Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

Σουρεαλισμός..... #ο_αρχοντας_της_καρπαζιας

Ομολογώ πως έχω να γελάσω έτσι καιρό.

Λοιπον, τα είπαμε και χτες αλλά κανεις δεν υπολόγιζε την συνέχεια:
Ενας καλλιτέχνης, που δεν τον ήξερα και ποιος νοιάστηκε κιολας, έγραψε ένα τραγούδι για την διπροσωπία των πολιτικών. Δεν ειναι και ο Πολιτευτής του Σαββόπουλου, αλλά τέλος πάντων καλό ειναι:



Για πολύ καλά εξηγήσιμους λόγους, διάφορα sites (πχ iefimerida.gr , inews.gr, crashonline.gr, thecaller.gr , paraskhnio.gr) αποφάνθηκαν πως το άσμα ειναι γραμμένο για τον Τσίπρα, λες και ειναι ο μοναδικός πολιτικός της τελευταίας 20ετίας που ξερω γω υπαναχώρησε κάπου (btw αν εξηγήσουμε τις συνθήκες "στροφής" και την στροφή Τσίπρα vs αυτήν του Σαμαρά θα έπρεπε να γράψουμε .....την Ιλιάδα, αλλά τελος πάντων). Προσοχή, δεν μας είπαν μας θυμίζει τον Τσίπρα ή πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για τον Τσίπρα κτλ κτλ. Οοοοχι, ήταν σουπερ ντούπερ σίγουροι πως ο καλλιτέχνης το έγραψε για τον Τσίπρα (βεβαίως σε όλα τα άρθρα τον τόνο βεβαιότητας μετρίαζε η λέξη "ισως" για τα μάτια του κόσμου, αλλά το υπόλοιπο άρθρο δεν ήταν και τόσο.... ίσως. Όταν ο άλλος λέει πως ο ΠΘ έχει ...σουξέ, ε το ίσως ειναι τάχα μου τάχα μου). Και βεβαίως κανείς δεν σκέφτηκε..... να ρωτήσει τον καλλιτέχνη ρε αδερφέ. Το πχ αυτό μέχρι στιγμής το μόνο που μας δείχνει ειναι:
α) Η αλληλεξάρτηση ορισμένων sites, "ειδησεογραφικού" τύπου τα οποία κάνουν μετά μανίας repost το ένα τις μαλακίες του άλλου, χωρίς έρευνα, κρίση ή έλεγχο
β) Πως η ειδησεογραφία τους είναι -τουλάχιστον-κατευθυνόμενη


Μεχρι εδώ καλά, nothing new here, move along. Και σκάει που λέτε ο μαλάκας της υπόθεσης, σαν έτοιμος απο καιρό, να χλευάσει, να καπηλευτεί και να το παίξει κάμποσος, ο οποίος όμως από το πουθενά, τρώει το άκυρο του αιώνα:


Λογικά κάπου εδώ η ιστορία θα τελειωνε. Ενας λογικός άνθρωπος θα έλεγε πως το έργο αυτονομείται από τον δημιουργό, ειναι ζωντανό και ο καθείς δικαιούται να το ερμηνεύσει όπως γουστάρει, και αν τελος παντων  ο δημιουργος το έγραψε για τον χ, δικαιούται (προφανώς) ο χ να πει πως ναι μεν αλλά.
Αυτό θα το έλεγε ένας λογικός άνθρωπος, που έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, έχει αντιληφθεί πως έχει γίνει ρόμπα του κερατά για ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας και τελος πάντων δεν θα πει και στον άλλο τι έκανε και πως.
Όχι όμως ο Αδωνης. Ο Άδωνης έβγαλε γκάλοπ.
Το επαναλαμβάνω: Ο καλλιτέχνης του είπε για ποιον το έγραψε και ο Άδωνης επέμενε ότι όχι, και έβγαλε γκάλοπ γι αυτό. Κοινώς δεν ξέρετε τι κάνατε φίλτατε, να διαβάζετε iefimerida να μάθετε, ορίστε θα σας πουν οι άλλοι που διάβασαν.
(Να θυμήσουμε πως ο Αδωνης έχει ~73000 followers, τουλάχιστον 100 μποτς που τον αναμεταδίδουν μετά θρησκευτικής ευλάβειας, o Μορφονιος με το ζόρι είχε 300 τότε, οπότε λογικά θα περιμέναμε μια πανηγυρική επιβεβαίωση της άποψης του Άδωνη επί της πραγματικότητας). Τι έγινε όμως;
(και σε εικόνα διότι τα τουιτς παιρνούν και χάνονται, ειδικά αμα κάνεις παρέα με τον Μουρούτη)



Το τι έγινε στο τουίτερ χτες δεν περιγράφεται. Διότι η ψηφοφορία ξεκίνησε χαλαρά και ισα βάρκα ίσα νερά, και λέγαμε, να θα σκάσουνε τα μποτς και θα το γυρίσει ο Άδωνης. Αλλά....











Τέλος πάντων σε κάποια φάση έβγαλα το ρεζουμε:


Ενώ ουκ ολίγοι κάναμε χαριτωμένους συνειρμούς (και χωρίς γκάλοπ, για ποιον το έφτιαξε ο Αρκάς και τέτοια)


Και κάπου εκεί άρχισε να τρεντάρει το χασταγκ.














Τελος πάντων, το στόρι και το γέλιο τράβηξε σε μάκρος, ψάξτε το ταγκ για το όλον στόρι. Σε κάποια φάση σκέφτηκα πως αν γινόταν καμια στραβή και κέρδιζε το δικό του γκάλοπ, ο "δημοκράτης" Αδωνης θα μας έπρηζε με το εν λόγω άσμα, θα το έβαζε στις εκπομπές του κάθε μέρα, θα απήγγειλε αποσπάσματα στην Βουλή, ενώ τώρα (προφανώς) θα το κάνει αβαβά. Αλλά μήπως θα έπρεπε να δεχθεί (ως μεγάλος δημοκράτης) την βούληση του πόπολου και να παραδεχτεί πως ειναι, κατά λαϊκή ψήφο και απαίτηση, απατεώνας, γλυφτρόνι και #ο_αρχοντας_της_καρπαζιας και να παραιτηθεί; Το έθεσα λοιπον και γω σε διαβούλευση. Το αποτέλεσμα βεβαίως κρατάει τον Αδωνη αντιπρόεδρο της ΝΔ αλλά με σαφείς αρμοδιότητες:



Τέλος πάντων, για δουλειά μιας μέρας, καλή ζημιά έκανε ο Άδωνης στην ΝΔ. Πάω στοίχημα πως το τραγούδι αυτό θα το ακούμε συχνότατα, και ειδικά όταν μιλάει ο αντιπρόεδρος.

1 σχόλιο:

  1. Εφ’ όσον (όλοι) οι πολιτικοί δεν είναι παρά ο καθρέπτης της κοινωνίας που τους γέννησε, και η «τέχνη» μπορεί να εμπνέεται μεν από τα συμπτώματα αλλά θα μπορούσε να εμπνέεται και από την ασθένεια, «βλέπω» τον Σταμάτη Μορφονιό σου, αγαπητέ, και βάζω στο τραπέζι και τα ρέστα μου: ολόκληρο το σάουντρακ (9 τραγούδια) της ταινίας «O Lucky Man!» (Lindsay Anderson, 1973) του Alan Price.

    Για όποιον και να το ‘γραψε ο Μορφονιός (λογικά, αλλά και κατά τον ίδιο, όχι για τον Τσίπρα –πότε και που κατέκρινε η τέχνη ποτέ την αριστερά; --εντάξει, ίσως στο Life of Brian) οι στοίχοι παραμένουν αυταπάτες όσο η κενωνία αναδεικνύει τέτοιους καθρέπτες, σαν Hall of Mirrors σε λούνα παρκ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir