Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

Τοπ της Εβδομάδας



Λεφτά υπάρχουν της εβδομάδας.

 Ο κήρυκας του "ζούσαμε πάνω απο τις δυνατοτητες μας", του "πρέπει να ξοδεύουμε όσα βγάζουμε", ο ηθικολόγος του καπιταλισμού, η μήτρα του Πρετεντέρη, το μουμουετζίδικο προπύργιο της κυβέρνησης. Ο ΔΟΛ (http://www.epikairo.gr/index.php/oikonomia/item/7121-fresko-xrima-gia-to-dol). Η εταιρεία που με σύνολο εργασιών 44,8 εκ ευρώ κατάφερε να έχει χασούρα τα 14 ενώ χρωστάει 211 εκ ευρώ (ποσοστό επί του ..."ΑΕΠ" του της τάξεως του 470% !!!!!). Εμεις που ζούμε πάνω απο τις δυνατότητές μας πρέπει να έχουμε (κατα ΔΟΛ) Μνημόνια και λιτότητες και σκάστε επιτέλους παλιολαϊκιστές. 

Κάποιοι άλλοι αρκεί να παίζουν κατενάντσιο με ΠΑΣΟΚ και ξαφνικές Νέες Δημοκρατίες και να έχουν γόνο βουλευτη (με πολιτικό iq παντόφλας), και μην φοβάστε, λεφτά υπάρχουν και βρίσκονται


Ο λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν της εβδομάδας.

 Η πτωχή πλην τίμια Νέα Δημοκρατία, που μας έχει πρήξει και αυτή στην ηθικολογία, στο πρέπει να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, στο δεν πρέπει να ζούμε πάνω απο τις δυνατότητες μας κτλ κτλ η οποία έχει φεσώσει τη ΔΕΗ πολλάκις και ποικιλοτρόπως (" Η Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνει ΔΕΗ και χαράτσι")

Πλήρωνε εσύ παλιομαλάκα, και αν δεν έχεις στο κόβουνε και κόψε το λαιμό σου αν κρυώνεις ή δεν βλέπεις.


Ενημέρωση της εβδομάδας.
 "Ο Τσόρτσιλ είπε πως ο άνθρωπος αναπνέει οξυγόνο. Το είχε πει και Χιτλερ παλαιότερα. Αρα ο Τσόρτσιλ εν μέρει συμφωνεί με τον Χίτλερ."  Στα σύγχρονα πράγματα:

Ο Τσακαλώτος δικαιώνει εν μέρει τον Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση. Ειμαι το Β(λ)ήμα και από ενημέρωση έχω και απο αυτή αν και δεν μου αρέσει.


Ενημέρωση από το μέλλον της εβδομάδας.

Η εκπομπή ανατροπή του Μάκη Βορίδη Γιάννη Πρετεντέρη. Πέρα απο το ποιο κόμμα προηγείται στα γκάλοπ μάθαμε. Αλλά μάθαμε πολλάκις την γνώμη άποψη των Ελλήνων για ένα κόμμα που δεν υπάρχει ακόμα. Μάθαμε λοιπόν.

  • Ποσοι Έλληνες θελουν νεο κεντροαριστερο κομμα
  • Σε πόσους Έλληνες αρέσει η ιδέα ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος
  • Πόσοι Έλληνες θα ψήφιζαν ενα νέο κεντροαριστερό κόμμα
  • Πόσοι Έλληνες θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη νέου κεντροαριστερού κόμματος
  • Πόσοι Έλληνες θεωρούν πως ειναι ώριμες οι συνθήκες για την δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος
και καμια 30αριά ακόμα πασοκικά συνώνυμα/σχετικά/κάτι τέτοιο  (αλλαγή του επαναπροσδιορισμου της επανακαθόρισης της αλλαγής της αλλαγής της αλλαγής που θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν αναφερόμενος στον Αντρέα).

Και όλο αυτό για να εμπεδώσουμε (λες και δεν το ξέραμε ήδη) τον τρόμο μερικων μπροστά στο διαφαινομενο ΝΔΠΑΣΟΚικο αδιέξοδο που θα φέρει το Συριζα στην εξουσία παρόλες τις ελλείψεις και τις αστοχίες του. Προς Θεού παιδία, κάντε ότι θέλετε, ψηφίστε ό,τι θέλετε αλλά όχι αριστερα, τουλάχιστον όσο ειναι ακόμα τέτοια. Ας χώσουμε μια νεφελώδη κεντροαριστερά στο παιχνίδι έστω και με το ζόρι και όποιος τσιμπήσει. Ορθότατα του τα χώνει ο Ανδρουλιδάκης εδώ("O φανταστικός φίλος του Γιάννη Πρετεντέρη")

Το κόμμα του Γιάννη, αντίθετα με τα υπάρχοντα, είναι κατά της πόλωσης. Με ένα μαγικό τρόπο την αποκλείει. Κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι δίκαιες, σαν τους βασιλιάδες των παραμυθιών.  Τιμωρεί μόνο τους κακούς και τους άδικους και επιβραβεύει τους υπόλοιπους (το κακό και το άδικο είναι σαφώς προσδιορισμένο για τον Γιάννη, όπως ακριβώς και για τα παιδιά), χωρίς όμως να προκαλεί με την αυστηρότητά του. Σίγουρα έχει εσωτερική δημοκρατία, αλλά όχι ασυδοσία και καταδικάζει τον ολοκληρωτισμό χωρίς να επιτρέπει την αναρχία. Αν ήταν γαμπρός, θα ήταν ψηλός, ευγενικός, με όμορφο χαμόγελο και χιούμορ. Μια που είναι κόμμα, είναι κεντροαριστερό.
Η πορεία του κόμματος του Γιάννη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Όπως κατέδειξε η δημοσκόπησή του, στην αρχή έχει σίγουρο μόνο 11%. Βέβαια στην πραγματικότητα 30% είναι μαζί του. Και ακόμα 45% είναι κατά βάθος μαζί του -άσε που 65% καταλαβαίνει ότι αυτό χρειάζεται, αλλά από ινάτι δεν το ψηφίζουν όλοι. Αν δεν έχει 100% το κόμμα του Γιάννη, είναι ότι οι φανταστικές ιστορίες μας πρέπει πάντα να αφήνουν ένα υπόλοιπο για να τις συνεχίζουμε το βράδυ στο κρεβάτι.
Επίσης, το κόμμα του Γιάννη δεν υπάρχει, δεν έχει όνομα ούτε στελέχη. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες στον κόσμο της φαντασίας, όπου πάντα η πλάκα βρίσκεται στην επινόηση προσώπων και καταστάσεων - κλειδιά. Θα μπορούσε για παράδειγμα πρόεδρος του κόμματος να είναι ο Αρίστος Κανταφτραγιάννης, ένας Έλληνας του εξωτερικού που διέπρεψε στην διοίκηση μιας τράπεζας με κοινωνική ευαισθησία -ή κάτι λιγότερο συνωμοσιολογικό, γιατί ο Γιάννης δεν είναι κανένας κουραμπιές σαν αυτούς στα εθνικιστικά μπλογκ, έχει μια πγιότητα.

Άρειος της εβδομάδας

Αυτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aeisixtir