Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2015

Αποφυλακίσεις υπο ορους, ο Κυριάκος και αλλα χαζά

Δεν ειδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαινει και να ζητά απο κανέναν υπουργό να κοιτάξει τους συγγενείς του Νίκου Τεμπονέρα στα μάτια όταν αποφυλακίστηκε ο Καλαμπόκας υπο όρους. Δεν θυμάμαι κανέναν Μητσοτάκη να γκρινιάζει για τον (καταδικασθεντα για εσχατη προδοσια σε θάνατο) Παττακό που έκανε βόλτες εκτός φυλακής για χρόνια και χρόνια. 

Προφανως ο γραφων δεν ειναι κανένα φασίζον καθηκι που γουστάρει να βλέπει γερους και ανάπηρους να σαπίζουν στις φυλακές με μοναδική αιτιολόγηση το ξεκάβλωμα του πόπολου. Απλα η επιλεκτική ευαισθησία μερικών, η υπερβολική κλάψα τους στα ΜΜΕ για να κερδίσουν λαϊκιστικους ποντους συμπάθειας και όλα τα σχετικά, απλά απωθεί. Η αποφυλάκιση υπο όρους ενός ανάπηρου δεν ειναι ούτε δικαιωση, ούτε αθώωση, ούτε ηρωοποιηση. Ειναι δείγμα πολιτισμού του κράτους. Και το επιχειρημα μα ο ταδε, ο μπηξε, ο δειξε σκοτωσε, έκανε, έρανε δεν στεκει, διοτι αλλιώς δεν θα αποφυλακιζόταν ποτέ κανένας και για κανένα λόγο. Βλέποντας την ομιλία του Μητσοτάκη στην Βουλή, όσο και αν σέβομαι το σχετικά προσωπικό πένθος του (γαμπρος του ηταν ο Μπακογιάννης, όχι "εξ αιματος συγγενης"), δεν μπορώ να σταματήσω να πιστεύω πως ο μοναδικός τρόπος κατευνασμού του θα ήταν ίσως το κόψιμο των Ξηραίων σε κομματάκια. Τα οποία θα κοπανάγαμε μετά με σφυρί. Που θα ηταν η τελευταία ποινή τους μετά τη σταύρωση, το σούβλισμα και το κάψιμο στην πυρά. Δώσε αίμα στο λαό για να γουστάρει.

Προφανώς κανεις δεν ειναι υπερ των δολοφόνων της 17Ν, αλλα οχι μονο αυτων. Προσπαθω να καταλάβω τι διαφορά είχε η δράση του Καλαμπόκα και του Ρουπακιά απο τον Ξηρό και δεν βρίσκω. Εκτός απο το υποτιθέμενο ιδεολογικό πρόσημο. Και το γεγονός πως ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά και οικογενειακά δεν ενιωσε απειλή απο κανέναν απο τους δύο. Αντιθέτως.





Για να δώσουμε ενα αντιπαράδειγμα. Ο γράφων λχ θεωρεί τους ΧΑτες (αλλά και τον Καλαμπόκα) δολοφόνους και εγκληματίες. Εγκληματίες όχι μόνο με την ποινική αλλά και με την "πολιτική" εννοια (οπως οι της 17Ν). Ποτέ ομως δεν θα υπερθεμάτιζα την τιμωρία τους χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, την παράταση της προφυλακισης τους κοντρα στους νόμους, ή τον εγκλεισμό τους πέρα απο το κανονικό αν και όταν  ανάπηροι και ανήμποροι όντες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με όρους (προφανώς πολύ αυστηρούς) αν και εφόσον καταδικαστούν βεβαίως βεβαίως. Δεν θυμάμαι κανέναν να ουρλιάζει πως ο Καλαμπόκας δικαιώθηκε όταν αποφυλακίστηκε. Και δεν ήταν ούτε ανάπηρος, ούτε υπεργηρος, ούτε ανήμπορος. Σκοτωσε ανθρωπο σε μια κατεξοχην τρομοκρατική, "πολιτική" επιχειρηση και αποφυλακίστηκε μετά απο 7 μόλις χρόνια. Κανένας Μητσοτάκης ποτέ δεν ζήτησε απο τους δικαστές να κοιτάξουν τους συγγενείς του Τεμπονέρα στα ματια. Φαίνεται, μιας και ο Τεμπονέρας ηταν κομμουνιστής πως οι δικοί του άνθρωποι θα πονάγανε λιγότερο απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Καλαμπόκας αποφυλακίστηκε με κάποιους όρους, τους οποιους φαίνεται (;) να τηρεί και συνεχίζει την ζωή του. Μπορει να μας αρέσει, μπορεί να μην μας αρέσει, αλλα δεν αθωωθηκε, δεν ηρωοποιηθηκε, δεν βρήκε μιμητές και σίγουρα δεν αναφέρεται σαν "καλο παράδειγμα" (με εξαίρεση μερικούς ...περιεργους στις κοντινές στα συμβάντα εποχές) επειδή ειναι εκτός φυλακής . 

Κοινώς δεν θα αφήσουμε τον νομικό μας πολιτισμό να γαμηθεί επειδή ο Κυριάκος κυνηγαει ψήφους.



1 σχόλιο:

  1. καλαμπόκας όχι μόνο αποφυλακίστηκε αλλά τον κάνανε και διευθυντή σε κατάστημα Εθνικής τράπεζας στον Βόλο...όχι υπάλληλο...υπεύθυνο καταστήματος....στην Εθνική...γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir