Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

Ειπε κανεις τίποτα;


Πριν πεντέξι χρόνια ενας γνωστός γνωστού έκανε βόλτες στην Αθήνα. Και είδε μερικούς ΖΗΤΑδες να κανουν και αυτοι τις βολτες τους. Ενας απο αυτους ειχε δεσει καποιον τύπο ,προφανως μετανάστη, στο πίσω μέρος της μηχανής και τον έσερνε δεμένο μέχρι το τμήμα (τουλάχιστον 1χλμ). Ο γνωστός γνωστού λοιπόν ακολούθησε τον μηχανόβιο και μπήκε και αυτός στο τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό αστυνομικής βίας του οποίου ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Πάει λοιπόν στον Αξ. Υπηρεσίας και του τα λέει. Κάτσε του λέει ο Αξ. Υπηρεσίας και φωνάζει τους ζητάδες. Πάνω στις εξηγήσεις για το τί και πως ο γνωστός γνωστού...βρεθηκε κατηγορούμενος: Απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Του λένε να μπρει κρατητήριο και πως πάει αυτόφωρο. Ζητά να τηλεφωνήσει στο δικηγόρο του, ο δικηγόρος έρχεται και βάζει τα γέλια. Παραλίγο μάλιστα να περάσουν στον γνωστό γνωστού και χειροπέδες για να τον πάνε αυτόφωρο.

Τελος παντων στο αυτόφωρο ορίζεται τακτική δικάσιμος. 

Οταν γίνεται τελος πάντων η δίκη (κάτι μήνες μετά) ο γνωστός γνωστού ανακαλύπτει πως ...είχε και εξυβρίσει και επιτεθεί σε ....μια διμοιρία ΜΑΤ (μαρτυρες κατηγορίας) ΚΑΙ ταυτόχρονα ΚΑΙ στους ΖΗΤΑδες! Η δε ιστορία που ήθελε να πει με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία ήταν...άλλο θέμα. 
Η δε απορία που εξέφρασε ο δικηγόρος, πως δηλαδή είναι δυνατόν:
α) να την έπεσε ένας 40άρης σε 10 (;) πάνοπλους αστυνομικούς και μαλιστα μερα μεσημερι και χωρις λόγο και παρόλα αυτά
β) να ΜΗΝ τον έπιασαν επί τόπου αλλά να πήγε ο ίδιος στο τμήμα!
πέρασε αλλά δεν ακούμπησε!

Έφτασε μάλιστα και πολίτης μάρτυρας που όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας αν αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο αυτός είπε ναι και....έδειξε τον δικηγόρο!

Όταν ο γνωστός γνωστού αποπειράθηκε να πει την ιστορία με τον (δικά του λόγια) "οικονομικό μετανάστη που έσερναν με τη μοτοσυκλέτα" ο πρόεδρος τον διέκοψε για να του πει πως ΔΕΝ υπάρχουν οικονομικοί μετάναστες αλλά μόνο λαθρομετανάστες!


Τελικό αποτέλεσμα: 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον γνωστό γνωστού, ο οποίος είχε πάει καλή τη πίστη να καταγγείλει μια αυθαιρεσία που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Τα συμπεράσματα δικά σας..

Και μην ρωτήσει κανείς αν τιμωρήθηκε κανένας αστυνομικός!


Υ.Γ. Ε, όχι και σταγονίδια! Κατακλυσμός είναι!
Υ.Γ. 2 Η ιστορία ειναι πραγματικότατη και μου την διηγήθηκαν μόλις χτες το βράδυ. Ενδεχεται να μην θυμάμαι ακριβώς τα γεγονότα (ποσοι ηταν οι αστυνομικοι, αν ήταν ο πρόεδρος ή ο εισαγγελέας που έκανε την παρατήρηση κτλ) αλλά σαν γεγονός παραμένει. Ο δε δικηγόρος είναι αρκετά γνωστός

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/12/11 10:03

    "δε δικηγόρος είναι αρκετά γνωστός"...

    Αρα, έχοντας υπόψιν την αξιοκρατία στο Ελλάντα..αν δεν ήταν και γνωστός πάιζει να του φορτώνανε και καμια γιάφκα..συνεργία σε τρομοκρατική επίθεση....

    Louben Achilles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία κατάσταση! Και μετά σου λένε γιατί τους βρίζουμε γενικώς (όχι μόνο τα ΜΑΤ)....

    Μπάτσοι γουρούνια παλιοχαρακτήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ChrisMrSly2/12/11 15:30

    Τι περίμενες; Nolus custodes ipsos custodet (κανείς δε φυλά οτυς φύλακες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, δε συμπαθώ τους δημοσιογράφους γενικά, αλλά για κάτι τέτοια αυτοί είναι οι καταλληλότεροι. Αν ο γνωστός γνωστού είχε πχ τραβήξει ένα βιντεάκι και το είχε ανεβάσει youtube και μετά το έλεγε και σε κανα Star, θα είχε γίνει ψιλοχαμός, μερικοί ανώτατοι θα είχαν, και καλά, βγει από τα ρούχα τους λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς των οργάνων και μπορεί κανένας να έμπαινε σε διαθεσιμότητα. Και πάλι σχετικά απίθανο, αλλά τουλάχιστον μια έγγραφη επίπληξη θα την έπαιρνε για το γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς ακόμα έξω κυκλοφορείτε; Γιατί με κάτι τέτοιες αναρτήσεις βλέπω να σας αναγνωρίζει ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί δε ζήτησαν εξαίρεση του δικαστή; Γιατί δεν κατήγγειλε το δικαστή, αφού ήθελε να το τραβήξει; Ο δικαστής δεν είναι αυθεντία... Όχι ότι είναι δίκαιοι. Φυσικό ακούγεται στην Ελλάδα να καλύψουν ένα δικό τους/αστυνομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάντως πιο πολύ θα εκπλησσόμουν αν γινόταν κάπως διαφορετικά. Απορώ πως δεν του φόρτωσαν και τίποτε άλλο του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir