Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

Zeitgeist

Εδώ και λίγο καιρό βγήκε στην κυκλοφορία το, φτιαγμένο για το νετ, ντοκιμαντέρ Zeitgeist, για το οποίο έχει γίνει αρκετό σούσουρο γενικώς. H ταινία είναι ελεύθερη προς διάθεση και δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.

Κατ΄αρχάς κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις. Η ταινία απευθύνεται καθαρά στο αμερικάνικο κοινό, στους Αμερικάνους χρήστες του διαδικτύου, γι αυτό και πολλά από αυτά που λέει εμάς θα μας φανούν ξένα ή περίεργα. Πάντως μια μικρή wikiπαιδική γνώση γύρω από φονταμενταλισμό, δημιουργισμό, αρχαίες θρησκείες, θεωρίες συνομωσίας γυρω από τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", ρεαλ πολιτικ και το σύγχρονο πιστωτικό σύστημα θα βοηθήσει σαν υπόβαθρο!

Πολλά από αυτά που έχει εντός τα έχω ξαναπετύχει, τόσο σε ιστορικές όσο και σε "ιστορικές" πηγές "συνομωσιολογίας". Οι ίδιοι οι παραγωγοί λένε πως θέλουν να δώσουν το έναυσμα για έρευνα και όχι να πάρουμε ότι λένε κατ' ανάγκη για αλήθεια.

Η δουλειά όμως που έχουν κάνει είναι εντυπωσιακή και αξίζει τον κόπο να το δει κανείς. Μπορεί να είναι κάπως μεγάλο σε διάρκεια (1:56) αλλά φεύγει μονορούφι και, πιστέψτε με αποδεικνύεται πολύ μικρό χρονικά σχετικά με τα θέματα που πραγματεύεται!

Η ουσία πίσω από την ταινία είναι οι απάτες που χρησιμοποιουνται από τους εξουσιαστές διαχρονικά. Τα μέρη της συνδέονται, όχι με παρανοϊκές σκέψεις γύρω από μυστικές εταιρείες, τους ΕΛ ή τους Νεφελίμ αλλά με την τάση των εξουσιαστών να ελέγχουν τη ζωή, οι οποίοι δεν είναι μυστικές αδελφότητες σε απομακρυσμένες ερήμους αλλά υπαρκτά πρόσωπα με δύναμη και πλούτο (εκκλησία, κυβερνήσεις, τράπεζες).

Η ταινία χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο επιχειρεί μια ανάλυση γύρω από ενα από τα αγαπημένα μου θέματα (θρησκείες, χριστιανισμός ειδικότερα) με εν πολλοίς σωστή επιχειρηματολογία (αν και αναγκαστικα μικρή σε χρονική έκταση. Για το θέμα έχουν γραφτεί βιβλιοθήκες ολόκληρες) .

Το δεύτερο μέρος καταπιάνεται με την προπαγάνδα την οποία δεχόμαστε από τα ΜΜΕ (ειδικά στην Αμερική, η οποία δείχνει και το δρόμο) με αφορμή/αιτία την επίθεση στους δίδυμους πύργους και τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

Το τρίτο μέρος περιγράφει την κυριαρχία των τραπεζιτικών καρτέλ επί της πολιτικής και συνδέεται άμεσα με το δεύτερο μέρος.

Οφείλω να πώ και από εδώ μπράβο στα παλικάρια από το jungle-report που το ανέβασαν στο google videos με υπότιτλους στα ελληνικά (κυκλοφορεί και σε torrent για όποιον ενδιαφέρεται), απ' όπου και το τσίμπησα.



Προτιμώ να εκφέρω γνώμη για το δεύτερο και τρίτο μέρος εντός των σχολίων, αν και η λογική που υπάρχει από πίσω ειλικρινά σοκάρει!


Μερικές παρατηρήσεις μόνο για όποιον θέλει να την δεί.

Είτε η ταινία είναι σωστή είτε όχι, αυτό δεν αλλάζει τον ηρωισμό του καθενός που πέθανε υπό οποιαδήποτε φλάμπουρο. Η σκοπιμότητα όμως...
Επίσης δεν αθωωνεται οποιοσδήποτε σφαγέας στο όνομα οποιουδήποτε ιδανικού. Η ευθύνη είναι πρώτα ατομική.
Ξανά - επίσης η λογική αντιπαράθεση "δεν μπορεί να είναι όλα αυτά απάτη με τόσους μάρτυρες κτλ" δεν στέκει ως λογικό επιχείρημα. Η πολιτική και η ιστορία δεν μετριούνται με το συναίσθημα και η πραγματικότητα δεν είναι θέμα πλειοψηφίας. Κάποτε οι περισσότεροι πίστευαν πως ο κόσμος είναι επίπεδος.



Σε σχόλιο στο προτελευταίο ποστ ο humma ανάμεσα στα άλλα λέει:
" Για τις ιδέες και τα σύμβολα έχει χυθεί πολύ αίμα.", σαν δικαιολογία του ότι πρέπει να τα θεωρούμε ιερά. Ερωτώ: Γιατί;
-Για να θελήσει να τα προσβάλει κάποιος;
-Για να θελήσει ο επόμενος εξουσιαστής να προσβληθεί;
-Για να πεθάνει κάποιος που είπε/έκανε/σκέφτηκε κάτι ενάντια στην ιερότητα από τον επόμενο εθνοσωτήρα/εκλεκτό του Θεού κτλ;

Και αυτή είναι η ουσία τελικά. Έχει χυθεί τόσο αίμα για τις...ιδεες που θεωρούμε ιερές που δεν μπορώ να σεβαστώ σύμβολα. Ατομα ναι. Ιδέες ναι. Αλλά και αυτές και αυτοί που τις υποστηρίζουν καιρός είναι να μάθουν να γελάνε με τις ιδέες τους γιατί αλλιως το καλάμι είναι κοντά.

Η μία λύση είναι να θεωρήσουμε την οποιαδήποτε ιδεολογία ιερή, ακόμα και ειδικά το αγαπημένο μου FSM και να μην κουβεντιάζουμε καν από το φόβο μην ....παρεξηγηθεί κάποιος και η άλλη είναι επιτέλους να ωριμάσουμε. Καμία ιδέα, κανένα σύμβολο δεν είναι πιο ιερά απ' όσο θέλουμε να είναι. Αν πειράξεις πχ μια σημαία ή ένα σύμβολο θρησκείας ΚΑΜΙΑ ζημιά δεν γίνεται εκτός απ' ότι συμβαίνει στο μυαλό των ανεγκέφαλων μισαλλόδοξων που η ιδέα τους περί διαλόγου συνοψίζεται στο "Σκάσε!". Απλά έχουν πληθύνει ετούτοι και ο μέσος άνθρωπος βλέποντας πως είναι πολλοί λέει πως αυτό είναι το σωστό και (άθελα του) είτε συμφωνεί μαζί τους, είτε τους δικαιολογεί.

Η (παγιωμένη από κάθε σοβαρό σύνταγμα) ελευθερία έκφρασης δεν έρχεται πουθενά με τον όρο "ναι αλλά όχι πολύ ελευθερία γιατί έχουμε το Γκουαντάναμο πρόχειρο". Αν κάποιος λεκτικά υπερβαίνει τα όρια αυτοχαρακτηρίζεται, και μπορείς πάντα να μην τον ακούς, ή να απαντήσεις αναλόγως ή να τον χαρακτηρίσεις μαλάκα. Το αίσθημα προστασίας που έχουν κάποιοι σε μερικές αφηρημένες ιδέες (πρέπει να) αφήνει αδιάφορο το νομοθέτη.

Καμία πράξη βίας (φυσικής, κοινωνικής κτλ) δεν δικαιολογείται στο όνομα οποιασδήποτε ιερότητας. Αν εξετάσουμε το όλο πράγμα γενικά θα δούμε πως εχουν πεθάνει πολύ περισσότεροι άνθρωποι στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας παρά σε αγώνες για ελευθερία η περισσότερα δικαιώματα. Η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία δεν έρχονται ιεροποιώντας όλα τα δόγματα αλλά απο-ιεροποιώντας τα.

Θα μου πεις που κολλάει το σεντονάκι με το zeitgeist; Εδώ έρχεται η ταινία να σου απαντήσει. Δες την και πες μου :-)

152 σχόλια:

  1. Είχα ακούσει πριν λίγο καιρό για αυτό αλλά δεν το χα δει. Ε Υ Γ Ε!!!
    Σ ευχαριστώ που στάθηκες αφορμή να το δώ.

    Όσο για τα υπόλοιπα περί εξουσιαστών κτλ θα συμφωνήσω απόλυτα! Μόνο που θα σε παρακαλούσα να μην κολλάς σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τα σύμβολα περνώντας στο ντούκου τί πρεσβεύουν αυτά. Είναι λίγο χαζό πχ επειδή ο Χίτλερ χρησιμοποίησε βιβλία για να φανατίσει, να καταργήσουμε τα βιβλία.

    Κατά τα άλλα εύγε (αν και εδώ υπάρχει μια ειρωνία: το 3ο μέρος του ντοκυμαντέρ παρουσιάζει τα στοιχεία για όσα έλεγε από άμβωνος ο Χριστόδουλος για την κακή παγκοσμιοποίηση - ίσως με διαφορετικό σκοπό - Άουτς - ελπίζω το τελευταίο να μήν σε πυροδοτήσει).

    Again: Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα να συμπληρώσω: για τις σφαγές ανά τους αιώνες δεν φταίει η ιεροποίηση αλλά η έλλειψη σεβασμού και επικοινωνίας με τον διπλανό αλλόθρησκο. Ενός είδους "τρομοκρατία" εκείνης της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού την είδα, άκουσα 3 φορές σερί το know your enemy από R.A.T.M. Στα δίνει πακέτο το ντοκυμαντέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά σηκώνει μεγάλο σεντόνι εδώ πέρα, αλλά είσαι τυχερούλης που δεν έχω χρόνο επί της παρούσης! Αλλά εν ευθέτω χρόνω... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα που με τον κ***στρατό δεν έχω χρόνο να το δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @slartibartfast

    Είσαι και αθώος πανάθεμα σε! :-)

    Σύμβολο δεν είναι το βιβλίο, είναι οι ιδέες και...τα σύμβολα. Η πίστη στην ανωτερότητα των αρείων ήταν η αιτία να αιματοκυλιστεί ο πλανήτης. (Όπως και η πίστη στον μοναδικό Θεό, στην ανωτερότητα της λευκής φυλής κ.α. αρλούμπες). Παρ' όλο που δεν ήταν η πραγματική, γιατί οι πραγματικές αιτίες υπαγορεύονται από την δύναμη και την αναγκαιότητα, η παραμύθα αυτή έπεισε τους Γερμανούς (και οι αντίστοιχες παραμύθες άλλους να κάνουν χειρότερα) να ακολουθήσουν έναν κοντό μελαχροινό, όταν τους έπεισε πως οι ψηλοί, ξανθοί είναι ανώτεροι!

    Λες:
    "Μόνο που θα σε παρακαλούσα να μην κολλάς σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τα σύμβολα περνώντας στο ντούκου τί πρεσβεύουν αυτά. "
    Μα δεν το πιάνεις πως η δημιουργία και η καθιέρωση αυτών των συμβόλων έγινε από τους ίδιους τους εξουσιαστές, ακριβώς για να σου (μου, μας) δίνουν ηθικό άλλοθι να εκτελέσουμε ανήθικες πράξεις;

    Περί Χριστόδουλα: Και αυτός μαγαζάκι εξουσιαστικό έχει, σε απευθείας γραμμή μάλιστα με την πηγή του απολυταρχισμου-εξουσιασμού που είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες. Δεν ισχυρήσθην (εγώ τουλάχιστον) ποτέ πως ο Ροκφέλερ και σια είναι σε συνεργασία με τον Χριστόδουλα (όπως και δεν μπορώ να υπονοήσω πως η Κίνα εξαρτάται από την...FYROM).
    Το εξουσιαστικό μαγαζάκι του Χριστόδουλα απειλείται από την μανία των άλλων μαγαζακίων και ο μικρός φωνάζει για να κρατήσει πελατεία. Μέχρι εκεί, αλλιώς θα γίνω (πραγματικά) κακός και θα το χοντρύνω. Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες! :-)


    Το έχεις όμως ρε άτιμο! Λες μετά:
    "για τις σφαγές ανά τους αιώνες δεν φταίει η ιεροποίηση αλλά η έλλειψη σεβασμού και επικοινωνίας με τον διπλανό αλλόθρησκο."
    Μα αυτή ακριβώς η έλλειψη σεβασμού κτλ είναι απόρροια του φανατισμού που έχουν οι ιερές ιδέες.

    Προβληματίσου πως η λέξη ομόδοξος (δηλαδή συμφωνεί μαζί μου, λέμε τα ίδια) έγινε ορθόδοξος (υπονοώντας πως έχει δίκιο, κατέχει την "ορθή δόξα") με άμεσο αποτέλεσμα αυτός που διαφωνεί, ο ετερόδοξος να φορτιστεί αρνητικά.

    Πρώτα βγήκαν οι εξουσιαστές, μετά τα "ιερά σύμβολα" και κατόπιν οι ιδεολογίες. Όχι το ανάποδο!

    @ χαρίδημος
    Δυνατό όμως έτσι; Θυμάσαι που τα λέγαμε για την ιστορικότητα του Τζέι Σι; Αυτά έχουν γραφεί σε παραλλαγές 27435 φορές. Τώρα που είδες μέρος της επιχειρηματολογίας επιμένεις;

    Υ.Γ. Για κανένα ποτό θα πάμε ρεεεεε

    @ hades
    Κατανοητό το θέμα σας. Χρόνος υπάρχει άφθονος. Έτσι και αλλιώς ετούτα σηκώνουν πολλή κουβέντα!

    @ απόλλων
    Τελείωσε με το καλό και εδώ είμαστε! Καλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή μου ζητήθηκε και ένα λινκ για το torrent:

    http://www.gamato.info/details.php?id=a71d5a68549d1e258b589afc4414e6116b286d22

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ μαλακίες γράφω ρε γαμώτο...

    ΤΟ λινκ δεν δουλεύει. Πηγαίντε στο
    www.gamato.info και κάντε εγγραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είδα το φιλμάκι, δεν την παλεύω τώρα να κάτσω δυο ώρες να το παρακολουθήσω, μέσα στο σαββατοκύριακο θέλω να πιστεύω θα τα καταφέρω. Στο όνομα του Χριστιανισμού και γενικά της θρησκείας όμως και της εκκλησίας έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Να αναφέρουμε Ιερά Εξέταση, Σταυροφορίες κατά το παρελθόν ή ο σημερινός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας... e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/10/07 01:04

    Η μόνη αντίρρηση μου ήταν στην εμμονή σου να αποκλείεις την ύπαρξη ενός ανθρώπου. Δε χάθηκε και ο κόσμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι προεδρε, μπραβο και σε σενα!:-)
    Να τη δουν τη ταινια οσο περισσοτεροι γινεται, να τη συζητησουμε και να προσεχουμε -για να εχουμε την υγεια μας και τα μυαλα στη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tο εργάκι είναι τζάμι, το' χα δει και στο jungle, συμπληρωματικά θα προσθέσω τα εξής:

    Α' μέρος:

    O Χριστιανισμός όπως και οι άλλες θρησκείες βρίθουν παγανιστικών στοιχείων τα οποία στην Ορθοδοξία έχουν βαφτιστεί Ιερά Παράδοσις (Τα καλά και συμφέροντα).

    Οι διάφορες θρησκείες είναι μηχανισμοί εξουσιασμού που τροφοδουούνται από τον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο.

    Β' Μέρος

    Άσχετα με την εγκυρότητα των αποδείξεων που παρουσιάζονται (Ελλείψει ολοκληρωμένης εικόνας αδυνατώ να αποφανθώ), και μόνο το γεγονός ότι το γεγονός της 11/9 χρησιμοποιήθηκε για να επιτεθούν οι ΗΠΑ στο άσχετο επί του θέματος Ιράκ με αφορμές τραβηγμένες από τα μαλλιά τα λέει όλα για το πόσο βρωμάει η υπόθεση.

    Γ' μέρος

    Η απληστία των κατεχόντων είναι απύθμενη και δεν θα κορεσθεί παρά μόνα αν αυτοί μαζέψουν όλο το "χαρτί" και την δύναμη, ενώ παράλληλα οδηγήσουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο στην εξαθλίωση.

    Διότι δεν αρκεί να είσαι πάμπλουτος για να ηδονιστείς, πρέπει και ο δίπλα να ψωμολυσσάει για να είναι ολοκληρωμένη η ευχαρίστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/10/07 12:31

    @zaphod Φίλε πολύ καλό και έμαθα πράγματα που δεν τα γνώριζα! Όσο αφορά τα σεντόνια.... εσύ ο ίδιος είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι έχεις πεί σε κάποιον φίλο σου πάνω στην φράπα οτι σήμερα οι παίχτες του Παναθηναϊκού δεν ξέρουν το βάρος που έχει αυτή η φανέλα..... Γιατί μια φανέλα του γαμωβαζέλα να έχει βάρος και μια σημαία να μην έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ellie: Ουδεμία διαφωνία. Το βασικότερο έγκλημα είναι η ενστάλλαξη του μίσους του αλλότριου στους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα είναι απλές εφαρμογές. Πολύ καλό το τελευταίο σου ποστ, το οποίο και προτείνω ανεπιφυλάκτως!

    @ χαρίδημος: Βεβαίως και να πιστέψω πως υπήρχε. Να πιστέψω και πως αναστήθηκε, περπάτησε στο νερό, έκανε το νερό κρασί (καλό αυτό), έπαιζε με κορίνες και μπάλες και έβγαζε και φωτιές από τα αυτιά. Να πιστέψω αν θες πως είχε και παιδιά και εγγόνια. Αν θες να μην το πιστέψω αυτό, μπορεί να χαλάει το στόρι. Μπορώ να πιστέψω πως ήταν μαύρος, άσπρος, πράσινος ή αστροναύτης. Με βάση τις υπάρχουσες πηγές ότι και να πιστέψεις βγαίνει (επιφυλλάσομαι για το πράσινος).

    Εδώ ετοιμάζομαι να πιστέψω πως υπάρχει το FSM! Τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία που στηρίζουν την ύπαρξη του είναι πάνω κάτω τα ίδια. Μόνο που στον Τζέι Σι πιστεύουν περισσότεροι. Τι να κάνουμε όμως που οι γη ΔΕΝ είναι επίπεδη ασχέτως του πόσοι το πίστευαν κάποτε!
    Το ότι κάποιες ιστορίες σου αρέσουν δεν τις κάνει αληθείς. Το ότι ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ να είναι αλήθεια πάλι δεν τις κάνει αληθείς.

    Βεβαίως θα μου πεις ούτε η δική μου θέληση βεβαιώνει την πραγματικότητα. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να ανατρέξουμε στην ιστορία (ότι έχει μείνει ρε αδερφέ) και τι βλέπουμε;
    ΤΙΠΟΤΑ! Τόσο τίποτα που κάνει εντύπωση. Εξουσία ήταν οι Χριστιανοί οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως ευθύνονται αυτοί για το τίποτε.
    Για ποιο λόγο;
    Επειδή δεν υπήρχε και είναι πιο εύκολο να γεμίσεις κάτι ανύπαρκτο με ιδιότητες;
    Επειδή υπήρχε και δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτά που γράφτηκαν 50-150 χρόνια μετά;
    Και στις δυο περιπτώσεις ο JC ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ οπως τον ξέρουμε, άρα δεν υπήρξε καθόλου γιατί δεν μπορούμε να υποθέσουμε ποιες από τις υποτιθέμενες ιδιότητες του που έφτασαν ως εμάς είναι αληθείς και ποιες όχι (είπαμε η πραγματικότητα δεν είναι θέμα αρεσκείας, τουλάχιστον στο επίπεδο του τι έγινε. Στο τι "ΘΕΛΟΥΜΕ" να έγινε είναι)
    Ο ΕΛ Λιακό όταν μιλαει για τους Νεφελίμ εχει ακριβώς τις ίδιες αποδείξεις :-)
    Περί (μη) ιστορικότητας του JC μπορώ να πω και άλλα, αλλά θα βγει και γαμώ τα σεντόνια!

    @ rodia: Μπράβο μου, μπράβο μου! (αβραμοπουλίτιδα strikes back!)

    @polsemannen: Ναι ενθυμούμε πως είχα δει το σχόλιο σου πρώτη μουρη όταν ανακάλυψα (καθυστερημένα) το ποστ :-(

    Παρατηρήσεις:

    Α'

    "Οι διάφορες θρησκείες είναι μηχανισμοί εξουσιασμού που τροφοδουούνται από τον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο."

    Σαφέστατα. Και μεις τα κορόιδα βελάζουμε μεθ ανέσεως

    Β'
    Πάλι σωστός. Δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία τους, ούτε και πιστεύουμε πως ευθύνονται οι...Βριλ. Η λογική όμως στέκει στο ότι πλέον είναι φανερό πως η όλη φάση είναι ένα χοντρό γεωπολιτικό αστείο με κύριο άξονα τα φράγκα και την "εκτόνωση" της πολεμικής και (αν)οικοδομικής βαριάς βιομηχανίας.

    Γ'

    Δεν είναι η ψωμολυσσα του δίπλα όσο η βεβαιότητα πως το status quo δεν πρόκειται να αλλάξει, η βεβαιότητα του διαιωνισμού της κυριαρχίας κάποιων.

    "Αντικείμενο των βασανιστηρίων είναι τα βασανιστήρια. Αντικείμενο της εξουσίας είναι η εξουσία"
    (ρε συ το 1984 βγάζει ατάκες για κάθε περίσταση. Σαν την βίβλο ένα πράγμα :-Ρ)

    @pegasus: Το επιχειρημά σου είναι λίγο χου διότι:

    α) Όταν λέω καμιά μαλακία την κάνετε θέσφατο, όταν μιλώ σοβαρά θυμάστε να διαφωνήσετε!
    β) Δεν νομίζω να το είπα έτσι και αλλιώς. Αν όντως το είπα (που δεν....) ανέτρεξε στο (α)
    γ) Σοβαρά νομίζεις πως ο βάζελος και ο κάθε βάζελος έχουν ένα "ειδικό" βάρος; Δύσκολο το βλέπω μιας και σε ξέρω αρκετά. Για κουβέντες καφενείου καλά είναι.
    Και πάλι όμως υπάρχουν κάποιοι μαλάκες που σφάζονται για το τριφύλλι και για το gay έφηβο. Χωρίς λόγο στην ουσία. Φαντάσου φανατισμο που μπορεί να αντλήσει ο κάθε εξουσιαστής από σύμβολα που σημαίνουν και κάτι.

    Γι αυτό λέω και μόνο πως η "ιερότητα" πρέπει να φύγει. Ας έχει ο καθένας ότι σύμβολο γουστάρει, μην με πρήζετε όμως με την ιερότητά του γιατί θα βγάλω έξω το παλιό καλό (ιερό) Διονυσιακό σύμβολο και θα σας πάρω στο κυνήγι!
    :-Ρ

    divine love&holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς την πιθανότητα να υπήρξε ένας άνθρωπος και να του τα φόρεσαν τα ρούχα αργότερα τα θεικά, μετά το θάνατο του..Όλα τα νομίσματα έχουν και δεύτερη όψη, ακόμα και τα δικά μας φίλτατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν...
    ΔΙΧΩΣ να έχω δει ακόμη το ντοκυμανταίρ, μιας και δεν έχω προλάβει, μερικά αρχικά σχόλιά μου επί του αρχικού κειμένου:
    -Το μεγαλύτερο "στοίχημα" κάθε εξουσίας που επιχειρεί (ακόμη κι αν μισεί την ταμπέλα) να γίνει ολοκληρωτική είναι ο πνευματικός ακρωτηριασμός: μέθοδοι επ'αυτού, πάμπολλες: η θρησκεία, το αντίπαλον (εσωτερικό ή εξωτερικό) πολιτικό δέος, η τρομοκρατία (εσχάτως) κλπ, κλπ.
    Αντιγράφω ένα απόλυτα περιγραφικό απόσπασμα από Το Όνομα του Ρόδου του Ουμπέρτο Έκο:
    "...κι ήταν ένα βλέμμα όπου αναμειγνυόταν η υποκριτική επιείκεια (σα να έλεγε: "Μη φοβάσαι, βρίσκεσαι στα χέρια μιας αδελφικής συνεδρίας που δεν μπορεί παρά να θέλει το καλό σου"), η παγερή ειρωνία (σα να έλεγε: "Ακόμη δεν ξέρεις ποιο είναι το καλό σου και σε λίγο θα σου το πω εγώ") και η άτεγκτη αυστηρότητα (σα να έλεγε: "Πάντως είμαι εδώ ο μοναδικός κριτής σου κι εσύ μου ανήκεις")..."
    Εξάλλου όταν υπάρχει έλλειμα παιδείας, απαιτούνται προστάτες (μεταφυσικοί ή μη, δεν έχει μεγάλη σημασία).
    -Η προπαγάνδα που γίνεται ιδίως στο αμέρικα είναι πραγματικά απίστευτη. Ενδεχωμένως να την ζήλευε ακόμη και ο Γκαίμπελς. Θυμάμαι, έβλεπα ένα ελληνικό ντοκυμανταίρ (δεν θυμάμαι ποιανού όμως) όπου έδειχνε σε κάποιο σημείο έναν να λέει -κατά τη διάρκεια φραστικής επιθέσεως σε αντιπολεμική διαδφήλωση- και να το πιστεύει "προτιμάς τον πόλεμο στο Ιράκ, ή να μην το κάνεις καθόλου και να σου έρθουν μια μέρα εδώ;". Ο τύπος δεν μπορούσε καν να καταλάβει ότι οι διάφοροι πόλεμοι στο (οποιοδήποτε) Ιράκ είναι αυτοί που θα φέρουν και τον όποιον πόλεμο στην Αμερική, σαν μια νέα 11η Σεπ. Παρεμπιπτόντως, ό,τι καλύτερο έχω δει για το θέμα ήταν το σχετικό ντοκυμανταίρ-ταινία του Μούρ. Συγκλονιστικότατο. Το πρόβλημα είναι (με την προπαγάνδα γενικώς) πως εθισμένοι γαρ στην θρησκευτική προπαγάνδα πάσης φύσεως, είναι σχετικά δύσκολο ν'αντιληφθούμε την οποιανδήποτε προπαγάνδα γενικώς (διότι κακά τα ψέματα, οι περισσότερες γίνονται πειστικότατα).
    -Τράπεζες..... Οι πλέον θαυματυργοί οργανισμοί: δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στο Σύμπαν ολόκληρο κάποιςο να βγάζει τόνους λεφτά, κυριολεκτικά δίχως να κάνει το παραμικρό. Αν το κάνεις σαν ιδιώτης είσαι τοκογλύφος και (ορθώς) πας μέσα. Αν έχεις από πίσω μια μεγάλη πλάτη (πολυεθνική ή μη) είσαι τράπεζα... Οι τράπεζες ως επί τω πλείστο δρουν παρανόμως κι όμως ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους δρουν ανεξέλεγκτα (κοινώς τα γειώνουν όλα). Γιατί; ΔΙότι είμαστε πεπεισμένοι ότι δίχως αυτές δεν μπορούμε να ζήσουμε. Και πως να μην είναι έτσι; Τα μόνο δάνεια που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη είναι για να πηγαίνουμε στην τουαλέτα. ΑΠό χριστουγεννοδάνεια και διακοποδάνεια μια χαρά είμαστε.

    Στα υπόλοιπα που γράφεις: δ
    Λες: "Η πολιτική και η ιστορία δεν μετριούνται με το συναίσθημα και η πραγματικότητα δεν είναι θέμα πλειοψηφίας"
    Υπό συνθήκες συμφωνώ, είανι πολύ γενικό όμως αυτό που αναφέρεις. Κάποτε πίστευαν μεν ότι η γή ήταν επίπεδη, ο τότε κόσμος όμως ήταν από πολλές πλευρές καλύτερος. Θ΄πελω αν πω, ότι ακριβώς επειδή μιλάμε για πολιτική και ιστορία, τα πάντα έχουν μια τελείως υποκειμενική χροια. Ο Κολωκοτρώνης για'μας είναι εθνικός ήρωας, για τους Τούρκους είναι σφαγέας όμως. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;

    Επίσης, επαναφέρεις το θέμα των συμβόλων επ'ευκαιρία ενός σχολίου του humma. Έχω να πω τα εξής: οι Αρχαίοι ξέρεις τι έλεγαν; Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να μην καταφέρουν ποτέ να γίνουν θεοί, όμως οι θεοί ζηλεύουν τους ανθρώπους επειδή ούτ'εκείνοι μπορούν να τους φτάσουν στο μεγαλείο, διότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι που κανείς θεός δεν μπορεί: να δώσει τη ζωή του αν χρειαστεί.
    Τι λόγος σου πέφτει αν κάποιος αποφασίσει να πεθάνει για τη σημαία; Δηλαδή πως αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να κάψει μια σημαία, αλλά ενίστασαι στο δικαίωμά του να πεθάνει γι'αυτήν; Για τράβα σε κανά μέρος όπου οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει κόσμο να τους πεις την άποψή σου, να δεις τι θα σου πουν. Για ρώτα κανέναν που έχει δει με τα μάτια του τη σβάστιγκα ν'ανεμίζει στην ακρόπολη να σου πει πως του φάνηκε...
    Όταν θεωρείς ιερό ένα σύμβολο, δεν το κάνεις επειδή κάτι σου λέει το χρώμα του, η υφή του κλπ. Το κάνεις επειδή έχεις στο μυαλό σου κάθε δυνατό παραλληλισμό με τον οποίον έχει ταυτιστεί. Η ιερότητα έγκειται σε αυτά που κρύβει το σύμβολο, κι όχι σε αυτά που δείχνει.
    Ξέρεις τι μου θυμίζει η όλη στιχομυθία; Σα να αρπαζόμαστε για διαφωνία μας στο φαγητό: πως τολμάς και δεν σ'αρέσουν οι φακές, ένα πράγμα...
    Αν κάποιος θέλει να τιομάει κάτι, είναι δικαίωμά του. Εγώ μπορώ αν τον κρίνω, καθ'όσον έλλογο όν με ιδία κριτική ικανότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει αν τα κάνω και λίμπα για να μην ξανακάνει κάτι με το οποίο διαφωνώ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ
    ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/10/07 19:37

    Άρχισε να προσέχεις τριγλυκερίδια, τρανσαμινάσες, χολιστερίνη κτλ, γιατί αν πεθάνεις νωρίτερα από μένα, θα σου ράψω τέτοιο κουστούμι αγίου που σε βλέπω να ανασταίνεσαι από τα νεύρα σου...Όσιος zaphod ο βατιωναίος ή ο μετανοήσας αναρχοαριστερός..Ουρές να δεις στο βατιώνα...
    Προσφορές θα δεχόμαστε κρασά, τεκίλες και ρακές. ;))

    ΥΓ Αύριο επιστρέφω.. : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Pegasus με καλύπτει πάντως. Και το πρόβλημα δεν είναι οι Ιερές Ιδέες, αλλά όταν φανατίζονται με αυτές και ιδιαίτερα όταν οι Ιδέες και τα Σύμβολα προβάλλουν ως βασικό σκοπό τη Μισαλλοδοξία (σαν τους δικούς μας εδώ που γιουχάραν τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο στο Καραϊσκάκη).
    Είτε υπάρχουν Ιερές Ιδέες και Σύμβολα είτε όχι - το πρόβλημα είναι η Μισσαλοδοξία.
    Τέλος για να γυρίσουμε στο zeitergeist υπάρχουν πολλές Ιστορικές πηγές της εποχής που αναφέρουν για κάποιον Ιησού που σταυρώθηκε (ακόμα και οι Εβραίοι τον δέχονται ιστορικά σαν αιρετικό). Επίσης η Δανάη και η Σεμέλη (και ένα κάρο ακόμα κορίτσια) ήταν παρθένες μόνο που ο Δίας τις "κανόνισε" με το γνωστό τρόπο. Αυτό που το zeitergeist δεν αναφέρει είναι ο Ευαγγελισμός (άσχετο αν πιστεύεις - αν είναι λογικό κτλ - μιλάμε μόνο για το τί λέει το Ευαγγέλιο) και η "άσπορος σύλληψη". Νομίζω πως εδώ το ντοκυμαντέρ κάνει μια σκόπιμη "γαργάρα" στην προσπάθειά του να βρεί μεγάλο πλήθος από παρόμοιες θεωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή γίνεται της πουτάνας θα παίξει απάντηση μέσω copy - paste.

    Άγωμεν!

    @χαρίδημος:
    "Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς την πιθανότητα να υπήρξε ένας άνθρωπος και να του τα φόρεσαν τα ρούχα αργότερα τα θεικά, μετά το θάνατο του..Όλα τα νομίσματα έχουν και δεύτερη όψη, ακόμα και τα δικά μας φίλτατε.."

    Γιατί είναι αδιάφορο ρε συ...

    Να πιστέψω τί; Πως υπήρχε ένας
    Ιησούς; Σιγα το σπάνιο όνομα! Που ξέρεις εσύ και πως μπορείς να καθορίσεις ΤΙ προστέθηκε, από εκεί και πέρα;

    Οκ λοιπόν. Δέχομαι πως κάπου στην Παλαιστίνη, σε ένα χωριό που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σε κανένα ρωμαϊκό χάρτη της εποχής, γεννήθηκε....κάπου ανάμεσα στο 16 παχχ (ο Ωριγένης (αν θυμάμαι καλά) ανέφερε πως πέθανε στο σταυρο πενηντάρης) και 4 μαχχ κάποιος που λεγόταν Ιησούς (που καταγόταν από ένα μέρος -Ναζαρέτ- το οποίο επίσης δεν αναφέρεται πουθενά :-Ρ). ΟΚ; Και τι έγινε;

    Αντιστρέφω το ερώτημα. Γιατί δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως ΔΕΝ υπήρχε; Με τι στοιχεία όξω το συναίσθημα και η συνήθεια; Άσε που ΑΝ δεν υπήρξε σαν Θεός, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου :-)

    @ hades: Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατίι γράφουμε σεντόνια αλληλοις αφού συμφωνουμε!

    Μερικές παρατηρήσεις:
    α) Λες:
    "Κάποτε πίστευαν μεν ότι η γή ήταν επίπεδη, ο τότε κόσμος όμως ήταν από πολλές πλευρές καλύτερος"
    Άσχετο τελείως. Όταν τρώγαμε ψείρες και μπανάνες ζώντας σε σπηλιές μπορεί να είμασταν ακόμα πιο ευτυχισμένοι. So what? Άσε που ΔΕΝ νομίζω να ήταν ο κόσμος ( ο ανθρώπινος, παρακαλώ η οικολογία να περιμένει στην ουρά) καλύτερος!

    β) Λες:
    "Ο Κολωκοτρώνης για'μας είναι εθνικός ήρωας, για τους Τούρκους είναι σφαγέας όμως. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;"
    Απαντώ: αμφότεροι. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. ΤΟ ίδιο συνέβει πχ με τον Κεμάλ. Ο δυισμός στον οποίο έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε (καλό/κακό, εμείς/άλλοι) δεν είναι τίποτε άλλο από συνέπεια του μονοθεϊσμού. Και παλιά σφαζόσαντε αλλά με πιο έξυπνες δικαιολογίες. Α ναι, και σε μικρότερη έκταση σαφέστατα.

    γ)
    "Δηλαδή πως αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να κάψει μια σημαία, αλλά ενίστασαι στο δικαίωμά του να πεθάνει γι'αυτήν; "

    Που το είπα εγώ αυτό; Αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι γουστάρει, αρκεί να μην υποφέρουν άλλοι. Αν θέλει κάποιος να σκοτωθεί για οτιδήποτε, ας το κάνει. Δεν θέλω να ΣΚΟΤΩΝΕΙ για τίποτε, πόσο μάλλον για ιερά σύμβολα! Διατηρώ ωστόσο το δικαίωμα μου να λέω και εγώ την γνώμη μου για την κάθε πράξη, σωστά;

    δ) "Όταν θεωρείς ιερό ένα σύμβολο, δεν το κάνεις επειδή κάτι σου λέει το χρώμα του, η υφή του κλπ. Το κάνεις επειδή έχεις στο μυαλό σου κάθε δυνατό παραλληλισμό με τον οποίον έχει ταυτιστεί."

    Σαφώς. Αλλά αν ο παραλληλισμός είναι μούφα δημιουργημένη από τρίτους; Καλά έκαναν πχ οι Γερμανοί με την ιδεοληψία τους περί ανωτερότητας που είχαν σφαγιάσει την μισή Ευρώπη; (Και όχι μόνο Εβραίους, σωστά;). Κατά κανόνα ο παραλληλισμός είναι ένα ιστορικό ψέμα το οποίο απλά μας δημιουργεί "ηθικό" άλλοθι. Τόσες σφαγές έγιναν στο όνομα του Χριστού και εδώ ακόμα δεν ξέρουμε αν και πως υπήρξε!

    ε) "ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ
    ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ."
    Εξυπνάδες. Αυτό δεν λέω από την αρχή; Πέστε την γνώμη σας, δεν υπάρχουν απαγορευμένες κουβέντες, "άβατα", άφατα και ασχολίαστα; Πως πρέπει να συζητάμε και να κρίνουμε τα πάντα ελεύθερα και ανεμπόδιστα; Νομίζεις πως όλοι αυτοί οι κήνσορες της ιερότητες της σημαίας, του σταυρού, του τριφυλλιού σκέφτονται έτσι; Όταν καταφέρομαι εναντίον ιδεολογικών συστημάτων τα οποία πολέμησε ιδεολογικά ο διαφωτισμός, δεν είναι και πολύ σόι να τα υπερασπίζεις με διαφωτιστικά τσιτάτα (τα οποία βγήκαν ως αντίποδας)!

    Οι εξουσιαστές θα μπορούσαν να το έχουν κάνει:
    "Διαφωνώ με αυτό που λές και καλύτερα να το αλλάξεις....αν θες το καλό σου - σε αυτήν την ζωή ή την άλλη" :-)

    Δεν το λένε, επικαλούνται άλλα, αλλά το εννοούν :-)

    @χαρίδημος 2:
    Live fast, die young!

    Από το δεύτερο καλά πάμε, από το πρώτο τίποτα ρεεεεεεεε!

    Αυριο έχει ποτό μετα μασαμπούκας όπου θα σφαούμε ιδιωτικά και με άνεση!

    @slartibartfast:
    α)
    "Είτε υπάρχουν Ιερές Ιδέες και Σύμβολα είτε όχι - το πρόβλημα είναι η Μισσαλοδοξία. "

    Μέσα. Συμφωνώ απολυτότατα. Απλά κάποιες ιδέες και κάποια σύμβολα υποδαυλίζουν, απαιτούν και καλλιεργούν την μισαλλοδοξία. Την κουβέντα που κάνουμε, αν την άκουγε πχ ο Άνθιμος ή ο Ψωμιαδης θα μας έκαιγαν ζωντανούς :-)

    β)
    "Τέλος για να γυρίσουμε στο zeitergeist υπάρχουν πολλές Ιστορικές πηγές της εποχής που αναφέρουν για κάποιον Ιησού που σταυρώθηκε (ακόμα και οι Εβραίοι τον δέχονται ιστορικά σαν αιρετικό). Επίσης η Δανάη και η Σεμέλη (και ένα κάρο ακόμα κορίτσια) ήταν παρθένες μόνο που ο Δίας τις "κανόνισε" με το γνωστό τρόπο. Αυτό που το zeitergeist δεν αναφέρει είναι ο Ευαγγελισμός (άσχετο αν πιστεύεις - αν είναι λογικό κτλ - μιλάμε μόνο για το τί λέει το Ευαγγέλιο) και η "άσπορος σύλληψη". Νομίζω πως εδώ το ντοκυμαντέρ κάνει μια σκόπιμη "γαργάρα" στην προσπάθειά του να βρεί μεγάλο πλήθος από παρόμοιες θεωρίες."

    Πηγές που ξέρω: Το Ταλμούδ της Βαβυλώνας. Ιησούς, νόθος γιος της Μαρίας και ενός ρωμαίου φαντάρου (Πάνθηρας ή Πανδήρας). Η ιστορία γενικά το απορρίπτει ως κατοπινό δημιούργημα για να σπιλωθεί ηθικά ο χριστιανισμός. Το επικαλείται και ο Κέλσος αν θυμάμαι καλά. Κάτι μουρμουράει και ο Ιουλιανός (πως ο JC ήταν ρωμαίος υπήκοος άρα προδότης της χώρας του).

    Όλες οι άλλες πηγές είναι ΣΑΦΩΣ μεταγενέστερες. Αρχαίες ναι αλλά όχι σύγχρονες του Ιησού. Πλην Ιωσήπου (μάλλον, δεν θυμάμαι γμτ) που ήταν μεν (σχεδόν) σύγχρονος αλλά η αναφορά του είναι ξεκάρφωτη και εμφανώς ετεροχρονισμένα τοποθετημένη. Το αναφέρει το ντοκιμαντέρ και το έχω διαβάσει σε 17 βιβλία :-)

    Ο Παύλος τον JC ΔΕΝ αναφέρεται να τον έχει γνωρίσει όσο ζούσε! Οι (ιστορικές) πηγές που αναφέρουν τον ΧΡΙΣΤΟ και όχι τον Ιησού είναι της εποχής του Παύλου και πέρα και αναφέρονται σε οπαδούς κάποιου ο οποίος λέγεται ότι κτλ κτλ.

    Υπάρχουν και κάποιες επιστολές του Πιλατου (νμζ...έχω κανένα χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα και έχω σκουριάσει!) αλλά πιθανότατα είναι πλαστογραφημένες. Αν σε ενδιαφέρει νμζ πως αναφέρει πως είχε συναντήσει (ξανά) τον Ιησού ΜΕΤΑ την σταύρωση του, και τον είχε απειλήσει με σύλληψη!
    Όλο το στόρι που ξέρουμε το έχουν κάνει copypaste από τα Ευαγγέλια, τα οποία σαφώς και ΔΕΝ γράφτηκαν από τους μαθητές του Ιησού αλλά από μεταγενέστερους.


    Η μητέρα του Περσέα γέννησε χωρίς ο Διας να την πλησιάσει σαρκικά, παρά μόνο ως "χρυσή βροχή". Λες ρε να ήταν ουρολάγνα;

    Η Σέμελη σκοτώθηκε (περίπου κατά λάθος) από τον Δια ενώ ήταν έγκυος και ο Δίας ...έραψε το παιδί στην γάμπα του (πάλι αν θυμάμαι καλά)

    Ο Εριχθόνιος ήταν παιδί του Ηφαίστου και ... των μπουτιών της Αθηνάς (αυτό το θυμάμαι γιατί είχα ρίξει πολύ γέλιο όταν το διάβαζα)..

    Η Γαία γέννησε μόνη της τον Ουρανό.

    Εν τέλει οι μυθοπλασίες δεν σημαίνουν τίποτε για το τρέχον θέμα.


    Πάντως το παραμύθι περί άμωμης σύλληψης είναι γενικώς παγκόσμιο.
    Απλά ανάλογα με τον χρόνο και τις συνήθειες η ιστορία αλλάζει κατά τι.



    Λαχάνιασα!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @slarti:

    Ερώτηση: Γιατί οι Ευαγγελιστές δεν ξέρουν τους προγόνους του Δασκάλου τους και πετάνε ονόματα αέρα πατέρα στην αρχή του κάθε Ευαγγελίου;

    Γιατί ακόμα και τα ονόματα που πετάνε αναφέρονται ως πρόγονοι του Ιωσήφ και όχι της Μαρίας, αν ο Ιωσήφ δεν είναι ο φυσικός πατέρας;

    Αν θες και άλλες απορίες έχω μερικές πρόχειρες (μου κάνω και διαφήμιση) από ένα κείμενο που είχα γράψει πέρυσι
    Που να βγάλεις άκρη από κείμενα που γράφτηκαν μετά, νοθεύτηκαν αγρίως και ξαναγράφτηκαν 15 φορες για να φτάσει το στόρι ως εμας!

    Αν και να μην θυμηθώ το παραμύθι (το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε καμιά κατοσταριά και βάλε χρόνια μετά) πως η Μαρία έμεινε παρθένα και ΜΕΤΑ την γέννα γιατί τότε θα γελάμε ομαδικώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κανείς (ούτε η Εκκλησία) λέει πως ο Χριστός συνάντησε τον Παύλο. Όραμα είδε μετά την Ανάληψη. Τέλοσπάντων μιας και δεν είμαι Πάτρα δεν μπορώ να παρουσιάσω τα στοιχεία για την ιστορική ύπαρξη κάποιου Ιησού που σταυρώθηκε σαν αιρετικός - παντως σίγουρα δεν είναι μόνο όσα λές. Για το αν η Βηθλεέμ και η Ναζαρέτ δεν υπήρχαν νομίζω πως είναι για γέλια.

    Ο Δίας μπήκε σαν βροχή στο υπόγειο της Δανάης αλλά μετά μεταμορφώθηκε και την τάισε κανονικότατα. Και σχολίασα πως στο ντοκυμαντέρ εστιάζει στη γέννηση από παρθένα και όχι στην άσπορο σύλληψη (που χαίρω πολύ - πολλών μας οι μαμάδες μπορεί να ήταν παρθένες πριν μας κάνουν). Δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για Βηθλεεμ και Ναζαρετ ψαξτο. Είναι σύνθετες εβραιικές λέξεις. Στο ντοκιμαντέρ νμζ λέει πως Βηθλεέμ σημαίνει περίπου "ψωμάδικο".

    Το Ναζαρετ είναι πιο αστείο.

    Αν κάποιος κατάγεται από την Ναζαρετ πρέπει να λέγεται Ναζαρεταίος ή Ναζαρετινος κτλ. Η λέξη Ναζωραίος είναι διαφορετική και συγγενεύει μάλλον με την εβραϊκή Ναζίρ (-> Ναζίραιος) που σημαίνει "αφιερωμένος στον Θεό" (όπως λέγεται πως ήταν ο βαπτιστής και ο Ιάκωβος, ο "αδελφός" του Ιησού)
    Σε ένα Ευαγγέλιο αναφέρεται ως πατρίδα του Ιησου η Καπερναούμ :-)

    Ο θάνατος των αιρετικών στο Ισραηλ οριζόταν Α-ΠΑ-ΡΑ-ΒΑ-ΤΑ από το Μωσαϊκό νόμο. Ο τρόπος θανάτωσης των αιρετικών ήταν ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ. Πάντα. Χωρίς εξαιρέσεις.

    Απεναντίας η στάυρωση ήταν ο ΡΩΜΑΙΚΟΣ τρόπος θανάτωησης, τρομερά συνηθισμένος σαν ποινή στους Επαναστάτες - Ζηλωτές Εβραίους της εποχής. Όχι στους αιρετικούς τους οποίους και πετροβολάγανε οι ίδιοι οι Εβραίοι βάσει νόμου.

    Τα αστεία περί του όχλου που πίεζε τον Ρωμαίο (στρατιωτικό κιόλας!) διοικητή να εκτελέσει έναν αθώο και αυτός δεν ήθελε, και αναγκάστηκε κτλ, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

    Αν ήταν αιρετικός πρέπει να λιθοβολήθηκε.

    Το τότε Εβραιικό συμβούλιο ΜΠΟΡΟΥΣΕ να εκτελέσει τέτοιες ποινές αν ήθελε, κατόπιν αδείας από τον ρωμαίο προκουράτορα.

    Αν σταυρώθηκε, τότε καταδικάστηκε από τις ρωμαϊκες αρχές σαν επαναστάτης.
    Όπως έγινε και σε πολλές επαναστάσεις πριν και μετά (Ιησούς από τα Γάμαλα, Μεναχέμ κ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Την ταινία πού τη βρίσκω; Ενδιαφέρουσα ακούγεται πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα Δείμε!

    Την έχω embedαρει όλη εντός του ποστ, απο το video που έβαλε ο spy στο google videos.
    Αν δεν την βλέπεις πήγαινε εδώ

    Αν την θές σε καλύτερη εμφάνιση υπάρχει στο www.gamato.info σε torrent (με ελλ. υπότιτλους) και πρέπει να κάνεις εγγραφή για να την κατεβάσεις.

    Ο SKY την έχει ανεβάσει σε κομμάτια και στο rapidshare:
    pt1 http://rapidshare.com/files/58318707/Zeitgeist.part1.rar
    pt2
    http://rapidshare.com/files/58328459/Zeitgeist.part2.rar
    pt3
    http://rapidshare.com/files/58338944/Zeitgeist.part3.rar
    pt4
    http://rapidshare.com/files/58350904/Zeitgeist.part4.rar
    pt5
    http://rapidshare.com/files/58382999/Zeitgeist.part5.rar
    pt6
    http://rapidshare.com/files/58398428/Zeitgeist.part6.rar
    pt7
    http://rapidshare.com/files/58413719/Zeitgeist.part7.rar

    Όποιος δεν είναι μέλος στο rapidshare (που ζητάει και λεφτά) πρέπει να περιμένει κανα 50λεπτο ανάμεσα στα κομμάτια.

    Παρεμπιπτόντως ζητάμε και τα θρησκειολογικά φώτα σου για τα θέματα που έχουμε ανοίξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάλιστα - γι αυτό και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων λέγονται λανθασμένα Ιωαννίτες ενώ θα έπρεπε να λέγονται Ιωαννινίτες. Και τα χωριά Κερασού, Δάφνη κτλ δεν υπάρχουν - είναι ένας μύθος των Ελ. Άσε μας τώρα.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα - η κατηγορία προς τον Ιησού από τους Ιερείς και τους Φαρισαίους ήταν πως δήλωνε Βασιλεύς των Ιουδαίων και προσέβαλε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - όπως λες επαναστάτης/αντιεξουσιαστής, για αυτό κατηγορήθηκε. Μάλιστα ο Πιλάτος είπε δεν βλέπω τι κακό έχει κάνει αυτός (μιας και μόνο η το ότι δήλωνε Βασιλεύς σε έναν άλλο κόσμο - δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέει το Ευαγγέλιο - θα φαινόταν στον οποιοδήποτε αστεία κατηγορία). Α, και μην ξεχνάς πως εκείνη την εποχή οι Φαρισαίοι, οι Τελώνες και οι Ιερείς ήταν το λόμπι με τους οποίους σχεδόν "συγκυβερνούσαν" οι Ρωμαίοι σε εκείνη την περιοχή.

    Σόρρυ, να ξεκαθαρίσω κάτι: Προς τη Σταύρωση, προκειμένου να μην δώσουν θρησκευτικό χαρακτηρισμό σε αυτόν που φοβήθηκαν πως θα τους πάρει τον κόσμο, τον κατηγόρησαν με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Ο λόγος είναι προφανής. Ο χαρακτηρισμός αιρετικός/αίρεση έγινε εκ των υστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ταινία είναι απλά ΓΑ-ΜΑ-ΤΗ. Γροθιά στο στομάχι. Ειλικρινά χρειάστηκε να διακόψω αρκετές φορές γιατί το πεπτικό μου σύστημα δεν άντεχε τόσες αλήθειες μαζεμένες. Ευχαριστούμε για το βίντεο και ιδιαίτερα αυτούς που δούλεψαν για να το μεταφράσουν. Επειδή πιστέυω οτι αξίζει και αντίλογος ρίξτε μία ματιά και εδώ για έξτρα πληροφόρηση.

    Όσον αφορά το σχόλιό σου "Σε σχόλιο στο προτελευταίο ποστ ο humma ανάμεσα στα άλλα λέει:
    " Για τις ιδέες και τα σύμβολα έχει χυθεί πολύ αίμα.", σαν δικαιολογία του ότι πρέπει να τα θεωρούμε ιερά. Ερωτώ: Γιατί;
    -Για να θελήσει να τα προσβάλει κάποιος;
    -Για να θελήσει ο επόμενος εξουσιαστής να προσβληθεί;
    -Για να πεθάνει κάποιος που είπε/έκανε/σκέφτηκε κάτι ενάντια στην ιερότητα από τον επόμενο εθνοσωτήρα/εκλεκτό του Θεού κτλ;" παρόλα τα δύο μου πτυχία δε μπορώ να κατανοήσω ακόμα γιατί με συνδέεις με τέτοιες συμπεριφορές. Όπως λέει και ο slartibartfast σε τι φταίει το σύμβολο αν εγώ είμαι μαλάκας πιστέυω τυφλά σ'αυτό και το χρησιμοποιώ για να δικαιολογήσω δογματικά τις σκοπιμότητές μου. Δεν είναι αυτές οι προθέσεις μου και δε θέλω να απορρίπτονται επίσης δογματικά τα πιστεύω ΚΑΝΕΝΟΣ κι ας είναι αντίθετός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επειδή έγινε λάθος στο link το ξαναστέλνω

    http://www.alwaysbeready.com/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=107

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @slarti

    Δεν το πιάνεις το υπονοούμενο μεγάλε μεγάλε!

    Γιαννιώτες γντ.

    ΔΕΝ γίνεται Γιαννιατες ούτε και Γιαννιτσώτες. Άν σου πει κάποιος πως είναι από τα Γιάννενα άρα....Γιαννιτσιώτης δεν θα ρωτήσεις που το βρήκε το "τσ" (ή αν γίνει το ανάποδο που το έχασε;); Ετσι και το "από τη Ναζαρετ" ΔΕΝ γινεται Ναζωραίος με καμία ετυμολογία!! Άντε να γίνει Ναζαραίος! Κάποιοι φθόγγοι αλλάζουν στις καταλήξεις, κάποια όχι!


    Περί Πιλάτου. Μάλιστα. Ο Ρωμαίος προύχοντας που είχε σταυρώσει άλλους και άλλους, όπως και άλλοι πριν και μετά από αυτόν, σούζαρε στους υποδούλους του εκτελώντας κάποιον που βρήκε αθώο, ενώ δεν ήθελε επειδή φοβήθηκε μην τον κάνει ντα ο όχλος, ο οποίος μισούσε τους Ρωμαίους έτσι και αλλιώς.......χμμμμ


    Ξυράφι του Όκαμ: Δεν είναι πιο πιθανό πχ να έκανε όντως ο JC επανάσταση (ζηλωτική κτλ) εναντιον των Ρωμαίων να συνελήφθει και να καταδικάστηκε όπως και τόσοι πριν από αυτόν;


    @humma

    Ρε χαζουλίνι δεν είπα πως θα το κάνεις εσύ. Εσύ είσαι τυχερός γιατί έχεις φίλους με μυαλό :-)

    Τέτοιες ιδεολογίες όμως ενθαρύννουν τέτοιες συμπεριφορές.

    Δεν μπορώ να λέω τα ίδια συνέχεια!!!!!!!!

    Πχ κάποιες ιδεολογίες δεν "ευθύνονται" για τους ιερούς πολέμους, τις σταυροφορίες κ.α.;

    Θα τις αντιμετωπίσουμε σαν ιερές επειδή τις θεωρούν τέτοιες οι υπερασπιστές τους;
    Ή κερδίζουν ιερους πόντους λόγω του αίματος που χύθηκε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. To link ενδιαφερον αλλά δεν έχω χρόνο να το κοιτάξω τώρα.

    Και δεν ξέρω και αν θέλω κιόλας :-)

    Π.χ.:
    Τσίμπησα το εξής από την πρώτη σελίδα (θέμα ιστορικότητα. Τονισμοί δικοί μου):

    "Beside the twenty seven New Testament documents that verify He lived, there are thirty nine sources outside of the Bible, written within 150 years of Jesus life that mention Him. These sources include the Jewish Talmud, the Roman historian Tacitus, the Didache, Flavius Josephus, Pliny the Younger, Suetonius, the Gnostic gospels "


    Τα γνωστικά θεωρούνται μη θεόπνευστα.
    Τα ρέστα είναι οι πηγές που λέει και η ταινία και αναφέρονται πολύ μετά και όχι στο πρόσωπο, αλλά στην ιδιότητα με την οποία το έκαναν άλλοι γνωστό.

    Αν ο υπόλοιπος αντίλογος είναι σε αυτό το πνεύμα, ευχαριστώ αλλά...θα κάνει καλό στο δικό τους βιογραφικό και όχι στο δικο μου :-)

    (δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά είναι και γαμώ τις ατακες)





    Υ.Γ.: Αυτό που έλεγα για την δύναμη των ιδεών. Ασχολούμαστε με το πιο "ακίνδυνο" θέμα του ντοκιμαντέρ (μετράμε συλλαβες, ετυμολογία, χαζομαρίτιδα, επιεικώς απαράδεκτα (σαν ιστορικά) κείμενα γιατί πρέπει να αναλύσουμε την θεοπνευστία μερικών κατσαπλιάδων 800000000 χρόνια πριν) την ώρα που (στα άλλα 2 μέρη) καίγεται ο κώλος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ξεκίνησα και παρακολουθώ το video σιγά σιγά και μόλις ολοκλήρωσα το πρώτο μέρος. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι θρησκείες παρουσιάζουν απίστευτες ομοιότητες μεταξύ τους, μα όλες όμως. Δεν έχει νόημα να μπω στη διαδικασία να συζητήσω αυτό το ζήτημα αυτή τη στιγμή, άλλωστε είτε ισχύουν αυτά που αναφέρονται στο video σχετικά με την αστρολογία κλπ είτε όχι, οι ομοιότητες δεν παύουν να υφίστανται. Η κάθε θρησκεία εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της εποχής της, κατά πρώτο και κύριο λόγο τα πολιτικά ασφαλώς και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η περίφημη Σύνοδος της Νίκαιας π.χ. μόνο θρησκευτική δεν ήτανε!! Μια καθαρά πολιτική συγκέντρωση η οποία μελέτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συνενώσει ένα σωρό ανόμοιους λαούς υπό μια κυριαρχία, χωρίς φόβο για εξεγέρσεις, αποσχίσεις και επαναστάσεις.

    Βέβαια δύσκολα θα μου βγει η ιδέα ότι δεν υπάρχει τίποτε πέρα από τον άνθρωπο. Δεν με ενδιαφέρει πως τον λένε, που βρίσκεται, αν βρίσκεται κλπ κλπ απλά ίσως επειδή φέτος μου συνέβησαν κανά δυο λίγο κουφά περιστατικά, που λογική εξήγηση δεν παίρνουν εύκολα, δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι περισσότερο.

    Το ζήτημα με την 11η Σεπτεμβρίου είναι λίγο προφανές για μένα. Ήθελαν μια δικαιολογία που θα έχαβε ο κόσμος για να εισβάλλουν στην Μέση Ανατολή, με κύριο σκοπό τον έλεγχο των πετρελαίων και την κατασκεύσαν, όπως έχουν κατασκευάσει άπειρες άλλες δικαιολογίες στο παρελθόν. Το ζήτημα είναι βέβαια πόσοι αθώοι πέθαναν εκείνη την ημέρα ή μάλλον καλύτερα ΑΠΟ εκείνη την ημέρα και μετά.
    Η λογική που υπάρχει πίσω από το τρίτο μέρος της ταινίας κυρίως, γιατί το δεύτερο δεν μου είπε κάτι που δεν ήξερα ή δεν είχα υποψιαστεί ήδη, απλά τα εξήγησε με πολύ σαφή τρόπο, είναι σοκαριστική. Για το τι θα γίνει από δω και πέρα υπάρχουν δυο λύσεις, είτε καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και παρακολουθούμε ή προσπαθούμε με κάποιον τρόπο να ξυπνήσουμε και να δούμε πως όλο αυτό επηρεάζει τη δική μας ζωή, άμεσα ή έμμεσα και τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε διορθώνω: Με τη δική σου λογική θα έπρεπε να ήταν Γιαννινιώτες. Zaphod ωραίο παιχνίδι. Δηλαδή κάποιοι που λένε για Καβαλιώτισες, Ξανθιώτισες κ.ο.κ. είναι μέλη μιας παγκόσμιας συνομωσίας; Μ αρέσει!! Θα γράψω ένα βιβλίο για αυτούς και θα το εκδώσω! Δηλαδή με τους ένα κάρο Ελληνικούς ιδιωματισμούς (ειδικά στην Ελληνιστική Γλώσσα που δεν έχω ιδέα - φαντάζομαι ούτε εσύ) δεν μπορεί να στέκει το Ναζωραίος από τη Ναζαρέτ. Δεν με πείθεις.

    Ο Πιλάτος δεν σούζαρε στους υπόδουλους. Πολύ απλά όπως συμβαίνει σε όλη την Παγκόσμια Ιστορία κάθε κατακτητής συνεργάζεται με κάποιες τοπικές κάστες (και πολλές φορές με το Ιερατείο - εσύ αναφέρεις συνέχεια τέτοια παραδείγματα, πώς στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σου φαίνεται περίεργο;) και υπάρχει πάντα ένα αλισβερίσι. Καμμία σχέση με το πώς το παρουσιάζεις. Πολύ απλά χέστηκε ο Πιλάτος - δεν τον ένοιαξε ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ellie: Συμφωνούμε γενικώς. Μια μικρή παρατήρηση όμως:

    Λες:
    "Βέβαια δύσκολα θα μου βγει η ιδέα ότι δεν υπάρχει τίποτε πέρα από τον άνθρωπο. Δεν με ενδιαφέρει πως τον λένε, που βρίσκεται, αν βρίσκεται κλπ κλπ απλά ίσως επειδή φέτος μου συνέβησαν κανά δυο λίγο κουφά περιστατικά, που λογική εξήγηση δεν παίρνουν εύκολα, δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι περισσότερο."

    α) Αυτό είναι γενικότερος Θεϊσμός και (νμζ πως συμφωνείς) δεν διαφωνεί μαζί μου για αυτά που σούρνω στις θρησκείες και στις "ιεροτητες" γενικώς. Δέχεται έναν Θεό, απροσδιόριστο και γενικά (προς τιμήν τους), και τον αφήνει...να υπάρχει...κατά κει :-)
    β) Το ανθρώπινο κεφάλι έχει την ταση να εκλογικεύει τα πάντα, να βρίσκει δηλαδή μια αιτιοκρατική ερμηνεία των συμβάντων. Επειδή το σύμπαν που ζούμε ΔΕΝ είναι ευθέως αιτιοκρατικό αλλά χαοτικό (με πολλούς παράγοντες να παίζουν μπάλα κάθε φορά) πολλές φορές η αιτιοκρατία πάει ....περίπατο. Εκεί λοιπόν, στην αδυναμία κατανόησης του ΓΙΑΤΙ (που συνήθως σημαίνει αδυναμία πρόσληψης όλων των απαιτούμενων στοιχείων για x ψ λόγους), η εκλογίκευση οδηγεί στην θεία παρέμβαση!

    Να δώσω ένα ακραίο πχ:

    Ο Χίτλερ ήταν φαντάρος στον Α' παγκοσμιο πόλεμο, στα χαρακώματα. Μια νύχτα (νμζ) ενώ ΔΕΝ το συνήθιζε, βγήκε έξω από το χαράκωμα, δεν θυμάμαι για ποιο λόγο (πιθανόν κατούρημα, εκτός και αν άκουγε φωνές :-Ρ).
    Στη συνέχεια το χαράκωμά του διαλύθηκε από βόμβες και όλοι οι συμπολεμιστές του έπεσαν νεκροί. Η εξήγηση που έδωσε ο Χίτλερ ήταν πως ο ...Θεός τον φύλαξε και έστειλε την βόμβα όταν δεν ήταν αυτός εκεί.
    Shit happens, τί να κάνουμε;

    Πχ β' (κυκλοφορεί ως ιστορικό ανέκδοτο)
    Στην Σαουδικη Αραβία παλαιά κάποτε έφεραν τηλέφωνα. Αδυνατώντας να κατανοήσουν το συμβάν της ενδύρματης μετάδοσης ήχου (τα ελλειπή δεδομένα που λέγαμε) οι παπαδοπαπάδες τους είπαν πως είναι έργο του διαβόλου και πως πρέπει να καεί!
    Ο χαλίφης (σάχης, εμίρης τι σκατά ήτανε) δεν μπορούσε να τους πείσει με τπτ μεχρι που του ήρθε η φαεινή ιδέα: Έβαλε δυο ακουστικά με το ζόρι στα χέρια δυο ιερέων και διέταξε τον έναν να διαβάσει το Κοράνι και ο άλλος να το ακούει από το ακουστικό. Σου λέει και να υπήρχε διάβολος τον διώξαμε!!!!




    @slarti

    "Δεν με πείθεις."

    Σιγά μην σε έπειθα!
    Δεν θα σε πείσει ούτε και πχ αυτό λογικά.
    Νμζ πως ακόμα και αν έβρισκα τπτ γραμμένο από το ίδιο το χέρι των πρωταγωνιστών και πάλι δεν θα σε έπειθα!

    Αυτό σημαίνει πίστη :-)


    "Πολύ απλά χέστηκε ο Πιλάτος - δεν τον ένοιαξε ιδιαίτερα."

    Αν συμφωνείς με αυτό έρχεσαι σε αντίθεση και με τα Ευαγγέλια και με την χριστιανική παράδοση (μέχρι και την γυναίκα του κρυπτοχριστιανή έβγαλαν).


    Έλατε ρε σεις εδώ ο Χριστός ΔΕΝ ήταν χριστιανός, εμείς θα γίνουμε; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @zaphod

    Άλλο πίστη, άλλο θρησκεία αλλό εκκλησία!!! Σαφώς και συμφωνώ σε όσα σούρνεις σε παπάδες, παπαδαριό και τα σχετικά. Πολλά πράγματα που παλιότερα τα θεωρούσαν ως θεϊκή παρέμβαση και λοιπά πλέον έχουν εξηγηθεί λογικά και παύουν να αποτελούν μυστήρια. Κατά τ' άλλα συμφωνώ, αλλά ήτανε ανάγκη να τον πιάσει κατούρημα εκείνη την ώρα; Χάθηκε να περιμένει λίγο ακόμη μέσα στο χαράκωμα;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το είδα το video και έμεινα.. πολλές πληροφορίες πολλές πιθανές αλήθειες.. άπαιχτο! Πάλι μπήκα σε σκέψεις.. μπράβο στα παιδιά για την μετάφραση αν και το προτιμώ σκέτο για αυτό το κατέβασα.. πολλές σκέψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος29/10/07 12:26

    Επειδή βαριέμαι να σχολιάζω τα πάντα, θα συμφωνήσω με την ellie σε αυτό που λέει : "Άλλο πίστη, άλλο θρησκεία αλλό εκκλησία!!! ".
    Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι Jesus υπήρξε αλλά δεν έκανε αυτά που ισχυρίζονται. Γεννήθηκε απο μάνα που τον έφαγε κανονικά απο κάποιον ρωμαίο φαντάρο, δεν ήταν απο την ναζαρέτ γιατί απλά ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ κλπ κλπ.
    Επείδή δεν είμασταν παρόντες θα πώ την άποψή μου πάνω στο θέμα :
    Ο Jesus υπήρξε. Γεννήθηκε μεγάλωσε και πέθανε όπως όλοι οι ανθρωποι. Πιστεύω οτι ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας καλός λόγιος και χρόνια μετά τον θάνατό του στηρίχτηκε μια ιστόρια γύρω απο το όνομά του. Με την πάροδο του χρόνου ο καθένας πρόσθετε και ένα κομμάτι νέο όσο αφορά την ζωή του και τα καταθρώματά του με αποτέλεσμα το σημερινό. Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι πολλά πράγματα αλλάχθηκαν στην πορεία ανάλογα με το τι σύμφερε την εκκλησία και τι όχι.
    Δεν ξέρω αν ήταν ο υιός του Θεού ή όχι. Ο κάθε άνθρωπος μέσα του είναι αιρετικός και έχει διαφορετική αντίληψη για το τι είναι Θεός. Απλά ο τρόπος για να εκφράζουμε την πίστη μας στην χώρα που ζούμε είναι η ορθόδοξη εκκλησία. Πάμε ανάβουμε ένα κεράκι, λέμε ένα καλησπέρα στο Θεό και φεύγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ellie:

    Περί κατουρήματος συμφωνούμε :-)

    Χμμμ γενικώς συμφωνούμε. Ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι νομίζει και δεν έχει κατ ανάγκη σχέση με το όποιο εξουσιαστικο μοντέλο ακολοθείται.


    .....η απλά έτσι νομίζει;
    :-)

    @stellini: Πίστευε και μη, ερεύνα!
    :-)

    @pegasus:

    Βεβαίως. Σαφώς. Άλλοι πιστεύουν σε έναν Θεό πατέρα παντοκράτορα κτλ. Εσύ πιστεύεις σε αυτό. Άλλοι πιστεύουν πως ήταν γιόγκι, εξωγήινος, υποψήφιος βασιλιας, ερημίτης, επαναστάτης ζηλωτής.

    Με τέτοια κείμενα βγαίνει όποιο συμπέρασμα γουσταρίζεις. Πάντως το "καλός λόγιος" μου φάνηκε πολύ αστείο.

    Αν ο JC υπήρξε το λογικό θα ήταν να συνεχίσει την παράδοση του Μεσσιανισμού. Η αλλιώς: επανασταση! Γι' αυτό και προέτρεψε τους μαθητές του να έχουν μαχαίρια πάνω τους, γι' αυτό και τους είπε να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους και να αγοράσουν μαχαίρια, γι' αυτό και σταυρώθηκε τελικά.

    Λογικά τα υπόλοιπα (μάχαιραν έδωσες κτλ) είναι κατοπινές προσθήκες επί Παύλου και πέρα. Πηγές "λογιότητας" δεν υπάρχουν πουθενά. Είναι σαφώς προβολές του σημερινού "θέλω" και "πρέπει" στο τότε.



    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τώρα μου ήρθε!
    Έχει σκεφτεί κανένας οτι και ο τορπιλισμός της Έλλης να ήταν στημένος, όχι κατ'ανάγκη από Ελληνικά χέρια, αλλά από "συμμαχικά" που ήθελαν να μας εμπλέξουν στον πόλεμο στη συγκεκριμένη φάση; Η εμπλοκή μας πιστεύω οτι ήταν αναπόφευκτη αλλά μπορεί να ήθελαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εμπλακούμε λόγω της στρατηγικής, γεωγραφικής μας θέσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τώρα που το ανέφερες, ένα πλοίο είχε το όνομά μου και αυτό τορπιλίστηκε... μήπως να το πάρω προσωπικά;
    Δεν νομίζω ότι ο τορπιλισμός όμως ήταν σκηνοθετημένος, καθότι οι Ιταλικές προκλήσεις ήδη είχανε ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του '30 και ο Μεταξάς από τη μια έκανε ό,τι περισσότερο μπορούσε για να διατηρήσει την Ελλάδα ουδέτερη και από την άλλη όμως την εξόπλισε όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα κατόρθωνε να διατηρηθεί η ουδετερότητα για πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναι η γυναίκα του Πιλάτου ήταν κρυπτοχριστιανή και του φασίστα του Καίσαρα κρυφοβαζέλα και στήνανε αγώνες με το στρατηλάτη Βασσάριο. Το είπε ο γέροντας παπάριος εν Κολονώ. Εντάξει, αν εσύ παίρνεις σαν σοβαρά επιχειρήματα τις κουβέντες ορισμένων διαχρονικών ηλιθίων πάω πάσο. Ή επειδή ο Βλάξιμος λέει για τον Αντίχριστο αυτό σημαίνει πως είναι επίσημη θέση της Εκκλησίας; Επίσης αν το "νίπτω τας χείρας μου" το παίρνεις για κάτι διαφορετικό από αδιαφορία, μάλλον χρειάζεσαι λεξικό. (άντε να σε τσιτώσω λίγο ;-PPP)

    Όσο για τον Γερμανό Καρδινάλιο λέει κάτι που δεν ξέραμε και δεν καταλαβαίνει ο μέσος Χριστιανός χωρίς παρωπίδες; Το δεν πιστεύω στην Εκκλησία και τη Θρησκεία παρά μόνο στο Θεό πώς το λέει άραγε; Αν και δεν μου αρέσει που το ακούω απαμονωμένο, μου φαίνεται πως δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι η Εκκλησία τα έχει κάνει &*$#^@!* ανά τους αιώνες με τα κυρήγματά της και τις πράξεις της. Μπράβο του! ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να συμπληρώσω κάτι: Όλοι όσοι μιλάνε από την αντίθετη όχθη για τον Χριστό είναι φερέγγυοι ενώ οι της Εκκλησίας συνομωτούσαν. Ωραίο κριτήριο.

    Ellie: Για τα περί Συνόδων συμφωνώ πολύ μαζί σου. Να προσθέσω επίσης για τον τορπιλισμό πως ο Μεταξάς περίμενε τέτοια κίνηση από τους Ιταλούς αλλά άφησε να συμβεί, για να αφυπνίσει καλύτερα τον λαό (είχε ήδη συμβεί ένας βομβαρδισμός από αέρος ενός πλοίου πριν κανα μήνα και πριν λίγο καιρό διάβαζα την αυτοβιογραφία ενός διοικητή του στόλου που ενώ ωρυόταν για τους κινδύνους που είχαν τα πλοία μετά τις προκλήσεις των Ιταλών, και συνιστούσε να μένουν στο ναύσταθμο, οι διαταγές έλεγαν να είναι αγκυροβολημένα σε διάφορες πόλεις - ανέφερε συγκεκριμένα για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου του 40- και χωρίς απόκρυψη, αλλά αντιθέτως φωταγωγημένα!). Ίσως ήταν κάτι παρόμοιο με το Περλ Χάρμπορ. Περιμέναμε να συμβεί και το αφήσαμε. Άλλωστε (μιας και ο παππούς μου ήταν αυτόπτης μάρτυρας) από την ίδια μέρα ξέραν πως ήταν δουλειά των Ιταλών (είδαν την τορπίλη που δεν έσκασε και βγήκε στην προκυμαία - απλά έπεσε τρελή λογοκρισία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @humma: Ότι επέδρασε ως αντίστοιχο του Περλ Χάρμπορ ίσως. Ότι σκηνοθετήθηκε ως προβοκάτσια χλωμό (νμζ πως οι ίδιοι οι Ιταλοί το παραδέχονται πλέον).

    Πάντως ΕΚΕΙ που έχεις δίκιο είναι πως θα μπορούσαν κάλλιστα να το έχουν σκηνοθετήσει οι σύμμαχοι αν αργούσαμε να μπούμε μέσα! :-)


    @ellie: Εμείς παρκάρουμε στο ίδιο γκαράζ :-)

    @slarti:
    α) Οι "κουβέντες ορισμένων διαχρονικών ηλιθίων" ονομάζονται Ιερή Παράδοση - δεν μιλάω επί αποκρύφων.
    β)Το "νίπτω τας χείρας μου" μπορεί να σημαίνει αδιαφορία, η ερμηνεία πάντως που δίνεται είναι πως "απαλλάσομαι από την αμαρτία", γι αυτό του λένε και οι Εβραίοι "ας πέσει το αίμα του πάνω μας" κτλ κτλ

    Δεν ξέρω τι θα έλεγε και ο στρατηγός Biggus Dickus ρε γμτ :-Ρ


    Πάντως είναι πρόβλημα η θέση "πιστεύω στο Θεό (τον Χριστιανό Θεό) και όχι στην εκκλησία" διότι τα περί χριστιανού Θεού είναι δημιούργημα κατόπιν συμφωνιών (βλ Συνόδων) της εκκλησίας!
    Καλύτερα να λες "πιστεύω σε Θεό αλλά όχι στον τριαδικό Χριστιανικό Θεό κτλ κτλ", που και πάλι είναι ελαφρώς νεφελώδες αλλά τουλάχιστον δεν αυτοδιαψεύδεται :-)


    Ξαναεπισημαίνω παντως το πρόβλημα της ιδεολογικής φόρτισης: Άλλα είναι τα φλέγοντα και εμείς αναλωνόμαστε σε χαζομαρίτσες, επειδή ακριβώς πατάνε πάνω σε ιερές ιδέες. Άρα το κόλπο δουλεύει :-)

    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @slarti:

    Μαζί ποστάραμε. Περί Έλλης συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.

    Περί:
    "Να συμπληρώσω κάτι: Όλοι όσοι μιλάνε από την αντίθετη όχθη για τον Χριστό είναι φερέγγυοι ενώ οι της Εκκλησίας συνομωτούσαν. Ωραίο κριτήριο."

    Ρε ούζο (:Ρ) ποιος θα συνομωτήσει; Οι μεταγενέστεροι ή οι πρωταγωνιστές που από ένα σημείο και μετά είχαν την εξουσία (και την δυνατότητα αντιγραφης κειμένων); Εκτός και αν η ικανότητα ανάγνωσης και εξαγωγής συμπερασμάτων είναι συνομωσία! Άλλο το δόγμα και άλλο η δημοσίυσεη μελετών επί κειμένων :-)

    Κάπου έχω ρε πούστη κείμενο από χριστιανό αντιγραφέα που λέει ο ίδιος πως άλλαζε τα κείμενα που αντέγραφε όταν τα έβρισκε να διαφωνούν με το (τότε) δόγμα (πχ τριαδικότητα, θεάνθρωπος, αειπαρθενία, άμωμη σύλληψη, οικογένεια JC κ.α.). Σαν τεχνική δεν είναι νέα, το έκαναν κατά κόρον και οι Εβραίοι όταν "έκλεισαν" την Π.Δ. δηλαδή κάπου ανάμεσα στην Μακεδονική και στην Ρωμαική κατοχή αν θυμάμαι καλά.

    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ellie + Humma: Αναλυτικότερα εδώ (βρήκα που τα χα διαβάσει):
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100023_15/08/2007_237763


    Zaphod: α. Πές το και έτσι. Πολλοί ηλίθιοι όμως προτιμούνται από έναν - δημοκρατία έχουμε, διαλέγεις και παίρνεις. Η επίσημη θέση της Εκκλησίας διαχρονικά είναι η θέση των πολλών.
    β. ΩΠΑ! Αδιάβαστος! Η Εκκλησία επίσημα λέει πως και ο Πιλάτος αμάρτησε γιατί δεν πήρε θέση σε κάτι που του φάνηκε άδικο. Το απαλλάσομαι το σκέφτηκε αυτός και η Θεολογία της Εκκλησίας το επικρίνει!

    Ωραίος ο επίλογός σου - μ αρέσει! Διαβάζεις/παρακολουθείς κρίνεις και κρατάς αυτό που θες. Απ όλη την Καινή Διαθήκη λίγα είναι τα σημεία που θα διαφωνούσαμε οι περισσότεροι εδώ μέσα (και από αυτά τα λίγα το 90% είναι του Παύλου). Είναι Αξίες. Τώρα είτε τις βλέπεις σαν Θρησκευτικές, είτε σαν κοινωνικές είτε σαν πολιτικές το ίδιο κάνει: Είναι Αξίες και για αυτό είναι Ιερές.

    Για να σε αλαφρύνω λίγο να σου θυμίσω Τζιμάκο (που σχολίαζε Χριστόδουλα): Ο Ιησούς Χριστός ήταν αναρχικός, ο Απόστολος Παύλος Τροτσκιστής και ο Πόντιος Πιλάτος ήτανε ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΓΚΡΡΡ!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ CHAT???

    Δεν μίλησα πως οι αντίθετοι του Χριστιανισμού συνομωτούσαν αλλά εστιάστηκα μόνο στην φερρεγυότητά τους.
    Όσο για τις πηγές, ναι κάνανε στα Μοναστήρια ότι γουστάραν στις αντιγραφές, αλλά γιατί τις αντίθετες πηγές τις παίρνεις σαν αυθεντικές, αντικειμενικές και αναλλοίωτες; Αυτό δεν καταλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @zaphod
    Μήπως να διαφωνούσαμε και κάπου έτσι για αλλαγή;
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ο Χριστιανισμός έτσι όπως κατέληξε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χριστιανισμό έτσι όπως ξεκίνησε, από ποιον και πώς είναι διαφορετικό ερώτημα. Από τη στιγμή που οι Ρωμαίοι κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος κατάκτησης των λαών ήταν να τους δώσουν μια κοινή πίστη , ο χριστιανισμός έπαιξε τον καλύτερο δυνατό ρόλο σε αυτό. Από τα κείμενα που υπήρχαν ήδη χρησιμοποιήθηκαν αυτά που εξυπηρετούσαν τους εκάστοτε σκοπούς τους και δημιούργησαν το δόγμα.
    Δεν είναι άλλωστε παράξενο μια θρησκεία η οποία ξεκίνησε ως η πιο ριζοσπαστική και επαναστατική και για αρκετούς αιώνες εξελισσόταν, ξαφνικά έγινε τροχοπέδη σε κάθε καινοτόμο ιδέα;;;

    Όσον αφορά την Έλλη, το ζήτημα δεν αποσιωποιήθηκε και ιδιαίτερα. Άλλωστε υπήρχαν και νεκροί αρκετοί, έπρεπε να δωθούν εξηγήσεις και άλλωστε δεν ήτανε ότι τους κατέλαβαν και ιδιαίτερα εξ απήνης. Να σου θυμίσω τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας τα πρώτα χρόνια ανάληψης εξουσίας από τον Μουσολίνι.
    Όσο για τα καράβια που γύρναγαν ελεύθερα όλη τη δεκαετία παρόλο που υπήρχε φόβος, τα πράγματα είναι λίγο μπλεγμένα. Μην ξεχνάς ότι την ίδια εποχή έχουμε τον Ισπανικό Εμφύλιο και το Αιγαίο είχε γίνει αρκετές φορές θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Συμπλήρωσω στο αποπάνω!!
    Ο Μεταξάς από ένα σημείο και μετά αντιδρούσε ελαφρώς σπασμωδικά και εν μέρει εθελοτυφλούσε στις προκλήσεις των Ιταλών, πιστεύοντας ότι λόγω της συγγένειας των καθεστώτων δεν θα επιτίθονταν στην Ελλάδα. Για αρκετό καιρό αγνόησε τις προειδοποήσεις που του έστελνε ο Πολίτης από την Ρώμη, ότι δηλαδή ο πόλεμος ήτανε κοντά πλέον. Στις προηγούμενες επιθέσεις των Ιταλών δεν αντέδρασε γιατί δεν ήθελε να ξεσπάσει πόλεμος, χωρίς να υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την μεριά των Άγγλων ότι θα τους βοηθούσαν. Οι Άγγλοι άλλωστε νωρίτερα είχανε αρνηθεί να προσφέρουν εγγυήσεις στην Ελλάδα, θεωρώντας τους φόβους του Μεταξά υπερβολικούς. Μόνο ότα έφτασε ο κόμπος στο χτένι δόθηκαν εγγυήσεις, οι οποίες ουσιαστικά προστάτευαν την Βρετανία όχι εμάς-αλλά λέμε τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όντως σηκώνει σεντονάρα και δέν προλαβαίνω τώρα, μπράβο όμως! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @slarti:

    Όσο για τις πηγές, ναι κάνανε στα Μοναστήρια ότι γουστάραν στις αντιγραφές, αλλά γιατί τις αντίθετες πηγές τις παίρνεις σαν αυθεντικές, αντικειμενικές και αναλλοίωτες; Αυτό δεν καταλαβαίνω!


    Αφού είσαι....:-Ρ

    Οι αντίθετες πηγές που λες κατά κανόνα είναι:
    α) Ότι έχει μείνει από αρχαίους συγγραφείς - πολέμιους. Δεν διασώθηκε με την έννοια που νομίζεις αλλά με από γραπτά χριστιανών απολογητών που τους πήγαιναν κόντρα γραμμή γραμμή (το παλιό καλό copy - paste). Έτσι νμζ σώθηκε ο "αληθής λογος" του Κέλσου και άλλων.

    β) Φιλολογικές μεταγενέστερες μελέτες επί των νοθευμένων κειμένων. Αν δεις στον πόλεμο της Τροίας τους...Ινδιάνους να κάνουν ντου, δεν ψάχνεις να βρεις που κολλανε, αλλά λες πως το κείμενο είναι νοθευμένο :-)
    Π.χ. η σφαγή των βρεφών, που αναφέρεται στα Ευαγγέλια, είναι ένα παραμύθι που δημιουργήθηκε από τους χριστιανούς μιας και κανένας ιστορικός δεν την αναφέρει ενώ αναφέρουν πάμπολλα άλλα εγκλήματα του (τελείως διεφθαρμένου) Ηρώδη!

    γ) Εγγραφα σχετικά που βρέθηκαν πρόσφατα και είναι αναλλοίωτα (πχ χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας)

    δ) Μια γενικότερη γνώση της ιστορίας βοηθάει. Το σχόλιο της Έλλης για πολιτική/συνόδους κτλ είναι σαφέστατα σωστό.



    @ellie: Είδες που συμφωνούμε;

    Α, λες :
    "έτσι όπως κατέληξε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χριστιανισμό έτσι όπως ξεκίνησε"

    σαφώς αλλά ο τρόπος που ξεκίνησε δεν νομίζω να μας άρεσε πλέον :-)

    Θα συμπλήρωνα πως ο τρόπος που κατέληξε είναι σαφώς ανεξάρτητος από τον τρόπο που ξεκίνησε (δηλ ότι και να ήταν δεν έχει κανένα αντίκτυπο και καμία σημασία για τα μεταγενέστερα).

    Κομβικά σημεία είναι κατ εμέ τα εξής στην παράλλαξη του (όποιου) αρχικού σχήματος:
    1. Παύλος
    2. Κάψιμο Ρώμης - Επανάσταση στην Ιουδαία - Καταστροφή Ιερουσαλήμ
    3. Σύνοδος Νίκαιας

    Δεν είναι τυχαίο που ενώ ο Ιησούς και οι μαθητές του αναφέρονται ως Εβραίοι, πως ο Εβραιικός χριστιανισμός (ο αρχικός δηλ) πέθανε γρήγορα.

    @patsiouri: Thanx! Κανείς δεν βιάζεται :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος30/10/07 16:03

    @zaphod. Αυτός ο άνθρωπος ότι και να ήταν κάτι είχε για να γίνει γνωστός. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ εκείνη την εποχή έιναι ο λόγος, αφού περιουσία δεν είχε.

    Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη για το τι είναι Θεός αλλά δεν σημαίνει οτι είναι κιόλας αυτό που πιστεύει. Σε βλέπω πολύ απόλυτο όμως και φοβάμαι οτι μας κρύβεις την μηχανή του χρόνου.....
    Σε ορισμένα πράγματα μην χρησιμοποιείς πάντα την λογική γιατί γίνονται και παράλογα πράγματα σε αυτό τον κόσμο. Την έχω πατίσει και εγώ....
    Άντε πείσε τους ανθρώπους το 4000 μχ ότι η Έλλάδα πήρε το Euro το 2004.(πχ) Λογικά δεν στέκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ pegasus

    Δικολαβίες! τστστστς!

    Που να σου λέω για αυτά που έκανε ένας άλλος γνωστός ο ...Γκιούλιβερ ή ο Μπεν Χουρ!
    Και ο Ηρακλής είναι πασίγνωστος. Εσύ πιστεύεις πως υπήρχε με τον τρόπο με τον οποίο περιγράφεται;

    Απόλυτος δεν είμαι. Εσείς είστε. Εγώ δεν πάω να αποδείξω τπτ.
    Εσύ πάς να αποδείξεις ότι "λογικά" υπήρχαν κάποια πράγματα όταν σου λεω πως οι ενδείξεις υστερούν. Και που καταλήγεις;


    "Σε ορισμένα πράγματα μην χρησιμοποιείς πάντα την λογική γιατί γίνονται και παράλογα πράγματα σε αυτό τον κόσμο."

    Χμμμμ
    ναι αλλά η δικιά ερμηνεία του παραλόγου δεν σημαίνει πως είναι και σωστή!

    Όταν κάτι μοιάζει με πάπια και κάνει κουάκ λογικά λέμε πως είναι πάπια και η μελέτη της ιστορίας οδηγεί κατά εκεί, αν κάποιος είναι απροκατάλυπτος. Αλλιώς καταλήγεις να λες πως τα οστά των δεινοσαύρων τα έβαλε ο Θεός για να δοκιμάσει την πίστη μας!

    Όταν η λογική την πατάει απλά σημαίνει πως ΔΕΝ έχει αρκετά στοιχεία, όχι πως είναι λάθος η επιστράτευση της.

    Άσε που η ρημάδα η λογική μας έβγαλε από τις σπηλιές.





    Επιμένω πάντως και κανείς δεν απαντάει σε αυτό.

    Η ταινία έδειξε τις τάσεις του εξουσιασμού γενικώς. Μπορεί να είναι σωστή μπορεί και λάθος.

    Οι μόνες διαμαρτυρίες όμως είναι για το από που ήταν ένας άνθρωπος πριν 2000 χρόνια, και διαμαρτυρίες κυρίως "συναισθηματικές" θα έλεγα. Δηλ σε όλα τα άλλα συμφωνείτε πως μας εμπαίζουν αλλά αν σας πουν πως ο Χριστός είναι παραμύθι, αμέσως εξεγείρεστε (ενώ κατ εξοχήν θα έπρεπε να έχετε τις πιο πολλές αμφιβολίες για την ύπαρξη του διότι δεν υπάρχουν σαφή ντοκουμέντα); Για σκεφτείτε το λίγο!


    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος30/10/07 16:28

    Για άλλη μια φορά λέμε τα ίδια πράγματα. Αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Συμφωνώ οτι το μόνο χειρόπιαστο στοιχείο που έχουμε είναι η λογική αλλά αν νικούσε πάντα η λογική θα ξέραμε και το μέλλον.
    Το οτί εσύ πιστεύεις οτι λογικά δεν υπήρξε δεν σημαίνει οτι δεν υπήρξε και το ανάποδο. Η δική σου η λογική λέει οτι δεν υπήρξε ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος, και η δική μου λέει οτι υπήρξε αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. H λογική χρησιμοποιεί στοιχεία και όχι πιστεύω :-Ρ

    Η λογική είναι αδογμάτιστη και δεν έχει προτιμήσεις. Σου ξαναλέω πως αναφέρομαι σε πηγές και σε μελέτες, πανω σε θρησκευτικά κείμενα.


    "αλλά αν νικούσε πάντα η λογική θα ξέραμε και το μέλλον."

    ε; Σιγά μην πετάγαμε κιόλας!

    Επίσης: Μπορεί η απουσία απόδειξης να μην είναι απόδειξη απουσίας αλλά είναι σαφέστατη ένδειξη. Άσε που όποιος "υπερασπίζεται" την ανυπαρξία κάποιου πράγματος δεν βαρύνεται με το βάρος της απόδειξης αλλά όποιος υπερασπίζεται την παρουσία.

    Γι αυτό και λέμε πως ΔΕΝ ξέρουμε πως υπάρχουν εξωγήινοι (ενώ το "λογικό" θα είναι να υπάρχουν, τι διάολο, τόσος χώρος παίζει), διότι δεν έχουμε αποδείξεις!

    A, δες και αυτό για να μην νομίζετε πως τα λέω μόνο εγώ.

    Επίσης οι "αποδείξεις" σαν αυτές δεν πιάνονται! :-Ρ



    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος30/10/07 17:07

    Χμμμ.... σωστά αυτά που λές με την διαφορά οτι δεν προσπαθώ να σε πείσω ούτε να σου αποδείξω οτι υπήρξε. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ξέρουμε οτι υπάρχουν αλλά δεν τα έχουμε δεί ποτε με τα μάτια μας αλλά μας τα έχουν πεί κάποιοι άλλοι και εμείς τα θεωρούμε δεδομένα.

    Όσο αφορά το πρώτο link Που έβαλες δεν θα διαφωνίσω, αλλά υπάρχει και ένα site που ισχυρίσεται οτι η γή είναι επίπεδη..... και με αποδείξεις.... θα προσπαθήσω να το βρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος30/10/07 17:34

    Το βρήκα. Πάντα υπάρχει αντίλογος έστω και.... λογικός!

    http://www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm

    Ένα πχ στο απο πάνω σχόλιο που έκανα (αν και είναι λίγο extreme)

    Εγώ τώρα σαν λογικό ζώο που είμαι.... τι να πιστέψω απο την στιγμή που δεν μπορώ να δώ με τα μάτια μου αν είναι στρογγυλή ή επίπεδη? Η λογική μου λέει οτι έιναι στρογγυλή χωρίς να την έχω δεί. Δεν είναι ίδια σε όλους η λογική απ΄ότι φαίνεται....

    Υ.Γ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιά είναι η απουσία ένδειξης? Το ότι στρογγυλή ή οτι είναι επίπεδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μάλιστα. Το λινκ που παρέθεσα το διάβασες ή μόνο την επικεφαλίδα; Εκεί περιέχει απόψεις, ρήσεις και κείμενα που έχουν γραφεί από επιστήμονες ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Αν νομίζεις πως σε μια συλλογή μελετών απαντάς με τέτοιες εξυπνάδες, χωρίς καν να διαβάσεις τι λένε τότε κάνεις λάθος.

    Το δικό σου λινκ είναι σαφώς αποτέλεσμα χαβαλέ, όπως φντ αν το ψάξεις ελάχιστα - πλάκα είχε πάντως.


    Α, μπορείς να αποδείξεις την σφαιρικότητα της γης από το δωμάτιο σου επαγωγικά. Κάθε θεωρία έχει προβλέψεις και συνέπειες.
    α) Με τηλεσκόπιο και υπομονή. Νμζ πως η τροχιά του Ερμή (;) δεν εξηγείται με επίπεδη γη. Στις ανωμαλίες των τροχιών (που εξηγούσε η σφαιρική γη) πάτησε ο Κέπλερ για να θέσει θέμα σφαιρικότητας και ηλιοκεντρισμού.
    β) Πετώντας δυο πράγματα ομοειδή μεν αλλά διαφορετικού βάρους κατω. Η θεωρία της βαρύτητας που προυποθέτει σφαιρική (περίπου) γη ορίζει πως θα πέσουν μαζί. Η θεωρία της επίπεδης γης (κέντρο του σύμπαντος που υποστηρίζει το λινκ σου) προυποθέτει πως κάτω θα πέσει το πιο βαρύ :-)

    γ) Αν μένεις σε παραθαλάσσιο μέρος βγες στο λιμάνι και κοίτα τα ερχόμενα καράβια μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα. Βλέπεις πρώτα το πάνω μέρος ή το κάτω;



    Αμα είναι να αρχίσουμε να μαλακιζόμαστε δες και αυτό.

    Περί απουσίας απόδειξης: Ρε συ και τα 2 είναι θεωρίες. Αν βγει κάποιος και πει πως ΔΕΝ υπάρχει η γη του ρίχνω χώμα στα μούτρα και αποδεικνύω πως κάνει λάθος (ευθεία απόδειξη). Θεωρίες για την μορφή της γης πρέπει να αποδεικνύονται όλες και να επαληθεύονται από τα δεδομένα (γεγονοτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @zaphod

    Σαφώς και δεν θα μας άρεσε, απλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ξεκίνησε σαν επαναστατική "θρησκεία" αλλά κατέληξε τροχοπέδη στα πάντα. Η Νίκαια κατέστρεψε πολλά πράγματα... να αναφέρω και το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας επίσης; Όπου χάθηκαν άπειρα χειρόγραφα τα οποία αναφέρονταν στην αρχαία Έλλαδα και Αίγυπτο.


    Η κάθε θρησκεία προσέφερε στις κοινωνίες αυτό που χρειάζονταν, τη στιγμή που το χρειάζονταν. Ο Μωαμεθανισμός και το Κοράνι χρησιμοοιήθηκαν κατάλληλα για την εξάπλωση των Αράβων, ο χριστιανισμός πέραν αυτού που είπα περί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, χρησιμοποιήθηκε καταλλήλως την εποχή που ήθελαν να επεκτείνουν την δράση τους στα νότια παράλια της Μεσογείου (άλλο που μια Σταυροφορία έχασε το δρόμο και βρέθηκε έξω από την Κωνσταντινούπολη!!).
    Έγινε η αιτία να χάσουν την ζωή τους ένα σωρό άν8ρωποι, που απλά χρησιμοποίησαν το μυαλό και την λογική τους ενάντια στο καθεστημένο (βλέπε Ιερά Εξέταση).
    Στο όνομα του εκάστοτε θεού έχουν γίνει οι περισσότερες δολοφονίες και τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι ένα ωραιότατο μέσο να φανατίζεις τον κόσμο και να τον κρατάς απασχολημένο σε κάτι, τροφή για μια καλύτερη μετά θάνατον ζωή ώστε να υπομείνει τα μύρια όσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μπράβο ρε Ζάφοντ!
    Μόλις είδα την ταινία και ήθελα να σου πω μπράβο που την ξετρύπωσες. Δεν έχω διαβάσει ακόμα σχόλια οπότε το δικό μου πρέπει να πετάει ωσάν τσου****νι, αλλά δεσμεύομαι.
    (αν και απ' ότι βλέπω θα μου πάρει όση ώρα μου πήρε και η ταινία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος31/10/07 11:39

    @zaphod. Δεν απάντησα με καμία εξυπνάδα. Σου έφερα ένα extreme παράδειγμα, όπως άλλωστε σου ανέφερα, για να καταλάβεις τι εννοώ. Το link αυτό το έβαλα για να σου δείξω οτι ακόμα και σε πράγματα που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τρελά πράγματα.

    Τώρα αν εσύ τον αντίλογο τον θεωρείς εξυπνάδα και μαλακίες να πάρω το κουβαδάκι μου και να πάω σε άλλη παραλία.:-)

    Αυτό που προσπαθώ να σου πώ στα posts μου είναι ότι όταν πιστεύεις σε κάτι (συγκεκριμένα οτι δεν υπήρξε o JC) κράτα και μια πισινή γιατί δεν είσουν εκεί και πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί και απο τις δύο πλευρές.
    Μιλάμε για το αν υπήρξε! Όχι για το αν έκανε αυτά που λένε. Μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και άδικο. Be open minded αγόρι!

    Αμάν!

    Υ.Γ. Όχι δεν το διάβασα όλο το link που έβαλες. Στην αρχή αναφέρει "Σε τελευταία ανάλυση περνάει το επιχείρημα ότι η «γενική τάση των λόγιων και επιστημόνων» αποδέχεται ότι υπήρχε ένας ιστορικός Ιησούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία για το ποιος πραγματικά ήταν, πότε ακριβώς έζησε, τι έκανε ή τι είπε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος31/10/07 11:39

    @zaphod. Δεν απάντησα με καμία εξυπνάδα. Σου έφερα ένα extreme παράδειγμα, όπως άλλωστε σου ανέφερα, για να καταλάβεις τι εννοώ. Το link αυτό το έβαλα για να σου δείξω οτι ακόμα και σε πράγματα που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τρελά πράγματα.

    Τώρα αν εσύ τον αντίλογο τον θεωρείς εξυπνάδα και μαλακίες να πάρω το κουβαδάκι μου και να πάω σε άλλη παραλία.:-)

    Αυτό που προσπαθώ να σου πώ στα posts μου είναι ότι όταν πιστεύεις σε κάτι (συγκεκριμένα οτι δεν υπήρξε o JC) κράτα και μια πισινή γιατί δεν είσουν εκεί και πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί και απο τις δύο πλευρές.
    Μιλάμε για το αν υπήρξε! Όχι για το αν έκανε αυτά που λένε. Μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και άδικο. Be open minded αγόρι!

    Αμάν!

    Υ.Γ. Όχι δεν το διάβασα όλο το link που έβαλες. Στην αρχή αναφέρει "Σε τελευταία ανάλυση περνάει το επιχείρημα ότι η «γενική τάση των λόγιων και επιστημόνων» αποδέχεται ότι υπήρχε ένας ιστορικός Ιησούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία για το ποιος πραγματικά ήταν, πότε ακριβώς έζησε, τι έκανε ή τι είπε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος31/10/07 11:39

    @zaphod. Δεν απάντησα με καμία εξυπνάδα. Σου έφερα ένα extreme παράδειγμα, όπως άλλωστε σου ανέφερα, για να καταλάβεις τι εννοώ. Το link αυτό το έβαλα για να σου δείξω οτι ακόμα και σε πράγματα που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τρελά πράγματα.

    Τώρα αν εσύ τον αντίλογο τον θεωρείς εξυπνάδα και μαλακίες να πάρω το κουβαδάκι μου και να πάω σε άλλη παραλία.:-)

    Αυτό που προσπαθώ να σου πώ στα posts μου είναι ότι όταν πιστεύεις σε κάτι (συγκεκριμένα οτι δεν υπήρξε o JC) κράτα και μια πισινή γιατί δεν είσουν εκεί και πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί και απο τις δύο πλευρές.
    Μιλάμε για το αν υπήρξε! Όχι για το αν έκανε αυτά που λένε. Μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και άδικο. Be open minded αγόρι!

    Αμάν!

    Υ.Γ. Όχι δεν το διάβασα όλο το link που έβαλες. Στην αρχή αναφέρει "Σε τελευταία ανάλυση περνάει το επιχείρημα ότι η «γενική τάση των λόγιων και επιστημόνων» αποδέχεται ότι υπήρχε ένας ιστορικός Ιησούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία για το ποιος πραγματικά ήταν, πότε ακριβώς έζησε, τι έκανε ή τι είπε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος31/10/07 11:40

    sorry λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @ellie: Σωστή!
    =>
    @all: Να διαβάζετε αυτά που γράφει η Έλλη, η οποία απ' ότι φντ
    α) είναι ιστορικός (καλά αυτό δεν φντ μόνο, φωνάζει :-Ρ)
    β) διαβασμένη
    γ) χωρίς παρωπίδες!
    και
    δ)...συμφωνεί και μαζί μου :-Ρ

    @ευστάθιος: Thanx και καλώς όρισες!

    @pegasus:

    Ένα ένα...

    "το link αυτό το έβαλα για να σου δείξω οτι ακόμα και σε πράγματα που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τρελά πράγματα.
    "

    Ότι δεν συμβαδίζει με αυτά που νομίζουμε σωστά δεν είναι και τρελό, ενώ το τρελό σχεδόν πάντα δεν συμβαδίζει με αυτά που νομίζουμε ως σωστά. Αλλά τα δυο αυτά δεν ειναι το ίδιο. Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις όλες τις αντίθετες γνώμες σε μια κατηγορία! Απλά παραδέξου πως έκανες λάθος (στο πχ) :-)

    "Τώρα αν εσύ τον αντίλογο τον θεωρείς εξυπνάδα και μαλακίες να πάρω το κουβαδάκι μου και να πάω σε άλλη παραλία.:-)"

    Ο αντίλογος είναι αντίλογος. Οι εξυπνάδες , εξυπνάδες τί να κάνουμε! Στα επιχειρήματα απάντησα με επιχειρήματα. Εδώ απλά έκανες λάθος. Αν σε χαλάει που στο λέω δεν φταίω εγώ. Που θα βρεις καλυτερη παραλία από την δικιά μας; :-)

    Όσοι διαφωνούν με όσα μαθαμε στο σχολείο δεν είναι αναγκαστικά όλοι της κλάσης του ΕΛ Λιάκουρα. Το να τσουβαλιάζεις μια συλλογή μελετών επιστημόνων επειδή έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας έμαθαν οι ιερείς και να τα παρομοιάζεις με τον ηλιοκεντρισμό είναι ατυχές.
    Άσε που το πχ σου....με βολεύει αν θες διότι οι ....άθεοι επέμεναν μια ζωή πως η γή είναι σφαιρική και στρέφεται γύρω από τον ήλιο ενώ οι ένθεοι έλεγαν τα αντίθετα! Εδώ κέρδισε (μετα κόπων και βασάνων) η πραγματικότητα την πίστη...Σιγά σιγά θα κερδίσει και αλλού :-)


    "όταν πιστεύεις σε κάτι (συγκεκριμένα οτι δεν υπήρξε o JC) κράτα και μια πισινή γιατί δεν είσουν εκεί και πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί και απο τις δύο πλευρές."

    Εγώ ΔΕΝ πιστεύω, άρα δεν έχω να κρατήσω καμία πισινη. Άποψη έχω επί ιστορικών δεδομένων. Όταν (και αν) αλλάξουν τα δεδομένα μπορεί να αλλάξω και άποψη. Η πνευματική αδράνεια είναι (και πάλι) χαρακτηριστικό της πίστης. Οι πιστεύοντες κρατάτε πισινή;


    "Be open minded αγόρι!"

    Επίσης!


    "Μιλάμε για το αν υπήρξε! Όχι για το αν έκανε αυτά που λένε."

    Προς τι ο θαυμασμός; Ξαναλέω πως η σωστή έρευνα είναι απροκατάλυπτη. Δεν παει να αποδείξει ότι έγιναν κάποια πράγματα που θεωρεί a priori δεδομένα αλλά ερευνά επί μηδενικής βάσεως. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα διαφωνούν με τους μύθους που έχει πλάσει η κοινωνία τί να κάνουμε;
    Α, αν ο JC ΔΕΝ υπήρξε με τον τρόπο που λένε τα Ευαγγέλια, τότε είναι ισοδύναμο (για τη θρησκεία αλλά και για μας) με το να λέμε πως δεν υπήρξε καθόλου! Αν μπορεί να είναι ο καθένας από τους ανθρώπους με το όνομα Ιησούς που έζησαν εκείνη την εποχή, τότε δεν είναι κανένας από αυτούς.

    "
    Στην αρχή αναφέρει "Σε τελευταία ανάλυση περνάει το επιχείρημα ότι η «γενική τάση των λόγιων και επιστημόνων» αποδέχεται ότι υπήρχε ένας ιστορικός Ιησούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία για το ποιος πραγματικά ήταν, πότε ακριβώς έζησε, τι έκανε ή τι είπε."
    "


    Ναι και από κάτω εξηγεί γιατί ιστορικά μάλλον αυτό δεν ισχύει. Έχει μέσα 800 κείμενα (σε λινκ) και είναι ξαναλέω συλλογη μελετών από ιστορικούς/φιλοσοφους/φιλολογους κτλ των τελευταίων χ χρόνων.

    Δεν ασπάζομαι τα πάντα από αυτά που γράφει αλλά έρχονται σε συμφωνία πολλές φορές με μελέτες/άρθρα που έχω διαβάσει εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος31/10/07 13:22

    @zaphod. Ο γραπτός λόγος έχει τελικά μεγάλη διαφορά απο τον προφορικό....

    "Το να τσουβαλιάζεις μια συλλογή μελετών επιστημόνων επειδή έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας έμαθαν οι ιερείς και να τα παρομοιάζεις με τον ηλιοκεντρισμό είναι ατυχές."


    Δεν προσπάθησα ΠΟΤΕ να παρομοιάσω το ένα με το άλλο! Σου έγραψα στο προϊγούμενο post για ποιό λόγο το ανέφερα.


    "Εγώ ΔΕΝ πιστεύω, άρα δεν έχω να κρατήσω καμία πισινη."

    Πισινή σε ότι αφορά σε αυτό που ΔΕΝ πιστεύεις που στην συγκεκριμένη περίπτωση το ανάποδο, οτι δλδ μπορεί και να υπήρξε.


    "Προς τι ο θαυμασμός;"

    Ποιός θαυμασμός?!?!?

    "Α, αν ο JC ΔΕΝ υπήρξε με τον τρόπο που λένε τα Ευαγγέλια, τότε είναι ισοδύναμο (για τη θρησκεία αλλά και για μας) με το να λέμε πως δεν υπήρξε καθόλου! "

    Μάντεψε.... Συμφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το είδα.. ε δεν εχω να πω τίποτα.. τι΄άλλο να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ pegasus: Σήμερα θα το κάνουμε chat! :-)

    "
    Δεν προσπάθησα ΠΟΤΕ να παρομοιάσω το ένα με το άλλο! Σου έγραψα στο προϊγούμενο post για ποιό λόγο το ανέφερα. "

    ΟΚ και εγώ σου ανέφερα πως ήταν λάθος σου :-)


    "Πισινή σε ότι αφορά σε αυτό που ΔΕΝ πιστεύεις που στην συγκεκριμένη περίπτωση το ανάποδο, οτι δλδ μπορεί και να υπήρξε."

    Ρε συ διάβασε καλά τι γράφω. Είπα πως διαμορφώνω αποψη ανάλογα με τα δεδομένα. Όσο τα δεδομένα λένε "μαλλον πάπια", θα λέω "μάλλον πάπια". Αν τα δεδομένα δείχνουν "όχι πάπια" θα το πω πρώτος.! ΟΚ;



    Το ξαναγράφω γιατί μου άρεσε (αβραμοπουλίτιδα λέμε!)

    Η πνευματική αδράνεια είναι (και πάλι) χαρακτηριστικό της πίστης. Οι πιστεύοντες κρατάτε πισινή;


    (αδράνεια: Η ιδιότητα ενός σώματος να αντιστέκεται στις μεταβολές της κινητικής του κατάστασης. Αλλιώς: μάζα. => Πνευματική αδράνεια: Η ιδιότητα του πνεύματος να αντιστέκεται στις μεταβολές των δεδομένων (να αλλάζει άποψη δηλ) :-Ρ, ή αλλιώς η τάση του ανθρώπου να θεωρεί πως ότι έμαθε είναι σωστό, ίσχυε από πάντα και θα ισχύει για πάντα)

    Η αλλιώς εγώ γνωρίζω πως μπορεί κάλλιστα αυτό που λέω να είναι λάθος, γι αυτό και την ψάχνω την δουλειά. Όσο την ψάχνω και δεν διαψεύδομαι no problem. Μόλις διαψευστώ θα το πω πρώτος.

    Εσύ μου φαγώθηκες πως υπήρξε ο μεγάλος επειδή δεν σου άρεσε η ιδέα :-)
    Σε έστειλα σε στοιχεία και τα σνόμπαρες :-Ρ


    "Ποιός θαυμασμός?!?!?"

    Αναφερόμουν στο θαυμαστικό στην σύνταξη :-Ρ (που υποδηλώνει σαφώς πως σου φντ κουφό. Μια άλλη ερμηνεία του "θαυμάζω" είναι παραξενεύομαι)


    "
    "Α, αν ο JC ΔΕΝ υπήρξε με τον τρόπο που λένε τα Ευαγγέλια, τότε είναι ισοδύναμο (για τη θρησκεία αλλά και για μας) με το να λέμε πως δεν υπήρξε καθόλου! "

    Μάντεψε.... Συμφωνούμε!
    "

    Χεχεχεχεχε! Και εδώ είναι τα ευχάριστα! Στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;


    @estarian: Πες πες. Εδώ έχουμε θέματα προς βρώσιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος31/10/07 14:13

    @Zaphod

    "ΟΚ και εγώ σου ανέφερα πως ήταν λάθος σου :-)
    "

    Ναι, αλλά είπες πως είναι λάθος επειδή νόμιζες οτι τα συγκρίνω. Αν το έκανα αυτό δεν θα ήταν λάθος αλλά μαλακία.

    "Εσύ μου φαγώθηκες πως υπήρξε ο μεγάλος επειδή δεν σου άρεσε η ιδέα :-)
    Σε έστειλα σε στοιχεία και τα σνόμπαρες :-Ρ
    "

    Ρε άνθρωπα είσαι σοβαρός? Για ποιό λόγο να μην μου αρέσει η ιδέα? Αδερφός μου είναι ή μάνα μου? Κουβέντα κάνουμε. Τα στοιχεία δεν τα σνόμπαρα. Απλά χθές δεν είχα χρόνο και τα διάβασα σήμερα. :-)

    Για να κλείσει το θέμα. Η γνώμη μου είναι οτι απλά υπήρξε κάποιος Ιησούς χωρίς να κάνει αυτά που μας λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Το ζήτημα είναι η εξουσία και πρακτικές προπαγάνδας που χρησιμοποιεί για να πετύχει τους σκοπούς της. Οι εν λόγω σκοποί και πρακτικές αναλογούν της σχέσης που έχει ο τσέλιγκας με το κοπάδι του.

    Οποιοσδήποτε μπορεί να πολιτευτεί με σεβασμό προς τους συνανθρώπους του, μου κάνει και ας πιστεύει πως είναι ο μέγας Ναπολέοντας.

    Το να είναι κανείς καλά με τον εαυτό και να δίνει σημασία στη ζωή του είναι μία διαδικασία που διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Σε ωρισμένους αυτό απαιτεί την ύπαρξη θεού. Αν αυτό έχει ως κατάληξη την ισορροπία στην ζωή, δεν έχω κανένα πρόβλήμα. Από τις πράξεις κρίνεται ο άνθρωπος.

    Εν τέλει οι πράξεις με ενδιαφέρουν και όχι ή ιδέα που τις δικαιολογεί. Όποιος αναγνωρίζει την ανάγκη να αλλάξουμε αυτή τη ρότα της αυτοκαταστροφής (Γειά σου ρε Carl!!)καλώς να ορίσει είτε τον ωθεί ο θεός του είτε ο εαυτός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @pegasus:
    Θα τα βρούμε!

    "Ναι, αλλά είπες πως είναι λάθος επειδή νόμιζες οτι τα συγκρίνω. Αν το έκανα αυτό δεν θα ήταν λάθος αλλά μαλακία."

    Αυτό νόμιζα. Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο σου νμζ πως δεν θα μου ρίξεις και πολύ άδικο.


    "Για ποιό λόγο να μην μου αρέσει η ιδέα?"
    Χμμμ γιατί δεν την έχεις ξανακούσει και νόμιζες πως είναι από...την τακλαμακάν; :-)

    "Για να κλείσει το θέμα. Η γνώμη μου είναι οτι απλά υπήρξε κάποιος Ιησούς χωρίς να κάνει αυτά που μας λένε."

    Μέσα! Αλλά όπως συμφωνήσαμε πιο πάνω, είναι το ίδιο (για το σύστημα) σαν να μην υπήρξε καθόλου! Άσε που αν δεν υπήρξε όπως μας λένε τότε θα ήταν και γι' αυτούς καλύτερο να μην είχε υπάρξει ποτέ! Η παρουσία αφήνει σημάδια, η ανυπαρξία όχι. Και εδώ θα πω πως είτε έτσι είτε αλλιώς τα κείμενα που έχουμε ως ιερά περιέχουν μέσα πολύ παραμύθι (άρα φεύγει και η θεοπνευστία και η ιερότητα και μένει μόνο η θολούρα)

    Άσε που είναι πολύ δύσκολο να ορίσουμε τί έκανε και τι δεν έκανε! (εδώ να δεις διάβασμα που χρειάζεται!)


    @χαρίδημος: Επιστρέψαμε; Κανα ποτό ρεεεεεεεεεεεε!

    Είναι τυχαίο που οι παπάδες ονομάζονται "πνευματικοί" ποιμένες (βοσκοί δηλ) και εμείς ποιμνίο; Μπεεεεεεεεεεεεε


    "Οποιοσδήποτε μπορεί να πολιτευτεί με σεβασμό προς τους συνανθρώπους του, μου κάνει και ας πιστεύει πως είναι ο μέγας Ναπολέοντας.
    "

    Μέσα. Ή ο Κούλιος Ιαίσαρας :-)


    "Από τις πράξεις κρίνεται ο άνθρωπος.

    Εν τέλει οι πράξεις με ενδιαφέρουν και όχι ή ιδέα που τις δικαιολογεί. Όποιος αναγνωρίζει την ανάγκη να αλλάξουμε αυτή τη ρότα της αυτοκαταστροφής (Γειά σου ρε Carl!!)καλώς να ορίσει είτε τον ωθεί ο θεός του είτε ο εαυτός του."

    Συμφωνούμε απόλυτα. Θα προσθέσω μόνο πως κάποιες ιδέες έχουν την τάση να ...δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα!

    Πχ πολλοί πάνε και κάνουν κλειτοριδεκτομή (η τους φοράνε μπούργκα, τις δέρνουν κτλ) στις κόρες τους και το δικαστήριο (στα "πολιτισμένα" κράτη) (μπορεί να) τους το αναγνωρίζει ως δικαίωμα στην θρησκευτική έκφραση!

    Πόσα λιγότερα πτώματα θα είχε άραγε ο κόσμος αν μερικές ιδέες-δόγματα είχαν υποχωρήσει στην λογική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος31/10/07 15:46

    Η πίστη τελικά είναι το πιό ισχυρό πράγμα πάνω στην γή. Ή μάλλον για να το πώ πιο σωστά ο φανατισμός της πίστης. Δες μια γιαγιά κακομοιρούλα που δεν μπορεί να περπατήσει πως θα μεταμορφωθεί σε hulk αν της πείς οτι ο Jesus δεν υπήρξε ποτέ.

    Επίσης θα συμφωνίσω με την Έλλη.
    Μην ξεχνάμε οτι ο κόσμος τότε ήταν αμόρφωτος και έψαχναν μια διέξοδο. Όλα αυτά τα έχουμε κληρονομήσει εμείς απο τους γονείς μας, οι γονείς μας απο τους γονείς τους κλπ. Είναι η φυσική εξέλιξη και κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα καταλάβουμε τι γίνεται αιώνες τώρα. Ήδη πολύς κόσμος δεν παίρνει την εκκλησία στα σοβαρά και αυτό είναι μια καλή αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος31/10/07 15:49

    @Zaphod

    "Χμμμ γιατί δεν την έχεις ξανακούσει και νόμιζες πως είναι από...την τακλαμακάν; :-)"

    Εσένα περίμενα να με βάλεις σε σκέψεις! :-) Ρώτα τον φίλο σου τον humma πόσες ατελείωτες ώρες έχουμε συζητήσει τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Βρίσκω εξίσου επικίνδυνη την απόλυτη παράδοση στη λογική, όσο και την απόλυτη παράδοση στο συναίσθημα.

    Βλέπω τον άνθρωπο ως ενότητα και δε δαιμονοποιώ ή εξιδανικεύω κανένα στοιχείο του. Είμαι υπέρ της αγαστής συνεργασίας των στοιχείων και εναντίον των απαγορεύσεων.

    Μέσα για ποτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΩΠΩ!! Χαμός.. Τι να πρωτοπώ ο κούτσαβλος (διάστρεμμα γαρ).
    Zaphod το site με τις πηγές που έδειξες είναι μια απαρίθμηση τι έχουν πει ανά τους αιώνας διάφοροι μορφωμένοι άθεοι. Δεν βλέπω κάτι ιστορικό μέσα του. Άσε που λέει πως Βηθλεέμ δεν υπήρξε και πως μάλλον γεννήθηκε στη Ναζαρέτ (που επίσης δεν υπήρξε). Θα αποφασίσετε επιτέλους; (εγώ έχω κολλήσει με τη Ναζαρέτ). Αν, ακόμα και στο ίδιο στρατόπεδο υπάρχουν τέτοιες διαφωνίες για ποιά ξεκάθαρα επιχειρήματα μιλάς; (Όπως αντίστοιχα τα ίδια φαντάζομαι πως είναι και στο άλλο στρατόπεδο). Με την ίδια λογική σου παραθέτω και γω τη βιβλιογραφία του κώδικα Da Vinci που αποδεικνύει (με παρόμοιο τρόπο) πως υπήρξε και τα'χε με τη Μαγδαληνή. Έλεος, κάνουμε μια κουβέντα του αέρα. Προσωπικά ότι και να συνέβη για μένα δεν αλλάζει τίποτα (δεν θα αλλάξει η πίστη σε κάποιες Αρχές μου).

    Ellie, δεν είμαι ιστορικός μεν, αλλά από το link που έδωσα αλλά και από διάφορα ιστορικά ντοκουμέντα που χω διαβάσει κατά καιρούς φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μεταξάς προετοίμαζε την Ελλάδα για πόλεμο (εκσυγχρονισμός + επέκταση των οχυρών Ρούπελ, εκσυγχρονιμσός του στόλου, "αθόρυβες" επιστρατεύσεις τμημάτων, εφοδιασμός της παραμεθορίου και πολλά άλλα) ενάντια στον άξονα. Μόνο που δεν έκανε το πρώτο βήμα σε καμμία περίπτωση (κερδίζοντας χρόνο), απλά διαμαρτυρόταν για τις συνεχείς προκλήσεις (και προσπαθούσε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες εγγυήσεις από τους Άγγλους). Αντιθέτως κάνοντας τη στρουθοκάμηλο (με φτύνουν και κάνω πως βρέχει) προετοιμάστηκε ΚΑΙ ο λαός και ο στρατός. Το "εθελοτυφλούσε" είναι παραμύθι (την ίδια χαζομάρα είπε και χθες ο Λαζόπουλος). Δεν γίνεται να εθελοτυφλείς και να προετοιμάζεσαι παράλληλα. Μαλακίες στο παρελθόν (διχασμός κτλ) είχε κάνει άπειρες, φασίστας ήταν - προδότης όχι! Και ήταν μεγάλος γάτος στη στρατηγική, καθώς τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Ευελπίδων με τον καλύτερο βαθμό στα χρονικά και είχε γραφεί στη σχολή "Ουδέν πρόβλημα άλυτον υπό του Ιωάννου Μεταξά". Για να τελειώνω με αυτό, κάτι παρόμοιο έκαναν και οι Αμερικανοί στο Περλ Χάρμπορ (που δεν το περίμεναν και αυτοί - υποτίθεται).

    Όσο για τον τορπιλισμό της Έλλης, κάνεις λάθος. Η ταυτότητα του υποβρυχίου θάφτηκε εντελώς! Ο παππούς μου μου λέει: αφού έγραφε πάνω στην τορπίλη που δεν έσκασε και βγήκε στο λιμάνι dolfino italia, το είδαμε όλοι, μας έλεγαν οι αξιωματικοί και οι χωροφύλακες πως δεν ξέρανε ποιάς χώρας ήταν. Έχω επίσης (λόγω του νησιού) όλα τα αντίγραφα του χρονικού από τις εφημερίδες για τον τορπιλισμό, όπου όλες λένε αγνώστου εθνικότητας υποβρύχιο και μάλιστα ανήμερα 28/10 βγάζουν στο πρωτοσέλιδο (αν θυμάμαι καλά στην εφημερίδα Ασύρματος) "αποκαλύφθηκαν οι δολοφόνοι της Τήνου".

    Κούτσα - κούτσα το φτιαξα πάλι το σεντονάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τζέι Σι και πράσσειν άλογα.
    Οταν θα εξαπολυθεί στον κόσμο η οργή του Συμπαντικού Μουσακά θα μετανοήσετε όλοι, άπιστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @pegasus:

    Είδες που συμφωνήσαμε; Ειδικά η παράγραφος περί hulk και πίστης είναι όλα τα λεφτα!

    Αααα!
    "Ρώτα τον φίλο σου τον humma πόσες ατελείωτες ώρες έχουμε συζητήσει τέτοια θέματα."

    Έτσι εξηγούνται όλα....με την συντηρητικούρα που έμπλεξες!!! :-Ρ
    (humma σκάσε από το κακό σου!)

    @ χαρίδημος: Μέσα. Το Equilibrium το έχεις δεί;
    Και η πίστη είναι ένα σύστημα που ...πατάει στο συναίσθημα ..εκλογικεύοντάς το!
    (τι είπα ο πούστης!)

    @slarti: Κατ αρχάς περαστικά!


    "το site με τις πηγές που έδειξες είναι μια απαρίθμηση τι έχουν πει ανά τους αιώνας διάφοροι μορφωμένοι άθεοι. Δεν βλέπω κάτι ιστορικό μέσα του."

    Έχει πολλά κείμενα στα αγγλικά που αναφέρονται σε αρχαίες αναφορές και εξάγουν συμπεράσματα.



    "Ασε που λέει πως Βηθλεέμ δεν υπήρξε και πως μάλλον γεννήθηκε στη Ναζαρέτ (που επίσης δεν υπήρξε). Θα αποφασίσετε επιτέλους;"

    Χεχεχε! σωστός! Σου ξαναλέω πως με τέτοια κείμενα άλλοι τον έβγαζαν αστροναύτη (ο Ντένικεν ποιος άλλος;)!

    (
    Ναζαρέτ: http://www.jesusneverexisted.com/nazareth.html
    αυτό είναι δημοσίευση έρευνας και όχι άποψη αθεου!
    )

    Περί Μαρίας Μαγδαληνής: Χμμμ Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο κώδικας αλλά το λογικό για έναν τριαντάρη τότενες ήτανε να είναι παντρεμένος. Και να έχει και παιδιά :-)
    Το να είναι κάποιος ανύπαντρος μπορούσε να θεωρηθεί και ως ....έγκλημα ενάντια στην πατρίδα και στον Θεό (θυμήσου την "αγαμίας δίκη" στην αρχαία Ελλάδα)

    Σκέψου πως στα Ευαγγέλια οι Φαρισαίοι του σούρνουν διάφορα (ο νόθος, ο "γιος της Μαρίας" (τρομερά υποτιμητικό σε μια πατριαρχική κοινωνία), κ.α. αλλά πουθενά δεν τον ψέγουν για....ανυπαντρία :-Ρ)


    "Προσωπικά ότι και να συνέβη για μένα δεν αλλάζει τίποτα (δεν θα αλλάξει η πίστη σε κάποιες Αρχές μου). "

    Το γνωρίζω τέκνον μου...αλλά τι να κάνουμε..σου έχω αδυναμία! :-)

    Περί Έλλης (καράβι)δεν έχω ιδέα παραπέρα. Παρακαλώ συνεχίστε να μας διαφωτίζετε!
    Α, ο Λαζόπουλος χτες το είπε ωραία.
    Ο Μεταξάς ήταν γερμανόφιλος μέχρι μεδούλι (εκεί είχε σπουδάσει κιόλας, είχε και "αδελφή" ιδεολογία), όπως και ο Γεώργιος. Την φασαρία να έρχεται την έβλεπε και πήρε τα μέτρα του (αν και διάφοροι λένε πως μπορούσε και καλύτερα). Ήξερε πως θα παίξει μπάλα είτε από εδώ είτε από εκεί. Εν αντιθέση με το βασιλιά όμως έβλεπε και μπροστά του. Ήξερε πως μια ναυτική χώρα σαν την Ελλάδα ήταν πιο λογικό να είναι με τις ναυτικές δυνάμεις παρά με τις κεντρικες.

    Κατά τα άλλα περίμενε και έλπιζε να μην γίνει τπτ. Το ίδιο και οι στρατηγοί του. Δεν είναι τυχαίο που μόλις μας την πέσανε οι γερμανοί κάποιοι παραδοθήκανε πριν αρχίσουν καν να πολεμάνε (τσολάκογλου και σια)!

    @estarian:
    Φαντάζομαι πως ο συμπαντικός μουσακάς είναι μια αίρεση του Flying Spaggeti Monster, μια αίρεση για την οποία η ζυμαροειδής Του απόφυση θα σας κατατρέχει εις τους αιώνας των αιώνων!

    divine love & holy kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Οχι!!! Μη μας μπερδεύετε με αυτούς τους αιρετικούς απατεωνίσκους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @starti

    Δεν νομίζω ότι διαφώνησα σσε ό,τι αφορά την προετοιμασία της χώρας σχετικά με τον Β'Π.Π.
    Αλλά να σε διορθώσω σε κάτι:
    Ο Γεώργιος ήθελε να συνταχθεί η Ελλάδα με το μέρος της Αγγλίας, λόγω του ότι η Αγγλία στήριζε την βασιλεία στην χώρα μας ανέκαθεν (συν του ότι ήτανε στην ίδια μασσονική στοά με τον Τσώρτσιλ όπως λένε τα ιστορικά κουτσομπολιά!) Ο Μεταξάς πολύ πιο πρόθυμα θα είχε συνταχθεί με την Γερμανία, όχι μόνο λόγω ιδεολογίας!! Απλώς επειδή ήταν ένας δικτάτορας βαλμένος εκ των άνω (βλ. Γεώργιο) χωρίς κανένα σχεδόν λαϊκό έρεισμα (το κόμμα του στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει μηδαμινά ποσοστά) το συμφέρον του ήταν να συνταχθεί με την άποψη του Γεωργίου.
    Το εθελοτυφλούσε το έβαλα όσον αφορά τους τελευταίους μήνες πριν από τον πόλεμο. Οι προκλήσεις ήταν αρκετές και ο Μεταξάς απλά έκανε ότι δεν τις έβλεπε, παρά τις προειδοποιήσεις του Πρέσβη της χώρας μας στην Ρώμη.

    Επίσης, το τι έγραφε η τορπίλη μέχρι ποια χώρα έκανε την επίθεση στην Έλλη είναι ένα θέμα. Έπρεπε να εξεταστεί και να διασταυρωθεί πριν γίνει δημόσια ανακοίνωση. Αν ήθελαν να το θάψουν δεν θα το ανακοίνωναν 2 εβδομάδες αργότερα!!!Με την κατάσταση που επικρατούσε τότε δεν ήτανε ιδιαίτερα σώφρον να ανακοινωθεί χωρίς περαιτέρω εξέταση!!
    Οι εγγυήσεις των Άγγλων δόθηκαν τελικά μετά την γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Μέχρι τότε οι Άγγλοι αρνιόντουσαν οποιαδήποτε εγγύηση στην Ελλάδα.
    Επίσης, ο Μεταξάς κατάφερε και οχύρωσε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάσει των δυνατοτήτων της χώρας φυσικά!! Εκείνη μάλιστα την εποχή ένεκα του κυρίου κυρίου Μποδοσάκη και της εταιρειούλας του (πυριτιδοποιείο-καλυκοποιείο) γινόταν εμπόριο όπλων στην Ισπανία, φυσικά στον Φράνκο!

    Ο Λαζόπουλος χθες πήγε τρελά διαβασμένος!! Αλλά ήθελα να ξερα τι θα έλεγε ο Άδωνις γαμώτο!Έτοιμη την είχε τη μαλακία αλλά δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τον έρμο!!

    @zaphod

    Θα το πάρω πάνω μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αναπόφευκτη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 2Zaphod : ΓΚΡΡΡ^!#$^@&*#(^%*ΓΚΡΡΡ@^#)!>%^)!%!#$%)(#$@ΣΜΠΑΡΑΚΟΥΑΚ%#$">¨^@¨">%#${ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ.
    Και ξέρεις τι γίνεται όταν θυμώνω ε; Θα κάτσω επάνω σ'ένα βουνό και θα σας βλέπω από κάτω όλους και δε θα με νοιάζει για τίποτα...
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΟΥΛΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 2Zaphod : "Έτσι εξηγούνται όλα....με την συντηρητικούρα που έμπλεξες!!! :-Ρ
    (humma σκάσε από το κακό σου!)"

    Εντέλει γαμιέσαι.....

    "Καμία πράξη βίας (φυσικής, κοινωνικής κτλ) δεν δικαιολογείται στο όνομα οποιασδήποτε ιερότητας."
    Καμία "ιερή" ιδέα/σύμβολο δε φταίει που έγινε χρηστικό μέσο για επίτευξη δόλιων στόχων. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ τους είναι αυτή που θα πρέπει να ενοχοποιείται. Τα σύμβολα γι'αυτούς που τα βλέπουν ιερά θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις θετικές τους αξίες και να αποποινοικοποιούνται από ανθρώπινες μαλακίες. Αν την κάψεις τη σημαία δικαίωμά σου, αν βρίσεις ιδεολογίες δικαίωμά σου, αν χέσεις πάνω στον τάφο του τάδε δικαίωμά σου αλλά αν δημιουργήσεις κι άλλους τάφους γι'αυτούς που έχουν αντίθετες ιδεολογίες και έκαψαν σημαίες καταρρίπτεις όλα αυτά τα θετικά τα οποία ευαγγελίζεσαι.
    Αυτό κατάλαβε γαμώ τον αντίFSM σου, οτι η σχέση δεν είναι 1-1. Το οτι κάποιοι δεχόμαστε κάποια σύμβολα ή ιδεολογίες, ΟΛΟΙ μας και γω και συ κι ο Χατζηπετρής δε γινόμαστε αυτόματα Σταυροφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. @estarian: Εις το πυρ το εξώτερον οι αιρετικοί. Ο δικός μας είναι καλύτερος - έχει και μακαρόνια χωρίς τρύπα!


    @ellie
    :-)

    @χαρίδημος:
    Σωστός.

    @συντηρητικουλίνι:

    :-Ρ


    Ευαγγελίζεσαι! Και γαμώ τις λέξεις! Μήπως εμείς όμως .... δυσαγγελιζόμεθα; :-)

    Συμφωνώ με τα περί δικαιώματος κτλ και ....δικαιώνομαι διότι αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου (εεεεε...τα χέρια μου) να λέω (γράφω)!


    "Το οτι κάποιοι δεχόμαστε κάποια σύμβολα ή ιδεολογίες, ΟΛΟΙ μας και γω και συ κι ο Χατζηπετρής δε γινόμαστε αυτόματα Σταυροφόροι."

    Σαφώς. Άλλοι γίνονται. Αν και θέλω να μου εξηγήσεις πχ ποια διαχείρηση της ναζιστικής ιδέας θα είχε καλό αντίκτυπο :-Ρ

    Στο ποστ έχω γράψει:
    "δεν αθωωνεται οποιοσδήποτε σφαγέας στο όνομα οποιουδήποτε ιδανικού. Η ευθύνη είναι πρώτα ατομική."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ρε μλκ σα να βγήκα από τουαλέτα μετά από κόψιμο!!! Επιτέλους τα βρήκαμε, ανακουφίστηκα. Η ναζιστική ιδέα όταν απλά υπάρχει τη γράφω στα φρύδια μου. Το κακό σίγουρα είναι όταν γίνεται "Ευαγγέλιο" δράσεων. Και "καλές" ιδέες όμως έχουν δώσει κακές δράσεις επειδή η διαχείρησή τους ήταν μη ανθρωποκεντρική. Τελικά θα πω, επειδή είμαι και πιό δημοκράτης από σένα (γι'αυτό και παραιτήθηκα από πρόεδρος) ναι σε ανθρωποκεντρικές ιδέες και δράσεις, ναι και σε ναζιστικές, φασιστικές, ακροαριστερές ιδέες (μόνο ιδέες, όχι δράσεις) γιατί μ'αυτό τον τρόπο θεωρώ οτι μπορεί μία κοινωνία ν'αναπτύξει κατάλληλα αντισώματα σ'αυτούς τους ιούς/αρρώστιες που την πλήττουν όπως κάνει και ο κάθε οργανισμός. Δες το λοιπόν σαν ένα εμβόλιο, που σου κάνει εντέλει καλό γιατί οι ιοί που περιέχει είναι εξασθενημένοι. Αρκεί λοιπόν να διατηρούμε την εξασθένηση αυτών των συμπτωμάτων για να αναπτύξουμε κατάλληλα αντισώματα, άμυνες και αντιδράσεις. Χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Χμμμ απάντηση στο πως μπορεί να διαχειρηστεί μια φασίζουσα ιδεολογία έτσι ώστε να "προάγει" τον κόσμο υπάρχει;


    Α, δεν παραιτήθηκες από πρόεδρος αλλά από υποψήφιος! :-Ρ

    Δεν είπα να μην υπάρχουν ιδεολογίες που θεωρώ ηλιθιες btw. Ποιος άλλωστε είμαι εγώ να καθορίζω το σωστό και το λάθος.

    ΕΙΠΑ όμως πως όσο βάζεις την ταμπέλα του "ιερού" δεν ΙΔΕΕΣ τόσο δυσκολεύεις την κατάσταση και ανοίγεις τον δρόμο για διαμάχες.

    Η οποιαδήποτε (ιδιαιτερα θρησκευτική) ιδεοληψία οφείλει να υπάγεται στους νόμους ενός συντεταγμένου κράτους. Τα αυτονόητα περί δικαιώματος έκφρασης κτλ εννοούνται, καθώς τα έχω κάνει σημαία!

    :-Ρ

    love&kisses
    zaphod





    FSM rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος1/11/07 14:28

    Καλά τα λέει ο ζαφοδακος αλλά ποιός τον ακούει!!!!Λοιπόν το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι στο όνομα οποιασδήποτε θρησκείας αλλά του Χριστιανισμού τα μάλλα, έχουν γίνει τρομερά εγκλήματα και δεν εννοώ μόνο κατα της ανθρώπινης ζωής που είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά και της ανθρώπινης διανόησης και κουλτούρας.Ο Χριστιανισμός έβλεπε και βλέπει τα πάντα ως απειλή(παντού και πάντα!!Και για να κάνω και μια αναφορά στο θέμα του χούμα(περί κουλτούρας) χθές πήγα στο μουσείο αθηνών για να δω μια έκθεση για τον Πραξιτέλη.Πολλά απότ' αγάλματα είναι κατεστραμένα/χαραγμένα από Χριστιανούς!!!!'Εχω και φωτογραφία και θα την βάλω σ' επόμενο σχόλιο γιατι δεν προλαβαίνω!!! Οι χριστιαναοί χαράξαν στο μέτωπο των αγαλμάτων σταυρούς για να τα ΕΚ/χριστιανίσουν ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!ΑΧΧΧΑ.
    Από παντού απειλείται ο Χριστιανισμός!!!Ενα πράγμα σαν την ΕΛ-λάδα, όλοι θέλουν να την κατακτήσουν για την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της ΘΕΣΗ.Calm down.No one wants our LAND.They just want to LIVE THE MYTH!!!!!HAHAHAHAHAHAHAH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Gromf:
    Πεστα ρε τρισυπόστατε υπερδιπλάσιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος1/11/07 14:49

    Και εγώ γουστάρω να μην έχουμε αξίες και ήθη και τίποτα.

    Να βγαίνουμε στους δρόμους, να γαμιόμαστε σαν τα σκυλιά, να πίνουμε τα τσιγάρα μας, κλπ... :-)

    ΟΛΟΙ μας έχουμε μέσα μας κάποιες αξίες και κάποια πιστεύω που αν κάποιος τα θίξει θα αμυνθούμε. Αμα κάποιος σε πεί μαλάκα στον δρόμο τι θα του πείς? Δεν ξέρω ρε φίλε... μπορεί και να είμαι....

    Π.χ. αξία είναι η μάνα και η οικογένεια, το χωριό σου ή η πόλη που μεγάλωσες, κλπ. Οι αξίες καλώς ή κακώς φανατίζουν αλλά είναι αυτές που μας δένουν. Αν πας σε μια ξένη χώρα σαν μετανάστης και βρείς έναν Έλληνα δεν θα νιώσεις καλύτερα γιατί έχεις κάποιον που έχει γενικότερα τις ίδιες αξίες με εσένα ή να το πώ αλλιώς, κάτι που σε ενώνει?

    Η εθνικισμός καλώς ή κακώς πάλι ενώνει. Δες τους Τουρκους. Όλο σε εντάσεις έρχεται με τους γείτονές της. Γιατί? Για να είναι παραμένουν πιστοί στις ιδέες τους και στο Τουρκικό έθνος. Αν τους αφήσουν χωρίς "εχθρό" θα διαλυθούν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ποιος το είπε αυτό;

    Να συνεννοούμαστε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @Zaphod: Αφού λες πως τα Ευαγγέλια είναι πλαστά και δεν υπήρξε πραγματικός Ιησούς, πώς από την άλλη μου παρουσιάζεις επιχείρημα πως τα Ευαγγέλια δεν τον κράζουν σαν ανύπαντρο; Καλύτερα άστο, δεν θα το λύσουμε καθώς συνέχεια θα βρίσκουμε αντιπαραδείγματα και οι δύο και δεν θα αλλάξει κάτι.
    Βέβαια, είναι προφανές συνολικά απ όλα τα άρθρα σου πως και σύ πιστεύεις σε κάποιες Αρχές (εύγε pegasus). Πού είναι το πρόβλημα αν είναι από τη Θρησκεία, την Οικογένεια, το Χωριό σου, το Περιβάλλον, την Ιστορία, το καφενείο κτλ κτλ.

    @Ellie: Άρα πώς εθελοτυφλούσε αφού προετοιμαζόταν; Μήπως είναι μια εξτρά (αριστερίζουσα) κατηγορία για τον φασίστα; Και ερωτώ: Μήπως ακόμα επειδή ήταν Γερμανοτραφής και Γερμανόφιλος οι πράξεις του έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία; (εν αντιθέσει με τις πράξεις και τα λόγια του στον Α' Παγκόσμιο). Και η ουσία είναι πως το αποτέλεσμα δικαίωσε πλήρως τους χειρισμούς του (με το να επιτεθεί η Ιταλία με μία μεραρχία αρχικά κτλ κτλ)

    Τέλος Zaphod, ο Τσολάκογλου ήταν αντιστράτηγος στασίασε (αφού ήδη είχε πέσει η Θεσσαλονίκη) εναντίον του διοικητή του και υπέγραψε τη συνθηκολόγηση εν αγνοία της κυβέρνησης. Το παραδόθηκαν οι δικοί του πριν αρχίσουν να πολεμάνε πού το βρήκαμε πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @slarti
    Ουφ, βαρέθηκα.

    Άντε πάλι. Εσύ που τα επικαλείσαι ως αληθή να μου πεις. Εγώ σου βρίσκω λογικά παράδοξα, δεν υποστηρίζω πως ήταν παντρεμένος.

    Αν είναι αληθη τα Ευαγγέλια εσύ εξήγησέ μου.

    Περί Τσολάκογλου mea culpa

    (Μάθετε να το λέτε αν δεν μπορείτε να παραδεχτήτε στα ελληνικά πως σφάλατε :-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @slarti

    Ο Μεταξάς δεν πήρε καμία απόφαση, σχετικά με το ποια παράταξη θα υποστήριζε από μόνος του. Αναγκάστηκε να υποταχτεί σε μεγάλο βαθμό στην θέληση του Γεωργίου, γιατί πολύ απλά αν ο Γεώργιος δυσαρεστούταν από τον Μεταξά απλά θα τον αντικαθιστούσε με κάποιον άλλον.
    Οι προκλήσεις των Ιταλών είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα από τον βομβαρδισμό της Έλλης. Ο Πρέσβης στην Ιταλία έστελνε πανικοβλημένες αναφορές ότι ο Μουσολίνι ετοιμάζει επίθεση αλλά ο Μεταξάς απλώς τις αγνοούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Όποιος έχει όρεξη για άλλες θεοπνευστίες μπορεί να κάνει μια βόλτα εδώ.

    Tα παιδιά δεν λένε και τπτ καινούργιο αλλά πιθανατα θα κουφάνουν μερικούς.

    Παρεμπιπτόντως:
    Η "Αγία Γραφή" μαζί με το Καμα Σούτρα και το Κεφάλαιο του Μαρξ είναι οι κυριότεροι αντιπρόσωποι μιας κατηγορίας βιβλίων που όλοι μιλάνε γι αυτά αλλά κανένας δεν τα έχει διαβάσει! Ερευνάτε τας γραφάς ρεεεεεε! (έχει "υλικό" μέσα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @Zaphod: Σε πρόλαβα στο "βαρέθηκα". Πάρτα!
    Για "φτωχά" επιχειρήματα έλεγα, απ όλες τις πλευρές. Φτου και το πατάω και δεν το ξεκολλάω!
    Τέλος, χαίρομαι που συμφωνείς περί Τσολάκογλου (κάτι θυμόμουν αλλά το διασταύρωσα κιόλας). Και γω σ αγαπάω..


    Ellie, αν απλά είχε αναγκαστεί να υποταχθεί (και φοβόταν τη θέση του) προφανώς δεν θα χε τόση καούρα με την προετοιμασία (να ναι όλα προσωπικές του επιλογές - ειδικά όταν αρχιστράτηγος πάντα ήταν ο βασιλιάς και οι πρίγκηπες). Και πολύ πιο απλά δεν θα προβαλλόταν μετέπειτα ο Μεταξάς σαν ήρωας που είπε το ΟΧΙ αλλά ο Βασιλιάς (δεν νομίζω να του χάρισε τη δόξα το βασιλικό κατεστημένο της εποχής). Περί των προειδοποιήσεων από τον Πολίτη στη Ρώμη, νομίζω πως η τακτική "προσποιούμαι τον στρουθοκάμηλο" απαντά πλήρως - δεν έχω να πώ κάτι άλλο. Για τις Ιταλικές προκλήσεις πριν την Έλλη μιλούσε το link που είχα δώσει αλλά μάλλον δεν πρόσεξες πριν (στα σχετικά θέματα αναφέρει και τις πηγές από το ΓΕΝ κτλ). Ellie εννοείται χωρίς παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. πάρα πολύ καλό,ευχαριστούμε και εσένα και όσους ασχολήθηκαν με τη μετάφραση.

    τροφή για σκέψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ανώνυμος3/2/08 08:05

    thanks gia tous ellinikous upotitlous..
    kalo tha itan na to prowthisoume..
    egw spoudazw romania alla stis 15 marti (mpeite sto site tis selidas)
    tha prospathisw na to probalw in public.
    distixws eimaste toso probata,merikoi
    gnwstoi m steilane oti den pisteuoun oti einai alitheia...LOL
    Tespa thanks anyway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Πολύ καλό το ντοκυμανταίρ αλλά μπορώ να δώσω βάση μόνο στα δύο τελευταία μέρη του.
    Είμαι ένα από τα άτομα που κάτσαν και το μεταφράσαν μόνα τους (θα βρείτε τους υπότιτλούς μου στο www.greeksubs.com και όπως θα δείτε πάει καιρός που το έχω κάνει upload). Παράλληλα με την μετάφραση και τον υποτιτλισμό έκανα και μία έρευνα για να εξακριβώσω την ορθότητα των ισχυρισμών της ταινίας.
    Δυστυχώς δεν είναι καθόλου αξιόπιστες οι πηγές. Τα στοιχεία που δώσαν για τη μυθολογία δεν κολλάνε, όπως κάποιες πληροφορίες για τον Μίθρα, τον Διόνυσο και λοιπά που δεν αναφέρονται σε κανένα εμπεριστατωμένο βιβλίο μυθολογίας. Παράδειγμα το κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας. Εντελώς λάθος. Διάβασα τη μυθολογία του Κακριδή από την Εκδοτική Αθηνών και δε βρήκα πουθενά όλα αυτά που αναφέρουν. Και συγγνώμη, αλλά αν δεν τα βρήκαν οι έλληνες αρχαιολόγοι και φιλόλογοι, τότε απλά δεν υπάρχουν.
    Το μετέφρασα μεν γιατί ήθελα να το δούμε όλοι. Όπως είπε ο Βολταίρος, μας θυμίζει ο φίλος Hades... Αλλά ένα ωραίο ντοκυμανταίρ δεν αρκεί. Πρέπει να κάνουμε και μόνοι μας την έρευνά μας.
    Η σκέψη που βλέπουμε στο πρώτο κομμάτι, σύμφωνα με την έρευνά μου, στηρίζεται πάνω σε βιβλία και έγγραφα που αναφέρονται στο θέμα τα οποία κυκλοφόρησαν στις αρχές του αιώνα ως μία τάση της εποχής. Αργότερα απορρίφθηκαν ολοσχερώς από την σύγχρονη επιστημονική κοινότητα, αφού τις περισσότερες φορές στηρίζονταν σε υποθέσεις και τσαπατσούλικα "γεμίσματα κενών" που όμως δεν είχαν καμία ιστορική ή αρχαιολογική βάση. Σήμερα αυτά τα βιβλία πιστεύονται ήδη παρωχυμένα και αστήρικτα, παρ'ο,τι οι συγγραφείς του Zeitgeist τα θεωρούν έγκυρη βιβλιογραφία. Τα περισσότερα δεν είναι γραμμένα καν από ιστορικούς ή ανάλογους επιστήμονες.
    Νομίζω οι καλύτερη απάντηση σε όλες αυτές τις υποθέσεις είναι το καταπληκτικό βιβλίο "Οι Μεγάλοι Μύστες" του Eduard Schure. Η αναπαράσταση των τότε θρησκειών είναι πολύ πιό ολοκληρωμένη σ'αυτό το απίστευτο βιβλίο. Δεν είδα επίσης να αναφέρεται πουθενά στην ταινία. Όπως επίσης παρατήρησα οτι οι συγγραφείς της ταινίας δεν δώσαν ένα τρόπο για feedback στους θεατές τους. Γιατί; μου κάνει εντύπωση αν σκεφτούμε οτι υποτίθεται με τη διαλεκτική θα αναζητήσουμε την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι οτι η ιστορία που αναφέρθηκε στο Zeitgeist φαίνεται λογική, με λίγο ψάξιμο όμως η θεωρία καταρρέει.
    Σαν επιστήμονας γνωρίζω οτι δεν κάνουμε επιστήμη με υποθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν συνδετίκοί κρίκοι, ατράνταχτα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα για να προχωρήσουμε στην αναγνώριση μίας θεωρίας. Ειδάλλως παραμένει υπόθεση. Και δυστυχώς το πρώτο κομμάτι της ταινίας είναι γεμάτο υποθέσεις και λίγα ιστορικά στοιχεία.
    Οποιοσδήποτε ιστορικός γνωρίζει οτι κανένα άτομο στην ιστορία (έστω και αν υποθέσουμε οτι τελικά ήταν ανύπαρκτο) δεν ονομάστηκε ποτέ Χριστός. Οποιοσδήποτε φιλόλογος γνωρίζει οτι καμία λέξη δεν χρησιμοποιείται αψήφιστα στην ελληνική. Το ίδιο συμβαίνει και για τον Χριστό. Συνεπώς η χαλαρή σύνδεση μεταξύ του ονόματος "Χριστος" και της έννοιας χριστός, όπως παρουσιάζεται στην ταινία, δείχνει την καθαρή άγνοια του αγγλόφωνου που παρέθεσε την ιδέα.
    Δεν με λυπεί η προκατειλλημένη στάση των ανθρώπων αυτών απέναντι στον χριστιανισμό. Έχω ζήσει έξω και βλέπω πως εκλαμβάνεται στις δυτικές κοινωνίες. Η δική μας θρησκεία εδώ, με όλες τις βρωμιές της κατάφερε να κρατήσει τουλάχιστον ένα χαμηλό προφίλ. Βάλτε τα όλα κάτω: συγχωροχάρτια, σταυροφορίες, κυνήγι μαγισσών, ιερά εξέταση, ιεραπόστολοι που με τη βία επέβαλλαν τη θρησκεία, σιωπηλή αποδοχή της δουλεμπορίας από την εκκλησία. Όλα αυτά κάνουν τους δικούς μας παπάδες να φαίνονται αγγελούδια.
    Συνεπώς μπορώ να κατανοήσω την οργή τους, ειδικά επειδή η ορθόδοξη εκκλησία και παράδοση τους είναι παντελώς άγνωστη. Εσκεμμένα φυσικά, διότι ο Πάπας δε θα επέτρεπε να γνωρίζουν οι δυτικοί μία εκκλησία το ίδιο παλιά με την καθολική, αλλά χωρίς όλη αυτή την ιστορική καθολική ντροπή να την ακολουθεί. ΄
    Είναι λογικό που δεν μπορούν να βρουν πραγματικά ίχνη του χριστιανισμού. Απλά και μόνο γιατί δεν ψάξαν στην χώρα που τον γέννησε. Ξέρουν απέξω τις επιστολές του Παύλου προς Κορύνθιους, Αντιόχειους και Θεσσαλονικείς, άμα τους ρωτήσεις όμως πού είναι η Κόρυνθος ή η Πάτμος στην οποία ο Ιωάννης είδε το θαύμα της Αποκάλυψης, δεν έχουν ιδέα.
    Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε ή όχι να είχαν συμπεριλάβει την χώρα μας στην έρευνά τους. Ίσως τα αποτελέσματα να τους δικαίωναν. Δε θα το μάθουμε ποτέ γιατί δεν το κάναν. Δεν είδα πουθενά έρευνα στον ελλαδικό χώρο όπου και πρωτοεμφανίστηκε ο χριστιανισμός. Ίσως να πέρναν πολλές απαντήσεις. Πάντως, μιλώντας καθαρά επιστημονικά και χωρίς προκαταλλήψεις, η έρευνά τους ήταν ελλειπής. Και με ελλειπή έρευνα δεν είσαι επιστήμονας, είσαι προπαγανδιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ανώνυμος24/6/08 05:01

    Για χαρα και απο εμενα.Θα ηθελα να αρχισω με μια στοιχειωδη επισημανση σχετικα με την απορριψη του χριστιανικου δογματος.Με αφορμη τα "δημοφιλεστερα" επιχειρηματα κατα του,(π.χ "για τον χριστιανισμο εχει χυθει αρκετο αιμα ανα τους αιωνες πραγμα το οποιο αντιβαινει στον καθαρα ανθρωπιστικο του χαρακτηρα","Ιερα εξεταση,Σταυροφοριες,χειραγωγηση κλπ")θα ηθελα να τονισω το εξης.Δεν μπορουμε να κρινουμε και να απορριψουμε ως ακυρο το εν λογο δογμα,αλλα γενικα και κα8ε αλλο δογμα ή θεσμο, εξαιτιας της διαφθορας των εκπροσωπων του.Το τι αντιπροσωπευει ο χριστιανισμος δεν εχει καμια σχεσει με αυτα που κατα καιρους αντιπροσωπευαν τα ανταγωνιστικα μαγαζια και οι διαχειριστες τους(εκκλησια και παπαδες).


    Σχετικα τωρα με το Zeitgeist,το 2ο και 3ο μερος ειναι αψογα.Θα εστιασω
    στο 1ο μερος παραθετωντας καποιες παρατηρησεις.
    Α)Ο χριστος δεν γεννηθηκε 25 Δεκ. αλλα την ανοιξη του ιδιου χρονου
    Β)Το ιδιο ισχυει και για καθε αλλο "μεσσια" του εκαστοτε λαου.(αποδεδηγμενα)
    Γ)Για τον Ιησου υπηρχαν πολλαπλες ιστορικες αναφορες που "μαρτυρουσαν
    την υπαρξη του" την περιοδο που ζουσε.Αν Googleαρετε σχετικα με αυτο θα βρειτε αναφορες πανεπιστιμιακων που το επιβεβαιωνουν.

    Δυστηχως,θεωρω πως η ολη αμφισβητηση του Χριστιανικου δογματος ειναι trendy στις μερες μας,καθως οτιδηποτε μη-επιστημονικα
    τεκμηριωμενο βαπτιζεται παραμυθι υπο το πρισμα της τεχνοκρατικης κοινωνιας και αυτο το φαινομενο
    ασφαλως επιδρα κυριως στις νεες γενιες,οι οποιες απορριπτουν οτι τους εχει επιβληθει ανα τα χρονια,στα πλαισια τεχνοκρατικης ματαιοδοξιας.

    Υ.Γ Αναζητηστε στο Google το πως ο ξεχασμενος Nikola Tesla αντιλαβανεται τον Θεο,αντιληψη η οποια παρθηκε απο την προσεγγιση του δικου μας Αριστοτελη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. @ανώνυμος


    "Δεν μπορουμε να κρινουμε και να απορριψουμε ως ακυρο το εν λογο δογμα,αλλα γενικα και κα8ε αλλο δογμα ή θεσμο, εξαιτιας της διαφθορας των εκπροσωπων του."

    Η δικαιολογία πάντα είναι πως κάποιοι....δεν είχαν καταλάβει καλά. Δυστυχώς όμως οι πιο πολλοί καταλάβαιναν πολύ καλά και τι έκαναν και τα ηθικά άλλοθι που είχαν. Και το τότε "χριστεπώνυμον πλήθος" μια χαρά καταλάβαινε. Στην "Αγία Γραφή" μπορώ να σου βρω πολλα εδάφια όπου η γενοκτονία επικροτείται (των 'αλλόφυλων' οκ;). Δεν είναι τυχαίο που πολλοί "ειδωλοφάγοι" φιγουράρουν και σήμερα στις λίστες των αγίων.


    "Το τι αντιπροσωπευει ο χριστιανισμος δεν εχει καμια σχεσει με αυτα που κατα καιρους αντιπροσωπευαν τα ανταγωνιστικα μαγαζια και οι διαχειριστες τους(εκκλησια και παπαδες)."

    Επίσης κλασική-και λανθασμένη-δικαιολογία. Αν αφαιρέσουμε τον κλήρο και τις πράξεις του, πιθανότατα δεν μένει τίποτε παρά μόνο ιστοριούλες - για μικρά παιδιά. Ούτε μπορούμε να αφαιρούμε ότι δεν αρέσει στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ μας ήθη και να λέμε πως "αυτοί έκαναν λάθος αλλά...." . Αν αφαιρείς και αφαιρείς, παραλλάσσεις και προσθέτεις τότε μιλάμε απλούστατα για ΑΛΛΟ σύστημα και όχι για το υπάρχον.

    Παρατηρήσεις για το 1ο μέρος:

    Α) Γεννήθηκε;
    :)

    Β) Με βάσει πολλές δοξασίες, μπορεί να έχεις και δίκιο. Το εξηγεί η ταινία...αστρολογικά

    Γ) Λάθος. Εδώ το έχω ψάξει και η ταινία έχει δίκιο. Η μαρτυρίες που υπάρχουν είναι:
    1) Πολύ μεταγενέστερες και αναφέρονται σε "ΟΠΑΔΟΥΣ ενός Χρήστου ή Χριστού". Κάποιος τους βαφτίζει χριστιανούς, κάποιος άλλος χρηστείους (από το χρηστός->χρήσιμος και όχι το χριστός->μεσσίας)
    2) Ξεκάρφωτες μεταγενέστερες παρεμβολές σε κείμενα, όπως η αναφορά του Σουητώνιου (μπαίνει στην μέση ενός άσχετου κειμένου, γράφει ότι είναι να γράψει και μετά η άσχετη ιστορία συνεχίζεται. Κλασική παραχάραξη μέσω αντιγραφής)
    3) Πλαστογραφημένα εβραϊκά Ταλμούδ για να στιγματίσουν την "αίρεση" και εμφανίζουν την Μαρία ως μοιχαλίδα (αρα και τον γιο της...πουτάνας γιο με τα τότε ήθη) με έναν ρωμαίο ονόματι Πανδήρα ή Πανθηρα αν θυμάμαι καλά

    Από συγχρόνους συγγραφείς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτε, το οποίο να μην θεωρείται εξώφθαλμα πλαστογραφημένο.

    Και πρόσεξε: Μιλάμε για μια από τις πιο καλά καταγεγραμένες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας! Οι Ρωμαίοι στην γραφειοκρατία, ιστοριογραφία κτλ έχουν δώσει πάμπολλα αρχεία της τότε εποχής.
    Τα ίδια τα Ευαγγέλια γράφονταν και ξαναγράφονταν μέχρι την σύνοδο της Νίκαιας και ακόμα και τότε ΔΕΝ μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.
    πχ: Δεν συμφωνούν ΚΑΝ στο ποιοι ήταν οι 12 απόστολοι!!!!


    "....καθως οτιδηποτε μη-επιστημονικα
    τεκμηριωμενο..."
    Δυστυχώς η ευτυχώς έτσι είναι. Γι αυτό αφήσαμε τις ξεματιάστρες για τους γιατρούς, γι αυτό και χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα και όχι κάρα κτλ κτλ...μπορεί να είναι μαλακία μας, αλλά ο πολιτισμός μας έτσι δουλεύει.

    Μέχρι στιγμής ότι "δούλευε" και ΔΕΝ ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένο έχει βγει πάνω κάτω λάθος:
    - Η στρογγυλότητα της γης
    - Το ποιος περιφέρεται γύρω από ποιον (Γη-Ήλιος. Όποιος τολμούσε να βγάλει ψεύτη τον Ιησού του Ναυη γινόταν σις κεμπάπ)
    - Η γη είναι κέντρο του σύμπαντος (εδώ γελάνε)
    - Υπάρχουν "ανώτερες" και "κατώτερες" ράτσες
    - Η αλάνθαστες "ελέω Θεού" μοναρχίες.
    - Πως αν σπάσει ένα πόδι και χαράξουμε στο κοκκαλο ένα σταυρό θα γίνει καλά (yes!!!! Κλασικό "γιατρικό" του Μεσαίωνα)

    Και άλλα πολλά και εύκολα να τα βρεις


    Α,
    Ο Αριστοτέλης ΔΕΝ ήταν μονοθεϊστης :)


    Κατά τα άλλα καλώς όρισες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμος6/7/08 14:21

    Zaphod καλα τα λες αλλα υπαρχουν καποια σημεια που πρεπει να εστιασουμε.Α)Πιθανοτατα οι περισσοτεροι παππαδες ειναι εκει που ειναι για το ολο χρημα και την ολη φαση που παιζει(κοινωνικη καταξιωση,σεβασμος κτλ..) αλλα μπορεις να αρνηθεις το γεγονος οτι υπαρχουν και μοναχοι οι οποιοι πραγματικα κανουν θαυματα?Τυχαινει να γνωριζω ενα γιαυτο στο λεω.Παντως αν θες ψαξε για τον Γεροντα Παεισιο(δεν ξερω αν γραφεται ετσι:D)

    Β)Για τις ιστορικες πηγες μου ειχαν linkαρει ενα site στο οποιο μιλουσαν πανεπιστημιακοι σχετικα με τις αναφορες γυρω απο τον Ιησου,με αφορμη μαλιστα το Zeitgeist.Δεν ξερω ειδες στον ιστο εσυ αλλα σου λεω απλα οτι δεν περασε μεγαλο διαστημα για να μου καταριψουν το 1ο μερος.(το μονο που μενει ειναι να πληροφορηθω σχετικα με την αστρονομικη πλευρα του θεματος απο αστροφυσικο αυστηρα)

    Γ)Ποτε δεν ειπα οτι ο Αριστοτελης ηταν μονοθεϊστης.Απλα αυτος ετσι αντιλαβανοταν (πιθανοτατα) τον Δημιουργο.Ειδικοτερα αν προσεξει κανεις οι 12 θεοι της αρχαιοτητας δεν ειναι στην ουσια θεοι.Ολοι τους προσδιδουν ανθρωπινες ατελειες οπως ο φθονος,η ζηλια,αναγκη για σεξ(:P) και διαφορα αλλα παθη.Αγνωστο σε αρκετους ειναι το γεγονος οτι πανω απο αυτους υπειρχε ο Ενας που τον αποκαλουσαν Πυμανδρη(Pymander).Ο ιδιος ο αριστοτελης ειχε κανει τον εξης συλλογισμο "αν δεν υπαρχει Θεος τοτε η ολη δημιουργια ειναι τυχαιο γεγονος και ετσι δεν εχουμε κογο υπαρξης.Αρα καθισταται ενα αναγκαιο Ον που ευθυνεταιτ για την δημιουργια μας".

    Η ολη φαση,απο αυτα που εχω προσεξει παιζεται γυρω απο την υφη του χριστιανισμου και αυτο προσπαθουν ολοι να καταριψουν.Ολοι λοιπον δεχομαστε την υπαρξη του δημιουργου(υπαρχει κανεις που δεν? :P) αλλα απεγνοσμενα προσπαθουμε να ακυρωσουμε αυτο που μας εχει επιβληθει ανα τα χρονια.(Παραδοξο?)


    Παντως πιστευω πως το να προσπαθεις να καταριψεις τον χριστιανισμο με διαφορα τεχνοκρατικα επιχειρηματα ειναι ισως ματαιο καθως λιγο να σκεφτεις μπορεις να χτυπησεις το "κακο"
    στην ριζα του :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Άσχετο, αλλά το παρόν παραμένει από τα πιο δημοφιλή ποστ που έχω γράψει! Τις ευχαριστίες μου και πάλι στα παλικάρια του jungle report απ' όπου και "βούτηξα" το video!



    @ανώνυμος
    Α) Μάαααααιστα. Ο Παϊσιος. Αν και νεκρός είναι εδώ να δώσει άλλοθι στα εγκλήματα όλων εδώ και 2000 χρόνια.
    Μοναχοί ισοπέδωσαν την Πελλοπόνησο, μοναχοί ισοπέδωσαν το ναό του Δία στην Ολυμπία, μοναχοί έχουν κάψει βιβλία, σπίτια και ανθρώπους.
    Ακόμα και σήμερα μονές εκμεταλλεύονται και ενίοτε καταπατούν περιοχές με την δικαιολογία πως έχουν χαρτιά από τον τάδε ή δεινα σουλτάνο! Τί με νοιάζει και που κολλάει ο όποιος Παϊσιος. Αμα είναι έτσι να αρχίσω και εγώ να αναφέρω την "Αγία" Αθανασία του Αιγάλεω.

    Β) Δυσπιστώ κόντρα. Διαβάζω όσες πηγές βρω και ιστορικά βιβλία. Στην Αμερικοί υπάρχουν τόσοι "πανεπιστημιακοί" που χάνεις την μπάλα. Και ο δικός μας ο Παπαρηγόπουλος πανεπιστημιακός ηταν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ιστορία του είναι και ...σοβαρή ιστορία. Όταν μπροστά στο νιονιο μπαίνει η ιδεολογία τότε....βράστα!
    Εδώ ο άλλος (στο Αμέρικα) υποστηρίζει πως η μπανάνα είναι απόδειξη πως η θεωρία της εξέλιξης είναι λάθος! (φτιάχτηκε με κατάλληλη "λαβή" για το ανθρώπινο χέρι=> ο δημιουργισμός έχει δίκιο)


    Γ) Ο Αριστοτέλης μετά την απόδειξη -παντόφλα περί επίπεδης γης και θεωρίας βαρύτητας έχει και την νέα απόδειξη - παντοφλάρα περί ύπαρξης Θεού. Θέλω να υπάρχει Θεός άρα υπάρχει :)
    Γιατί να υπάρχει λόγος και σκοπός στην δημιουργία;
    Γιατί να δημιουργήθηκε ο κόσμος όπως νομίζω εγώ ή έσύ και όχι αλλιώς;


    Α, εγώ δεν δέχομαι καμία ύπαρξη δημιουργού. Ούτε γι αστείο.


    Πως χτυπάμε λοιπόν το "κακό" στην ρίζα του;

    Αν εννοείς το χριστιανισμό ή τις θρησκείες γενικότερα η απάντηση είναι με την λογική. Αυτή μας έβγαλε από τις σπηλιές και όχι ο Θεός.
    Εσύ όμως την απορρίπτεις ως "τεχνοκρατία"....:)


    Aν θες πάρε λίγη τεχνοκρατία (χεχεχε) ακόμα δώρο εδώ και εδώ (αυτοδιαφήμιση) αν και έχουμε και άλλη, περιρρέουσα σε όλο το blog!!!


    love&kisses
    zaphod

    Υ.Γ. Ξέρω πως δεν μπορώ να σε πείσω, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχεις και δίκιο ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Ανώνυμος8/7/08 10:33

    @Zaphod

    Α)Δεν μου απαντησες ομως :P.Το οτι υπαρχουν μοναχοι "διαβολοι" ειναι δεδομενο.Δωσε μου μια εξηγηση ομως σχετικα με αυτον τον ανθρωπο.Δωσε μου επισης μια εξηγηση στο πως γινεται ενας μοναχος που ειναι σε ενα μοναστηρι της πολης μου (Ηρακλειο), να θυματε το ονομα καθε επισκεπτη που τον εχει δει και να ζει μονο με την "Θεια κοινωνια".(το δικαιωμα της αμφισβητησης το εχεις ασφαλως)


    Β)Δικαιωμα σου να δυσπιστεις.Εγω σου λεω τι διαβασα απο αυτους τους ακαδιμαϊκους.Θα προσπαθησω να βρω το link.

    Γ)Τωρα για τον Αριστοτελη....
    Αυτος ο ανθρωπος εζησε το 384 - 322 π.Χ.Καταλαβενεις λοιπον οτι με τις πετρες ως εργαλεια υπαρχει και ενα περιθωριο λαθους.Παντοφλα πεταξε και ο "Μεγαλος" Νευτονας οταν ειχε πει την μπαρουφα με τον Ηλιο 2000 μετα.Παντοφλα και ο Einstein σχετικα με την εισαγωγη της κοσμολογικης σταθερας στις εξισωσεις της Γεν.Σχετικοτητας.Παντοφλες πετανε καθε μερα ολοι οι φυσικοι ανα τον κοσμο.Ελπιζω να γνωριζεις παντως το εργο του Αριστοτελη και να καταλαβεις πως τα λαθη ειναι ανθρωπινα και να συμπεριλαβεις στο νου την εποχη που εδρασε.Οσο για τον συλλογισμο του,τον βρισκω απολυτα λογικο αλλα η ορθοτητα του δεν προκειτε να αποδειχθει ποτε :).

    "Α, εγώ δεν δέχομαι καμία ύπαρξη δημιουργού. Ούτε γι αστείο."

    Τοτε απο τι εγινε το απειρο?Μια προσωπικη αποψη plz.


    Πως χτυπαμε το κακο στην ριζα του?
    Λοιπον...προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ΟΛΑ τα δογματα δημιουργηθηκαν με αποτερο σκοπο ο ανθρωπος να εχει ενα στηριγμα.Δινει δυναμη απιστευτη αφου δεν αισθανεσε μονος.Πιστευεις πως αν ολα τα δογματα ελεγαν "πιστευε στον εαυτουλη σου και στον στοχο σου και θα γινει πραγματικοτητα" θα υπειρχε κανενας πιστος?ΟΧΙ.Ολοι μας ειμαστε ανθρωποι αρα εχουμε αδυναμιες.Ακομα και στην πολιτικη οι ανθρωποι μοιρολατρικα περιμενουν τον ενα και μοναδικο που θα φερει την λυτρωση(Μεσσιανισμος).Α ρε Siemens.
    Προς τουτο ακου τι μου ειπε ενας φιλος (38 χρονων).

    "Στο χωριο μου γιορταζε ενας αγιος και θα γινοταν λειτουργια.(μου διαφευγει το ονομα).Τα λειψανα δεν πηγαν ποτε στο χωριο και οι παππαδες εβαλαν κοκκαλλακια σκυλου.Θαυματα ομως εγιναν ...."

    Οταν λοιπον ο ανθρωπακος καταλαβει πως το αβγο εκανε την κοτα τοτε τερμα η προκαταληψη και η κολαση:)

    "Αν εννοείς το χριστιανισμό ή τις θρησκείες γενικότερα η απάντηση είναι με την λογική. Αυτή μας έβγαλε από τις σπηλιές και όχι ο Θεός.
    Εσύ όμως την απορρίπτεις ως "τεχνοκρατία"....:)"

    Ποια λογικη μας εβαλε ομως μεσα σε αυτες?:)

    Υ.Γ Ξέρω πως δεν μπορώ να σε πείσω, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχεις και δίκιο ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. A) Tι να απαντήσω; Όλες οι θρησκείες έχουν "αγίους" και "θαύματα". Απαντάς εσύ πιο κάτω με το θαύμα από τα κόκκαλα του σκύλου. Το φαινόμενο placebo είναι πολύ γνωστό έτσι και αλλιώς. Οι πορτιέρηδες στα καζίνα θυμούνται όλους τους πελάτες απ' έξω και ανακατωτά.

    Β) Ξαναλέω. Η λέξη "ακαδημαϊκός" σηκώνει πολύ νερό. Και ο Πλεύρης "ακαδημαϊκός" θεωρείται-τρομάρα του. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί επιστημονικά εργαλεία για να σώσει κάποιο δόγμα, είναι σκιτζής ανεξαρτήτως αριθμού πτυχίων.

    Γ) Η σύγχρονη επιστημη έχει το "δόγμα" παρατήρηση-θεωρία-πείραμα-αποδειξη. Ο Αριστοτέλης ΔΕΝ λειτουργούσε έτσι. Άρα είναι φιλόσοφος και όχι φυσικός. Αν μας αρέσει κατι που έγραψε αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.


    Ποιο άπειρο; Πριν το bing bang (μπουμ μπουμ) απλούστατα δεν υπήρχε τίποτε. Η αν υπήρχε δεν έχει σημασία. Δεν μπορείς να ορίσεις χώρο/χρόνο χωρίς την ύλη και τις μεταβολές της.


    Το παραμύθι περί "στηρίγματος" κτλ το δέχομαι ως υπαρκτόν αλλά δεν δέχομαι με τίποτε την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και το μίσος γενικά που επιφέρει προς το αλλότριο.

    Στις σπηλιές δεν μας έβαλε η λογική, μας έβαλε η εξέλιξη μόλις σταματήσαμε να σουρνώμαστε. Εκτός και αν μιλάω με κανέναν δημιουργιστή οπότε δεν γεννάται θέμα ΚΑΝ συνεννοήσεως.

    Υ.Γ.
    Ο φέρων το επιχειρημα έχει και το βάρος της απόδειξης. Όπως είπε και ο Λαπλας περί της απουσίας θεού από τα βιβλία του "Δεν χρειάστηκα αυτήν την υπόθεση"



    Πάντως έχει πλάκα το όλο σκηνικό. Πράγματα που "δεν πρέπει" να είναι λάθος, όπως η θρησκεία μας τσινίζουν όταν θίγονται. Πράγματα που "ξέρουμε" πως είναι λάθος (πχ Αμερικάνοι και 9/11) τα δεχόμαστε όταν το λένε και άλλοι, ενώ στην ουσια η νοοτροπία που υπάρχει από πίσω είναι η ίδια - εξουσιασμός. Ξέρεις πόσοι "ακαδημαϊκοί" λένε πως το σενάριο που παρουσίασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τότε είναι σωστό και έγκυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ανώνυμος8/7/08 21:27

    Ειμαστε στην ιδια ομαδα αλλα προσπαθω να φτασω εκει που θελω μεσα απο τα δογματα.

    Α)Η οποιαδηποτε αναφορα σε οποιονδηποτε πνευματικα δυνατο και ικανο για "εξωπραγματικα" πραγματα με ερεισμα την πιστη του στο "Θεο" του γινεται για να ενισχυσω την αποψη μου περι πιστης στον Ανθρωπο.Για αυτο το λογο ανεφερα τον Παϊσιο.Και ναι μπορει να ειναι ενα ειδος placebo.

    B)Δεν οδηγουμαστε πουθενα.Παντως οταν θα μαθω περισσοτερα για τις ιστορικες πηγες θα τα βαλω.

    Γ)Συμφωνω απολυτα στο οτι ο Αριστοτελης δεν ηταν "επιστημονας".Παραταυτα,2000 χρονια πριν τον Newton διατυπωσε τον 2ο θεμελιωδη νομο της μηχανικης F=m*γ οπου γ η επιταχυνση.Επισης εκανες και ενα λαθος.Ο Αριστοτελης ειχε καταλαβει οτι η Γη ηταν σφαιρικη τοτε,καθως παρατηρουσε τα πλοια στον οριζοντα.Επιλογικα στον Αριστοτελη βαλε οτι ταμπελα θες.Αλλα αυτα που εκανε κατα την γνωμη μου την εποχη του ηταν απιαστα(οπως και ο Αρχιμηδης,οπως και αλλοι και αλλοι).

    "Ποιο άπειρο; Πριν το bing bang (μπουμ μπουμ) απλούστατα δεν υπήρχε τίποτε. Η αν υπήρχε δεν έχει σημασία. Δεν μπορείς να ορίσεις χώρο/χρόνο χωρίς την ύλη και τις μεταβολές της"

    Παμε προς πολυ βαθια νερα και δεν εχει νοημα...

    Και οχι δεν ειμαι δημιουργιστης,αλλα οπως και εσυ πιστευω στην εξελιξη.Το ολο θεμα ειναι οτι 9/10 δεν πιστευουν σημερα και 8/10 δεν πιστευων χωρις να ξερουν και οι ιδιοι γιατι.Ισως επειδη οπως ξαναειπα το επιβαλει η εποχη.Εχω κανει συζητησεις με φιλους και εχω ακουσει ακυρα πραγματικα.Γιαυτο θελω να ξερω με ποιον εχω να κανω.Με αλλα λογια θελω να ξερω το "γιατι" δεν πιστευει καποιος και οχι το "αν".


    Δεν με τσινιζει καθολου εμενα παντως.Οπως ειπα με τσινιζει οταν μου λενε βλακειες για να στηριξουν την γνωμη της μαζας.Το καλο ειναι οτι δεν ανηκεις σε αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ρε παιδια μια σοβαρη,λογικη προσεγγιση πανω στο πρωτο μερος της ταινιας πανευκολα αποκαλυπτει ποσο επιπολαια και(συγγνωμη) χαζη ειναι.Βριθει απο ιστορικες ανακριβειες,λαθη κ.α. που ειναι για γελια,π.χ. η αναφορα στον Διονυσο και στον Χορας ειναι αστεια.Συγκεκριμενα κανενα απο τα προσωπα που αναφερει δεν σχεση με σταυρωση,ανασταση,12 μαθητες κ.τ.λ.Επειδη ομως επιτελους βρεθηκε μια εντυπωσιακη θεωρια που επαληθευει τις αποψεις και τα πιστευω σας το δεχεστε αμβισβητητει.Οσο κι αν και εγω θελω να αμφισβητω δεν μπορω να το κανω χωρις να εχω λογικα,βασιμα επιχειρηματα και οχι επιλεκτικες ανακριβεις πληροφοριες που συνθετουν το puzzle που εγω θελω να βλεπω.Οπως ειπε πιο πανω αλλος,ειναι πολυ trendy η αμφισβητηση του χριστιανισμου με αστηριχτα επιχειρηματα και ενθουσιωδεις "επαναστατικα" πνευματα(da vinci code).Γι αυτο και δεν ηταν καθολου δυσκολο να φτιαχτουν ενα σωρο βιντεακια που το καταρριπτουν,πανευκολο ηταν.
    Οσον αφορα τον Βολταιρο και το δικαιωμα να λεει ο καθενας την αποψη του,ναι μπορεις να δημιουργεις την αποψη σου αλλα οχι τα στοιχεια και τα γεγονοτα.Και οχι,δεν μπορει ο καθενας να λεει την γνωμη του γιατι η ΓΝΩΜΗ προυποθετει την ΓΝΩΣΗ.Αμα δεν εχεις γνωση για καποιο θεμα δεν μπορεις να εχεις γνωμη για αυτο το θεμα.Η αποψη προυποθετει την οψη απο πανω,την θεωρηση των πραγματων απο ψηλα,την αποψη και οχι την προσοψη δλδ αντικειμενικα και με οση γνωση μπορω να εχω.

    ΤΟ ΦΟΒΕΡΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!

    Και η "πηγη του κακου" δεν ειναι ουτε η θρησκεια,ουτε τα εθνη αλλα η απληστια των ανθρωπων,η απληστια για οτιδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. @ανώνυμος

    Α) ΟΚ. Να θυμάσαι πως ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε δεν έχει κατ' ανάγκη σαν απάντηση "άρα ο Θεός υπάρχει" - και είναι και ΕΛληνας :)

    Β)Εδώ είμαστε!

    Γ)Ουδεμία διαφωνία όσο δεν μπερδεύουμε την φυσική με την φιλοσοφία (τι έστιν και δεν συμμαζεύεται)

    "Παμε προς πολυ βαθια νερα και δεν εχει νοημα..."
    Μπα, αντέχω...:)

    "αλλα οπως και εσυ πιστευω στην εξελιξη."
    Πρόσεξε, δεν "πιστεύω" σε κάτι τέτοιο. Τα υπάρχοντα δεδομένα απλά συνηγορούν προς τα εκεί. Αν (που δεν το νομίζω) βγουν νέα δεδομένα αλλάζω γνώμη αύριο. Άρα η θεωρία της εξέλιξης δεν είναι θέμα πίστης αλλά λογικής βασει του αξιώματος παρατήρηση-θεωρια-απόδειξη.


    Το ερώτημά σου περί του γιατί, είναι γενικώς και δικό μου και νομίζω πως τα βρήκαμε. Απλά ως επιστήμονας (όποιος γελάσει θα φάει πέτρα) νιώθω μια υγιή αλλεργία στην λέξη πίστη :)



    @Syn
    Μεγάλε ξαναδές την ταινία...

    "ΤΟ ΦΟΒΕΡΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!"

    Αυτό και αν συνιστά εργαλειοποίηση της πραγματικότητας - χωρίς να λέω πως την κάνεις εσύ αλλά ο υποτιθέμενος φανατικά θρησκευόμενος που αναφέρεις:)

    Εννοείται πως πηγή του κακού δεν είναι η θρησκεία αλλά η απληστία κτλ κτλ.... Μάντεψε τώρα ποιος γέννησε την θρησκεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμος3/8/08 14:25

    2 b or not 2 b ....well afou ir8ame ston kosmo prepei na xorepsoume....me oti mousiki paizoun i na baloume oti mas aresei ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ανώνυμος3/8/08 14:29

    saint1mm@hotmail.com paidia, to ntokymander to eida alla to blepete ...ANAPODA.!! ousiastika i arxi einai to trapeziko kartel, einai OLA gia
    to XRHMA = eksousia ...einai toso APLO ! ta ypoloipa einai apla mesa gia tin apoktisi tou
    xrimatos=eksousia... poly kalo elpizw na exei k sikouel poio analytiki sta epi merous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. @ανώνυμος #1

    Μίξη ήχων και χρωμάτων :)

    @ανώνυμος #2
    Έχεις απόλυτο δίκιο και έχει μαλλιάσει το χέρι μου να τα γράφω εδώ και 2355 σχόλια (δες παραπάνω δηλ)...

    Το τώρα πρέπει να μας νοιάζει πολύ περισσότερο από το τότε, αλλά όπως είδες σε κάποια πράγματα που θεωρούνται θέσφατα ο καθένας μας κολλάει και χάνει την ταμπακέρα!

    Κάτι άκουσα για νο 2 αλλά δεν το έχω τσεκάρει


    Παρεμπιπτόντως αυτό είναι το μοναδικό μου ποστ που 9-10 μήνες μετά (!) παρουσιάζει τρελή κίνηση.

    Υπενθυμίζω πως τα μπράβο ανήκουν στα παιδιά από το jungle-report, εγώ απλά το αναδημοσίευσα ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ανώνυμος4/8/08 20:36

    Επειδη ηρθαν αλλοι 2 Ανωνυμοι βαζω και εγω ενα ταπεινο nick.

    Για χαρα παλι λοιπον απο εμενα.Ξεκιναμε.

    @Zaphod

    A)Οχι δεν παω προς τα εκει και σιγουρα η οποιαδηποτε εθνικη ενδοστρεφια με αφηνει αδιαφορο.

    Β) Γ)Τα βρικαμε πιστευω:P

    Και ναι λαθος η λεξη "πιστευω" οσων αφορα το θεμα εξελιξη.

    Θα ηθελα να τονισω οτι η προπαγανδα δεν ειναι μονο πολιτικη,κοινωνικη ή θρησκευτικη.Σαφως εχουμε και την τεχνολογικη ή επιστημονικη προπαγανδα που στις μερες μας ειναι η πιο ισχυρη καθως κανεις δεν τολμαει να αμφισβητησει το εν λογο δογμα(παρατ.-θεωρ.-αποδ) που αναφερεις Zaphod γιατι και ο καθενας μας το θεωρει σιγουρο.

    "Αν (που δεν το νομίζω) βγουν νέα δεδομένα αλλάζω γνώμη αύριο."

    Τοτε θα πρεπει να καταληξεις μονος σου στην θεωρια που εσυ θεωρεις πιο βασιμη.(αφου θα υπαρχουν περισσοτερες απο μια "επιστημονικα θεμελιωμενες" θεωριες)

    Οντως ζουμε σε μια εποχη που μονο ενας τρελος θα αμφισβητουσε την επιστημη.Σε αυτο το σημειο θα αναφερω πως α)η θεωρια της σχετικοτιτας του θεοποιημενου πλεον A.Einstein εχει καταριφθει 2 φορες απο τον S.Hawking (παραδοξο Νο 1) καιβ) η δυναμικη κβαντομηχανικη πιθανοτατα θα καταριφθει αν δεν βρεθει το "σωματιδιο του θεου" η "σωματιδιο higgs" στο περιφημο CERN(ενδεχομενο παραδοξο Νο 2).
    (Που και να μην βρεθει το εν λογο σωματιδιο σιγα μην το πουνε--->"δυστηχως τα Billions of Euros πηγαν στραφη").Γελαμε...

    Εχουμε λοιπον 2 πανισχυρες (εως σημερα )θεωριες που δεν ειμαστε σιγουροι κατα ποσο βασιμες ειναι.Για να δεις οτι τελικα δεν μπρουμε να ξερουμε ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα που μας προβαλουν.Παλι γελαμε..

    @syn

    Ποτε δεν ειπα οτι η ριζα του κακου ειναι η ιδια η θρησκεια.Θα το ξαναπω...Το αβγο εκανε την κοτα...

    Αληθεια ποσες διαστασεις εχετε ακουσει οτι υπαρχουν?????

    Υ.Γ Σαν τι επιστημονας Zaphod?^_*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. @oblivion
    (Να βαζετε κανενα nick γιατί θα μπλεξουμε τα μπούτια μας!)

    Ρε συ το δογμα της παρατηρησης κτλ δεν είναι πίστη, είναι τρόπος σκέψης, ο οποίος αμφισβητεί ότι δεν παρατηρείται άμεσα και αφήνει τον κόσμο των ιδεών και των πνευμάτων ήσυχο και έξω από τους υπολογισμούς.

    Οι θεωρίες (επιστημονικές ή μη) ΔΕΝ περιγράφουν την πραγματικότητα, αλλά αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε. Είναι μοντέλα, μαθηματικές τομές της πραγματικότητας. Όσο η ικανότητα παρατήρησής μας βελτιώνεται, τόσο μπορούμε να περιγράφουμε καλύτερα αυτό που βλέπουμε.

    Κάθε επιστημονική θεωρία έχει τα όριά της, οι σωστές προβλέπουν και το πως θα διαψευστούν.

    Ο Νεύτωνας ήταν σωστός (ως μια προβολή) για να φτιάξεις ένα σπίτι, ο Αϊνστάιν για να πας στο φεγγάρι, εδώ είμαστε συνέχεια και παρατηρούμε!

    Κανένας επιστήμονας δεν θεώρησε ποτέ πως η θεωρία του θα μείνει σταθερή και αναλλοίωτη και σωστή για πάντα, αυτή είναι και η διαφορά από την θρησκεία :)

    Χάρις στην κβαντική μηχανική έχεις laser, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μικροσκόπια ακριβείας, φούρνους μικροκυμάτων και πάμπολλα άλλα μπιχλιμπίδια, άρα μέχρις στιγμή μια χαρά δουλεύει!

    Άρα δεν μιλάμε για διάψευση αλλά για βελτίωση/επέκταση (με τον ίδιο τρόπο που ο Νεύτωνας βελτιώθηκε/επεκτάθηκε από τον Αιντσάιν)

    Στις επιστημονικές θεωρίες μην ψάχνεις να βρεις το αλάθητο αλλά την προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει το σύμπαν, μια προσπάθεια που συνέχεια θα βελτιώνει τα αποτελέσματά της


    "Θα ηθελα να τονισω οτι η προπαγανδα δεν ειναι μονο πολιτικη,κοινωνικη ή θρησκευτικη.Σαφως εχουμε και την τεχνολογικη ή επιστημονικη προπαγανδα που στις μερες μας ειναι η πιο ισχυρη καθως κανεις δεν τολμαει να αμφισβητησει το εν λογο δογμα(παρατ.-θεωρ.-αποδ) που αναφερεις Zaphod γιατι και ο καθενας μας το θεωρει σιγουρο."

    Εδώ κάνεις λάθος μιας και ο σκοταδισμός έχει σηκώσει κεφάλι.
    Το αντίθετο δόγμα είναι "εξ αποκαλύψεως αλήθεια - πίστη - παραποίηση της πραγματικότητας - εμμονή" :Ρ


    Α, φυσικός είμαι (ανάμεσα σε άλλα χεχεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Μα Zaphod,εργαλειοποιηση της πραγματικοτητας γινεται απ την ιδια την ταινια σε μεγαλο βαθμο.
    Oblivion Η θεωρια της σχετικοτητας δεν εχει καταρριφθει αλλα μονο καποια μερη της.Δεν γινεται να καταρριφθει εντελως απο τον S.Hawking,αφου η κβαντικη θεωρια(της οποιας ο Hawking ειναι υπερμαχος) βασιστηκε και γεννηθηκε απο την σχετικοτητα,αλλα διαφοροποιουνται σε σημαντικα σημεια(Η γνωστη κουβεντα με το αν παιζει ο Θεος ζαρια με το συμπαν).
    Ομως,ναι, ολες οι θεωριες μπορει να αντικατασταθουν απο αλλες που να λειτουργουν καλυτερα αφου και η κβαντικη εχει τα κενα της.
    Το σωματιδιο Higgs αν δεν βρεθει,δεν θα σημαινει για τους επιστημονες οτι δεν υπαρχει,αλλα οτι απλα δεν καταφεραν να το βρουν.
    Διαστασεις?? Αν δεν κανω λαθος,συμφωνα με την θεωρια των υπερχορδων,ειναι 9 ισως και 11(τις εκαναν τοσες για να λειτουργει η θεωρια),αλλα δεν υποστηριζεται απο παρα πολλους.
    Κατα την γνωμη μου η πιο "δυνατη" ειναι η θεωρια της εξελιξης αφου επιβεβαιωνεται συνεχως στην φυση.
    Αυτο ομως δεν σημαινει την καταργηση του Θεου η καποιας ανωτερης δυναμης.Μπορεις να δεις την εξελιξη οχι σαν την απαντηση στο "γιατι" αλλα την απαντηση στο "πως"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. @syn
    "εργαλειοποιηση της πραγματικοτητας γινεται απ την ιδια την ταινια σε μεγαλο βαθμο"

    Πολύ λιγότερο απ' ότι νομίζεις. Αυτά που λέει, ειδικά στο πρώτο μέρος, έχουν γερές ιστορικές βάσεις, ψάχτο λίγο καλύτερα και ξαναδές την :)

    Παιδιά η θεωρία των (υπερ) χορδών κτλ είναι μοντέλο (όπως και όλες οι θεωρίες), δεν σημαίνει πως κάποιος έχει δει ή μπορει να πάει βόλτα στις διαστάσεις αυτές. Το δικό μας συνεχές παραμένει λογικά τετραδιάστατο είτε ως προβολή της πραγματικότητας είτε ως η ίδια η πραγματικότητα. Μου φαίνεται πως πρέπει να γράψω ένα επιστημολογικό ποστ και βαριέμαι καλοκαιριάτικα!

    Μερικοί από τους νόμους που ψιλοαποκλείουμε να βγουν ποτέ λάθος είναι η εξέλιξη και το 2ο αξίωμα της θερμοδυναμικής (η εντροπια του σύμπαντος αυξάνει), τα ρέστα τα κοιτάμε.

    Επαναλαμβάνω πως οι θεωρίες γενικώς είναι τομές της πραγματικότητας και όχι κατ' αναγκη η πραγματικότητα η ίδια. Όσο δουλεύουν τις θεωρούμε ως αληθείς. Μόλις σταματήσουν να δουλεύουν προχωράμε παραπέρα και λέμε πως "ΟΚ το μάθαμε και αυτό"


    Η ύπαρξη του Θεού δεν προϋποτίθεται από το σύμπαν αλλά από το ανθρώπινο άγχος.

    "Δεν χρειάστηκα αυτήν την υπόθεση" :Ρ

    Η γενικότερη ανθρώπινη συνήθεια είναι να βρίσκει ένα ερώτημα στο οποίο η τωρινή επιστήμη δεν μπορεί να απαντήσει και να δίνει την απάντηση "άρα υπάρχει Θεός" ενώ πιο σωστή απάντηση είναι πως "ακόμα δεν έχουμε στοιχεία για να απαντήσουμε το ερώτημα.


    Και εν τέλει αν ο Θεός είναι η απάντηση για την αρχή, τότε ποιος τον έφτιαξε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ανώνυμος6/8/08 01:49

    @Zaphod

    Βασικα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω αλλη λεξη αντι το "δογμα"..μλκια μου.Και btw δεν πιστευω πως εχει να κανει με την πιστη οποτε θα agree with u.

    Με αυτα τα 2 παραδηγματα ομως ηθελα να δειξω πως ακομα και αυτα που και οι δυναμικοι φυσικοι θεωρουν δεδομενα και πραγματικοτητα,μπορουν να καταρηφθουν εστω και εν μερη...οπως τα αεροπλανα επι Galileo Galilei Galileis κτλ..:)

    AAAAA μην το ξεχασω!

    Προχθες διαβασα ενα αρθρο που αναφεροταν σε ενα ηλεκτρ.μηχ. ο οποιος κατασκευασε μια ηλεκτρονικη μηχανη η οποια (πως να το πω)...παραβιαζε την ΑΔΕ.(Ξερεις εσυ:P).Θα το ξαναψαξω να σου πω που θα βρεις σχετικες info.(ποτε τελικα να μην λεμε ποτε).

    @Syn

    "Το σωματιδιο Higgs αν δεν βρεθει,δεν θα σημαινει για τους επιστημονες οτι δεν υπαρχει,αλλα οτι απλα δεν καταφεραν να το βρουν."

    Ετσι να φευγουν τα δις...

    @both

    Ο μαθηματικος μου,μου ειχε πει οτι ενας μαθηματικος (Γκαλουα νομιζω) ξεκινησε να αποδειξει τις 4 διαστασεις (+ χρονος) και στις εξισωσεις του απεδειξε τελικα ...ν-διαστασεις...βεβαια αυτο θα ισχυει μονο στην θεωρεια αλλα δες που η λογικη που spammαρουμε τοσο καιρο πως μπορει να τρελανει...Ο φυσικος ισως να ξερει κατι επι τουτου.

    Btw λιγο πριν διαβασα ολα τα σχολεια εδω και...ενα σχολιο σε κατι που ειπες Zaphod.
    Αν θυμαμε καλα "μιλαμε τοση ωρα για το ακινδυνο μερος (1ο) και οχι για τα βαρια (2ο και 3ο) "

    Μα το αμφιλεγομενο ειναι το 1ο.
    Για τα αλλα 2 μερη ολοι λεμε "αψογα" οποτε δεν χωραει συζητηση χωρις διαφορετικες αποψεις.

    Κλεινοντας,πιστευεω πως το zeitgeist επρεπε να αναφερει λιγο πολυ την κατασταση με την αγροτικη -φαρμακοβιομηχανια των ΗΠΑ γιατι παιζει και εκει τρελο σεντονι.(εκει να δεις rockfellers και τζιραρισμα).Ελπιζω να το εχουν ως θεμα στο 2ο zeit.

    Respectfully Oblivion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. @oblivion
    Η επιστήμη δεν δέχεται δόγματα. Δέχεται κάποια πράγματα ως "αληθή" μέχρι η ίδια να τα διαψεύσει. Οι ίδιες οι επικρατούσες θεωρίες είναι σωστές "μέχρι νεωτέρας" και μάλιστα προβλέπουν και τι πρέπει να γίνει για να διαψευστούν...

    Περί μηχανής που ...παραβιάζει την ΑΔΕ, απλά δυσπιστώ, και χοντρά μάλιστα. Αναμένω ενημέρωση!



    Περί διαστάσεων: Ότι δουλεύει σε 4 διαστάσεις, μαθηματικά μπορεί να δουλέψει και σε 104. Το ζήτημα είναι αν το όποιο μοντέλο προβλέπει και κάποια πειραματική επαλήθευση η οποία και να έγινε.

    Συνήθως οι φυσικοί από παρατηρήσεις αναζητούν μοντέλα από τα μαθηματικά, τα οποία συνήθως υπάρχουν από καιρό....



    "
    Αν θυμαμε καλα "μιλαμε τοση ωρα για το ακινδυνο μερος (1ο) και οχι για τα βαρια (2ο και 3ο) "
    "

    Ναι αλλά το πρώτο μοντέλο δεν μας επηρεάζει πια όσο τα δύο δεύτερα. Αντί να ασχολούμαστε με το σήμερα, αναλωνόμαστε στο τι έγινε και πως παλιά στο Τέξας... Αν ενδιαφέρεσαι δες το νέο μου ποστ, θα σε ενδιαφέρει :)



    "
    Κλεινοντας,πιστευεω πως το zeitgeist επρεπε να αναφερει λιγο πολυ την κατασταση με την αγροτικη -φαρμακοβιομηχανια των ΗΠΑ γιατι παιζει και εκει τρελο σεντονι.(εκει να δεις rockfellers και τζιραρισμα).Ελπιζω να το εχουν ως θεμα στο 2ο zeit.
    "

    Το πρώτο έπιασε τα ΣΟΣ, το 2ο (αν και όταν βγει) θα δούμε τι θα πιάσει....:)

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ανώνυμος7/8/08 17:33

    Ωραίο το ντοκυμάντερ κ αναμενόμενο ότι το 1ο μέρος του θα έφερνε σχόλια κ αντιδράσεις.
    Νομίζω πως από όλα αυτά που διάβασα περί θρησκείας δεν έβγαλε κάπου,δηλαδή αν τελικά υπάρχει Θεός ή όχι δε το απέδειξε 100% κανείς.Και πιστεύω πως πάντα θα βρισκόμαστε σε αδιέξοδο πάνω σε αυτό το θέμα.
    Η γνώμη μου έιναι πως είναι καλό να έχεις πίστη κάπου,όπως καλό είναι να έχεις αξίες και συναίσθημα.Δε μπορούμε να τα εξηγήσουμε ΟΛΑ βάση επιστήμης και αιώνες να περάσουν δε θα μπορέσουμε ποτέ.
    Όσο για την ύπαρξη του Χριστού υπάρχει δεν υπάρχει,παραμύθι ή όχι σε αυτά που είπε μία λέξη ήταν όλος ο λόγος του:ΑΓΑΠΗ.
    Και πλέον όσα βιβλία όσα θέματα όσα ντοκυμαντέρ περί θρησκείας και να δω πάντα μου χτυπάει μια λέξη σαν καμπανάκι:ΧΡΗΜΑ.
    Δεν πάω να απορρίψω τα λόγια κανενός,ο καθένας έχει τις απόψεις του και ελευθερία σκέψης.
    Αυτά ήθελα να πω! :)
    Καλά να περνάτε όλοι και ειρήνη στην ψυχή! :)


    Από κάποια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ανώνυμος8/8/08 02:18

    @Zaphod

    Λοιπον,μπορεις να googlαρεις το ονομα του μηχανικου Thane Heins και διπλα το ονομα της μηχανης Perepeteia (!).

    Επισης * http://www.thestar.com/article/300042

    * http://www.site.uottawa.ca/~rhabash/

    * http://www.thestar.com/article/3000414

    * http://youtube.com/watch?v=ogLeKT1Ly5E

    Zeitgeist 2 τον Οκτωμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. @ανώνυμος
    Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως "δεν υπάρχει Θεός" όπως και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως "δεν υπάρχουν νεράιδες".

    Το βάρος της απόδειξης έγκειται σε αυτόν που επικαλείται την ύπαρξη κάποιων πραγμάτων. Κανείς δεν έχει αποδείξει πως υπάρχει Θεός.
    Σε αδιέξοδο βρίσκονται όσοι "θέλουν" και πρέπει να αποδείξουν κάτι και δεν μπορούν :)

    Αλλά η ύπαρξη ή μη Θεού είναι άσχετη με το θέμα και την ταινία. Ο χριστιανικός Θεός δεν είναι ο μόνος και το ζήτημα της χάλκευσης της ιστορίας από τους εξουσιαστές πατάει πάνω στην γή και όχι στον ουρανό.

    "Δε μπορούμε να τα εξηγήσουμε ΟΛΑ βάση επιστήμης και αιώνες να περάσουν δε θα μπορέσουμε ποτέ."
    Πάντως so far έτσι λειτουργούμε. Μέχρι στιγμής η όποια πίστη δεν έχει αποδείξει τίποτε.

    Η "αγάπη" από μόνη της δεν λέει τίποτε. Οι "μάγισσες" καίγονταν από απεσταλμένους του Θεού που το έκαναν από "αγάπη" - και το πίστευαν κιόλας.

    Και συ πέρνα καλά!


    @oblivion
    !!!

    Ακόμα δυσπιστώ. Περιμένω νεότερες δημοσιεύσεις. Ομολογώ πως το όλο στόρι μου θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Αποτυχημένος εφευρέτης, που τον έχει παρατήσει η οικογένειά του, που έχει φύγει από το πανεπιστήμιο, που δεν έχει καταφέρει τίποτε εδώ και είκοσι χρόνια, ξαφνικά σκοντάφτει σε ένα θαύμα της φύσης...

    Να παραβιάζεται η ΑΔΕ δύσκολο, εδώ είναι μέχρις στιγμής αδύνατο να παραβιάζεται ο 2ος θερμοδυναμικός νόμος που κάνει στην μηχανική απόδοση εκπτώσεις σε σχέση με την ΑΔΕ.

    Αν τελικά το όλο σύστημα δουλεύει το πιο πιθανό είναι να βρήκε κάποια νέα πηγή ενέργειας (τώρα που, τρέχα γύρευε) παρά κάτι άλλο.

    Αναμένουμε με ενδιαφέρον το νέο zeit για νέα σφαξίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Ανώνυμος11/8/08 00:47

    "Ομολογώ πως το όλο στόρι μου θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας"

    Δεν εχει και τοση σημασια.

    "Ακόμα δυσπιστώ"

    Στην εποχη τους,αρκετοι ηταν αυτοι που δυσπιστουσαν για διαφορα επαναστατικα πραγματα.(ο ιδιος ανεφερες το παραδειγμα με το αεροπλανο πιο πανω)

    Εστω.αυτο που ακουσα εγω ειναι οτι αν οντως ισχυει,θα εχει πληθος εφαρμογων,οπως πχ,τα ηλεκτροκινητα θα μπορουν να επιταχυνουν ενω "φορτιζουν"

    ---
    Μπες στο site του zeitgeist να δεις το trailer του 2.

    Υ.Γ Εισαι φοιτητης ή καθηγητης?
    Στο λεω για να σου γραψω στο επομενο post λεπτομεριες σχετικα με το πως δουλευει η perepeteia,αν δεν εχεις δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ανώνυμος16/8/08 12:29

    Υπερβολικό ντοκυμαντερ με πολύ κακή έρευνα πανω στα θέματα που καλύπτει. Ενώ ξεκινάει καλά λέγοντας ότι ο χριστιανισμός είναι μια συρραφη προηγούμενων μύθων & θρησκειών, μετα στο 2ο & 3ο μέρος χάνεται η μπαλα.

    Συγκεκριμένα:

    Λεει οτι οι πυργοι έπεσαν με ρυθμό ελέυθερης πτώσης. Ο υπολογισμός στηριζεται στα δευτερόλεπτα που διαρκεί η πτωση και στο ύψος των πύργων. Το διάστημα όμως της πτώσης ΔΕΝ είναι ίσο με το ύψος των πύργων. Το πάνω μέρος των πύργων είναι αυτό που βρίσκεται σε πτώση και το διάστημα που διανύει μετριέται από το μέσο αυτού του κομματιού (το κέντρο βάρους του βασικά). Το τελικό σημείο πτωσης δεν είναι το έδαφος (ύψος 0) αλλά μερικά μέτρα πιο πάνω (το ύψος του μπαζόματος που δημιουργούν τα κομμάτια του καταρρέοντος πύργου). Η ανάλυση του ντοκυμαντερ είναι τουλάχιστον παιδική.

    Το επιχείρημα ότι οι χαλύβδινες κολώνες λιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτήν της φωτιάς είναι επίσης βλακώδες. Οι κολώνες καταρρέουν πολύ πριν λιώσουν γιατί ουσιαστικά "μαλακώνουν" από την υψηλή θερμοκρασία και χάνουν την "ακαμψία" τους.

    Στην θεωρία για το Περλ Χαρμπορ, το ντοκυμαντερ συναγωνιστηκε τα X-files. Η επίθεση ήταν τόσο αποτελεσματική, που οι ΗΠΑ μέχρι την ναυμαχία του Midway ήταν πίσω στον πόλεμο και δεν ήλεγχαν τον Ειρηνικό. Μετά την ναυμαχία ήρθαν για πρώτη φορά στα "ίσια" με τις δυνάμεις της Ιαπωνίας. Αν θέλεις αφορμή για πόλεμο, φτάνει ο "κώλος" της ωραίας Ελένης ή η βύθηση ενός πλοίου σου. Η πλήρης καταστροφή του στόλου σου είναι μια καλή αφορμή για να μπείς σε έναν πόλεμο στον οποίο ΔΕΝ μπορείς να πολεμήσεις (αφού δεν έχεις πια στόλο).

    Τέλος οι θεωρία ότι οι τράπεζες δημιουργούν πόλεμο για το κέρδος είναι αστέια και δέιχνει μηδενική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο βγάζουν λεφτά οι τράπεζες. Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Δανείζουν και στον πόλεμο και στην ειρήνη. Σε περίοδο ειρήνης δανείζουν περισσότερο γιατί η ανάπτυξη είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο πόλεμος παγώνει τις επενδύσεις και μειώνει την επιχειρηματικότητα (ρίξτε μια μικρη ματιά στους χρηματιστηριακους δείκτες όταν αρχίζει και η μικρότερη σύγρουση).

    Τα 400 Δισ $$ τον χρόνο που πληρώνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι για τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ, πάνε στις εταιρέιες κατασκευής όπλων, όχι στις τράπεζες.

    Ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ δεν γίνεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτο δεν σημαινει όμως ότι η ΣΙΑ έριξε τα αεροπλάνα στο WTC μετά από εντολή των τραπεζών. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ανώνυμος18/8/08 03:39

    Φιλτατε ανωνυμε

    Πραγματικα περιμενα με αγωνια αυτον που θα κατεριπτε το Zeitgeist.Προσωπικα το 2ο και 3ο μερος τα βρηκα τρομερα...τουλαχιστον στην φαση που ειμαι τωρα.Σε λιγο καιρο θα ειμαι πιστευω σε θεση να κρινω καλυτερα το μερος 2ο (θα παω Πολ.Μηχ.).Οσων αφορα το 3ο μερος...η συνοχη του σε συνδιασμο με το ολο συναισθημα που σου προκαλει ειναι ακαταμαχητα...αλλα περισσοτερο παθητικα τα δεχτηκα και πιστευω πως το πως λειτουργει το ολο συστημα της εξουσιας λιγο-πολυ σε τετοιες βασεις "παιζει".Παντως θα χαρω πολυ αν αποδειχθει οτι και το Zeitgeist ειναι ενα νεο κυμα πολιτικο-θρησκευτικης προπαγανδας.

    Στην τελικη...το τι παιζει "behind the curtains" δεν πιστευω να το μαθουμε ποτε μας.

    Κατι αλλο

    "Τα 400 Δισ $$ τον χρόνο που πληρώνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι για τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ, πάνε στις εταιρέιες κατασκευής όπλων, όχι στις τράπεζες."

    Τα οποια προερχονται απο την κεντρικη τραπεζα....

    "Αυτο δεν σημαινει όμως ότι η ΣΙΑ έριξε τα αεροπλάνα στο WTC μετά από εντολή των τραπεζών. Έλεος!"

    Δεν μπορεις να ξερεις τι παιζει...Παρα ταυτα ειναι ενα παρα πολυ πιθανο ενδεχομενο.

    Ελπιζω να συνεχισεις να γραφεις...θα αποκτησει πολυ ενδιαφερον η συζητηση.

    Καλος ορισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. @oblivion part1
    Θα περιμένω τα τεστ ή να τελειώσει το καλοκαίρι, ότι γίνει πρώτα :)


    @ανώνυμος
    Χμμμ

    Θα διαφωνήσω. Μια τράπεζα δεν είναι μόνο ένα ίδρυμα που δανείζει και δανείζεται. Έχει θυγατρικές ή συνεταιρους.

    Οι αξίες πέφτουν ή παγώνουν σε κατασταση πολέμου για να έχει το κράτος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα για να δανειστεί. Το ίδιο το νόμισμα υποβαθμίζεται.

    Ορθώς λέγει πχ το zeit πως τα λεφτά που κρατάμε στα χέρια μας πρακτικά δεν έχουν καμία αξία.
    Είναι προϊον συμφωνίας μεταξύ ημών πως ένα κομάτι χαρτί πχ ανταλλάσονται με ένα πακέτο τσιγάρα. Σε συνθήκες κρίσης η πίστη αυτή πέφτει και μένουν τα σταθερά ανταλλάξιμα είδη. Πολύτιμα μέταλλα και ενεργειακές πηγές.


    Περί λιωσίματος κτλ έχεις δίκιο. Μπορεί τα δομικά υλικά να καταρρεύσουν ανετότατα χωρίς να χρειαστεί να λιώσουν. Εδώ όμως έλιωσαν! Επίσης σε συνθήκες εργαστηρίου η θερμοκρασία και ο χρόνος έκθεσης που απαιτούνται για να πάθουν δομικές ζημιές αυτά τα υλικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγιναν τότε. Το πράγμα βρωμάει και με άνεση, απλά κανείς δεν ξέρει από που έγινε.

    Μπορώ να γράψω και άλλα γι αυτά που αναφέρεις αλλά ο καιρός δεν είναι κατάλληλος...ίσως το χειμώνα :)

    @oblivion part2
    Αμ είσαι και μικρός, γι αυτό και πείθεσαι εύκολα ! :Ρ

    Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ανώνυμος19/8/08 06:17

    @Zaphod

    Δεν πειθομαι ευκολα...απλα το δευτερο μερος οπως και το τριτο ειναι θεμα συνωμοσιολογικο...
    Τετοια θεματα τα τρωμε τωρα πολλα χρονια και επειδη "τιποτα" δεν κραταει για παντα κρατω και μια πισινη.Ξερεις γιατι στο λεω?Ενα τεραστιο ποσοστο βρετανων πιστευει οτι στην επιθεση στο WTC απο πισω ειναι η CIA.Και συλλογιζομαι...πως γινεται ρε τα βρετανακια να ξερουν τι παιζει την ιδια ωρα που αυτοι δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους Αμερικανους...τους βλεπω καθε μερα στα Μαλια...Δεν παιζει να υπαρχει πιο χειραγωγημενος λαος απο αυτους....ειναι ζωα ρε..γιαυτο δεν μπορω να πιστεψω πως αυτοι αλλα και εμεις πειραμε πρεφα το παιγνιδι της CIA.Δεν πρεπει να λεγεται τοτε Central Inteligence Agency αλλα For the Di** Inteligence Agency...ΕΛΕΟΣ

    Κρατα αυτο που λεει και το Zeitgeist,δηλαδη οταν αρχισεις να νιωθεις ελευθερος και οτι ξερεις τι παιζει,τοτε ειναι που δεν προκειται να απελευθερωθεις ποτε...

    Και να τονισω και κατι...απο ολο το zeitgeist...δεν σου εκανε εντυπωση η αναφορα στο Jekyll Island?Αν ηταν τοσο μυστικη η συναντηση αυτη πως στο διαολο την εμαθε αυτος?

    Εν κατακλειδι

    Α) πιστευω πως το τι παιζει με την 9/11 ειναι πιο περδεμα απο΄τι λεει το zeitgeist και πια ηταν τα οφελη και οι λογοι που εγιναν δεν θα τα μαθουμε ποτε και απο κανενα zeitgeist.
    B)Τοτε ναι κυριαρχουσαν οι Rockfellers ο Morgan και 5-6 αλλοι αλλα τωρα τα πραγματα εχουν αλλαξει.Αλλοι λενε οτι η Αμερικα ειναι στα αζητητα καθως Αραβικα και Κινεζικα συμφεροντα διαχειριζονται τον επιχειρηματικο κοσμο της,οτι το Αμερικα δεν πιανει μια πλεον μπροστα στο διδυμο Ρωσσια-Κινα κλπ.

    Μπαχαλο...

    Σε ευχαριστω παντως για τις ευχες:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ανώνυμος1/9/08 19:37

    Όταν είδα το ντοκυμαντέρ έμεινα σοκαρισμένος.Η έρευνα που εχει κάνει ο Peter Joseph είναι αξιοθαύμαστη, τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε πείθουν πως δε προκείται για απλές συμπτώσεις ή θεωρίες συνομωσίας.Αυτό όμως που με προβλημάτισε περισσότερο είναι η επαλήθευση της προφητείας στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.Τα εμφυτευμένα τσιπ ταιριάζουν απόλυτα στο "χάραγμα" που προμηνύει το βιβλίο.Το πρόβλημα είναι πως αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το πρώτο μέρος.Ο σκοπός άλλωστε του ντοκυμαντέρ δεν στοχεύει στην ενίσχυση της χριστιανικής πίστης εφόσον καταλύει τον μύθο των θρησκειών.Επομένως ποιά μπορεί να είναι μια λογική εξήγηση; Προσωπικά πιστεύω πως μια ενίσχυση της χριστιανικής πίστης ως αποτέλεσμα των επαληθευμένων προφητειών είναι αυτό ακριβώς που θέλει η ελιτ.Σκοπός είναι οι αμέτρητοι πιστοί απλώς να δεχτούν παθητικά τα όσα πρόκειται να συμβούν καθώς αυτό είναι το "θέλημα του Θεού".Αποδυναμωμένοι δε θα φέρουν καμιά αντίσταση, ελπίζοντας μόνο στην επέμβαση μιας ανώτερης δύναμης ,ενός θεού.Μιας δύναμης που εξαντλεί την δική τους δύναμη κι που σκόπιμα εφευρέθηκε κι χρησιμοποιήθηκε.Τελικά η δήθεν επικράτηση του καλού έναντι του κακού είναι παραπλανητική εφόσον τα ίδια πρόσωπα κρύβονται πίσω απ'όλα αυτά θέλοντας να παρουσιαστούν ως θεοί-σωτήρες.Το ίδιο το βιβλίο της Αποκάλυψης εγείρει ένα σωρό ερωτήματα καθώς αμφισβητείται αν ο Ιωάννης ο ευαγγελιστής ήταν ο συγγραφέας του.Καταλαβαίνεται λοιπόν το μέγεθος της ζημιάς όταν μια ανθρωπότητα στηρίζει τις ελπίδες της σε έναν Θεό...άσχετα αν υπάρχει ή όχι.Κι τελειώνω με μια φράση διαφορετικά ηπωμένη."Είναι πιο εύκολο να περάσει καμήλα απο άκρη βελόνας παρά ένας χριστιανός να μπεί στο βασίλειο της λογικής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ανώνυμος10/9/08 22:14

    Απάντηση στα λάθη του Zeitgeist:

    http://oode.wordpress.com/2008/09/03/zeitgeist/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. @oblivion
    Το λάθος λογικής που κάνεις είναι να νομίζεις πως τους νοιάζει έστω και στο ελάχιστο :)

    @scptic
    "Προσωπικά πιστεύω πως μια ενίσχυση της χριστιανικής πίστης ως αποτέλεσμα των επαληθευμένων προφητειών είναι αυτό ακριβώς που θέλει η ελιτ."
    Μαζί με την υπόλοιπη ανάπτυξη είναι απλά πανέξυπνο! Σωστός!!



    @anti-zeitgeist
    To video που παραθέτεις είναι και αυτό με την σειρά του γεμάτο λαθάκια (αν και μερικά από αυτά που λέει ψιλοστέκουν) .
    Σου λέω στα γρήγορα:

    α) born of a virgin δεν σημαίνει πως η μάνα του ήταν παρθένα μετά την γέννα αλλά πριν την *μπιπ* κάποιος! Η παράδοση της αειπαρθενίας κτλ κτλ της Μαρίας είναι πολύ μεταγενέστερη. Τώρα αν ο κατασκευαστής του video δεν το πιάνει αυτό....

    β) όπως και το miracle birth δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη πως έγινε όπως με την Μαρία (χαίρε κεχαριτωμένη κτλ) αλλά πως η γέννηση κάποιου ήταν παράδοξη (ο Διόνυσος πχ γεννήθηκε, αν θυμάμαι καλά από την.....γάμπα του Δία), ή απλούστατα πως κάποιος ...ήταν γιος Θεου.

    γ)Από μερικούς γιορταζόταν ο Διόνυσος ως σωτήρας, αναστημένος κτλ κτλ στα Ελευσίνια (δεν πολυθυμάμαι), έκανε θαύματα (πχ νερό σε κρασί) και άλλα πολλά. Οι αναφορές στον Διόνυσο ήταν λανθασμένες. Βάκχος=Διόνυσος. Κάποιες (λίγες) συσχετίσεις υπάρχουν και εδώ. Oι Ορφικοί λάτρευαν τον Διόνυσο/Βάκχο/Ίακχο/Ζάγρο. Στην ουσία είναι η ίδια πάνω κάτω θεότητα με παραλλαγές. Στα σχόλια του video στο youtube μπορείς να διαβάσεις το εξής (σωστό και) χαριτωμένο: "another legend says that dionisos is the son of zeus (god)...born from zeus "tie" and rised by Atamas and Ino , he was killed by titans and but he has ressurected..."

    δ) Το reborn με το ressurected δεν έχουν και μεγάλη διαφορά. Και τα δύο συμβολίζουν τον αέναο κύκλο της φύσης. Το πως συμβόλιζε κάθε λαός τον κύκλο της φύσης είναι ψιλά γράμματα.

    ε) Ορθώς στο video αναφέρεται πως η γέννηση του Ιησού την 25η Δεκ. είναι αποτέλεσμα παράδοσης και όχι κατ' ανάγκη ρεαλιστικό γεγονός, και μια καλή εξήγηση του γιατί την δίνει το zeitgeist

    στ)Mithra. Ορίστε τι γράφει η ελληνική wikipedia:
    "# ↑ Η εγκυκλοπαίδεια Microsoft Encarta Premium 2006, στο λήμμα «Μιθραϊσμός», αναφέρει: «Ο μιθραϊσμός έμοιαζε με τον χριστιανισμό σε πολλές πτυχές, για παράδειγμα, στα ιδανικά της ταπεινότητας και της αδελφικής αγάπης, στο βάφτισμα, στο τελετουργικό της κοινωνίας, στη χρήση άγιου νερού, τη λατρεία των ποιμένων που ήταν παρόντες στη γέννηση του Μίθρα, την υιοθέτηση της Κυριακής και της 25ης Δεκεμβρίου (ημέρας γενεθλίων του Μίθρα) ως άγιων ημερών, και στα δόγματα της αθανασίας της ψυχής, της τελικής κρίσης και της ανάστασης. Ο μιθραϊσμός διέφερε από τον χριστιανισμό καθώς απέκλειε τις γυναίκες από τις τελετές του και ήταν πρόθυμος να συμβιβαστεί με τον πολυθεϊσμό. Οι ομοιότητες, όμως, κατέστησαν δυνατή την εύκολη μεταστροφή των οπαδών του στη χριστιανική πίστη». Βλέπε επίσης Christianity, Astrology And Myth, του Wright L.M., Oak Hill Free Press, 2002, ISBN: 0951879618."

    ζ) Και μόνο το γεγονός πως ο Βαάλ αναφέρεται στο βίντεο ως demon God, φτάνει για να μας μετρήσει την αξιοπιστία του :)

    η) Ιχθύς. Η "απόδειξη" με τα αρχικά είναι σκέτη κοτσανολογία. Από οποιαδήποτε λέξη μπορεί να φτιαχτεί ένα αρκτικόλεξο, αυτό δεν σημαίνει όμως κατ' ανάγκη πως έτσι ξεκίνησε η χρήση της λέξης αυτής! Τα ευαγγελικά κείμενα γράφτηκαν τον 1ο-2ο αι. μχ ενώ η χρήση της λέξης ΙΧΘΥΣ ως αρκτικόλεξο είναι σαφώς μεταγενέστερη

    θ) Τα ευαγγέλια έφτασαν σε μας στα ελληνικά - σωστό. Η αρχική μορφή τους όμως πρέπει να ήταν τα εβραϊκα, γι αυτό και πολλές λέξεις είναι μεταφρασμένες λάθος. Έτσι και αλλιώς οι σύγχρονοι του Ιησού (μαθητές κτλ) ήταν όλοι Εβραίοι. Εκτός και αν νομίζετε πως ο Χριστός ήταν ΈΛληνας :Ρ

    ι) Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλο το κείμενο του Justin Martin βοηθά την επιχειρηματολογία.... Το συμπέρασμα είναι λάθος. Αναφέρονται πολλοί που πέθαναν και ξανάζησαν (aka αναστήθηκαν) και αποθεώθηκαν, και λέει ο Martin πως πάνω κάτω τα ίδια λένε και αυτοί. (Και καθηζόμενος δεξιών του πατρός κτλ κτλ). Προσοχή δε στο τελικό ξεκουδουνο συμπερασμα!
    :And why should we speak of religions imitating each other and not of a common truth? Till those days they were just theories. With the coming of Christ they became reality!!
    Τρομακτική ανάλυση διανοητικού επιπέδου παντόφλας.


    Αυτό που έχω να πω γενικά είναι πως το βίντεο είναι φτιαγμένο για να πείσει όσους θέλουν να πειστούν. Βρίσκει διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν (δηλ τα αργύρια δεν είναι ίδια με τα φορτώματα ασήμι, λες και έπρεπε να είναι) και αγνοεί παραδόσεις διαδεδομένες. Όποτε το βολεύει παίρνει την κυριολεξία και επίσης όποτε το βολεύει την μεταφορά. Λάθη στο zeitgeist υπάρχουν (αλίμονο!) αλλά δεν είναι τόσο κραυγαλέα όσο νομίζετε. Επίσης υπενθυμίζω πως οι αρχαίοι θεοί δεν είχαν ιερά βιβλία και βιογραφίες και ο κάθε λαός έγραφε το μακρύ του και το κοντό του. Δεν υπάρχει μία ιστορία για το Μίθρα, τον Διόνυσο κτλ. Στο ρεζουμε του πρώτου μέρους που μιλάει για την εξουσία κτλ της εκκλησίας, για το Μεσαίωνα κτλ δεν είδα και πολύ παρατήρηση.

    Στις αναφορές (μάλλον...στις μή αναφορές) Ρωμαίων ιστορικών για το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού και πάλι δεν είδα τπτ, μιας και εκεί τα ντοκουμέντα υπάρχουν, είναι καλογραμμένα και όλα μια χαρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Ανώνυμος25/9/08 22:35

    Διαβάζοντας τα σχόλια, παρατήρησα πως περισσότερο γίνεται κουβέντα για το 1ο μέρος.Άλλωστε μετά την αποκάλυψη του σχεδίου της τραπεζικής ελίτ για παγκόσμιο έλεγχο, την υποδούλωση της ανθρωπότητας, κάποιος θα αναρωτηθεί:"Κι δεν υπάρχει Θεός να μας σώσει;".Αυτή η φοβία ίσως πυροδότει την ανάγκη των πιστών να αντεπιτεθούν.Κι είναι ανάγκη επειδή είναι ανάγκη να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο.Πάντως ο σκοπός του 1ο μέρους χρησιμεύει σαν παράδειγμα της ανθρώπινης επιπολαιότητας να δέχεται άκριτα ότι της πλασάρουν χωρίς να ερευνά σε βάθος με ψυχραιμία κι λογική συνέπεια τα όσα στοιχεία.Το αν υπάρχει Θεός ή όχι είναι άλλο θέμα.Επομένως κι γω αντί να παραθέσω μια αθεϊιστική επιχειρηματολογία, θα εστιάσω περισσότερο στο υπόλοιπο κομμάτι στο οποίο προφανώς δε χωράνε κι πολλές αντιλογίες (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω).Η επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ,η άνοδος του πετρελαίου,ο επικείμενος κατήφορος της αμερικανικής οικονομίας,οι σχετικές ψύχραιμες δηλώσεις του προέδρου Μπους δείχνουν πως πρόκειται για κάτι παραπάνω απο συγκυρίες.Η περιόδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα περιόδος ραγδαίων εξελίξεων.Κι το μόνο που θα πρέπει να μας τρομάζει είναι το εάν όλα αυτά είναι εσκεμμένα. Το πως η κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας είναι άλλη μια ελεγχόμενη κατεδάφιση σαν αυτής της 911.Είχα συζητήσει κι ακούσει από οικονομολόγους πως οι οικονομικές κρίσεις είναι αδύνατο να προβλεφθούν, πόσο μάλλον να προκληθούν προσθέτω εγώ.Ή μήπως πρόκειται πάλι για έναν μύθο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. @sceptic

    Και αυτό και το προηγούμενο σχόλιο σου μου άρεσε πολύ.

    Στο δια ταύτα:

    "παρατήρησα πως περισσότερο γίνεται κουβέντα για το 1ο μέρος"

    Έχεις απόλυτο δίκιο και έχω λυσσάξει να το γράφω πιο πάνω!

    "είναι ανάγκη επειδή είναι ανάγκη να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο"
    ....όχι κατ' ανάγκη!

    "πως οι οικονομικές κρίσεις είναι αδύνατο να προβλεφθούν"
    Σωστό είναι, διότι το σύστημα δουλεύει χαοτικά,για κάποιον ο οποίος παρατηρεί. Για κάποιον ο οποίος διαχειρίζεται είναι αρκετά εύκολο. Υπενθυμίζω τις κερδοσκοπιες του Soros σε βάρος της αγγλικής λίρας που έχουν γράψει ιστορία.

    Στα λοιπά συμφωνούμε και όντως είναι εποχή εξελίξεων. Αν σκεφτείς πόσο έχει αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό εδώ και 20 χρόνια είναι να σου φεύγει το καφάσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ανώνυμος26/9/08 23:19

    Εχει δικιο ο Zaphod.Το οικονομικο συστημα οντως "δουλευει" χαοτικα για καποιον που ειναι παρατηρητης.Ως διαχειριστης ομως το πραγμα αλλαζει.Και εμενα να πω την αληθεια με σοκαρε περισσοτερο το 3ο μερος απ΄οτι το 2ο και 1ο μαζι :P.Και μαλιστα το συζητησα το θεμα σχετικα με το κραχ του 1929 με τον ξαδερφο μου (οικονομολογος με MSc) και δεν ακουσα αυτα που περιμενα.Εβγαζαν μια αλφα λογικη και αυτα βεβαια.

    Τωρα για οσα εγιναν προσφατα στην Αμερικη με την Lehman,την AIG και την εξαγορα της Merill απο την Bank of America δεν πιστευω πως το Zeitgeist 2 θα εχει ετιμο υλικο για αυτα.Μακαρι βεβαια αλλιως παμε σε 3.

    By the way 3/10 το Zeitgeist 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. To νο 2 βγήκε, και υπάρχει στο google videos. To έβαλα και σε ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ανώνυμος5/10/08 15:38

    Ελληνικοί υπότιτλοι δεν υπάρχουν ακόμα για το Addendum?

    Υ.Γ:Προτείνω κι το ντοκυμαντερ "What the bleep do we know? Down the rabbit hole".Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως η σύγχρονη κβαντική θεωρία έρχεται σε σύγκρουση με τις δοξασίες των θρησκειών όσον αφορά μεταφυσικά φαινόμενα.Το τείχος ανάμεσα σε επιστήμη κι θρησκεία γκρεμίζεται δίνοντας νέες διαστάσεις στις έννοιες πραγματικότητα,συνείδηση,ελεύθερη βούληση,πνεύμα αποκαλύπτοντας ποσο λανθασμένη είναι η αντίληψη που έχομε για τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. @sceptic

    Το είδα το δικό σου, πολύ ενδιαφέρον όντως.

    Αλλα: φανερά κάποια συμπεράσματα είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά, χωρίς καμία παρουσιαζόμενη απόδειξη. Το είδα χωρίς υπότιτλους και μπορεί να έχασα κάτι, αλλά κάποια πράγματα δεν με άρεσαν (όπως πχ το "ευτυχισμένο" νερό και πως το σχήμα της "ευτυχίας" του είναι κάτι που αρέσει στο μάτι μας.

    Η όλη προσπάθεια όμως εξηγησης της πνευματικότητας βάσει φυσικής, ψυχολογίας και βιολογίας είναι αξιέπαινη και είναι μια καλή αρχή. Σε πολλά συμβαδίζει με αυτά που ήδη ξέρουμε ως (επιστημονικά) δεδομένα(ειδικά στα ψυχοσωματικά, στα "γούστα" και στο ζήτημα "ψυχή"), σε άλλα πατάει σε νέες περιοχές και θα πρεπει να το ψάξουμε λίγο πριν μπούμε αλαλάζοντας.


    Σε γενικές γραμμές όμως παραμένει πολύ ενδιαφέρον και βλεπεται και εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ανώνυμος10/10/08 01:59

    Όπου νάνε κλείνει χρόνο το Post:PP

    Γράφω zeitgeist στο google και μου βγάζει πρώτα το post και μετά το official site:D

    Άντε πάλι Zaphod,η καλύτερη διαφήμιση!!:P

    Όσο για το doc,θα κάτσω να το δω όταν βρω χρόνο γιατί είμαι πολύ πιεσμένος αυτές τις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ακόμα και τώρα μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας του blog ανήκει σε αυτό το ποστ! Νμζ πως είναι καλό που υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον. Κάποιες πράγματα πρέπει να τα δουν όσοι γντ περισσότερο είτε διαφωνούν είτε συμφωνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ανώνυμος10/10/08 17:57

    Και εγώ σε αυτό το τσουβάλι μπαίνω:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ανώνυμος13/10/08 11:27

    Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί το γεγονός πως η οικονομική κρισή που τόσο έντονα πλασάρουν τα ΜΜΕ έχει αρχίσει να παίρνει τρομοκρατικές διαστάσεις, τελικά ίσως είναι ένα παγκόσμιο μέσο τρομοκρατίας.Σε κάνει να απορείς όμως: "Κι που είναι οι επιπτώσεις της κρίσης; Ακόμα να επηρεάσει την Ελλάδα;".
    Έστω πως ζήσουμε όντως μια κρίση, ποια θα είναι τα μέτρα για ανάκαμψη;Μάλλον βαριά φορολογία, αύξηση ωραρίου εργασίας, φειδωλές δαπάνες κι άλλες συντηρητικές πολιτικές στο βωμό πάντα της οικονομικής σταθερότητας.Επομένως καθιστά τους πολίτες παθητικούς δέκτες χωρίς θέληση για αντίδραση. Διαφορετιά μας περιμένει μας περιμένει το φάντασμα του κραχ στην γωνία, ευτυχώς βεβαία που υπάρχουν κι οι "πεφωτισμένοι" να μας το δείχνουν.Πρέπει να αρχίσουμε να σκίζουμε γαλόνια. Αυτοί μας φέρνουν στα προθύρα οικονομικών κρίσεων, ας εξαίρεσουμε βέβαια την περίπτωση του σεναρίου που θέλει να τις προκαλούν κιόλας, να αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους."Δε ξέρω τι πρέπει να κάνουμε...το μόνο που ξέρω ειναι οτι πρέπει να εξαγριωθούμε".Αυτό το σημείο στο ντοκυμαντέρ τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ανώνυμος29/10/08 14:22

    Ως απάντηση σε κάποια σχόλια, αναφέρω τις διευθύνσεις με μέλετες που αποδεικνύουν το λάθος του 1ου μέρους του Zeitgeist:

    http://www.tektonics.org/copycat/osy.html (ΟΣΙΡΙΣ-ΩΡΟΣ)

    http://www.tektonics.org/copycat/mithra.html (Μιθρας)

    http://www.tektonics.org/copycat/attis.html (Αττις - Κυβέλη)

    http://www.tektonics.org/copycat/fishsymbol.html (για το Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. )

    http://www.tektonics.org/copycat/sargon.html (Σαργκόν και Μωυσής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Ανώνυμος6/11/08 20:39

    i must say one thing:
    this film have helped the Americans think. Greeks are not far behind.
    we should start thinking as well.
    today in Greece there is no filotimo only oxadelfismos...everything goes like shit. if you really have hope for a better future that is because of your blindness.Awake!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ανώνυμος18/11/08 23:57

    http://thezeitgeistmovement.com/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ανώνυμος19/11/08 00:05

    Yparxei tropos na pame brosta , oxi san ethnos , oxi san kratos , alla san eidos , oxi sthn via , ston ratsismo , oxi stis koinonikes takseis kai kyrios oxi sthn sklavia xoris alysides .

    Meta kai to zeitgeist addendum , to epomeno vhma . Isos yparxei mellon gia thn anthropothta , ego to pistevo kai tha voithiso oso boro

    http://thezeitgeistmovement.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Εχω δει το βιντεάκι πολλές φορές και ακόμα έχω απορίες για το 3ο μέρος :P Πάντως σίγουρα έχει κάποια σημεία που δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα, τουλάχιστον σε μένα, όπως ο Διόνισος πού ακριβώς γράφτηκε ότι είχε 12 μαθητές, σταυρώθηκε και αναστήθηκε σε 3 μέρες;; Κατά τα άλλα είναι η καλύτερη προσπάθεια που έχω δει (ίσως και η μοναδική:P) για να βάλει όλους εμάς να σκεφτούμε κάποια πράγματα που μας τα "δινουν" έτοιμα και τα δεχόμαστε σαν να μην έχουμε πραγματικά δική μας κρίση. Μπράβο στους δημιουργούς και σε όλους όσους το προωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Εχω δει το βιντεάκι πολλές φορές και ακόμα έχω απορίες για το 3ο μέρος :P Πάντως σίγουρα έχει κάποια σημεία που δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα, τουλάχιστον σε μένα, όπως ο Διόνισος πού ακριβώς γράφτηκε ότι είχε 12 μαθητές, σταυρώθηκε και αναστήθηκε σε 3 μέρες;; Κατά τα άλλα είναι η καλύτερη προσπάθεια που έχω δει (ίσως και η μοναδική:P) για να βάλει όλους εμάς να σκεφτούμε κάποια πράγματα που μας τα "δινουν" έτοιμα και τα δεχόμαστε σαν να μην έχουμε πραγματικά δική μας κρίση. Μπράβο στους δημιουργούς και σε όλους όσους το προωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Δεν είμαι εναντίον κάθε θεωρίας συνωμοσίας, αλλά είμαι εναντίον της ευκολίας με την οποία μερικοί υιοθετούν την θεωρία συνωμοσίας που τούς βολεύει.

    Σε ερωτώ λοιπόν Χ (οποιεδήποτε) έξυπνε Έλληνα, που τό κατάπιες το Zeitgeist αμάσητο:

    Πρώτον. Κοροϊδεύεις τον Λιακόπουλο. Και καλά κάνεις. Το Zeitgeist τότε γιατί το καταπίνεις αμάσητο; Τα ίδια δεν λένε με τον Λιακόπουλο; Τα ίδια (ειδικά για τράπεζες και 11/9), με ενδεχομένως διαφορά μόνο στις θρησκευτικές αντιλήψεις (που και εκεί επίσης αμφότεροι για συνωμοσία ομιλουν, απλώς τήν αποδίδουν αλλού). Μήπως το Zeitgeist λέει λιγότερο τρομακτικά ή εξωφρενικά ή ανατρεπτικά πράγματα; Ή μήπως, απλώς, συμφωνεί περισσότερο με τις δικές σου πεποιθήσεις, και έτσι τό αποδέχεσαι;

    Δεύτερον. Εσύ που είσαι τόσο έξυπνος, και δεν σέ πιάνουν κορόιδο, και ξέρεις εσύ τι παιχνίδι παίζουν οι άθλιοι συνωμότες, εσύ λοιπόν που τόσο εύκολα πείστηκες ότι όλα είναι μια συνωμοσία, πώς και δεν αναρωτήθηκες μήπως το ίδιο το Zeitgeist είναι συνωμοσία; Από ποιά ξένα κέντρα άραγε και με ποιούς σκοπούς;

    Να τρελαίνεσαι δηλαδή. Όχι, οι ιστορικοί, οι θρησκειολόγοι, οι οικονομολόγοι, λένε ανοησίες ή ειναι συνωμότες, αλλά το DVD κάποιων ανωνύμων αποκαλύπτει την... αλήθεια!

    Τρίτον. Έκανες ένα απλό ψάξιμο στο Διαδίκτυο να βρεις τι απαντήσεις έχουν δοθεί από ειδικούς επιστήμονες; Διότι έχουν δοθεί απαντήσεις, σε πολλά από αυτά τα ζητήματα.

    Αυτά, κατ' αρχήν. Δεν μπαίνω ούτε στα συγκεκριμένα ζητήματα που θίγει το ντοκυμανταίρ, ούτε σε ορισμένες σοβαρές διαφωνίες φιλοσοφικής φύσεως (π.χ. τι σημαίνει θρησκευτική παράδοση, πώς αλληλοεπηρεάζοται και εξελίσσονται οι πολτισμοί (δεν υπάρχει μεγαλύτερη στενομυαλιά και ανοησία από το να θεωρεί κάποιος τα κοινά στοιχεία των πολιτισμών ως κάτι παράξενο, ως κάτι κακό, ή ως προϊόν «κλοπής» - ενώ είναι το πλέον φυσικό, καλό, και φυσικά σε τίποτε δεν κάνει λιγότερο έγκυρο κάτι, αντιθέτως αποδεικνύει ότι μιλούμε για κάτι που είναι σύμφυτο με τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ανθρώπινη φύση· εγώ θα θεωρούσα αρνητικό για μια κοσμοθεωρία, βιοαντίληψη και παράδοση ενός λαού (αυτό είναι η θρησκεία) το να ΜΗΝ έχει, όχι το να έχει κοινά στοιχεία με την ιστορία και τον πολιτισμό· το να είναι εντελώς ξεκάρφωτη θα σήμαινε ότι είναι κατασκευασμένη και ψεύτικη· σημειωτέον δε ότι αυτό τό αυτονόητο τό αποδέχονται και οι χριστιανοί από δογματικής πλευράς και τό ονομάζουν «σπερματικό λόγο» της αληθείας, προ και εκτός χριστιανικού κόσμου), αλλά και άλλα, και για τα δύο άλλα μέρη) που έχω για την ερμηνεία των γεγονότων που κάνει (και όπου τα γεγονότα είναι πραγματικά). Εν τούτοις, ναι, είναι ενδιαφέρον, και μπορεί να αποτελέση έναυσμα για ψάξιμο. Για ψάξιμο, επαναλαμβάνω. Όχι για να νομίση κανείς ότι είδε το φως το αληθινό...

    Τέλος, μέ λυπεί η τάση πολλών να ευτελίζουν κάθε θέμα, και μάλιστα κάθε εθνικό και ιστορικό θέμα, στο επίπεδο «εσείς οι συνωμότες εξουσιαστές χριστιανοί», «εσείς οι συνωμότες σατανικοί αντίχριστοι». Χαρακτηριστικό, και θλιβερό, είναι ότι εν Ελλάδι η συζήτηση περιορίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στο πρώτο μέρος (και πιο αδύνατο του DVD, αλλά και άσχετο στην πραγματικότητα με την Ελλάδα - πιο πολύ τους αμερικανούς φονταμενταλιστές προτεστάντες αφορά), όταν η ιστορία μας και η παράδοσή μας ως έθνους, όλων μας, περιλαμβάνει και την Ορθοδοξία, ενώ αυτό που κυρίως μάς αφορά από το DVD και επηρεάζει ή θα επηρεάση την ζωή όλων μας είναι το δεύτερο και κυρίως το τρίτο. Και όταν θα πραγματοποιούνται τα τελευταία και θα αφανίζεται κάθε πολιτιστική μας κληρονομιά και εθνική και προσωπικη (μαζί πάνε) ελευθερία, εμείς θα τρωγόμαστε για το αν θα λατρεύουμε τον Χριστό ή τον Διόνυσο (που και οι δυο δικοί μας είναι στο κάτω κάτω, και μοιάζουν, και αυτό είναι το πιο καλό και ωραίο) - και θα χάσουμε και τον έναν και τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. "εμείς θα τρωγόμαστε για το αν θα λατρεύουμε τον Χριστό ή τον Διόνυσο (που και οι δυο δικοί μας είναι στο κάτω κάτω, και μοιάζουν, και αυτό είναι το πιο καλό και ωραίο) - και θα χάσουμε και τον έναν και τον άλλον."

    Αγαπητέ Καλλίμαχε, με αφορμή αυτά σου τα λόγια και μετά την ανάγνωση σχεδόν όλων όσων προηγήθηκαν και αφότου έχω δει και τα 2 ντοκιμαντέρ της Zeitgeist.. θα ήθελα απλά να εκφράσω μια μικρή απορία. Χριστός η Διόνυσος είναι το δίλημμα; και οι δύο δικοί μας, είναι η λύση; Επίσης επειδή έχουμε χάσει λίγο τα μυαλά μας, από πότε ελληνισμός είναι συνυφασμένος με ορθόδοξο χριστιανισμό? "δεν υπάρχει ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, οι λέξεις αυτές δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους. Είναι σαν να ταυτίζουμε την ελευθερία με την έλλειψη της. Είναι προσόν όταν θυμόμαστε τον Ηράκλειτο, τον Θαλή, τον Δημόκριτο. Είναι μειονέκτημα όταν συλλογιζόμαστε τους πατέρες της Εκκλησίας, το Βυζάντιο και τις θαυματουργές εικόνες που ανθούν σε όλη την επικράτεια. Είναι προσόν όταν σκεφτόμαστε και όχι όταν ξεχνάμε να αμφιβάλλουμε, όχι όταν γονατίζουμε, αλλά όταν στεκόμαστε όρθιοι." Επειδή ως νέο-Έλληνας και δει χριστιανός δε πρόκειται ποτέ πραγματικά να ακούσει μια συγκρουόμενη άποψη με τη δικιά σου, κανε τη χάρη στον εαυτό σου και δε το "Zeitgeist", και αυτό είναι για όλους, ΠΛΈΟΝ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΉΞΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ, ΔΕΝ ΆΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΕΊΔΑ... ΑΠΛΆ ΌΠΩΣ ΟΡΊΖΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΚΎΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ, ΝΑ ΓΟΝΑΤΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΣΥΝΈΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΤΟΎΣ, Η ΑΦΈΛΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΈΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ ΣΟΥ.

    Εγώ προσωπικά, λίγα από όσα είδα με ξάφνιασαν. Πάντα πίστευα πως όταν ο άνθρωπος ανοίξει τα μάτια στη γνώση δε θα έχει ανάγκη καμία θρησκεία. Δεν είμαι υπέρ ούτε καν της εθνικότητας, χαίρομαι που είμαι Έλληνας, στεναχωριέμαι όταν ακούω να κατηγορούν τη χώρα μου εκεί έξω που ζω.. αλλά πιο πολύ λυπάμαι πως δεν αναγνωρίζω Έλληνες μέσα στα σύνορα της, και ας το λέει η ταυτότητα τους. Θα πρέπει να μάθετε, πως Έλληνας δεν είναι τυπολογικός χαρακτηρισμός του πληθυσμού, αλλά είναι τρόπος σκέψης. Αναρωτιέμαι και αμφισβητώ τα πάντα, και τους πάντες. (το μόνο ιερό είναι η ζωή, είτε του ανθρώπου είτε της φύσης.) Ζω ελεύθερος σε σώμα και νου. Δέχομαι τον καθένα, ασχέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ως κομμάτι της κοινωνίας μου.. δυστυχώς ζούμε ακόμα στο μεσαίωνα, γιατί μόνο εκεί μπορεί να ανθήσει μια τόσο αρρωστημένη κοινωνίας σαν της δικιά μας. Και στο τέλος, αν ποτέ πίστευα πως υπήρχε αυτός ο Θεός σας, με θράσος και βλαστήμια που θα σας σόκαρε τους ψευτό-ηθικούς θα φώναζα "ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΩΣ ΣΑΔΙΣΤΉΣ" πως αλλιώς να αποκαλέσω τον θάνατο 9 παιδιών ανά λεπτό από πείνα, αν όχι σαδισμό; μήπως θέλημα θεού;

    MY COUNTRY IS THE WORLD.....
    AND MY RELIGION IS TO DO GOOD.

    NO POLITIC, NO RELIGIONS, NO COUNTRIES, NO ARMIES, NO WARS, NO MONEY, NO CRIME, NO HUNGER.

    EDUCATION + SCIENCE + ART = FREEDOM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Που να δείτε και το Zeitgeist 2... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ανώνυμος3/2/09 21:04

    πάντως ότι αναφέρεται στα αστρολογικά θέματα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας... όσοι πάλι δεν μπορείτε να αποδεχθείτε έναν κόσμο χωρίς ψέμα να καείτε στην ανύπαρκτη κόλαση!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. RE PAIDIA AYTO POU ELEGAN PALIA ME TO TSIPAKI I EKLISIA OTI THA ERTHEI O SATANAS KAI OTI THA MAS BALEI ENA TSIPAKI KOLAEI???DILADI I ELLINIKI EKLISISIA EINAI ANTITHETI???EXO EPIREASTEI ASTA KOMATIA EIMAI ...SE TI KOSMO ZOUME..I ALITHEIA EINAI OTI BLEPO TIN ZOI MOU NA PERNA KAI EGO EIMAI TILETHEATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ανώνυμος25/2/09 15:57

    Υ.Γ:Προτείνω κι το ντοκυμαντερ "What the bleep do we know? Down the rabbit hole".Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως η σύγχρονη κβαντική θεωρία έρχεται σε σύγκρουση με τις δοξασίες των θρησκειών όσον αφορά μεταφυσικά φαινόμενα.Το τείχος ανάμεσα σε επιστήμη κι θρησκεία γκρεμίζεται δίνοντας νέες διαστάσεις στις έννοιες πραγματικότητα,συνείδηση,ελεύθερη βούληση,πνεύμα αποκαλύπτοντας ποσο λανθασμένη είναι η αντίληψη που έχομε για τον κόσμο.


    ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ZEITGEIST ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ...

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΣ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΕΔΩ)

    ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ VENUS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΙΜΕ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ...

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΤΗΤΑ ΘΑ "ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ...

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ;)

    ΠΡΟΣΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ανώνυμος4/3/09 21:10

    ZDAY για την Ελλάδα, στις 15 Μαρτίου 2009

    Δείτε το trailer : http://www.youtube.com/watch?v=VR4CYUnYgN


    DAIMON_LAKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Ανώνυμος20/3/09 17:01

    To geniko noima tou zeitgeist 1+2 einai oti oloi eimaste isoi, kai oloi exoume ta idia dikaiwmata. To pou tha genni8eis kai kata sunepeia ti eukairies tha sou dwthoun einai ka8ara 8ema tyxis. Afou mporoume na exoume oloi se afthononia ta panta, me ti xrisi texnologias, giati na min to kanoume? To mono empodio to kerdos... Ta sxolia epi tis epixeirimatologias, tou logou kai tou antilogou, einai pleonasmos an i apantisi stin proigoumeni erwtisi einai nai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ωραια τα λεει αλλα...
    Ειναι ενας ακομη Δουρειος Ιππος...
    Λεει πεντε αληθειες εντυπωσιακες κ περναει την παραπληροφορηση που θελει οπως ο Δουρειος Ιππος...
    Ριξτε μια ματια εδω αφου εισαστε ολοι openmind...
    http://www.youtube.com/watch?v=oFMY6fH7ylg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ανώνυμος21/3/12 18:37

    pou na deite kai to to ZEITGEIST III : MOVING FORWARD, alla kai to ZEITGEIST IV: BEYOND THE PALE pou etoimazetai... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Αδελφο.

    Θέλετε να γίνετε μέλος του Illuminati ως αδελφότητα που θα σας κάνει πλούσιους και διάσημους στον κόσμο και θα έχετε τη δύναμη να ελέγχετε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου. Είστε επιχειρηματίας ή γυναίκα, καλλιτέχνης, πολιτικός, μουσικός, μαθητής, θέλετε να είστε πλούσιοι, διάσημοι, ισχυροί στη ζωή, να γίνετε μέλος της λατρείας της αδελφότητας Illuminati σήμερα και να λάβετε άμεσα και πλούσια ποσά. 2 εκατομμύρια δολάρια σε μία εβδομάδα και ένα δωρεάν σπίτι. οπουδήποτε κι αν επιλέξετε να ζήσετε σε αυτόν τον κόσμο και λάβετε επίσης 20.000.000 $ το μήνα σε μισθό% 2026

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ILUMINATI.

    1. Ανταμοιβή $ 800.000 USD

    2. Ένα νέο Elegant Dream CAR αξίας 500.000 $ USD

    3. Το σπίτι των ονείρων σας που αγοράσατε στη χώρα που επιλέγετε

    4. Ένας μήνας διακοπών (πλήρως πληρωμένος) στον τουριστικό προορισμό των ονείρων σας.

    5. Ένα έτος πακέτου συνεργασίας γκολφ

    Θεραπεία 6.V.I.P σε όλα τα αεροδρόμια στον κόσμο 7. Μια συνολική αλλαγή στον τρόπο ζωής 8. Πρόσβαση στο Bohemian Grove

    9. Μηνιαία πληρωμή 99.000.000 US $ στον τραπεζικό λογαριασμό σας κάθε μήνα ως μέλος

    10. Ένας μήνας σηματοδότησε μια ημερομηνία με τους 5 καλύτερους παγκόσμιους ηγέτες και τις 5 καλύτερες διασημότητες στον κόσμο.

    Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε μαζί μας στο σατανικό σύμβολο της μεγάλης αδελφότητας των Illuminati, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email collonburr3@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir