Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

Δεν ξεχνώ

Update: Post παρόμοιο (και καλύτερο) από το παρόν αναρτήθηκε από τον polsemannen και στο ομαδικό blog oikosantoxis όπου και μπορείτε να μάθετε και τί έγινε με μια άλλη, επιτυχημένη petition αλλά μέχρι που φτάνουν οι απαιτήσεις από ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα


Απ' όταν έγινε η πρώτη διαδικτυακή διαδήλωση στην Ελλάδα πέρασε αρκετός καιρός. Σουσουρο έγινε, το θέμα έφτασε στην βουλή, τα inbox των βουλευτών και ευρωβουλευτών γέμισαν, αλλά θα ήταν απλό να νομίζει κανείς πως η γενικότερη παθογένεια του συστήματος μπορεί να γίνει καλά μόνο με διακηρύξεις ή με μια, συλλογική και τεράστια σε αριθμό έστω, αποστολή e-mail. Χρειάζεται συνεχόμενη πίεση και ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε να ζηταμε τα αυτονόητα και που ξέρετε, μπορεί και κάποτε να τα αποκτήσουμε!

Για όποιον ενδιαφέρεται η google mailing list:

http://groups.google.com/group/ygeia

λειτουργεί υποβοηθητικά στο blog http://amaliasday.blogspot.com, στο οποίο η προσπάθεια που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου συνεχίζεται. H Αμαλία μπορεί να πέθανε αλλά σήμερα, αύριο, κάποιος άλλος μπορεί να βρεθεί στην θέση της.

Όπως αναγράφουν και τα crawls κάτω από τον τίτλο του blog διενεργείται μια συλλογή υπογραφών η οποία και θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους Υπουργούς και Βουλευτές μας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Κομισσιόν. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι συμμετοχή! Όσο πιο πολλοί φωνάζουμε, τόσο και αυξάνεται η πιθανότητα να ακουστούμε τελικά.



Υ.Γ. Δεν τρέφω καμία μάταιη ελπίδα πως θα αλλάξει έτσι εύκολα μια σάπια νοοτροπία ετών, αυτό είναι σίγουρο. Απλά μερικές φορές δεν μπορείς να στέκεις αμίλητος. Όσοι είχαν προλάβει την Αμαλία ζωντανή είμαι σίγουρος πως με καταλαβαίνουν.

Υ.Γ.2 Αν ακούσω πάλι χαζομαρίτσες για υπόγειες σκοπιμότητες κτλ θα αρχίσω τα σοβαρά καντήλια. Δεν κατάλαβα δηλ. ποια σκοπιμότητα κρύβω όταν απαιτώ δραστικά μέτρα εναντίον του φαινομενου "φακελάκι, ασθενής-τσέπη, αδιαφορία"; Να θυμάστε πως νόμοι και κανόνες υπάρχουν. Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο, η τήρησή τους.

Υ.Γ.3 Το ξέρω πως παρασοβάρεψα τώρα τελευταία αλλά ανάγκα και οι πρόεδροι πείθονται!

24 σχόλια:

  1. Κι'ομως...οι περισσοτεροι ξεχασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέγραψα κι εγώ αν και δεν τρέφω αυταπάτες.

    Δεν υπάρχει λάθος στο σύστημα, το σύστημα είναι λάθος.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ έχουμε ξεχάσει άλλα κι άλλα... Η αλήθεια είναι μία: αν δεν μας χτυπήσει τη δική μας πόρτα κάτι, πάντα ξεχνάμε. Και μετα απλά ωρυόμαστε που οι άλλοι δεν έχουν κάνει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με hades

    δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από τέτοιες κινήσεις, ωστόσο δεν πιστεύω ότι έχουν δύναμη ή ότι ασκούν πίεση.

    Γιατί τι να το κάνω ρε zaphod αν 3000 άτομα υπογράψουν ένα mail και ψηφίσουν πάλι τα ίδια?!!
    η αντίδραση είναι στην κάλπη. Ούτε διαδηλώσεις ούτε καταλήψεις. Μόνο κάλπη.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν σου ζητήσουν φακελάκι για την μάνα σου, πες ΟΧΙ και άστην να περιμένει 6 μήνες για να χειρουργηθεί. Έτσι αλλάζεις κάτι.
    Με το να υπογράφεις αιτήσεις/ απαιτήσεις και να σκας το φακελάκι για την μάνα σου, δεν κάνεις τπτ.

    Αυτά και ελπίζω να είχες ένα ωραίο σαβ/κο.
    Sorry αν ήμουν επιθετική, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @πρεζαTV
    .. και όμως!

    @doctor
    Σαφώς. Δεν ξέρω όμως ποια είναι, αν θες, η πιο σωστή κίνηση. Ότι μπορούμε κάνουμε.

    @ hades
    Σωστός. Η νοοτροπία μας είναι που χρειάζεται αλλαγή. Ένα ένα τα βήματα.


    Παρόλα αυτά
    @stellini
    Συνεχίζουμε!

    @osela
    Καλώς όρισες!
    "Γιατί τι να το κάνω ρε zaphod αν 3000 άτομα υπογράψουν ένα mail και ψηφίσουν πάλι τα ίδια?!!"
    Συμφωνώ απολύτως. Αλλά μην νομίζεις πως η δυνατότητα παρέμβασης και επίδρασης που έχουμε αρχίζει και τελειώνει στην κάλπη.

    Δεν σε βρίσκω καθόλου επιθετική απλά δεν είμαι υπέρ της άποψης πως πρέπει να επεμβαίνουμε ΜΟΝΟ μια φορά κάθε 4 χρονια.


    Αν σε εκβιάσει κάποιος προσωπικά σε θέμα υγείας είσαι τρομερά ευάλωτος, γνωστό αυτό. Το ζήτημα είναι να φτάσει σε μια νοοτροπία ο κόσμος όπου ο γιατρός να τρέμει στην ιδέα να παρανομήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιό σου, ωστόσο, αντί να περιμένω ν' αποκτήσει ήθος και παιδεία ο κάθε γιατρός, εγώ πρέπει να πω όχι.
    Δεν γελιέμαι όμως. Κανένας μας δεν θα το πει. Ξέρεις γιατί? Γιατί όλοι μας έχουμε απωλέσει την εμπιστοσύνη στο κράτος, στους μηχανισμούς ελέγχου. Αλλιώς θα κάναμε καταγγελίες, θα νιώθαμε πιο δυνατοί.

    Η αντίδραση δεν αρχίζει και τελειώνει στην κάλπη, αλλά δεν ανέχομαι την ασυνέπεια. Άλλα στην κάλπη κι άλλα στην καθημερινότητά μας. Λες κι έτσι εξιλεωνόμαστε γι' αυτό που ψηφίζουμε.
    Ας φτάνουν (επιτέλους) τα λόγια μας μέχρι εκεί που φτάνουν οι πράξεις μας.
    Εξάλλου θεωρώ την κάλπη το πιο αποτελεσματικό μέσο δράσης.

    Πού είναι όλοι αυτοί που υπογράφουν τις αιτήσεις για οτιδήποτε στραβο? Αυτό με το κυνήγι, άλλη παρωδία. Να υπογράψεις μεγάλε, ναι, αλλά όταν πάει ο θειος σου να κυνηγήσει και σου φέρνει μπεκάτσες μην τις πάρεις να τις φας.
    Καταλαβαίνεις το νόημα, μην πλατειάζω. (και όχι πλατυάζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς ξεχάσαμε την Αμαλία απο την επόμενη μέρα ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα καλά, ποιός κρετίνος μίλησε για υπόγειες σκοπιμότητες? Και τί εννοούσε??? Εχει γίνει εντελώς πιλάφι το μυαλό τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικώς όλοι μας ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, έχει αρκετά βραχεία μνήμη.Κάτι που θα μας συγκλονίσει σήμερα αύριο θα το έχουμε πετάξει, για να ασχοληθούμε με το καινούριο και ούτε καθεξής.
    Αλήθεια, τι εννοούσε ο ποιητής με τις υπόγειες σκοπιμότητες ακριβώς!;;!!;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @osela

    Νμζω πως γενικά συμφωνούμε. Περί ανακολουθίας να τα πεις στους ανακόλουθους :-)

    Α, πολλοί μπορεί να μην έχουν το σθενος να αντισταθούν σε κάποια πράγματα από μόνοι τους. Εκεί η μαζικότητα βοηθάει, αλλά κακά τα ψέμματα η ευθύνη είναι πρώτα και πάντα ατομική. Η κοινωνία είναι φτιαγμένη από άτομα.

    @_st_

    Όχι όλοι....:-)

    @patsiouri

    Πίστεψε με δεν θέλεις να ξέρεις...

    @ellie

    Το ίδιο...

    Η εύκολη κατηγορία είναι πως (ανα)κινούμε το θέμα για να έχουμε αύξηση επισκεψιμότητας στα blog μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα φίλε.Έβαλα το θέμα ανάρτηση στο μπλογκ μου σήμερα.θα στείλω και υπογραφή.
    Είχα διαβάσει τυχαία το σάιτ της Αμαλίας και έπεσα απο τα σύννεφα.Μαζί με τα δάκρυα ξεχείλιζα απο οργή όταν διάβασα και τα σχόλια στην τελευταία ανάρτησή της.αντίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/11/07 11:09

    Δεν πιστεύω οτι έχει σχέση το τι ψηφίζουμε με το τι γίνεαι τα νοσοκομεία. Σίγουρα οι κυβερνήσεις "περιθάλπτουν" την κατάσταση αυτή, αλλά το πρόβλήμα ξεκινάει απο τους ανθρώπους.
    Έπρεπε όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τα φακελάκια να είχε παρέμβει το κράτος για να λήξει το φαινόμενο πριν καν γεννηθεί. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο μεγάλωνε σε σημείο που πλέον όποιος δεν παίρνει φακελάκι είναι μαλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μ'αρέσει που δε ξεχνάς πάντως. Επίσης μ'αρέσει να ζω και γω στο θαυμαστό, μαγικό και ψεύτικο κόσμο πιστεύοντας οτι όλα αυτά μπορούν ν'αλλάξουν. Η συλλογικότητα ίσως καταφέρει κάτι. Εύγε για την κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/11/07 12:58

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ.ΘΑ τα καταφέρουμε τελικά συντροφοι.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ CHAIRCENTAVRUS που την έχουν καλά κει πάνω και δεν τους αγγίζει τπτ.Θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα (που λέει και το τραγούδι)και θα τους φτάσουμε ώστε να τους πετάξουμε κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/11/07 13:10

    Υ.Γ. το μόνο που ξέρουν οι κυβερνώντες είναι να χαίρονται για την ΑΝΑΛΗΨΗ των μεσογειακών αγώνων το '13.Θου ΚΥΡΙΕ μην το ανοίξω και δεν τους ξεπλένει τπτ.Αντί να δίνουν λεφτα στην ΥΓΕΙΑ και στην ΠΑΙΔΕΙΑ μας βάζουν να πληρώνουμε τον κάθε @@%$@$2242#@$@#$@#$#@$#% που θα έρθει εδω για να πάρει μέρος στους αγώνες.Γιατί ως γνωστό οι Μεσογειακοί είναι οι πιο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ διοργάνωση και κανένας αθλητης δε θέλει να έρθει.Για να τους αναγκάσουμε λοιπόν θα τους πληρώσουμε όλα τα έξοδα!!!!!!!!!Χρεωμένοι λοιπόν θα βγούμε κι από πάνω Γ$^^%@#^$%%@##
    Sorry για το ξεσπασμα αλλά είμαι μεχρι εδω .... με τους μαλάκες που βγαίνουν και κοκορεύονται ότι τα κατάφεραν καλά να φέρουν πάλι ΘΕΑΜΑΤΑ για να μας ρίξουν πάλι σταχτη στα ματια, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!! ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/11/07 13:30

    @gromf
    Μα πως θα φάνε και αυτοί αν δεν κάνουν κανά έργο? Όταν πήραμε τους ολυμπιακούς προς στιγμή νόμιζα οτι είμουν ο μόνος που με χάλασε. Τελικά έκανα λάθος.... ήταν και άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @island
    Καλησπέρα και thanx!

    @pegasus
    Έχει και παραέχει στα δημόσια (τουλάχιστον) νοσοκομεία. Για την τήρηση των νόμων (και για τους ελέγχους), για τις παρανομίες, για τις προμήθειες, για το γεγονός πως πολλά νοσοκομεία υπολειτουργούν παραμένει ο εκάστοτε υπουργός υγείας πρώτος υπέυθυνος και μετά όλοι οι άλλοι.
    Δεν λέω το κλασικό γραφικό "πήρε φακελάκι ένας γιατρός, να παραιτηθεί ο υπουργός, να πέσει η κυβέρνηση" και άλλες αρλούμπες. Αυτό που θέλω όμως είναι η τήρηση των νόμων και η βελτίωση της επόπτευσης του συστήματος. Γιατί δηλ εγώ να πληρώνω τα πρόστιμα στην τροχαία πχ αν είμαι ο μοναδικός που το κάνει;

    @humma
    Δεν είναι δικιά μου κινηση πιο πολύ απ' ότι δικιά σου ή του καθενός. Η αρχή έγινε από ομάδα bloggers τον Ιούνιο και όποιος θέλει συνεχίζει όπως θέλει και για όσο θέλει :-)

    Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, αλλά η αλλαγή (που σαι ρε Αντρέα!) δεν έρχεται με λόγια και ευχες, χρειάζονται και πράξεις. Μία από αυτές (μικρή ισως) είναι και η παρούσα

    @gromf
    us usual συμφωνούμε!

    @patsiouri
    τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/11/07 14:27

    @Zaphod Έχεις δίκιο... άλλωστε αν έχουν ελέγχους και να θέλουν δεν θα μπορούν τόσο πολύ τουλάχιστον. Αλλά απο την άλλη δεν αρκούν μόνο οι έλεγχοι. Πρέπει και οι άνθρωποι κάποια στιγμή να αλλάξουν και να γίνουν.... άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @zaphod

    Ανακύκλωση θεμάτων για να έχετε επισκεψιμότητα στα blog:;;;!!!:;;! Ρε πάμε καλά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. είμαστε για κλάμματα. Μόνο αυτό. Αν νομίζεις οτι μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, είμαι διαθέσιμη. Καινούργια εδώ, αλλά για οποιαδήποτε βοήθεια στη διάδοση. Αν και το σύστημα είναι .. αστα να πανε.. δεν ξερω κρίμα! τι άλλο να πω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @pegasus

    Ουδεμία διαφωνία επί του θέματος

    @ellie

    Αυτά ακούσαμε (και άλλα) τον Ιούνιο. Τώρα απ ότι φντ κανείς δεν ασχολείται έτσι ή αλλιώς

    @roadartist
    Καλώς όρισες!
    Mια υπογραφούλα στο petition είναι καλή αρχή :-)
    Για λεπτομέρειες περί πιθανής περαιτέρω δράσεως κάνε μια βόλτα στο http://amaliasday.blogspot.com/

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α, και κανένα ποστάρισμα περί του θέματος με λινκ στο petition δεν θα έκανε κακό :-)

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir