Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

Προβλεπω να γινομαστε ρομπα

Kαι μάλιστα κλαρωτη και ξεκούμπωτη!

Οποιος δεν φυτρωσε απο ένα λάχανο μόλις χτες ξέρει πως, μιας και το ιντερνετ ειναι καθρέπτης της κοινωνίας, απλα, πολύ απλά μα την αλήθεια, στο διαδίκτυο η μαλακία πάει στεφάνι. Το τι χαζομάρα κυκλοφορεί στο δίκτυο ειναι πασίγνωστο. Οι συνομωσιολογοι της καρπαζιας παλιοτερα ειχαν μονο κατι "περιοδικα" που δεν τα ήξερε η μανα τους διαθέσιμα για να πουνε τα δικά τους.

Πολλούς δε από τους φωστήρες του δικτύου δεν θα τους δεχόντουσαν ούτε σε....σχολική εφημερίδα.
Με την εισοδο του δικτύου όμως στην ζωή μας απέκτησαν ενα εν δυνάμει παγκόσμιο κοινο, το οποιο μπορεί να επικαιροποιήσει και να κάνει διάσημο οποιοδήποτε κειμενο, όσο παλιο και αν είναι και όσο και αν έχει παραδοθεί παλαιότερα (ή και τώρα) στην χλεύη. Δεν νομίζω πχ το (εξαιρετικό, αμ πως) άρθρο μου περι Γκιόλβα να έβαλε μυαλό σε κανένα χαϊβάνι από αυτά που αγοράζουν τα αφιερωμένα σε αυτόν βιβλία. Η μνήμη έτσι και αλλιως εχει κοντά ποδάρια. Αν βάλουμε και στην εξίσωση μεγάλο ποσοστό των χρηστών που ειναι ακόμα κάπως νιούμπηδες στο πράγμα και θεωρούν ευαγγέλιο ότι μαλακία βρίσκουν σε μια οθόνη, το πράγμα έδεσε.

Ποσοι απο εσας δεν έχουν παρει τα κλασικά mails "θετικων σκεψεων" που στο τέλος λενε "στειλτο σε αλλους 18 διοτι αλλιως θα σου καει το dvd player", σε ποσους δεν εχει γινει προτασει να....παρουν λεφτά απο κρυφή κατάχρηση από την...Νιγηρια και τέτοια χαζα;

Η χαζομαρίαση και ο χαβαλές συνυπάρχουν με την βλακεία (αλλα και την πληροφορηση) κατι αναμενομενο για ενα τοσο μαζικο μεσο. Το ακομα καλύτερο με το νετ ειναι πως ειναι πολύ δύσκολο να το λογοκρίνεις μιας και ενα "διωκωμενο" κειμενο συνήθως αναδημοισιεύεται και αναδημοσιεύεται.

Το καλό που έχουν τα blogs ειναι πως ειναι ακομα πιο αναρχα και μπορεις (στην κυριολεξία) να βρεις ότι γουστάρεις. ΕΛ και Νεφελιμ; Ευχαρίστως. Επιπεδη γη; Σαφεστατα (κτλ κτλ). Σαφέστατα και υπάρχουν πολύ όμορφα και σωστά κείμενα, αλλά επειδή η φύση του μέσου είναι πως γραφει ο καθεις ότι γουστάρει, ε μοιραία θα υπάρχουν και κοτσάνες.

Παμε τωρα και στο δια ταυτα. Τον τελευταιο καιρο εχω διαβάσει παμπολλα αρθρα σχετικά με την κρίση και ειδικά για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. (Το παρον (για να το ξερετε) ΔΕΝ ειναι ενα απο αυτά.) Σε πολλά απο αυτά μπορείς να βρεις την μέση δοση αρλουμπολογίας που θα περίμενες να λέει μια παρέα μεθυσμένων στον.... όγδοο γύρο.
Εχω λοιπον κατα διαβάσει ακουσει πως:
(οι κοτσάνες δίνονται χωρίς αξιολογική σειρά)
* Το ελληνικο νομισματοκοπειο κοβει δραχμες (απο πρόπερσι αυτο)
* Αυριο μεθαύριο το χρέος κόβεται η έστω κουρεύεται (εδω και 8 τουλάχιστον μήνες). To αν θα κουρευτει βεβαίως το χρέος ή όχι δεν θα ειναι αποτελεσμα...προφητικών ικανοτητων (ενα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστή ώρα 2 φορες την μερα) αλλά ...πραγματικότητας.
* Πρεπει να απολύσουμε ολους τους δημ. υπαλλήλους (πλην υπαλλήλων της βουλής φαντάζομαι)
* Πρεπει να προσλάβει τους παντες το δημοσιο
* Η Ρωσια (η Κινα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Χαλίφης Χαρούν Ελ Πατσάχ κτλ) μας δινει τζαμπα χρήμα.
* Για όλα φταίει το ...ΚΚΕ, το οποιο ως γνωστόν κυβερνά την χώρα (ίσως και τον γκοζμον) εδώ και 357 έτη.
(κλάτς εδώ για μουφες τελευταίας κοπής περί του Ιαπωνικού σεισμου, και εδώ μια παλαιότερη συλλογή δικτυακών ΔΝΤ-ακων μουφών)

Ολα αυτά και άλλα πολλά μπορεί κάποιος να τα βρει με ελάχιστη έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Διώχθηκε κανείς από αυτους για διασπορά ψευδων ειδήσεων; Θα έπρεπε άραγες να γίνει αυτό; (κατα τη γνώμη μου όχι. - στα blogs τουλάχιστον, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενημερωτικά μεσα. Σιγα μην δείρουμε και τον χαζό του χωριού που λέει συνέχεια "λύκος"....ακόμα και όταν δεν φυλάει πρόβατα. Αν μιλαμε για τον τύπο, ε τότε νομίζω πως ειναι αυταπόδεικτο.)

Και όμως! Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ...ποινικοποιήσει την μαλακία. Και όχι κυνηγώντας κάποιον (δυνητικά) ηλίθιο blogger ή έστω δημοσιογράφο, που γράφει εν γνώσει του δημόσια επικίνδυνες ή έστω "επικίνδυνες" κοτσάνες. Μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις της την τελευταία φορά με τον....τορναδόρο, τώρα κινείται και σε διεθνή κλιμάκια θεωρώντας...έγκλημα την αποστολή ενός email! Aν θελετε να κυνηγήσετε κάποιον κύριοι τότε:
α) ξεκινήστε από τους εαυτούς σας και
β) για πιάστε και τους μαλάκες που πιστεύουν σαν θεό ό,τι βρίσκουν μέσα στο inbox τους! Ειλικρινά, πολύ θα με υποχρεώσετε!


Διαδικτυακος Παντογνώστης που σας έστειλε mail σχετικα με τον αντιχριστο, το ΔΝΤ, το κουρεμα, τους Ρωσοι και τους Γιαπωνεζοι αλλα και πως ποτε δεν πήγε η ΝΑΣΑ στο φεγγαρι. Αυτον δεν ξερετε, αλλά αυτόν εμπιστεύεστε!


Αν θυμάμαι καλά η αλληλογραφία ειναι απόρρητη και μπορούμε να γράψουμε ότι γουστάρουμε εκει μεσα. Αν θυμάμαι καλύτερα το περιεχόμενο του ...επιμαχου mail ήταν περίπου πως "ακουω γυρω γυρω για 'κουρεμα' που θα γίνει αυτές τις μέρες ". Ε σιγά το νέο! Ολοι το ακούμε! Μηπως να κυνηγηθεί και ο ....Σόιμπλε; Αλλα αμα "οι αγορες" εχουν γίνει ένας ευέξαπτος και υπερευαίσθητος μπέμπης που με όλα τρομάζει και θέλει τη μαμά του, ε δεν φταίει ο κάθε...χάχας που τις κοροϊδεύει, έτσι δεν είναι;

Το ότι το mail ειχε χιλιάδες παραλήπτες δεν σημαίνει τίποτε πέρα από το ότι κάποιος αποστολέας, ίσως ουτε καν ο αρχικος μιας και υπάρχει και το κουμπάκι forward που ο κάθε μαλάκας πατάει για ψίλλου πήδημα, ειναι σπάμμερ του κερατά. Να κυνηγήσουμεε το σπαμ λοιπον, εδώ όλοι συμφωνούμε. Παρακαλέστε λοιπόν τον κ. Καρχιμάκη να σταματήσει να μας γεμίζει το inbox με ανακοινώσεις τύπου "Σημερις ο κος Καρχιμακης έφαγε φασολάδα και έκλασε δις. Ντοκουμέντα".
Ανησυχώ για το προηγούμενο που θα σημαίνει αυτή η υποθεση αν ...τελικά (και) στο εξωτερικό κινηθεί ποινική διαδικασία για την αποστολή μιας μαλακίας μέσω mail. Αν και προβλέπω να μην προχωρά η υποθεση καθως ειναι μαλλον προφανες το γελοίον του πράγματος, οποτε προβλέπω απλά να γινομαστε (ως Ελλαδα) πανευρωπαϊκές ρόμπες για αλλη μια φορά -εξ' ου και ο τίτλος του ποστ.

13 σχόλια:

  1. Ο Καρχιμάκης σε πείραξε μωρέ;

    "Το Χρηματιστήριο θα πάει στις 7000 μοναδες" τι ήταν τότε;
    "Λεφτά Υπάρχουν";
    "Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ";
    "Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα";
    "Δεν θα γίνουν εκλογές"; (all time classic).
    A, και άλλο ένα all time classic:
    "Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο".
    Μπουαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσια (η Κινα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Χαλίφης Χαρούν Ελ Πατσάχ κτλ) μας δινει τζαμπα χρήμα

    Ναι , ναι αλήθεια είναι αυτό . Ειδικά ο Χαλίφης Χαρούν Ελ Πατσάχ , θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα , το έλαβα και εγώ σε e - mail , από μία φίλη που είναι μέντιουμ και οικοδόμος . Απλά δυσκολεύεται γιατί ο μεγάλος Βεζύρης του , ο Ιζνογκούντ , εκφράζει κάποιες αντιρρήσεις ...
    Επίσης ο Ρασταπόπουλος (http://en.wikipedia.org/wiki/Rastapopoulos), ο οποίος έχει και ελληνική καταγωγή θέλει να επενδύσει στη χώρα , αλλά πρέπει πρώτα να ξεμπλέξει με τον Τεν Τεν και τον Κάπταιν Χάντοκ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι μία: αν διασπείρεις ειδήσεις πανικού μέσω μέηλ, είσαι συκοφάντης. Αν το κάνεις μέσω ΜΜΕ, τότε ποιείς λειτούργημα και αποκαλείσαι 4η εξουσία κιόλας.
    Όσον αφορά το διά ταύτα, μην σου φαίνεται και πολύ κουλό. Για θυμήσου τις προ τριετίας απόπειρες να ποινικοποιηθεί ολάκερο το ίντερνετ και τα βλόγια ειδικότερα. Γιατί αυτό εδώ να είναι άσχετο; Σάμπως έχουν σταματήσει οι άνωθεν απόπειρες;
    Δεν ξέρω πάντως αν η σωστή άποψη έπρεπε να είναι η φορολογία της βλακείας. Μιλάμε ότι θα χεστούμε στο τάλαρο...

    Και να σκεφτείς ότι η τρέχουσα κυβέρνηση υποτίθεται ότι ευνοεί το ίντερνετ κιόλας. Που να ήταν και κατά φαντάσου τι θα εγένετο...

    Άντε και καλή (επ)ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πριν ο Ζαφοδ λαλήσει τρις,
    τσουπ!

    http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/kritikh_gia_thn_antidrash_twn_ellhnikwn_arxwn.842361.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @andtidrasex
    1
    Απλα αναφερω τον μεγιστο σπαμμερ που γνωριζω. Η απλη διασπορα ψευδων ειδησεων στα ΜΜΕ κατα τα φαινομενα δεν ειναι προβλημα :)

    @Σπυρος
    Ωραιος ο Ρασταποπουλος! Ομολογω πως δεν τον ήξερα!

    @hades
    Σωστόοόόός!!!

    @antidrasex
    Αμ δεν το περιμενες; Ειναι ετσι και αλλιως κινηση που σηκωνει πολύ χλεύη

    Σημαντικη λεπτομέρεια: ο μαλακας με το forward που ελεγα στο ποστ:

    "Εξηγήσεις θα ζητηθούν και από τον Έλληνα χρηματιστή, ο οποίος έλαβε το μήνυμα και το προώθησε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου την περασμένη Τετάρτη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ChrisMrSly23/4/11 15:02

    Πάντως αυτό που είναι σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα υπάρξει χοντρός έλεγχος στο Ίντερνετ. Και εννοώ σταθερές IP ίδιες με τη διεύθυνσή σου, εξακρίβωση στοιχείων από ταυτότητες κτλ. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνουν αυτά δεν είναι τεχνογνωσία (σιγά που δεν την έχουν), αλλά πρόβλημα αποτελεί το πολιτικό κόστος.

    Και μην ακούσω τίποτα του στυλ "αυτά δεν γίνονται". Η Τουρκία μια χαρά μπλοκάρει το YouTube όποτε της καπνίσει, το Ιράν (!) χαλαρά μπλόκαρε το twitter νομίζω, και η Κίνα... ε, η Κίνα είναι Κίνα. Όπως μπλοκάρεται η πρόσβαση στο Δίκτυο, έτσι μπορεί να γίνει υποχρεωτική και η ελεγχόμενη είσοδος.

    Για την ώρα, δεν υπάρχει τόσος έλεγχος στο Δίκτυο εξαιτίας της αντίδρασης του κόσμου (ακόμα και οι Αμερικανοί θα αντιλαμβάνονταν τι γίνεται). Κάτι που σημαίνει πως αυτό μπορεί να αλλάξει αν προβληθούν περιστατικά όπως αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @chrisMrSly
    Δεν νμζ να γινει κατι τετοιο. Ετσι και αλλιως:
    α) αν χρειαστει τα ηλεκτρονικα ιχνη ανιχνευονται, απλα χρειαζεται μια διαταγη εισαγγελεα που να αιρει το απορρητο. Τοσες και τοσες αυτοκτονιες εχουν αποτραπει, τοσα ατομα που διακινουν παιδικο πορνο εχουν συλληφθει.
    β) Το οτι μπορει μια χωρα να φραξει συγκεκριμενους δικτυακους τοπους ειναι μια νεα γνωση που δεν ειχαμε (εγω τουλαχιστον!) μεχρι περισι.
    Αλλα επιμενω πως ενα "διωκωμενο" κειμενο στο ιντερνετ μπορει να βρισκεται παντου. Κοβεις το utube σκαει το vimeo κτλ

    Ιδωμεν λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή μου φαίνεται πως είμαι πολύ αντιδραστικός τύπος, θα σου γράψω ακόμα μια φορά αντίλογο :-). 1)Είσαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλώς ¨η αποστολή μίας μαλακίας μέσω μέιλ¨? 2) Το ότι ξεκίνησε μέσα από θυγατρική της CITIGROUP, μήπως κάνει τον αποστολέα κάτι περισσότερο από τον "κάθε...χάχα που κοροϊδεύει"? 3) Μήπως διανύουμε μία περίοδο συστημικής κρίσης κατά την οποία μοιραία κορυφώνεται ένας οικονομικός πόλεμος (παραδοσιακά σε τέτοιες περιόδους έχουμε και στρατιωτικούς πολέμους) για τον επαναπροσδιορίσμό τη σχέσης ανάμεσα στο Ευρώ και το Δολλάριο, και τον καθορίσμό του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαινόμενο του οποίου είναι μεταξύ άλλων και η διασπορά φημών, κρίνοντας και από τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που αυτές έχουν? 4) Ποια είναι η θεωρία συνωμοσίας? Τα παραπάνω ή η άποψη ότι "η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ποινικοποιήσει την μαλακία"? Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ChrisMrSly24/4/11 13:42

    @Πρόεδρε

    Τη γνώση στο (β) δεν την είχαμε όχι γιατί δεν μπορούσαν, αλλά γιατί καταβάθος δεν πολυθέλαμε να το παραδεχτούμε. Αν όχι εγώ ή εσύ, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Οι οποίοι μάλιστα θεωρούν ότι έχουν την ανωνυμία ελέω Θεού κι όχι σαν δικαίωμα για το οποίο πρέπει να επαγρυπνούν. Ένα κείμενο μπορεί να βρίσκεται παντού, αλλά όχι επ' άπειρον. Πόσο μάλλον όταν τα μεγαλύτερα sites (θα) ελέγχονται από πολυεθνικές. Παράδειγμα, όταν η EMI αναμείχθηκε στο YouTube, κατέβηκαν τα μισά και βάλε μουσικά βίντεο χωρίς copyright. Ή ξεχνάς την περίπτωση εκείνου του Κινέζου, που η Κίνα πήρε από τη Google τα προσωπικά του στοιχεία (παρότι η εταιρεία εγγυάται την ασφάλειά τους) και τον έχωσε μέσα σε νανοδευτερόλεπτα; Μέχρι και ο Λιακόπουλος πήγε να στριμώξει τον FunEL με τον ίδιο τρόπο, αλλά το Λιακό δεν τον γνωρίζει ούτε ο θυρωρός του (μέγιστο ΠΑΣΟΚ) και του αρνήθηκαν. Όταν όμως είσαι οποιοδήποτε κράτος ή μια πολυεθνική, well...

    Γενικά, δε λέω πως είναι κάτι που θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. Αλλά σε (θύρα) 13 περίπου χρόνια πιστεύω πως θα το έχουμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @K.A.

    1) ναι
    2)μπαα
    3)Ναι, πιθανον,ισως, ισως
    4) Σε μια δεδομενη κατασταση υπαρχουν 1.000.000 διαφορετικες απαντησεις. Υπαρχουν λογικες δικλειδες ασφαλειας. Οι "αγορες" ειανι αρκετα δυνατες και με μια υποβαθμιση εχουσι καθαρισει σε επιπεδο εντυπωσεων αλλα και ουσιας. Η χρησιμοποιηση ενος εξ αρχης απορρητου μεσου οπως το email και η αναμονη για τα forward που μπορει να ερθουν, μπορει και να μην ερθουν, ειναι ο χειροτερος τροπος για να "περασεις" κατι, ειδικα αν θελεις να γινει με ακριβεια (οπως λενε, ακριβως πριν το κλεισιμο του ΧΑ και τετοια)

    @chrisΜrSly
    Κοιτα, υπαρχει θεμα με το copyright αν και οι εταιρειες ειναι λιγο χαζες εκει. Δηλαδη πολλες ταινιες εγιναν γνωστες μεσα απο το γιουτουμπι, αλλιως δεν θα τις έβλεπε ουτε και η μανα τους. Και το Αβαταρ απεδειξε πως υπαρχουν παραγωγες που "αξιζει να τις δει κανεις στο σινεμα".

    Με τον Λιακο ακομα τα θυμαμαι και εκνευριζομαι. Παντως, εστω και με καθυστερηση εμπεδωθηκε απο το δικασατικο σωμα (ελπιζω) πως αυτα ειναι μαλακιες.

    Εμενα με ανησυχει ο λογος του Πάγκαλου εδω
    που στην ουσια ισοπεδωνει τα ...email με τα blog και όλα τα blog με το τρωκτικό!

    ΠΕριαυτολογώντας θα έλεγα πως ... απο παλια ήμανε προφήτης
    http://aeisixtir.blogspot.com/2008/02/blog-post_29.html
    (ενα δισκλέιμερ θα μας σωσει!(;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ChrisMrSly25/4/11 12:46

    @Πρόεδρε

    Το ΥΤ ήταν παράδειγμα. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως φίμωση, έλεγχος και περιορισμός στο Ίντερνετ έχουν γίνει πολλές φορές, και ψάχνουν απλά τρόπους για να εντείνουν αυτόν τον έλεγχο. Στο κάτω-κάτω, η ΕΜΙ έχει μερικά δεκάδες εκατομμύρια μετοχές, και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους. Μετόχους οι οποίοι βλέπουν την αξία των μετοχών τους να πέφτει κάθε φορά που ένα τραγούδι κυκλοφορεί τζαμπέ στο Ίντερνετ.

    Γενικά, υπέρ της ελευθερίας στο Δίκτυο τάσσονται ακτιβιστές λόγω ιδεολογίας. Υπέρ του ελέγχου τάσσονται μέτοχοι (οι 'νοικοκυραίοι' αν θες), εκατομμυριούχοι, πολυεθνικές, καλοπληρωμένοι δικηγόροι, επίσης καλοπληρωμένα λόμπι (το εβραϊκό -μπφφφφφχαχαχα :p) και μερικά κράτη που είναι είτε αξιοπρόσεκτες δυνάμεις στο παγκόσμιο στερέωμα είτε κανονικές υπερδυνάμεις. Καταλαβαίνεις επομένως πώς θα παιχτεί το παιχνίδι, καθώς και το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ChrisMrSly
    Καμια διαφωνία! Αν και ομολογώ πως "πρεπει" να γινει διακριση μεταξυ blogs και ...ειδησεων!

    Αλλα η διακριση αυτη ειναι κυριως θεμα του αναγνώστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλι ρόμπες; Βαρέθηκα.
    Κάτι σε πασουμάκια παίζει;

    Α, το 2013 ξαναμπαίνουμε στις αγορές χάρη σε δωρεές από το Κατάρ.

    Στείλτο σε 5.684 φίλους σου αλλιώς θα σου καεί η μάδερβορδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir