Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

Για να μετριόμαστε σιγά σιγά...

Η ερώτηση ήταν απλή: πως τα βλέπεις τα πράγματα ρε μεγάλε; Η απάντηση ήταν ομοιως απλή και η συμφωνία του συνομιλητή εύλογη: σκατά και απόσκατα. Η δεύτερη ερώτηση ομως είχε τέτοια απάντηση η οποία δεν άρεσε στον συνομιλητή μου καθόλου: Θα γίνουν εκλογές; (με βάση την εκλογή του ΠτΔ). Κατα τη γνώμη μου προφανώς, καταφανώς και πασιφανώς με καμία Παναγία.


Και εξηγούμαι:

Κατ΄αρχήν ας δούμε στην παρούσα φάση την γεωγραφία του κοινοβουλίου:

Κοινοβουλευτική ομάδα
Έδρες
Ν.Δ.Ν.Δ.125
ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ71
ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΠΑ.ΣΟ.Κ.27
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ13
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ16
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ11
Κ.Κ.Ε.Κ.Κ.Ε.12
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ17
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ8

Βλέπουμε πως η κυβέρνηση ζει και δεν ζει με 152 συνολικά έδρες και έχουμε στην παρούσα φάση 25 ανεξάρτητους εκ των οποίων οι 17 εχουν συστήσει δικιά τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Για να αποφευχθεί το σενάριο των εκλογών απαιτούνται 180 βουλευτές, τους οποίους η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει. Να δεις όμως πως τους έχει και ανετα.....

Στοιχεία:
0) Και προαπαιτούμενο για την παρακάτω συλλογιστικη. Η αριστερά στην Ελλάδα δεν κυβέρνησε ποτέ. Τα τελευταια 80 χρόνια είχαμε 2 χούντες και έναν εμφύλιο όταν η αριστερά έδειχνε να παίρνει τα πάνω της ή έστω όταν το "αστικό" (μαλακίες αστικό. Φεουδαρχικό, μεταωθομανικό με δημοκρατική επίφαση. Αυτο που αποκαλεί ο Τζιμάκος "κληρονομική δημοκρατία") σύστημα έδειχνε να παραπαίει. Τα αντιπαλόμενα τζάκια "εθνικοφρόνων" και επιχειρηματιών που κυβερνάνε την Ελλάδα δεν έδειξαν στο παρελθόν κανένα πρόβλημα στο να συνεργαστούν μεταξύ τους ή και με τα πλέον λούμπεν και εγκληματικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να αποτρέψουν μια τόσο αποφασιστικής(;) σημασίας αλλαγή ρότας. Και όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ στο οποίο είχε επενδύσει κόσμος και κοσμάκης και το οποίο είχε επίσης δαιμονοποιηθεί, είχε ήδη πλέον μετεξελιχθεί σε "κεντρώο" αχταρμα στον οποίο βρήκαν καταφύγιο πολλά κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, των χουντικών ή των τζακιών μή εξαιρουμένων. Επειδή στην Ελλάδα οι πολιτικές, ειδικά σε κλίμακα "μεγάλων" κληρονομούνται δεν βλέπω να αλλάζει αυτός ο τρόπος σκέψης, έτσι και αλλιώς ο Σαμαράς, με θητεία σε "ντου" ενάντια σε "εθνομηδενιστές" στα μικράτα του είναι ο ιδανικός πολιτικός (και όχι μόνο) απόγονος του ρεύματος που "ανέχθηκε" την χούντα, "ανέχθηκε" το φάγωμα του Λαμπράκη, δεν χαλάστηκε με την αποστασία και επικρότησε τη σύμπραξη κυβέρνησης - χιτών το '44-'49 (και βάλε)
1) Ο Σαμαράς και οι συν αυτώ δεν ειναι από τους ανθρώπους που ειναι φανατικοί φαν των εκλογών έτσι και αλλιως, τη δημοκρατίας γενικότερα και ειδικότερα αμα βρίσκονται στην εξουσία. Οι συνεχείς επιστρατεύσεις, η μόνιμη απουσία του πρωθυπουργού απο την βουλή, το "δεν θα αφήσουμε την εξουσία στους κομμουνιστές" (ή κάπως έτσι) του Άδωνη, η συνεχής προπαγάνδα απο τα κανάλια που στην παρούσα φάση τείνει να δαιμονοποιήσει όχι μόνο το αντίπαλο πολιτικό δέος (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οποιαδήποτε φωνή διαφοροποιείται από την κυρίαρχη ρητορική (μνημεία αιώνιας ντροπής και ξεφτίλας των εγχώριων ΜΜΕ οι προεκλογικές ειδήσεις του ΑΝΤ1 με τον τηλευαγγελιστή Ρογκάκο σε ρόλο Κασσάνδρας προμηνεύουσας σεισμους και καταποντισμούς αν βγει ο Συριζα αλλά και το ξεφτιλισμένο δελτίο πάλι του ΑΝΤ1 που πριν κανα μήνα μιλούσε για.... "συνδικαλιστικό μεσαίωνα" (sic) επειδή οι ξενοδοχουπάλληλοι ζητούσαν....τα δεδουλευμένα καθώς και το θεμελιωμένο τους δικαίωμα να εργάζονται 8ωρο ή να πληρώνονται υπερωρίες αν αυτό υπερβαίνεται).
H απαξία των δημοκρατικών θεσμών, της λειτουργίας του κοινοβουλίου για παράδειγμα, η επιλεκτική υιοθέτηση των δικαστικών αποφάσεων ανάλογα με το αν μας συμφέρουν ή όχι, η παραγκώνιση ακόμα και εντός τους κόμματός τους στοιχείων που δεν ειναι αμιγώς "δικά τους" μας πείθουν πως οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι το φόρτε της δράκας των χιτών που νέμεται στην παρούσα φάση την εξουσία με την ενεργή στήριξη των απομειναριών του ΠΑΣΟΚ και ερήμην του σώματος της ΝΔ. Οπότε ιδεολογικά, αν μπορούσε ο Αντωνάκης να ΜΗΝ κάνει εκλογές για καμια 15αριά χρόνια να είστε σίγουροι πως θα το έκανε....

Η δημοκρατικότητα λοιπόν των κυβερνώντων δεν ειναι το δυνατό ατού όποιου θέλει να στοιχηματίσει επιστροφή στις κάλπες εντός του 2014-2015. Πιο πιθανό ειναι να δούμε κανα...κίνημα παρά εκλογές όσον αφορά τους κυβερνώντες.


2) Στην παρούσα φάση μόνο 2 κόμματα έχουν συμφέρον (στενά κομματικό) να πάμε σε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ που παει (;) για κυβέρνηση και το ΠΟΤΑΜΙ που πάει να φάει το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν του έκατσε να φάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλευτές, οι οποίοι όμως δεν φτάνουν, το ΠΟΤΑΜΙ δεν έχει και φαίνεται να μην θέλει να πάρει απο τα έτοιμα.

Το ΚΚΕ από την άλλη ειναι αδιάφορο, απλά έχει πείσει πως αποκλείεται να στηρίξει οποιαδήποτε επιλογή άλλων, ίσως μάλιστα και να μην κατεβάσει καν υποψήφιο (;).


Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν κάθε συμφέρον να μείνει η βουλή ως έχει. Το ΝΔΣΟΚ ειναι στην κυβέρνηση και ελπίζει κάποτε να ανακάμψει, η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει με διαίρεση σε ....άτομα, ο Καμμένος διαλύεται σε wannabe νεοδημοκράτες, τρελούς και ελεύθερους σκοπευτές και η Χ.Α. φοβάται πως μπορεί μερικοί βουλευτές της να χάσουν την ασυλία τους ή το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από κανένα βιαστικό δικαστήριο. Αν αυτός ο παράγοντας βγει off τότε αυτομάτως η ΧΑ συγκαταλέγεται στα κόμματα που δεν χαλάνε οι εκλογές.

Θεωρώντας τους 152 βουλευτές της κυβερνησης μονομπλόκ ψάχνουμε για ακόμα 28 βουλευτές για να βγουν οι πολυπόθητοι 180 και οι Ανεξάρτητοι δεν θεωρούνται όλοι σίγουροι (πχ ο Τατσόπουλος έχει πει πως θα ακολυθήσει την γραμμή του πρώην κομματός του)

Από την άλλη οριστικά και αμετάκλητα σίγουροι πως θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή είναι μόνο οι βουλευτες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που με το ζόρι βγάζουν 83 έδρες (84 με τον Τατσό), θέλουν δηλαδή ακόμα 38 για να φτάσουν το πολυπόθητο 121, το οποίο και μαθηματικα να το δεις είναι πιο ζόρι, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν "άκρες" στο δημόσιο για να διορίσουν κανένα ανηψούδι ή να δώσουν καμιά "επιδότηση". Και μη μασάτε λόγω.... ΔΕΗς. Άλλο η ΔΕΗ και άλλο οι εκλογές.

3) Οπότε ξεκινάμε και να λέμε πως μαθηματικά ειναι πιο εύκολο να βρεθουν 28 παρά 38. Αλλά κατά τον γράφοντα και 58 να έλειπαν του ΝΔΣΟΚ πάλι θα τους έβρισκε (βλ. σημείο 0, πιο πάνω)

Ποιοι ειναι οι υποψήφιοι "εθελοντες";
* Η ΔΗΜΑΡ επίσημα  δεν θελει (;) να βγει ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Όμως από την άλλη πλέον η ΔΗΜΑΡ δεν υφίσταται ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Τα στελέχη που έχουν μείνει βλεφαριάζουν είτε προς το ΣΥΡΙΖΑ, είτε προς το ΠΟΤΑΜΙ είτε προς το ΠΑΣΟΚ με όποια όνομα και αν επιλέξει να συνεχίσει. Και αν απο το ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν (πάντα τέτοια) οι πόρτες δείχνουν κλειστές, από τους άλλους όμως όχι και τόσο, ειδικά σε βουλευτές-άτομα. Δεν είναι νομίζω υπέρβαση να υποθέσουμε πως οι βουλευτές που έχουν μείνει στον κυρ Φώτη θα επιλεξουν τη σταση τους με βάση το μελλοντικό τους συμφέρον, το οποίο θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη στάση που θα ορίσει ο φορέας στον οποίο θέλουν (ή ...μπορούν) να μεταπηδήσουν. Οπότε επειδής στην ουσία μένει το ΠΑΣΟΚ (που ξέρουμε τι θέλει) και το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο έχει δηλώσει πως θέλει οι εκλογές να γίνονται σε τακτικά διαστηματα τετραετίας ρε δεν πα να γίνεται πόλεμος ενδιάμεσα, ε το πράγμα φωνάζει. Αν παραδόξως οι εναπομένοντες ΔΗΜΑΡιτες επιλέξουν την στάση καμικάζι, και το τέλος του πολιτικού τους βίου ως άτομα (διοτι ως πολιτικός φορέας ειναι ήδη νεκροί) τότε ναι μεν αυτή η στάση τους θα τους τιμήσει, αλλά απλά δεν το βλέπω να γίνεται. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια.

* Ανεξάρτητοι Έλληνες. Άλλο παραπαίον κόμμα. Ξερουν πως μάλλον θα καταποντιστουν σε εκλογές, οπότε ενδόμυχα τις απεύχονται. Από την άλλη ο Καμμένος μισεί μισεί μισεί τον Σαμαρά. Οι αναμενόμενες εξελίξει είναι είτε περαιτέρω διασπάσεις-προσχωρήσεις βουλευτών του στην ΝΔ για "λόγους εθνικής υπευθυνότητας" είτε υπαναχώρηση Καμμένου "δια εθνικούς λόγους", είτε (το πιο αισιοδοξο σενάριο) συνεργασία με ΝΔ για την εκλογή του ΠτΔ με αντάλλαγμα την αποπομπή Σαμαρά απο την πρωθυπουργία. Κάτι με το οποίο προφανώς διαφωνεί ο Σαμαράς, αλλά κανένας άλλος, απλά ειναι ερώτημα μιας και στην παρούσα φάση, παρόλο που ο Σαμαράς ξύνει τα άντερα των περισσότερων στην ΝΔ δεν δείχνει κανενας να τολμάει να τον φάει διότι ...ο κομμουνιστικός κίνδυνος κτλ κτλ (δες νο 0 πιο πάνω ξανά)

* Χρυσή Αυγή. Βγάζει πολύ γέλιο η προσπάθεια δαιμονοποιησης τους απο την ΝΔ όταν συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και απο-δαιμονοποιησης τους ("δεν ειναι 500.000 έλληνες ναζί." οκ, δεν είναι. Φασίστες του κερατά ειναι. Ηλίθιοι είναι. Ενταξει;) όταν συντάσσονται με την κυβέρνηση. Αυτοί θα πράξουν τον χαβά τους. Ήτοι:
- Εξαρτάται από το αν μπορούν να ελπίζουν σε μια ευνοϊκότερη "απονομή δικαιοσυνης" ή όχι. Έτσι και αλλιως ο Μιχαλολιάκος έχει ξαναπαίξει μπάλα στο γήπεδο της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι.
- Αν βγουν οι 180 έτσι και αλλιώς, οπότε δεν γίνονται εκλογές, θα το παίξουν αντίσταση και εκ του ασφαλούς καταψηφίζοντας. Οι ίδιοι μένουν αλώβητοι, ο ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποιείται, η ΝΔ χαίρεται. Μετά από αναμονή 2 ετών ελπίζουν να φάνε την ΝΔ. 
- Αν όμως δεν βγαίνουν οι 180 υπάρχει πάντα η πιθανότητα αποχωρήσεων / ανεξαρτητοποιήσεων διαφόρων. Αν δεν βγαίνει ούτε έτσι, υπάρχει πάντα η "εθνική ανάγκη" και η υπερψήφιση του ΠτΔ που προτείνει το ΝΔΣΟΚ "για να μην βγουν οι κομμουνισταί"- παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Μοναδική περίπτωση να μην παίξει αυτό το σεναριο είναι να καταδικαστούν οι Μιχαλολιάκος και σία πριν τον Γενάρη σε χοντρές ποινές και ταυτόχρονα να μην χάσουν τον έλεγχο του κομματός τους από τίποτε φερέλπιδες νεανίες, νεοφερμένους και μη ελεγχόμενους. Πιθανότητα να γίνει το ένα απο τα δύο ικανή. Πιθανότητα να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα: ελάχιστη.

* Ανεξάρτητοι: πολλοί από αυτούς είναι ήδη με το ένα πόδι στο ΝΔΣΟΚ. Απλά επειδή δεν φτάνουν θα χρειαστεί να τρέξουν από ένα έως όλα τα πιο πανω σενάρια παράλληλα.


Οπότε με τα παραπάνω ως δεδομένα, νομίζω πως οι πιθανότητες (γκανιάν, όχι αστεία) ειναι υπερ της εκλογής ΠτΔ απο την παρούσα βουλή, εκτός και αν ....γίνει κανα κίνημα. Μα και η λαϊκή βουληση θα μου πείτε; 
- Κατά πρώτον, η λαϊκή βούληση είναι μουντή διότι την αριστερά, μετά από τοσα χρόνια κατήχησης την φοβούνται, κατά δεύτερον το σκορ στις ευρωεκλογές δεν ήταν  (όντως) ικανό να δημιουργήσει καταστάσεις, κατά τρίτον η πλειοψηφία του λαού έχει μάθει πλέον να συναλλάσεται με το ΝΔΣΟΚ για ρουσφέτια, αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται και κατά τέταρτον η λαϊκή βούληση ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από την τηλεόραση η οποία πλέον κάνει το Οργουελιανό υπουργείο αλήθειας να δείχνει ερασιτεχνικό

Και κυρίως: πλάκα μου κάνετε; Ποια λαϊκή βουληση να ακούσει ο Σαμαράς ρεεεεεεεε

Update. Εδώ βρίσκεται η άλλη άποψη που λεει πως ο αιθεροβάμων Σαμαράς θα προκαλέσει ο ίδιος εκλογές νωρίτερα διοτι:
α) δεν βγάζει τις 180 εδρες
β) τα οικονομικά πάνε κατά διαόλου και (;) θα χρειαστει φρέσκια εντολή ξεπερνώντας τον σκοπελο εκλογής του ΠτΔ
γ) ειναι τόσο ηλίθιος που πιστεύει πως θα κερδίσει

χμμμμ


επιφυλάσσομαι. Δίνω στο team Σαμαρά αρκετά bonus λόγω βλακείας, αλλά δεν νομίζω πως ειναι τόσο στόκοι πια. Οταν και αν γίνουν εκλογές θα φάνε μαύρο που θα πάει καπνός και το ξέρουνε. Η μοναδική τους ελπίδα ειναι να έχουν να δώσουν πραγματικά και όχι εικονικά καλά νέα (πχ κουρεμα  χρέους  πραγματικής ταξης του 30%-40% και όχι κούρεμα που θα πολλαπλασιάσει το χρέος, μείωση στο φόρο καυσίμων και εισοδήματος, τέτοια ανέφικτα και συριζικά)


5 σχόλια:

 1. Το μόνο σημείο στο οποίο δεν θα συμφωνήσω είναι οι όποιοι ενδοιασμοί περί ΧΑ: η ΧΑ ως φόλα συστημικό κόμμα είναι αυτονόητο ότι στηρίξει πλήρως την κακιά κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: στηρίζοντας τον ΠτΔ θα αποδείξει ότι τιμάει και αναγνωρίζει τη Δημοκρατία. Που το πας αυτό;
  Κατά τα λοιπά και συμφωνώντας με τα συμπεράσματά σου, θα προσθέσω (με έναν πολιτικό τόνο) ότι το μόνο σωστό πράγμα αμέσως μετά τις εκλογές το είχα ακούσει (περιέργως ή μη) από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε πει ακριβώς ότι η μη εκλογή ΠτΔ από την παρούσα σύνθεση της Βουλής ίσως να μην είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. Και είναι ακριβώς έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H XA είναι τουρμπο συστημικό κομμα, το εχουμε ξαναπει. Αν ομως δεν απαιτούνται οι ψήφοι της, αν δηλαδή βγουν οι 180 με άλλους τρόπους θα το παίξει ανένδοτη.

  Απο την άλλη ειναι και αυτόνομος παίχτης, δηλαδή κοιτάει την πάρτη του. Αν ενδοσυστημικά μπορει να φαει την ΝΔ θα το δοκιμάσει

  Ο Νικήτας ειπε το αυτονόητο


  Υ.Γ. ΘΑ ήθελα να δω αν ο προτενόμενος απο το ΝΔΣΟΚ υποψήφιος ΠτΔ θα πει πως δεν καταδέχεται να βγει με τις ψήφους της ΧΑ

  χαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ω, μλκ... αυτό το τελευταίο έγραψε!!! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. σαν κινδυνεύσει το σύστημα...

  θα τους βρουν.... δεξιά αριστερά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αδιάφορος7/9/14 01:39

  Οντως είμαι αδιάφορος Ζαφόντ μου, αλλά έχει φτάσει να βρίζουν ΟΛΟΙ την κυβέρνηση, μηδενός εξαιρουμένου. Και ΝΔίδες, όπως διαπίστωσα συζητώντας με πολύ κόσμο παρά τοις καφετερίαις και παραλίαις ουκ ολίγων χωρίων και παραχωρίων. Ο ΕΝΦΙΑ τους έκανε Τούρκους, σχεδόν γενίτσαρους όλους. Ακουσα από ψεκασμούς, για την αδιαφορία (μας/μου), μέχρι κουλά. Και εξεπλάγην σφόδρα: Ο μπαρμπα-Μήτσος που μια ζωή με τη δεξιά να μου λέει τέτοια; Αμηχανία. "Ναι, δίκιο έχεις, αλλά...". Κόντεψα να φάω μαγκούρα στο κεφάλι. Οπότε, λες να μπορεί ο Σαμαροβενιζέλος να πάει άλλα δυο χρονάκια; Μα, τότε θα βγει όχι ΣΥΡΙΖΑ, όχι ΧΑ, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός των Ελ με τους εξωγήινους να κατέβη θα βγει. Ηοnest! Αν δεν κάνει κάτι ο Σ/Β τους βλέπω ανάποδα σαν χταπόδια στον ήλιο. Σου είπα, κόντεψα να φάω μαγκούρα από το μπαρμπα-Μήτσο, το καραδεξιό, γιατι του είπα "Μα, μπάρμπα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir