Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Καλά ε; Κόλαφος!

Τι ήταν και αυτό ρε παιδιά;

3 χρονια φυλακή με αναστολή; Ουάου!
Για μη δηλωση ποθεν εσχες λέει.
Αν το ψάξουμε ελάχιστα θα δούμε πως τα ποσά μαύρου χρήματος που αναφέρονται γύρω από το όνομα ενός (δευτεροκλασάτου, μην λέμε και υπερβολές) πρώην υπουργού ειναι τουλάχιστον τρελά.

Τι να κάνεις όμως που λογικά τα πιο πολλά από αυτά τα αδικήματα θα τα βρει το μαύρο σκοτάδι μιας και έχουν φροντίσει γι αυτο οι νόμοι περι (αν)ευθύνης υπουργών και παραγραφής στους οποίους ειναι συμμέτοχες ολες οι κυβερνησεις που πέρασαν απο εδώ. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο....
(θυμήθηκα τώρα και την άλλη απόφαση -"κόλαφο" ενάντια στον Κεφαλογιάννη. 5 μήνες! Ουάου!)

Στην ίδια χώρα η κατοχή φωτοβολίδων "παίρνει" πέντε μήνες φυλακή, το να είναι κάποιος αντιρρησίας συνείδησης μπορεί να του κληρώσει και 18 μήνες, αλλα το να ειναι υπουργός και να τσιμπάει μαύρο χρήμα μην καταβαλοντας ποθεν έσχες φτανει δεν φτάνει τα τρια χρονια με αναστολή. Και αυτο απ' ότι μαθαίνω χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό...

Απο την άλλη ας μην γκρινιάζουμε. Ο Βοσκόπουλας για πεντέμιση μύρια χρεωστούμενα στην εφορία (δηλαδή σε μας) έφαγε και αυτός τον "μαγικό" αριθμό τριων ετών με αναστολή, κατι που φαινεται πως ειναι sos για τους δικαστες αφού με αυτό το νουμεράκι δεν πάει κανείς για "διακοπές", απλά τον "τιμωρήσαμε" όσο....πατάει μυρμήγκι!


Συμπερασμα: Αν θελετε να κονομησετε παρανόμως μην αρχίσετε να κλεβετε τραπεζες και τετοια, γιατί εκεί οι δικαστες ειναι αυστηρότεροι. Απλα βουτήχτε τα απ όπου βρείτε και φροντίστε να είστε πολιτικός ή έστω να έχετε παντρευτεί έναν πολιτικό. Τι σου είναι ρε παιδί μου και αυτή η ισονομία....

7 σχόλια:

  1. ...και δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε ότι κανείς δεν μπαίνει φυλακή σε αυτή τη χώρα!

    Για δες και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφάλμα πρώτον: δεν ήταν τρία χρόνια, αλλά τρία χρόνια συν το εξοντωτικό ποσόν των 15 χιλιάδων ευρά, το οποίο είναι υποπολλαπλάσιο του ποσού που υποτίθεται δεν είχε δηλώση, ενώ η λογική λέει ότι θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.
    Σφάλμα δεύτερον: μην κρίνεις τον Μαντέλη τι ειδικό βάρος είχε ως υπουργός, αλλά τι βάρος είχε στο κυβερνητικό σχήμα γενικώς, διότι ήταν από τα άμεσα δεξιά χέρια του Σημίτη.

    Στο διά ταύτα τώρα: το άκουσα χθες σε σχετική ανάλυση και δεν ξέρω αν όντως αληθεύει, αλλά αν κρίνω από τα γεγονότα γιατί να μην αληθεύει; Ο εισαγγελέας είχε προτείνει τετραετή φυλάκιση. Αν γινόταν αποδεκτή η εισήγησή του, αυτομάτως θα ήταν χωρίς αναστολή. Απ'όσο κατάλαβα δηλαδή έως τα τρία χρόνια υπάρχει η δυνατότητα αναστολής.
    Το χειρότερο όμως κατ' εμέ ήταν το πρόστιμο. Τον τελείωσαν τον άνθρωπο. 15 χιλιάρικα; Που θα τα βρει εν μέσω κρίσης;

    Πάντως αυτή η αναλογία με άλλες ποινές που γράφεις -πχ φωτοβολίδες κι έτσι- είναι η τραγικότερη. Γάματα με μεγάλα γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδί μου, όταν το ποσό είναι μεγάλο οι άλλοι υποκλίνονται, ενώ με τους ψιλικατζίδες κανείς δεν τα πάει καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ελληνακι
    "δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας."

    !!!!!!

    @hades
    Aυτο με τα τρια χρονια με αναστολη με εξεπληξε και μενα. Οταν ειδα πως το ιδιο ειχε φαει και ο Βοσκοπουλας, ε τοτε κατάλαβα, γι αυτο λεω και περι sos. Οντως στα 4 πας "διακοπες"


    @darthiir
    Καπως έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε αχάριστοι :p τώρα θα πιάσουν και τον άλλο -ονόματα δε λέμε, γαμψή μύτη έχει- και θα τον τσαταλιάσουν. Μη σου πω θα του απαγορέψουν την έξοδο από τη χώρα και την κατανάλωση αλκοολούχων Τετάρτη και Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μην ξεχνάμε και τον Ψωμάρχη! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ αν είσαι γέρος, φτωχός ή μετανάστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir