Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Αυγούστου 23, 2015

Περί δικαίου.....

Ο Τσίπρας παραιτήθηκε και ζήτησε εκ νέου εκλογές και νέα λαϊκή εντολή. Οσο να 'ναι, δεν έχει άδικο μιας και με 118 βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίζουν την καίρια απόφαση της κυβέρνησης (Μνημόνιο 3), πλέον ούτε καν κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή των υπολοίπων δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει. Έχει δίκιο λοιπόν που παραιτείται και πάει σε εκλογές. Εδώ ο Μητσοτάκης το '92 είχε παραιτηθεί με περισσότερους βουλευτές όταν ο Σαμαράς το έπαιξε ηγέτης.

Από την άλλη ο Λαφαζάνης σου λέει πως ποτέ κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε ως μνημονιακό κόμμα, το αντίθετο μάλιστα, οπότε δίκιο έχει που έριξε την κυβέρνηση, όσο και αν το παίζει ναι μεν αλλά. Άσε που η συγκρότηση νέας Κ.Ο. μας γλιτωσε από την κατάντια να πάρει διερευνητική εντολή ο Μιχαλολιάκος. Η μαλακία του Λαφαζάνη ειναι πως κώλωνε τόσο καιρό να 
α) παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή 
β) να ανεξαρτητοποιηθεί/φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και είχαμε το υβρίδιο στηρίζω-καταψηφίζω, κάτι το οποιο μπορει να ειναι θεωρητικά ΟΚ, αλλά όχι ρε παιδιά όταν μιλάμε για κυρίαρχες και βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Εμεις οι κακοί λέγαμε τότε πως ο Λαφαζάνης κονομάει την βουλευτική αποζημίωση με τις πλάτες του ΝΔΣΟΚ που υπερψηφίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν στηρίζουν, αυτής που ο ίδιος στηρίζει καταψηφίζοντας (!).

Ο Μεϊμαράκης πήρε τη διερευνητική εντολή και σου λέει έλα δω ρε Αλέξη, αφού και οι δύο Μνημόνιο παίζουμε πλέον, γιατί να μην φτιάξουμε μια κυβέρνηση επί αυτής της βάσης; Δίκιο έχει και μην λέμε μαλακίες, και όσο να 'ναι, για τα πρόσωπα σου λέει θα τα βρούμε.

Και σου λένε και οι άλλοι αφού το πρόγραμμά σου πλέον ειναι δεδομένο (Μνημόνιο) τι σκατά τις θες τις εκλογες; Μονο και μόνο για να λύσεις το εσωτερικό σου πρόβλημα; Αφου η πολιτική, λόγω Μνημονίου ουσιαστικά θα υπαγορεύεται, γιατί τόσος ντόρος; Επειδή κωλώνεις να ξηλώσεις την Ζωίτσα; Επειδή ντρέπεσαι να ζητήσεις στήριξη από το ΝΔΣΟΚ; Είναι εμφανές πως η παρούσα Βουλή έχει Μνημονιακή πλειοψηφία η οποια δυνητικά μπορούσε να γίνει κυβερνητική. Σωστό αυτό και ειδικά οι αιτιάσεις πως οι εκλογές πάνε σε βιαστικό μοντέλο για δύο κυρίως λόγους:
α) για να μην προλάβει να κάνει τα κουμάντα του ο Λαφαζάνης
β) για να γίνουν πριν σκάσουν τα διορθωτικά ραβασάκια λόγω Μνημονίου
Από την άλλη όμως, σου λέει ο Αλέξης πως εγώ δεν έχω κανένα λόγο να συνεργαστώ με αυτούς οι οποίοι μας έφεραν εδώ. Διότι εν πολλοίς πολλά κουμάντα που έκανα ήμουν αναγκασμένος να τα κάνω από τις συνθήκες για τις οποίες δεν έχω καμία ευθύνη. Δίκιο έχει και αυτός όσο να πεις. Και από την άλλη σου λέει με άλλα βγήκα, άλλα αναγκάστηκα να κάνω, οπότε ειναι επιβεβλημένο να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή μιας και το Μνημόνιο 3 αντικειμενικά ξεπερνά την προηγούμενη. Όπως να το δεις και δω δίκιο έχει.


Από την άλλη ο Τσίπρας δικαιούται να κοροϊδεύει την περιφορά της διερευνητικής εντολής από Μεϊμαράκη-Λαφαζάνη, μιας και ειναι δεδομένο πως με δεδομένη την δικιά του άρνηση δεν βγαίνει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με καμία Παναγία. Δεν έχει δίκιο ομως ο Λαφαζάνης να κάνει ότι έκανε ο Τσίπρας το 2012 ή ο Μεϊμαράκης να...απολαύσει θεσμικά την διαδικασία; Βεβαίως και έχουνε και δεν θέλω ιστορίες.

Δικιο έχει όμως και η Φώφη που λέει πως πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές διότι η πολιτική αβεβαιότητα ειναι το χειρότερο σενάριο στις παρούσες συνθήκες. Από την στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση παραιτήθηκε και κανένα σοβαρό σενάριο δεν βγάζει κυβέρνηση το πλεον λογικό θα ήταν να τρέξει η διαδικασία προς τις εκλογές όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Όμως....δεν έχει δίκιο δηλαδή η Ζωή που στηλιτεύει την οριακά συνταγματική σπουδή της κυβέρνησης; Ή δεν έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για την .....Ζωή, διοτι καλή ειναι, χρυσή ειναι, αλλά μας τα έκανε τσουρέκια πλέον; Η μήπως δεν έχει δίκιο ο Πάκης να διαμαρτύρεται μιας και ό,τι και να λέμε ο ΠτΔ και το Συνταγμα το νογάει και τελος πάντων δεν έχει και καμια ιδιαίτερη εξουσία επί ρεαλιστικής βάσης, οπότε γιατί τον πρήζουμε τζάμπα;

Να βάλουμε εδώ και το δίκιο που έχει το ΚΚΕ από .....κεκτημένη ταχύτητα το οποιο δικαιώνεται ως  διαχρονικός μάντης κακών μιας και την "μνημονιακή μετάλλαξη" του ΣΥΡΙΖΑ την είχε προφητεύσει πριν καν το διανοηθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο ίδιος ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δίκια του μιας και σου λέει για κάτσε ρε, ομολογουμένως έκανα την πλέον σκληρή διαπραγμάτευση με το (ευρωπαϊκό) μέλλον της Ελλάδας να είναι στο τραπέζι, έκανα ότι γινόταν, η κατάσταση ειναι (στις παρούσες συνθήκες) ΤΙΝΑ, οπότε μην μου κάνετε μαθήματα αριστεράς οι ΚΚΕδες και οι Λαφαζαναίοι διότι δεν το έχετε δει το παπαρόζουμο.
Ναι, του απαντάνε οι υπόλοιποι, αλλά κάνατε ΓΤΠ διαπραγματευση, δεν είχατε σχέδιο Β (το αστείο ειναι οτι οι μισοί τον κατηγορούν πως είχε), δεν είσασταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, οποτε μην το παίζετε και μάγκες. Σωστό και αυτό, όπως και να 'χει.

Τελος πάντων είναι μια ευχάριστη στιγμή να συμφωνώ εν μέρει με όλους, ή σχεδόν όλους οπότε το αφήνω εδώ προς το παρόν και βλέπουμε



3 σχόλια:

  1. Τελικά, έχουν δίκιο που λέν(μ)ε πως το Ελληνικό καλοκαίρι είναι μαγικό! Ο ήλιος, μια βουτιά στα καταγάλανα νερά, ένα παγωτό, τα χαλαρά ουζάκια(τσιπουράκια) παρέα με καλούς φίλους, ένα φλέρτ παραπάνω κ σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο, με άλλο μάτι, βρε παιδί μου!

    Κάτσε να φύγουν οι Ναπολιτάνοι κ θα επανέρθουμε στα εκλογικά τις προσεχείς ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το άρθρο σου μου θύμισε το ανέκδοτο με τον Χότζα:

    http://roadhouse.gr/837

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir