Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Απριλίου 04, 2014

Μπαλτακισμοι

Σενάρια ερμηνειας της μπαλτακικής (συντομο βιογραφικό) συμπεριφοράς (βίντεο). Στα πλαίσια του δυνατου, διότι οσο να΄ναι δεν ειμαι διατεθειμένος να αφαιρέσω το μισό μου εγκέφαλο για να καταλάβω το μεγαλείο της σκέψης του ανδρος (ιδού το χαριτωμένο αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσπάθειας.)
Μερικές φορές η φράση κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα γίνεται απόλυτα εύστοχη


α) Κατά Σαμαραν και σια: Ο Μπαλτάκος έλεγε χαζομάρες. Εν αγνοία του πρωθυπουργού. Σενάριο πιστευτόν και στα δυο του σκελη, αλλα δυστυχώς ακόμα και αν είναι 100% αληθές δεν σώνει κανέναν. Το σενάριο είναι πιστευτό διότι οι ακροδεξιοι που έχει μαζέψει γύρω του ο Σαμαράς, αλλά και γενικώς εδώ που τα λέμε, δεν φημίζονται για τη νοημοσύνη τους. Το πρόβλημα ειναι πως οι πλεον αστρίτες εξ αυτών (Μουρούτης, Φαήλος, Μπαλτάκος) είναι οι πλέον παλιοι κολλητοί του, οι εξ απορρήτων του και τέλος πάντων οι πιο παλιοι ιδεολογικοι και παρεολογικοί του συνδαιτημόνες. Πρόβλημα για τον πρωθυπουργό που έχει για παρέα τούτα τα σπίρτα τα οποία κάνουν και δικιά τους πολιτική πίσω απο την πλάτη του. Ο Μπαλτάκος μιλάει πριβέ με τους ΧΑγιτες, απ΄ότι φαίνεται.... καθημερινά, ο Μουρούτης ξεφτυλίζεται μηνύοντας το  μισό ελληνικό ίντερνετ, ο Αδωνης βάζει τους κολλέγηδες του να τον καλούν στα εξωτερικά και να του πληρώνει το δημόσιο τα έξοδα, ο Φαήλος θέλει να γίνει (και αυτός) χρυσαυγίτης στην θέση των χρυσαυγιτών  κτλ κτλ. Αμα ο πρωθυπουργός δεν έχει, όχι τον έλεγχο, αλλά ουτε (κατά τα φαινόμενα και κατά τα λεγόμενα) γνώση των πολιτικών πράξεων του στενού του κύκλου, ε πως σκατά νομίζει πως έχει έλεγχο της χώρας;

Συμπέρασμα: αν ο Μπαλτάκος έλεγε ανοησίες πρεπει να εξεταστει η ικανότητα του πρωθυπουργού να διαλέγει συνεργάτες. Αν ΔΕΝ έλεγε ανοησίες (πράγμα δύσκολο, Μπαλτάκος είναι αυτός) τότε έχουμε σοβαρό ζήτημα.

β) Κατά Χρυση Αυγή κτλ. Ο Μπαλτάκος έπαθε κρίση ειλικρίνειας και η κυβερνηση βάζει χερι στη δικαιοσυνη. Σενάριο πιθανό, βλ και για τη νοημοσύνη στελεχών της ΝΔ που λέγαμε πιο πάνω. Το θέμα ειναι ομως πως ειτε η κυβέρνηση βάζει χέρι στη δικαιοσύνη, είτε όχι, αυτό δεν σημαίνει πως οι χρυσαυγίτες δεν είναι εγκληματίες. Το καταλάβαμε;

Αν ο Μπαλτάκος δεν έλεγε μαλακίες και απλα εβγαλε άθελα του στη φόρα τη συνήθη κυβερνητική πρακτική, τότε πρέπει να παραιτηθουν οι σχετιζόμενοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός ("γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα") να εξηγήσει αν αυτα γίνονται "με εντολή Σαμαρά" ή όχι.

γ) Κατα Βορίδην: Ο Μπαλτάκος έχει προσωπική ατζέντα. Αδιάφορο μιας και ξαναπάμε στο ίδιο πρόβλημα: είτε ο πρωθυπουργός ειναι ανόητος μιας και ο επι χρόνια κολλητός του πολιτικολογεί προσωπικά πισω απο την πλάτη του, είτε ο πρωθυπουργός καλλιεργούσε πλάγια κονέ με την ΧΑ μέσω Μπαλτάκου όσο ακόμα η κοινή γνώμη, δηλαδή το megamou "δεν είχε πάρει χαμπάρι" για τι κουμάσια μιλάμε. Αυτου του κονέ είδαμε τον επίλογο τον οποίο βιντεοσκοπησε κουτοπόνηρα ο Κασιδιάρης.


δ) Κατά Μπαλτάκον: Οι ΧΑτες με πιέζανε και έλεγα "ότι να ναι" για να ησυχάσω απο αυτούς κετς. Αναρωτιέμαι αν μιλάει στο έτσι άνετο και καναπεδάτο με όσους τον πιέζουν. Αναρωτιέμαι αν οι διθυραμβικές κριτικές των βιβλίων του απο τους ΧΑτες ειναι άσχετες. Αναρωτιεμαι αν ο Κουβέλης (τρομάρα του και αυτουνού) ψεύδεται όταν αναφέρει πως τους εκβίαζε τότε με το "μην μας ζορίζετε διοτι συγκυβερνάμε με τη ΧΑ". Αναρωτιέμαι αν ο ίδιος ο Μπαλτάκος έλεγε ψέμματα όταν μίλαγε on the record για δυνητική κυβερνητική συνεργασία με την ΧΑ. Αναρωτιέμαι αν ο Φαήλος ή ο Μουρούτης ή ο Μπαλτάκος θα προτίμαγαν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ και όχι με τη ΧΑ. Αναρωτιέμαι ποσες ώρες ακόμα τέτοιων τρυφερών εεεε πιεστικών τετ-α-τετ θα μας σκάσει η ΧΑ.

Προφανώς δεν αναρωτιέμαι τίποτα. Οι απαντήσεις σε αυτά ειναι προφανείς, όπως και το ποιον των αναφερώμενων ανδρων.

Συμπέρασμα: η κοροϊδία της νοημοσύνης μας στο τελευταίο παραπάει. Η "ιδεολογία" Μπαλτάκου ειναι συγγενής με την μπουρδολογία της ΧΑ. Η διαφορά ειναι πως η περιθωριακή δεξιά ομάδα Μπαλτάκου μπήκε στην ΝΔ με τον Σαμαρά. Αλλιώς μπορεί να ήταν στην ΧΑ. Ή στο ΛΑΟΣ και να ερχότανε με τον Βορίδη.

Και μοιραία φτάνουμε στο:


ε) Κατά Ζaphod: Εντος της πολυπληθής "δεξιας παράταξης" υπάρχουν πολλοί διαταραγμένοι ψυχικά, αμόρφωτοι ιστορικά, τραμπούκοι πολιτικά και καθίκια του κερατά προσωπικά. Αυτοί είναι διασκορπισμένοι σε όλο το δεξιο πολιτικό πάνελ αλλά (μοιραία) όσο πιο ακραία πάμε (και προσεγγίζουμε ιδεολογίες.....αντικείμενο ψυχοπαθολογίας) τόσο πιο πολύ πληθαίνουνε. Ο Μπαλτάκος ειναι ένας από αυτούς, όχι ο μοναδικός και όχι ο πιο ακραίος. Σίγουρα όχι ο πιο προσωπικά επικίνδυνος. Ούτε καν εντός της ΝΔ. Το μοναδικό του μειονέκτημα ( πέρα απο τα προφανή προαναφερόμενα ) είναι πως η μαλακία που τον δέρνει κρατάει μαστίγιο με 37 ουρές. ( Οι παλιοί μπασκετικοι Παναθηναϊκοί τον θυμούνται με πολύ.... πάθος.). Τέλος πάντων το ότι ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα δεν τους κάνει και εχθρούς. Αφου πιστεύουν τα ίδια πράγματα, θέλουν τα ίδια πράγματα, πιθανότατα δε μικροί να είχαν κοινές παρέες ή να ήταν στις ίδιες παρέες. Όταν ο Μπαλτάκος αναφέρεται σε σιωνιστικά συνέδρια και έτσι πίνει νερό από την ίδια πηγή με τον Κασιδιάρη. Αλήθεια, πόση διαφορά έχει ο λόγος του Φαήλου από αυτόν της ΧΑ; Του Άδωνη; Του ..."αντικομμουνιστή" Μπαλτάκου; 

Ε, λοιπόν, ως φίλα προσκείμενοι ιδεολογικά τα λένε μεταξύ τους οι ανθρώποι. (σιγά μην έχει τόσες συνομιλίες το Μπαλτάκο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συγκυβερνά, ας πούμε). Και εκεί, σε μια τέτοια συνομιλία εγκεφάλων κορυφής, δηλαδή εκεί που μιλάει ο Μπαλτάκος με τον Κασιδιάρη, (να δεις που τα κομμένα σημεία του video είχαν τα σημεία του διαλόγου οπου επικοινωνούσαν με δαγκωνιές, αγκωνιές και γρυλίσματα) θεώρησε έξυπνο, ο πιο .....χμμμμμμμ έξυπνος και μάγκας καφενείου της παρέας να πει και τις εξυπνάδες του. Ιδιου ύφους, ήθους και νοημοσύνης με τις βλακείες που ακούω να λένε οι φραπεδόμαγκες για τον Σώρρα και το ΕΛ DNA. Ετσι και αλλιώς το Μπαλτάκο μέχρι εκεί κόβει. Το Κασιδιάρη ούτε καν. Οποτε πέταξε ο καθεις τη μαλακία του, παρηγόρησε και ο Μπαλτάκος το φιλαράκι του "ρεσε δεν εχουν στοιχεία ρεσε" και εφυγαν αμφότεροι περηφανότεροι ΈΛληνες και ευχαριστημένοι. Και πέραν τούτου ουδεν.


Προσοχή: δεν λέω πως η κυβέρνηση επηρέασε ή δεν επηρέασε τη δικαιοσύνη. Λέω πως ο λόγος Μπαλτάκου μπορεί και πρέπει να αγνοηθεί σαν πολιτική σκέψη. Προφανώς το ότι έλεγε στον Κασιδιάρη αυτό που ο Κασιδιάρης ήθελε να ακούσε δεν σημαίνει με τίποτα πως ο ίδιος δεν το πίστευε. Αφού για τούτους η χώρα ειναι το φέουδο τους και όποιος "τους κουνιέται" είναι για σφαλιάρες. Αυτη ειναι πολιτική σκέψη του Μπαλτάκου, τι να κάνουμε (και αν ισχύει πως ακόμα και το γιο του διόρισε με βύσμα, αυτή ειναι απλά μια ακόμα απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ο μη-χέσω "δεξιός πατριωτικός χώρος' βλέπει την εξουσία και τη χώρα). Ποτέ δεν μας έπεισε για κάτι παραπάνω. Οι δε τραμπούκικοι τρόποι του γιου ενάντια στον πρώην μεγάλο έρωτα του πατέρα του μας πειθουν πως για τους μπαλτάκοι γενικώς η μόνη διαφορά που έχουν απο τη ΧΑ ειναι στο όνομα. Ούτε στις ιδέες, ούτε στην σκέψη, ούτε στους τρόπους.

Συμπέρασμα: Αν ο Zaphod έχει δίκιο (που έχει και το ξέρουμε όλοι, σιγά το δύσκολο πια) δεν έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός, διότι απλουστατα τέτοιος ειναι και αυτός. Εχουν ευθύνες οι Ελληνες που έβαλαν μια δράκα χιτών στην εξουσία.


 Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στην κυβέρνηση. Υπάρχουν θύλακες κυβέρνησης στην ακροδεξιά.


Υ.Γ. Ακουσα τον Αδωνη να λεει πως καταλαβαίνει τον υιο Μπαλτάκο που ορμησε μαινόμενος να δειρει τους ΧΑτες βουλευτες. Και λεει πως τον καταλαβαίνει γιατί ειναι πατέρας. Παρακαλώ όποιος έχει πατέρα με προβλήματα υγείας, τον οποίο δυσκολεύει το σύστημα ανθΥγείας του Υπουργού Άδωνη, να σαπίσει τον υπουργό στην σφαλιάρα. Ως πατέρας θα το καταλάβει και που ξέρεις, μπορεί να δηλώσει και θαυμασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aeisixtir