Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Θανατος στο ετσιπρεπειλίκι

Χεχεχε. 
Ειπαμε, καλοι οι κώδικες καλης συμπεριφοράς, αλλά ακόμα καλύτερα αμα γράφονται απο ανθρώπους που νογάνε τι εστί η πρέπουσα και καλή συμπεριφορά και όχι απο άτομα που μεταφέρουν μαλακίες του Κοσμοπόλιταν ή τα διδάγματα της μαμάς τους. 

Πρεπει κάποτε να σταματήσουμε να δίνουμε χώρο για ποσταρίσματα σε ευαισθητα κοριτσάκια που πίνουνε με μέτρο, χαμογελάνε με μέτρο και φέρονται με μέτρο διοτι ειναι βαρετα. Προβλέψιμα.  Ανουσια. Και κυρίως λανθασμενα. Καλύτερα να ακούτε τις συμβουλές της δικιάς σας μαμάς, που πάλι μαλακίες θα σας πει, αλλά μάνα σας ειναι και την συγχωρείτε.
Επίσης καλό θα ήταν να σταματήσουν οι συνεχόμενες αναδημοσιεύσεις άρθρων απο άλλα sites τα οποια ειναι μεταφρασμένα στο πόδι και τα κάνουν ακόμα χειρότερα. Ολοι θέλουμε να έχουμε ένα δυο θεάσεις παραπάνω στα ποστ μας αλλά όχι έτσι ρε αδερφε!

Διαβασα λοιπον με (μικρο ομολογουμένως) ενδιαφέρον το ποστ αυτο με τον πιασάρικο τιτλο: "Προσοχή: Αυτά είναι τα 8 λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε!" και θυμήθηκα κάτι γκόμενες παρθενοπιπίτσες οι οποιες πίνανε μισο ποτό όλο το βράδυ, τους κερνουσε ο μπαρμαν αλλο μισο, δεν γκομενιζανε, δεν χορευανε, δεν χαμογελαγανε αλλα....κοιταζανε. Και οχι για να κανουνε παιχνιδι. Κοιτάζανε επικριτικα ολο το μαγαζι. Καλε πως ειναι ετσι αυτη, πως χορευει αυτος, πως μιλάει ο άλλος, πως μου την πεφτει ο παρακεις και τέτοια. Αναδημοσιεύω λοιπον την κοσμοπολιτινιά που διάβασα σχολιασμένη και τονισμένη κατάλληλα:


Δεν θέλουμε να σας χαλάσουμε τη διασκέδαση μέσα από κανόνες και εγχειρίδια καλής συμπεριφοράς, αλλά καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

1. Μην πάτε σε πάρτι με άδεια χέρια

Ολοι γνωρίζουμε κάποιον που πηγαίνει με άδεια χέρια σε ένα πάρτι, πίνει όλο το κρασί, καταβροχθίζει τα σνακ και φεύγει χαμογελαστός.
Είναι αγένεια να πάτε σε πάρτι με άδεια τα χέρια.
(.... μεσολαβεί ακατανόητο εδάφιο......μαλλον λαθος στην μετάφραση)
Βάλτε ένα μπουκάλι κρασί σε μια τσάντα (αυτο με την τσάντα κάνει μπαμ πως το άρθρο ειναι μετάφραση απο αμέρικα) και πηγαίνετε στο πάρτι.
Πρωτη συμβουλη και σωστη. Βεβαίως ειναι η αποκάλυψη του ολοφάνερου, αλλά δεν γαμείς;

2. Μην βάζετε ομπρέλες στα κοκτέιλ σας

Εκτός του ότι θεωρούνται ξεπερασμένες, θα ταίριαζαν μόνο αν σερβίρατε τεκίλα στη Χαβάη ή κάνετε ηλιοθεραπεία σε κάποια τροπική παραλία.

Ρε α γαμήσου. Πληρώνω και γουστάρω. Αμα θέλω δυο ομπρέλες, μια φέτα ανανά και ένα ανατρεπόμενο φιστίκια θα μου φέρεις (μάντεψε) δυο ομπρέλες, μια φέτα ανανά και ένα ανατρεπόμενο φιστίκια (φιστίκια να παίρνετε πάντα. Ακομα και όταν δεν τρώτε, μπορειτε να τα χρησιμοποιήσετε αλλιως. Πχ μπορείτε να κάνετε το κεφάλι του μπάρμαν ή του dj στόχο ή έστω το ντεκολτέ (βλ βυζοχαράδρα) της σκαμπογκόμενας* που κάθεται στο μπαρ και δεν μιλάει σε άνθρωπο, παρα μονο σας κοιτάει στραβά και ετοιμάζει υλικό για το επόμενο ποστ της). Γιολο και τετοια. 
Κατακλείδα: σιγα μην περιμένω να πάω στην Χαβάη για να κάνω και γω μια μαλακία με το ποτήρι μου. Για να τελειώνουμε. Το ποτό μου το πίνω εγώ, οποτε καλό ειναι να το πίνω οπως μου αρέσει. Γευσιγνωσίες και κυριλοποιήματα της πούτσας δεν γίνονται δεκτά.

(Θυμήθηκα ιστορία με μια τύπισσα που παινευοτανε για το κρασι που ειχε στο μαγαζί της. Παιρνω λοιπον κρασι. Και κανω την μαλακία να ζητήσω λίγο πάγο για το κρασί, Αυγουστο μήνα με 35 βαθμους θερμοκρασια. Και μου λεει δεν πάει πάγος σε αυτο το κρασι. Εγω θελω παγο της λεω. Μα δεν παει μου λεει. Εγω θελω παγο στο κρασι μου, επιμένω. Μα αυτο το κρασί σερβιρεται σε θερμοκρασία δωματιου μου απαντάει. Στ΄αρχίδια μου της λέω, το δωματιο ειναι σε θερμοκρασία κόλασης και α γαμησου φερε λιγο παγοοοοοο!!!. )

Να κριτικάρουμε λίγο και την Κωστοπουλιά του αρθρου που μας λεει πως η μαλακία επιτρέπεται αλλά μονο στην Χαβαη και ποιος νομίζεις πως εισαι ρε μουρτζόβλαχε που θες και ομπρέλα εδώ στο Κακοσάλεσι.

3. Μην σερβίρεστε μόνοι σας δημοσίως

Στην Ιαπωνία, θεωρείται εξαιρετικά αγενές να βάλετε μόνοι σας το ποτό σας. Το... πρωτόκολλο επιμένει ότι ο οικοδεσπότης πρέπει να σερβίρει το πρώτο ποτό στους καλεσμένους του.
Με βάση το προηγούμενο η συμβουλή θα έπρεπε να είναι να σερβίρεστε μόνοι σας δημοσίως παντού εκτός και αν ειστε στην Ιαπωνία. Και τι κάνουμε αν ο οικοδεσπότης ειναι αναπηρος; Αν δεν προλαβαίνει; Αν γαμάει σε κανα δωμάτιο ρε αδερφε; Αλλά ξέχασα, στα πάρτι που πάνε μερικοι μερικοι δεν γαμεί κανένας. Ποτέ.
Σε ένα επίσημο κάλεσμα, μην πιείτε αν δεν έχουν σερβιριστεί όλοι οι καλεσμένοι.
Και αν ολοι οι καλεσμένοι περιμένουν να σερβιριστούν όλοι οι καλεσμένοι τότε τι γίνεται; Αν ένας καλεσμένος πει ευχαριστώ δεν πίνω, τότε τι κάνουμε; Αν ενας καλεσμένος αργήσει κανα δίωρο τι κάνουμε;


4. Μην αναμιγνύετε αλκοόλ με ενεργειακά ποτά

Οσο δημοφιλή κι αν είναι, η ανάμειξη αλκοόλ με ενεργειακά ποτά είναι λάθος. (και άλλο λάθος στην μετάφραση. Τo "is wrong" αν το μεταφράσεις "ειναι λάθος" το παραφορτίζεις. Ισως το "κακή ιδέα" να ήταν καλύτερο).
Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να πίνετε ποτέ τέτοια σκευάσματα, αλλά κάποιος που προτιμά μια βότκα με Red Bull αντί ένα τζιν τόνικ είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει πονοκέφαλο και να μην θυμάται τι έκανε την περασμένη νύχτα.
Ειδικά αν πιει 1 μπουκάλι βότκα. Τελος παντων οποιος καταφέρνει με ένα ποτό να έχει πονοκέφαλο και να μην θυμάται τι έκανε την προηγουμενη νύκτα δεν δικαιούται δια να ομιλει επί του θέματος


5. Μην βάζετε τελευταίο τον πάγο στο ποτήρι

Δεν είναι σωστό να βάζετε τον πάγο στο τέλος γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ξεχειλίσει το ποτήρι σας και να τα κάνετε όλα χάλια. Α στο διάολο μεσημεριάτικα με τις μαλακίες που διαβάζω! Ουπς λεκιαστηκα, και με ειχε προειδοποιήσει η μαμά μου, και τα καλά κορίτσια δεν χυνουν το ποτο τους ποτέ και ουααααα!!!!
Οταν πρόκειται για κρασί, αν βρίσκεστε στο σπίτι σας με φίλους, μπορείτε να βάλετε όσο πάγο θέλετε (ευχαριστούμε που μας το επιτρέπεις). Αλλά αν είστε εκτός σπιτιού και έχετε πληρώσει αρκετά χρήματα για ένα μπουκάλι κρασί, μην το αραιώσετε με πάγο. Η αραίωση μπορεί όχι μόνο να προσβάλει τον οικοδεσπότη σας, αλλά και να χαλάσει την ισορροπία του κρασιού σας.
Τι λεγαμε για το κρασί και τον παγο; Ρε α γαμησουουουοου!!!! 
Καλα τα αρθρα τυπου κοσμοπολιταν αλλα οχι και στο αλκοολ ρε παιδια!!!!


6. Μην κάνετε νοήματα με τα χέρια σας στον μπάρμαν
(Ισως μια σκαμπογκομενα θα μπορουσε να κανει νοηματα με....τα πόδια αλλά μαλλον αυτο ειναι πολύ προχω ε;) Μπορείτε να σκεφτείτε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τραβήξετε την προσοχή τους (νοήματα με τα βυζιά;), αλλά κουνώντας εμφατικά το χέρι σας σε έναν μπάρμαν ενώ βρίσκεστε ανάμεσα σε ένα πλήθος διψασμένων ανθρώπων, είναι πιο πιθανό να τον εκνευρίσετε και να σας κάνει να περιμένετε ακόμα περισσότερο.
Εξίσου λάθος είναι να κυματίζετε μπροστά του χαρτονομίσματα ή να χτυπάτε τα δάχτυλά σας.
Σεβαστείτε την ουρά και περιμένετε τη σειρά σας.
Αρα δεν κανουμε νοηματα, δεν κουναμε λεφτα (!) και περιμενουμε (ηθελα να ήξερα με ποιους γύφτουλες εχει βγει το γκομενακι. Εχω γυρίσει αερα και κάερα και η τελευταία φορά που κουνάγαμε λεφτά στα μούτρα του μπάρμαν πρέπει να ήταν στην πενθήμερη εκδρομή στην Γ Λυκείου). 
Ακομα και αν ο μπαρμαν εχει κολλήσει σε κανα δυο σκαμπογκόμενες και δεν λεει να σηκώσει το κεφάλι του ούτε σε περίπτωση πυρηνικού βομβαρδισμού, εμεις περιμένουμε σαν ηλιθιοι.

Επειδή όμως ημείς δεν έχουμε βυζιά για να του κάνουμε νοήματα με αυτά και να ελπίζουμε να έρθει γρήγορα και αβίαστα πρέπει να σκεφτούμε αλλους, πιο αποδοτικούς τρόπους. Και επειδη τα νοήματα απαγορεύονται πρεπει να σκεφτούμε εναλλακτικές οδούς.

Ενας πιο αποτελεσματικος τροπος απο τα νοήματα λοιπόν, ισως ειναι το χτύπημα του κεφαλιού του μπαρμαν με ενα μπαστούνι του baseball οποτε καλό ειναι να έχετε πάντα ένα πρόχειρο, μιας και ειναι ένας σίγουρος τρόπος για να του τραβήξετε την προσοχή χωρις φωνές και χωρίς πολλές περιττές κινήσεις

απαραίτητο αξεσουάρ του σωστή πότη


7. Κρατήστε το ποτήρι σωστά για να ρίξετε τη μπύρα

Το να ρίξετε σωστά τη μπύρα μέσα στο ποτήρι είναι πολύ σημαντικό. Κανείς δεν θέλει ένα ποτήρι που το μισό είναι αφρός και το μισό η μπύρα. Γείρετε το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών για να χύσετε τη μπύρα σωστά στο ποτήρι.
Μαζι λοιπον με το μπαστούνι του baseball να έχετε πάντα μαζί και ένα μοιρογνωμόνιο king size.

απαραίτητο αξεσουάρ του σωστού πότη 2


8. Μην καταναλώσετε υπερβολικό αλκοόλ

Εχει συμβεί σε όλους. Ηταν μια καλή νύχτα, περάσατε καλά και ήπιατε πολύ. Μην γίνετε αυτός ο ενοχλητικός τύπος που επειδή έχει πιει πολύ φωνάζει δυνατά, μιλάει σε όλους και ενοχλεί.

Φαντάζομαι το πολύ αλκοολ για μερικές μερικές σημαίνει 1,34 ποτά. Παπάρια μάντολες. Τελος πάντων, τι μας λες μωρη χαμουρα. Ενας τύπος με μπαστούνι του baseball και μοιρογνωμόνιο παραμάσχαλα ο οποιος πίνει με τη δακτυλήθρα, προσέχοντας μην του χυθεί το ποτό δεν ειναι ήδη ενοχλητικός και αξιοπερίεργος;




* Σκαμπογκόμενα. Ορος του συγγραφέα. Η κλασική η γκόμενα που δεν μιλάει σε άνθρωπο, εκτος απο τον μπαρμαν, και έχει κολλημένο τον απαυτό της στο σκαμπο όλο το βράδυ περιμένοντας ίσως τον prince charming, ίσως να της χαμογελάσει ο γαμίκος μπαρμαν, ίσως να πιει το μισό ποτό της μετά απο 22 ώρες και να παει σπιτι της μιας και βγηκε έξω, εριξε δυο χυλοπιτες σε τυχαιο δειγμα πληθυσμού το οποιο μπορει να της την έπεσε, μπορεί και όχι, και έτσι εκπληρωσε το σκοπο της "διασκεδασης" της.

4 σχόλια:

  1. νεκρανασταίνεται τις τελευταίες μέρες το πνεύμα του Κωστόπουλου στα "μέσα"
    (είναι πάντα εύκολο να γεμίσεις σελίδες επί σελίδων με φτηνές δήθεν ψαγμένες αηδίες...ότι έκανε και ο Κωστόπουλος στα περοδικα του δλδ)
    (και ναι, περοδικά ήτανε)

    τι λείπει; άρθρα τύπου:
    "τα 10 λάθη που πρέπει να έχεις κάνει όταν πίνεις πριν να γίνεις 30"

    βρε αστα διαλα γιδια...ορίστε δίνω και κουλτουροαπάντηση
    https://www.youtube.com/watch?v=jLwFx9OU3co&feature=youtu.be&t=94

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε μπράβο ρε κλάμπανε που μας έχεις λιώσει στην πολιτική και τις αναλύσεις.. :-)
    Απορώ πως και η τύπισσα του άρθρου δεν έκανε παραίνεση του τύπου "δεν είναι σωσό να πίνουμε ποτά όπως ουίσκι-κόλα, τζιν-τονικ κλπ γιατί αυτά θεωρούνται πολυ λαικά και 1980 και αισχος. Να πινετε μονο ευφάνταστα κοκτέηλ που φτιαχνει καποιος εκπαιδευμένος -και φυσικα κουκλος κοριτσα- μιξολοτζιστ" ( αν δεν ξερεις τι ειναι ο μιξολοτζιτστ ντροπη σου σου λεω :-p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @διον
    Accept ρε μαλακαααα!!
    χαχααχα
    καιρους και χρονια!


    @estarian
    Ισα μαρη χαμουρα!!

    Γραφω οτι μου ρχεται και οπως μουρχεται. Αν θυμασαι εχω γραψει επικες τετοιες διασκευες/απαντησεις σε χαζα ποστ, αλλα παραειναι βαρετο και ευκολο. Τουτο δω μου εξυσε πληγες με τον ΠΑΓΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ και απο εκει ξεκινησα το χεστηρι, πρωτα βριζοντας μονος μου και μετά γράφοντας


    Μιξολοτζιστ = Αυτος που βαζει 1 τζι κοκα μεσα στις μιξες του και το σνιφαρει;

    (ιιουοουοοουου)
    :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιξολοτζιστ ρε γιδοβοσκέ Πατούχα είναι το νέο όνομα που εχουν οι μπάρμεν γιατι τώρα δεν ειναι απλοί μπαρμεν ειναι ανεβασμένοι μπαρμεν, οπότε έχουν τον τίτλο που αρμόζει στη θέση τους :-p πως λέμε "executive floral goods distributor" τη λουλουδού στα μπουζούκια; κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir