Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010

Kαι έλαβον:

ΠΑΣΟΚ:
Αν δει καποιος τα αποτελεσματα, με κριτήριο πως αυτα ειναι "προκριμα" για τις εθνικες εκλογες τοτε ελαβε τον πουλον και το τσουζει αρκετα.

Σε μια μεγαλη περιφερεια όπως η Πελοπόννησος αναγκάστηκε να βάλει "ανταρτη" της ΝΔ μπας και κανει κατι. Σε Αττική ο Σγουρος έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πεντοχιλιαρο απέναντι στον "κο Τιποτα" (αλλα σε μενα συμπαθεστατο) Κικίλια, ο Ψωμιάδης ειναι ακόμα μπροστα στα Βόρεια μαζί με το ΕΛ. Ελ Χρ. τσουρμο του, ο Μπουτάρης υπολείπεται της καπέτας του Γκιουλέκα και οι Ταλιμπανέζοι ιερωμένοι αλωνίζουν χωρίς κοτζαμάν πρωθυπουργός να τολμά να τους πει κάτι από το φόβο του πολιτικού κόστους. Εκει φτάσαμε. Πρωθυπουργός φοβάται να κράξει έναν επίσκοπο που δεν φοβάται ούτε τον ίδιο τον Θεό (λεμε τώρα, διοτι Θεος δεν...κτλ κτλ).

Βεβαίως ομως μπορεί με άνεση να λέει πως κέρδισε διοτι:
* Δεν πήγε τελείως άπατο
* Πήρε παραπάνω ψήφους από την ΝΔ
* Με περίπου 33% των ψήφων υπερ του μνημονιου (εγώ έβαλα "δημοψηφισματικό χαρακτήρα" στις τοπικές εκλογές;) και 66% κατά αυτού, λέει πως "πήρε θετικό μήνυμα για την συνεχιση του μνημονιακου εργου μας" κτλ κτλ. Ε αν αυτο δεν ειναι πρωτοφανής παραχάραξη της λαικής βούλησης τότε τι ειναι; Εκτος και αν τα δημοψηφισματα ρυθμιζονται και αυτα με ενισχυμενη αναλογική και δεν το ήξερα. Αρα δεν υπήρχε ποτέ δημοψηφισματικός χαρακτήρας αλλά αγωνία μην χάσουμε κανένα από τα κουκιά. Εβαλαν το κομματικο πανω απο το εθνικό συμφέρον και το παίζουν και εθνικοί σωτήρες γι αυτό!
* Βασικοτερο: Κανείς δεν θέλει ξανα εθνικες εκλογες. Μερικοί δεν τις θέλουν και γενικώς φαντάζομαι. Αν έπρεπε κάποιοι να πουν ψεμματα πχ πως το ΠΑΣΟΚ κερδισε με διαφορα για να αποφευχθουν οι εκλογες δεν νομιζω να νομιζετε πως θα είχαν πρόβλημα να το κάνουν, ίσα για όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και να βγει ο Θαθαντρέου και να πει πως "συνεχιζουμε" κτλ κτλ


ΝΔ:
ΔΕΝ έλαβε ούτε μια ψήφο παραπάνω από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και σε ποσοστό αλλά και σε απόλυτους αριθμους. Ο πούλος που έφαγε το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε όφελος για την ίδια. Μόνο κάποιος που δεν ξέρει απο αριθμους θα μίλαγε για αναγέννηση.

Βεβαίως και αυτή μπορεί να λέει πως κέρδισε γιατί:
* Δεν έχει διαλυθεί ακόμα
* Δεν πήρε την Πελοπόννησο μονοκούκι ο Τατούλης
* Επέζησε ο Κικίλιας και ο Νικίτα-Τσικίτα Κακλαμάνης
* ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ


ΚΚΕ
Ανέβασε τα ποσοστά του στις μεγάλες περιφέρειες.
Καμία διάθεση για συνεργασία, ελάχιστες προτάσεις για την αυτοδιοίκηση, τίποτε πέραν του ΟΧΙ
Βεβαίως και μπορεί να αισθάνεται κερδισμένο διοτι:
* Ανεβασε τα ποσοστά του
* Ανέβασε τα ποσοστά του
* Δεν ανέβηκε ο Σύριζας
* Για τα ποσοστά του είπα τίποτα;


ΛΑΟΣ
Με τοσες παπαριες σε κυβερνητικο και αντικυβερνητικό επίπεδο κατάφεραν να μείνουν στα ίδια και σε μερικές περιπτώσεις υποχώρησαν. Παρόλο το σπρώξιμο που έχουν απο τα ΜΜΕ (ειδικά εκείνος ο Αυτιάς αρχίζω και πιστεύω πως έχει τον Καρατζαφέρη μόνιμο πανελίστα) δεν δείχνουν να κουνάνε παραπάνω. Αρα προς το παρόν δικαιώνομαι γι αυτο που είχα πει πως στις προηγούμενες εθνικές εκλογές είχαν ταβανιάσει.
Τωρα αυτα που λεει ο αρχηγός τους πως όπου "πηγαν μαζι με την ΝΔ ήταν πρωτοι" ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Σιγα μην τους είχε ανάγκη ο Κακλαμάνης για να πιάσει 35%.
Και με το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκαν (Τατουλης) και εκεί ήταν πρώτοι επίσης. Αυτο γιατί να μην σημαίνει τίποτε;

Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ όπου συνεργάστηκαν ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ να κάνουν και πήγαν με το φαβορί; Λέω εγώ τώρα....

Και αυτοί (βεβαίως) μπορούν να λένε πως είναι κερδισμένοι, κυρίως γιατί καθε μερα λενε και από κάτι άσχετα με το τι είχαν πει τις προηγούμενες ή τι θα πουν στις επόμενες μερες. Γιατί δηλαδή να μην ειναι και αυτοί "νικητές";

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (;)
Ουτε που πηρα χαμπαρι τελικα ποσες και ποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επαιξαν και με ποιους υποψηφιους σε αυτες τις εκλογες. Ελπιζω να ξέρουν οι ίδιοι. Ευτυχως για αυτους που δεν καταποντίστηκαν. Το ότι ένας Αμυράς χωρις μηχανισμό και εκστρατεία πήρε παραπάνω από τους ίδιους στην Αθήνα ή το ότι περίπου ισοφαρίστηκαν από την Χρυσή Αυγή δεν φαινεται να τους ανησυχεί. Όπως το ότι ο Δημαράς, κλαίγοντας και χωρίς μηχανισμό από πίσω του πήρε υπερδιπλάσιο από αυτούς ποσοστό.
Ειναι (σαφως!) και αυτοι με τους νικητες διοτι:
* Δεν πεσανε χαμηλότερα
* Δεν διαλυθήκανε
* Εφαγε τα μουτρα του ο Αλαβάνος

Δημοκρατική Αριστερά a.k.a. Κουβελης και Σια
Μαλιστα. Κέρδισε διότι
* Πέρασε τον Αλαβάνο
* Επιασε το 3% (;) στην Αττική. Και τι έγινε ρε παιδιά;

Αλαβάνος
Ο μοναδικός χαμένος των περιφερειακών εκλογών. Τι να πω κουράγιο Αλέκο, αλλά τα ήθελε και σένα ο απαυτός σου. Τι κακό είχε ρε ο Μητρόπουλος; Τι διαφορά είχες από τον υποψήφιο του ΚΚΕ; Γιατι δηλαδή να παρεις ψήφο εσύ; Μηπως επειδή με την σοβαρότητα σου την τελευταία διετία μας θάμπωσες; Οπως λεει και ο Κουλογλας ειναι αποριας αξιον πως καταφερε ενα τοσο σημαντικο πολιτικό κεφάλαιο να εξανεμιστεί μέσα σε δύο χρόνια. Και εδώ δυστυχώς δεν είναι δάκτυλος των ΜΜΕ


Πρασινοι:
Πριν τις εκλογές τους είχα μια συμπάθεια την οποια ακόμα εχω, ειδικά μετα την αυτονόητη δήλωση πως "θα στηρίξουμε στον Β γύρο υποψηφίους ανάλογα με το τι θα πει η εκεί βάση" ή κάτι τέτοιο. Παραπέρα δεν μπορώ να κρίνω λόγω ελλείψεως στοιχείων, μιας και σε αυτες τις εκλογές δεν ασχολήθηκα όσο θα ήθελα με τους υποψήφιοι.


Παρένθεση για όλη την Αριστερά:
Ειδικά στην περιφερεια Αττικής η συμπεριφορά των δυο μεγάλων προς την αριστερα ήταν "πάρε βάλε" και αυτή ....καταφερε να βγάλει τα ματάκια της. Αν δηλαδή ο ΣΥΝ τσίμπαγε τον Δημαρά και έβαζε και έναν ΚΚΕ αντιπεριφερειάρχη (ή κάτι τετοιο τελος πάντων) δεν θα την πέρνανε την περιφέρεια; Αλλά το ζήτημα ειναι να μετράμε τα ρημαδοκουκιά, όχι να βγούμε. Γιατί άμα βγούμε μετά θα πρέπει να ασκήσουμε πολιτική κιολας - θου κύριε!

Συνεχίζουμε!

Ελαβον:

Αποχή:
Πλειοψηφία. Ετσι ειναι δικέ μου. Πιες τον καφέ σου και άσε τους άλλους να μας τον φοράνε. Εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα; Και όσοι λένε πως η αποχη "χτυπησε καμπανάκι" για τα κομματα θεωρώ πως πλανώνται πλάνην οικτραν. Αλλα δεν μπορω να ασχοληθω με τους απέχοντες. Οι ενεργοί ειναι που κάνουν πάντα την διαφορά είτε ειναι οι καλύτεροι είτε ειναι οι χειρότεροι. Εκτος και αν νομίζετε πως το ότι η πλεοψηφία δεν ψήφισε σημαίνει πως δεν....θα έχουμε δήμαρχο ή περιφερειάρχη (μην σου πω ούτε κυβέρνηση)!

Update της ζοχάδας
: Μολις έμαθα πως κυκλοφορεί και η άποψη πως αυτοι που δεν ψηφίσανε εκφράσανε λέει αποψη και διαμαρτυρια και λοιπα και λοιπα και πρεπει να τους ....ακουσουμε. Δυστυχώς δυσκολεύομαι να καταλάβω τα λογια ενός μουγκού. Ας μιλήσει πρώτα και εδώ είμαστε. Ενα μπράβο στον omadeon για το εξαιρετικό σχετικό ποστ του. Ομολογώ πως δυσκολα μπορώ να σκεφτώ κάποιον ιδιώτη σαν το άλας της κοινωνίας. Περιμένουμε απο τους πολιτικους να "φυγουν οι κακοι" για να ψηφισουμε; Μα αυτους μονο εμεις μπορουμε να τους στειλουμε σπιτι τους. Μηπως περιμένουμε να έρθουν άλλοι; Μα στις δημοκρατίες από εμάς έρχονται οι πολιτικοί, όχι από το Σείριο και ούτε παιρνουν θέσεις κληρονομικώ δικαιώματι (αυτο στην Ελλάδα ψιλοπαίζει αλλά και πάλι μπορούμε να τους στείλουμε σπίτι τους). Μήπως περιμένουμε να συμφωνήσει μαζί μας όλος ο κόσμος και:
α) να καταψηφίσει το δικοματισμο ισως; Μα αφού ούτε εσεις το κάνετε. Η μήπως
β) να γίνουν όλοι καλοί καγαθοί; Είδα πως επιβραβεύετε τους καλούς πολιτικούς. Απλά τους βάζετε όλους στον κουβά που λέει "σκατα" και νομίζετε πως είστε υπερανω.
Αϊ σιχτίρ τσαντίστηκα. Στις δημοκρατίες όποιες δεν καλύπτεται απο τις υπάρχουσες προτάσεις υποχρεούται να καταθέσει την δική του. Αλλιώς να πάρει τα βουνά και να κάνει αντάρτικο - επανάσταση. Το να λέει "δεν ψηφίζω, όλοι ίδιοι είναι" ειναι απλα εκλογίκευση της λογικής του τεμπέλη - για να μην πω χέστη. Τέλος update

Λευκό/άκυρο:
5-8% (;)
Τι να πω ρε παιδιά. Να σηκωθείς από το σπιτάκι σου, να περιμένεις στην ουρα, να πάρεις ψηφοδέλτιο και να βλέπεις όλη την ώρα την κάθε βλακόφατσα για να ρίξεις στο φάκελο ένα ζαμπονάκι με ολιγη μαγιονέζα δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος. Αν βγει πάλι ο Νικήτας και διαμαρτυρηθείς για την καθαριοτητα, για τα δεντρα που κοβονται κτλ κτλ θα σου πάρει ο διαλος τον πατέρα. ΑΝ εσεις που πηγατε στις εκλογές, αρα ειστε έστω και λίγο ενεργοί πολίτες, ενώ λογικά δεν είστε κομματοσκυλα των μεγάλων (διοτι αυτοι τους το χώνουν κανονικά τον ψήφο) ρίχνατε τον οβολό σας στους μικρότερους, τώρα μπορεί να μιλάγαμε για αλλαγή σκηνικού....

25 σχόλια:

  1. Καλώς τονα,

    στα του Αλαβάνου συμφωνώ μέχρι σημείου στίξης, τα έχει κάνει μαντάρα!

    Σχετικά με την αριστερά, πώς να μην τα μετρήσουνε τα κουκιά όταν μια ζωή βλέπουνε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σαν δημοσκόπηση για τις εθνικές; Θλιβερή εικόνα, πολύ θλιβερή, ειδικά στην Αττική... και φοβάμαι πως δεν θα πάρουνε γραμμή πάλι!

    Κατώτερος των περιστάσεων ο χώρος, όσο κι αν τον αγαπώ. Τώρα τι θέλω και μιλάω αφού δεν ψήφισα είναι άλλη ιστορία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί άμα βγούμε μετά θα πρέπει να ασκήσουμε πολιτική κιολας - θου κύριε!

    Αφού έχουν πάρει το μάθημα από την Αλέκα,λες ΟΧΙ στα πάντα και ανεβάζεις τα ποσοστά σου,καλά δεν είναι, τι θέλουμε τα περισσότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ανάλυση, μόνο που σου ξέφυγε ότι ο Αλέκος έχει ξεφύγει γενικώς: θα τα πούμε στον γ' γύρο κι έτσ'.
    Μάλλον στον γ' γύρο κυπέλλου θα εννοούσε -ρε, μήπως έχει πάρει καμιά ομάδα και δεν το ξέρουμε;

    Η πλάκα πάντως είναι ότι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι απο τα αποτελέσματα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για'μάς, που προφανώς χάσαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @latecomer
    Οποιος αγαπα παιδευει....και γω κατα κει τεινω αλλα δεν ειμεθα και κορόιδα να τους δίνουμε συνέχεια συγχωροχάρτια ή/και αναβολές!!

    Φανταζομαι πως δεν ψηφισες επειδη ησανε λιγο μακρυα
    ε;
    ε;


    @αθεόφοβος
    Ναι ρε παιδί αλλα με αυτη την πρόοδο η Αλεκα σε 544 χρόνια θα γίνει κυβέρνηση και δεν θα χρειαστεί "νέο αντάρτικο"! Λιγο το χεις;

    Το ότι μεχρι τότε μπορει να μην υφισταμεθα ως εθνος, χως κρατος, ως χώρα ή ακόμα και ως πλανήτης δεν την ακουμπα, αρκεί σε κάθε εκλογή να πέρνει 5 κουκιά παραπάνω και να μην ξεστρατίζει κανείς εκτός και αν πεθάνει....:(((


    @hades
    Ο Αλαβάνος καλά το είπε. Θα υπάρξει γ γυρος πιθανότατα και θα είναι κοινωνικός - σαν να λεει πως προβλέπει αναταραχές και πως θα μπει μπροστάρης και τέτοια.
    Ξεχνά όμως πως ΗΤΑΝΕ μπροστάρης και έφυγε μόνος του. Μετα ηθελε να ξαναρθει αλλα αυτα έρχονται το πολύ μια φορα στην ζωή καθε ανθρώπου. Αν αυτή την φορά γινει αναμπουμπουλα και επιχειρήσει να την εκφράσει πολιτικά πρώτος αυτός πιστεύω πως θα φάει ξύλο.

    Εμείς πάντα χανουμε ρεεεε!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες έπρεπε να δείτε την Λιάνα στου Χατζηνίκου, όταν της είπε ένας του Σύριζα (δεν θυμάμαι ποιος) γιατί το ΚΚΕ σε τέτοια φάση επιμένει να είναι αυτό κιαμοναχό του και αυτή απάντησε "ο μαθητής του 18 γιατί να πάει με αυτόν του 12?Για να κατέβει ο μέσος όρος?".Η πρώτη φορά που είδα την κανέλλη και της έριξα πούλο και ένα κομμάτι πίτσα (το έφαγα μετά).Όπως και νάχει μπορεί το ΚΚΕ να θέλει την αποκλειστικότητα, αλλά στα χάλια των άλλων (Σύριζα,Κουβ,Τρεμο) δεν έχει πέσει.

    Υ.Γ-Για το Ανταρσύα τίποτα ρε συ?Τυχαίο?Εσύ πες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασα.Θα σου αρέσει Zaph.

    http://faeenamalaka.blogspot.com/2010/11/blog-post_08.html


    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @οblivion
    Ενταξει. Αν η Λιανα εχει μυαλο 16χρονου κομπλεξαρα τοτε πασο. Και εμεις μικροι ετσι ειμασταν. Στο πανεπιστημιο μαθαμε την συνεργασία, όχι κατ αναγκη της αντιγραφης αλλα την ομαδικη δουλεια, και γιναμε γενικως καλυτεροι....


    Εξαιρετικο το λινκιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι στον ρατσισμό εναντίον των μουγγών!

    Να δημιουργηθεί σώμα ορκωτών δημοσκόπων (κονδύλια θα κοπούν από τα νοσοκομεία) για να ρωτάει στις καφετέριες ποιο τελος πάντων είναι το μήνυμα των απεχόντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά ψήφισα (Α΄Αθήνας) και είμαι υπέρ του μνημονίου.
    Δεν ξέρω όμως αν αυτοί που ψήφισα (Καμίνη,Ψαριανό..ναι το λέω!) είναι υπερ ή κατά του μνημονίου...
    λέμε τώρα.........
    αλλά γιατί να με νοιάζει?

    Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί που κυβερνούν ούτε το μνημόνιο μπορούν (ή δεν θέλουν?) να εφαρμόσουν βλ. πχ το μέγα θέμα της υστέρησης εσόδων....
    οπότε έπονται επιπλέον μέτρα που όλοι φανταζόμαστε ποιόν θα επιβαρύνουν...(ναι, ναι την εκκλησία!!)

    Α ναι, για αυτοδιοίκηση ψηφίζουμε ε..μην το ξεχνάμε!

    Υγ Κατ'άλλα υπογράφω όσα λες...και δυστυχώς η Αριστερά υστερεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @polsemannen
    Μεσα!

    @takis
    Οσον αφορα τα δημοτικα εχεις κατ εμε απολυτο δικαιο. Στα περιφερειακα ομως νμζ πως εχει νοημα το μνημονιακο ή αντιμνημονιακο του ζητηματος μιας και ο νεος περιφερειαρχης θα εχει χοτνρες εξουσιες


    Η αριστερα δειχνει να χανει την μπαλα. Και μονο πως ο Αμυρας και ο Δημαρας πηραν παραπανω απο αυτους ,ο ενας επειδη ειναι καλο παιδι και ο αλλος επειδη ειναι θλιμενος πασοκος χωρις να εχουν κομματικο μηχανισμο ή καμια ιδιαιτερη προβολη κατι δειχνει....

    Αν κατεβαινε ενωμενη στην περιφερεια η αριστερα θα την επαιρνε μπορει και απο τον 1ο γυρο...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έρχονται οι πολιτικοί από το σείριο;;;

    :o

    Τί αποκαλύψεις διαβάζουν τα μπιρμπιλωτά ματάκια μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα zaph, νομίζω δεν έχει νόημα να το ξανασυζητήσουμε το θέμα, μιας και το είχαμε εξαντλήσει σε λάιβ χρόνο και τις απόψεις μου τις ξέρεις.

    Αν μη τι άλλο, θεωρώ ότι επαληθεύτηκαν πλήρως από την όλη μετέπειτα πορεία του Αλαβάνου και του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον έκαψε σαν ξερό κλαρί. Ουδέποτε υπήρξε μπροστάρης, ουδέποτε ταυτίστηκε με τις κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις, ουδέποτε εξέφρασε την ελληνική κοινωνία. Γι'αυτό και μαυρίστηκε δεόντως. Απλά, ακόμη και μετά τον προχθεσινό διασυρμό δεν έχει προφανώς τη δυνατότητα να το καταλάβει.

    Κι όσον αφορά τον... γ' γύρο Αλαβάνου, το ότι μάλλον σύντομα -εντός Δεκέμβρη- θα έχουμε κοινωνικές αναταρράξεις δεν είναι κάτι που περιμέναμε τον Αλαβάνο να μας το πει. Τα λέμε κι εμείς καιρό τώρα κι ας μην πολιτευόμαστε. Απλά, αν πάει να το παίξει μια απ'τα ίδια, διαβλέπω να βρίσκεται άσχημα στο μάτι του κυκλώνα. Ο κόσμος δεν τον γουστάρει και το έχει δείξει κατ' επανάληψιν τα τελευταία 2 χρόνια.
    Μην ξεχνάς και την ΕΝΤΙΜΗ κωλοτούμπα Τσίπρα προ μηνών για το ίδιο θέμα της κοινωνικής έκφρασης. Τουλάχιστον ο μικρός άργησε αλλά ξύπνησε, ή τον ξύπνησαν τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @darthiir
    Και το μαθατε πρώτα εδώ, στο aeisixtir!!!!


    @hades

    Tα εχουμε οντως ξαναπει. Εγω εχω λιγα να προσαψω στον Αλεκο μεχρι ΚΑΙ την αποχωρηση του (αν το βουλωνε οταν ειχε ο συριζας το μομεντουμ μπορει σημερα να μιλαγαμε με αλλους ορους). Απο κει και μετα το απολυτο τίποτα - και βγαλε.

    Περι Τσιπρα ειπαμε, στην αρχη μαθαινε, τον βλεπω βελτιωμενο.

    Μην ξεχασουμε και την αρχομανια "αλλων αριστερων" ε;;



    χαχαχαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοίτα, είχαμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε στο θέμα Αλαβάνου. Εσύ δεν του προσάπτεις κάτι έως ένα σημείο, εγώ του προσέπιπτα από προηγουμένως. Πολιτικές απόψεις είναι αυτά, θέσεις και φιλοσοφίες. Δεν γίνεται να ταυτιζόμαστε πλήρως σε όλα και πάντοτε. Απλά θα σου ξαναπώ ότι τα τότε επερχόμενα στα είχα πει και δεν έπεσα έξω, άσχετα αν δεν σε άρεσαν... :)

    Η αρχομανία άλλων αριστερών είναι το λιγότερο. Κι αυτά τα'χουμε ξαναπεί. Αν κάτσεις να τα βάλεις κάτω τα αποτελέσματα των εκλογές, ακόμη και με την υπάρχουσα αποχή η αριστερά έβγαλε κοντά 20% -μιλάμε για τεράστιο ποσοστό για τα κυβικά της. Το γεγονός ότι θα καταβαραθρωθεί (ίσως όχι αύριο, αλλά σίγουρα μεθαύριο) είναι κάτι το οποίο δεν θα οφείλεται μόνο στην αρχομανία κάποιων άλλων, πίστεψέ με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστός

    Α) Συμφωνια
    Το προβλημα της αριστερας στην Ελλαδα εγκειται κυριως πως υποσχεται στους παντες τα παντα χωρις κανενα υπολογισμο ή μετρο...

    Θυμαμαι το κλασικο της Αλεκας "θα τα παρουμε απο την πλουτοκρατια".

    Οκ δικια μου, και γω μαζι. ΠΩΣ ομως θα τα παρετε απο την πλουτοκρατια δεν μας ειπε κανεις. Η δε στηριξη "ομαδων που αδικουνται" οπως λχ των φορτηγατζηδων με βγαζει απο τα ρουχα μου. Πρωτα τα κουκουδια και λοιποι επρεπε να ειναι εναντια σε αυτο το μονοπωλιο που απαγορευει ουσιαστικα σε εναν μικρομεσαιο να κανει μια δουλεια αν δεν εχει καβα 100 (και βαλε) χιλιαρικα...

    Στην Ελλαδα αριστερος ειναι οποιος τελικα διεκδικει δυναμικοτερα;;;

    :(


    Β) Διαφωνια
    Ναι ρε παιδι μου αλλα και η αρχομανια των αριστερων , οπως και η απολυτοτητα τους δεν παλευεται. Επιμενω πως με λιγο τρεξιμο και νερωμα θα μπορουσε να χτυπησει 1-2 περιφερειες (ιδιως την Αττικης) και μερικους μεγαλους Δημους. Και εκει να δειξει αν υπαρχει ρεαλιστικη αριστερη εφαρμοσιμη προταση. Αλλα καταπως φαινεται δεν μπορουν να συνεννοηθουν ουτε για το πως μαζευονται τα σκουπιδια. Φαινεται και εκει εχει σημασια αν εισαι ρεφορμα, ευρωπαϊστης ή σοσιαλιστης!!

    Τι να πω ρε παιδι μου!

    Γ) Νευρα. Συμπαθης ο Κουβέλης. ΣΥμπαθέστατος ο Ψαριανος. Και λοιπον; Συμπαθης ήταν (παλια) και ο Αλαβανος. ΓΙατι ολοι αυτοι προτιμουν να ειναι αρχηγοι στο 1%-2% και οχι συμμετοχοι σε ενα μεγαλο εγχειρημα; Τοσο μεγαλες ειναι πια οι διαφορες αριστερων με αριστερων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έπρεπε να έβλεπες συζητήσεις στο twitter για την αποχή..
    Κύριο επιχείρημα "δε με εκφράζει το σύστημά τους, δε συμμετέχω" .Προφανώς με υποβόσκουσα αττάκα "αλλάχτε το εσείς, να μου αρέσει και μετά εγώ εδώ είμαι". Με δεύτερη υποβοσκουσα αττάκα (για αυτούς που δηλωναν ότι το Δεκέμβρη πέταγαν διάφορα) "προτιμώ να τα σπάω ως αντίδραση παρά να ψηφίζω αντιδραστικά. Γιατί έτσι θα αλλάξει "το σύστημα".
    Δε σχολιάζω τη νοοτροπία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟΝ
    η θέση του κόμματος (για β γυρο)εξελίχθηκε σε:

    ΟΧΙ
    ΛΕΥΚΟ
    ΑΚΥΡΟ
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
    ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
    ΝΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ
    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ
    ΑΜΥΝΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ
    ΑΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΠΙΑ
    ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑΤΑ

    και το πιο αστειο ειναι οτι εχει και δικιο.

    ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    μην γίνεστε τρομπες, η αποχή προφανως και αποτελεί επιλογή και στάση...τραμπαλίζει δε ανάμεσα στο "δε γαμιέται" και στο "αντε γαμηθείτε"

    ειναι ακριβως το ίδιο συναίσθημα που δεν σε αφήνει εσένα (εσάς,εμένα,εμάς) με τις τόσο φωτισμένες αναλύσεις και σεντονιάδες, να κατέβεις υποψήφιος...
    δεν γαμιέται τώρα...που να τρέχεις...ετσι δεν είναι;

    μην ξεπεφτουμε λοιπόν σε γελοιοτητες τύπου VOTE OR DIE (το SOUTHPARK γαμαει)

    γιατί οι πολιτικοί δεν πέφτουν απο τον Σείριο...είναι εθελοντές...
    α ξέχασα...εθελοντισμός μόνο στην αναδάσωση...

    μην κρίνουμε λοιπόν με ύφος 157000 καρδιναλίων τον τύπο που βαριέται να πάει να ψηφίσει γιατι δεν τον εκφράζουν οι υποψήφιοι/πολιτικές, γιατί και εμείς βαριόμαστε να κάνουμε κόμμα ή να κατέβουμε υποψήφιοι ακόμα και όταν ΔΕΝ μας εκφράζουν οι υποψήφιοι/πολιτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι μεγάλη η κουβέντα zaph (προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να την κάνω βέβαια).
    Κατ΄αρχλην μεγάλο ρόλο παίζει ο αυτοπροσδιορισμός των αριστερών κομμάτων: κόμματα διαμαρτυρίας. Μα εγώ δεν θέλω κόμμα διαμαρτυρίας. Κόμμα εξουσίας θέλω. Να ξέρω ότι έχω κάποιον να βασιστώ πέραν των δύο μεγάλων. Είναι αδύνατον να χτυπηθεί ο δικομματισμός μόνο και μόνο επειδή το ζητάει επιτακτικά η Αλέκα ή ο Αλέκος, ή ο Αλέξης ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Θέσεις επί της ουσίας χρειαζόμαστε.
    Ναι, για να την δω πως θα τα πάρει από την πλουτοκρατία, είμαι πολύ περίεργος. Ήδη έχουν φύγει προς γειτονικές χώρες πόσες μικρές επιχειρήσεις. Προσεχώς θα φύγουν υπερπολλαπλάσιες. Από που θα τα πάρει; Μέσω Βουλγαρίας; Μέσω Σκοπίων; Μήπως θα αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά του "κόμματος" για να δούμε κατά πόσον και αυτό στην ίδια πλουτοκρατία εντάσσεται; Επίσης, τι θα κάνει με την τυποεκδοτική; Θα απολύσει κι άλλους; Και πάει λέγοντας.

    Καλές είναι οι θεωρίες αλλά απ'αυτές και πληθώρα έχουμε και έχουμε χορτάσει. Στην πράξη πάσχουμε.

    Πέραν αυτών, όταν στην Ελλάδα η αριστερά έχει αποδείξει ότι αδυνατεί πλήρως να μονιάσει και να συνεργαστεί, πως θα αποφευχθεί μετά ο κατακερματισμός της και η αρχομανία κάποιων μετά; Κάπου δηλαδή είναι σαν τις εβραϊκές αντιρωμαϊκές οργανώσεις των Μόντυ Πάιθον στον Μπράιαν, όπου υπήρχαν εκατοντάδες επαναστατικές οργανώσεις με την κάθε μία να αριθμεί από ένα έως τρία άτομα. Η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας είναι που οδηγεί στην ενσυνείδητη επιλογή των κομμάτων και συνδυασμών της τάξεως του 1-2%.

    @προφέτα
    Εμπρός στο έτσι που χάραξε ο τέτοιος...
    Ναι, κλασική ελληνική νοοτροπία, ανοίχτε τον δρόμο εσείς κι εγώ αν γουστάρω θα συμμετάσχω εάν κι εφόσον με έχετε πείσει στο ενδιάμεσο. Απορώ που εξεπλάγης κιόλας λες και θα μπορούσες να περιμένεις κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @προφετ
    Σωστός!
    Αν και κατ εμε πολυ πιο τιμιος ειναι ο μπαχαλος απο αυτον που κααααθεται

    (δεν ειπα πιο εξυπνος, είπα;)


    @διον
    ΟΧΙ
    ΝΟ
    με τιποτε.


    Εμεις οι ετσι, οι τεμπελαραιοι, οι αλλιωτικοι επιλεγουμε, εστω το μη χειρον, και ψηφιζουμε, προσπαθουμε εστω λοιπον να διατυπωσουμε την γνωμη μας. Ετσι και αλλιως ειναι πρακτικα αδυνατο να βρεις με κατι 101% συμβατοτητα (εκτος απο το Κομμα ε;), οποτε επιλεγεις κατι και λες αμε στο καλο.

    "ειναι ακριβως το ίδιο συναίσθημα που δεν σε αφήνει εσένα (εσάς,εμένα,εμάς) με τις τόσο φωτισμένες αναλύσεις και σεντονιάδες, να κατέβεις υποψήφιος...
    δεν γαμιέται τώρα...που να τρέχεις...ετσι δεν είναι;"
    Μπαααα
    Εγω πχ, οπως ξερεις παλιοκοπρίτη, ειχα προσωπικη επενδυση σε κολλητο που στηριξαμαν κτλ κτλ, οποτε αισθανομαι συμμετεχων (ου μην και στελεχάρα) του κερατα!
    (το αν τελικα πηραμε τον πουλο, αυτο εστι αλλο ζητημα. Τι δηλαδη επειδη εμεις ειμεθα γκαβλέες υποχρεουται να μας τσιμπουκώσει ο κόσμος; Παιξαμαν και δεν κερδισαμαν, so?)
    ΤΟ καθομαι και περιμενω να αλλαξουν τα πραματα εξ ουρανου δεν το θεωρω ακριβως πολιτική στάση.


    Το "δε γαμιεται" να δω πφως θα το πει ο ψηφοφορος οταν θα του ριξει ενα δυο πηχες ακομα ο καθε Γιωργακης, ενω το "αντε γαμηθειτε".... πολυ που τους ετσουξε. Ακομα θα κλαινε στο Μαξιμου αλλα και αλλου.

    Γιατι εγω εχω την υποψια πως η πλειονοτητα των απεχοντων ειναι:
    * απογοητευμενα κομματοσκυλα. Δεν με διορισε το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και τηρω σταση αναμονης
    * Ηλιθιοι του κερατα που νομιζουν πως οι αλλοι που ψηφιζουν ειναι μαλακες
    * Ψευτοεπαναστατες της πλακας. Οι εκλογες δεν θα αλλαξουν κατι ποτε. Πως να το κανουν ρε χοντρομαλακα αν εσυ που διαφωνεις καταφερνεις να κανεις την αποψη σου αόρατη; Πως θα αλλάξει το ρημαδοσύστημα; Με τηλεπάθεια;
    * Μαλακες. Αν το 60% του κοσμου, αυριο βγαλει ενα κομμα που θα λέει ότι ακριβως θελω εγώ να λέει τοτε θα ψηφίσω αυτους που λενε ότι θελω να λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @hades
    Δεν βλεπω που διαφωνουμε - στον παρον για να μην παιρνεις και θάρρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως να κάνουμε κόμμα;; Θα είναι και πολυπολυτισμικό. Άλλοι ανένταχτοι αριστεροί (τρομάρα σου), άλλοι ανένταχτοι δεξιοί(τρομάρα μου), άλλοι ανένταχτοι γενικώς...κεντρώοι,μεσοκεντρώοι, σεντερ μπακ, κρυφοί κυνηγοί, τα πάντα.
    50 νοματαίους να βρούμε, καταθέτουμε πρόταση..
    Πως θα βγάλουμε γραμμή δεν ξέρω, που για να δημοσιεύσουμε απόψεις θα πρέπει να συνεδριάζουμε μια βδομάδα και να πιούμε ενα σκασμό τσίπουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βασικά, πρέπει να βγάλουμε κόμμα που να πιάσει όλους όσους δεν ψήφισαν.
    Άρα προωθούμε τα εξής προτερήματά μας :
    1. Νέοι άνθρωποι, με ενδιαφέροντα, απόψεις σε όλο το φάσμα,μορφωμένα παιδιά και ωραία παλλικάρια.Καθημερινοί τύποι.
    2. Άνθρωποι της γενιάς που δεν έχει πάρει τίποτα από κανέναν, δεν έχει συγγένειες με παράγοντες κλπ
    3. Όχι δημόσιοι υπάλληλοι,εργατοπατέρες,φοιτητοπατέρες και τέτοια
    4.Από όλο το πολιτικό φάσμα πλην του οποιουδήποτε άκρου
    5. Περιουσιακά στοιχεία όλων, δημοσιευμένα ταυτόχρονα με τη διακήρυξη ίδρυσης.

    θα σκεφτώ και άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οπως εχει πει και ο Μπέζος στους απαράδεκτους:

    "αντι να καθαρίζω πατάτες, δεν κάνω ένα κόμμα;"
    ---------------------------------
    πέραν τούτων, όπως τα χώνεις εσύ στους απέχοντες, έτσι τα χώνει και αυτός που απέχει σε εσένα, γιατι νομιμοποιείς, δίνεις οξυγώνο κλπ κλπ

    άλλωστε, που να δεις πόσο τους έτσουξε η δικιά σου ψήφος (π.χ.)
    (αλήθεια ποιο κόμμα στήριζε τον συνδυασμό είπαμε;;;;;;;;;)

    Τέλος, οι τσάτσοι συνήθως ψηφίζουν (κλασσικό παράδειγμα...Κρήτη) είτε για αυτά που έχουν ήδη πάρει είτε για αυτά που (ελπίζουν οτι) ΘΑ πάρουν...
    δεν ψηφίζει συνήθως ο τύπος που ξέρει οτι έτσι κ αλλιώς θα πάρει τα @@ του οπότε σου λέει ας πάω τουλάχιστον εκδρομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προφέτα, το ψοφοδέλτιο της νίκης ακόμη το αναμένομεν... :):):)
    Και μην ξεχνάς τους ανένταχτους μασόνους.

    Δε μου λε ρε zaph, δηλαδή εμείς μόνο όταν διαφωνούμε θα κουβεντιάζουμε; Αφού τα'χουμε ξαναπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @estarian
    Εμεις δεν μπορουμε να συμφωνησουμε πουθενα. Αρα το μονο κομμα που μπορουμε να κανουμε θα ειναι αμιγως σουβλακικο/θεοκρατικο (κατι που δεν μου φντ καθολου κακη ιδεα!!!)

    @διον
    Αντε ρε ...προβοκατορα!

    Περι της δικιας μου ψηφου (επειδη με την ειπες)

    - στο τοπικο ψηφισα τον (δεξιο) απελθοντα δημαρχο (του μεγαλου δημου) ο οποιος:
    * κατεβαινε χωρις χρισμα
    * με μικτο ψηφοδελτιο. Πιο πολλους πασοκοαριστεριζοντες απο δεξιους ειχε εκει μεσα.
    * ειχε παρουσιασει (πολυ) επιτυχημενο εργο στα δημοτικα. Απο τους λιγους κερδοφορους (και με εργο) δημους ήταν ο δικος του
    * και ειχε και 1-2 υποψηφιους που μπορουσαν να κανουν την διαφορα (κατ εμε)

    Αν τωρα τελικα βγηκε ο μπαμπης ο σουγιας και ο μακης ο φλουδας (απο συμβουλους) δεν φταιω εγω. Αυτους μονο ο κοσμος μπορει να τους στειλει σπιτι τους και δεν μπορουν να φυγουσι με...διαταγματα η μουτρα. Ας τους καταψηφιζουνε. Αμα τους θελουνε γιατι η δικια μου γνωμη να μετραει παραπανω;;;;

    - στην περιφερεια, οπου ειναι αμιγως πιο πολιτικα τα πραγματα, ψηφισα εναν συριζαιο με ποντικοφαγωμενο μουστακι. Και να μην ηταν το σοι υποψηφιο (:Ρ) παλι αυτονανε θα ψηφιζα διοτι ο συριζα οσο με πληγωνει τοσο με τα σπαει :))))



    Οξυγονο στο συστημα δινει οποιος ψηφιζει ΚΚΕ

    :ΡΡΡΡ



    @hades
    Ναι ρε συ αλλα με την συμφωνια η κουβεντα δεν παει μακρυα:
    "Λεω Χ"
    "Οντως Χ"
    "Ναι"
    "ΟΚ"

    Τελος!! Αν διαφωνεις ομως! Εκει να δεις αναπτυξεις, επιχειρηματα κτλ κτλ


    Με τον κολλητο κολλητο μου για 5 χρονια (~) δεν κουβεντιαζαμε γιατι λογω συμφωνιας βαριομασταν! Μετα μου εγινε θεουσος και χριστιανος (και αν το διαβασει θα με βρισει) και ...απεκτησε ενδιαφερον η ιστορια! Τωρα σκυλοβριζομαστε (με την καλη εννοια) με τις ώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir