Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

Η ημιμάθεια, η αμάθεια και η Ημαθία

Η ατάκα (καλή ε;) του τίτλου ανήκει στον Hades και του την βουτάω με άνεση (για μηνύσεις κτλ  κτλ....θα τα βρούμε)

Η πρόταση αυτή του Hades είναι μια σαφής βελτίωση του λαϊκού ρητού : "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια" και μου έρχεται συχνά στο μυαλό όταν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση ή κανω βόλτες στο internet. Καιρό τώρα ήθελα να γράψω ένα ποστ μνεία σε αυτό το καινό ρητό, αλλά είτε βαριόμουνα είτε δεν έβρισκα τα κατάλληλα πχ.

Τελικά ήρθε η ώρα και ο καιρός και η ομάδα παραδειγμάτων που έψαχνα έκλεισε! Ευκαιρία, είναι και λόγω της διακυβέρνησης που έχουμε να δούμε το πράγμα με πολιτικά παραδείγματα τα οποία δίνει άφθονα η μάζωξη αμόρφωτων, άσχετων, ανόητων ξερόλων που ονομάζεται συνολικά "ελληνική δεξιά". Διότι βασικά, όλοι τους πανω κάτω είναι ή φασίστες ή ηλίθιοι ή και τα δύο. Οι διαφορές στην έκφραση όμως δίνουν και τους διαφορετικούς τύπους. Οπότε θαυμάστε:


Αμάθεια:
( η απλά ο απλός, καθημερινός στόκος της διπλανής πόρτας:)








Ημιμάθεια.

Ποιος άλλος;


(διευκρίνησις: το "και" δεν παίρνει οξεία, αλλά βαρεία. Θα μου πείτε ποιος χέστηκε; Ξέρω γω; Φαντάζομαι όποιος πάει να το παίξει  και καλά ψαγμένος γνώστης των αρχαίων ελληνικών)

Αλλά μην γινόμαστε τσιγκούνηδες. Λίγο να ψάξει κανείς μπορεί να βρει υλικό που γεμίζει τόμους για τις αποδείξεις τις βλακείας, της ημιμάθειας και της κακοτροπίας (ναι, ναι) του κου Αδώνιδος. Πουχου:

* "Θέμα: Αναγνώριση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας ως Διεθνούς Γλώσσας"
** "Θα υπάρξουν κάποιες ενέργειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε η αρχαία Ελληνική Γλώσσα να ενταχθεί στις διεθνείς;"
Ερώτηση των πανέξυπνων κυρίων Αδωνη Γεωργιάδη και Αθανασουλάκη Πλεύρη. Τα εν λόγω σπίρτα ακόμα δεν ξέρουν πως δεν "ψηφίζονται" οι διεθνείς γλώσσες αλλά καθιερώνονται ντε φάκτο. Και ειναι και ..... βουλευταί. Ουρτ. (αλλα αριστουργήματα εντός της ίδιας.... ερώτησης εδώ με μπόνους:
"Αφού τα αρχαία Ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα την οποία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές προχωρημένης τεχνολογίας μπορούν να δεχθούν νοηματικά για ποιο λόγο δεν ενεργούν ανάλογα οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ως προς την προώθηση; ")

Και εσχάτως έχουμε και το εξής αριστούργημα:






Και φτάνουμε στον αφρό της διανόησης, στην αφορμή για το γράψιμο αυτού του ποστ:


Ημαθία (ή και ....Ημαθεία χεχεχε)

Ο θεός των οικονομικών που διέλυσε τον Μαρξ σε 56 γραμμές, ο σοφός ορθολογιστής, ευρωπαίος διαφωτιστής, αναλυτής του "οξω οι ξενοι γιατι ειναι ολοι Μουσουλμάνοι γιατί ειναι όλοι φανατικοί", 
ο τραμπούκος "αγανακτισμένος πολίτης"



ο μεγάλος δημοκράτης
(εικόνα από εδώ)


ο επιστήμονας χωρίς πτυχίο, ο αρχηγός χωρίς κόμμα, ο υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έχει πελάτες μια ντουζίνα δημόσιους φορείς και εσχάτως ο άρχων της ορθογραφίας Θάνος Τζήμεροοοοοος!!!



κρίμα που δεν έχουμε κάποια γραπτή αξιολόγηση για αρχηγούς κομμάτων. Αλήθεια πόσοι αρχηγόι κομμάτων έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο; α; α;
(εικόνα από εδώ)



Επιμύθιο αφιερωμένο στον κύριο Τζήμερο:




(κάποτε η λαϊκή μούσα πρέπει να γράψει την νέα Ιλιάδα - ωδή στον σύγχρονο αμόρφωτο, την Τζημερειάδα)

5 σχόλια:

  1. Ρε συ στο βίδεο με τον Άδωνη νόμιζα ότι έβλεπα τους ΑΜΑΝ. Τότε που κοροϊδεύανε το Μπους με τις μαλακισμένες ρουκέτες ή κάπως έτσι.

    Πάντως αυτό με την Ημαθία νομίζω ότι είναι από τον Αρκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Σωστόόόόός!!!

    Τωρα περι Ημαθίας και Αρκά θα σε γελάσω!! :)
    Ηξερα μονο το Ιθάκη - Θράκη και έχω διαβάσει τα περισσότερά του, οπότε θα μνημονεύω τον Hades μέχρι πειστικών αποδείξεων για το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααα οκ, στο περίπου, αλλά αυτό μου θύμισε
    http://www.slideshare.net/gkostor/ss-8842291
    πήγαινε στη σελίδα 24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Close, but not quite close enough!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πρόεδρος θυμάται καλά αλλά ο φίλτατος zaph είναι που έχει δίκιο. Την περί Ημαθίας ατάκα καθώς και την τεράστια παράφραση του Καβάφη με τη Θράκη που όντως είναι του Αρκά, τις έχω οικειοποιηθεί/υπεξαιρέσει σε μέγιστο βαθμό διότι ήταν λες και τις είχα κάνει παραγγελία! Πρακτικά παίζει να είναι από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες ατάκες ακριβώς επειδή με εκφράζουν απόλυτα! Όπως έχω πει και ξαναπεί, ζούμε ανάμεσά τους! Αυτό είναι που θυμάται ο zaph και μπερδεύτηκε αλλά δεν πειράζει εκτιμώ.
    Παρεμπιπτόντως, η "συλλογή" που έχει γίνει στο κείμενο αποδεικνύει και το γιατί τέτοιες ατάκες σχεδόν άμεσα χάνουν την πατρότητά τους! Διότι είναι παγκόσμιες! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir