Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

O γιαλος στραβώνει....

Updated. Στο τελος

Και μάλιστα επικίνδυνα. Είπα ήδη πως ειμαι υπερ των διαδηλώσεων και της αναμπουμπουλας (με την καλη εννοια) γενικως. Επίσης είπα πως αυτο το "ακομματιστο" και "α-θεσεων" αρχιζει και με προβληματιζει διοτι εκει μεσα μπορει και μπαινει καθε καρυδιας καρυδι.

Δικαιουνται μεχρι και τα...πρασινα λαμογια να αγανακτήσουν πλεον. Εμ βεβαια. Τους κοβονται τα ....χαρισμενα και αδουλευτα και οι ανθρωποι αγανακτουν. Λογικο ειναι.


Εν τελει.....φταιει για όλα η αριστερα οπως εδειξε με το έξοχο ποστ του ο latecomer. Αν κατεβει στις διαδηλωσεις "παει να τις καπελωσει". Αν κατεβουν σαν ατομα και οχι σαν ομαδες, πανε να τις καπελωσουν υπογειως. Αν δεν κατεβουν καθολου τοτε "σνομπαρουν" τις αυθορμητες κινησεις.

Η αριστερα εν Ελλαδι εχει κανει (αναμφιβολα) πολλες μαλακιες, και δοξα να χει ο .....Μαρξ, συνεχιζει να κανει. Αλλα αυτη η μανια να εμπλεκουμε παντα τις αριστερες δυναμεις στο οτιδηποτε και στο τελος να τις κανουμε και αποδιοπομπαιους τραγους αρχιζει και καταντα βαρετη. Οπως ελεγα και σε εναν φίλο μου (δεξιο btw) αναλαμβανω ως "αριστερος" το μεριδιο της ευθυνης που μου αναλογει, ας πουμε απο την μεταπολιτευση μεχρι τωρα. 37 χρονια. Ποσα εχει κυβερνησει η αριστερα; 0. ΜΗΔΕΝ. Μας αναλογει (στην χειροτερη) το 0/37=0% της ευθυνης. Το να αιτιαζει την αριστερα γενικως και αοριστως καποιος που εχει ψηφισει ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για την πορεια της χωρας ειναι τουλαχιστον ηλιθιο. Να την κατηγορει που ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ασυστολα το καταλαβαινω. Να της επιρρίπτει ευθυνες για το....χρέος, ε δεν το πιανω ρε παιδια. Ο Αλαβανος πηρε τα δανεια; Η Αλεκα πηρε μιζες; Ο Τσιπρας εκοψε τις συνταξεις; Πλακα με κανετε;

Το λαθος της αριστερας (ή μαλλον ενα απο τα λαθη της) ειναι πως πολλες φορες πεφτει σε μια ανεξοδη κριτική αντιπροτεινοντας.....θαυματα. Το ετερο λαθος της ειναι ο (αγωνιστικος) εναγκαλισμος με διαφορες ομαδες οι οποιες εν ολιγοις φερονται ΕΧΘΡΙΚΑ στο λαο (οπως πχ οι φορτηγατζηδες - ολιγοπωλιο πολυτελειας) αλλά σε μια πασοκοκρατουμενη και πασοκοφτιαγμενη κοινωνια, που παταει πανω σε ενα εθνομαλακισμενο κρατος δημιουργημενο "ελληνοχριστιανικα" και μαθημένο να κυνηγαει ανεμομυλους (βουλγαροι και μακεδονια, φυρομιατες και μακεδονια, οι "καλοι" σερβοι και οι κακοι "ολοι") ε, δεν περιμενα και κατι καλυτερο. Ο μαλακισμος της αριστερας πιθανον να ηταν κινηση επιβιωσης, ή απλα....αποτελεσμα κοινωνικων διεργασιων (μιας και τα στελεχη της αριστερας δεν φυτρωσανε, αλλα παραχθηκαν απο την ίδια κοινωνία). Αλλα σε επιπεδο κρατικης πολιτικής δεν μπορει να κατηγορηθεί για κάτι διοτι απλουστατα δεν ασκησε ποτέ κρατικη πολιτικη. Αμα ειναι ετσι να κατηγορήσουμε και τον..... Λεβέντη ή τον...Βεργη που κατεβαίνει ξεβράκωτος!

Δεν μπορω να καταλαβω (προσοχη, δεν εχω παει στις διαδηλωσεις, κανω τα μπανια μου και ΑΥΤΟ ειναι επαναστατικη πραξη οχι αηδιες, αλλα δυστυχως καθυστερει λιγο την ενημερωση) πως "διωχνωνται" απο τις πλατειες παιδια που πουλανε (κοκκινες) εφημεριδες (και μενα με εκνευριζουν, αλλα το πιανετε που το παω), και οποιος μιλαει στις συνελευσεις και εχει "αριστερο" λεξιλογιο αντιμετωπιζεται με καχυποψια (;) ως εν δυναμει καπελωτης, και πως ενας τύπος με μια σημαία που του αρέσει (κοκκινη με σφυροδρεπανο btw) γιουχάεται από το πλήθος ενώ τα φασιστάκια λίγο πιο κάτω...απλα..."Ο κόσμος τους έχει απομονώσει."Δηλαδη βαλαμε τα κουκουδια στο ίδιο τσουβαλι με τους γενοπιτες; Μαλιστα κυριοι. Αυτοι σας πειραζουν. Ετούτοι δεν σας πειραξαν;

Το γεγονος πως η ολη φαση με τις περικοπες του κρατους κτλ ειναι καθαρα ταξικη και παρόλα αυτα δεν φαίνεται να υπάρχουν μετανάστες στις διαδηλώσεις (δεν τους ειχα για μαζικα προνομιουχους) δεν φαίνεται να ανησυχει κανεναν. Η αισθηση μου πως υπάρχει πορτιέρης στο όλο πράγμα αρχίζει και μεγαλωνει και ολο μαζι με κανει και ανησυχω.

Συμφωνω μεν με τον ChrisMrSly (στα σχολια του προηγουμενου ποστ) πως αυτοι ειμαστε και ουχι αλλοι και με αυτους θα πορευτουμε και τα λοιπα και τα λοιπα, διαφωνοντας με οσους περιμενουν "γνωση", αγωνιστικοτητα κτλ διοτι απλα....ο κοσμος ετσι ειναι. Αν επαιρνες 1000 ευρω και τωρα παιρνεις 800 ...εεεε αγανακτεις και εχεις και δικιο οτι και αν εχεις ψηφισει στις εκλογες. Αν περιμενε ο Λενιν να.....αποκτησουν κομμουνιστικη, ταξικη συνειδηση (κτλ κτλ) οι μαζες ακομα θα ειχανε τσαρο εκει πανω. Ο αλλος αμα πειναει πειναει, ασχετως του τι και πως και γιατι. Και αμα τον παραζορίσεις (πολυ ομως) εξεγειρεται. Συνηθως δεν εξεγειρεται, απλα παραπονιεται μεχρι να του κανεις το χατηρι. Πιθανον εδω να ειμαστε στην παρουσα φαση. Δεν εχουμε μια εξεγερση ή κατι τέτοιο, έχουμε απαίτηση απο το λαο "για ψωμι" κτλ κτλ. Καπως έτσι όμως ξεκινησε και η ιστορια στην Γαλλια πριν καμια διακοσοπενηνταρια χρονια. Δεν ξεκινησαν να φανε την μοναρχια και τους ευγενεις, τους....προέκυψε!

Αυτο που με ενοχλεί δεν ειναι λοιπόν η αγανάκτηση και οι διαδηλώσεις. Καλα ειναι αυτα και αργήσανε. Αυτο που με ενοχλεί δεν ειναι οι κατσαρολες, οι χοροι και τα γκομενισματα. Μακαρι ρε σεις να υπαρχει χαβαλες στο οτιδηποτε. Αυτο που με ενοχλει ειναι οι επιλεκτικες ευαισθησιες. Δεν μπορω να καταλαβω πως ΔΕΝ γιουχαεται αυτός (ρε τον ****. Μα να βαλει τον ...Γουλφοβιτς και τον ....Τσομσκι στο ίδιο τσουβαλι;) παρεμπιπτόντως, που ΕΙΝΑΙ φορεας εξουσιας, που ΠΑΙΡΝΕΙ κρατικο χρήμα που ΕΙΝΑΙ συνυπευθυνος (θεσμικα, οχι προσωπικα κατ ανάγκη) για την πορεία της χώρας. Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο σκεπτικο (αλήθεια;) γιουχάεται ο (γραφικος ΟΚ, αλλα άλλο λεω) Αλαβάνος και δεν τρωει γιαούρτια ο Άνθιμος. Εναντια σε ποιους εχουμε αγανακτήσει τελικα;

Και με ποιο σκεπτικό, αλήθεια οι αγανακτισμένοι δεν...αγανακτούν με τον Μικη ο οποιος εχει βαλθει να ...κάνει νεα ....εθνοσωτήριο (αγνοώντας επιδεικτικά τις αιρετές εξουσίες) κατα τα φαινόμενα;
Κλατς:

Κάτσε να το καταλάβω: οι αγανακτισμένοι δεν υποτίθεται πως στρέφονται εναντίον των κρατούντων που θεωρούν εαυτούς υπερκείμενους του Νόμου και κάμουν ό,τι γουστάρουν με το έτσι θέλω; Περί δικαίου δεν είναι η συζήτηση; Περί τήρησης των Νόμων και τιμωρίας των όσων παραβάτησαν; Χμ. Μπερδεύτηκα πάλι.

Το απολιτικ εχει την πλακα του, εχει ομως και κινδυνους. Αντιγραφω απο το πολύ καλο ποστ του Λασκαρατου (να το διαβασετε ολο):

Νιώθω πως το αυγό του φιδιού μπορεί πια να εκκολαφθεί, οραματιζόμενο επιστροφή στη δραχμή, έξοδο από την Ε.Ε. και φυγή προς την Ορθοδοξία και τον Εθνικισμό. Με τρομάζει η απουσία των μεταναστών που φοβούνται να πάνε στην πλατεία. Ο Ζαν Ζωρές έλεγε «Δείξε μου έναν απολίτικο για να σου δείξω έναν πολύ δεξιό».


(Εχω ηδη συμφωνησει με τον techie και τον έρμιππο πως η εξοδος απο την δραχμη...δεν σημαινει και τιποτε για το ποπολο. Αντιθετως μπορει να ωφελησει οσους εχουν ηδη χρηματα. Η εξοδος απο την ΕΕ για την χωρα μπορει να σημαινει...πολλα, αν και κανενα σεναριο δεν ειναι αισιοδοξο (το σκεπτικό το έχω καταθέσει από το ...2007). Οσο για την "φυγη προς την Ορθοδοξια" κτλ κτλ, ε αυτο ειναι ανησσυχιτικο απο μονο του. Δεν εχουμε ιστορικη αμνησια και τους ξερουμε τους... "ελληνοχριστιανους" παρα, μα πάρα πολύ καλά.)


Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας.....

love&kisses
Zaphod


Υ.Γ. Ειπα και το ξαναλέω. Αυτες οι μαζωξεις μπορουν και πρεπει να δωσουν αρχες, οχι στρατηγικες. Αλλα οι αρχες να μην ειναι αφορισμοι της πλακας, αλλιως γιατι ....να την λεμε στην αριστερα; Οποιος ειναι τοσο εξυπνος που να λεει "σταση πληρωμων στο χρεος" και τετοια πρεπει να ξέρει και τις συνέπειες αυτών που λεει. Και επειδή έχω και όρεξη πάρτε και ενα μπουκέτο προτάσεων να έχετε (χωρις αξιολογικη σειρα)

1. Παύση εξοπλισμών μεχρι νεοτερας. Αϊντε για εξαιρεση τα...αναλώσιμα (σφαιρες δηλαδη)
2. Φορολογηση εκκλησιας.
3. Γρηγοροτερη απονομη δικαιοσυνης. Μαζι με αυξηση του αριθμου των δικαστων αν χρειαζεται. Εχουμε καταντησει αηδια με τις αναβολες, τις αναμονες και την πολυνομια. Αν θελεις να πας σε δικαστηριο να βρεις το δικιο σου, ζητω που χεστηκαμε. Δεν ειναι ασχετο με το θεμα μας, ειναι απόλυτα σχετικό.
4. Κατωχυρωση "ελαχιστου εισοδηματος" πανω απο το επιπεδο φτωχιας, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων
5. Εξοβελισμος στρατοπεδων οπου ειναι βαλμενα με μοναδικο στοχο την επιβίωση των τοπικων καφετεριων και παραγωγων ντοματας. Αμαν ρε παιδια, χρειαζομαστε ΤΘ στην.... Ιθάκη; Κεντρο εκπαίδευσης στην.... Τρίπολη; Κεντρο διαβιβάσεων στον Πύργο;
6. Αρση βουλευτικης ασυλίας. Αμεσα.
7. Α μην το ξεχασω. Οχι απλα αρση ασυλίας, αλλα ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της πολιτικης ζωής. Οι νομοι ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοζονται αυστηροτερα στους εχοντες εξουσια και οχι το αναποδο. Οι πολιτικοί να δικάζονται από δικαστές και όχι από πολιτικούς. Η δικαιοσύνη να μην εχει πολιτικό προϊστάμενο (τον υπουργο δηλ), αλλά να βολεύεται μονη της. Η πολιτική εχει απαξιωθεί στα ματια του κόσμου, κυρίως διοτι ξέρουν πως οι κύριοι βολευται και λοιπά ειναι θεσμικα στο απυρόβλητο. Πως ειμαστε δημοκρατια πολλών ταχυτήτων.
8. (Επιτελους) ανοιγμα κλειστων επαγγελματων
9. Μειωση μισθων βουλευτων. Συνδεση τους με το μισθολογιο (εστω των δικαστικών ρε παιδι μου). Δεν μπορει να ζητανε μειωσεις μονο....απο τους αλλους.
10. Καταργηση βουλευτικων συντάξεων. Εστω...της διπλης που παιρνουν ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
11. Ενιαι μισθολογιο στο δημοσιο. Τοσα χρονια το ακουμε
12. Μην το ξεχάσω. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ. Ακομα και για σκουπιδιάρηδες. Και μεσω μοριων. Ειναι μαλακια το ξερω, αλλα οποιος καει στο χυλό....Ουτε εντοπιότητες ούτε παιδιά ούτε τίποτε. Αμα εισαι πολύτεκνος να παίρνεις το αντίστοιχο επίδομα (οπως γντ στην Γερμανια απ όσο ξέρω, όχι να διορίζεται το καδρόνι που έχεις για παιδί στην θέση κάποιου με 8 πτυχία και μετά να τα ξύνει και αυτό επειδή εσύ δεν έβαλες καπότα).
13. Κατιτις να γινει και με την διακριση εξουσιων ρε παιδια. Μηπως θα επρεπε (και εδω παμε περα απο το Συνταγμα btw) να γίνει κάτι με την ρημαδα διάκριση εξουσιών; Να χωρίσουμε την βουλη από την κυβέρνηση; (οποιος πει πως ειναι χωρισμενες οι εξουσιες να ερθει με τον κηδεμονα του)
14. ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ. Δεν νομίζω να χρειάζεται ανάλυση αυτό.
15. Κόψιμο κάθε είδους κρατικής επιχορήγησης σε αθλητικές Α.Ε.
16. Κόψιμο κάθε είδους κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ. Εχει 3 καναλια το κράτος και 10 (;) σταθμούς. Ας διαφημίζεται εκεί. Τα δυο τελευταία ειναι πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσα θα αποφέρουν στο κράτος οι περικοπές μισθών και συντάξεων.


κτλ κτλ

Τα παραπανω ειναι πολιτικες αρχες, "απολιτικές" ομως. Δεν έχουν να κανουν κατ ανάγκη με αριστερη ή δεξια πολιτική αλλά ειναι λογικα και αναμενομενα σε μια ευνομουμενη δημοκρατική πολιτεια. Νμζ πως πρεπει οι πλατειες να κατεβασουν τετοιες προτασεις και οχι απλα να ...αγανακτουν. Αν και εχω ενα θεμα. Ας υποθεσουμε πως μερικοι καταθετουν αυτες ή καποιες σαν αυτες τις προτασεις. Δεν ξερω αν και κατα ποσον ειναι αυτό που θέλει να ακούσει ο ΕΛλην Χριστιανός Πασοκος και Ολυμπιακός που διαδηλώνει διοτι του κόψανε τις πλασματικές υπερωρίες.....

Υ.Γ.2. Να μην ξεχνιομαστε. Εμαθα (απο φιλο τραπεζικο) πως ...υπαρχει πολυ χρημα που μενει και κοιμαται. Οσες αγροτικές επιδοτήσεις πχ δεν έγιναν....SLK μενουν στις τραπεζες. Και μαλιστα ολοι τουτοι σιγα σιγα τα στέλνουν στις.....Ελβετικες τραπεζες. Δεν μιλαμε μονο για τους μεγαλους, μιλάμε για τους (και καλα) μικρους (με 50 ή 100 χιλιάρικα στο σεντούκι). Ο φίλος ειπε πως εδώ και ενάμιση χρόνο βρέθηκε, και μετα βίας, μόλις ένας που είπε : "δεν βγάζω εξω φραγκο. Να πα να γαμηθουνε ολοι. Ειμαι πατριωτης και τα αφηνω εντος τα λεφτα. Ε, αμα τα χασω τα έχασα και χαθηκαμε και όλοι". Ολοι οι αλλοι....τα διωξανε. Και πιθανον να ειναι οι ιδιοι που ....αγανακτούν με τις κρατικες επιχορηγήσεις στι τραπεζες.... Ετσι ειναι. Ο πατριωτισμός ειναι καλύτερος αμα ειναι τσαμπα ή ακόμα καλύτερα με ....κοινο χρήμα διοτι τα δικά μας ειναι..."αλλιώς"


Update - καλά νέα.
Να ειμαστε και σωστοι. Ευτυχως τελικα δεν ειναι ολων η συμπεριφορα για τα μπαζα. Αξιοσημειωτη λοιπον η προσθηκη του talos για τους Αιγυπτιους και την συμπεριφορα των υπολοιπων διαδηλωτων.

Update II
(10/06/2011)

Δεν θα μπορουσα να τα διατυπωσω καλυτερα. Διαβαστε το αρθρο του Κουλογλα.
Ενδεικτικα αποσπασματα:

Πολλοί απ’ αυτούς που, δικαιολογημένα,μουντζώνουν τελευταία τη Βουλή πιστεύουν ότι οι 300 και οι προκάτοχοί τους έχουν τσεπώσει τα 350 δισ. που χρωστάμε κι επομένως, αν καταφέρουμε να τους τα πάρουμε πίσω, το πρόβλημα θα λυθεί ως διά μαγείας. Λίγοι έχουν καταλάβει ότι, με ευθύνη όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού ρίχτηκε σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Ακόμη λιγότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες κι αρκετά χρόνια για να επιστρέψουμε στην ευημερία του 2004, της χρονιάς των Ολυμπιακών Αγώνων και των πιστωτικών καρτών χωρίς όριο.

Γιατί αν η χώρα δεν ανασηκώσει τα μανίκια για να ξαναμπεί στην παραγωγή, προκοπή δεν θα υπάρξει, ακόμη κι αν ο καλός Θεός ερχόταν στη Γη και μας μηδένιζε το χρέος: σε λίγα χρόνια, όπως μάλιστα δεν έχουμε αντιληφθεί τι έφταιξε, η χώρα θα ξαναβρισκόταν στην ίδια κατάσταση. Και το ίδιο θα συνέβαινε αν απ’ το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος άρχιζε να αναβλύζει άφθονο πετρέλαιο, όπως αυτό που υπάρχει στη θάλασσα της Κρήτης, σύμφωνα με τον αρμόδιο καθηγητή. Στην ίδια λογική κινούνται κι οι διάφορες θεωρίες για την επιστροφή στη δραχμή: και στα τάλαντα να επιστρέψουμε, το ίδιο κάνει, αν η χώρα συνεχίζει να παράγει βασικά αρλούμπες και θεωρίες συνωμοσίας.

διάβασα ένα κείμενο μιας επιτροπής εργασίας των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος για το χρέος, που κινείται κι αυτό στη λογική των εύκολων λύσεων: στάση πληρωμών, πλήρης άρνηση του χρέους κ.λπ. Αν κάποιο κομμάτι του χρέους κηρυχθεί επαχθές, είναι επιβεβλημένο να μην αποπληρωθεί, αλλά για το υπόλοιπο η χώρα πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της κι όχι να βάλει φέσι ακόμη και σε ασφαλιστικά ταμεία, ελληνικά ή ξένα.

75 σχόλια:

  1. Πολύ καλός!

    μένω στο
    "Αυτο που με ενοχλει ειναι οι επιλεκτικες ευαισθησιες."
    Εκεί ακριβώς είναι μεγάλο μέρος και των δικών μου αντιρρήσεων. Μιλούσα με φίλη που ενοχλήθηκε επειδή οι ΚΚΕδες είχανε ένα τραπέζι και μοιράζαν φυλλάδια γιατί λέει χαλάσανε τη συμφωνία να είναι όλοι ακομμάτιστοι. Στην ερώτηση μου γιατί δεν την ενόχλησε εξίσου ο τύπος με το "είναι προδότες, κάνανε το σπίτι του Κεμάλ μουσείο" ο οποίος στο κάτω κάτω την δική του πολιτική άποψη διαφήμιζε, επέμεινε στο "ακομμάτιστο". Δηλαδή as long as δεν έχουμε κομματική ταυτότητα όλα τα υπόλοιπα επιτρέπονται...

    Το αιτηματολόγιο το προσυπογράφω άνετα αν προσθέσεις και την απομάκρυνση των ιερέων από το μισθολόγιο του δημοσίου ;-)

    ΥΓ. ευχαρισθώ δια την παραπομπή

    ΥΓ. η λεκτική επαλήθευση είναι mossed, μην το δει κανας Μίκης, μας έφαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά θέματα μαζεμένα και δυστυχώς πολύ σημαντικά.

    Κατ' αρχήν αριστερά. ΤΟ 0/35=0 είναι παντελώς άστοχο. Έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς πόσοι δεν ψήφισαν Αριστερά ποτέ ήτοι εγκλωβίζονταν στον δικομματισμό επειδή είναι η Αριστερά είναι έτσι όπως είναι; Είναι Αριστερά αυτό το πράγμα που έχουμε στην Ελλάδα; Ένας από τους λόγους που τραβάμε όσα τραβάμε είναι η απουσία της Αριστεράς.
    Οπότε από που κι ως που δεν φταίνε τα τάχα μου ελληνικά αριστερά κόμματα; Τα οποία αριστερά κόμματα είναι κατά δική τους τοποθέτηση κόμματα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας. Από που κι ως πού;

    Τι άλλα να πούμε και τι να θυμηθούμε; Για την άρνηση ελέγχου των οικονομικών του "κόμματος"; Για την επί μονίμου βάσεως άρνηση στασ πάντα; Για το κλίμα που μύριζε μπαρούτι προ Δεκεμβριανών με αφορμή τάχα μου το άρθρο 16; Χίλια δυο παραδείγματα υπάρχουν. Δεν συμβάλλουν όλα αυτά τα χάλια;

    Μήπως αμφιβάλλεις ότι αν υπήρχε Αριστερά οι δυο μεγάλοι δεν θα τόλμαγαν να είχαν κάνει ούτε τα μισά από τα αίσχη που έχουν κάνει; Ή μήπως αμφισβητείς ότι αν υπήρχε δεν θα είχαν οι δύο και τα ποσοστά που είχαν τόσα χρόνια;

    Οι ευθύνες τις Αριστεράς είναι κυριολεκτικά τεράστιες και μάλιστα δυσανάλογα μεγάλες και μην τις υποτιμάς. Κι εάν νομίζεις ότι μόνο με Βεργή και Λεβέντη μπορεί να συγκριθεί, οκ, πάω πάσο.

    Πάμε στις διαδηλώσεις. Παραπλανητική η περιγραφή που υιοθετείς. Δεν υπάρχει μόνο το τρίπτυχο καπέλωμα-υπόγειο καπέλωμα-σνομπάρισμα. Υπάρχει και το χέσιμο. Η τηλεπαναστάτρια Λιάνα για περίπτωση που σου διέφυγε ουσιαστικά ζήτησε τον λόγο από τα ΜΑΤ επειδή δεν έχουν ρημάξει στο ξύλο τον κόσμο. Η Αλέκα τα χαρακτήρισε μόδα -δραματική ταύτιση απόψεων με τον Πάγκαλο. Όσον αφορά τον Αλέκο (προσοχή, τον Αλέκο λέω) αυτός είναι που διοργανώνει την δήθεν συνέλευση των αγανακτισμένων. Όποιος είναι εκεί τα βλέπει. Δεν έχει να κάνει με δήθεν αριστερές ορολογίες, πολλοί έχουν μιλήσει και σε πληροφορώ ότι ίσως το πιο σωστό πράγμα που ειπώθηκε εκεί μέσα σε αυτό το ανέκδοτο που λέγεται συνέλευση το είπε ένας πρώην οργανωμένος του ΚΚΕ, ο οποίος ρώτησε το εξής: έστω ότι πέφτει η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μετά τι; Ποια είναι η θέση μας; Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν όλοι νόημα να μιλήσει άλλος λες και πέταξε κάποια χοντροπατάτα. Κανείς δεν αποδοκίμασε την ορολογία του, την θέση του αποδοκίμασαν διότι αυτό είναι που θέλει ο καραγκιόζης. Αυτή είναι η γραμμή που τεχνηέντως περνάει στην συνέλευση. Άμεση δημοκρατία και λοιπές πίπες. Μέχρι και για σεισάχθεια άκουσα να λέει κάποιος, αλλά το... απεχθές χρέος, απεχθές. ΛΕς και υπάρχουν και συμπαθητικά. Επαχθές, ποτέ όμως.

    Εξήγησέ μου γιατί παίρνεις εμπεριστατωμένες θέσεις σε πράγματα που δεν βλέπεις (μάλλον πιο σωστά υιοθετείς). Μια προσωπική άποψη του οιουδήποτε μπορεί να είναι εξαιρετική, άρτια και αντικειμενική, όχι όμως περιγραφική. Διότι τα πράγματα δεν συμβαίνουν στο Σύνταγμα έτσι όπως νομίζεις ή όπως σου μεταφέρουν. Την έχω βαρεθεί αυτήν την μαλακία: πάει κάποιος από περιέργεια. Ακούει κάποιον να λέει έξω από το ευρώ. Άμεση ανταπόκριση στο ίντερνετ: θέλουν να βγούμε από το ευρώ. Πάει άλλος και ακούει κάποιον να λέει να πέσει η κυβέρνηση. Άμεση ανταπόκριση στο ίντερνετ: θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
    Κατ' αντιστοιχία εσχάτως μάθαμε ότι οι αγανακτισμένοι είναι κατά κύριο λόγο δημόσιοι υπάλληλοι, κατ' άλλους κηφήνες που βαριούνται να κάνουν τη δική τους δουλειά, άλλοι θεωρούν ότι κάνουν ζημιά στο μνημόνιο, άλλοι της ψωλής τους τον χαβά, όπως αντίστοιχα τις πρώτες μέρες από πίσω ήταν ακροδεξιές οργανώσεις, μετά ήταν ο Σόρος, μετά δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Ο καθείς με την γνώμη του, από μαλάκες με άποψη έχουμε πλεόνασμα άλλωστε όπως έλεγε κι ένας κολλητός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και είμαι πολύ περίεργος να δω τι άλλο πρέπει να ειπωθεί για να γίνει κατανοητό πόση εμπάθεια υπάρχει στην όλη αντιμετώπιση. Και δεν μπορώ να το καταλάβω. Το τι ανάλυση έχω ακούσει δε λέγεται, κοντεύω να σιχαθώ την όλη φάση μόνο και μόνο για να σταματήσουν να σχολιάζουν οι ειδήμονες τε και οι εμπαθείς παπάρες.

    Εσένα σε ενοχλούν τα κατσαρόλια που παραπέμπουν στην Αργεντινή. Άλλον τον ενοχλεί ότι ο κόσμος δεν φέρνει μαζί του τασάκια να πετάει τα τσιγάρα, άλλον ότι οι γκόμενες δεν κυκλοφορούν με το στρινγκ στο χέρι, τους αναρχικούς ότι έχει ηλικιωμένους και μωρά καθώς και πολύ κόσμο. Ε, τι να κάνουμε δηλαδή; Μήπως να φοράμε και τα ίδια ρούχα για να υπάρχει ομοιομορφία;
    Αν (πχ) 100.000 κόσμος μπορούσε να οργανωθεί τόσο εύκολα, τι ωραία που θα ήμασταν. Μόνο που αν μπορούσε να οργανωθεί τόσο εύκολα μάλλον δεν θα είχαμε φτάσει και σ'αυτά τα χάλια.

    Επίσης, πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να φτιάξουν τα πάντα εν ριπή οφθαλμού; Εγώ ας πούμε παρακαλάω να καταφέρει ο καθείς να γίνει πολίτης. Το ότι βγήκε στον δρόμο ειρηνικά να δείξει την δυσαρέσκειά του, είναι θετικό βήμα. Και ταυτόχρονα τι θέλουν οι "πολοί"; Συγκροτημένα αιτήματα (λες κι όλοι αυτοί έχουν υποβάλει έστω κι ένα), να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, να υπάρχει κοινή γραμμή, να αποδοκιμάσουν τους τράγοι κ.ο.κ.
    Ε, να σου πω κάτι; Όταν έσκασαν μύτη οι της Αιγιαλείας την Κυριακή, το τι γαμωσταυρίδι έριξα δεν το φαντάζεσαι. Ήμουν ανάμεσα στον κόσμο που χειροκροτούσε και ακριβώς μπροστά από τους τράγοι. Κανάς-δυο με στραβοκοίταξαν, τους στραβοκοίταξα κι εγώ και δεν ασχολήθηκε κανείς, όπως αντίστοιχα παρόλο που το θεωρώ άθλιο να έρχονται τράγοι σε μια τέτοια συγκέντρωση, δεν μπορώ να ζητήσω τα ρέστα από τόσον κόσμο που τους θεωρεί ακόμη και τώρα σωτήρες. Αντίστοιχα, σε μια φάση που ήμασταν με τον Estarian διαπίστωσα ότι είχαμε μπροστά μας 3 φασισταριά. Ωραία, και τι να έκανα; Έριξα ένα μπινελίκι και ως εκεί. Μετά από λίγο έφυγαν. Δεν πάω να παίξω ξύλο εκεί πέρα, να διαμαρτυρηθώ ειρηνικά πάω και το ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που διαμαρτύρονται δεν σημαίνει ότι όλοι διαμαρτυρόμαστε για τους ίδιους λόγους ή ότι βλέπουμε τα ίδια πράγματα υπό την ίδιαν οπτική γωνία.
    Σε κάποιο άλλο σημείο είδα έναν πολίτη που γαμωσταύριζε 3 συνδικαλιστές που μοίραζαν μπροσούρες διαμαρτυρίας των συνδικάτων. Ξέρεις τι τους έλεγε; Αν γουστάρετε να έρχεστε ως πολίτες καλώς να έρθετε, αλλά ως συνδικαλιστές με φυλλάδια μην ξαναπατήσετε. Και δεν τόλμησαν να του πουν τίποτε -και αυτό έλειπε. Εγώ συμφώνησα, άλλος μπορεί να διαφωνούσε.
    Αργά το βράδυ δε, πήγε να γίνει χοντρό σκηνικό με κάτι αναρχικούς (έναν μάλλον "μέντορα" συν κάτι πιτσιρίκια). Στο τσακ δεν μπουρλωτιάστηκε η φάση, τους πρόλαβαν κάτι μεσήλικες. Τι να κάνουμε; Με αυτά θα ασχολούμαστε; Ποιος είναι τι; Ποιος πιστεύει τι; Γιατί πιστεύει αυτό κι όχι εκείνο; Ή μήπως να στήσουμε και τίποτε κάλπες να ρωτάμε διάφορα, όπως στην "συνέλευση" που ρώτησαν "θέλετε ν'ακούσουμε μια επείγουσα ανακοίνωση"; Όπως λέμε "θέλετε να παίξουμεεεεεεε; Ναιαιαιαιαιαιαι!
    Και ποια ήταν η επείγουσα ανακοίνωση; Ότι έκαναν ντου στον πεταλωτή στο ΚΑΠΗ και υπήρξαν δύο προσαγωγές (η έμφαση όπως καταλαβαίνεις ήταν στις προσαγωγές).

    Γι'αυτό σου λέω, άσε τι σου μεταφέρουν. Αν θες να πάρεις τζούρα,άσε τα μπάνια και έλα να πάρεις τζούρα από μόνος σου.

    Κι όσον αφορά το ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε τι τους γίνεται, ούτε τι προτείνουν, ούτε καν τι συζητάνε, αυτό είναι γεγονός. Υπάρχει τεράστια αμάθεια. Τουλάχιστον όμως ξέρουν κάποια βασικά, όπως το τι μέλλον έχουν ας πούμε. Εϊναι κάτι κι αυτό. Και για το αν θα μάθουν, τουλάχιστον εγώ όσο ζω ελπίζω ότι μπορεί ν'αλλάξει. Μην τα καταδικάζουμε όλα εξαρχής.

    Και ξαναλέω για την συνέλευση: δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει πολλοί ακόμη αλλά κατάλαβες ποιος κρύβεται από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που μετά από 4, σχεδόν 5 αναρτήσεις για τους αγανακτισμένοι, αρχίζεις και έρχεσαι στα λόγια μου. Τις ανησυχίες αυτές τις είχα εκφράσει εξ αρχής, και μάλιστα από τότε που πήγα μια βόλτα.

    Κράτα αυτό που σου λέει και ο Άδης: Πήγαινε έστω και μία φορά από κοντά για να δεις τί παίζει. Να έχεις τουλάχιστον το 100% του δικαιώματος της γνώμης ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @latecomer
    Ομολογω πως σκεφτομουνα σε μια φαση καπως ετσι, αλλα "πως να το γραψω" και τετοια και ...επεσα στο ποστ σου!!!

    Ειναι προφανες πως το word verification ειναι εργαλειο των Εβρ......Σιωνιστων!!!!

    @hades
    Για κατσε ρε μπαρμπα. Πρωτ απ' όλα δεν λεω τις χαζομαρες που λες πως λεω. Δευτερον εκφραζομαι πολιτικα και γενικα, δεν πιανω δηλ τις εξαιρεσεις, αλλα μια γενικοτερη συμπεριφορα (δες και το σχολιο του latecomer)

    παμ παρακατω:
    Σαν πολυ κακια δεν βγαζεις για τα κομμουνια;;;

    ΟΚ, και εγω το λεω πρωτος πως ειναι μες στην μαλακια. Αλλα να τους λες και συνυπεθυνους επειδη "αν ηταν αυτοι αλλιως τοτε θα ηταν αλλιως και οι αλλοι" ε παραπαει. Επαναλαμβανω λοιπον πως η αριστερα ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ υπεγραψε συμβασεις και (αναγκστικα) δεν πηρε και μιζες για τις συμβασεις αυτες. Μαλακιες οσες θες, αλλα δεν ειναι και συνυπευθυνοι για το ....χρεος. Να θυμομαστε πως στο πολιτευμα μας οι αυτοδυναμες κυβερνησεις ειναι παντοδυναμες.

    Παραπερα δεν εχει. Δεν ειμαι ουτε κακος ουτε προκατηλημενος. Επιφυλαξεις εχω, αλλα (οπως λεω και στο ποστ) ειμαι γενικως υπερ. Αλλα δεν σε ανησυχει λιγο αυτο που βλεπεις, εσυ που πας κιολας;

    * Σε μια ταξικη αγανακτηση πως και ειναι μονο ΕΛ μεσα;
    * Το να γιουχαρουμε οσους ειναι μελη κομματων και μονο δεν μου λεει και τπτ. Εγω δεν πηγαινω παρεα με τους παπαδες ουτε στην...ουρα στην τράπεζα! Το να ειναι καποιος μελος κομματος (ακομα και πασοκ ρε παιδια) δεν ειναι ...εγκλημα. Αμα ειναι να καταργησουμε και τα κομματα να τελειωνουμε. Νομιζα πως το ζητημα ειναι τα κομματα να παψουν να δρουν εκτος κοινωνιας και νομων.
    * Το οτι ο Μικης (φαινεται πλεον να) ειναι μπροστα ΕΜΕΝΑ προσωπικα με ανησυχει.

    Αυτα ειναι σημαδια που ειναι υπαρκτα. Δεν ηξερα πως χρειαζοταν να ειμαι καπου συγκεκριμμενα για να τα δω. Η μήπως ειναι ψεμματα;

    Εσυ ρε κολλέγα ήσουνα παρων στις διαδηλωσεις του Δεκεμβριου και εβγαινες εναντια; Ησουνα πανταχου παρον ;


    Υ.Γ. Ποτε δεν εκφραστηκα αρνητικα δια τας κατσαρολας, τα ταγκα και τα λοιπα. Σε αυτα ειδικα και ιδιαιτερα ειμαι και παραμενω υπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ελληνακι

    Δεν ερχομαι στα λογια σου. Εκφραζω αποψεις οι οποιες ειναι...αναμεσα σε σενα και στον hades!!!

    Δεν αλλαξα σε κατι τις επιφυλαξεις μου απο το προηγουμενο ποστ. Απλα οταν βγαινει ο καθε Αμβροσιος και ....συν-αγανακτει, και βγαινει ο καθε Μικης και λεει "στ αρχιδια μου ο δημαρχος, εγω θα.....καταλαβω την πλατεια" και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ επειδη....και καλα ειναι ακομματιστοι, ε...τοτε ανησυχω πλεον και ΟΧΙ ΠΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @all
    Ρε παιδια να παω βολτα καιρου θελοντος και αντιβιωσης (! και ομως ναι!) επιτρεπουσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αρχίζεις" είπα. Σύντομα θα φτάσεις και στα λόγια μου :p

    Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/6/11 08:56

    Το δεν κυβερνησε αρα δεν φταιει, ειναι τουλαχιστον ανόητο. Η αριστερα στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κυβερνησει. Θελει απλα να βρισκεται στο παρασκηνιο για να φωναζει χωρις καμμια επιπτωση και να λεει οτι ειναι με το μερος του λαου. ΕΙΝΑΙ καθεστωτικο κομμα και μαλιστα χειροτερο απο τα αλλα δυο γιατι το παιζει οτι ειναι εκει για να προασπήσει τα συμφέρονται του λαου.

    @@ μαντολινο και στην κορυφη βουτυρο. Το μονο που τους νοιαζει ειναι η εικονα του επαναστατη. Γιατι δεν ειπε κανενας "παιδες, κραταω 1000 ευρουλακια για να ζησω και τα υπολοιπα φιλανθρωπια μπας και φαει κανενας πεινασμενος";

    Το οτι ενα κομμα οπως λες μαλακιζεται δεν σημαινει οτι δεν εχει ευθυνη. Οταν εισαι στην βουλη η μαλακια ειναι κοινωνικο αδικημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. +1 στην απάντηση του Άδου, αν και καταλαβαίνω αυτό που λέει και ο ζάφοντ για την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ellinaki
    :ΡΡΡ


    @ανωνυμος
    Χμμμμ

    ΟΚ. Για ολα φταιει η αριστερα τοτε. Κυβερνησεις και μαλακιες. Οι νομοι φτιαχνονται απο τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ φανταζομαι

    Με αυτα που λες ειμαι σχετικα συμφωνος, σχετικα με την νοοτροπια της αριστερας, αλλα επιμενω πως αυτο ειναι θεμα μαλακιας αν θες οχι ευθυνης για την ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    @panos
    Τελικα εισαι με μας ή με τους άλλοι;;;;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @zaph
    Όχι ρε zaph, είναι συνυπεύθυνοι. Να στο πω αλλιώς επειδή έχουμε γράψει ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα για την αποχή: αυτοί που απέχουν στις εκλογές δεν έχουν τεράστια συμμετοχή στα χάλια; Εσύ δεν έγραφες ότι "μην ξεχνάτε ότι κάποιοι ψηφίζουμε κιόλας" ή κάπως έτσι; Γιατί το έγραφες; Διότι ξέρεις ότι η μη συμμετοχή κάνει ζημιά. Εν προκειμένω λοιπόν γι'αυτό είναι συνυπεύθυνη η Αριστερά, όχι επειδή κυβέρνησε αλλά επειδή δεν έκανε τίποτε απ'αυτά που έπρεπε με αποτέλεσμα οι άλλοι να κάνουν πάρτυ.

    Στις συγκεντρώσεις τώρα. Ποτέ δεν έκρυψα ότι και'μένα με ανησυχούν κάποια πράγματα. Το ότι από την πρώτη κιόλας μέρα είδα ακροβολισμένους μπαχαλάκηδες που τελικώς δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτε, με ανησύχησε. Το ότι η συνέλευση αποτελεί δυνάμει ατομική βόμβα που θα τα κάνει όλα μπουρδέλο, με ανησυχεί κι αυτό. Και υπάρχουν κι άλλα. Όμως δεν με ανησυχούν τόσο όσο κάποια άλλα, όπως πχ η ανυπαρξία της κυβέρνησης ή το μαύρο μέλλον που'ρχεται. Αλλά το ρημάδι, όχι να μπερδεύουμε την πούτσα με τη βούρτσα -και μην μου ξαναπείς αν είπες κι αν δεν είπες κάτι, ξέρω τι λέω. Εδώ ο κόσμος δεν θα'χει αύριο και άλλοι κάθονται κι ασχολούνται με το αν τους αρέσουν τα συνθήματα ή αν κατέβηκαν και παπάδες; Έλεος μιλάμε, τέτοια συσσωρευμένη μαλακία δεν έχω ξαναδεί στην πιάτσα. Λες και τη φύλαγαν σε ειδικό λογαριασμό τράπεζας σπέρματος ειδικά για την περίσταση.

    Είπα εγώ ποτέ ότι είναι κακό να είναι κάποιος μέλος ενός κόμματος ρε; Ίσα, ίσα εγώ δεν είπα ότι όλους τους έχουμε ανάγκη και ότι πρέπει να κατέβουμε σαν κοινωνία; Σου ξαναέγραψα κι άλλη φορά για τους πιτσιρικάδες όμως, ότι άλλο το να κατέβεις με τις πεποιθήσεις σου στο κεφάλι σου, κι άλλο να κατέβεις για να δείξεις τι είσαι. Δηλαδή αν έσκασε μύτη και είπε "δείτε τις θέσεις του κόμματος για τις διαδηλώσεις" υπήρχε περίπτωση να μην φάει γιούχα; Στα παπάρια μας οι θέσεις του κόμματος. Τις είδαμε και στον Αρχιδοσπάστη, τις είδαμε και από δηλώσεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν τις χρειαζόμαστε και λάιβ, καληνύχτα σας. Δεν πρόσεξες αυτό που σου έγραψα που έγινε με τους συνδικαλιστές μάλλον. Έχει μεγάλη σημασία.

    Δε μου λες, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί σε ανησυχεί που βγαίνει μπροστά ο Μίκης; Δηλαδή δεβ θεωρείς επικίνδυνους τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου και θεωρείς τον Μίκη; Έναν άνθρωπο 90 χρονών που έχει ξαναβγεί στους δρόμους; Αυτό είναι που μου λες;

    Και γιατί πρέπει να τα δεις; Όταν θα τα δεις, θα καταλάβεις. Και πάνω απ'όλα θα καταλάβεις και όλη την παπαρολογία που κυκλοφορεί από τους αντί.
    Ο παραλληλισμός δε με τον Δεκέμβρη -έλεος πια με δαύτον- είναι παντελώς άστοχος: τότε τα έσπαγαν όλα ρε, αυτό ήταν που σχολιάζαμε. Άσε που είχα πάει στο άσχετο κάποια πρωϊνά αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Τώρα δεν σχολιάζουμε αν τα σπάνε κλπ, αλλά την παροιμία αν όντως της κοντής ψωλής οι τρίχες της έφταιγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελληνάκιε, το μόνο που έχω να σου πω είναι αυτό που σου'χα πει πριν πας την πρώτη φορά να δεις: πες μου τη γνώμη σου μετά, αν και την ξέρω ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @hades
    χιχιχι!!

    Ρε *** δεν διαφωνουμε στο αν η αριστερα ειναι μαλακισμενη. Ουτε στο αν "αν ηταν αλλιως" κτλ κτλ. Καθαρα επι του πρακτεου ομως...επιμενω και θα γινω κακος.

    πχ Το οτι η αποχη πχ ειναι νερος στο μυλο του συστηματος το ξερουμε. Το οτι ομως τελικα "το συστημα" κανει τις ματσαραγγες και ουχι οι απεχοντες μπορουμε να το ομολογησουμε. Δεν επιμεριζεται αυτο το πραγμα.


    Ο Μικης ειναι (και ομως ναι!) επικινδυνος και κοντρα επικινδυνος. Απορω πως δνε το βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κατα τον γαβροπασόκο γενικώς αμα το καλοσκεφτείς φταίει η αριστερά (το έχω αναλύσει αυτό, νομίζω)

    η ξεφτίλα είναι η εξής:
    αμα κάποιος ψάξει να βρει ψήφισμα απο Ισπανία θα βρει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις
    αμα ψάξει να βρει απο Ελλάδα θα βρεί το ανάλογο απο απάντηση υποψήφιας Σταρ στην ερώτηση "τι πρέπει να γίνει για την παγκόσμια πείνα?"

    αλλά εμάς μας φταίει που οι Ισπανοί μας είπαν οτι "κοιμόμαστε"...δλδ για να πουμε τπτ της προκοπής πρέπει να μας πούνε οι Ισπανοί οτι "παπαριζόμαστε"?

    τέλος:
    άμα θες να δράσεις και να μην "καπελωθείς", "παρασυρθείς" κλπ κλπ φροντίζεις να διαμορφώσεις 5 αιτήματα/θέσεις τα οποία εξυπηρετούν τον σκοπό σου και θα απομακρύνουν απο μόνα τους όποιον δεν θες/συμφωνεί με τον σκοπό (ή που άμα τα υποστηρίξει κάποιος, τότε δεν σε νοιάζει τι έκανε πριν γιατί εμπράκτως μετανόησε και συμφωνεί και με προσωπικό κόστος στον κοινό στόχο)

    δλδ αν π.χ. προτείνεις
    1. δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τότε θα έρθουν οι τράγοι;
    και άμα κάποιος έρθει, μας νοιάζει αν είναι/ήταν τράγος;

    2. έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων (και δημοσιοποίηση), τότε θα έρθουν οι ΚΚΕδες (ή κανα άλλο κόμμα εδώ που τα λέμε;για διαφορετικούς λόγους βέβαια ο καθένας)

    3. επαναπροκύρηξη ΟΛΩΝ των θέσεων δημοσίου που δεν έχουν δοθεί μέσω ΑΣΕΠ και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί χωρίς ΑΣΕΠ να μην πιάνεται, τότε θα έρθει ο κηφήνας;
    και άμα έρθει, μας νοιάζει που ήτανε κηφήνας;

    4. σύνδεση ΟΛΩΝ των μισθών με τον κατώτατο και απαγόρευση να ξεπερνάνε οι συνολικές απολαβές π.χ. το τριπλάσιο του κατώτατου σε ΟΛΟ το δημοσιο, δικαστικους, ΔΕΚΟ κλπ κλπ
    τότε θα έρθουν μαζί σου οι ΓΕΝΟΠίτες;

    5. την άμεση νομιμοποίηση των παιδιών των μεταναστών, την θέσπιση ειδικού νόμου (αλά αντιτρομοκρατικού) που να είναι αντι-ρατσιστικός κ να κόβει κώλους σε όποιον επιτίθεται με ρατσιστικά κίνητρα,
    τότε θα έρθουν μαζί σου οι χρυσαυγίτες;
    (σόρρυ το όνομα-πλατείας τους είναι "300 Έλληνες")

    εντελώς στα πεταχτά έδωσα αυτά τα 5 (σαν παράδειγμα)...μην αρχίσει συζήτηση γιατί το 3 και όχι το ταδε, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ είναι...
    το point είναι αλλού...

    αστο διάολο μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε 5 προτάσεις

    τι φαίνεται όμως;
    οτι αυτοί οι τύποι ("η σιωπηρά μειοψηφία") δεν νοιάζονται να αλλάξει κάτι...ούτε και σκάνε για να αλλάξει κάτι...γιατί και με την προηγούμενη κατάσταση καλά βολεμένοι ήτανε (και γιαυτό ψηφίζανε ΠΑΣΟΚαρα)...και για τα όποια προβλήματα έφταιγε βασικά η αριστερά και όσοι γκρινιάζανε ήταν κολλημένοι αριστεροί...αμα δλδ ξαναέρθει η κατάσταση 2 χρόνια πριν, μια χαρά...κοινώς δώσε (επόμενε) πρόεδρε καμιά θεσούλα και καμιά επιχορηγησούλα και τελείωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε zaph, να στο πω αλλιώς. Εμείς καθόμαστε σε ένα τραπέζι και πάνω κάποιος έχει αφήσει λεφτά. Εγώ λοιπόν το σκέφτομαι: ν'απλώσω χέρι, ή θα μου την πεις; Αν εσύ ξαφνικά πεις "αποχωρώ διότι...." αυτομάτως εγώ τα παίρνω και φεύγω. Αν εσύ καθόσουν, ίσως να μην τα είχα πάρει, ή να μην είχα πάρει τόσα. Προσθετικά λοιπόν δεν θα ήταν και το χρέος μικρότερο; Αυτό είναι που σου λέω. Δεν σου λέω ότι πήγαν και έκλεβαν και έκαναν ρουσφέτια και ρεμούλες. Όχι. Με την στάση τους όμως τα ενεθάρρυναν που ως αποτέλεσμα πρακτικά δεν έχει κάποια διαφορά.

    Οκ, και για τον Μίκη διαφωνούμε. Γιατί δεν μου εξηγείς λοιπόν για ποιον λόγο τον θεωρείς επικίνδυνο ώστε να δω τουλάχιστον αν μου διαφεύγει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. partizana9/6/11 11:09

    εχω κουραστει να ακούω τα ιδια και τα ιδια για την 'αριστερα'.Και δεεν καταλαβαίνω πώς νομίζουμε ότι είναι οι άλλες 'αριστερές' στον κόσμο, ή αν έστω έχουμε ακούσει κάτι για μια άλλη 'αριστερά' πιο αποτελεσματική από τη δική μας. Το μόνο για το οποίο μπορείς να κατηγορήσεις την αριστερά είναι που σου λέει ότι για να λυθούν τα προβλήματά σου, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, έλα εσύ στην εξουσία και μη μου δίνεις εξουσιοδότηση να κάνω εγώ αυτά που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί. Κανονικά θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να ξεγελάσει όλους τους προπονητές κερκίδας, που όλο λένε αλλά ποτέ δεν κάνουν!!
    Τα αιτήματά σου, τα περισσότερα, είναι ίδια με αυτα τα μέτρα που έχει περάσει η κυβέρνηση (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, έλαχιστο εγγυημένο, ενιαίο μισθολόγιο- ένα πλέον δεν έχει εφαρμογή- προσλήψεις στο δημόσιο με ΑΣΕΠ, δεν θα υπάρχει πια δημόσιο και ουδείς θα σκίζεται να γίει δημόσιος υπάλληλος, διότι δε θα διαφέρει από τον ιδιωτικό τομέα).Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων σημαίνει εταιρίες πχ, δικογορικά γραφεία τεράστια με τους δικηγόρους πλέον υπαλλήλους, με αντίστοιχο μισθό κτλ (προσωπικά δε με χαλάει που ο δικηγοράκος θα γίνει υπάλληλος αλλά να μην έχουμε και καμία αυταπάτη ότι αν ανοίξει το επάγγελμα θα κερδίσουμε εμείς κάτι). ενιαίο μισθολόγιο προωθείται αλλά προς τα κάτω βέβαια και δεν νομίζω να κερδίζουμε τίποτα αν ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει κι αυτός 500 ευρώ όπως ο ιδιωτικός-το αιτημα πρέπει να είναι, να παίρνουν ΟΛΟΙ τουλάχιστον 1400 (μετά το 1000 βάλτε ό,τι πιστευετε) για να μπορούν ΟΛΟΙ να ζουν σαν άνθρωποι.βεβαια για την ολοκλήρωση του αιτήματος θα μπορούσαμε να πουμε και όχι στις απολύσεις, ασφάλιση για όλους, κτλ γιατί τι αλλάζει για τον ιδιωτικό υπάλληλο αν απλά διαλύσουν τον δημόσιο;τίποτα!!!Για την απονομή δικαιοσύνης θα συμφωνούσα αλλα ετσι πώς τα έχουν κάνει, δια νόμου δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου!
    τα άλλα με τη φορολόγηση εκκλησίας και μείωση εξοπλισμών συμφωνώ- βάλε να γυρίσουν και τα στρατά που είναι σε Βοσνία, Κοσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία κτλ και πληρώνουμε τους στρατόγκα@@@ους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @διον
    Δεν εχω να προσθεσω τπτ. Προσυπογραφω, με την παρατηρηση πως αποκλειεται ρεσε να ειναι ολοι πασοκοι, τι στο καλο!!!

    Ο τροπος σκεψης σου μου αρεσει, παντως :)

    Το προβλημα ειναι (νμζ το λεει και ο hades) πως ειναι πρακτικα αδυνατον αυτες οι συνελευσεις να δωσουν ενα ολικο στιγμα, οχι τοσο απο φοβο "μην φυγει κανενας" αλλα και απο εγγενη ....συστημικη ανικανοτητα (πως στο καλο μια πλατεια που χωρα 5000 ατομα να εκφρασει 400.000;)

    Θα μου πεις και στο νετ που μαζευονται και τα λενε, υπαρχει καποιο τετοιο πλαισιο προταση;;;

    Πολυ φοβαμαι πως οχι

    @hades
    Ναι ρε παιδι μου. ΝΑΙ. Αλλα να ξεχωριζουμε την πραξη, απο την μαλακια. Μαλακια που φευγεις απο το τραπεζι (ισως) αλλα οχι και ....παρανομη πραξη!

    Μου θυμιζει χαζομαρες που λεγανε παλια οι βιαστες (τα ηθελε ο κωλος της και τετοια). Ντροπης δηλαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @παρτιζανα
    "Τα αιτήματά σου, τα περισσότερα, είναι ίδια με αυτα τα μέτρα που έχει περάσει η κυβέρνηση"

    Νononono

    Kανενα τετοιο μετρο δεν εχει περαστει...τελεσιδικα. Μονο λογακια ακουμε (δες σε προηγουμενο ποστ γιατι λεμε πως "δεν ισχυει πως το μνημονιο απετυχε. Για να αποτυχει κατι πρεπει να εφαρμοστει πρωτα"). Ανοιξαν τα επαγγελματα των ...μακιγιερ (λεμε τωρα) αλλα οι φαρμακοποιοι, οι φορτηγατζηδες και οι δικηγοροι μενουν.

    Εταιρειες μπορουν να μπουν και τωρα, δεν το απαγορευει κανεις, αρκει να εχουν εναν..."υιο" δικηγορου πχ. Εγω σκεφτομαι τον νεο (δικηγορο, φαρμακοποιο κτλ) που ΔΕΝ ειναι τετοιος ο μπαμπας του για να του αφησει το μαγαζι και παιρνει πιπες στον παλιο για 500 ευρω μαυρα χωρις δυνατοτητα να κανει κατι μονος του μεχρι να....ανοιξει η θεση.

    Αυτο λεγεται κλειστη καστα. Ολιγοπωλιο κτλ. Μεσαιωνικες συνηθειες


    Το ενιαιο μισθολογιο το ακουμε εδω και αιωνες. Ακομα τπτ ομως. Το ποσα θα παιρνει ο καθενας ειναι σχετικο μετα. Ας γινει και εξισωση προς τα κατω. Τουλαχιστον να παυσουν οι αποφοιτοι δημοτικου που εκτελουν χρεη...μεταφορεα στο Υπ. Οικονομικων να παιρνουν πιο πολλα απο τους καθηγητες πανεπιστημιου. Για ονομα δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @all
    ρε σεις το νο 3 του διον με αρεσε παρα πολυ!!

    Ειναι τοσο καλο που....παρακαλω να λετε πως....το σκεφτηκα εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε zaph, την ξεχωρίζω το κέρατό μου, την ξεχωρίζω. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι όταν μιλάμε για πολιτική που πρακτικά είναι σαν το Χάος και το φαινόμενο της πεταλούδας, η μη συμμετοχή μπορεί να φέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.
    Πως αλλιώς να στο πω; Σκέψου το εξής: έχουμε Δημοκρατία που σημαίνει ότι συμμετέχουν όλοι. Αν αρχίσουν όλοι να μη συμμετέχουν και μείνει τελικώς μια ομάδα των δέκα, αυτομάτως θα έχουμε πάψει να έχουμε Δημοκρατία. Η ταμπέλα μόνο θα'χει μείνει και μάλιστα η αλλαγή θα έχει έρθει δίχως να'χει κουνήσει κανείς το δαχτυλάκι του. Μόνο διά της μη συμμετοχής. Κατάλαβες λοιπόν πως η μη συμμετοχή είναι εξίσου σημαντική;
    Ξαναλέω: δεν έγραψα ότι έφαγαν κι αυτοί. Ναι, οκ, συμφωνούμε. Το τελικό πρόσημο όμως ποιο είναι; Ότι υπάρχει Αριστερά στην χώρα; Ότι έχει θετικό πρόσημο; Εϊμαστε ικανοποιημένοι; Αυτό είναι που λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @μπρο
    όχι ΠΑΣΟΚοι, πασοκόγαυροι... το οποίο είναι νοοτροπία και ουχί κομματική τοποθέτηση (τα είπα στο προηγούμενο ποστ)...και άσχετο αλλά ναι, τι να κάνουμε τώρα, άμα τα βάλεις κάτω τα κουκιά, οι περισσότεροι έλληνες είναι ΠΑΣΟΚοι (και Νεοδημοκράτες)...μετά την εποχή Κόκκαλη, έγιναν απλά ΠΑΣΟΚογαυροι

    @αδης
    εγώ νομίζω οτι βασικά φταίνε οι Ε που δεν έριξαν μια παλμοσεξοδιαστροφική ακτίνα τεσλα να κάψουν το τραπέζι και τα χρήματα...οι αλήτες...
    (α για τον Μίκη υπάρχουν κ 2-3 λινκακια στο αρχικό ποστ απότι είδα)
    και εγώ σαν αριστερός είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την Αλέκα γιατί είναι το σεξουαλικό μου φετίχ, τρέχει τπτ;
    σιγά μην κατηγορήσω και τον Απόλλωνα Αθηνών (ή τον Αστέρα Εξαρχείων) για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου...

    @ανταρτισα
    νομίζω οτι πολλά θα λυθούν με σύνδεση ΟΛΩΝ των αμοιβων με τον κατώτατο μισθό (τον κατώτατο γενικά, όχι του δημοσίου)...
    (και βέβαια να τελειώνει το παραμύθι με τα μπλοκάκια κ τις συμβάσεις έργου)
    οπότε αμα θέλει π.χ. ο δικαστικός να πάρει 5 χιλιάρικια θα πρέπει να έχει στο μυαλό του οτι θα πρέπει ο κατώτατος να είναι 1,5 χιλιάρικο (τυχαία τα νούμερα)...τα ίδια ο πολιτικός κλπ κλπ

    οπότε δεν θα ψηφίζονται τόσο εύκολα τα αίσχη ούτε και θα βγαίνουν τόσο εύκολα π.χ. όλες οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές
    και μην ακούσω μαλακίες οτι τα παιδιά πρέπει να παίρνουν μεγάλους μισθούς για να μην χρηματίζονται γιατι:
    1. είδαμε τόσα χρόνια
    2. άμα αυτό σε κρατάει απο το να χρηματιστείς τότε είσαι για το πέος (κ αργά ή γρήγορα θα χρηματιστείς)

    έτσι τελοσπάντων κατασκευάζεται μια κοινωνική συνοχή, όταν όλοι σχετίζονται με τους βρισκόμενους στην χειρότερη θέση (κ όχι αυτούς που είναι στην καλύτερη όπως κάνουν οι ξεφτιλισμένοι δικαστικοί)

    @μπρο
    έχω κ άλλα καλά, αλλά θα τα κυκλοφορήσω σε ενα μπεστ οφ διπλό τσιντι, γιατί μου τα κλέβουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να κάνω μια αφελή ερώτηση;
    Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι ότι κανένας "αριστερός" δεν έχει βάλει δάχτυλο στο μελάκι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1.γιατί δεν είχε την κουτάλα...
    2. γιατί "σιγά μην κατηγορήσω και τον Απόλλωνα Αθηνών (ή τον Αστέρα Εξαρχείων) για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.Ναι σαφώς δεν είχε την κουτάλα, αλλά είχε τρόπο να κουνήσει ρόπαλο πάνω από κεφάλια
    2. Δε μίλησα για ισοκατανομή ευθύνης, αλλά για περίπου ομοιόμορφη κατανομή πιθανότητας λαμογιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1. το ρόπαλο δεν είναι κουτάλα
    2. είναι σύνθετη συνάρτηση πιθανότητας...πρέπει να μπει μέσα η πρόσβαση, η ευκαιρία, ο ψυχολογικός παράγοντας, ο πρότερος βίος, τα στοιχεία κλπ κλπ

    αλλά τεσπα και ο Αστέρας Εξαρχείων μπορεί να έχει κάνει μαλακίες αλλά άμα κάποιος σε μια συζήτηση για το τι φταίει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επιμένει να λέει για τον Αστέρα Εξαρχείων τότε κρίνεται τουλάχιστον ύποπτος (ή βλαξ)

    και για κατακ(εφα)λειδα, εσύ (εγώ) πρέπει να κατεβάσεις μια πρόταση που να βγάζει απέξω τα λαμόγια ΚΑΙ του αστέρα εξαρχείων (λέμε τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η σωστή ερώτηση νομίζω οτι είναι "πως είμαστε τόσο σίγουροι οτι ο αριστερός αν έχει την ευκαιρία (=κουτάλα) ΔΕΝ θα βάλει το χέρι του στο μέλι;"

    και η απάντηση είναι οτι δεν είμαστε...και οτι δεν μπορείς να στηρίζεις το κοινωνικοπολιτικό σύστημα σε τέτοιες δοξασίες γιατί τότε είσαι πασοκόγαυρος
    (οι δεξιοί κακοί, ευτυχώς μας έσωσε ο Γιωργάκης, ουγκ)

    πρέπει να βάλεις τέτοιο πλαίσιο, αρχές και έλεγχο που να σε προστατεύουν απο τέτοια ενδεχόμενα
    (και όχι απλά να φωνάζεις "να φύγουν αυτοί")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όχι ρε εννοείται. Δίκη προθέσεων ή λιγούρας θα κάνουμε;;;

    Απλά έχω την ενδύπωση πως έχουν πλουτίσει αρκετά και μερικοί που δε δικαιολογούνται εκ θέσεως να έχουν πλουτίσει και αναρωτιέμαι γιατί να δώσεις σε αυτόν τον άκυρο μίζα π.χ. Και το μόνο που έχω ως λύση είναι "για να μην αρχίσει να γκαρίζει και σου φέρει μεγάλες αντιστάσεις".
    κατάλαβες το πνεύμα μου;
    Δε λέω βέβαια πως ΑΥΤΟΣ είναι το κεντρικό πρόβλημα, αλλά δεν τον λέω και Άγιο επειδή απλά δεν έφαγε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @hades
    Ναι ρε συ. Οκ. Και τα λοιπα. Αλλα οχι και να λεμε πως υπεθυνοι ειναι οι μη κυβερνωντες επειδη δεν τους γουσταρουμε. Αμα ειναι ετσι φταιει ο Αδωνις για ολα και καθαρισαμε!

    Αριστερα στην χωρα υπαρχει και παραυπαρχει. Δεν υπαρχει "πραγματικη" "ή μη πραγματικη αριστερα". Με αυτο το σκεπτικο και οι ιεροεξεταστες δεν ηταν πραγματικοι χριστιανοι. Χαζομαρες θα λεμε τωρα; Αριστερα υπαρχει λοιπον και θελει χοντρο ρεγουλαρισμα. Αλλο το να αλλο τ΄ αλλο.

    @διον
    Σε φορμες σε βρισκω!!

    (@ hades
    θες και αλλα; Παρε αυτο http://agonespoliton.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html.
    )

    @εσταριαν
    Δες και την απαντηση μου στον hades. Αμα ειναι ετσαε να φταιει για ολα ο Γεωργιαδης ή η ΧΑ που δεν τους παω. Μπορει να ειναι μαλακες, ακομα και ενισχυμενοι ως παρακρατος, αλλα δεν κυβερνησαν γαμω το κερατο μου. Κατανοητον; Τα αλλα ειναι υποθετικα ερωτηματα στα οποια ως γνωστων δεν παιζει απαντηση. Να χαμε να λεγαμε δηλαδης.

    Εμ αμα απο την μεταπολιτευση και δωθε εχουν κυβερνησει 25 χρονια το πασοκ (;) και τα ρεστα η ΝΔ ε, αυτοι φταινε.

    (υποψιν πως δεν καταδικαζουμε συλληβδην κτλ κτλ. Υπηρχε τεραστια -τηρουμενων των αναλογιων- αναπτυξη και ευημερια. Οι χρονιες παθογενειες ομως του Ελ κρατους παρεμειναν και ισχυροποιηθηκαν.)

    Και αμα τωρα η αριστερα δεν θελει να παιξει μπαλα με τους όρους τους καλα κανει. Οπως λεει και ο λαος "εσεις τα κανατε σκατα, εσεις να τα καθαρισετε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. άγιοι δεν υπάρχουν για τους αριστερούς.
    καμία παράταξη δεν έχει άγιους και δεν περιμένουμε απο άγιους να μας σώσουν...
    (η ορθόδοξη θεωρία λέει άλλωστε οτι ο άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σε συγκεκριμένο (καπιταλιστικό) σύστημα είναι κατά πάσα πιθανότητα για το πέος (γιαυτό και για ενα χρονικό διάστημα θα χρειαστεί δικτατορία του προλεταριάτου μέχρι να φύγει αυτή η σάπια νοοτροπία κλπ κλπ μην αρχίσω εδώ τα παλαιοκομμουνιστικά))

    γενικά πάντως να προσέχουμε να μην καταλήξουμε να κατηγορούμε τους Ε, τον Αστερα Εξαρχείων και οποιονδήποτε άλλον ΕΚΤΟΣ απο αυτούς που φταίνε, γιατί είναι αισχρό και γελοίο...
    και τελικά ποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, οι Αλέκοι ή ο ανώνυμος ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ (που όλο κ κάτι θα έχει αρπάξει σαν αντιπαροχή);

    και η δικαιολογία οτι "εγώ ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί η αριστερά μαλακιζότανε, άρα φταίει αυτή", είναι για το πέος...με κανα 12αρι υπογραφές φτιάχνεις κόμμα άμα δε σε αρέσει κανένα απο τα διαθέσιμα...
    δε λέει το σύνταγμα (ούτε κ καμία λογική) οτι "αμα δε σε αρέσει κανένα κόμμα, ψήφιζε αυτό που θα σε βολέψει και δε φταις εσύ, φταίνε οι άλλοι που δε σε εκφράζουνε, εσύ έχεις δίκιο, βγες και αποπάνω τώρα"

    Το θέμα πάντως παραμένει, άμα φωνάζεις "να φύγει αυτός" και δεν λες τι πρέπει να έρθει, τι σκατά εξασφάλιση έχεις οτι ο επόμενος θα είναι οκ;
    και που στηρίζεσαι;
    φύγε εσύ, έλα εσύ μέχρι να έρθει ο απόστολος (γκλέτσος) Κυριού να μας σώσει;

    όχι, πρέπει να δουλεύεις/φωνάζεις/φροντίσεις ώστε να μπουν κατευθυντήριες γραμμές για δίκαιο (ή τουλάχιστον δικαιότερο) σύστημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τα πρόσωπα

    και αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια ούτε με κραυγές και γαβγίσματα αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προτάσεις

    και άμα αυτά για κάποιους είναι "δυσνόητα", "κούραση", "κομματικά" τότε πράγματι έχουμε χρεοκοπήσει... σαν έμψυχο δυναμικό όμως (σαν έθνος αν θέλετε), και όχι οικονομικά αλλά πνευματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βεβαιως και να θυμομαστε πως και εμεις οι ψηφοφοροι δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων αλλα αυτο το εχω αναλυσει και ξανααναλυσει και βαριεμαι.

    Συνοψις
    * Εχουμε και το αλλοθι της μαλακιας ως πολιτες.
    * Μπορει και να μετανιωσαμε
    * Καμια κυβερνηση δεν θυμαμαι που να εκανε αυτα για τα οποια τελικα ψηφιστηκε.
    * Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. επιμύθιο:
    τι μέλλει πράττειν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ChrisMrSly9/6/11 15:39

    Λοιπόν, να πω τι κατάλαβα από τη λογική του Hades.


    Έχεις ένα φίλο. Μια μέρα τρελαίνεσαι, τον περνάς για ροτβάιλερ, τον βουτάς, τον δένεις στην αυλή σου, του πετάς κόκκαλα και τον λες Ρίνγκο (σημ.: μπορεί και το πραγματικό όνομα του φίλου να είναι Ρίνγκο). Τον βάζεις να σου φυλάει την αυλή.

    Μια νύχτα ο Ρίνγκο πέφτει να κοιμηθεί, και τότε βρίσκει ευκαιρία ο Σάιμον Τέμπλαρ μαζί με τους Ocean's 42 να μπει στο σπίτι και να στο κάνει καλοκαιρνό ναούμ'. Εσύ λοιπόν όταν ξυπνάς και σου έχουν κλέψει μέχρι και τους τοίχους, δίνεις το 50% της ευθύνης στον Τέμπλαρ και τους 42, και το άλλο 50% στον Ρίνγκο που έπεσε για ύπνο.

    Κοινώς, και ο Ρίνγκο και οι χολυγουντιανοί λήσταρχοι φταίνε στον ίδιο βαθμό. Πετάς λοιπόν φόλα στον Ρίνγκο, τον θάβεις στην αυλή και ψάχνεις για τον επόμενο. Βρίσκεις έναν άλλο φίλο, τον οποίο βαφτίζεις Τέντι Ρούσβελτ και ούτω καθεξής. Repeat as needed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oblivion9/6/11 15:47

    Έχοντας διαβάσει στα γρήγορα το ποστ σου και έχοντας πηδήξει και τα 32 σχόλια (όχι με την σνομπ έννοια:P,εξεταστική γαρ) ,έρχομαι φουριόζος για να γίνω γραφικός:

    Σόρρυ,αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ έξοδος ή μη έξοδος από το Ευρώ,αναδιάρθρωση ή όχι του χρέους, αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι κάτι βαθύτερο.Γιατί με το να περιοριζόμαστε σε συστημικές λύσεις,απορρίπτοντας τις άλλες ως "ουτοπικές", γινόμαστε συνυπεύθυνοι.Τα κόμματα της αριστεράς,φορείς της ανατροπής (αρχίδια) ,έχουν αποτύχει παταγωδώς σε κάθε σημείο.Δεν μπορούν να εμπνεύσουν και ως εκ τούτου αυτά τα χρόνια κρατούσαν μια θέση άμυνας.Έσερναν καμιά φωνή αν πείραζαν κάνα μετανάστη ή συζητούσαν στα Εξάρχεια και στο Θέσεις για τον Αλτουσέρ και τον Πουλαντζά.
    Σόρρυ,αλλά στην παρούσα συγκυρία ,δεν είναι δυνατόν το πρόταγμα του "κινήματος" να είναι (με τις ευλογίες των αριστερών γκρουπούσκουλων) "μισθοί και συντάξεις" και "έξω το ΔΝΤ".Δεν βλέπω σε τι διαφέρει αυτό από την ζήτηση για ένα πιο "ανθρώπινο Πασόκ".Αυτός είναι ο "αντικαπιταλισμός" τους.Δυστυχώς η αριστερά όχι μόνο δεν έχει "απομαρξιστοποιηθεί", αλλά ούτε καν έχει "απολενινοποιηθεί"(και μέρος της δεν έχει ούτε αποσταλινοποιηθεί).Ένα γαμημένο απολίθωμα.Μηδενική φαντασία στην εξουσία με λίγα λόγια.

    (σόρρυ για την γκρίνια:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Νηφάλια τοποθέτηση γενικά και οι προτάσεις σωστές.

    Όμως το ερώτημα είναι αν ο μέσος διαμαρτυρόμενος Βολιβιανός κοκολέρο (aka Έλληνας πολίτης) τα συλλαμβάνει αυτά.

    Προφανώς ΔΕΝ. Ποιος θα τον πάρει από το χεράκι; Κάποιος Κινέζος πολιτικός; (aka Έλλην Μαυρογυαλούρος)

    Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Όπως και το ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον οικονομικό νεοβόθρο, αλλά απλά στο μάτι του βόθροκυκλώνα.

    Όπερ και το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεφουσκώσει το φαινόμενο με την θερινή ραστώνη. Τα άλλα πιο αισιόδοξα (και απαισιόδοξα) σενάρια παίζουν με μικρότερες πιθανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. partizana9/6/11 18:28

    για το πεος!!εγραφα τοση ωρα αλλά χάθηκε το σχόλιο!τα ξαναλέω λοιπον:
    Νομίζω κατάλαβα τι λες αλλά πάλι έχω τις ενστασεις μου.Ας παρουμε τα φαρμακεία και το δικαστικό.
    Σε μια εποχή που το διακίωμα στην περίθαλψη το έχουν όλο και λιγότεροι, την ωρα που το φαρμακο έχει γίνει εμπόρευμα- οποιος έχει το αγοράζει, όποιος δεν έχει ας ψοφήσει-με νοιάζει εμένα πώς βγαίενι η άδεια του φαρμακείου ή ποιος θα είναι ο φαρμακοποιός;μήπως αν απελευθερωθεί το επάγγελμα θα αλλάξει αυτό το πρόβλημα, μήπως εγώ που δεν εχω μπαμπά φαρμακοποιο θα ανοίξω φαρμακείο, από τη στιγμή που δεν έχω λεφτά;
    Αν υποθέσουμε ότι δικαστικός δε θα παίρνει πλέον 4000 το μήνα αλλά 1500, αυτα που περισσεύουν θα γυρίσουν σε μένα;Θα γίνουνν σχολεία, νοσοκομεία, περισσότεροι δικαστικοί ( και πιο δίκαιοι)για να τελειώνω πιο γρήγορα τις υποθέσεις μου κτλ; όχι γιατί ολα αυτα που μαζεύουν από το πετσόκομμα πάνε στις επιχειρήσεις, στους εφοπλιστές, στις τράπεζες κτλ ως ενίσχυση, φοροαπαλλαγή, επιχορήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εντυπώσεις από μια λαϊκή συνέλευση:
    http://mygranma.wordpress.com/2011/05/30/syntagmalikelikelikelikelike/#comment-18893

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. εντυπώσεις απο Κάιρο:
    http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E1%F6%F1%E9%EA%DE/14572-%EA%E1%FA%F1%EF-%EC%F0%E1%EE%DF%F2-%EC%E1%ED%F4%DE%EB%E1-%EA%E1%DF-%E1%ED%DE%E8%E9%EA%E5%F2-%F0%F1%EF%F4%DC%F3%E5%E9%F2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @dion
    Αυτο που λεω και λες και συ:)

    Δηλαδη, πως καλη η αγανακτηση αλλα πρεπει να δωσει και 5 πραγματα σαν μπουσουλα για να δουμε τελικα τι ειναι και τι θελουν και τουτοι. Αν και η ανταποκριση του αθλιου (αναμενομενα) δεν δινει αισιοδοξα μηνυματα.

    Απο την αλλη ειναι λογικο. Που να μαθει ο ΕΛληνας την αμεση δημοκρατια; Σε λιγο να δεις που θα βγαλουν ψηφισμα για ...απεμπλοκη απο την Λιβυη, το Ιρακ, θα ζητησουν παγκοσμια ειρηνη και θα βγαλουν σχεδιο για το ....μεθαυριο μετα την πτωση του καπιταλισμου.


    Οχι ρε παιδια. Οπως λες και συ, 5 πραγματα, απλα και νοστιμα και ωραια. Αλλα πρεπει να βγουν.

    @chrisMrSly

    O hades υπερασπιζεται ...χαμενη υποθεση και το ξερει :)
    .....
    μαλλον εχει προσωπικα με τον Αλαβανο !

    @oblivion
    Ρεσε εδω δεν μπορουμε να κανονισουμε τα δικα μας, εσυ ερχεσαι και με λες τι χρειαζεται η Ευρωπη;


    Εμενα με αρεσουν τα ονειροποληματα και "ενας καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο" πχ με ....ελκύει !

    Γιατι να ειναι η αριστερα ντε και καλα φορεας ανατροπης; Φορεας λογικης και ανθρωπισμου δεν πρεπει να ειναι;;

    @polsemannen
    Ως συνήθως δεν έχω να προσθεσω κατι. Συμφωνουμε!

    @partizana
    "με νοιάζει εμένα πώς βγαίενι η άδεια του φαρμακείου ή ποιος θα είναι ο φαρμακοποιός"

    Προσωπικα δεν νοιαζει κανεναν. Αυτον που ειναι ανεργος πτυχιουχος και θελει να εργαστει ομως τον νοιαζει και τον κοφττει διοτι εδω ερχεται ενα κρατος και του λεει πως "εδω δεν μπορεις, τελεια και παυλα"... και μετα τον στελνει με το ζορι ....υπαλληλο σε καποιον ο οποιος το μοναδικό προσον του ειναι το οτι το ....βρηκε απο το μπαμπα του. Δημοκρατικο ε;

    Στα υπολοιπα με μπερδευεις και δεν πιανω που το πας.


    @a8lios
    Ευχαριστω για την ανταποκριση. Δεν μπορω να πω πως πεφτω απο τα συννεφα (δες και την απαντηση στο dion). Λογικα ειναι αυτο που περιγραφει ο hades. Και ειναι λογικο (οπως λες και εσυ) με τοσο κοσμο εκει περα. Η ερωτηση μου ειναι αν ο δικτυακος συντονισμος περιοριζεται μονο στον.....συντονισμο και οχι στην διατυπωση καποιων θεσεων που να μην ειναι εκθεση ιδεων και οχι αλλη πεινα στον πλανητη και τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. partizana9/6/11 22:35

    Στην ιδια λογική κινείται το σκεπτικό μου: πρέπει να μας νοιάζει η ουσία του προβλήματος και όχι οι εκφάνσεις του!!!!
    Για το φαρμακοποιό τον αγαπημένο μας:πρέπει να μας νοιάζει το φάρμακο ως αγαθό, ως κάτι που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση και θα έπρεπε η περίθαλψη να εξασφαλίζεται για όλους!Αν η κουβέντα μείνει στο ποιος έχει δικαίωμα να ανοίξει φαρμακείο, χάνουμε το κύριο!!!εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία και ουδείς πλέον δε θα δικαιούται ασφάλιση και εμείς καθόμαστε να δούμε ποιος θα ανοίξει το φαρμακείο.με άλλα λόγια θα έπρεπε στα αιτήματα σου να μπει κάτι τέτοιο: Δημοσια, καθολική ασφάλιση για όλους, περίθαλψη, υγεία για όλους και όχι απελευθερώση των κλειστών επαγγελμάτων!

    Για αυτό που ρωτας αν ειναι δημοκρατικό. δεν είναι.Ούτε είναι όμως δημοκρατικό να μπορεί να ανοίγει φαρμακείο μόνο οποιανού ο μπαμπάς έχει λεφτά!!!!γιατί αυτό θα γίνει. Μάλλον αυτό που θα γίνει θα είναι να ανοίξουν πάλι μεγάλες εταιρίες φαρμακεία, κάτι σαν Καρφουρ- φαρμακεία ένα πράμα.
    Ελπίζω να διευκρύνησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. manifoldios10/6/11 00:22

    zaphod εσυ πως προτεινεις να αντιδρασουμε στo μαυρο μελλον να περιμενουμε και να αναλυουμε για το μνημονιο 41 αν στην διαδηλωση ηταν φασιστες, ο μικης, ο αλαβανος, ο σορος, η cia ,και απο πισω να περνανε τα μετρα για την επικρατηση του χειροτερου νεοφιλελευθερισμου και καταπιεσης ;
    Πιστευω οτι ενας απο τους λογους για τους οποιους η αριστερα δεν θα αποκτησει συντομα την ευθυνη για τα των κοινων μας βρισκεται στην επισκοπηση των παραπανω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @zaphod

    Μα είπα θα γίνω γραφικός, αλλά μην ξεχνάς πως "σύνορα" δεν υπάρχουν πλέον,παρόλο που το Αιγαίο ΔΕΝ ανήκει στα ψάρια του.Ο καπιταλισμός πως είναι δυνατόν να γίνει ανθρώπινος?Πέρα από το ασύμβατο του καπιταλισμού-ανθρωπισμού σε ένα χωράφι με πεπερασμένους πόρους,θες να με βάλεις να ψάχνω για το πως ο καπιταλισμός σε 200 χρόνια γάμησε το περιβάλλον (θυμίζω καπιταλισμός=διαρκής ανάπτυξη παραγωγικών δυνάμεων, κάτι που θαύμαζε ο καρολος) ή το ότι 1/10 των 7 δις απολαμβάνουν το 84% των πόρων?Για τα γαμω-blackberry και iphone που θέλουν τα κριάρια (σορρυ αν έχεις:P) ξέρουμε πως αυτοκτονούν 7-8 άτομα τον μήνα στην foxconn στην Κίνα που σκατά είναι?

    Γιαυτό λέω σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο,τι είναι να γίνει.Αλλιώς το εμπάργκο και η αλβανοποίηση είναι αναπόφευκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. min to jempoyrdeleyete teleios re k diabaste to arxiko post k ta sxolia prin grapsete (mporei tin papantza sas na tin exoyme xilioanalisei/apantisei parapano)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @partizana
    Κατα τα φαινομενα δεν θα ειχαμε προβλημα να ειχαμε και σκλαβους στα φαρμακεια, νοσοκομεια κτλ αρκει
    α) να ηταν καθολικη η ασφαλιση κτλ
    και
    β) να μην ειχαμε "εταιρειες". ου σιξ σιξ σιξ.

    καταλαβαινω τι λες, αλλα να θυμασαι πως τα κοινωνικα δικαιωματα (πχ ασφαλιση, περιθαλψη κτλ) πανε πακετο με το δικαιωμα στην αξιοπρεπη εργασια.


    @manifoldios
    Εγω πιστευω πως δεν σε καταλαβα καλως. Αν νομίζεις πως η επανασταση (με η χωρις εισαγωγικα) θα ερθει με τον Μικη και λοιπους εγω παω πασο. Αν νομίζεις πως οι εναλλακτιεκς που προτεινονται τοσο ευκολα (πχ αρνηση χρεους, επιστροφη στην δραχμη, φθηνος δανεισμος απο τους...Κινέζους (!) κτλ) ειναι λυσεις πανακεια και ολοι οι αλλοι ειναι μαλακες (η/και πρακτορες) ε, τοτε διαφωνω. Τα πραγματα ειναι αρκουντως περιπλοκα και ΔΕΝ λυνονται με το ξιφος.

    Αλλά: πρεπει να δωθουν αρχες πισω απο τις οποιες ΔΕΝ παμε ασχετως μνημονιου ή μη. Η partizana πχ έβαλε (σωστα μεν, οχι πολυ πετυχημενα κατα τη γνωμη μου) το ζητημα της καθολικης περιθαλψης. Αυτο ειναι για μενα κατι στο οποιο ειμαι ανυποχωρητος ασχετος μνημονιου, καπιταλισμου ή τι

    @oblivion
    "για το πως ο καπιταλισμός σε 200 χρόνια γάμησε το περιβάλλον"

    !

    Σφαλμα πρωτον. Ο ανθρωπος γαμησε το περιβαλλον και η τεχνικη/πληθυσμιακη του προοδος και αναπτυξη.

    Το περιβαλλον ειχε καταστραφει κατα το παρελθον σε μη καπιταλιστικες κοινωνιες (χμμμμ θυμησου σχετικα ποστ για τον jared diamond). Τωρα που εχουμε και τα μεσα....καλά είσαι!

    Οι Σοβιετικοι εκαναν (btw) πολυ χειροτερα (λογικά) στο περιβάλλον διοτι εκει δεν ....επιτρεποταν σε κάποιον να γκρινιάζει όπως εδω η wwf ή η greenpeace για παράδειγμα. Ασε που η περιβαλοντικη ευαισθησια ειναι σχετικα καινουργιο φρουτο.

    Eπισης για την ανισοτητα στην κατανομη πορων δεν λες κατι καινουργιο. Ασε που ο καπιταλισμος σημανε προοδο σε αυτον τον τομεα σε σχεση με τα προηγουμενα. Γι αυτο και γκρινιαζουμε οταν ο καπιταλισμος (οπως τωρα) τεινει να μεταμορφωθει σε νεοφεουδαρχια, οταν τα ραντιερικα στοιχεια του (καλη ωρα οι...επενδυτες) αρχιζουν και παιρνουν ψηλα τον αμανε.

    Ο καπιταλισμος φιλτατε ειναι τεραστια προοδος σε σχεση με τα προηγουμενα :)


    Α, πριν αρχισουμε να μιλαμε για την Ευρωπη συνολικα, καλο θα ηταν να γινουμε και μεις και λιγο ευρωπη. Με τα καλα της και τα κακα της.

    @dion
    1. Σωστός
    2. Κοψε τα greeklish, κανω μιση ωρα να ξεβγάλω μια γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σένια η απάντηση σου, αν και σε 1 σχόλιο (άντε 2) δεν μπορείς να πεις πολλά.

    "Σφαλμα πρωτον. Ο ανθρωπος γαμησε το περιβαλλον και η τεχνικη/πληθυσμιακη του προοδος και αναπτυξη."

    Εν μέρει σωστός.Ήδη από τον Weber (αν δεν κάνω λάθος) όμως είναι γνωστό πως καπιταλισμός δεν είναι απλά ένα οικονομικό σύστημα, αλλά κοινωνικό.Αυτό βέβαια πάει πολύ πίσω και έχει να κάνει και με το πρόταγμα της κυριαρχίας πάνω στην φύση κατά την βιομηχανική ανάπτυξη και που συνέβαλε εν τέλει (όχι μόνο αυτό) στο να φτάσουμε να ανάγεται μέχρι και η ζωή σε αξία και εμπόρευμα.Όχι λοιπόν φίλε zaphod, ο καπιταλισμός δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την κοινωνία και τους ανθρώπους.Προφανώς για η κατάργησή του δεν είναι νομικό θέμα ,αλλά θέμα συνείδησης.

    Και τι μου αναφέρεις τους Σοβιετικούς?
    α)ήταν ολοκληρωτισμός
    β)ήταν καπιταλισμός γραφειοκρατικού τύπου.
    Μην εγκλωβίζεσαι και εσύ σε Μανδραβελικά δίπολα καπιταλισμός-ΕΣΣΔ.Το 2ο δεν ασπρίζει το πρώτο.

    Επίσης εγώ μιλάω για οικολογία και όχι οικωλογία.Αυτή η μόδα περί περιβάλλοντος και "πάμε να βγάλουμε τσίχλες από την Ερμού" ή οι δεντροφυτεύσεις του σκάι με αφήνουν παγερά αδιάφορο.Όπως και οι "φιλάνθρωποι",έτσι και οι atenistas δεν λύνουν πρόβλημα, αποτελούν όμως μέρος του...

    "Eπισης για την ανισοτητα στην κατανομη πορων δεν λες κατι καινουργιο. Ασε που ο καπιταλισμος σημανε προοδο σε αυτον τον τομεα σε σχεση με τα προηγουμενα. Γι αυτο και γκρινιαζουμε οταν ο καπιταλισμος (οπως τωρα) τεινει να μεταμορφωθει σε νεοφεουδαρχια, οταν τα ραντιερικα στοιχεια του (καλη ωρα οι...επενδυτες) αρχιζουν και παιρνουν ψηλα τον αμανε."

    Ναι οκ.Πρόσεχε γιατί είσαι στα νερά του Ανδριανόπουλου.Η ιστορία δεν είναι το αποτέλεσμα μιας ratio διαδικασίας,με τελικό αποτέλεσμα τον καπιταλισμό (ή κομμουνισμό).Κράζοντας το καπιταλιστικό σύστημα (παραγωγή,κοινωνικές σχέσεις κλπ)δεν προτρέπω να γυρίσουμε στην φεουδαρχία.Ως εκ τούτου θεωρώ γελοίο (με το συμπάθιο) να κοιτάμε "πίσω" και να κλείνουμε τα μάτια στο μέλλον.Τα ίδια θα έλεγαν και οι παπάδες επί βυζαντίου για τους "ειδωλολάτρες".

    "Ο καπιταλισμος φιλτατε ειναι τεραστια προοδος σε σχεση με τα προηγουμενα :)"

    Μόνο όσων αφορά την τεχνική πρόοδο.Αν προσπαθήσεις να επεκτείνεις αυτήν "πρόοδο" σε θέματα πχ δικαιωμάτων είσαι εντελώς offside.Αυτά είναι κερδήθηκαν ενάντια στον καπιταλισμό.Οι ελευθερίες σου δεν είναι δώρο των καπιταλιστών και του Κράτους, αλλά εργατικών και κοινωνικών κινημάτων.

    Αν θυμάμαι καλά , ο Μαρξ είχε πει για τους σύγχρονούς του ιστορικούς πως "για αυτούς υπήρξε Ιστορία,αλλά δεν υπάρχει πια", κράζοντας ουσιαστικά το φαντασιακό που θέλει τον καπιταλισμό να είναι η ενσάρκωση της ορθολογικότητας.

    http://autonomosteki.espivblogs.net/2011/05/16/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @oblivion
    "ο καπιταλισμός δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την κοινωνία και τους ανθρώπους"

    Δεν ειπα κατι διαφορετικο.

    Τους Σοβιετικοι τους εφερα σαν αντιπαραδειγμα διαφορετικου συστηματος. Θα ηθελες ισως τους Μαγια ή τους πρωτους κατοικους της σημερινης Παλαιστινης; (εκει που τωρα ειναι ερημος υπηρχαν παλαιοτερα κατι δασαρες ΝΑ με το συμπαθειο. Αλλα δωσε χρονο στον ανθρωπο και δεν μενει χριστος)

    Μανδραβελη να σε πει η γιαγια σου!


    Οπως και Ανδριανοπουλο! Ουουου!! Αν υπαρχει εκπροσωπος της νεοφεουδαρχιας μεγαλυτερος απο τον Ανδριανοπουλο να με τηλεγραφησεις!!

    "Αν προσπαθήσεις να επεκτείνεις αυτήν "πρόοδο" σε θέματα πχ δικαιωμάτων είσαι εντελώς offside."

    Nononono. Παντα τα δικαιωματα κερδιζονται ΕΝΑΝΤΙΑ στο συστημα. Αλλα τι δικαιωματα εδινε η φεουδαρχια, τι η ελεω θεου μοναρχια και τι ο καπιταλισμος (δηλαδη επετρεπε για το συμφερρον του κεφαλαιου, αλλα who cares).

    Επι μοναρχιας πχ δεν ειχε προβλημα ο king Λουι ο ταδες να πει σφαχτε μια πολυ οταν του πηγαινε κοντρα. Ε, οσο να ναι τα πραγματα εχουν εξελιχθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άρα συμφωνείς μαζί μου:P

    Δεν με ενδιαφέρει μια ιστορική/βιβλιογραφική αναδρομή και σύγκριση συστημάτων.Απλά σου τόνισα πως είναι λάθος ειδικά ετούτη της στιγμή ,σε κάθε "αντικαπιταλιστικο" λόγο (τα αριστερά κόμματα έχουν καπιταλιστικό λόγο και "ας μην το ξέρουν") να το γυρνάμε στο παρελθόν.

    Έχω μάθημα όμως:P.Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ξεκολάτε
    τα συστήματα και οι πολιτικές δεν ορίζονται μονοσήμαντα, ούτε με μαγικές λέξεις-ξόρκια
    γιαυτό και ο "καπιταλισμός" μπορεί να γίνει ανθρώπινος, και ο "σοσιαλισμός" μπορεί να γίνει απάνθρωπος...
    ανθρώπινα δημιουργήματα είναι και εφαρμόζονται απο ανθρώπους
    τώρα το αν σαν σύλληψη το ενα είναι καλύτερο απο το άλλο είναι μεγάλη κουβέντα και όταν μπουν στην μέση και τα παραδείγματα (δλδ οι εφαρμογές) γίνεται μπουρδέλο, οπότε λίγο νόημα έχει

    η ουσία είναι οτι τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος έκανε (γενικά-χοντρικά) βήματα μπροστά (όσον αφορά δικαιώματα κλπ) αλλά μετά την πτώση του ερυθρού κινδύνου πάμε πίσω ολοταχώς που έλεγε ο Μακα(φ)ριότατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και επαναφέρω τη μπάλα εντός γηπέδου και λέω το εξής:

    έχω μια αίσθηση ότι στήνεται σιγά σιγά το εξής σκηνικό:

    "εμείς βγήκαμε στις πλατείες αλλά δεν μας στήριξε η αριστερά (ή μας σαμπόταρε η αριστερά ή προσπάθησε να μας καπελώσει η αριστερά), οπότε απογοητευτήκαμε γιατί όλοι σκατά είναι κ δεν γίνεται τπτ κλπ κλπ (τα γνωστά) και γιαυτό και τώρα ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ (και ΝΔ- ανάλογα τα γούστα)που είναι ρεαλιστές, έχουν σχέδιο, τους είδαμε άλλωστε κ τους αριστερούς κλπ κλπ"

    το βλέπω δλδ το κακό να έρχεται καταπάνω μου με δρασκελιές...
    (να σημειωθεί η ημερομηνία παρακαλώ και όταν το ακούσετε πρώτη φορά, να με θυμηθείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. A certain crazed alien penguin10/6/11 16:18

    (*ονειροπόλο, μη πρακτικό σεντόνι*)
    Κατ'αρχάς, το σύστημα στις Σοβιετίες ήταν τόσο "σοσιαλιστικό", όσο είναι "ελεύθερη" η αγορά του υπαρκτού καπιταλισμού σήμερα. Κομμουνισμός σημαίνει κατοχή των μέσων παραγωγής και του προϊόντος που προκύπτει μέσω της χρήσης τους από τον εργάτη που εργάζεται σε αυτά και όχι νταβατζιλίκι του διορισμένου κομισαρίου στο όνομα της δικτατορίας του προλεταριάτου, οπότε έχουμε φεουδαρχικά αίσχη αναλόγου τύπου με τα αίσχη των Τυδώρ και των Βουρβώνων.
    Ομοίως πορεύεται και ο σημερινός υπαρκτός καπιταλισμός. Αν έβλεπε το χάλι ο θείος Άνταμ Σμίθ θα ξέρναγε. Η αληθινά ελεύθερη αγορά προϋποθέτει ισοτιμία και σχετική ισοδυναμία μεταξύ των εισερχομένων σε αυτή, ισοδυναμία που συνίσταται στην ισότητα ευκαιριών που πραγματώνεται μέσω της ισότητας απέναντι στο νόμο και του διαχωρισμού αγοράς και εξουσίας. Φυσικά και δε γίνεται, από τη στιγμή που το κράτος και η νομοθετική εξουσία, ξεδιάντροπα πια, μπατάρουν προς τον μεγάλο εργοδότη και τη μεγάλη επιχείρηση (πράγμα που στηλίτευσε αγρίως ο θείος Άνταμ, αλλά δεν τα λέει αυτα η νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, τεσπα).
    Ο κομμουνισμός μας δίνει ένα ιδανικό κοινωνικής ισοτιμίας, ο καπιταλισμός ένα ιδανικό βιομηχανικής ανάπτυξης. Ίσως να μην είναι τόσο ασύμβατα μεταξύ τους - μην ξεχνάμε ότι κομμουνιστές και καπιταλιστές συμμάχησαν ενάντια στον φασισμό. Μάλλον πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ κοινωνικής αλληλεγγύης και παραγωγικής οργάνωσης, πέρα από ορθοδοξίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ A certain crazed alien penguin

    Μα αυτό το κάνανε οι Σουηδοί από την δεκαετία του '50 ναούμ. :-Ρ

    Βέβαια κάπου στράβωσε η δουλειά (από το '90 και μετά) και οι εκεί σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί έγιναν περίπου το ίδιο διεφθαρμένοι με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ αλλά τεσπα.

    Ρετσέτες αιώνιες δεν υπάρχουν, χρειάζεται συνεχής ρύθμιση των ιστίων του σκάφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. manifoldios10/6/11 19:57

    zaphod η κατασταση θα γινει χειροτερη, νεα μετρα με την ιδια μεθοδο επιβολης θα ανακοινωνονται καθε εξαμηνο,δεν θα υπαρξει νοικοκυριο χωρις καποιο-α μελη να εχει σοβαρο προβλημα (ανεργια,χρεη,ελλειψη προσβασης σε υγειονομικη περιθαλψη, ρευμα, νερο τηλ. περιθωριοποιηση κ.τ.λ )
    Δεν ειπα για επανασταση, ρωτησα τι προτεινεις σαν αποτελεσματικη αντιδραση στα μετρα αυτα (εκτος αν συμφωνεις... )
    Επειδη μεσα στα μετρα ειναι πραγματα που επρεπε να εχουν γινει δεκαετιες και καποιοι αντιδρουν δεν σημαινει οτι το συνολο των αντιδρωντων ειναι βολεμενοι
    Μου την δινει αυτο το:
    ''αντιδρουν οι φοροφυγαδες οι βολεμενοι κ.τ.λ '' προσπαθωντας να δημιουργησουν μια προκαταληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το βασικότερο κοινό (ή μάλλον κυνό) μεταξύ κομμουνιστών και καπιταλιστών είναι η πίστη στην κεντρικότητα της παραγωγής και οικονομίας.Σημασία την οποία κατοπτρικά πρόβαλαν πάνω σε όλη την Ιστορία (λέγε με Υλισμό).Και όταν τους λες για αρχαία Ελλάδα σου λένε "σιγά είχαν δούλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. "τι προτεινεις σαν αποτελεσματικη αντιδραση στα μετρα αυτα "???

    δεν ξέρω οι άλλοι, αλλά εγώ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ προτείνω (και απαιτώ απο οποιονδήποτε θέλει να το παίζει αγανακτισμένος) να φάνε μαύρο πασοκοι και νδ στις επόμενες εκλογές

    αυτό το ελληνικό: "φωνάζω αλλά τους ψηφίζω" δεν είναι πλέον μόνο εκνευριστικό...είναι ύποπτο

    ας πιάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μονοψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές κ θα σου πω εγώ πόσο αποτελεσματική θα είναι η αντίδραση

    ας γίνει επιτέλους ανάθεμα η συμμετοχή σε συνδυασμό των 2 μεγάλων κομμάτων...σε όλα τα επίπεδα...σωματειακές εκλογές, τοπικές εκλογές, εθνικές εκλογές....
    άκου τώρα υγρά όνειρα, να μην ψηφίσει πασοκ ο πασοκογαυρος...αλλά λέμε...

    στο ενδιάμεσο βέβαια θέλει και άλλα (πολλά) πράγματα, αλλά άμα αυτά δεν κεφαλαιοποιηθούν επιτέλους στις κάλπες, ότι κ να γίνει δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα (και γιατί να σε ακούσουν άλλωστε αμα είσαι τόσο μαλάκας που τελικά τους ψηφίζεις)

    και εγώ δεν δέχομαι οτι θα πρέπει να τον πείσουμε τον ΠΑΣΟΚογαυρο και οτι τελικά φταίμε εμείς που δεν τον πείσαμε...όχι ρε φίλε

    αυτή η άποψη για την ελληνική πραγματικότητα είναι απλά άκυρη
    (είναι σαν να σου λέει ο άλλος να πείσεις έναν γαύρο για την ύπαρξη παράγκας και την απευθείας απονομή των πρωταθλημάτων στον υπέροχο κόκκινο λαό με τον φανταστικό πρόεδρο...ε δεν γίνεται...πάνω εκεί έχει χτίσει ο άλλος την ύπαρξή του (και το μεροκάματό του) και έχει κάνει επάγγελμα την υπεράσπισή του...να τον ξεχέσουμε όλοι οι υπόλοιποι μπας κ ντραπει, ναι...
    αλλά "πείσιμο", όχι δεν χρειάζεται)

    για τα ενδιάμεσα διάβασε τπτ απο τα παραπάνω να πάρεις μια ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. μετά τους πασοκόγαυρους, τους φασίστες και τα παπαδαριά ...τώρα αγανάκτησε και ο τέως...

    http://www.sportdog.gr/article/36115/aganaktismenos-o-teos

    έτσι είναι αυτά, άμα είσαι τρόμπας θα σε πάρει στο ψιλό μέχρι και ο τέως

    άντε ντε, οι βούλγαροι τον δικό τους τονε φέρανε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @oblivion
    Περι αντικαπιταλιστικου του πραγματος ριξε μια ματια εδω:
    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html

    Δεν συμφωνω μαζι του στο τι πρεπει να γινει, αλλα στο παρατηρησιακο δεν πεφτει και πολυ εξω κατα τη γνωμη μου
    :)

    @διον
    Σωστος ξανα. Περι αριστερας και ευθυνολογιου δες το λινκ για το ποστ του latecomer :)

    @A certain crazed alien penguin

    H συμφωνια με οτι γραφεις ειναι περιπου...παγια πολιτικη θεση του blog, οποτε δεν βλεπω τι χρειαζεται να προσθεσω :)

    @polse
    Η κατακλειδα ολα τα λεφτά!

    @manifoldios
    Το οτι τα πραγμαα θα χειροτερευσουν εχει γινει σε ολους μας πεποιθηση. Αυτο νμζ πως τρεφει και τους αγανακτισμενους. Η υποψια (εως βεβαιοτητα) πως βαζουν πλατη σε ενα πραγμα που συνεχεια θα χειροτερευιε και δεν θα τελειωσει ποτε.

    Αυτο που προτεινω εν πρωτοις ειναι να δουλεψει το υπαρχον συστημα ως εχει (καπιταλισμος, κοινοβουλευτισμος) και μετα να δουμε αν και που χρειαζεται αλλαγη.

    Προς το παρον (και απο ....παντα) το συστημα απλα ΔΕΝ λειτουργει, ή μαλλον δεν λειτουργει σαν οπως αυτοπροσδιοριζεται. Ακομα ειμαστε σε φεουδαρχικα παραμαγαζα και το πχ με τους φαρμακοποιοι και τους δικηγοροι που εδωσα ηταν για να δειξει ακριβως αυτο. Αν πιασουμε δε και τους διορισμους στο Υπ Οικ. , στις εφοριες, στους ΟΤΑ ή τον τροπο αναθεσης και εκτελεσης των δημ εργων, εκει να δεις....

    προς το παρον οι ιδιοι οι αγαντησμενοι εκτιθενται οταν συναγελασονται με μερικα απο τα χειροτερα αποτοκα του συστηματος με την δικαιολογια-ξεπλυμα πως "δεν εχουν κομματικες σημαιες". So what?
    Γι αυτο και λεμε πως πρεπει να κατεβασουν έστω 5 πραγματα ρε παιδια (οχι σωτηρια του πλανητη και τετοια, αλλα αρχες σαν αυτες που εγραψα εγω ή ο διον στο ποστ του) που θα δωσουν επιτελους μια κατευθυνση που θα λεει πως τα λαμογια ΔΕΝ δικαιουνται να ειναι αγανακτισμενα ρε αδερφε.

    Αν αντι γι αυτο παμε σε μαξιμαλιστικους στοχους (εξοδος απο το ευρω, απο την ΕΕ, απο το Συμπαν) χωρις να κοιταμε τις τοπικες παθογενειες ε τοτε απλα η "επομενη μερα" θα ειναι τρισχειροτερη

    @oblivion 2
    Ε αφου ειχαν δουλους τι να κανουμε;
    (ολοι ειχαν παντως, οποτε αυτο δεν απαντα στο ερωτημα γιατι στην Ελλαδα και οχι αλλου)

    Παραπερα δες τα τελευταια σχολια του dion.

    @dion
    Δεν ξερω αν "πρεπει" να παρουν μονοψηφιο. Ο αλλος μπορει να ειναι ταγμενος στην πατριωτικη δεξια δια βιου ρε αδερφε. Παντως αν ξαναβγουν οι ιδιοι βουλευτες-ονοματα σφραγιδα τοτε σιγουρα θα υπαρχει κατι ολοτελα σαπιο στο βασιλειο της Ελλαδομαρκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. πέφτεις σε κλασσική λούμπα μπρο

    1. δεν είναι τα πρόσωπα που είναι λάθος, είναι οι πολιτικές...άρα όχι, δε φτάνει να μην βγουν οι συγκεκριμένοι πασοκοι (και να βγουν καποιοι αλλοι πασοκοι)

    2. αλλά έστω, να πάρουμε την απλοϊκή λογική οτι φταίνε τα πρόσωπα...αν το γυρίσουμε λοιπον στο επι προσωπικού, δεν είναι προφανές οτι όποιος μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι ακόμα οργανωμένος/υποψηφιος στο πασοκ, είναι για το πέος κ όποιος τον ψηφίζει είναι για το διάολο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @1

    Μπορεί σε καλό βαθμό ο radical να πιάνει τον παλμό των αγανακτισμένων.Άλλο αυτό, και άλλο απόψεις-τροχοπέδη σε μια ριζοσπαστική πρόταση.Αυτή ακριβώς η μικροαστεία ιδεολογία των αγανακτισμένων είναι που φρενάρει κάτι πιο αντισυστημικό.Που ερείδεται?Στο ότι "ο καπιταλισμός έφερε πρόοδο", "είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε τι καφέ θα πιούμε","αν όχι αυτό τότε τί?ΕΣΣΔ?".Με λίγα λόγια έβαλες αυτογκόλ σύντροφε:P
    Και τι ριζοσπαστική πρόταση να περιμένεις από απογοητευμένους "μικροαστείους" όταν και στην συνέλευση συντάγματος που μονοπωλούν οι συνασπισμένοι, ανάγονται σε αντιμνημονιακές δηλώσεις και "καλύτεροι μισθοί και συντάξεις".
    Δεν προεξοφλώ όμως τίποτα.Όλα είναι ανοιχτά.

    @2

    Δούλοι υπήρχαν παντού φίλος.Παντού.
    Μπορείς επ΄αυτού να διαβάσεις το παρακάτω απόσπασμα (αν και νομίζω πως στο έχω ξαναπεί):

    http://eagainst.com/articles/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. manifoldios11/6/11 12:05

    νομιζω πως ενα καλο που εφερε η ολη κατασταση ειναι οτι ασχολουμαστε με την πολιτικη, δεν ακολουθουμε σαν προβατα αναζητωντας κεντρικη καθοδηγηση, συζηταμε και προτεινουμε και οσο και αν υπαρχουν επιφυλαξεις η πλατεια ειναι ενα σπερμα αυτοοργανωσης με ολα τα καλα η κακα.
    Πρεπει να σκεφτουμε τον ρολο ανεξαρτητων κοινωνικων δικτυων στην αναδυση μορφων αυτονομιας,
    και στο πιθανο οφελος για την δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. "οτι ασχολουμαστε με την πολιτικη, δεν ακολουθουμε σαν προβατα αναζητωντας κεντρικη καθοδηγηση, συζηταμε και προτεινουμε και οσο και αν υπαρχουν επιφυλαξεις η πλατεια ειναι ενα σπερμα αυτοοργανωσης με ολα τα καλα η κακα. "

    αυτό κατάλαβες εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. manifoldios11/6/11 12:27

    γραφω νομιζω δεν γραφω καταλαβα, και το θετω σε συζητηση, η γνωμη μου ειναι υποκειμενικη οπως ολων .
    Ποτε ξαναειδες στην ελλαδα αυτο το φαινομενο; η περιμενει κανεις να οργανωθει κατι ΄΄κεντρικα΄΄ απο αυθεντιες της πολιτικης σκεψης που μας ΄΄αντιπροσωπευουν'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ρε φιλαρακι αμα διαβάσεις το αρχικο ποστ αλλά κ τα περισσότερο σχόλια, το θέμα εδώ είναι οτι απο την "πλατεία" και το γενικότερο θέμα ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ η πολιτική σκέψη

    απλά υπάρχει ξερολίαση της φουτσας, εύκολα συνθήματα/γαβγίσματα, ευχολόγια του κερατά, απουσία οποιασδήποτε αρχής αλλά και πρότασης, καμία αυτοκριτική, καμιά πολιτική ανάλυση/ πρόταση, παρά μόνο το κλασσικό "δεν έχω φράγκα (εγώ), θέλω φράγκα (πάλι εγώ)"

    πότε το ξαναείδα αυτό στην Ελλάδα;
    έλα μου ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. manifoldios11/6/11 16:00

    dion δεν ελπιζω σε αλλαγες απο ΄΄αριστοκρατες΄΄ κοινωνιολογους ,φιλοσοφους ,ψυχαναλυτες,οικονομολογους,κ.τ.λ Σιγουρα υπαρχουν ολα αυτα που γραφεις και ακομη χειροτερα ( ακουσα πως τους υποστηριζει ο κοκος)αλλα εξακολουθω να βλεπω εκει μια πολιτικη διεργασια.Που θα οδηγησει αυτο ; μαλλον στην βια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κάτι λίγες παρατηρήσεις:
    1. Hades, σαφώς έχει τις ευθύνες της και η Αριστερά, σαφώς και έχει γλύψει τα κόκκαλα από το φαγοπότι των άλλων αλλά έχει το άλλοθι πως δεν κυβέρνησε (όχι πως εμένα με πείθει αυτό το άλλοθι αλλά τεσπα)..
    2. Ρε σεις, περιμένετε από ένα κίνημα ετερόκλητο με 50-100.000 κόσμου αυτοοργανώμενου να σου καταθέσει πλήρη πολιτική άποψη και σαφή διέξοδο; Εδώ η Παπαρήγα έλεγε πριν λίγο καιρό για έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ και τώρα το γύρισε (και καλά έκανε). Το καλό της όλης υπόθεσης τουλάχιστον είναι πως συζητούνται απόψεις τύπου Καζάκη - Βαρουφάκη κτλ (κλίνω προς τον 2ο) και πως επιτέλους απενοχοποιήθηκε η πολιτική κουβέντα. (σημ. Εννοείται πως παίζει και η απίστευτη μαλακία - αλλά δεν βλέπω αναγκαστικά κάτι κακό.. Τουλάχιστον υπάρχει μαζικότερη αντίδραση και χωρίς ταμπέλες).
    3. Δεν νομίζω στην Αργεντινή να κατέβηκε ο κόσμος στους δρόμους με συγκεκριμένη πολιτική.. Απλά αιτήματα εναντίον της λιτότητας ήταν.
    4. Ίσως το βασικότερο (άσε τις άμεσες δημοκρατίες και τα ρέστα): Σύνταγμα των Ελλήνων άρθρο 1 παρ. 2: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που εξελέγει με το λεφτά υπάρχουν για το λαό και εφαρμόζει φεουδο-νεοφιλελεύθερες πολιτικές.. (όπως ανίστοιχα θα ξαναγίνει με τον Αντωνάκη, όπως βέβαια γινόταν και παλιότερα ΠΟΤΕ όμως σε τέτοιο εξωφρενικό-ξεδιάντροπο βαθμό όπως με τον ΓΑΠ). Και καλώς ή κακώς υπάρχουν 2 συνθήματα: α) Κλέφτες β) Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο δω. Μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα (άσε στην άκρη τώρα τα τυπικά περί συγκεκριμένης πρότασης για μετά - λες και το Πολυτεχνείο ή ο Μάης του 68 ή ακόμα και η γαλλική επανάσταση κατέβασαν εξ αρχής πρόγραμμα διακυβέρνησης;) Ας συνέλθουμε λίγο
    5) Δεν είμαι στην Αθήνα, δεν ξέρω τι παίζει με τα φασισταριά.. Εδώ πάντως στα 300-400 άτομα που μαζευόμαστε δεν παίζει ούτε ένας (ή απλά περνάνε διακριτικά από το πεζοδρόμιο για να κόψουν κίνηση).
    6) Ο Μίκης (και ο κάθε Γκούφυ κτλ) εκπροσωπεί την κλίκα του και δεν τους μαζεύει όλους. Μαγκιά του αυτό που έκανε στην Αριστοτέλους, όχι όμως πως ηγείται ή πως σέρνει και πολύ λαό πίσω του... Μπορεί να γούσταρε να ηγηθεί αλλά δεν του περνάει. Πάντως ως κίνηση έτσι όπως είναι (χωρίς να τα καταφέρνει να καπελώσει κάτι) δεν με χαλάει καθόλου.. Και μπράβο στον κόσμο που τον έχει απλά να παίζει εκεί δίπλα..
    7) Το ότι δεν έχετε πάρει ακόμα με τα γιαούρτια τον Κούλογλου τον αναρχοΠασόκο (που για όλα φταίει η νέα τάξη πραγμάτων στην οποία αντιστέκεται ο Τζέφρυ, που ως ήρωας πολεμά ενάντια στην Goldman Sachs κλπ) είμαι να απορρήσω... ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; (Για όσους δεν τον έχουν πάρει πρέφα ας δουν το ΡΧΣ με τίτλο Γράμμα προς την Άγκελα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 2. περιμένουμε συγκεκριμένα αιτήματα και μάλιστα να είναι τέτοια που να μην επιτρέπουν την συμπόρευση με τον κοκό, τον άνθιμο, τους χρυσαυγίτες, τον απλό καθημερινό βυσματούχο έλληνα που τόσα χρόνια τους ψηφίζει γιατι τον "βολεύουν" και τώρα απλά σκούζει για να τον ξαναβολέψουν...
    και δλδ οι Ισπανοί γιατί έβγαλαν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα; αυτοί δεν ήταν 50-100.000;
    (αν και το να ψάχνουμε για το τι κάνουν οι άλλοι δεν είναι σωστό...και κανείς να μην το είχε κάνει πριν, πάλι θα όφειλαν να το κάνουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ωπ εχω χθεσινοβραδυνο highlight απο πρόγαμο:

    φίλος (και καλό παιδί) μου τη λέει γιατί δεν κατεβαίνω στην πλατεία κλπ κλπ και η στάση του κκε κλπ κλπ ...

    μετά απο κανα μισάωρο όμως έρχεται στο τραπέζι άλλος τύπος με τον οποίο και συζητούσε για καμιά ωρίτσα για τα πλεονεκτήματα του κάθε είδους σκάφους, το τι ωραία εμπειρία είναι η ιστιοπλοΐα (καθότι πρόσφατα είχε πάρει το δίπλωμα-κανα 700αρι πάνε τα μαθήματα συνολικά, έτσι πληροφοριακά) και το τι σκάφος να πάρει μελλοντικά...

    και είναι κ φίλος μου κ καλό παιδί ο συγκεκριμένος και τουλάχιστον δεν είναι πασόκος, αλλά το σκηνικό είναι τόσο αστείο και σουρεάλ που αξίζει αναφοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δεν ξέρω και στην Ισπανία τα αιτήματα που κυκλοφόρησαν ποιά μερίδα του κόσμου αντιπροσωπεύουν. Γιατί και εδώ έχουμε τα αιτήματα τις λαϊκής συνέλευσης (που απ ότι έχω καταλάβει αντιπροσωπεύουν το πολύ 2-3.000 άτομα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ναι αλλά τα εδώ είναι επιπέδου δηλώσεων Σταρ Ελλάς, αυτό είναι το θέμα (και το πρόβλημα)

    (κρίνω απο αυτά που κυκλοφορούν δίκτυο και απο αυτά που βλέπω Ηράκλειο, δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι, αλλά δεν νομίζω...και δε με πολυνοιάζει τι κάνουν οι Ισπανοί, κ δεν είμαι κ σίγουρος καν οτι αυτά που κυκλοφορούν σαν αιτήματα Ισπανών δεν είναι μούφα...το θέμα για μένα δεν είναι συγκριτικό, αυτά είναι για τους "μου είπανε οι Ισπανοί εμένα του Ελληναρά οτι κοιμάμαι και θίχτηκα και βγήκα πλατεία"...απλώς το αναφέρω για όσους το κεφάλι δουλεύει έτσι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Άδη, το να εξισώνεις την ευθύνη της αριστεράς, με αυτή των κομμάτων εξουσίας, μοιάζει περισσότερο με αφορισμό παρά με συμπέρασμα. Η αριστερά στην ελλάδα (όπως και σε πολλά άλλα μερη) έχει πολλά κουσούρια, αλλά μέχρι εκεί. Από το τι θα μπορούσε να είναι (και ειδικά σήμερα, με την κρίση του καπιταλισμού) μέχρι το ότι επειδή δεν είναι αυτό που θα μπορούσε φταίει εξίσου, το λογικό άλμα είναι τεράστιο.

    Συμφωνώ με το Slartibartfast, δεν είναι λογικό να αξιώνεται από μερικές χιλιάδες κόσμο να δημιουργήσουν εκ του μηδενός πολιτική θέση, ακόμη και οικονομική θεωρία, κυρίως στο μέτρο που αυτές οι χιλιάδες δεν συνασπίσθηκαν υπό την αιγίδα κάποιας ήδη υπαρκτής και κοινά αποδεκτής πλατφόρμας.

    Το γεγονός ότι στις συγκεντρώσεις παρεισφρύουν στοιχεία τα οποία και οι συμμετέχοντες δεν συμμερίζονται, είναι άδικο να καταλογίζεται εις βάρος της ουσίας της συγκέντρωσης, και επιπλέον είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να απαξιώσεις το σύνολο του κόσμου που είναι εκεί. Τα φασιστάκια που αναφέρεις δυστυχώς είναι υπαρκτά και προφανώς έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Το γεγονός ότι δεν τους πήραν με τις κλωτσιές σημαίνει κιόλας ότι οι υπόλοιποι συμμερίζονται τις απόψεις τους ; Όσο για το "ελληνοχριστιανικό πνεύμα", ας μην αυταπατόμεθα. Τέτοιες πεποιθήσεις είναι βαθιά ριζωμένες και ειναι ανεδαφικό να περιμένουμε ότι η ευρύτερη κοινωνία θα τις αποτινάξει εν μια νυκτί.

    Σε ό,τι αφορά την "μομφή" περί απουσίας ιδεολογίας, προφανώς παρεξηγείται το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι εκεί για να ανα(επι)δείξουν την ιδεολογία τους ή την κοσμοθεωρία τους.

    Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε κατά νου εκεί παρευρίσκεται πλήθος κόσμου, για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά και είναι μάλλον άδικο (για μένα εως προσβλητικό) να εκτοξεύουμε γενικεύσεις, αυθαίρετα συμπεράσματα, χαρακτηριστικά και ταμπέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μα αυτό το πλήθος κόσμου είναι εξπερ στις "γενικεύσεις, αυθαίρετα συμπεράσματα, χαρακτηριστικά και ταμπέλες"
    (και μάλιστα είναι το μόνο που κάνει)

    και αυτοί είναι οκ, ενώ εμείς που το παρατηρούμε είμαστε άδικοι κ προσβάλλουμε;;

    και τα εσά, εμά και τα εμά, εμά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. manifoldios13/6/11 17:10

    μηπως να περιμεναμε καμια πτερυγα να αποφασισει για εμας;( αφου το αναλυσει) και αφου η κατασταση στην χωρα, θα κανει την αργεντινη του 2001 να μοιαζει ελβετια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. no worries ρε θα τους εμποδίσουμε φωνάζοντας μαζί με τον άνθιμο, τον κοκό και τον μιχαλολιάκο να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να φύγουν οι πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. manifoldios13/6/11 18:04

    dion ,θα υπεγραφες το εξωδικο των συμπολιτων σου; εκει στο ηρακλειο ειστε πολλοι στα χανια 29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Dion, δεν μπορείς να κατακρίνεις για κάτι τους άλλους όταν εν συνεχεία κάνεις και εσύ το ίδιο...Ή είναι λάθος και ΔΕΝ το κάνεις, η δεν μπορείς να δικαιολογείσαι ότι το κάνουν και οι άλλοι.
    Και στο αυτοί δεν χαρακτηρίζουν εσένα με γενικεύσεις, εσύ όμως χαρακτηρίζεις αυτούς. Αλήθεια, εσύ ποιες θα θεωρούσες τις ιδανικές συνθήκες για να διαμαρτυρηθείς για κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 1.ε μην κοιτάς, στο ηρακλειο είναι πιο πολλές οι υπογραφές γιατί το πασοκ παίρνει 70%...στα χανιά παίρνει λιγότερους

    εγώ απο την άλλη κάνω κάτι περισσότερο απο όλους αυτούς...απλά δεν τους ψηφίζω και δεν τους έχω ψηφίσει ποτέ...και βέβαια το δηλώνω anoixt;a σε όλους τόσα χρόνια με συνέπεια να χάνω διάφορες "προσβάσεις"....αυτοί θα το κάνανε ποτέ αυτό;

    2. αυτό ακριβώς δεν έκανες εσύ; γιατι κατηγορείς εμένα;...
    εγώ μιλάω πολύ συγκεκριμένα.

    και ξαναλέω, το να διαμαρτύρεσαι γενικά δε λέει κάτι...και οι γαύροι βγήκανε στους δρόμους πριν απο κάτι χρόνια για να μην τιμωρηθούνε που κάνανε τη Ν Σμύρνη Κόσσοβο...και οι χρυσαυγίτες ενίοτε κάνουν πορείες...και οι παπάδες βγάλανε πόσα εκατομμύρια στους δρόμους για τις ταυτότητες...
    η διαμαρτυρία από μόνη της δε λέει τπτ λοιπόν...
    σημασία έχει για ποιο πράγμα διαμαρτύρεσαι και το τι ζητάς

    νομίζω οτι για να μην επαναλαμβανόμαστε καλό θα ήταν να διαβάσετε τα σχόλια σε αυτό και το προηγούμενο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir