το βρισει ο Ανθιμαουας
    Μετα θα μου πασαρει ολες τις γριες. Ετσι πολιτικαντικα σκεφτηκε και ετσι την πατησε.

    Επαναλαμβανω αυτο που έγραψα στον ανωνυμο:
    Δεν θυμηθηκε πως στην μαχη παπαδαριου-πολιτικής ΕΠΡΕΠΕ να λαβει θεση υπερ της πολιτικής και όχι να κάνει την πάπια νομίζοντας πως έτσι θα κερδίσει. Ίσως στην προηγούμενη να σάρωνε έτσι, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει - κριση γαρ. Αν εβγαινε και έλεγε στον Ανθιμο να ασχοληθει με τα του οίκου του θα έπαιρνε πιστεύω ένα 55-60% διοτι θα έδειχνε πως όχι μονο ειναι νεος και άφθαρτος αλλά και σύγχρονος πολιτικος


    @takis
    Ο Ανθιμος δεν ζει...περιμενει!!!

    Δεν ξερω τπτ περι πλευρου παντως οι μεγαλοι δημοι αποδείχθηκαν μεγάλες σφαλιάρες για όλους μια και ΟΛΟΙ αλλαξαν χερια, ασχετως μνημονιου ή μη. Επισης ειδα πως οσοι υποψηφιοι δημαρχοι το πηγαν πολυ κομματικα ή επενδυσαν στο φόβο έλαβαν τον πουλον και δια τουτον πολυ χαίρομαι!

    Το καθε κομματοσκυλο μπορει να χαιρεται γι αυτους που "κερδισε" η πραγματικοτητα ομως λεει πως πλεον δεν φτανει το χρισμα. Χρειαζεται και δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέρα απο την πλάκα.
    Πιστεύω οτι οι ανατροπές σε Αθήνα Θεσ/κη, ειδικά σε αυτή την συγκυρία, σηματοδοτούν την αρχή γενικότερης αλλαγής.

    Φυσικά χωρις δουλειά και κριτική ,εννοείται, θα έχουμε μια απο τα ίδια.
    Ιδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είδες κάτι που να σε τσίτωσε διότι είχες πάθει ανοσία από τις ακόμη χειρότερες αρλούμπες των άλλοι.
    Όπως είπα και χθες, επιτέλους δόθηκε τέλος στις αηδίες Κακλαμάνη. Αρχίζει νέα εποχή για τις αηδίες Καμίνη.

    Για τσέκαρε κι αυτό και πες μου. Έχε τα αρντάν κοντά καλού κακού... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Zaphod

    "Δεν ξερω τπτ περι πλευρου παντως οι μεγαλοι δημοι αποδείχθηκαν μεγάλες σφαλιάρες για όλους μια και ΟΛΟΙ αλλαξαν χερια, ασχετως μνημονιου ή μη"

    Όλοι εκτός έναν.Μάντεψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Zaphod, αν δεν κάνω λάθος ειπώθηκε αυτό:
    "Ο Γκιουλέκας ήταν από τις λίγες επιλογες της ΝΔ σε μεγάλο επίπεδο (μεγάλοι δήμοι, περιφέρειες) που ήταν αυτο που λέμε άξια επιλογή. Ούτε μαλάκας ήταν, ούτε τυχαίος, ούτε απερχόμενος. Ειναι σταρ εκει πέρα, ο τόπος ειναι δικός του και όλοι περίμεναν να κάνει περίπατο.
    2 πραγματα τον χάλασαν
    * Δεν αποκύρηξε την προηγουμενη δημοτική αρχή. Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι δεξιος ή αριστερος, μπορει να ειναι κακος δημαρχος.
    * Δεν θυμηθηκε πως στην μαχη παπαδαριου-πολιτικής ΕΠΡΕΠΕ να λαβει θεση υπερ της πολιτικής και όχι να κάνει την πάπια νομίζοντας πως έτσι θα κερδίσει. Ίσως στην προηγούμενη να σάρωνε έτσι, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει - κριση γαρ. Αν εβγαινε και έλεγε στον Ανθιμο να ασχοληθει με τα του οίκου του θα έπαιρνε πιστεύω ένα 55-60% διοτι θα έδειχνε πως όχι μονο ειναι νεος και άφθαρτος αλλά και σύγχρονος πολιτικος"

    "Άξια επιλογή" δε θα τον έλεγα με τίποτα. Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ...

    http://nosferatos.blogspot.com/2010/11/o-18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @oblivion
    Ηράκλειο;;;;

    @xarxar
    Ειπα αξια επιλογη.

    Για την ΝΔ εννοειται. Εγω δεν θα τον ψήφιζα ουτε ετσι ουτε γιουβετσι!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Zaphod

    Και το βρήκε με την πρώτη καλέ!!
    ΑΑ και ξέχασα.Το "το δικός μας" στην αρχή το έλεγα προφανώς για πλάκα καλέ.Αμέσως κατάκαρδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λεπόν, έγινε το θάμα και η Θεσσαλονίκη πήγε κόντρα στον μεγάλο μουτζάχιντ της Πίστης στο +Παγκάριον+ τον Ανθιμάχου Αλ Άκμπαρ, αλλά τώρα πρέπει ο Μπουτάρης να κάνει την σημαντικότερη μεταρρύθμιση όλων των εποχών:

    Τσόντες από την Δημοτική Τηλεόραση, Γερμανικό νούμερο 2-4 να ευχαριστούνται οι πιστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχετικά με τον Γ. Μπουτάρη:
    Ο άνθρωπος, δεν το έχει κρύψει ποτέ (προεκλογικά μπορεί να μην το φώναζε και τόσο...) ότι είναι από τους ιδρυτικά μέλη της "ΔΡΆΣΗΣ", άρα μόνο ΠΑΣΟΚ δεν είναι.
    Πάντως δεν αποκλείω να είναι κρυφοΜπουταρικός και ο Άνθιμος, αλλιώς τέτοια “πάσα” δεν εξηγείται παρά μόνο ίσως από γεροντική ανία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @polsemannen
    Αμαν πια με τις τσοντες!!!

    Ο ανθρωπος ειπε να βαζουν ΚΑΙ τσοντες (αργα το βραδυ - γερμανικο) αντι να διαφημιζουν συνεχεια το δημαρχο!!

    Ημεις ως αριστεροι κτλ ειμαι σαφως υπερ του να βαζουν ολη μερα τσοντες μπας και ηρεμησουν μερικοι θερμοαιμοι εκει σοτν Βορρα!!!!

    @glam
    Πολύ καλό αυτό, εξηγει εν μέρει γιατί το ΠΑΣΟΚ τον στήριξε....ουσιαστικά απο την αναποδη!!!!


    Α, ο Ανθιμος δεν έκανε καμια πασα. Σε άλλες εποχες - οχι και πολυ παλιοτερες- ο λογος του θα έπιανε. Απλα αυτος νομιζε πως η κοινωνια ειναι ακομα στην εποχη Χριστοδουλα. Γι αυτο και η σχετική του μνημονευση απο τον Ψωμιαδη στην μεταξυ τους συνομιλια.

    Σαφεστατη ενδειξη αυτου ειναι πως κανεις πολιτικος απο αυτους που στηριζαν τον Μπουταρη τα κομματα τους δεν τολμησε να επαναφερει τον Ανθιμο στην ταξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir