Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2010

Διαφορετικό DNA! (;)

Τι βρηκανε τελικά αν βρήκανε αυτοι;
(κλατς: http://www.nature.com/news/2010/101202/full/news.2010.645.html)
Παντως αυτο που βρήκανε δεν ειναι:
- εξωγήινους
- μικρα πρασινα ανθρωπάκια
- οι ΕΛ
- οι Νεφελιμ


Α, η ιστορία αυτη ΔΕΝ "αποδεικνύει πως ειναι λάθος η θεωρία της εξέλιξης, άρα ο Θεος" κτλ κτλ....απεναντίας, αποδεικνύει πως άπαξ και υπάρξει αρχικά ένας αντιγραφέας το μόνο που χρειάζεται ειναι χρόνος και συνθήκες. Ακόμα και όταν οι συνθήκες "δεν υπάρχουν".....


Προσοχή στο τι λέει το γκομενάκι:

"«Τα ευρήματά μας αποτελούν υπενθύμιση ότι η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη από ό,τι υποθέτουμε ή μπορούμε να φανταστούμε» δήλωσε η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, μέλος της ερευνητικής ομάδας."


Btw ειδα χτες την ανακοίνωση λαιβ και ομολογώ πως το ...φχαριστήθηκα!

* Ειδα δημοσιο οργανισμό να βιαζεται να ανακοινώσει αυτα που βρήκε, να θέλει δηλ να αιτιολογήσει την χρηματοδότησή του και να δείξει στο κοινό πως κάτι κανει
* Ειδα επιστημονικές αυθεντίες να εχουν ένα στυλ "ουαου, μας γαμήσατε, ας δούμε τώρα πως δουλεύει", να μην τους πειράζει δηλαδή πως πολλά από αυτά που ήξεραν ήταν μερικώς τουλάχιστον λανθασμένα. Αντίθετα ήταν ενθουσιασμένοι με αυτό μιας και σκέφτονταν τι νέο μπορούν να μάθουν και όχι πως ....το νέο είναι επικινδυνο σαν μερικους μερικους ονοματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε!


Η πιθανότητα και μόνο υποκατάστασης του φωσφόρου από αρσενικό στο ΔιΕνΈι θα φαινόταν τελείως κουφή μέχρι προχτές, κουφή βεβαίως με την έννοια "δεν θα έβαζα εκεί τα λεφτά μου".
Θα πω μονο το αρσενικό αποκλειόταν για παρόμοιους λόγους που αποκλειόταν να φτιάξει κανείς τροχούς αυτοκινήτου με...ζυμάρι! (δείτε το ΥΓ)

Αν τώρα η υπόλοιπη βιοχημεία τους είναι παρόμοια με τη δικιά μας (μεταβολισμός κτλ) μένουμε με ένα κουφό πραγμα και όχι με "εξωγήινο ΔΝΑ" κατ εμε. Μένει να δούμε πώς (το πως κολλάει σε αρχές φυσικής) στο καλό έγινε αυτό, αν εγινε, και τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε παραπέρα



Στα παραπέρα αποτανθείτε σε κανέναν πιο ειδικό γιατί στα ζητηματα βιοχημείας (και σκέτης χημείας! :Ρ) δεν είμαι ακριβώς ειδήμων.......

Υ.Γ. του άσχετου.

Τα μορια του ΔΝΑ περιέχουν και φώσφορο. Στην ίδια ομάδα, με ίδια συμπεριφορα, αλλά μεγαλύτερο βάρος και περισσότερα ηλεκτρόνια (δηλ τα ενεργά ηλεκτρόνια ειναι πιο απομακρυσμένα από τον πυρήνα) βρίσκεται και το αρσενικό. Επειδή ακριβώς ειναι πιο μεγάλο, οι ενώσεις του ειναι ασταθείς και αυτη ειναι και η αιτια της τοξικοτητας του. Μπαινει στις οργανικες ενωσεις και τις διαλύει. Δεν περίμενε κανενας να μπορεί να συμμετάσχει σε ενώσεις τόσο περίπλοκες όπως το ΔΝΑ και αυτες να μένουν σταθερες
(κλατς: περιοδικος πινακας)

Υ.Γ. 2
Ελπίζω να μην δοκιμάσει κανας χοντρομαλάκας να πιει αρσενικό για να δει αν σε αυτον θα είναι όμοια σταθερό το σύστημα!!


Υ.Γ. 3 αλλα και update
Πόσες παρανοήσεις χωράνε σε 5 γραμμές;;;
(http://noetic-on.blogspot.com/2010/12/o-dna.html)
Ρε ασχετοι:
α) ανοίξτε κανένα βιβλίο
β) διαβάστε πρώτα τι λένε τα παλικάρια
γ) μην προβάλετε τα θέλω σας στον κοσμάκη!

Αντιγράφω, τονίζω και σχολιάζω:

"Ανακαλύφθηκε βακτήριο με «εξωγήινη» φυσιολογία, τελείως ξένη από αυτήν που έχουμε όλα σχεδόν τα ζωντανά πλάσματα στη Γη. Ακυρο τελείως. Διαφορετική ναι, περίεργη ναι, αλλά όχι και εξωγήινη! Αμαν! Και δεν μιλαμε για "σχεδον". ΚΑΝΕΝΑ αλλο εμβιο ον δεν εχει παρατηρηθει να εχει στο ΔΝΑ του Αρσενικό!!!

Αυτή είναι η ανακοίνωση της NASA, και είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους «καταλαβαίνουν». (Ωχ, σκάνε οι Δερος, οι Γκριζοι και οι Βριλ). Αν έχουμε τουλάχιστον δύο «τύπους ζωντανών πλασμάτων», αυτό σημαίνει ότι η ζωή είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο από ό,τι φανταζόμαστε, και προφανώς (!!! ότι να ναι. Πολύ προφανώς το πέταξε για να ειναι προφανές. Απλα οι πιθανότητες για εμφάνιση ζωής πολλαπλασιάζονται, κάτι αναμενόμενο. Εμβιο ον μπορει να θεωρηθεί οποιοσδήποτε αυτοαντιγραφέας. Μέχρι τώρα το ξέραμε ορισμένο σε "τετοιου τυπου" ΔΝΑ. Τωρα ο τύπος του ΔΝΑ εμπλουτίζεται.) εμφανίζεται παντού στο σύμπαν.

Μέχρι τώρα υπήρχε το δόγμα ότι ΟΛΗ η ζωή έχει παραχθεί από ένα αρχικό DNA, που ίσως παρήχθηκε τυχαία, και ΟΛΟΙ εμείς είμαστε παιδιά του. Ορίστε που δεν είναι έτσι.

Χεχε! Χωρις να θέλω να προκαταβάλω τους συναδέλφους (σ.σ. ψωνάρα!) που ασχολουνται θα απαντήσω εγω: μαλακίες! Αυτά που διάβασα δείχνουν καθαρά πως μιλάμε για απόγονο του ίδιου DNA το οποίο έχει φάει χοντρή μετάλλαξη στην δομή, παρόλο που οι λειτουργίες δείχνουν να ειναι ίδιες! Πχ αν αντί για τούβλα βάλεις στους τοίχους του σπιτιού ...τσιμεντόλιθους, αυτό δεν το κάνει...αντίσκηνο!

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκο φαινόμενο από ό,τι νομίζουμε..."

Ακριβώς!

43 σχόλια:

  1. Εντάξει. Πολύ κακό για το τίποτα. Εδώ και δύο κοντά δεκαετίες οι αστροβιολόγοι ήταν σίγουροι ότι μπορεί να υπάρξει οργανισμός που δε στηρίζεται στον άνθρακα, το άζωτο ή το οξυγόνο. Ήταν σίγουροι ότι μπορούν να υπάρξουν δεκάδες μορφές ζωής που θα δηλητηριάζονταν στο γήινο περιβάλλον, όπως και οι άνθρωποι θα εξελιχθούν σε ένα εξωγήινο περιβάλλον και θα προσαρμοστούν σε αυτό. Απλά τώρα υπάρχουν αποδείξεις στην ίδια τη γη.

    Υπόψιν, πάντα υπάρχει η θεϊκή παρέμβαση. Προφανώς τη μία μέρα ο Θεός έκανε πειράματα ή απλά του αρέσει η ποικιλία. Άγνωσται αι βουλαί Του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι η ανακοίνωση συνοψίζεται στην ατάκα του JP:"Η ζωή βρίσκει τρόπο".
    Α, και επίσης εννοείται ότι το αρσένιο είναι εκεί για τον ίδιο λόγο που τα απολιθώματα των δεινοσαύρων είναι εκεί. Τα βάζει ο Θεός για να δοκιμάσει την πίστη σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α και για το Υ.Γ.2 εγώ διαφωνώ. Ας το δοκιμάσουν μερικοί, θα είναι μία πρώτης τάξεως απόδειξη της θεωρίας της φυσικής επιλογής (ονόματα δεν λέμε είπαμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @δειμος
    Καθολου για το τίποτα. Ειναι σουπερ ενδιαφέρον σαν είδηση, αν και μεταξύ μας περίμενα κάτι πιο ουάου όπως το ότι βρέθηκαν οργανισμοί που αναπαράγονται με διαφορετικό τρόπο από αυτον που γνωρίζουμε (ΔΝΑ, μιτωση και τέτοια)

    Ειναι πρακτικά αδύνατο να γίνει αυτό σε ανθρώπους με "φυσικό" τρόπο. Οι μεταλλάξεις δεν δουλεύουν έτσι. Και αν γινει η διαδικασία δεν θα μας αρέσει καθόλου.

    Το δίδαγμα ειναι πως η φυσική επιλογή λειτουργεί ακόμα και σε ακραια περιβάλλοντα, εκει δηλ που θα έπρεπε να εξουδετερωθεί τελείως.



    @καριος
    Καλή η ατάκα, αλλά ποιος ειναι ο JP;

    "Ας το δοκιμάσουν μερικοί, θα είναι μία πρώτης τάξεως απόδειξη της θεωρίας της φυσικής επιλογής"

    ....προβοκάτορα!!





    Αμαν με το Θεο, νομίζω πως το κάνετε επίτηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτηδες; Λες;
    Ο JP είναι ο Jurassic Park. Προσπαθώ και εγώ να μιμηθώ τον Αμίμητο και να μάθω βιολογία μέσα από ταινίες μήπως και φτάσω τα ανεμοδαρμένα ύψη της συλλογιστικής και γνώσης Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να ρωτήσουμε και το βιολόγο, αλλά έχω την εντύπωση πως αποτελεί και μέγιστο στοιχείο υπέρ της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής.
    Η ζωή βρήκε τρόπο, ευνοώντας αυτούς που αρχικά άντεξαν το αρσενικό τριγύρω και μετά ελλείψει φωσφόρου, το πέρασαν και ως δομικό στοιχείο στο dna τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω την αλήθεια, zaph, δε νομίζω να υπάρχει επιστήμονας που να είδε αρνητικά, επιφυλακτικά ή έστω με μισό μάτι, υπό την έννοια ότι αυτά που ξέραμε ως τώρα αποδεικνύονται λανθασμένα. Περιορισμένα ναι, λανθασμένα όχι.
    Εξάλλου μην ξεχνάς ότι τα πάντα τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των υπαρχουσών γνώσεων γι'αυτό και συχνά-πυκνά προσπερνάμε πράγματα που υπάρχουν, που είναι εκεί, που συμβαίνουν, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε τη γνώση να τα παρατηρήσουμε. Εξάλλου, η άγνοιά μας δεν αποκλείει το να μην συμβαίνει κάτι.

    Κι εγώ πιστεύω ότι πλέον η θεωρία της εξελιξης αποκτά νέα διάσταση, απείρως συναρπαστικότερη -ιδίως για τους επιστήμονες δηλαδή.

    Πάντως, από μιαν άποψη ως ανακάλυψη δεν ήταν τελείως "κουλή", υπό την έννοια ότι και η ζωή εδώ μάλλον υπό αντίστοιχες συνθήκες παίζει να δημιουργήθηκε.

    Παρεμπιπτόντως, μιας και είπες ότι αποδεικνύει πως άπαξ και υπάρξει αρχικά ένας αντιγραφέας το μόνο που χρειάζεται ειναι χρόνος και συνθήκες. Ακόμα και όταν οι συνθήκες "δεν υπάρχουν", δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το Game of Life του Cοnway.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Conway%27s_Game_of_Life

    Και φυσικά για να μην το ξεχάσω, ως προς το αν καταρρίπτονται οι ΕΛ και οι Νεφιλίμ, εννοείται πως διαφωνώ. Μάλιστα διαισθάνομαι ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και βιβλίο που να παντρεύει τα πάντα υπό το πρίσμα μιας νέας θεωρίας... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, επειδή το ξέχασα: πολύ πρόσφατα διάβαζα ότι μάλλον τα άστρα στο Σύμπαν είναι τριπλάσια απ'όσα ως τώρα υπολόγιζαν. Οπότε γιατί να μην υπάρχουν και νέα ενδεχόμενα ακόμη και ως προς το dna που είναι απείρως δυσκολότερο να εξεταστεί;

    Κι αναφορικά με το απντέτοιο σου, νομίζω ότι γίνεσαι εμπαθής κι εγκάθετος: ήδη έχουν ξεκινήσει να μου έρχονται τα πρώτα inputs ότι το εν λόγω βακτηρίδιο έχει έρθει με διαστημόπλοιο στην Γη, γι'αυτό άλλωστε και ήταν κρυμμένο (επιμελώς) στον πάτο της λίμνης: προφανώς έχει κάτι σημαντικό να κρύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A ναι ρε, όχι λανθασμένα, σωστά λέει ο Άδης. Όχι λανθασμένα. Πιο ευέλικτα.

    Aλλά έχεις μεγάλο δίκιο στο εξής :
    Αντίδραση επιστήμονα : ΟΥΑΟΥ, ΓΑΜΑΤΟ.. Φερτο να δούμε πως δουλεύει!!

    Αντίδραση αχεμ.. άλλων : ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!Είστε πράκτορες και εγκάθετοι. Αφού τα χουμε πει από χρόνια ότι δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλιο στου μπαρμπα-Dawkins :

    Extremophiles living in scaldingly hot water.
    Creatures living in lakes of brine absent of oxygen which breath hydrogen instead.
    Creatures living in levels of arsenic fatal to humans which have used it to form their DNA instead of phosphorous.
    I think we can finally put to rest the theists' argument that Earth has been created perfectly to host life. It's clearly evident that life has adapted perfectly to fit Earth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που λέγαμε στο τηλέφωνο για τους δεσμούς χτες :

    http://www.nature.com/news/2010/101202/full/news.2010.645.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σόρρυ δηλαδή αλλά τον Ντόκινς γι'αυτές τις μαλακίες που πετάει δεν τον πάω. Που το πάει, που το φέρνει, όλο το γυρνάει στην μαλακία που τον δέρνει (κάνει και ομοιοκαταληξία).
    I think we can finally put to rest the theists' argument that Earth has been created perfectly to host life
    Τι μαλακία είναι πάλι ετούτη; Μήπως δεν γνωρίζουμε ότι σε μεγάλα βάθη των ωεκανών (όχι παντού φυσικά) υπάργουν οργανισμοί που ζουν σε τοξικά περιβάλλοντα; Δηλαδή αν ο άνθρωπος και γενικά τα θηλαστικά αύριο-μεθαύριο πάψουν να υπάρχουν, θα πάψουν όλα τα είδη ζωής του πλανήτη;

    Το θέμα με το βακτηρίδιο είναι το ενδεχόμενο νέας δυνατότητας dna. Οι θεϊστές και οι λοιπές ντόνκιες πίπες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.
    Σόρρυ δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό δεν το είπε ο Ντοκινς αλλά ένας σχολιαστής. Και ναι, ήδη ξέρουμε για ζώα που ζουν σε ΑΝΤΙΞΟΕΣ συνθήκες, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρήκαμε κάτι που είναι χτισμένο με διαφορετικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαι γιατί πίπες; κάτσε να δεις απαντήσεις που θα βγουν από απολογητές, να σου πω εγώ εκεί για πίπες.Ο Ντοκινς απαντάει (έστω και άκομψα μερικές φορές) σε χαζομάρες που μας πρήζουν χιλιετίες.
    Όταν βγαίνει σε ραδιόφωνο και μιλάει με γκόμενα που του λέει "ναι αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για την εξέλιξη", πόσο ευγενικά περιμένεις να απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε προφέτα, δεν με νοιάζει κι ούτε μπορώ να ασχολούμαι με το τι είδους μαλακία έχει ο καθείς στον εγκέφαλό του.
    Εδώ έχουμε μια ανακάλυψη που πραγματικά μπορεί να μας αλλάξει μελλοντικά και τις μισές γνώσεις μας πάνω στις μισές και βάλε επιστήμες.
    Θα κάτσω εγώ να την εμπλέκω με θεϊστές, γιατονπουτσιστές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Απολογητές και τους συν αυτώ τους έχω μεγαλοπρεπώς χεζμένους.

    Κι από που κι ως που πρέπει ένας επιστήμων να βγαίνει και να απαντάει στον κάθε τυχάρπαστο; Με την ίδια λογική θα πρέπει αύριο-μεθαύριο να περιμένουμε τον Σιμόπουλο να βγει σε εκπομπή της Πετρούλας και τον Χόκινγκ να δίνει συνέντευξη στη νέα εκπομπή της Τζούλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα δε μπλέκεται για χόμπι ο άνθρωπος. Όταν επεμβαίνουν στο τι πρέπει να γράφεται στα σχολικά βιβλία, ε τι να μη μιλήσει κανείς; (καλομελέτα και έρχεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά και να μιλήσει. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο.
    Επί του αντικειμένου του όμως, με την επιχειρηματολογία που πρέπει. Όχι ρίχνωντας το επίπεδο των επιχειρημάτων του για να παίξει μπάλα με τα "αντίστοιχα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάω στοίχημα πάντως οτι θα εμφανιστούν πολλοί "αστροβιολόγοι"
    που θα εξηγούν τα πάντα όλα...
    Στον Χαρδαβέλα νομίζω θα βγεί ο καλύτερος....

    Προσωπικά θα ρωτήσω εναν γνωστό μου που είναι πεισμένος οτι έχει καταγωγή εξωγήϊνου (είναι και ο ίδιος πιστεύει..) και δεν θα εχω απορίες....

    Αρσένιο ή Αρσενικό τελικά?
    Να ξέρω τι θα προτείνω στην πεθερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ουφ!

    Αμαρικαν μπαρ το καναμε!!!


    @karios
    :)


    @estarian
    * "Η ζωή βρήκε τρόπο, ευνοώντας αυτούς που αρχικά άντεξαν το αρσενικό τριγύρω και μετά ελλείψει φωσφόρου, το πέρασαν και ως δομικό στοιχείο στο dna τους"

    Ειναι σαφες πως αυτο εγινε, αλλα αντε να βρεις πως στο καλο έγινε!!

    * Ο Δονκινς εχει απόλυτο δίκιο εδωπά και ας γκρινιάζει ο Αδης.

    * Το λινκ που δινεις το εχω στο ποστ ρε γκάβακα!!

    @hades

    * "και η ζωή εδώ μάλλον υπό αντίστοιχες συνθήκες παίζει να δημιουργήθηκε."

    Μπαααα. Λογικά το αρσενικο ειναι πιο σπανιο απο το φωσφορο καθως ειναι πιο βαρυ. Τα δε μειονεκτηματα που λεμε ειναι δεδομενα, οποτε μιλαμε σαφως για μεταγενεστερη προσαρμογη

    * "Οπότε γιατί να μην υπάρχουν και νέα ενδεχόμενα ακόμη και ως προς το dna που είναι απείρως δυσκολότερο να εξεταστεί;"

    Δεν απορρίπτουμε τιποτε. Και κανεις δεν ειπε ποτε πως αποκλειεται να υπαρχει ζωη χωρις ΔΝΑ. Απλα ημασταν αρκετα σιγουροι για τα στοιχεια που απαρτιζουν το ΔΝΑ, οχι για τις πληροφοριες που αυτο μεταφερει οι οποιες εναλλασονται σε ανωτερο επιπεδο απο αυτο των στοιχειων

    "Το θέμα με το βακτηρίδιο είναι το ενδεχόμενο νέας δυνατότητας dna. Οι θεϊστές και οι λοιπές ντόνκιες πίπες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας."

    Λαθος. Ειναι μια ακομα βιολογικη προσαρμογή του ΔΝΑ και ειναι όντως σφαλιαρίτσα σε θεϊστικες ερμηνειες. Το ΔΝΑ δεν μεταδιδει νεες πληροφοριες κατ αναγκη, απλα ειναι κατασκευασμενο απο "τα υπαρχοντα υλικα". Οι γενετικες πληροφοριες υπαρχουν σε ανωτερο επιπεδο, όπως ειπα, αυτο των βάσεων του ΔΝΑ που ειναι πολυμμοριακες ομαδες. Ειναι σαν να έχεις το ίδιο κείμενο αλλά με ....κακά γράμματα. Αυτα καταλαβα μεχρι στιγμης. Τα υπολοιπα στο γκομενακι απο τη ΝΑΣΑ που λεει πως "χρειαζονται 30 χρόνια έρευνας"

    Οποτεδηποτε βρισκουμε κατι που βασιζεται στην εξελιξη απο απλες δομες σε πιο πολύπλοκες και σε προσαρμογή μέσω μετάλλαξης στο περιβάλλον, αυτο βάζει και ένα καρφί στην "περι θεου ερμηνεια"

    * "μπορεί να μας αλλάξει μελλοντικά και τις μισές γνώσεις μας πάνω στις μισές και βάλε επιστήμες."

    Μπαααα.... Οι αλλαγες δεν θα ειναι λογικα τοσο τραυματικές αν μιλάμε μονο για στοιχειακη αντικατάσταση (γι αυτο και στο ποστ ομολογησα αγνοια). Αν οι υπολοιπες λειτουργιες ειναι ίδιες μιλάμε για διόρθωση σε επίπεδο: "το ταδε μπλα μπλα μπλα εχει φωσφορο ,ή αρσενικο και μπλα μπλα μπλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @takis
    αρσενικο!!!

    Πας μπαμ και κάτω, ενώ ο Αρσενιος ειναι ταλαιπωρία σκέτη!!!


    @ολους

    Θα ηταν καλη φαση να μας διαβαζει κανενας χημικος/βιολογος (βιολογεεεεεεεεε) και να μας δώσει τα φώτα του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προβοκατόρικο σχόλιο 1:
    O Zaphod του Tvxs τι λέει επ'αυτού;

    Προβοκατόρικο σχόλιο 2:
    Ο Napo που είναι να σχολιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α!

    @αδης
    το
    "Το ΔΝΑ δεν μεταδιδει νεες πληροφοριες κατ αναγκη"

    Να γίνει :"Τα στοιχεια του ΔΝΑ δεν μεταδιδουν νεες πληροφοριες κατ αναγκη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @αντιδραση&σεχ

    1. Χμμμ
    Για ολα φταιει το μνημονιο και οι παλιοκαπιταλες (;)
    Ειναι προφανες πως προκειται για προβοκάτσια του συστηματος για να αποπροσανατολιστουμε απο το μνημονιο κτλ κτλ


    2.
    Για όλα φταίει το αμερικανικο δημοσιο που χαλαει λεφτα στη ΝΑΣΑ . Αν ηταν ιδιωτικη θα ειχαμε ήδη βρει τους εξωγηινους, τους εσωγηινους και το λουρι της μανας. Η λυση ειναι να ριξουμε ατομικη μπομπα στην Κορεα και να καταργηθουν οι δημοσιοι φορεις.

    Α, μην μιλατε για εξελιξη διοτι ζουμε σε χριστιανικο κρατος.....

    Εβαλα ενα ποτ μ-πουρι απο τα αγαπημενα του διοτι δεν προκειται να τον αφησω να ξαναποσταρει εδω μεσα.


    Προβοκάτορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για αυτό το τελευταίο επιφυλάσσομαι και νομίζω χρειαζόμαστε τον παπάρα τ βιολόγο
    Για το λινκ, α καλά, γκαβομάρα..

    έχω διαβάσει τόσο πράμα σήμερα που έμπλεξα ποιος είπε τι :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @εσταριαν
    Σε αυτο συμφωνουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αναμένομεν μετά αγωνίας πάντως ανακοινώσεις Χαρδαβέλλα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φανταζομαι θα συνεχισει τις μαλακιες που λεει αυτος απο το strange!

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πέθανε και ο Φουράκης και δε θα χουμε επιπλέον πηγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε, το βίντεο με τα αρκουδάκια ζόμπι που σου στειλα το είδες; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Zaph, όταν είπα για παρόμοιες συνθήκες δημιουργίας ζωής στην γη, δεν εννοούσα συγκεκριμένα το αρσενικό, αλλά το πως ήταν η Γη αρχικά (δηλαδή τοξική κλπ). Γενικώς δηλητήρια δηλαδή, αλλά παρ'όλ'αυτά το συμπαντικό "σπέρμα" ήταν τόσο έντονο που τελικώς η ζωή επεκράτησε.

    Στο "γνωστό" θέμα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται ν'ανοίξουμε κι εδώ αυτήν την κουβέντα. Η άποψή μου είναι γνωστή: όση σχέση έχει το συγκεκριμένο βακτηρίδιο με τους θεϊστές, άλλη τόση έχει και ο μουσακάς με τις αποστολές του Τσάλεντζερ. Τα υπόλοιπα που λένε κάποιοι ως γνωστόν τα ψιλοακούω βερεσέ.

    "Απλα ημασταν αρκετα σιγουροι για τα στοιχεια που απαρτιζουν το ΔΝΑ"
    Εξακολουθώ να μην το θεωρώ παράλογο. Ως επίσης δεν μου φαίνεται τόσο υπερβολικό το ότι παρουσιάστηκε ένας τόσο ενδιαφέρων και ισχυρός τριγμός. Σίγουροι ήμασταν διότι κοιτάζαμε μόνο προς ένα συγκεκριμένο "μέρος". Τώρα που σίγουρα θα ανοίξει και το "οπτικό πεδίο" μας είναι πιθανό να ανακαλύψουμε ακόμη περισότερα πράγματα.

    Κράτα πάντως μια πισινή ως προς τι θεωρείται τραυματικό και τι όχι (και ως προς τις γνώσεις μας, και ως προς τις επιστήμες). Και μη λησμονείς το "Νεύτωνα λυπάμαι". Τις περισσότερες φορές οι ανακαλύψεις έρχονται από 'κει που δεν το περιμένουμε.

    ΥΓ. Τις ανακοινώσεις Χαρδαβέλα τις περιμένω κι εγώ εναγωνίως, μαζί με του Πειραιώς όμως.
    ΥΓ2. Και το νέο βιβλίο Λιάκουρα φυσικά, το οποίο πιθανώς να τιτλοφορείται "Σας τα'λεγα εγώ".
    ΥΓ3. Μπορεί ο Φουράκης να μην υπάρχει ανάμεσά μας, έχουμε όμως αυτόν εδώ: http://www.tsolkas.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και μην το ξεχάσω:
    Εβαλα ενα ποτ μ-πουρι απο τα αγαπημενα του διοτι δεν προκειται να τον αφησω να ξαναποσταρει εδω μεσα.

    Μαλακία θα κάνεις. Αν θες, δεν χρειάζεται καν να του απαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @hades

    Ρεσυ η τοξικοτητα δεν εχει να κανει με καμια ιδιατεροτητα περαν αυτης που εγραψα. Πως διασπα δηλαδη τις αλυσιδες του ανθρακα. Αυτα τα ακαταληπτα μεταφυσικά με το "πρωτο σπερμα" και ετσι τα προσπερναμε και μενουμε στο δια ταυτα.

    Μιλαμε για κανονικοτατο ΔΝΑ που χρησιμοποιει ιδιες μεθοδους μονο που εκανε μια πολυ πολυ περιεργη αντικατασταση.

    Τι πρωτα σπερματα και αηδιες. Τα "πρωτα σπερματα" δεν ηταν καν ΔΝΑ, ότι και αν ήταν


    ΑΝ ο ναπο σου αρεσει τοσο πολυ καλεσε τον στο δικο σου μαγαζι. Εδω τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σας θυμίζει κάτι ο parmenides ή είναι ιδέα μου;

    http://g700.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αμάν ρε με τις διευκρινήσεις!
    Πρώτο σπέρμα εστί οι αστρικές διεργασίες που ξεκίνησαν σε βάθος δισεκατομμυρίων ετών που τελικώς δημιούργησαν τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να εμφανιστεί ζωή (εν προκειμένω στην Γη).
    Κοινώς, στα πρώϊμα (και όχι μόνο αυτά) στάδια του Σύμπαντος ζωή ήταν αδύνατον να υπάρξει οπουδήποτε διότι δεν υπήρχαν ούτε τα υλικά, μήτε οι συνθήκες.

    Δεν ξέρω αν βλέπεις κάτι το μεταφυσικό σε αυτό και δεν ξέρω γιατί πίσω από ο,τιδήποτε τέτοιο ή αντίστοιχο πρέπει να υπάρχει σώνει και καλά κάποια μεταφυσική εξήγηση, σπόντα ή ατάκα.
    Πολύ Ντόκινς διαβάζεις μου φαίνεται. (σε έτρωγε!)

    Το Game of Life το είδες;

    Αναφορικά με τον νάπο, ελεύθερο είναι και το δικό μου μαγαζί όπως και το δικό σου, όπως και τόσα άλλα. Το να μπει και να γράψει δεν σημαίνει ότι απαιτείται και το να απαντήσω εάν δεν το θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε μην σε νοιάζει τι θα πουν οι χριστιανοταλιμπάν.Ποιος τους *αμάει?Εδώ έχουμε μια μεγάλη ανακάλυψη.Όχι πως τα πάω καλά με την Χημεία ή την Βιολογία ,αλλά προφανώς μεγάλη θα είναι:P.Και σίγουρα ενισχύει την θεωρία της εξέλιξης.

    Kisses.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. mike rigo wolf3/12/10 22:40

    Συναγωνιστές θολοκουλτουραίοι γρήγορα στα ΕΛληνορθόδοξα Αντιβαρυτικά Καταφύγια γιατί σκάει update. Δεν ξέρετε ότι όταν επικαλείτε τον όξαποδώ θα σας έρθει.ΠΕΦΤΕΙ!!!!!!
    ΑΠΟ http://www.pyles.tv/Editorial/nasa.aspx
    [...]Οι ανακοινώσεις αυτές δημιουργούν μία σειρά από ερωτήματα που θα πάρει χρόνια για να απαντηθούν. Δύο από αυτά με απασχολούν έντονα αυτή τη στιγμή:

    1. πότε ήρθε η "άλλη" μορφή ζωής, στη γη
    2. πώς έφτασε στην λίμνη των ΗΠΑ

    Ελπίζω πως τις επόμενες ημέρες οι επιστήμονες θα μας βοηθήσουν να φωτίσουμε λίγο περισσότερο το θέμα.
    Κώστας Χαρδαβέλλας
    Υ.Γ. Νιώθω την ανάκη να αφιερώσω αυτό το ediotrial, με τις σημερινές ανακοινώσεις της Nasa για ύπαρξη "άλλης" μορφής ζωής, σε έναν φίλο που μας βλέπει από ψηλά: τον Γιάννη Φουράκη! Αν και εκείνος μάλλον ήξερε, πολύ πριν από τη NASA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτο που θελω να ρωτησω, Πρόεδρε, αν επιτρεπεται δλδ, ειναι το εξης:
    Αν βαλουμε το βακτηριο σε χωματερες και βιολογικους καθαρισμους, θα γλιτωσουμε χρηματα; Θα τα τρωνε ολα; Μηπως καλυτερα να βαλουμε ενα βακτηριο στο γκαμπινε μας;

    Με εντυπωσίασε το timing και πώς τόσα χρόνια δεν το είχαν πάρει είδηση και πώς ειναι βέβαιοι ότι ειναι ο μοναδικος οργανισμος με αυτα τα χαρακτηριστικά. Αναρωτιεμαι μηπως ειναι κατασκευασμα που παρουσιαζεται ως εύρημα. Με τοσα που συμβαινουν, να μην ειμαι επιφυλακτικη;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Διάβασα με ενδιαφέρον πολλά από τα σχολιά σας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά αυτοί οι επιστήμονες δε σέβονται ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως!!!

    Αλίμονο σε εμάς τους φοιτητές που με τις κωλοανακαλύψεις τους θα πρέπει να διαβάζουμε την τριπλάσια βιολογία, χημεία και βιοχημεία...!!! :P

    Καλό μας κουράγιο

    Btw, H επιστήμη πάντα θα μας εκπλύσει..!!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @antidrasi&sex
    Ιδια συνομοταξία, μονο που ο δικος σου ειναι πιο έξυπνος!
    Δεν νμζ να προκειται για το ίδιο άτομο....

    @αδης
    Δεν εχω προλαβει να δω τπτ απ οτι μου στελνετε στα σχολια, σορι!!

    Στα υπολοιπα οκ.
    Εκτος απο:

    Το μαγαζι ειναι δικο μου, η εισοδος ελευθερη στους παντας (βριστε με βριστε με) αλλα ΟΧΙ σε τρολ. Το οτι ενα σπιτι ειναι φιλοξενο δεν σημαινει πως του κατουραμε το χαλι. Να παει στο φορουμ του ΝΕΟΣ να κλαφτει και να πετάει τις αρλούμπες του, δεν με νοιαζει. Εδω πάντως η ανοχή στην βλακεία τελείωσε

    Εδω κοτζαμαν jungle report ( που μπαινουν ενιοτε κει μεσα απο την Σαρα και τη Μαρα της ακροδεξιας μεχρι τρελαμενοι νεορθοδοξοι δωδεκαθεϊστες), το οποιο και εχει δωσει σοβαρα παραδειγματα ανεκτικοτητας στην χαζομαρα, δεν τον άντεξε και τον μπάναρε, εγω θα τον κρατησω; Βρε πρρρρ

    Ντοκινς διαβαζω μετα μανιας. Γενικως διαβαζω πολυ θα έλεγα και η ατιμη η θολοκουλτουρα μου έχει καταστρεψει τον εγκέφαλο!!!

    @oblivion
    "Και σίγουρα ενισχύει την θεωρία της εξέλιξης."
    Βρεεεε τσσσσςς!!!!

    Η εξελιξη δεν έχει ανάγκη από τετοια για να "ενισχυθει" οπως δεν εχει αναγκη η βαρυτητα από άλλες πτώσεις σωμάτων. Η εξελιξη ειναι γεγονός. Οι μορφες που παίρνει ειναι το χοντρό θεμα, καθως και οι κατευθύνσεις που ακολουθει αν ακολουθεί.

    @mike rigo wolf
    Για κάτσε ρε. Πότε ήταν ο Χαρδαβδέλλας σοβαρός για να γίνει τώρα;;

    @ροδια
    Πολύ καλές ερωτήσεις. Δεν ξερω να απαντησω επί του πρακτέου. Θα ηταν ενδιαφερουσα ομως μια τέτοια προοπτική, σωστά;

    Ο οργανισμος προφανώς ΔΕΝ ειναι "εξωγήινος" αλλα μια πολύ κουφή προσαρμογη, απ ότι φντ τουλάχιστον. Με αυτην την έννοια ειναι "δημιουργημα" αλλα, με αυτην την έννοια πάντα, μήπως όλοι δεν ειμαστε; (δημιουργηματα των συνθηκωνε δηλαδης)


    @snoopy
    Ετσι ειναι!
    Ατιμη φάρα παιδί μου!

    Αυτα που ξέρουν συνεχώς αλλάζουν και πάντα μας πρήζουν πως έχουν δίκιο!!!

    Ουουουυουουουουου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ντάξει, δεν μου πέφτει και λόγος. Απλά ξέρεις τις αντιλήψεις μου επί τέτοιων θεμάτων.

    "τελικά αυτοί οι επιστήμονες δε σέβονται ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως"
    Χαχαχαχαχα!!! Καλό snoopy!!!! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. mike rigo wolf5/12/10 12:29

    Διάβαζα τα σχόλια, και όλοι αναφέρατε τον Χαρδαβέλα.Πιο πριν, έβλεπα το feed του φέηκ ΕΛληνορθόδοξου προφίλ στο ΦΒ και ψάρεψα αυτό που σας επικόλησα.
    Τώρα ήθελα να σας θυμίσω και κάτι άλλο που ανατρέπετε. Την εξίσωση Ντρέηκ. http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation#The_equation
    The Drake equation states that:

    where:
    N = the number of civilizations in our galaxy with which communication might be possible;
    and
    R* = the average rate of star formation per year in our galaxy
    fp = the fraction of those stars that have planets
    ne = the average number of planets that can potentially support life per star that has planets
    fℓ = the fraction of the above that actually go on to develop life at some point
    fi = the fraction of the above that actually go on to develop intelligent life
    fc = the fraction of civilizations that develop a technology that releases detectable signs of their existence into space
    L = the length of time such civilizations release detectable signals into space.[3]

    Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε ο Φρανγκόπουλος και λίνκαρες, το F 3πλασιάζεται
    Επίσης, αφού ΚΑΙ το αρσενικό μπορεί να γίνει δομικό στοιχείο DNA, πολλαπλασιάζοντε και οι υπόλοιποι παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος5/12/10 21:00

    Το κατασκευάσανε. Σιγά μη βρήκαν τπτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @mike rigo wolf

    Η εξισωση του Ντρεϊκ ειναι ενας μπακαλικος τροπος για να πεις πως ....το συμπαν ειναι πολυ μεγάλο:)

    Ετσι και αλλιως οι περισσότερες σταθερες εκει μεσα ειναι αυθαίρετες!
    ( οπως το fp πχ)


    @ανώνυμος
    ΟΚ.
    Μαλιστα.
    Και αυτο το ξέρουμε διοτι;;;;

    Θα ειχαν προβλημα να πουν "οριστε τι φτιάξαμε;"
    200 νομπελ θα έπαιρναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir