Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

Εφραιμ power - updated version

-Αυθόρμητο πλήθος
- Λαοθάλασσα
- Πιστοί Χριστιανοί
- Αλληλέγγυοι στον καταπιεσμένο του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται (!)

Ρε τι έχω ακουσει ο άνθρωπος αυτές τις μέρες επειδής μερικοί ανακάλυψαν πόσο αθώα περιστερα, μάρτυρας της Ορθοδοξίας, αναμάρτητος και τα λοιπά ειναι ο Εφραιμ.


Πρώτα απ΄όλα να θυμόμαστε πως το δίκαιον δεν ειναι θέμα πλειοψηφίας ούτε και ψηφοφορίας, εκτος και αν μιλάμε για δικαστές και ενόρκους.
Δευτερον, να μην χαιρονται αι αγάμηται μουστόγριαι διοτι, παρεμπιπτόντως δηλαδή, στο παρόν ζήτημα είναι μειοψηφία.
Τρίτον, οκ η Ελληνική δικαιοσυνη και ειναι και τόσο κοχονάτη όσο το παίζει. Άρα:
α) Μαλλον καποιοι πανε να τον βγαλουσι μαρτυρα με 1-2 μήνες προφυλάκιση και "πανηγυρική αθώωση" ή
β) Ειναι τοσο μα τόσο ένοχος που θα τους πάρουν με τις πέτρες αν διανοηθούν να βγάλουν άλλο λακρεντί.

Και εδώ που τα λέμε το σκεπτικό της προφυλάκισης* μου φαίνεται πολύ λογικό, αν το διαβάσω, διότι στην τηλεόραση δεν άκουσα την κρίσιμη πρόταση:

«...αν αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το Δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανομένης υπόψη και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων».


Τέλος πάντων όμως, ποιοι τελικά είναι οι ...Εφραιμιστές; Λοιπόν το μάτι μου πήρε:

* Το ΣΚΑεΙ της αντικειμενικής, οικολογικής, μνημονιακής και πασοκικής ενημέρωσης
* Ο Ανθιμάουας και όλοι πέφτουμε απο τα σύννεφα
* Ο Πούτιν (!) και οι πουτινίστας
* Οι Καρατζαφερίστας
* 1-2 Εφημερίδες (;)
* Η ΝΔ στα μουλωχτά (;), ο Μητσοτάκης πιο φανερά
* Ελαφρώς και ο Ιερώνυμος (!), ο οποιος γενικά δεν εχει δωσει και πολλές λαβές και τέτοια


Ας τα δούμε ένα ένα μπας και βγάλουμε άκρη. Ξεκινάμε από τα εύκολα και θυμόμαστε πως σε αυτή την υπόθεση το χρήμα θα το συναντάμε σχεδον συνέχεια!

* Μητσοτάκης και ΝΔ
Δεν νομίζω να κόπτεται υπερ Εφραιμ. Αν μπορει όμως να κάνει αναμπουμπούλα στο θεοκρατικό τμήμα της Ελ. Δεξιάς διοτι η ΝΔ δεν ημπορει να κανει και το πολύ βαρύ πεπόνι, ενώ η Ντόρα κάνει την πάπια μπορεί ισως να της τσιμπήσει καναν ψήφο. Ειναι αδύναμο το σενάριο το γνωρίζω (τις οιδε πως σκέπτεται ο Μητσοτάκης!), διοτι καλό ειναι να θυμόμαστε πως ο κόσμος ειναι πραγματικά θυμωμένος αυτή τη φορά. Αν ο Εφραίμ βγει λάδι δεν θα έχουμε ...λαοσυνάξεις πανηγυριζόντων. Πάντως η πιθανότητα επιφοράς αναμπουμπούλας στον Σαμαρά πρέπει σίγουρα να διασκεδάζει τον επίτιμο :)

* Άνθιμος
Ανευ σημασίας. Ακόμα και αν ο Εφραίμ είχε πιαστεί με μια σκουπιδοσακκούλα με λεφτα ανα χείρας, τα οποία τύχαινε να ήταν μεσα στο αίμα, είχε ταυτόχρονα μαζι του και ένα τσουβάλι πρέζα ενώ όταν τον  έπιασαν συνελλήφθει να τηγανίζει παράλληλα ένα ανθρώπινο πόδι, λέγοντας "θα το φάω το αρχίδι, καλά του έκανα και τον καθάρισα" πάλι θα στήριζε...εεεεε... Ορθοδοξία και Ελλάδα. Νομίζω.

* Ιερώνυμος
Δεν λέω τίποτε (θα μπορούσα όμως να πω πχ "πως κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"). Αντιγράφω μόνο:

Πολλοί μπορεί να παραξενεύτηκαν ή και να δυσφό­ρησαν από τη δήλωση υπέρ Εφραίμ του ψύχραιμου και προσεκτικού αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Λίγοι όμως θυμήθη­καν ότι πριν από μερικούς μήνες ο Εφραίμ έκανε προσφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το φιλανθρωπικό έργο της «Απο­στολής», που διαδέχτηκε την αλήστου μνήμης μη κυβερνητι­κή οργάνωση της ελλαδικής Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» που, αν θυμάστε, έστελνε σουτιέν, τάνγκα και γούνες στα θύματα του τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό…



*Εφημερίδεεεεες:
Bασικα δεν πολυασχολήθηκα (οποιος εχει λινκια, στέλνει!). Ειδα την ...εθνικά υπερήφανη και έγκυρη.... Αυριανή να έχει το ανάλογο κουκουρούκου εξώφυλλο:


....και θυμήθηκα και τον Λιακόπουλο με τον Πούτιν και τις Πουτινιές. Γι αυτά σε λίγο.

Παραπέρα μόνο το editorial της Καθημερινής του ...Σκάι είχε κάτι...γαργαλιστικο, αλλα όχι πολυ. (αλλα δεν είδα πουθενά την κρίσιμη φράση της αιτιολόγησης που λέγαμε και πιο πάνω. Πως η αντιδικία κρατους-μονής δηλαδή συνεχίζεται). Παντως επειδής η Καθημερινή ειναι στον ίδιο όμιλο με τον ΣΚΑΙ ειναι λογικό να έχουν κοινα οικονομικά συμφέροντα. 
UpdateΒρήκαμε και κάτι ακόμα που ειναι όλο λεπτή ειρωνία για την "ταχύτητα του δημοσίου" και τέτοια συν το γεγονός πως ανακάλυψε το ...άδολο ενδιαφέρον από Ρωσία μεριά! :)
Εγώ μένω στην θέση που έγραψα πιο πάνω, αλλά δεν ξεχνάω και μια πιο ....μακιαβελικη θεωρία:


Η υποστήριξη του ρωσικού παράγοντα στην υπόθεση Εφραίμ δεν είναι τυχαία. Ο Πούτιν σκοπεύει να προωθήσει τον Πατριάρχη Μόσχας ως Οικουμενικό Πατριάρχη. Είναι ένα σχέδιο χρόνων, το οποίο θα προωθηθεί με το επιχείρημα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι όμηρος των Τούρκων. Γι' αυτό θα ζητηθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτό το σχέδιο ο Εφραίμ έχει δεσμευτεί να συμφωνήσει με το επιχείρημα της ανάγκης μιας «ισχυρής Ορθοδοξίας» που μπορεί να εγγυηθεί η Ρωσία. Η ανταπόδοση είναι η υποστήριξη του Εφραίμ από τους Ρώσους τώρα που κινδυνεύει να καταδικαστεί. Αυτοί λοιπόν που στο όνομα της Ορθοδοξίας βγαίνουν στο δρόμο για τον Εφραίμ, ας αναρωτηθούν αν θέλουν να συμπορευτούν με ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν είναι τυχαίο που το Οικουμενικό Πατριαρχείο κρατά χλιαρή στάση στην προφυλάκιση Εφραίμ

Δεν ξέρω αν και κατά πόσον ισχύει αλλά εχει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που πατάνε στην πραγματικότητα:
α) ο Πούτιν δεν έγινε γνωστός για την μετριοπάθειά του και την έλλειψη φιλοδοξίας του
β) Διαχρονικά η Ρωσία "θέλει" Αιγαίο
γ) Θεωρώ ο Εφραιμ θα πουλαγε και τη μάνα του προκειμένου να βγάλει κανα φράγκο ή να βγει λάδι ο ίδιος
δ) Ο μωρός Καρατζαφέρης αν το έχει ψιλλιαστεί δεν θα είχε πρόβλημα, ακόμα και αν αναγκαζότανε η Ελλάδα να "χασει" μερος της όποιας επικυριαρχίας έχει στο Αγιο Όρος. Η ελληνική δεξιά παραδοσιακά δεν έχει δείξει να έχει τέτοια κολλήματα ! :)
ε) Και ποιος νοιαστηκε για τον Οικουμενικο Πατριαρχη, που είναι όντως υπάλληλος των Τούρκων Τούρκος πολίτης; Βεβαιως νομίζετε πως αν γίνει τελικά υπάλληλος των Ρώσων Ρώσος πολίτης, κάτι τρέχει στα γύφτικα, καλά να πάθετε!


Τέλος Update.


* ΣΚΑεΙ. Παραξένεψε πολλούς. Ακόμα παραξενεύει. Μα το..."καθαρο" κανάλι να δίνει τέτοια.... συγχωροχάρτια; Εδω το Alter που το....θεμα ειναι για πολύ μικρότερα ποσά το...σταύρωσε! Και ψαχνόμανε να βρω σχέση με φράγκα απο μονή σε Σκάει ή πίσω, μπας και το εξηγούσα και δεν έβρισκα μέχρι που διάβασα αυτό, από το οποίο σταχυολογώ μερικά απόσπάσματα!

Τον Ιούλιο του 2008 το εκκλησιαστικό site της Μονής Βατοπεδίου www.pemtousia.com ενημέρωνε τους φίλους της ιστοσελίδας ότι σε αυτή, μπορούν να παρακολουθήσουν «το πρώτο μέρος από το πολύ σημαντικό και αποκαλυπτικό συνολικής διάρκειας 52′ ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαίδιου: Αλήθεια και Μύθοι», που αναρτήθηκε από τον Σύλλογο των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου».


Δεν πρόκειται όμως για μια δημοσιογραφική έρευνα που θα φωτίσει αθέατες πλευρές της υπόθεσης, αλλά για μια πληρωμένη παραγωγή που ξεπλένει τα «αμαρτήματα» των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.


Λίγο καιρό πριν από την προφυλάκιση του Εφραίμ στον Κορυδαλλό, το εν λόγω βίντεο δεν υπάρχει πια στην ιστοσελίδα της Πεμπτουσίας- που το διαφήμιζε και το προωθούσε. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αποφάσισε να ενσωματώσει το «βίντεο- πλυντήριο» των αμαρτιών των Βατοπεδινών μοναχών, στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα και μάλιστα με διαφορετικό όνομα.


Τα πλάνα που υπάρχουν και στα δύο βίντεο είναι τα ίδια και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον, μόνο μετά από έγκριση του κατόχου των δικαιωμάτων αυτών. 


η Πεμπτουσία και ο Σύλλογος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, είναι πρωτοβουλία του Φοίβου Χριστοδουλίδη προέδρου της Lada Hellas και γαμπρός του Εφραίμ, καθώς έχει παντρευτεί την αδελφή του, διευθυντή του περιοδικού του Βατοπεδίου «Πεμπτουσία» και χορηγού της περιφοράς της Άγιας Ζώνης. (σ του Ζ: Ολοι αυτοί που βλέπατε να ωρύονται έξω από τοΕφετείο, έχουν απλά οικονομικά και οικογενειακά συμφέροντα που ταυτίζονται με αυτά του Εφραιμ και τις Μονής)


Η αλήθεια πέρα από τους μύθους είναι ότι το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ δεν υπογράφεται από κανέναν δημοσιογράφο, αλλά αναφέρει μόνο την εταιρεία παραγωγής και τους τεχνικούς που εργάστηκαν για να μοντάρουν το υλικό.

Απ' ότι κατάλαβα τελικά ο μόνος δημοσιογράφος που εκτίθεται είναι ο ...έγκυρος και ...αντικειμενικός Πορτοσάλτες που το παρουσιάζει. Όπως και η Σια και η άλλη η τηλεπατσαβούρα-σχολιάστρια που το ...αναμασάν μετά μανίας στις ειδήσεις. Εμ έτσι ειναι οι πιστοί υπάλληλοι που θέλουν τόσο πολύ να εργαστούν που όταν γίνεται απεργία καταγγέλουν τον κλάδο τους!

(Περι εφημερίδων και ΣΚΑΙ δείτε και αυτό http://jungle-report.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html )

* Ο Καρατζαφέρης και οι Καρατζαφερίστας
1. «Είναι πνευματικός του Πούτιν ο Εφραίμ. Δεν μετράει αυτό; Έτοιμοι ήταν οι Ρώσοι να βοηθήσουν. Τους είχα φέρει έξω από την πόρτα (έκανε κάτι και ο Πρόεδρος, δεν τα έκανε όλα μόνος του ο Εφραίμ). Τώρα τέλος, πάει, πέταξε η ευκαιρία. Πώς να μας βοηθήσουν οι Ρώσοι όταν κλείνουμε μέσα τον πνευματικό του Πούτιν;»
2. ο Εφραίμ είναι πνευματικός και του Καρόλου, διαδόχου του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας

Ειδαμε και στο προηγουμενο τις ...δηλώσεις μπουμπούκων και σίας αι οποίαι εννοείται πως συνεχίζονται για πάντα χαζές. Παραπέρα τι να πω; Οπως λέει και ο ....Μπίστης αυτά λέει ο Καρατζαφέρης γι αυτήν την εβδομάδα (σιγά μην πάμε στο μήνα). Από δευτέρα το...ξανακουβεντιάζουμε. 

Η υποψία μου παντως ειναι πως ο Καρατζαφέρης ζαλίστηκε από τις πολλές στροφές και έδωσε τα φηφοθηρικά του ρέστα σε ...κουτσάλογο. Ακόμα και οι γριές τα πήραν στο κρανίο με τον Εφραίμ.


* Ο Πούτιν και οι Πουτινιστές (που κάνουν πουτινιές και πουτινιές στην πουτίνα δεν γίνονται και αμάν πια)
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. Ο Εφραιμ τον εσπρωξε και ο Πουτιν ανταμοιβει τους πιστούς του. Η ιερή ζώνη κτλ έσκασε μυτη εν Ρωσία ακριβώς πριν τις εκλογές που αποδείχθηκαν πολύ πιο ζόρικες  για (και πιθανον πιο νοθευμένες από) τον Πούτιν απ΄όσο όλοι περιμέναμε. Ο Βλαδίμηρος όμως κάτι ήξερε επί του θέματος, σκέφτηκε και βρήκε ποιο λαμόγιο μπορούσε να τον στηρίξει καλύτερα στην παρούσα φάση, κονομώντας βεβαίως και ο ίδιος. Ο Εφραιμ άλλωστε ειναι έμπειρος, καθώς τις κονομισοπεριοδείες τις "είχε" γενικώς εν Ελλάδι.
Αν βάλουμε και στο knowhow του Εφραιμ και το γεγονώς πως σαφώς και δεν επρόκειτο να ιδρώσει το αυτί του αν άκουγε τίποτε περι παραβιάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία, παραβιάσεις κανόνων στις εκλογές και τέτοια, καταλαβαίνουμε πως ήταν τελικά ο ....ιδανικός συνεταιρισμός!

ΟΛΑ τα υπόλοιπα ειναι στα χωράφια της Αυριανής, του Λιακόπουλου και (βεβαίως βεβαίως) της φαντασίας μερικών Καρατζαφερικών-Καρατζαφεριστών!


Ουφ! Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια!

Υ.Γ. Για να τελειώνουμε. Ειναι έωλο και χαζο και ανόητο και μαλακίσμένο το επιχείρημα πως ο Εφραιμ τα έκανε "οχι απο προσωπικό συμφέρον αλλά για την Μονή". Η ΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΡΕ ΒΟΔΙΑ! 
Το εγραψε ο Οργουελ πριν απο 60+ χρονια, ακομα να το πάρετε χαμπάρι; Ο κολλεκτιβισμός της εξουσίας ειναι η διαχρονικότατη και σουπερ ουαου λύση για να έχουν τα πάντα χωρις "να έχουν τίποτα".

Επειδή ξέρω πως μερικοί δεν το πιάνετε θα δώσω ένα πχ
Ο φίλος μου ο ...... δουλευει σε ουάου θέση σε ουάου εταιρεία. Μια από τις απολαβές του ειναι και το εταιρικό αυτοκίνητο. Του πληρώνουν αμαξι, σερβις, λαστιχα, αδειες, ασφαλειες και το εχει σπιτι του συνέχεια-ακόμα και όταν ειναι σε άδεια. Ερώτησις: χρειάζεται ο ίδιος να αγοράσει αυτοκίνητο όσο έχει το αυτοκίνητο της εταιρείας; Απάντησι: ΟΧΙ, εκτος και αν απολυθει/παραιτηθεί/συνταξιοδοτήθεί. 

Ο Εφραιμ ειναι ισόβιος πρόεδρος της εταιρείας του, μένει εκεί, τρώει εκεί και δεν έχει και παιδιά  να τους "κληρονομήσει" το κατιτις του καθώς το σύστημα της εταιρείας δεν βασίζεται στην γονιδιακή κληρονομικότητα αλλά στην επιλογή-υιοθεσία εντός της εταιρείας. Γιατί λοιπόν να θέλει να βγάλει φράγκα εκτός της εταιρείας του; Τι περιμένατε; Λογαριασμούς στο όνομα του; Μπορεί να έχει, δεν ξέρω, αλλά τι τους χρειάζεται; 
(Ο Χριστόδουλος πχ που "δεν είχε τίποτε" ενώ έμενε ισοβίως σε πολυτελή μέγαρα, ειχε τα καλύτερα αυτοκίνητα, το καλύτερο φαγητό, την καλύτερη περιθαλψη όταν αρρώστησε και την καλύτερη περιποίηση όσο ζούσε τι να την έκανε την "προσωπική" (δεν ξέρω κιολας) περιουσία; Στον τάφο του θα την έπαιρνε;)

Παραπέρα, όπως είδαμε και πιο πάνω το σόι του, όσο έχει τέλος πάντων (αδελφή, γαμπρός) ο Εφραίμ το "φτιάχνει" έτσι και αλλιώς, αλλά μόνο όταν είναι ο ίδιος εντός της εταιρείας.


* Μην ξεχνάμε πως κοτζαμάν Μ. Ψωμιάδης με τόσες και τόσες καταδίκες, πιο πολλές μέρες έχει κάτσει προφυλακιστέος στην.... Φυρόμ παρά εντός Ελλάδος! Ως καταδικασμένος στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχει μείνει μέσα ουτε μία ώρα μέχρι να μας τον φέρουν οι Φυρομιάτες!

13 σχόλια:

  1. Αληθεύει ότι ο κ. Παπαδήμος σκέπτεται να παραιτηθεί, διότι βρέθηκε άνθρωπος που ενώνει περισσότερο από τον ίδιο τον Ελληνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου διάβασα ότι ο Πούτιν θέλει να μεταφερθεί το Οικουμενικό πατριαρχείο στη Μόσχα (για να μην είναι όμηρος αλλόπιστων) και είχε σύμμαχο τον Εφραίμ ως κεντρικό πρόσωπο του Αγίου Όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ChrisMrSly29/12/11 14:06

    "κολλεκτιβισμός της εξουσίας"

    Μαλακίες και ισοπέδωση. Μην ξεχνάμε στο κάτω-κάτω, οι χουντικοί δεν έκλεψαν τίποτα και πέθαναν στην ψάθα. (Μπλεεεερρκ... σφχρμπλμπλμπλ) [εμετός]

    Πάντως πρόεδρα θα χαρείς (λέμε τώρα) να μάθεις πως εκείνη την παπάτζα πως αφού είναι όλοι έξω πρέπει να είναι κι ο Εφραίμ τη σκέφτεται πολύς κόσμος. Κρίση και μαλακίες, ο Έλληνας δεν άλλαξε μυαλά, μόνο έχωσε τη γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που έχεις βάλει "πόσος χρόνος έχει περάσει μέχρι να φορολογηθεί η εκκλησία" άλλαξέ το σε "πόσος χρόνος θα περάσει μέχρι να βγάλουν όξω τον Εφραίμ". Δεν πιστεύω ότι θα τον κρατήσουν για πολύ καιρό μέσα (δυστυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/11 05:49

    Αν ο κόζμοζ έπινε περισσότερα τανκερέη και άκουγε μουσικάρες αυτά δεν θα γινόνταντο.

    Μπιολόγκος ο εξ Ιωαννίνοις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φοβερή λογική καρατζφύρερ χτεσινή: μία εταιρεία του δημοσίου "έκλεψε" μια άλλη εταιρεία του δημοσίου, και άρα αφού και οι δύο είναι του δημοσίου ΔΕΝ υφίσταται κλεψιά

    ο Αριστοτέλης πρέπει να υποκλίνεται στον τάφο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σωστό είναι να του στείλουν και τον κολλητό του Αρσένιο για να έχει παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ChrisMrSly30/12/11 15:06

    @dion

    Τον έχει πετάξει όξω και προσπαθεί να γα%&$ει το χοντρό θες να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω καλύτερο επιχείρημα...

    "Έλληνες να δικάζουν Έλληνες;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mia ερωτhξις ρε αρχηγε

    το ντοκυμαντερ του σκαι το ειδες?

    ποια η γνωμη σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/1/12 00:35

    ο τζούφιος( 0 επιχειρήματα ) θέλει τον τρόμπα του πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tora ana8eorisa

    einai agamiti kakiasmeni aderfi...kai esi profanos tin po8eis kolasmena

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir