Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

Ηθική και ψάλσιμο

Υπότιτλος: Φροντιστήριο πραγματικότητας
Υπότιτλος β': zeitgeist και τα μυαλά στο μίξερ

Intro: Ηθικοί είναι όσοι δεν τολμάνε να είναι ανήθικοι




Λίγη περιαυτολόγηση αρχικά. Ο γράφων είναι θετικός, θετικότατος υπερεπιστήμονας και παινεύεται πως του κόβει, και μαλιστα πολύ (επίσης είναι και ψώνιο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αν δεν σας αρέσω μην με διαβάζετε). Του αρέσουν τα συστήματα σκέψης τα οποία πρώτ' απ' όλα σέβονται τους κανόνες τους. Γι' αυτό και προτιμάω σαν θεό τον Δια πχ από τον Ιεχωβά. Ο Δίας σεβόταν τους δικούς του νόμους (πχ όταν του πήγαιναν κόντρα οι Μοίρες έκανε το μαλάκα με άνεση). Ο άλλος πάλι...Στήθι ήλιε και τα μυαλά στο μίξερ.
Μια σκέψη (σύστημα, νόμοι, κανόνες) πρέπει να έχει επίσης να έχει κυκλική επαλήθευση. Δεν πρέπει αν αλλάξεις πλευρά να αλλάζεις και νόμους ή ορισμούς επειδή έτσι σε βολεύει ενώ τα συστήματα αξιών πρέπει να είναι γενικώς ισότροπα. Όταν λέμε πχ όλα τα ζώα είναι ίσα, τότε είναι ίσα πάει και τελείωσε. Αν κάποια ζώα αναγνωρίζονται από το σύστημα ως πιο ίσα από τα άλλα τότε υπάρχει σφάλμα λογικής. Δεν μπορεί ένας φονίας να γίνεται πχ άγιος επειδή σκότωσε για "καλό σκοπό".


Θα μου πείτε, που κολλάνε όλα αυτά; Πουθενά πιθανότατα, αλλά κάνουν καλή εισαγωγή. Δείχνουν πως υπάρχουν δεδομένες παραλλαγές των συστημάτων αξιών ανάλογα με το αν μας συμφέρει ή όχι (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε). Όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο το ξέρουν πολύ καλά μιας και η θεώρηση του άν "ήταν πέναλτι" ή όχι είναι άμεση συνάρτηση του χρώματος της φανέλας των εμπλεκομένων (παρεμπιπτόντως αυτό της ΑΕΚ εναντίον μας ΔΕΝ ήταν :Ρ)

Το κακό δεν είναι αν μας φαίνεται πέναλτι. Το κακό είναι πως υπερασπιζόμενοι την άποψή μας θυμόμαστε και αντίστοιχους κανόνες, ενίοτε δημιουργούμε νέους, θυμόμαστε (;) προηγούμενες παρόμοιες φάσεις και ενίοτε παραλλάσσουμε την πραγματικότητα! (ακούμπησε, δεν ακούμπησε, ακούμπησε αλλά όχι πολύ). Επίσης αν και όταν αλλάξουν οι νόμοι κανονισμοί πολλές φορές δρούμε σύμφωνα με τα παλαιότερα δεδομένα από καθαρή ψυχολογική και πολιτισμική αδράνεια. Κλασικό παράδειγμα το μπάσκετ και η αλλαγή κανονισμών γύρω από το χρόνο επίθεσης ή το "παραπάνω βηματάκι".

Η ζωή όμως δεν είναι έτσι. Οι κανόνες της αλλάζουν συνέχεια. Πολλές φορές αλλάζουν από κάτω προς τα πάνω και άλλες ανάποδα. Το ζήτημα όμως είναι πως αλλάζουν. Διαρκώς. Πολλές φορές μάλιστα αλλάζουν στην πράξη ενώ ο νομοθέτης δεν τις προλαβαίνει. Παράδειγμα (πρόχειρο και φρέσκο) τα blogs και η αμηχανία που έφεραν. Ή ο (ενεργός ακόμα νομίζω) νόμος που ορίζει πως για να οδηγάς ποδήλατο πρέπει να έχεις δίπλωμα!

Μια από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις του ανθρώπου είναι η πεποίθηση πως "ότι υπάρχει, υπήρχε από πάντα και θα υπάρχει για πάντα". Συν την ψευδαίσθηση ύπαρξης κάποιου σκοπού στο όλο παιχνίδι της ύπαρξης. Θέλουμε αυτά που συμβαίνουν να έχουν κάποιο λόγο. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ πως η ίδια η ζωή μας είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων συμπτώσεων. Το πρόβλημα είναι πως ο καθημερινός άνθρωπος, ενώ ζει σε μια κοινωνία που οι κανόνες της αλλάζουν διαρκώς, θελει να έχει μια αίσθηση σταθερότητας και ηρεμίας. Σκεφτείτε πως ήταν η ζωή πριν λίγα χρόνια.
* Οι γυναίκες δεν ψήφιζαν
* Το βραδυ δεν είχε τουβου, πράγμα δύσκολο μιας και δεν έπαιζε ρεύμα. Τώρα με μια δίωρη διακοπή παραλύει η χώρα.

* Ας μην πω τίποτε για την κατάσταση πριν 10-15 χρόνια που έβλεπες κινητό και παραξενευόσουν και έψαχνες να βρεις το καλώδιο.
* Όταν οι αγρότισσες πρωτοείδαν το τρένο (κάπου στην Λαρ'σα νομίζω) πήγαν να το ταϊσουν σανό!
* Οι κοινωνίες ήταν κλειστές/αγροτικές
* Οι γιατροί ήταν λιγότερο δημοφιλείς από τις ...ξεματιάστρες (α ρε Ορέστης Μακρής που μας χρειάζεται)!

Και άλλα πολλά. Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν είμαστε καλύτερα ή χειρότερα, αλλά να αντιληφθούμε πως οι κοινωνικές αλλαγές πλέον τρέχουν. Όποιος ...ηθικολογεί λέγοντας τι καλά ήταν πριν 20 χρόνια ας κουνήσει ελαφρώς το κεφάλι του. Η ηθικολογία είναι το τελευταίο προπύργιο του νου για να αποφύγει να παραδεχτεί την αλλαγή ή το γεγονός πως απλά έχει άδικο, και όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι "ιεροί" πρόγονοι που πίστευαν την άλφα ή βήτα μαλακία. Ως ηθική ορίζεται γενικώς η θέαση (βλ ορισμός) του καλού/κακού και ως τέτοια βεβαίως η θρησκεία είναι πρώτη στη λίστα των ηθικολόγων.

Ηθικοί λόγοι είναι υπεύθυνοι για

* τις φαντεζί μπούργκες
* όλους τους ιερούς πολέμους

* Το μέτρημα μήκους φούστας με χάρακα
* Τον εγκλεισμό γυναικών στο σπίτι σε πολλές κοινωνίες
* τον αφορισμό των....σταυρωτών παπουτσιών

Σε όλες τις κινήσεις της κοινωνίας που λέμε πλέον πως ήταν βήματα μπροστά οι ηθικολόγοι πάντα διαφωνουσαν. Όπως πχ στην κατάργηση της δουλοκτησίας, στην μίνι φούστα, στην γυναικεία χειραφέτηση, στην γυναικεία μόρφωση, στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, στην διάδοση της γνώσης στις μάζες, στην απαλλαγή των ταυτοτητων από το θρήσκευμα κ.α.
Και οι δικαιολογίες πάνω κάτω οι ίδιες. Κίνδυνος για την κοινωνία, για το χριστεπώνυμο πλήθος, προσβολή των "ηθών και εθίμων", σκανδαλισμός (!?) των αθώων παριστάμενων και άλλα τέτοια κουλά.
Αν πριν καμια πενηνταριά χρόνια σε έβλεπαν να φιλάς την γυναίκα σου στο δρόμο μπορεί κάποιος να σε κατάγγειλε για προσβολή της δημοσίας αιδούς (ή έστω της δημοσίας εκείς :Ρ), και να επικαλούνταν για αιτιολόγηση ένα κάρο τέτοιους λόγους, λόγους που σήμερα τους έχουμε κλείσει στο λήμμα "μαλακίες", αλλά και εμείς και εγώ μαζί, τους επικαλούμαστε σε τέτοια (σύγχρονα όμως) "ηθικά" διλήμματα. Πχ εγώ μπορεί να σοκαριστώ αν δω gay άντρες να χαμουρεύονται. Με τις κοπέλες όμως είμαι μια χαρά (άσε που μπορεί να τους ζητήσω και αυτόγραφο). Ο άλλος μπορεί να παθαίνει χλαπάτσα άμα βλέπει χοιρινό με δαμάσκηνα ή μισό πόντο γυναικείο αστράγαλο (πχ Ιραν, Σαουδική Αραβία κτλ κτλ). Και επειδή αυτός νιώθει άβολα (τι ηλίθια δικαιολογία my Γοδ) θεωρεί χρέος του να ...απαγορεύσει αυτό που κάνει ο άλλος! Αλλά δεν θα σου πει πως απλά νιώθει άβολα. Όοοοοχι! Θα επικαλεστεί τον θείο νόμο, την κοινωνία, την φύση, τα λόγια του xyz προφήτη.
Αφορμή για το παρόν στάθηκε το προηγούμενο ποστ του humma και ένα αντίστοιχο του hades. O humma ανάμεσα στα άλλα (πολύ ωραία) που λέει, αναφέρει και πως:

"Σκεφτείτε όμως πως μπορείτε να πείσετε ένα παιδάκι να μη νιώθει μειονεκτικά που δεν έχει μαμά ή μπαμπά έστω κι αν κάνει κάποιος τη μαμά ή το μπαμπά στο κρεβάτι. Πως δε θα νιώσει το πιτσιρίκι ντροπή όταν του πει ένα άλλο παιδάκι κάτι στο σχολείο για τον gay ή τη λεσβία που το μεγαλώνουν και τα παιδιά ξέρουμε ότι είναι σκληρά. Κακά τα ψέματα κάποια πράγματα είναι τα φυσιολογικά και ο συνδυασμός πατέρα και μητέρας είναι τέτοιος και πάνω σ' αυτή τη βάση μπορεί να θεμελιωθεί η ανατροφή ενός παιδιού."

Επιχείρημα που είναι διάτρητο από 15 μεριές και του το αναίρεσαν με άνεση η penguin witch και ο Δείμος στα σχόλιά τους. Το ζήτημα είναι πως ο humma, όπως και εγώ έχει συνηθίσει μια άλφα εικόνα σαν νορμαλ και δεν μπορεί να δεχθεί εύκολα κάτι διαφορετικό (γιατί νομίζετε εγώ μπορώ; απλά αναγνωρίζω το γεγονός πως μάλλον ταμπελιάζω απο πολιτισμική αδράνεια). Ο hades προβάλει το θέμα του....φυσιολογικού. Λες και υπάρχει κάπου το βιβλίο των νόμων της φύσης και μόνο εκεί το παραβαίνουμε! Το αστείο είναι πως ο λόγος που στηρίχθηκε πολύ από την εκκλησία το...ιεραποοστολικό είναι πως δεν είμαστε ζώα δηλ δεν δρούμε "κατά φύσει" αλλά "κατά πνεύμα", (και ο πιο "φυσιολογικός" τρόπος σεχ παραμένει το πισωκολλητό γιεεεεεεεε). Μα γιατρέ μου αν ήμασταν "φυσιολογικοί" τότε:
* εγώ προσωπικά θα είχα πεθάνει από τερηδόνα
* Θα έπρεπε να τρώμε κυρίως χόρτα και να δοξάζουμε τον Σουβλακέα σπανιότατα. Οι γιαγιάδες μας έτρωγαν κρέας "Χριστού και Πάσχα" και έζησαν μέχρι τα οχτακόσια. Το πεπτικό μας σύστημα "ξέρει" να δουλεύει κυρίως με πρασινάδες.
* δεν θα υπήρχε η έννοια του γάμου, καθώς τα ζώα είναι γενικώς πολυγαμικά
* θα τσακωνόμασταν ακόμα για το ποιος θα φάει την πιο καλή μπανάνα.
και άλλα χαριτωμένα. Ο ίδιος ο άνθρωπος ξεσκίζει με την παρουσία του και μόνο την φύση μιας και λειτουργεί μη-φυσιολογικά (σαν ιός που έλεγε και ο agent Smith). Από την άλλη μιας και ένα παιδί πρέπει να έχει γονείς από τα δύο φύλα φαντάζομαι πως ο humma δεν θα ήταν αντίθετος στην υιοθέτηση παιδιών από ένα ζεύγος gay μεν, αλλά που ο ένας έχει κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου δε.

Το επιχείρημα πως "έτσι μας έφτιαξε η φύση", επίσης δεν στέκει μιας και η φύση μας έφτιαξε χωρίς ρούχα και χωρίς τηλεόραση.
Μην λες λοιπόν φυσιολογικό. Λέγε αυτό ξέρω, αυτό μου έμαθαν, αυτό βλέπω μέχρι τώρα και άρα αυτό είναι "λογικό" να μου αρέσει. Οι ιθαγενείς στην Βραζιλία και αλλού που κυκλοφορούν με τον μελεούτσο έξω είναι μη φυσιολογικοί; Αν έβλεπες όμως κάποιον να το κάνει εδώ θα τον φοβόσουνα (και πιθανότατα θα είχε δίκιο μιας και μάλλον θα ήταν ζουρλός) μιας και η κοινωνία μας έχει πολύ διαφορετικό ηθικό zeitgeist (πνευμα των καιρών). Πρόσφατα ξαναδιάβασα την "Περί Θεού Αυταπάτη" του Richard Dawkins, ο οποίος και θέτει την όλη διαδικασία πάρα πολύ έξυπνα. Ξαναλέω πως δεν θέτω θέμα καλού/κακού, απλά περιγράφω κάποιους μηχανισμούς άμυνας ενάντια στην πραγματικότητα των άλλων.


Το καλό που έχει ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός είναι πως σιγά σιγά το zeitgeist του προχωρεί. Αργα και με περίεργους βηματισμούς, αλλά προχωρεί. Παλιότερα τις μοιχαλίδες τις πετροβολούσαν, ενώ στην Κίνα έβαζαν να τις βατεύει (και γαμώ τις λέξεις ε;) ένα άλογο. Ο μέγιστος Turing ουσιαστικά ωθήθηκε σε αυτοκτονία επειδή ήταν πισωγλέντης. Οι κυβερνώντες ξέχασαν με άνεση πως χάριν σε αυτον και στην ομάδα του κέρδισαν τον (μισό τουλάχιστον) Β'ΠΠ. Και όλα αυτά στο όνομα κάποιας ηθικής, και κάποιων ορίων που είχε ορίσει μια ομάδα κωλόγερων πριν 800 χρόνια και μας ζαλίζουν τα παπάρια ακόμα. Είναι απίστευτη η σκληρότητα που μπορούμε να δείξουμε στον διπλανό μας όταν "ηθικοί" λόγοι το επιβάλουν.

Σίγουρα ο humma, o hades και εγώ δεν ανήκουμε σε κάποια από τις "επικίνδυνες" κατηγορίες ηθικολόγων. Το κακό όμως είναι πως οι αντιδράσεις στο όνομα του φυσιολογικού, του ιερού, της κοινωνίας και τις γιαγιάς μου της Μαγδάλως ουσιαστικά έχουν την ίδια πηγή. Τον φόβο μπροστά στο άγνωστο, στο "μη φυσιολογικό", στο καινούργιο. Συν το ένστικτο υπακοής στους μεγαλύτερους, στους παλαιότερους κτλ, κάτι κοινό στα αγελαία ζώα. Απλά εμείς το παραγαμήσαμε και αγιοποίησαμε και τους προγονους. Δεν μας πάει να διαφωνήσουμε με αυτό που είπαν οι "ένδοξοι πρόγονοι" είτε ήταν ένδοξοι/πρόγονοι είτε όχι. Πάει ο άλλος ο παπάρας να σφάξει το παιδί του επειδή "του το είπε ο Θεός" και του λέμε και μπράβο επειδή είχε πίστη! Αν το έκανε κάποιος σήμερα θα φόραγε σταντάρ πουκάμισο που κουμπώνει ανάποδα!

Αν οι φόβοι αυτοί του διαφορετικού οδηγήσουν
κάποιους στην βία είναι καθαρά τυχαία συνάρτηση. Σε κάποιους μπορεί. Το ζήτημα είναι οι υπόλοιποι όταν βλέπουμε τέτοιες αντιδράσεις να τις κατακρίνουμε (στην κουβέντα ε;), βοηθώντας έτσι το συνολικό ηθικό zeitgeist να προχωρήσει. Μεγαλύτερος φασισμός από το να βαπτίζεις τα δικά σου "φυσιολογικά" και τα υπόλοιπα "αφύσικα" δεν υπάρχει. Και όμως το κάνουμε όλοι συνέχεια, παρόλο που αυτά που θεωρούνταν από την δικιά μας κοινωνία φυσιολογικά πριν μερικά χρόνια, τώρα θεωρούνται.....τουλάχιστον αφύσικα.

Σε κάποιες χώρες (Ολλανδία, Σκανδιναβία κτλ) το ηθικό zeitgeist τους πριν
καμιά πενηνταριά χρόνια ήταν σαν το δικό μας.... Τώρα έχει προχωρήσει και πάμε και μεις δειλά δειλα προς τα κει. Δεν είδα κανένα σοβαρό πρόβλημα, ούτε η κοινωνία τους κατέρρευσε. Δεν σημαίνει αυτό πως είναι τέλειες κοινωνίες, απλά διαφορετικές. Σίγουρα πάντως δεν είναι κολασμένες ή "ανήθικες". Το αστείο που διάβασα είναι πως για να πάρει κανείς πλέον Ολλανδική υπηκοότητα δίνει και εξετάσεις ανεκτικότητας! (με ερωτήσεις του στυλ: "Θα νιώθατε άνετα αν μια τρανσέξουαλ έμενε δίπλα σας " και άλλες τέτοιες χαριτωμένες) μιας και οι Ολλανδοί δεν θέλουν να χάσουν την ελευθεριότητα που έχουν, και βλέπουν πως ο νεοσυντηρητισμός και η ξενερολογία/παπαρολογία σηκώνει κεφάλι και εις τας Ευρώπας.


Πολλές φορές μπορεί να ακούγομαι και εγώ ηθικολόγος ή να "συνάπτω ανίερες συμμαχίες".
Όταν λέμε πχ πως δεν θέλουμε μεταλλαγμένα τρόφιμα, δεν το κάνουμε (εγώ τουλάχιστον) για "ηθικούς" λόγους. Απλούστατα δεν γνωρίζω αν είναι συμβατά με τον οργανισμό μου τα σιτηρά με γονίδια ποντικιού. Μπορεί σε διακόσιες γεννιές να γίνουν αλλά ενδιάμεσα ενδέχεται να μας θερίσουν μέχρι να κερδίσει η φυσική επιλογή και δεν έχω καμία όρεξη να γίνω θύμα της. Το περίεργο είναι πως πολλοί από τους "κήρυκες του καλού" δεν βλέπουν τον προφανή αυτό κίνδυνο (πολλοί μάλιστα είναι και υπέρ) αλλά εξακολουθουν να θέλουν να έχουν γνώμη για το που θα βάλει την τσουτσού του ο Βαγγέλας ο πολλά βαρύς και όχι.


Λέγει σε μια φάση (πολύ ειλικρινά) ο hades :

"
Από πότε ρε παιδιά η προσωπική λόξα, κόλλημα, τρέλα ή ανωμαλία του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα; Και προσοχή, τι εννοώ: το να κάνεις μέσα στο σπίτι σου ό,τι γουστάρεις, αυτό είναι δικαίωμά σου, σαφώς. Ακόμη και το να παρανομήσεις έχεις το δικαίωμα (διότι είναι δικαίωμα επιλογής) δεδομένου ότι ξέρεις εκ των προτέρων είναι απαγορεύεται και τι όχι. Το να προκαλείς όμως την αισθητική μου (και όχι μόνο) λυπάμαι, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα. Νόμοι δεν υπάρχουν μόνο έγγραφοι, υπάρχουν και άγραφοι. Και οι περισσότεροι νόμοι περί Ηθικής καλώς ή κακώς είναι άγραφοι."
( ο μπλε τονισμός δικός μου).

Και εδώ έγκειται η μεγάλη διαφωνία. Αν κάποιου η αισθητική δεν ήθελε να με βλέπει αξύριστο, ή να γυρίζω έξω με την κοπέλα μου, ή να τρώω τονοσαλάτα ή... ή.... τι θα γινόταν; Θα έπρεπε να κλειστώ μέσα; Άγραφοι νόμοι=ηθικολογία=πίπες. Sorry mate αλλά έτσι είναι τα πράγματα

Συγνώμη φίλτατε αλλά την αισθητική σου (όχι του hades αλλά γενικότερα, μην παρεξηγηθούμε κιόλας :Ρ) την έχω περίπου χεσμένη, όπως πιθανότατα και εσύ την δικιά μου. Όσο όμως ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ μην με πειράζεις και μην με ορίζεις. Και πειράζω δεν σημαίνει πως το αν βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει συνιστά πείραγμα! Αν κάποιος κάνει κακό σε κάποιον (πχ παιδεραστία) εγώ θα τον κοπανήσω πρώτος, αλλά παραπέρα δεν πα να πηδιέται με όποιον γουστάρει;

Στο φλέγον τώρα. Γάμος ομοφυλόφιλων και υιοθεσία τέκνων. Βασικά θεωρώ πως αν κάποιος πρέπει να γίνει γονέας γενικώς πρέπει να την ψάξει την δουλειά. Πάει και κάνει παιδιά ο κάθε παπάρας και γεμίζει τον κόσμο μικρά χαρούμενα μαλακισμενάκια, μαλακισμενάκια ανίκανα να καταλάβουν κάτι πέρα από την μύτη τους. Ο δε διαχωρισμός αν πρέπει οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν παιδιά και οικογένεια μπορεί να επεκταθεί σύμφωνα με την δικιά μου αισθητική, και του γείτονα μου του μουρλού που μας είχε πυροβολήσει μια φορά το σπίτι. Να μην κάνουν οι Ολυμπιακοί. Όσοι έχουν ένα αρχίδι. Όσοι έχουν τρία. Όσοι είναι κουτσοί, κουλοί, στραβοί, γιατί πως θα μεγαλώσει το παιδάκι αν έχει γκάβακα μπαμπά; Δεν θα το κοροϊδεύουν τα άλλα κωλόπαιδακια στο σχολείο; (:Ρ). Όσοι τρώνε ψάρι με τυρί. Όσοι δεν έχουν ένα άλφα εγγυημένο εισόδημα. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί λέτε εμένα φασίστα τώρα από μέσα σας; Εσείς είστε οι δημοκράτες;;;;

Είναι θράσος να ορίζεις στον άλλο τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Και να το παρουσιάζεις κιόλας ως "ηθικό". Παλαιότερα η επιστήμη δεν μπορούσε να βοηθήσει και ο Σταν (από το βίντεο) δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Τώρα μπορεί πάντως με άνεση να τον κάνει Λορέτα. Τώρα ή σε λίγο καιρό πιθανόν να μπορεί να του βάλει και μήτρα. Θα αρχίσουμε και εκεί να ηθικολογούμε και σε "10 χρόνια" (α ρε Μητσοτάκη!!!) θα το έχουμε χωνέψει και με άνεση και "δεν θα το θυμάται κανένας"!

Στο σοβαρό τώρα και για να τελειώνουμε. Πιο πολύ θα ανησυχούσα (και ανησυχώ) για το κάθε ζευγάρι θεομανών, θρησκόληπτων κτλ που κάνει ή υιοθετεί παιδιά. Γεμίζουμε τον κόσμο μικρούς, χαρούμενους, μισαλλόδοξους ταλιμπάν και αυτό που μας νοιάζει είναι αν ο Βαγγέλας μπιφτεκώνει τον Μητσάρα την ώρα που η μικρη Λουλού κοιμάται. Βρε πρρρρρρ!!!


love&kisses
Zaphod the fascist
The master of disaster
El diablo cazador de hombres!


P.S. Έχω έμπνευση αλλά όχι χρόνο ρε γμτ!
P.S.2. Χριστοπαναγίες γίνονται δεκτές αλλά με ...τρόπο ε;





36 σχόλια:

  1. O κόσμος αλλάζει, αυτό είναι νομοτελειακό, και μαζί του όλα αυτά που κάποτε θεωρούσαμε θέσφατα και δεδομένα. Δυστυχώς δεν αλλάζει ο ανθρώπινος εγωισμός και η προαιώνια επιθυμία μας να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας. Γιατί είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλον και να κάνεις την πάπια για τα δικά σου τα χάλια. Δεν χρειάζεται προσπάθεια, βολεύει κι έχεις πάντα την αίσθηση ότι είσαι ο "γαμάω".
    Ξέρεις τι μου θυμίζουν εμένα όλες αυτές οι αιτιάσεις περί ηθικής; Τις
    "θεοφοβούμενες" γριές του χωριού που στολίζουν με ένα σωρό κοσμητικά την όμορφη χήρα ή ζωντοχήρα που μένει δίπλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμμμμμμμμ....
    Βασικά σα να μου φαίνεται πως ουσιαστικά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα που απλώς τέμνονται σε κάποια σημεία.
    Στα περισσότερα που λες δεν διαφωνώ, εγώ θίγω κάτι άλλο όμως. Αναφέρεις πχ -και σωστά- πως οι γυναίκες παλαιότερα δεν ψήφιζαν, πως δεν είχε ρεύμα, πως δεν υπήρχε τραίνο στην επαρχία κλπ. Συμφωνώ σε όλα, διότι είναι αποτελέσματα προόδου, θετικά φυσικά, και κάποια άργησαν υπερβολικά πολύ να έρθουν κιόλας. Λες όμως από την άλλη ότι η Φύση δεν μας έκανε με ρούχα και τηλεοράσεις. Μα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Από τη μια περίπτωση έχουμε έμφυτα ένστικτα κι από την άλλη προσπάθεια για εξέλιξη. Δηλαδή αν είχαμε φτιαχτεί με τηλεοράσεις θα αναπαραγώμασταν και διαφορετικά; Αν αναπαραγώμασταν διαφορετικά όμως πιθανώς να μην είχαμε τηλεοράσεις (αν πιάνεις τον παραλληλισμό).

    Κατ' αρχήν, όπως θα έχεις παρατηρήσει ο Ηράκλειτος είναι ο αγαπημένος μου φιλόσοφος, τουτέστιν δεν θα μπορούσα να είμαι κατά της απόψεως ότι όλα αλλάζουν. Όπως και γνωρίζεις ότι κατ' επανάληψιν τα'χω χώσει για ζητήματα ωσάν αυτό που αναφέρεις. Η ηθικολογία δεν μου αρέσει και ουδέποτε το'παιξα έτσι, αλλά δεδομένου ότι μόνο για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων έλαβα θέση και για τίποτε άλλο, δεν καταλαβαίνω ακόμη πως ενεπλάκην στο περί ηθικολογίας. Το ότι χρησιμοποίησα το επιχείρημα της ηθικής δεν σημαίνει και ότι το παίζω ηθικολόγος. Πέραν τούτου όμως, λες κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: αν κάποιος κάνει κάτι κακό -όπως ένας παιδεραστής- τότε θα είσαι αντίθετος.
    Αν και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθεί αυτό θα γράψω, θα σου πω το εξής:το AIDS που ως γνωστόν είναι θανατηφόρος και μη αντιμετωπίσημη ακόμη αρρώστια κάνει θραύση κατά κύριο λόγο στους ομοφυλόφυλους και στους ναρκωμανείς. Επειδή δε, είμαι εθελοντής αιμοδότης, για περίπτωση που δεν το γνωρίζεις θα σου πω ότι σε όλα τα κέντρα αιμοδοσίας οι μοναδικές "φλέγουσες" ερωτήσεις που τίθενται έχουν να κάνουν με τις σεξουαλικές σχέσεις, όχι από περιέργεια ή από ρατσιστική διάθεση αλλά ένεκα του κινδύνου του AIDS. Συνεπώς ένας ομοφυλόφιλος έχει τη δυνατότητα να κάνει κακό, άσχετα αν εσύ δνε το βλέπεις ή δεν σου αρέσει να το υπολογίζεις. Πιστεύω ότι το αντέκρουσα αρκούντως το επιχείρημα.

    Παμπαρακάτ' τώρα. Μιλας -ορθά- περί Σαουδικής Αραβίας, μπουρκών κλπ. Συμφωνώ σε όλα. Αλλά αυτά είναι το ένα άκρο. Δεν είπε κανείς να γίνουμε έτσι και ούτε στους χειρότερούς μου εφιάλτες δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πως υπάρχει ενδεχόμενο στο απώτερο μέλλον να το πλησιάσουμε έστω και κατά το ελάχιστο. Αυτό όμως θα το αποφύγουμε πως; Απελευθερώνοντας τα πάντα; Άλλο πράγμα η ελευθερία και άλλο -τελείως διαφορετικό- η ελευθεριότητα.

    Επίσης, αναφέρεις ορθά κάποια πράγματα περί προσωπικών απόψεων (πχ το τι προσβάλλει τον καθένα κλπ). Έχω γράψει αρκετά σχόλια που συνολικά συνθέτουν υπερσεντόνι των 5 ηπείρων για το ζήτημα και έχω ξεκαθαρίσει (πρόσφατα, περί της Ελευθερίας έκφρασης των μπλογκς κιόλας) πως δεν μπορώ να προσαρμόζω αυτά που γράφω στο τι ενδεχομένως μπορεί να ενοχλεί τον καθένα. Αν μη τι άλλο αν τώρα έπραττα το αντίθετο θα ήταν αντίφαση ολκής, στις οποίες δεν είμαι συνηθισμένος. Το ότι λέω πως κάτι με προσβάλει (και μιλάω για'μένα, όχι γενικώς) έχει να κάνει με συγκεκριμένους παράγοντες: για τη δημοσία αιδώ υφίσταται νόμος γραπτός. Σαφώς ως άνθρωπος έχω κι εγώ τα χίλια δυο κουσούρια μου: μπορεί να με ενοχλεί φερ ειπείν το ότι κυκλοφορούν 546 περιοδικά στα περίπτερα ενώ θεωρώ επιτρεπόμενο αριθμό τα 211, αυτό όμως δεν έχει να κάνει με νόμο, έχει να κάνει με τα προσωπικά μου γούστα, και αν μη τι άλλο ξέρω να διαχωρίζω τα προσωπικά μου γούστα για την πάρτη μου από τα κοινώς αποδεκτά. Ποτέ μου δεν το'χω κάνει και θεωρώ ότι στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσω να βαδίζω. Επειδή όπως ανέφερα όμως, υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι, να σε ρωτήσω κάτι; Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια οικογένεια που ουσιαστικά αμελεί την επιμέλεια των παιδιών της, δίχως όμως να παρανομεί: πχ, τα ντύνει με ρούχα άπλυτα. Ουδένας νόμςο υπάρχει που να λέει ότι πρέπει να βάζεις κάθε τότε πλυντηριο, όλοι όμως θα σχολιάσουν το γεγονός διότι ακριβώς έχει να κάνει με άγραφο κανόνα: τα παιδιά σου πρέπει να τα προσέχεις ως κόρη οφθαλμού.

    Ξαναλέω και θέλω να το τονίσω: ΔΕΝ με ενδιαφέρει η προσωπική επιλογή του καθενός. Ο καθείς είναι απολύτως ελεύθερος να πράξει αυτό θεωρεί καλύτερο και σωστότερο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να είναι κάποιςο ομοφυλόφιλος, αφού έχει να κάνει με το δικαίωμα επιλογής. Δεν με νοιάζει αν ο άλλος γουστάρει να τον παίρνει 56 φορές την ημέρα, δεν μου κάνει κακό ούτε με προσβάλει κάτι τέτοιο. Άλλα όλ'αυτά, κι άλλο αυτό που έθιξα, το οποίο είχε να κάνει μόνο με τον γάμο και ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι σκέτο, αλλά ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ της αποφάσεως περί νομίμων πλην άγαμων ζευγαριών. Εσύ μιλάς γενικά, και γι'αυτό -και ίσως να μην το περίμενες- στα περισσότερα συμφωνώ. Εγώ, το ρημάδι, υπό ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα μίλησα κι επ ουδενίο γενικολόγησα (ή ηθικολόγησα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ένα τελευταίο: στα περί ασφαλιστικού γιατί αντιδράς; Αφού η εξέλιξη άλλοτε είναι θετική άλλοτε αρνητική όπως παραδέχεσαι. Εξάλλου Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν είμαστε καλύτερα ή χειρότερα, αλλά να αντιληφθούμε πως οι κοινωνικές αλλαγές πλέον τρέχουν.

    Χμ, και κάτι άσχετο (μα τελείως, όμως): στα περί ιεραποστολικού και ζώων, το ξέρεις ότι υπάρχει ζώο που είναι αφορισμένο και είναι το μοναδικό που απαγορεύεται από την εκκλησία να φάει άνθρωπος;!!! Κουίζ είναι αυτό! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρευστή αγάπη."
    (ποστ 1/1/2008)

    ".....Οι ανθρώπινοι δεσμοί είναι αληθινά εύθραυστοι και, σε μια κατάσταση διαρκούς αλλαγής, δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα παραμείνουν άθικτοι.....
    .........
    Από τη μια μεριά, σε έναν κόσμο ασταθή και γεμάτο δυσάρεστες εκπλήξεις...
    .....όλα μας οδηγούν, να προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε το αδύνατο: .....Νομίζω ότι πολλές προσωπικές τραγωδίες πηγάζουν από αυτή την άλυτη αντίφαση...
    ....
    Στη "ρευστή νεωτερικότητα"...
    στην πρώτη γραμμή, ο έρωτας στις παράπλευρες απώλειες.. Και οι περισσότεροι από μας, που τον έχουμε ανάγκη και τρέχουμε από πίσω του, καταγραφόμαστε και εμείς στις απώλειες». ..........
    Η ηθικότητα, όπως και ο έρωτας..
    έχει κόστος και δεν είναι συνταγή για μιαν εύκολη ζωή χωρίς υποχρεώσεις, ......... Η ηθικότητα σημαίνει «να υπάρχεις και για τον άλλον».
    ........
    Ο Τσβετάν Τοντόροφ
    ορθά υπέδειξε το γεγονός ότι, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται από πολλούς, η αληθινή αξία, αυτή που θα έπρεπε να επιδιώκεται και να γίνεται πράξη..
    είναι η καλοσύνη και όχι το «καλό». ...
    Το καλό παραπέμπει σε μιαν απόλυτη αξία. ...
    H καλοσύνη σημαίνει αντίθετα να ακούω τον άλλον, προϋποθέτει ένα διάλογο, μιαν ευαισθησία για τους λόγους που ο άλλος μπορεί να επικαλείται.
    Το καλό παραπέμπει στη βεβαιότητα και στην αυτάρκεια, ενώ η καλοσύνη παραπέμπει μάλλον στην αμφιβολία και την αβεβαιότητα (...)

    Ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν (κοινωνιολόγος ) σε συνέντευξή του στο γαλλικό "Sciences Humaines" για το βιβλίο του ."
    .....................................
    @zaphod.
    Δεν μπορώ να γράψω, όσα ο hades και έκανα ένα copy (τεμπέλαρο δεν με είπες;)
    Κοίταξε εγώ συμφωνώ, μαζί σου !
    Συμφωνώ όμως και με τον hades !
    Εσείς που διαφωνείτε, δεν ξέρω και σιγά μην το ψάξω!
    Γιατί αν ασχοληθώ, περισσότερο, θα συμφωνήσετε, μαζί μου !!
    Αλλά πρός το παρόν, καλύφθηκα...με απασχολεί το πρόβλημα, το άλλο, το "ιερόν θέμα"..με την χωρητικότητα του καζανακίου(polsemannen)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @πασταφλώρα
    Προσυπογράφω μέχρι αηδίας. Συμφωνούμε :)

    @hades
    Συμφωνείς μέχρι εκεί που διαφωνείς... Ξέρεις τι κάνεις; Βλέπεις πολύ καλά το παράλογο σε πράγματα που δεν είναι δικά σου, αλλά στα δικά σου επιστρατεύεις τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι ...άλλοι!

    Πάμε!

    "Λες όμως από την άλλη ότι η Φύση δεν μας έκανε με ρούχα και τηλεοράσεις. Μα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;"

    Είναι απάντηση στο μπλαμπλα πως "δεν μας έκανε η φύση έτσι"

    "Η ηθικολογία δεν μου αρέσει και ουδέποτε το'παιξα έτσι, αλλά δεδομένου ότι μόνο για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων έλαβα θέση και για τίποτε άλλο, δεν καταλαβαίνω ακόμη πως ενεπλάκην στο περί ηθικολογίας."
    Μα το να λες σε δυο ενήλικες πως δεν εγκρίνεις την απόφαση τους να δεσμευτούν ενώπιον της πολιτείας επειδή δεν ...εγκρίνεις τον τρόπο που την βρίσκουν σεξουαλικώς είναι καθαρή ηθικολογία.

    Περί AIDS: Μην μπεις καν στο θέμα, αρχίζω και αναγουλιάζω. Αυτά λένε (σε προέκταση) και οι κήρυκες της χριστιανικής δεξιάς. Πως το aids είναι η τιμωρία του Θεού στους ομοφυλόφιλους (στοχευμένα). Η "αντίκρουση" σου είναι μια μπαρούφα και σε please μην την πεις παραέξω! Άσε που στατιστικά πλέον ομάδα υψηλού κινδύνου είναι όποιος γαμάει γενικώς....

    "Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια οικογένεια που ουσιαστικά αμελεί την επιμέλεια των παιδιών της, δίχως όμως να παρανομεί: πχ, τα ντύνει με ρούχα άπλυτα"

    Ο νόμος έχει προβλέψει και γι αυτό και μπορεί να αφαιρέσει την επιμέλεια όταν παρατηρείται και αναφέρεται κακή συμπεριφορά προς το παιδί ή έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γονείς.

    "Άλλα όλ'αυτά, κι άλλο αυτό που έθιξα, το οποίο είχε να κάνει μόνο με τον γάμο και ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι σκέτο, αλλά ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ της αποφάσεως περί νομίμων πλην άγαμων ζευγαριών."

    So what. Το ότι έθιξες μόνο ένα θέμα δεν σημαίνει τίποτε. Εγώ θα είχα πολύ μεγαλύτερο κόλλημα να μεγαλώσει ένα παιδί ένας παπάς.

    "στα περί ασφαλιστικού γιατί αντιδράς;"
    Γιατί δεν θέλω να πάρω σύνταξη στα 263!!!!

    χαμένε!

    Κουίζ: Δεν έχω ιδέα, λέγε....:)


    @σπιθας
    Βαριέμαι να απαντήσω! :ΡΡΡΡΡΡΡ

    Το πρόβλημα είναι πως σε αυτά που λένε οι άλλοι (για καταπίεση της ελευθερίας γνώμης κτλ) είναι συντηρητικοί ή φασίζοντες. Όταν τα λέμε εμείς όμως, τότε απλά υπερασπιζόμαστε την "ανθρώπινη φύση" χεχεχεχε


    Εν τέλει

    @hades
    Η δικαιολογία στο "ονομα της ανθρώπινης φύσης", του "άγραφου νόμου" κτλ έχει φορεθεί πολύ όπως και οι ετικέτες "κουσούρι" και δεν συμμαζεύεται - και ξέρεις από ποιους. Σου είπα ήδη πως μερικά πράγματα και μένα με ξενίζουν αλλά δεν μπορώ καν να μπω στην διαδικασία να το χαρακτηρίσω φυσικό/αφύσικο μιας και είναι ΠΟΛΥ μεγάλη κουβέντα. Η ζωή μας είναι σχεδόν εξ' όλοκλήρου ΑΦΥΣΙΚΗ. Πάντα μπορούμε να γελάμε με αυτά που κάνει ο άλλος (σαφέστατα!) αλλά δεν μπορούμε να τα θεωρούμε απαράδεκτα ή μη φυσικά. Τα ίδια ακριβώς που λες ως αιτιολόγηση λεγόντουσαν για 1200 διαφορετικά πράγματα παλαιότερα, ένα από αυτά ήταν και η γυναικεία χειραφέτηση (η "φύση" της γυναίκας τότε ήταν να μένει σπιτι και να μεγαλώνει τα παιδιά.)

    Εν τέλει, όπως σου έγραψε στο ποστ σου η πασταφλωρα μου φντ πιο σοβαρό ένας γονέας απατεώνας, καταστροφέας του περιβάλλοντος, μιζαδόρος κτλ κτλ από εναν γονέα που τον παιρνει και τον δίνει.

    Αν κάποτε η ηθική και η φύση προστάζουν πως είναι αφύσικη η αστακομακαρονάδα τι θα κάνουμε;;;;;;


    Και επιμένω. Το τι θεωρείται φυσιολογικό αλλάζει συνέχεια. Κάποτε τους πουστηδες τους παλουκώνανε, ενώ τώρα θεωρείται "σεξουαλική διαφοροποίηση". Το κόλλημα που έχουμε λίγο ή πολύ όλοι είναι πως νομίζουμε πως τα καθολικώς νομιζόμενα είναι
    α) φυσιολογικά
    β) και έχουν διαρκή ισχύ.

    Το πρόβλημα είναι πως και τα δυο αυτά δεν ισχύουν!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ello may friend i am to pass to desire a good weekend i love greece i love bouzouki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προοίμιον:

    Ζαφ σου' φέξε πάλι!
    Είσαι πλέον και επισήμως "A david santos commented blog"!
    Ανεβάσθε σχετικό μπάνερ οσονούπω.

    Κύριο Θέμα:

    Συμφωνώ επί της αρχής, άλλωστε όπως είπε και ο Ηράκλειτος "Τα πάντα ρει". Όποιος δεν προσαρμόζεται τον παίρνει το ρεύμα. (Το έγραψα και στο σουηδικό μου μπλογκ για να μαθαίνουν οι βάρβαροι). Ο συντηρητισμός είναι σαν να προσπαθείς να εμποδίσεις το μούχλιασμα ενός κομματιού τυριού. Μπορεί να καθυστερήσεις την διαδικασία με την ψύξη, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

    Έτσι λοιπόν και οι ηθικοί κανόνες και οι ανοχές της κοινωνίας μεταβάλλονται με τον χρόνο.

    Περί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια:

    Γενικά προτιμότεροι οι γονείς διαφορετικού φύλου για να έχουν τα παιδιά πρότυπα και από τα δύο φύλα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων δεν μπορεί να μεγαλώσει καλύτερα ένα παιδί από ένα ετερόφυλο ζεύγος μέθυσων ναρκομανών. Η υπόθεση θέλει προσοχή. Δες και εδώ 1 2.

    Υστερικόγραφον:

    Οι Ολυμπιακοί ΔΕΝ πρέπει να κάνουν παιδιά. Είναι άρρωστοι :-Ρ

    Το "Life of Brian" ήταν η πιο πηδιώ ταινία των Μόντυ Πάυθονς!

    Εχπληχτική σινδόνη και πάλι, τύφλα να έχει η Ιερά Σινδόνη του Τουρίνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα .
    ξεκινώ ένα πιθανότατα μέγαλο σχόλιο με ένα απόσπασμα από το "Μύθο του Σίσυφου" του Αλμπερ Καμύ:
    ".. Όσο μακριά κι αν μπορούμε να μείνουμε από κάθε χρήση, ηθική ή κοινωνική, μερικές τις δεχόμαστε κι ακόμα με τις καλύτερες, φτιάχνουμε τη ζωή μας. έτσι ο παράλογος άνθρωπος καταλαβαίνει πως δεν ήταν πργαγματικά ελεύθερος. για να μιλήσουμε καθαρά, μέσα στα πλαίσια που ελπίζω κι αμφιβάλλω για μια αλήθεια μου, για τον τρόπο που υπάρχω και δημιουργώ, στα πλαίσια τέλος, μέσα στα οποία φτιάχνω τη ζωή μου αποδεικνύοντας έτσι πως έχει ένα νόημα, σ' αυτά τα πλαίσια, ορθώνω φράχτες που μέσα τους πριορίζω τη ζωή μου".

    Η ζωή τρέχει με πολλά χιλιόμετρα, τόσα που προσπερνάει πολλούς λαούς.
    Αυτό όμως δεν συνιστά αυτόματα και πολιτισμό.

    Για μένα πολιτισμός είναι ο απόλυτος σεβασμός σ' αυτό που δεν γνωρίζω, δεν έχω μάθει και στο διαφορετικό και πα΄νω απ' όλα στον συνάνθρωπο.

    Ούτε θρησκεία, ούτε ιδεολογία, ούτε κοινωνία που μου επικολλάται στο μυαλό μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο για θετική ή αρνητική κρίση.

    Άλλο η προσωπική αρέσκεια στο κάνω ή δεν κάτι κι άλλο ο αφορισμός του.

    Αν έιχα τη δυνατότητα να αφεθώ μωρό μαζί μ' ένα αρσενικό μωρό, κάπου στη φύση, χωρίς κατηχήσεις, απλά ζώντας ενστικτδώς, είμαι πολύ περίεργη να δω που θα οδηγούταν η συμπεριφορά μου.

    Αν το να σκοτώσεις π.χ. για να φας σε καθιστά απόλιτιστο, το να σκοτώνεις γιοα διασκέδαση σε καθιστά τι;

    Αν η εικόνα τρυφερών στιγμών ανάμεσα σε δύο ανθρώπους του ιδίου φίλου μου προκαλεί(που δεν μου προκαλεί) απέχθεια, η στιγμές πολέμου αθέατου και μη, τι θα πρέπει να μου προκαλούν;

    Η υπόχρεωσή μου να με ψάχνουν από την κορφή ως τα νύχια, ψυχή μυαλό και σώμα, για να μπορέσω να μπω σε μία άλλη χώρα τι αξίας πολίτη με καθιστά;

    Ηθική τι είναι;
    Αυτό που σου μαθαίνουν ή αυτό που οπλοφορούν;

    Συγγνώμη για το μάκρος του κειμένου.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα... Ρε'σύ zaph, δηλαδή αφού βλέπω το παράλογο σε πράγματα άλλα (τα οποία δεν αναφέρω) να υποθέσω πως σημαίνει ότι κάνω την πάπια όπου με συμφέρει; Αυτό εννοείς; Διότι προφανώς τα κάνω γαργάρα και προσπαθώ να διασκεδάσω τις εντυπώσεις σα να λέμε; Δηλαδή είμαι τι; Κρυψήνους που βασικα΄δεν πάει τους ομοφυλόφιλοςυ αλλά λέει το αντίθετο για να καλυφθεί; Αν κάτι τέτοιο είναι το συμπέρασμά σου, θλίβομαι. Στα υπόλοιπα που αναφέρω, ποια είναι τα επιχειρήματα των άλλων που χρησιμοποιώ;
    Διότι πρόσεξε να δεις ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: για τα περί AIDS λες πως όλ'αυτά είναι προεκτάσεις της χριστιανικής δεξιάς (να δω τι άλλο θ'ακούσω). Για αιμοδοσία νοσοκομείων σου είπα όχι για πολιτικά γραφεία του ΛΑΟΣ. Τα ίδια ερωτηματολόγια σε ρωτάνε αν έχεις τρυπηθεί από βελόνα για οποιονδήποτε λόγο (εννοώντας και ναρκωτικά και τατουάζ, ακόμη και εξετάσεις αιματολογικές), αν ήσουν έγκυος κατά το τελευταίο διάστημα (αν είσαι γυναίκα), αν έχεις κάνει χειρουργική επέμβαση, αν σου έχουν κάνει μετάγγιση αίματος, αν έχεις οικογενειακό ιστορικό σοβαρών ασθενειών, αν αλλάζεις συχνά ερωτικούς συντρόφους, αν έχεις επισκευθεί τον τελευταίο μήνα οδοντιατρείο και πολλά άλλα. Και αυτά δηλαδή προϊόντα της χριστιανικής δεξιάς είναι; Δηλαδή αν έχεις χτυπήσει ταττουάζ οπότε και υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις προσβληθεί από ηπαττήτιδα Β αυτοί σε ρωτάνε για να διαπιστώσουν αν είσαι καλός χριστιανός; Τι μου λες επιτέλους; Δηλαδή επειδή σου έγραψα κάτι συγκεκριμένο από τα δεκάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να σου γράψω τα παίρνεις σχοινί κορδόνι και τα προσαρμόζεις σε αυτά που σε βολεύουν και βγαίνεις να μου πεις κιόλας πως είναι επιχειρήματα άλλων;
    Και η ρημάδα η στατιστική που βασίζεται όχι σε γκάλοπ ή συνεντεύξεις στον δρόμο αλλά σε ιστορικά στοιχεία που λέει ότι το AIDS κατά κύριο λόγο σε ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς, κι αυτό της χριστιανικής δεξιάς είναι; Έλεος επιτέλους...
    Ως επίσης εξακολουθείς να μπερδεύεις αυτό που έγραψα για τα φυσικά ένστικτα με αυτό που παραλληλίζεις με τις επίκτητες ενέργειες και συνήθειες. Τι δουλειά έχει η τηλεόραση με τα φυσικά ένστικτα; Μια καρέτα-καρέτα βγαίνει από το αυγό και πάει στη θάλασσα από ένστικο της φύσης (φυσικό περιβάλλον). Ένα λιοντάρι σκοτώνει να φάει από ένστικτο της φύσης (πείνα). Ένας άντρας την πέφτει σε μια γυναίκα από ένστικτο της φύσης (αναπαραγωγή). Αν βάλεις ένα άλογο μπροστά σε μια τηλεόραση, θα γυρίσει απ'την άλλη να ψάξει για σανό. Τα ισοπεδώνεις όλα και δεν κατανοώ τον λόγο.

    Ο Σπίθας (που βαριέσαι ν'απαντήσεις) το κατάλαβε αυτό που σου'γρψα εξ'αρχής και δε λες να καταλάβεις: για άλλο μιλάω εγώ, για άλλο εσύ. Απλά, οι δυο απόψεις έχουν κάποια σημεία τομής. Γι'αυτό και σου'πα πως δεν διαφωνώ στα περισσότερα που γράφεις, άλλο αν θες να με παρουσιάσεις πως διαφωνώ σε όλα. Ε, αφού δεν είναι έτσι, πως να το κάνουμε δηλαδή; Να πω ναι για να σου κάνω το κέφι;

    Αν και δεν ξέρω ποιο επιχείρημά μου μπορεί να λένε και οι φασίζοντες όπως λες, και πάλι δεν καταλαβαίνω. Ξανά-μανά η ισοπεδωτική λογική: δηλαδή εγώ που έχω πάρει συγκεκριμένη θέση για τη Μακεδονία είμαι Καρατζαφέρης επειδή μπορεί να λέει το ίδιο; Άρα κι εσύ είσαι χιτλερικός από τη στιγμή που ο Χίτλερ είχε οικειοποιηθεί και ξεφτιλίσει τη σβάστιγκα που ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο. Καλό δεν ακούγεται; Επίσης είσαι και χουντικός επειδή ο Παπαδόπουλος ήταν Έλληνας. Δηλαδή έτσι πάει; Αν πει κάποιος κάτι αυτομάτως παίζει copyright; Δεν είμαστε καλά...

    Ποιος σου έχει πει ότι το να μην πλένεις τα ρούχα του παιδιού συχνά (δεν σου είπα καθόλου) θεωρείται αμέλεια ή αβλεψία; Για ψάξτο νομικά να δεις. Ξέρεις πόσα παράθυρα ή ασάφειες έχουν οι νόμοι;

    Λες πως δεν θέλεις να πάρεις σύνταξη στα 263. Και τι μ'ενδιαφέρει εμένα; Εγώ άλο σε ρώτησα, ή πιο σωστά έκανα αντιγραφή αυτό που έγραψες εσύ: ότι μια εξέλιξη είναι εξέλιξη είτε θετική είτε αρνητική, δεν το'γραψα εγώ. Όπως και έγραψες ότι Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν είμαστε καλύτερα ή χειρότερα, αλλά να αντιληφθούμε πως οι κοινωνικές αλλαγές πλέον τρέχουν. Και η πούτσα που μας περιμένει στο ασφαλιστικό λοιπόν είναι μια εξέλιξη, αρνητική φυσικά, αλλά με τα δικά σου λεγόμενα δεν χρειάζεται να αντιδράς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ίσως;

    Και το κορυφαίο όλων: so what...
    Τι so what ρε; Αφού αυτό το συγκεκριμένο θέμα με ενδιαφέρει, θα κάτσω να γράψω σεντόνια για όλα τα υπόλοιπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται γι'αυτό; Πλάκα μου κάνεις; Τρεις φορές έγραψα και άω για τέταρτη ότι οι προσωπικές επιλογές του καθενός δεν με ενδιαφέρουν και τα παιδιά καλά κανουν να τον κολατσίζουν. Δεν με νοιάζει, ούτε μ'ενοχλεί, αυτό είναι τόσο δύσπεπτο πια ή εγώ το θέτω τόσο δυσνόητα; Για τον γάμο μιλάω, συγκεκριμένα γι'αυτό, για τίποτε άλλο, και για όλα τα υπόλοιπα από το αρχικό μου κείμενο έγραψα ότι δεν έχω πρόβλημα κανένα απολύτως και δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω γιατί πρέπει να κάνω τόσες διευκρινίσεις. Έλεος ρε.

    ΥΓ. Ο σκαντζόχοιρος, επειδή είναι το μοναδικό ζώο που αναπαράγεται σαν τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zaphod
    η Ηθική είναι το σύστημα κανόνων και συμπεριφοράς μιας κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα ως κλάδος της φιλοσοφίας (και όχι της θρησκείας)μελετά την διάκριση του αγαθού από το κακό.
    (η θρησκεία έχει δική της ηθική, δηλ δικούς της κανόνες, οκ?)
    Η ανήθικη είναι κι αυτή Ηθική. Ας πούμε ότι είναι η ηθική της μειονότητας, έχει όμως κι αυτή τους δικούς της κανόνες συμπεριφοράς. (σε αντίθεση με το αήθες)

    μετά από το μίνι φροντιστήριο (ποιος στη χάρη σου)
    θα ήθελα να μου πεις αν κατά την γνώμη σου η ηθική υπαγορεύει τους νόμους, ή οι νόμοι την ηθική.
    κι αυτό φίλε μου, είναι τρόπος θέασης των πραγμάτων.

    Επανέρχομαι όμως στο αρχικό μου σχόλιο. Το πρόβλημα με την κοινωνία είναι ότι δεν είναι συνεπής στην ηθική της, γι' αυτό δημιουργούνται τριβές. αυτό προσπαθεί ν' αποφύγει η ολλανδική αρχή με τις εξετάσεις ανεκτικότητας.


    σταματάω εδώ, νομίζω καταλαβαίνεις.
    α, και κτ ακόμα. μην συγκρίνεις με ζώα, αυτά δεν έχουν ηθική, καθώς η ηθική συνδέεται με τον λόγο και την ελεύθερη βούληση.
    οσέλα, επιστήμων της ηθικής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Δεν μπορεί ένας φονίας να γίνεται πχ άγιος επειδή σκότωσε για "καλό σκοπό".

    Μαλακία νο 1 λόγω αντίφασης. Η κοινωνία όπως λες και συμφωνώ πρέπει να προσαρμόζεται και να προσαρμόζει τη θέαση των γεγονότων σύμφωνα με τις εκάστοτε ειδικές συνθήκες που επικρατούν. Πολύ πιθανόν να μην αγιοποιήσει ένα φονιά αλλά εξαρτάται το πως θα τον δει. Δε νομίζω όμως πολλοί να θυμούνται τον Κωλοκοτρώνη αρνητικά λόγω της άλωσης της Τρίπολης ή της φωτιάς και του τσεκουριού του σωστά; Φονιάς ήταν ΟΚ αλλά όλοι κρίνονται σύμφωνα με το έργο τους και ο πόλεμος δε γίνενται με σαίτες και νεράντζια. Οι ομοφυλόφιλοι όπως έγραψα και στο ποστ μου μπορεί να τα καταφέρουν μιά χαρά στην ανατροφή αλλά όχι να γίνει αυτή η αλλαγή έτσι εν ψυχρώ και τόσο άρπα κόλλα βρε αδερφέ. Είμαστε διάσημοι για την προχειρότητά μας και είναι άλλο ένα επιχείρημα που δε μπορώ ακόμα να δεχτώ κάποια πράγματα. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτά;*
    (βλ τέλος του σχολίου μου)

    Μαλακία νο 2 : Σίγουρα ο κόσμος αλλάζει και προοδεύει. Τα επιχειρήματα με τα τρένα τα σπήλαια και τις τηλεοράσεις όλα παπαριές γιατί δεν έχουν να κάνουν με ηθική που επικαλείσαι αλλά ούτε με τη φύση. Όπως σου γράφει και ο hades " Δηλαδή αν είχαμε φτιαχτεί με τηλεοράσεις θα αναπαραγώμασταν και διαφορετικά;" Και όχι δεν είναι απάντηση στο μπλαμπλα πως "δεν μας έκανε η φύση έτσι". Την τηλεόραση την εφηύρες δεν είναι αποτέλεσμα ηθικών κανόνων άσχετα αν μπήκε κι εκεί το ζήτημα ότι είναι κουτί του διαβόλου.
    Οι συμψηφισμοί σου είναι ατυχείς. Δεν έχει σχέση ρε η τεχνολογική πρόοδος και ο φόβος γι' αυτή που παραδέχτηκες οτι έχεις και συ με τα μεταλλαγμένα με την ανθρώπινη φύση. Στην ανθώπινη φύση είναι εντυπωμένο και το ένστικτο της επιβίωσης και μπορεί κάποιοι να σκοτώνουν για να επιβιώσουν αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό. Καλώς η κακώς έτσι έγινε ο κόσμος με θηλυκό και αρσενικό αλλά θα διαφωνίσω με τον hades στα περί αισθητικής που έχει και στο ποστ του. Είμαι υπέρ του γάμου τους ή έστω της νομικής κατοχύρωσης της συμβίωσής τους αλλά μέχρι εκεί. Δε φοβάμαι μη κάνουν κακό σε μένα ή στην κοινωνία όπως κάνουν οι συντηρητικοί και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους εκεί. Ναι φοβάμαι για την παιδική- tabula rasa- ψυχή που είναι ευαίσθητη.

    Μαλακία νο 3 : Μη βλέπεις παντού δάκτυλο της εκκλησίας. Δεν αντιτίθεμαι στα γούστα και τις προτιμήσεις κανενός. Ούτε και πιστεύω αυτά που πιστέυω λόγω Εκκλησίας. Απλά πιστεύω οτι ο καθένας θα πρέπει να θέτει εαυτόν υπό σκέψη όταν πρόκειται να θέσει ένα παιδάκι στη δοκιμασία να το υιοθετήσει για να ικανοποιήσει την καύλα του όπως πολύ ωραία λέει κι ο polsemannen κάπου που δε το βρίσκω τώρα. Α και το AIDS άσχετα με το τι λέει η εκκλησία περί τιμωρίας ομοφυλοφίλων που είναι μαλακία, διαδίδεται πιό εύκολα μα το πρωκτικό σεξ κι αυτό είναι επιστημονικό δεδομένο που μου το έχει πει φίλη γιατρός.

    Όπως πολύ σωστά γράφεις αντιτίθεσαι στα μεταλλαγμένα γιατί δε ξέρεις τι κακό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό σου. Έτσι και κάποιοι είμαστε σκεπτικοί με αυτό που συζητάμε περί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους. Λύσανε όλα τ' άλλα θέματα που τους απασχολούν δηλαδή και έφτασαν υιοθεσία; Έγιναν οι ίδιοι αποδεκτοί από την κοινωνία και όλα καλά; Μαλακία της κοινωνίας που ακόμα δε τους έχει δεχτεί το ξαναλέω, αλλά πως θα βάλουν μπρος στα ίδια προβλήματα και στις διακρίσεις το μικράκι που θα υιοθετήσουν; Δε θεωρώ ότι πρέπει να δεχόμαστε κάτι a priori επειδή είμαστε προοδευτικοί και επειδή έτσι γράφει στο εγχειρίδιο του καλού προοδευτικού. Βλέπεις ότι κάποιοι κράζουν εμένα και κάποιοι εσένα. Κι o polse τα γράφει ωραία. Τα διάβασα από τα link που σου έδωσε ο hades. Πολύ πολύ ωραία κι αυτά που σου γράφει η osela.

    *Υπάρχει που λες μία ολόκληρη θεωρία στο management- τώρα σε πάω σε θεωρίες καπιταλισμού θα μου πεις, αλλά έχουμε να πάρουμε πολλά από παντού- που λέγεται change management. Υπάρχει το λοιπόν μία φόρμουλα που λέγεται Gleicher's formula που αναπτύχθηκε από τους Richard Beckhard και David Gleicher που λέγεται και μοντέλο ADKAR, ακρονύμιο των λέξεων
    Awareness – of why the change is needed
    Desire – to support and participate in the change
    Knowledge – of how to change
    Ability – to implement new skills and behaviors
    Reinforcement – to sustain the change
    Θα μπορούσαμε ν' ακολουθούμε τέτοια μοντέλα για μία επιτυχημένη αλλαγή που λες. Αλλά δε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο σε αρκετά από τα παραπάνω. Μπορείς να μου απαντήσεις σε κάποια από τα ζητήματα που θέτει το μοντέλο;

    Ουφ βαριέμαι, δε γράφω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραιοτατον το νεον πνευματικον σας τεκνον Προεδρε!:-)
    Το μονον δυσκολον ειναι (για μενα) να σχολιασω. Τι να σχολιασω λεμε, αφου συμφωνω; Αντε... να γραψω «συμφωνω και επαυξανω»!
    !-)) σμουτς βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέχασα φίλε να σου δώσω πάντως και γω τα ένσημά μου γιατί το postάκι σου είναι γαμιστερό και καλογραμμένο. Ωραίο απόσταγμα διανόησης ατςςςςςςςς. Άλλο αν σε κάποια πράγματα διαφωνούμε, τι σε κάποια δηλαδή, σε ένα. Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/3/08 18:59

    Εμένα μια φορά μου προσβάλει τιν αισθητική να βλέπω ανθρώπους στον δρόμο, στο μετρό, μέσα σε αμάξια, στα λεωφορεία κτλ.... ΚΛΕΙΔΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΥΤΑ (Raus...) Άντε μην τραβήξω κανά σχέδιο νόμου και σας δέιξω εγώ.... Απιστευτο post!!! Τα συνχαρίκια μου!!

    P.s. Από το νέο σχέδιο νόμου θα εξαιρούνται οι καλλίγραμμες κορασίδες ασιατικής προελέυσεως... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα βασικά μου προσβάλλει την αισθητικη ότι είμαι κλειδωμένος σπίτι και ψοφάω, και δεν έχουν έρθει τουλάχιστον τρείς καλλίγραμμες νοσοκόμες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτο...ανέβασα ένα σχετικό πόστ το πρωί, και το βραδάκι που άρχισα να βολτάρω είδα πως γίνεται πανικός με το θέμα! Ούφ, νόμιζα πως μόνο εγώ τα'χω πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος17/3/08 23:11

    Θα διαφωνίσω σε ένα φίλε μου.Σε ένα κομμάτι απο το σεντόνι σου.Δεν έχω προλάβει να διαβάσω καν το κείμενο του χούμα αλλά θα το κάνω μελλοντικά.Ο χρόνος μου είναι ένα μπαλόνι ξεφούσκωτο αυτήν την στιγμη.

    Όι κοινω΄νίες και ο κόσμος αλλάζει.Ναι αλλά όχι στο ελλαδιστάν.Όχι εδώ που κάθετι διαφορετικό αντιμετωπίζεται ως ξου ξου σατανά.Έχουμε καιρό ακόμα για να δούμε πραγματικά αλλαγές στην Ελλάδα.Σε μία κοινωνία που πιστεύει ακόμα και σήμερα πως η ψυχανάλυση είναι φορέας της "αρρώστιας"(ποιός παπάρας βρίσκει τέτοιους χαρακτηρισμούς;;;;)που λέγεται ομοφυλλοφιλία...

    Το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι το αν έχουνόλες οι αμάδες κάποια δικαιώματα αλλά το πως θα νιώσουν μη παρείσακτοι σε αυτήν την χώρα.Τότε θα είχαμε κάνει μία μεγάλη αλλαγή σκέψης.Τότε θα είχαμε προχωρήσει μπροστά.Τώρα όσο και αν συμφωνώ μαζί σου και αν βρίζω και αν γράφω, ο ελληναράς του σκυλάδικου τα ίδια ανέκδοτα θα πει για τους χομο.Όσο ίδια θα πει και για μας που δεν τους αποτάσουμε...

    Ρισπέκτ στο σεντόνι σου φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πέρασα για ένα γεια και έπεσα σε σεντόνι (made in My Sedonia???) του ζάφο.

    Θα επανέλθω συντόμως.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @polsemannen
    O David είναι παλιός γνώριμος!! Αν υπάρχει μβαννερ ευχαρίστως!

    "Ο συντηρητισμός είναι σαν να προσπαθείς να εμποδίσεις το μούχλιασμα ενός κομματιού τυριού. "
    Άψογος!

    Το πχ σου το διάβασα και δεν μου άρεσε καθόλου ο κύριος. 10 χρονών παιδί και με το ζόρι στις πουτάνες μου κάνει λίγο χου. Εμένα κανένας δεν με πήγε, και ακόμα δεν έχει χρειαστεί να πληρώσω για να βρω κοκο :)

    Περί Ολυμπιακών μέσα!!!
    Επαναλαμβάνω την κατακλείδα μου ". Πιο πολύ θα ανησυχούσα (και ανησυχώ) για το κάθε ζευγάρι θεομανών, θρησκόληπτων κτλ που κάνει ή υιοθετεί παιδιά". Νομίζω πως συμφωνούμε!

    Περί Πάιθονς, τα ρέστα μου!

    @vassia
    "
    Ούτε θρησκεία, ούτε ιδεολογία, ούτε κοινωνία που μου επικολλάται στο μυαλό μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο για θετική ή αρνητική κρίση."

    cool!

    Γενικώς συμφωνώ, αν και ελαφρώς αορίστως (μιας και η τοποθέτησή σου είναι κάπως γενική). Οι νόμοι, ηθικοί και μη δεν είναι παρά κοινωνικές συμβάσεις και προσαρμόζονται στην εκάστοτε κοινωνία η οποία όμως πολλές φορες αργει να αλλάξει ή μπορεί να χρειάζεται μια "επανάσταση" όπως πχ ήταν το κίνημα του φεμινισμού ή της gay υπερηφάνειας.


    Πολλές φορές σοκάρομαι από το γεγονός πως καθόμαστε και αναλύουμε αν οι συνανθρωποι μας είναι ή πρέπει να θεωρούνται άνθρωποι (γιατί αυτό κάνουμε όταν συζητάμε για το αν μπορούν να έχουν αυτονόητα-για μας- δικαιώματα)


    Μην απολογείσαι για το μέγεθος του σχολίου, είμαστε μαθημένοι στα σεντόνια!
    ----και γουστάρουμε κιόλας!

    @hades
    Το περί AIDS το έθεσες σαν πχ του εν δυνάμει κινδύνου από ομοφυλόφιλους. Παραμένει άσχετο με το θέμα και επιμένω να μην επιμένεις.

    "....AIDS κατά κύριο λόγο σε ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς, " κανείς όμως δεν αρνήθηκε το δικαίωμα στους ναρκομανείς να κάνουν παιδιά, παρόλο που υπάρχουν πολύ ισχυροί λόγοι. Ξαναγράφω αυτό που έγραψα στην vassia:

    Πολλές φορές σοκάρομαι από το γεγονός πως καθόμαστε και αναλύουμε αν οι συνανθρωποι μας είναι ή πρέπει να θεωρούνται άνθρωποι (γιατί αυτό κάνουμε όταν συζητάμε για το αν μπορούν να έχουν αυτονόητα-για μας- δικαιώματα)

    "Ξέρεις πόσα παράθυρα ή ασάφειες έχουν οι νόμοι;" εδω έχεις πόντο, αλλά μάλλον είναι καλύτερα έτσι. Αλλιώς θα καταγγέλαμε ο ένας τον άλλον όλη την ώρα! Ο νομοθέτης (λογικά) δέχεται πως κανείς δεν αγαπά τα παιδιά πιο πολύ από τους γονείς τους. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις, πρέπει να είναι πολύ ακραίες για να πειστεί - και δικαίως θα έλεγα.


    "Όπως και έγραψες ότι Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν είμαστε καλύτερα ή χειρότερα, αλλά να αντιληφθούμε πως οι κοινωνικές αλλαγές πλέον τρέχουν. Και η πούτσα που μας περιμένει στο ασφαλιστικό λοιπόν είναι μια εξέλιξη, αρνητική φυσικά, αλλά με τα δικά σου λεγόμενα δεν χρειάζεται να αντιδράς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ίσως;"

    Καθόλου. Το συνταξιοδοτικό με ακουμπά προσωπικά, ενώ η υιοθεσία ενός παιδιού από κάποιον όχι.
    Δεν δέχομαι το δικαίωμα να έχω θέση (και μάλιστα απόλυτη) για το αν κάποιος έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνει παιδιά. Για το αν θα τα κάνει ταλιμπανέζους ζητώ μόνο το δικαίωμα να μην μου αρέσει.

    "Για τον γάμο μιλάω, συγκεκριμένα γι'αυτό, για τίποτε άλλο, και για όλα τα υπόλοιπα από το αρχικό μου κείμενο έγραψα ότι δεν έχω πρόβλημα κανένα απολύτως και δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω γιατί πρέπει να κάνω τόσες διευκρινίσεις"

    Προσπαθώ εδώ και 215 ποστ να σου πω πως υπερβάλλεις. Γιατί ρε φίλε να πουμε σε κάποιον ενήλικα τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει με την πάρτη του; Επειδή εμάς μας ξενίζει;;
    Αν αυτό που λέμε για πλάκα με τον polse ίσχυε; (αν ξένιζε κάποιους να κάνουν ή να υιοθετούν παιδιά οι Ολυμπιακοί, διότι καλυτερα νεκρός παρα ολυμπιακός, και μάλιστα ένας με απογόνους, δηλ δυνάμει γαύρους) θα σου άρεσε;

    Σκέψου πως ξένιζε τους αντίστοιχους zaphod και hades τότενες:
    * Η εξωσωματική γονιμοποίηση (και για ετερόφιλα ζευγάρια)
    * η αλλαγή φύλου
    * η έκτρωση
    * η συμμετοχή γυναικών σε μη "γυναικεία" σπορ όπως η άρση βαρών κτλ. Εγώ το θεωρώ κουλό αλλά άμα τους αρέσει, εμένα μου περισσεύει.....

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παίξω μπάλα, και ειδικά τέτοια μπάλα, σε επίπεδο δηλ. και καλά ηθικής.

    Υ.Γ. Ένα σκαντζόχερα στο 3!!!!

    @osela
    Δεν είμαι και κρίτής των πάντων! Απλά αρνούμαι να ξέρω πιο πολλά για σένα από σένα. Μπορεί πράγματα να μου αρέσουν, μπορεί όχι, ΘΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΩ αλλά δεν μπορώ να πω "δεν πρέπει" ή "είναι αφύσικο". Αυτό στα περί εμου.

    Πάμε !

    "θα ήθελα να μου πεις αν κατά την γνώμη σου η ηθική υπαγορεύει τους νόμους, ή οι νόμοι την ηθική."

    Λογικά αλλάζουν διαχρονικά αλληλοεπηρεαζόμενα. Επίσης λογικά η τρέχουσα ηθική διαμορφώνει τους νόμοι, οι οποίοι αλλάζουν με μια ελαφρά χρονική καθυστέρηση.


    "δεν είναι συνεπής στην ηθική της"

    Δεν μπορεί να είναι γιατί πλέον τα χάσματα γενεών είναι πολύ μικρά. Επίσης το μέγιστο των (ηθικών και όχι) νόμων έγιναν από ανθρώπους που τους παραβίαζαν ασύστολα.


    Συγκρίνω με ζώα, όταν αναφέρεται η φύση.

    Με ποιο δικαίωμα δεν αναφέρεται η φύση όμως:
    * στις μεταμοσχεύσεις
    * στις εγχειρίσεις γενικότερα
    * στα φάρμακα
    * στο πρωκτικό σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων; (που μ αρέσει κιόλας :))

    ;

    @humma
    "Δε νομίζω όμως πολλοί να θυμούνται τον Κωλοκοτρώνη αρνητικά λόγω της άλωσης της Τρίπολης ή της φωτιάς και του τσεκουριού του σωστά;"

    Πόντος! ναι, αλλά άγιος δεν έγινε - και ευτυχώς. Πάντως αναγνωρίζεις πως οι ιστορικοί κάνουν το παν για να σβήσουν οικείες μελανές σελίδες της ιστορίας. Πχ έχεις δει στα ποστ μου - αφιέρωμα στους ταλαιπωρους admins του ΝΕΟΣ-forum :)

    "όχι να γίνει αυτή η αλλαγή έτσι εν ψυχρώ και τόσο άρπα κόλλα βρε αδερφέ." Σωστό, αλλά βάλε λίγο τον εαυτό σου στην θέση κάποιου που του απαγορεύουν να κάνει παιδιά ενώ υπάρχει τρόπος. Πως θα ένιωθες;;;;


    "Τα επιχειρήματα με τα τρένα τα σπήλαια και τις τηλεοράσεις όλα παπαριές γιατί δεν έχουν να κάνουν με ηθική που επικαλείσαι αλλά ούτε με τη φύση."

    Μα δεν πήγαιναν στο ηθικό zeitgeist, αλλά σαν υπενθύμιση πως ο κόσμος μας αλλάζει διαρκώς. Με παρεξήγησες :Ρ

    "αλλά θα διαφωνίσω με τον hades στα περί αισθητικής που έχει και στο ποστ του. "

    Yes!! :)


    ".....αλλά μέχρι εκεί"
    Αν σου το έλεγε εσένα κάποιος, πως θα ένιωθες;

    "Ναι φοβάμαι για την παιδική- tabula rasa- ψυχή που είναι ευαίσθητη.¨"

    Στο τέλος του σχόλιου - μαραθωνίου υπάρχει απάντηση

    "Μη βλέπεις παντού δάκτυλο της εκκλησίας. " Ακόμα και εγώ που είμαι δηλωμένος αντίθετος και αντίχριστος από τα 16 μου κατανοώ πως η ηθική μου είναι τρομερά επηρεασμένη από το παπαδαριό. Γιατί να μην ισχύει για τους Χ.Ο.;

    "Α και το AIDS άσχετα με το τι λέει η εκκλησία περί τιμωρίας ομοφυλοφίλων που είναι μαλακία, διαδίδεται πιό εύκολα μα το πρωκτικό σεξ κι αυτό είναι επιστημονικό δεδομένο που μου το έχει πει φίλη γιατρός."

    Σαφώς, και υπάρχει και εξήγηση γι αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτε για το φλέγον θέμα, σωστά;

    "Έγιναν οι ίδιοι αποδεκτοί από την κοινωνία και όλα καλά; "
    Σωστός, αλλά για βοήθα και λίγο!!!

    Περί management και δικαιωμάτων, δεν θα σου απαντήσω :)



    @rodia
    Ευχαριστώ κυρία μου :)

    @humma 2
    Βασικά, αμα σε ποτίσω 5 κρασά θα δεις το φως το αληθινό :)

    @είδωμεν
    Ευχαριστώ και καλώς ήρθες!

    @estarian
    Δικέ μου! Περαστικά!

    @patsiouri

    Σκεφτόμαστε παράλληλα! :)
    Πολύ καλό το ποστ σου!

    @island
    Συμφωνούμε. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

    @doc
    Η γνώμη σας ευπρόσδεκτη όποτε μπορείτε!!





    @all
    Δεν άντεξα στον πειρασμό και έκανα πείραμα, ως γνήσιος επιστήμονας, θέλοντας να δω το γενικό zeitgeist, μιας και -όπως λέει και ο island- είμαστε πίσω γενικώς:

    Σε μια international κοινότητα ανταλλαγής απόψεων το πέταξα (στο περίπου): Καλύτερα γονείς gay παρά ιερείς.
    Αποτέλεσμα; 68% συμφώνησαν μαζί μου (από περίπου 140 ψήφους) και από όσους διαφώνησαν (απ ότι είδα) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε πως ΔΕΝ πρέπει οι gay να μεγαλώνουν ( ή να κάνουν) παιδια. Οι περισσότεροι είπαν (και είχαν και δίκιο) πως το ερώτημα είναι χαζό μιας και "it depends on the individual parent" ή κάτι τέτοιο.

    Πάρτε και ένα ωραίο σχόλιο:
    "Parents parent, regardless of sexual orientation."

    Κατά τα άλλα παραπέμπω στο ποστ της patsiouri που το βλέπει και πιο ίσα το ζήτημα, ενώ εγώ μαλακοφιλοσοφώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγώ σου απάντησα εκει πέρα "Μπαμπάς Κωστέτσος ή Πατέρας Μάξιμος" και σου φυγε η κλαπέτα απο τον τρόμο :D
    Ειναι λίγο άκυρο αυτο το δίλημμα αλλά μου άρεσε η αντίδρασή σου :P
    Το θεμα περι πραγματικοτητας δεν το ειδες με τα ασαφή ιδεολογήματα του κλάμπανου...
    πρεπει να γράψουμε μαζι new age σεντονι επικών διαστάσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα πρώτος ο ίδιος είπα πως το ερώτημα είναι μούφα. Απλά παρατήρησες πως κανείς ΔΕΝ είπε πως οι gay δεν πρέπει κτλ κτλ....

    Γιατί να λέμε όμως τον Κωστέτσο και όχι τον Τσαρούχη πχ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί ο Τσαρούχης πέθανε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. !!!!!!!!!


    O Μαρίνος ζεί!!!!


    περί new age σεντονιού μέσα. Τον είδα τον μαλάκα τον δικό σου, δεν παίζεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στέκομαι μόνο στο θεμέλιο λίθο:
    η ελευθερία μου εκτείνεται μέχρι του σημείου που δεν καταοπατώ την ελευθερία του άλλου
    εννοείται πως είναι όνειρο θερινής νυκτός! καθότι απουσιάζει η έννοια της συλλογικότητας και της κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2zaphod : "αναγνωρίζεις πως οι ιστορικοί κάνουν το παν για να σβήσουν οικείες μελανές σελίδες της ιστορίας"

    Εννοείται και γι' αυτό θα τους αντιπαραβάλλω μ' αυτό που είχα πει σε προηγούμενο ποστ μου για τους δημοσιογράφοι. Και οι ιστορικοί λοιπόν είναι διαχειριστές της ιστορίας. Επαφίεται από κει και πέρα στη λογική να κρίνει. Για τον Κολοκοτρώνη δε μπορώ να κρίνω αρνητικά γιατί έδρασε υπό κάποιων συνθηκών. Γι' αυτό δεν ισχύει αυτό που λες άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δε μπορείς να τον βάζεις στον ίδιο τορβά με δολοφόνους, αλλά ούτε να αποκαλείς δολοφόνους τότε και αυτούς που σου έκαναν τα ίδια.

    "Σωστό, αλλά βάλε λίγο τον εαυτό σου στην θέση κάποιου που του απαγορεύουν να κάνει παιδιά ενώ υπάρχει τρόπος"

    Είμαι υπέρ των ετερόφυλων γονέων όπως και άλλοι ΟΚ; Διαχωρίζω για πολλοστή φορά την πεποίθηση που εκφράζω με τη δράση εναντίον κάποιου νομοθετήματος, ούτε απαγορεύω. Δε νομοθετώ εγώ (ευτυχώς ;-) ). Αν νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε ώριμοι για κάτι τέτοιο τι να πω. Εγώ πάντως δε το πιστεύω, ήμαρτον.

    "αλλά θα διαφωνίσω με τον hades στα περί αισθητικής που έχει και στο ποστ του. "

    "Yes!! :)"

    ....ναι αλλά δε χαρακτηρίζω κανένα Χριστόδουλο, συντηρητικό, φασίστα, οπισθοδρομικό....Χαλάρωσε

    "Αν σου το έλεγε εσένα κάποιος, πως θα ένιωθες;"

    Το "μέχρι εκεί" είναι το όριο μέχρι εκεί δηλαδή που συμφωνώ

    Το γκάλοπ που παραθέτεις δε μου λέει και πολλά πράγματα γιατί δε γνωρίζω αρχικές συνθήκες, δείγμα πληθυσμού (εννοώ πως αν έκανες την ερώτηση σε φόρουμ οπαδών της Eurovision την ξέρω την απάντηση εκ των προτέρων :-Ρ ), χώρες κλπ.

    "Σαφώς, και υπάρχει και εξήγηση γι αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτε για το φλέγον θέμα, σωστά;"

    Σωστά. Εγώ μίλησα για ιατρικό δεδομένο γι' αυτό έβγαλα έξω την εκκλησία.

    "Σωστός, αλλά για βοήθα και λίγο!!!"

    Εννόω για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων γι' αυτό και παρέθεσα αυτό με το change management το οποίο διαχειρίζεται αλλαγές. Εννοώ οτί θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα πρώτα, να υπάρξει προπαρασκευή και μετά να διεκδικηθεί η υιοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Συγκρίνω με ζώα, όταν αναφέρεται η φύση."
    η φύση δεν έχει καμία σχέση με την ηθική, λέμε, γιατί δεν υπάρχει ελευθερία βούλησης και λόγος, παρά μόνο ένστικτο (φυσικός καταναγκασμός)

    "Δεν είμαι και κρίτής των πάντων!"
    δε νομίζω οτι σε κατηγόρησα οτι είσαι, εκτος κι αν δεν καταλαβα σωστα τι εννοείς

    "Επίσης λογικά η τρέχουσα ηθική διαμορφώνει τους νόμοι...,"
    άρα είναι αναπόφευκτο ν' αλλάξουν οι νόμοι υπέρ της τρέχουσας ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @geokalp

    OK

    @humma
    Περί Κωλοκοτρώνη κτλ ΟΚ

    "Είμαι υπέρ των ετερόφυλων γονέων όπως και άλλοι ΟΚ; "

    Γειά σου ρε humma επαναστάτη! :Ρ

    Να θυμάσαι πως ανάγκη προστασίας γενικώς έχουν οι μειοψηφίες. Οι πλειοψηφίες μια χαρά προστατεύονται μόνες τους. Αυτός ήταν και ο καυγάς για τις ταυτότητες και το θρήσκευμα.


    "....ναι αλλά δε χαρακτηρίζω κανένα Χριστόδουλο, συντηρητικό, φασίστα, οπισθοδρομικό....Χαλάρωσε"

    Χαλαρός είμαι. Αν θυμάσαι έβαλα και τον εαυτό μου μέσα στο κουρμπέτι. Όποιος έχει την μύγα να την φέρει πίσω. Ο Ραφαηλίδης έψαχνε τον "υφέρποντα φασισμό" αν του έλεγες στραβά καλημέρα. Νομίζω πως ο λόγος της πασταφλώρας (πχ) ή του polsemannen εξηγεί γιατί και πως το εννοούσα.


    "Δε νομοθετώ εγώ (ευτυχώς ;-) )."

    Χεχεχεχεχε! Όντως!

    Το γκαλοp δεν σημαίνει τίποτε όσον αφορά το ποσοστό νίκης κτλ, σημαίνει . Oμως πολλά στο γεγονός πως κανένας (από το εξωτερικό) δεν εμφάνισε μιαν άποψη σαν την δικιά σου. χεχεχεχε x2.
    Εϊναι μια σαφέστατη ένδειξη πως είμαστε γενικώς "πίσω" όπως λέει και ο island

    @osela
    "δε νομίζω οτι σε κατηγόρησα οτι είσαι, εκτος κι αν δεν καταλαβα σωστα τι εννοείς"

    Δεν με κατηγόρησες, αλλά μου έβαλες δύσκολα! :)

    Κατά τα άλλα δεν νομίζω να διαφωνούμε κάπου....


    @all

    Ξαναλέω πως είναι τουλάχιστον ασεβές και απάνθρωπο να κουβεντιάζουμε για το αν πρέπει κάποιοι συνάνθρωποι μας να έχουν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνουν παιδιά. Επιμένω πως θα προτιμούσα να μεγαλώσω από ομοφθυλόφιλους παρά από παπάδες. Οι λόγοι που προβάλλονται εναντίον του πράγματος (το λέω για πολλοστή φορά) είναι πάνω κάτω οι ίδιοι που είχαν προβληθεί για:
    * Την έκτρωση
    * την δυνατότητα αλλαγής φύλου
    * Την αντισύλληψη (!)
    * την τεχνητή γονιμοποίηση


    Κάποτε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα, τώρα μπορούμε. Απλό είναι.


    Στο όνομα της φύσης, του θεού και της ανθρώπινης κοινωνίας γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

    ΕΠίσης, αν αρχίσουμε να κόβουμε κοινωνικές ομάδες από κάποια πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί αυτό να σταματήσει.

    Συντηρητικός είναι αυτός που δεν θέλει να αλλάξει σε σχέση με τα νέα δεδομένα. (πχ το ΚΚΕ). Με αυτήν την έννοια είμαστε όλοι μας , σε διαφορετικό βαθμό ίσως, κάτι που έχει και ορολογία το ρημάδι - ψυχολογική και πολιτισμική αδράνεια. Μην μου παρεξηγιέστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γουάτ δε φακ? Τα σχόλια είναι ακόμα μεγαλύτερα από το κείμενο.
    Είδες τι παθαίνει κάποιος όταν στερείται το σεντόνι για 2 χρόνια?
    Εγώ έχω να πω ότι οι ξεματιάστρες είναι ακόμα πιο δημοφιλείς από τους γιατρούς, βλ. Χορταρέας και σια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όντως για το κείμενο χρειάστηκα 15 λεπτά και για τα σχόλια μισή νύχτα..
    Πάω να βάλω κολλύριο..γίνανε λες και κόλλαγα κάγκελα!
    Πολύ ωραία όμως δοσμένο το κείμενο ομολογώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Στο σοβαρό τώρα και για να τελειώνουμε. Πιο πολύ θα ανησυχούσα (και ανησυχώ) για το κάθε ζευγάρι θεομανών, θρησκόληπτων κτλ που κάνει ή υιοθετεί παιδιά. Γεμίζουμε τον κόσμο μικρούς, χαρούμενους, μισαλλόδοξους ταλιμπάν ..."

    Oh, dear...

    Εγώ δε ντρέπομαι να ομολογήσω πως είμαι φασίστρια.
    Θα έπρεπε για να κάνει κάποιος παιδί να ισχύει κατι παρόμοιο με τη διαδικασία του δανείου.
    Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τέστ IQ, ναρκοτέστ και παρακολούθηση της μέλλουσας οικογένειας με κρυφή κάμερα. Επαναλαμβάνω ΚΑΙ για να κάνεις, όχι μόνο για να υιοθετήσεις.

    Κάποτε έκανα μία εργασία στο "ΜΗΤΕΡΑ". Πήγαινα καθημερινά.
    Μέχρι τότε ήμουν αντίθετη στην υιοθεσία παιδιών από gay.

    Εκεί μέσα υπήρχαν άπειρα παιδάκια, από βρέφη ώς και 4 ετών, μετά πήγαιναν σε ίδρυμα. Στα μεγάλα παιδάκια, φυσικά μειωμένη νοητική ανάπτυξη, όχι εκ γεννετής, αλλά επειδή κανείς δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους, 3 άτομα ΓΑΜΙΟΝΤΟΥΣΑΝ όλη τη μέρα γι'αυτά τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

    Τα μικρότερα ήταν ένα δράμα. Ήθελαν μιά αγκαλιά. Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο. Τους χαιδευες μια φορά το κεφάλι και σε ακολούθούσαν κρεμασμένα από τη φούστα σου όπως τα αδέσποτα. Τα περισσότερα ξέρετε, α υ τ ο τ ρ α υ μ α τ ί ζο ν τ α ι. Πάιρνουν φόρα και χτυπάνε στον τοίχο για να ματώσουν. Ξέρουν πως μόνο αν τρέξει αίμα θα τα πάρει κάποιος αγκαλιά και θα ασχοληθεί πέντε λεπτά μαζί τους.

    Μετά απ'αυτό, αποφάσισα πως το παιδί πρέπει να βρίσκεται με κάπιον που μπορεί να του δώσει ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. Παρά εκεί μέσα. Έναν άνθρωπο επιπέδου που μπορεί να το ζήσει και να το αγαπήσει. Και κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι.

    Κι'αυτές οι παπαριές του Παπακαλιάτη που το παιδί πηγαίνει στο σχολείο και ζωγραφίζει δύο μαμάδες όταν του λένε να φτιάξει την οικογένειά του και οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...απευθύνονται μόνο στο κοινό του Παπακαλιάτη!

    Τα παιδιά γενικώς δε θέλουν να διαφέρουν, δεκτό. Εγώ είχα τρομερό κόμπλεξ στο σχολείο γιατί είχα παράξενο όνομα. Όταν με φώναζαν στον κατάλογο κιτρίνιζα. Μία φορά είχα λιποθυμήσει. Δεν το πάλευα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν ψυχολόγοι τότε!
    Έτσι συνέβη και όταν άρχισαν τα διαζύγια στην Ελλάδα σωρηδόν. Στην τάξη μου είχα μόνο ένα παιδί με χωρισμένους γονείς που ντρεπόταν. Σήμερα οι μαθητές μου, μου λένε πως είναι τουλάχιστον τα μισά και φυσικά θεωρείται φυσιολογικό. Έτσι θα γίνει και με τις "νέου τύπου" οκογένειες, μην αυταπατάσθαι...οι λεσβίες ούτως η άλλως γεννoύν εδώ και χρόνια με εξωσωματικές.

    Και τέλος, θέτω κι'εδώ το δίλημμα που έθεσα και στο δικό μου πόστ, εσείς αν παθαίνατε κάτι που θα θέλατε να πάει το παιδί σας?? Σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που τους γνωρίζετε και τους εκτιμάτε ή στον ξάδερφο με τη γυναίκα του που χμ...καμιά φορά δεν ελέγχουν τα νεύρα τους???

    ΥΓ: Μόλις κατάλαβα ότι έγραψα πόστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΣΤΙΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ Π.Χ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ) ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΕΠΙΠΛΩΣΗ, ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΟΤΙ "ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΗΨΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ...)

    2. ΤΗΝ ΠΕΡΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ.-
    ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟς ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

    3. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟΣ Η ΚΩΣΤΕΤΣΟς ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
    ΑΝΤΙΘΕΤΩς ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ (ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥ)

    4. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΕΜΠΟΔΙΑ

    5. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ NATURE-CULTURE, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΙΑΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ,ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΧΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΗΤΗ ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΦΥΣΤΙΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ)

    ΟΥΦ ΣΕΝΤΟΝΙΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @neropistolero

    Έγινα ...σεντονομανής!!!


    @aaton (!)

    Καλώς όρισες και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

    @patsiouri
    Δεν έγραψες post αλλά ποστάρα!
    Προσυπογράφω γενικώς και ειδικώς

    @athena

    Συμφωνούμε, αλλά

    1. Απόλυτα

    2. Τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν μπορεί και όχι. Όπως μπορεί να υποφέρουν αν ο μπαμπάς τους είναι μπάτσος, εκπαιδευτικός, μετανάστης, αγράμματος κακοκουρεμένος. Δεν βγάζεις άκρη με τα ρημάδια!

    3. Για να το λες... αλλα ο Χατζιδάκις έχει να κάνει σουξέ 256 χρόνια :)
    (έχει δηλ περάσει καιρός από τότενες)

    4. Καλά εδώ συνυπογράφω με χέρια και με πόδια. Αλλά και την πολιτεία την καταλαβαίνω ρε γμτ. Τόσα και τοσα ακους για traffiking κτλ, όσο να ναι το ζορίζεις και αυτό δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Βάλε και το εγγενές ταλέντο του Ελληνικού δημοσίου στην γραφειοκρατία και καθάρισες

    5. Thanx, διότι νόμιζα πως εγώ τα λέω, εγώ τ΄ ακούω :)

    Σεντονιάστε ελεύθερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 2. Τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν μπορεί και όχι. Όπως μπορεί να υποφέρουν αν ο μπαμπάς τους είναι μπάτσος, εκπαιδευτικός, μετανάστης, αγράμματος κακοκουρεμένος. Δεν βγάζεις άκρη με τα ρημάδια!

    ΑΚΡΙΒΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος21/3/08 19:35

    Φίλε Zaphod, θέλω ειλικρινά να σε συγχαρώ για το εξαιρετικό σου κείμενο. Όσον αφορά τη χρήση του όρου "φυσιολογικός", (όχι πως χρειάζεσαι συμπλήρωμα, απλως για να μη νόμίζεις πως έσύ τα λες εσύ τα ακούς) όποιος ψάξει θα βρει πολύ εύκολα μελέτες για την συχνότητα της ομοφυλοφιλίας στα υπόλοιπα ζώα, αλλά και μελέτες για την ομοφυλοφιλία στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και στις δύο περιπτώσεις φυσιολογική θεωρείται η συστηματική εμφάνισή της σε μεγάλο ποσοστό του υπό εξέταση πληθυσμού και όχι η απουσία της.
    Έτσι ως περισσότερο δόκιμο όρο για κάποιον που θα ήθελε να τεκμηριώσει την αντίθεσή του στην ομοφυλοφιλία θα πρότεινα αντί του "μη φυσιολογικού" το "μη χριστιανικό" ή το "μη νεοελληνικό",ή ας βρει κανείς το κουράγιο να πει "απλώς δε γουστάρω γιατί έτσι και βαριέμαι να το βασανίσω". Ας παραδεχτούμε επιτέλους πως όλη αυτή η επιχειρηματολογία κατά των ομοφυλοφιλων δεν συνιστά άποψη βασισμένη σε λογικά επιχειρήματα αλλά αντίθετα έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και εκ του ασφαλούς καταδίκη του διαφορετικού. Αλλά αυτό που αποφεύγουμε να σκεφτούμε τότε είναι σε πόσο άσχημο κόσμο καταδικάζουμε τους εαυτούς μας, πόσο πρέπει να συνηθίσουμε να συρρικνωνόμαστε για να μην ξεχωρίζουμε, γιατί διαφορετικός δεν είναι μόνο ο ομοφυλόφιλος, όλοι τα έχουμε τα κουσούρια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @athena

    :D

    @ανώνυμος

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο όρος φυσιολογικός τραβιέται από 15 μεριές όταν χρειάζεται. Τίποτε στην κοινωνία μας δεν είναι "φυσιολογικό".

    Το τι θεωρούμε, από την άλλη, "κοινωνικά φυσιολογικό" είναι αποτέλεσμα σύμβασης. Κάποτε, σε κάποιες κοινωνίες θεωρούνταν "αφύσικο" να κάθονται οι μαύροι δίπλα στους λευκούς.

    Το θέμα είναι πως ασχέτως του πως και τι το κάνουν τα ζώα, πως είναι ασέβεια σε έναν πολίτη να του ζητάς υποχρεώσεις (πχ φόρους) και να του αρνιέσαι τα ίδια με τους άλλους δικαιώματα για οποιονδήποτε λόγο.


    .."γιατί διαφορετικός δεν είναι μόνο ο ομοφυλόφιλος, όλοι τα έχουμε τα κουσούρια μας..." ακριβώς. Και τρέμω στην ιδέα που κάποιο άλλο κουσούρι στο μέλλον μπορεί να είναι αιτία αναίρεσης προφανών δικαιωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Brian : "You are all individuals"

    Όλοι μαζί : "YES! WE ARE ALL INDIVIDUALS"

    Τυπάκος που πετάγεται : "I'm not..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir