Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

Ιστορίες αλλιώτικες..

....και ναρκωτικά. Διάβασα με ενδιαφέρον το τελευταίο άρθρο της Αθηνας. Δεν διαφωνώ καθόλου με την λογική της , αυτό που δεν είδε όμως κανένας από τους επικριτές ή υποστηρικτές της είναι η γενικότερη, νομίζω, πολιτική του πράγματος.

Παραδοχές:
  • Κάποιοι άνθρωποι θέλουν, για διάφορους xyz λόγους να την "ακούσουν". Θυμάμαι έναν πιτσιρικά που είχα πετύχει κάποτε, που είχε ταυτοχρόνως πάρει χάπια, είχε κάνει 2-3 μπαφους και έπινε και μαυροδάφνες (όταν τον πήγαμε με το ζόρι στο νοσοκομείο ήταν περίπου πράσινος). Πολλές φορές δε, κάνουν εντελώς χαζά πράγματα (βενζίνες, κόλλες, ντεπόν (!) και άλλα ζαβά).
  • Όλοι μας έχουμε την τάση να εξαρτιώμαστε από κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί να είναι λίγο, πολύ επικίνδυνα. Εύκολα παραδείγματα το τσιγάρο, το αλκοόλ, η κόκα κόλα, ο τζόγος, η τηλεόραση και το blogging :) Τα πάντα μπορεί να είναι επικίνδυνα όταν υπάρχει υπερβολή.
  • Οποιαδήποτε ουσία έχει ένα (θεωρητικό) ασφαλές όριο - παραπέρα μπορεί να τραγουδάς στα κινέζικα - ακόμα και η καφεϊνη. Όποιος δεν το πιστεύει ας πιει δέκα φραπέδες μονοκοπανιά.
  • Με αυτή την λογική το πρόβλημα είναι πρωταρχικά στο κεφάλι του καθενός και δευτερεύοντως στην ουσία την ίδια
  • Κάποιες πάλι ουσίες είναι τόσο ισχυρές από τις οποίες σπανίως "σώνεσαι". (και εδώ διαφωνούμε Αθηνά. Το αλκοολ σπανίως δρα τόσο "αντικοινωνικα" όσο η πρέζα)
Ποιος είναι ο λόγος όμως που κάποιες ουσίες είναι παράνομες και κάποιες όχι; Ποιος είναι λόγος που κάποιες ουσίες είναι νόμιμες σε κάποιες χώρες και παράνομες αλλού; Είναι όλες οι επικίνδυνες ουσίες παράνομες και όλες οι ακίνδυνες νόμιμες;


Οι απαντήσεις είναι ελαφρώς μπερδεμένες. Το τσιγάρο πχ, μπορεί σαν "ατομική μερίδα" να είναι πιο ακίνδυνο από τον παλιό καλό μπάφο, αλλά ποιος καπνιστής καπνίζει 1-2 κανονικά τσιγάρα την ημέρα; Οι απαντήσεις που δίνονται με την στατιστική ενίοτε είναι και λίγο μούφα. Το 100% όσων αναπνέουν πεθαίνει, τί θα κάνουμε δηλαδή θα κόψουμε την αναπνοή; Πόσοι από τους καρκίνους (όχι του πνεύμονα, γενικώς) σχετίζονται με το κάπνισμα; Γιατί αυτό δεν είναι παράνομο αλλά αντιθέτως νόμιμο (αν και με κάποιους περιορισμούς) και αγρίως φορολογούμενο;

Δεν βγαινει από το μυαλό μου η ιδέα πως όλα γίνονται για τα φράγκα. Π.χ. είναι παράνομο να παίξεις Κουμκαν στο σπίτι σου αλλά είναι νομιμότατο να χάσεις το ίδιο το σπίτι σου παίζοντας σε καζινο ή σε κρατικό τζόγο τύπου ΚΙΝΟ, LOTTO, PROTO και τα λοιπά. Το τσιγάρο είναι νόμιμο και φορολογείται άγρια. ΤΟ αλκοόλ επίσης. Οι παράνομες ουσίες ΔΕΝ φορολογούνται, οι βιομηχανίες "νόμιμων" ναρκωτικών φυλάνε τα κέρδη τους και ο υπόκοσμος της παρανομίας ανθεί.

Γιατί στην Ελλάδα το χασίς είναι παράνομο και στην Ολλανδία νόμιμο, αν και υπό όρους;
Γιατί διάφοροι καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο να μην μπορούν να πάρουν ηρωίνη, η οποία και είναι ισχυρότατο παυσίπονο;


Το κράτος, λογικά, επιλέγει με διάφορα κριτήρια τι θεωρεί παράνομο και τι όχι. Το κανονικό τσιγάρο είναι σούπερ-ντούπερ επικίνδυνο αλλά νόμιμο. Το χασίς είναι παράνομο, αλλά , μην πέσετε από τα σύννεφα, οι (περιστασιακοί έστω) χρήστες του είναι μείζονα μειοψηφία στην Ελλάδα - για να μην πω πλειοψηφία.


Ποιό είναι το κριτήριο; Η επικινδυνότητα για την υγεία; Η εξάρτηση; Η διασάλευση του κοινωνικού ιστού; Λογικά το τελευταίο. Τα πρεζάκια είναι αντικοινωνικοί παράγοντες όπως αποδείχτηκε περίτρανα και τώρα τελευταία. ΑΝ όμως μπορούσαν να έχουν free δόσεις από το κράτος - σαν ασθενής που τους χορηγείται φάρμακο- θα ήταν το ίδιο επικίνδυνοι για την υπόλοιπη κοινωνία;

Αλλά πολλές φορές επιμένω πως εξαρτάται από τον άνθρωπο. Μπορεί την ίδια συμπεριφορά να είχα και εγώ αν το κάπνισμα ήταν παράνομο. Δεν έχω πέσει στην εξάρτηση (σύνδρομο στέρησης κτλ) από το τσιγάρο και δεν ξέρω, καθώς μπορώ να το βρώ εύκολα. Στην ίδια λογική αν το αλκοόλ (που με αρέσει τα μάλα) ήταν παράνομο δεν θα είχαμε χειρότερα προβληματα; Νομίζω πως η εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Αμέρικα μας έχει δείξει τι γινεται. Αν κάποια ουσία, που είναι δημοφιλής, γίνει παράνομη τότε ανθεί η ...παρανομία, δεν περιορίζονται οι χρήστες. Ο πατέρας μου μου είχε πει να θυμάμαι (και το κάνω) πως ο χρήστης θα την πάρει την δόση του ρε δε πα να γίνει της πουτάνας. Επιλογή σου είναι πως θα την πάρει και τι μέσα θα χρησιμοποιήσει. Αν πχ δεν του δώσεις ένα δίευρο στο δρόμο μπορεί να καταφύγει στην ληστεία. Αν μπορούσε να την βρει φθηνα και μέσω συνταγής, μπορεί να είχαμε κάποια μείωση της εγκληματικότητας και σίγουρα μείωση του παράνομου εμπορίου.

Και μην ακούσω πως τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Το ξέρουμε.
Το τσιγάρο σκοτώνει
Το αλκοόλ σκοτώνει
Το κρέας σκοτώνει
Οι διοξίνες σκοτώνουν
Όλα σκοτώνουν. Εγώ όμως
α) Δεν θέλω να με σκοτώσει κανένα τρελαμένο πρεζάκι
β) Επιλέγω να σκοτώνομαι με αλκοόλ και τσιγάρο. Μαλακία ίσως αλλά είναι η δικιά μου μαλακία.

Το να κάνεις κάτι παράνομο, απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον, αποδομεί τον κοινωνικό ιστό και κάνει τους ασθενείς (χρήστες) παρίες και όχι εν δυνάμει έστω πολίτες.


Επίσης το τσουβάλιασμα πραγμάτων είναι κακό. Δεν είναι ίδια η νοοτροπία του μπαφίστα με το πρεζόνι. Ούτε η συμπεριφορά τους. Με τίποτε και δεν το συζητάω.

Άρα αν σαν κοινωνία είμαστε ανώριμοι να δεχτούμε την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης, τουλάχιστον ας δοκιμάσουμε να βάλουμε κατηγορίες που θα έχουν σχέση με:
α) Εξάρτηση δυνητικά που επιφέρει μια ουσία στον χρήστη
β) Πιθανότητα καταστροφικών συνεπειών μακροχρόνιας χρήσης. Προσοχή όμως διότι τότε το τσιγάτο θα βγει πιθανότατα παράνομο!



Υ.Γ. Μου το είπε γνωστός μου, γεωπόνος. Το ξέρετε πως τα καπνά (για τσιγάρο) πρέπει να ξεραθούν πρώτα, σωστά; Ο παραδοσιακός τρόπος είναι να τα απλώνεις στον ήλιο. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, μπορεί να χρειαστεί βδομάδες. Ξέρετε πως τα ξεραίνουν οι καπνοβιομηχανίες; Τα ραντίζουν με γραμοξον!

30 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/5/08 16:44

    to jero oti kapote itane moda na bgazoyne tin kanabi san tin adika kinigimeni panakeia-8erapeia dia pasa noso k pasa malakia,kapoia stigmi omos na jekolisoyme k na poyme tin mayri ali8eia

    to peirama tis apopoinikopoihsis apetixe stin ollandia (ta sxetika noymera einai ta idia skata me opoydipote k ta teleytaia xronia mallon xeirotera) k an poyme oti prepei na einai kati paranomo,kalws einai o mpafos paranomos
    (an den dextoyme oti prepei na einai otidipote paranomo tote to sizitame)

    ka8oti einai psixotropo,kanei ton sistimatiko xristi san toy koloy ta eniamera k antikoinoniko (kai xesti kai ipno kai teleiomeno) k bebaia me tis teleytaies ereynes fainetai oti boh8a k na jestripsei i bida

    k ego bare8ika toys moyrloys...
    mpalaoyro loipon!

    Κάνναβη και ψυχωτικές καταστάσεις

    Τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες για το κατά πόσο το κάπνισμα μαριχουάνας (ή χασίς) μπορεί να προκαλέσει ψυχωτικές καταστάσεις και ανωμαλίες στη ψυχολογική και διανοητική κατάσταση των καπνιστών. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο πλέον έγκυρο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό (Lancet, 2007) μια εκτενής μελέτη ανασκόπησης των σημαντικότερων ερευνών (μέχρι και το 2006) για το θέμα της συσχέτισης χρήσης κάνναβης (κάπνισμα) και ψυχωτικών καταστάσεων, ανεξάρτητα από την προηγούμενη ψυχική και διανοητική κατάσταση των χρηστών.

    Συσχέτιση ποσοστού εμφάνισης σχιζοφρένειας με τον αριθμό περιστατικών χρήσης μαριχουάνας στην ηλικία 18 ετών (σε δείγμα 50.000 κληρωτών του Σουηδικού στρατού). Από την Αναφ. 22.

    Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από 35 δημοσιεύσεις (μετά από επιλογή από ένα σύνολο 4.804 επιστημονικών βιβλιογραφικών αναφορών) ήταν ότι το κάπνισμα κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο κατά 40% για χαμηλή χρήση μέχρι και 209% για συχνή και παρατεταμένη χρήση [Αναφ. 21].

    Σε μια περίπτωση, μια μελέτη που διεξήχθη με συνέντευξη 50.000 κληρωτών του Σουηδικού στρατού και παρακολούθηση της μετέπειτα ψυχικής υγείας τους, έδειξε ότι όσοι έκαναν βαριά χρήση μαριχουάνας στην ηλικία των 18 ετών, παρουσίασαν 6 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας στα επόμενα 15 χρόνια σε σχέση με όσους δεν έκαναν χρήση (βλέπε διάγραμμα) [Αναφ. 22].

    Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας εξετάστηκαν και οι περιπτώσεις κατάπτωσης-μελαγχολίας, τάσης αυτοκτονίας και άγχους. Τα δεδομένα των επιμέρους ερευνών δεν παρείχαν συγκεκριμένες συσχετίσεις των καταστάσεων αυτών με την κατανάλωση κάνναβης. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι υπήρχαν αρκετοί παράγοντες που εισάγουν αβεβαιότητα στις συσχετίσεις. Ωστόσο, οι ερευνητές καταλήγουν αναφέροντας ότι "υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για τις οποίες θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι νέοι ότι η χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας ψυχασθένειας αργότερα στη ζωή τους".

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές έρευνες για το θέμα αυτό. Οι επιστήμονες προσπαθούν να διαλευκάνουν την αιτιολογία και τις πιθανές διασυνδέσεις των κανναβινοειδών ουσιών σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου και υποδοχέων των ουσιών με παραισθησιογόνο δράση [Αναφ. 23-29]. Μια μελέτη που διεξήχθει στην Ελλάδα, σε ένα δείγμα 3500 νέων ηλικίας 19 ετών επιβεβαιώνει τη συσχέτιση ψυχωτικών καταστάσεων και χρήσης κάνναβης [Αναφ. 30].
    http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_THC.htm

    jekolate loipon...tis idies malakies poylagane mia epoxi stoys kinezoys gia to opio...mono oti rixnei tis petres sta nefra den toys legane

    akoma:
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/cannabis-an-apology-440730.html
    http://www.independent.co.uk/opinion/leading-articles/leading-article-cannabis-a-retraction-440665.html
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/cannabis-harms-mental-health-scientists-warn-446692.html

    tora bebaia mporei na einai dikaioma toy ka8ena na kaiei ton egkefalo toy opos diaolo 8elei...

    kai ayto einai pragmatika to mono epixeirima poy stekei k pairnei megali koybenta
    (giati tote ola nomima)

    opos k einai dikaioma dld toy ka8ena na xtipaei preza...min mas leei omos oti einai pio igieino apo ta jidia h to tsigaro,xalaronei,dieyrinei tin sineidisi,se kanei boyda no627,einai to doro toy 8eoy stin an8ropotita k ta @@ toy karampela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το τελευταίο με θορύβησε για το γραμμοξόν...τέτοιο βάζουν στην εταιρεία για να ξεραίνουν τα χόρτα την καλοκαιρινή περίοδο και δεν είναι απ' όσο γνωρίζω προς ανθρώπινη χρήση.

    Όσο για τους εθισμούς και τις συνέπειες, σε πολλά συμφωνώ με την ανάρτηση.

    Επειδή όμως η χρήση ναρκωτικών ουσιών προέρχεται συνήθως από ψυχολογικούς λόγους- γιατί κάτι προσπαθεί να καλύψει ή αποφύγει κάποιος- είναι ζήτημα ασθένειας.

    Καλό είναι και το ποτό, μέχρι εκεί που κάποιος ελέγχει τον εαυτό του, γιατί μετά , δράμα.

    Κι ένα "τσιγάρο" όταν καπνίζεται μία στο τόσο, για χαλάρωση, δεν σε κάνει ναρκομανή.

    Και θα συμφωνήσω επίσης με τη χρήση ουσιών σε βαριά ασθενείς με πόνους αβάσταχτους.

    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικο ποστ και, σχδον οπως παντα, δεν εχω να σχολιασω τπτ! :)
    ..αφηνω μονο ενα προσκλητηριο..

    Ελα εδώ να παίξεις κι εσύ! ΙδιογράφΩς
    αν δεν ανοίγει, διάλεξε:-->>
    http://autographcollectors.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος
    (τι κανει νιάου νιάου:Ρ)

    ΟΚ....υπενθυμίζω την (μοναδικώς πιθανή) καλή ατάκα του Κιουμουρτζόγλου... η στατιστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πει κανείς ψέμματα. Όχι πως αμφισβητώ τα πορίσματα. Ναρκωτικό είναι ο μπάφος όχι τσάι....

    Απλά πρέπει να το πάρεις ανάποδα. Γενικώς τα άτομα που έχουν μια ροπή στην καθ' έξιν παρανομία είναι λογικό να έχουν και μια άλφα ροπή προς πιο παρανοϊκές καταστάσεις. Διαβαθμίσης ψυχοτροπικών υπάρχουν έτσι και αλλιώς. Άλλη εξάρτηση η πρέζα, άλλη το όπιο πως να το κάνουμε;

    Επίσης έχεις δει και εσύ πως πολλοί τελειωμένοι ξυδάκηδες δεν πολυδιαφέρουν από τα πρεζόνια....

    Πάντως επιμένω πως μερικοί είναι έτσι που ακόμα και αν δεν είχαν τίποτε διαθέσιμο, θα γινούντουσαν πουτάνα με ζάχαρη ή χιόνι :Ρ


    Το κανονικό τσιγάρο "εμπλουτίζεται" με τόσα δηλητήρια που γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο απ' ότι νομίζουμε...


    Το ζήτημα δεν είναι αν κάποια ναρκωτικά κάνουν καλο (!) αλλά αν η κοινωνική συνοχή κτλ βελτιώνονται αν τα βάλεις σε καθεστώς παρανομίας.

    @vassia
    Αυτός που μου το είπε ισχυρίζεται πως το είδε live.

    Το γραμοξόν είναι ισχυρότατο δηλητήριο, και χρησιμοποιείται για να "καθαρίζει" τα ζιζάνια από ενα χωράφι. Αν φας "φρεσκο" φρουτο απο φρεσκοραντισμένο χωράφι τρέχεις και δεν φτάνεις


    @rodia
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ποιος θέλει να διαβάσει τα δικά μου ορνιθοσκαλίσματα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΝΘΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ, (ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΚΑΛΕΣΑ ΤΗ ΡΟΔΙΑ...)

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ -ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΞΥΔΑΚΗΔΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΞΥΔΙΩΝ (ΔΕ ΛΕΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΛΙΑΡΔΑ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ) ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ.

    ΚΑΙ ΣΑ ΜΑΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΜΟΥ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΕΝΕΣΕΙΣ, ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχεις κάνει μια πολύ ωραία οικονομοτεχνική εισαγωγή που δεν θέλω να περάσει ασχολίαστη, ας συμπληρώσω λοιπόν.

    τα περισσότερα από τα ναρκωτικά/εθιστικά που γράφει και η Αθηνά - μιας και πέτυχα το Post της - σε σχέση με την κάνναβη έχουν μια μεγάλη διαφορά: είναι βιομηχανικά...
    η κάνναβη όχι
    όπως και ο καπνός που βγάζουν στα βόρεια...
    και η κάνναβη είναι ακόμα πιο εύκολη στη παραγωγή...
    χώρια ότι μέχρι εκεί κοντά στην ποτοαπαγόρευση ήταν ελέυθερη - και στην Ελλάδα

    γενικά, το κλισέ "τα δηλητήρια σε μικρές ποσότητες είναι φάρμακα" νομίζω ότι παίζει

    ο εθισμός (κι έχω κάμποσους) από την άλλη δεν είναι αστείο - σου κάνει κακό

    κι όλα γίνονται για τα φράγκα, συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, στο χωριό της μαμάς μου την έβγαζα ανάμεσα σε κρεμασμένα καπνά (τα οποία έμεναν εκεί για μήνες σχεδόν). Έξω από το Αγρίνιο ήταν ο παράδεισος του καπνού. Οι θείοι μου, αδέρφια και ξαδέρφια των παππούδων μου, γεννήθηκαν με το στριφτό στο στόμα σχεδόν. Ο ένας ήταν δοκιμαστής καπνού από τα 14 του. Οι άλλοι παραγωγοί από τα 10 τους. Πέθαναν, οι δύο τελευταίοι, τα προηγούμενα χρόνια, σε ηλικία 92 και 91 ετών. Τους θυμάμαι να αγοράζουν τσιγαρόχαρτα από το καφενείο και να αράζουν στην αυλή δίπλα στα απλωμένα καπνά. Τρίβαν στη χούφτα τους τον καπνό και μετά τον κόλλαγαν, άφιλτρο... Μιλάμε για τόνους καπνού που διυλίστηκε στα πνεμόνια τους... Μέχρι σχεδόν τα 100 τους.

    Αυτό για εμένα είναι αρκετό για να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα. Όπως ότι εγώ, που κολλάω "φιλτραρισμένα" περί τα 15 τσιγάρα την ημέρα, με πακετάκι από την Αγγλία και καλά, ζήτημα να φτάσω τα μισά τους χρόνια. Και δεν θα μου φταίει ο καπνός... Μα θα 'ναι το ηλιέλαιο, ω, συγγνώμη, το ορυκτέλαιο εννοούσα; Θα 'ναι 0οι ντομάτες, το κοτόπουλο, η αγελάδα, το μαρούλι, ο τόνος, η πατάτα, το γάλα ή το γιαούρτι;

    Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Μέχρι την τελευταία τελεία. Συν ότι δεν τρελλαίνομαι για "τεχνητούς παραδείσους" θεμελιωμένους σε χόρτο ή σε κάτι ακόμη πιο βαρύ. Αλλά αυτό είναι προσωπικό...

    Φιλιά, Zaphod, χαθήκαμε παιδί μου, μας έχουν φάει οι δουλειές, τα ποτά και τα τσιγάρα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/5/08 10:44

    Φίλε Χούμα.Το θέμα δεν είναι καν τί είναι νόμιμο και τί παράνομο.Αυτό διευθετείται εύκολα με ένα διάταγμα.Το θέμα είναι τα κριτήρια.Τα κριτήρια είναι πως ότι το έχουμε ως παράνομο θα πουλήσει και πιο πολύ.Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον κοσμο.Ο αέρας που αναπνέουμε στην πόλη επείσης σκοτώνει.Δεν τον έβγαλε κανείς παράνομο.
    Η απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους είναι ένα σωστό μέτρο.Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας που καπνίζουμε.Είναι και άλλοι που δεν θέλουν.Πρέπει απλά να υπάρχει σεβασμός.
    Το τσιγάρο δεν είναι αντικοινωνικό και γι αυτό είναι ελεύθερο και φορολογείται αγρίως όπως σωστά λες.Το ποτό όμως μπορεί να γίνει αντικοινωνικό.Πρίν κάτι χρόνια είχαν βγει όπλα στην περιοχή μου λόγω μέθης.Αλλά το ποτό συνδιάζεται με ένα άλλο οπιούχο το οποίο φορολογείται αγρίως.Με το οπιούχο "ελληνική διασκέδαση".Αν απαγορέψεις τυο ποτό είναι σαν να βάζεις μπουρλότο στα απανταχού σκυλάδικα όπου η μπόμπα είναι συνώνυμο της διασκέδασης.Προχθές σε ένα μπαρ μία παρέα από ρεμάλια προσπαθούσε σουρωμένη να ρίξει μία παρέα από γυναίκες.Επειδή τα λόγια δεν μας περισσεύουν αυτήν την εποχή ο μόνος τρόπος ήταν να ανοίξουν 6-7 κιβώτια σαμπάνιες.Ξέρεις αυτές που είναι σόδα με κρασί και ποιός ξέρεις τί άλλο μέσα.Φαντάσου φόρους για το κράτος από ένα καμάκι.
    Η ουσιά όπως σωστά αναφέρεις αν σου λείπει τότε της πουτάνας να γίνει θα την πάρεις.Οπότε το κράτος αν ήθελε πραγματικά να σταματήσει τις ουσίες θα έπρεπε να κοιτάξει να πατάξει το πρόβλημα του "γιατί".Γιατί να χρειάζεται ο κόσμος να πάρει ουσίες;΄Μήπως εξηπυρετεί το κράτος να υπάρχουν εξαρτώμενοι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρεις ότι έχω κόλλημα με το κωλοχόρτο, επειδή επί ένα χρόνο έζησα ανάμεσα σε τελειωμένους καπνιστές του.
    Ήταν σα να ζούσα με αλκοολικούς ή κάτι πολύ κοντινό.
    Δε μπορούσαν να περάσουν καλά άμα δεν έσκαγαν κανα μπάφο, δε μπορούσαν να ξυπνήσουν το πρωί άμα δεν έσκαγαν κανα μπάφο.
    Από αυτούς τουλάχιστον οι μισοί κάποια στιγμή το γύρισαν σε κάτι πιο βαρύ, και η τότε σχέση μου αυτή τη στιγμή κοιτάει τα ραπανάκια ανάποδα.
    Επειδή ο έξυπνος εμποράκος, κάποια φάση τους έσκασε την παραμύθα ότι δεν είχε χορταράκι καθολου. Μια βδομαδούλα. Τρελλάθηκαν. Τη δεύτερη βδομαδούλα τους είπε "πάρτε αυτό να βολευτείτε μέχρι να βρούμε νέο πράμα". Βολεύτηκαν μια χαρά μετά.
    Από το χόρτο το γύρισαν στα χάπια, τις ηρωίνες, τις κόκες και τις βενζίνες όταν δεν είχαν φράγκα.
    Για αυτό και είμαι πάντα κάθετος στην αποποινικοποίηση και δε δέχομαι κουβέντα και πείτε με και μαλάκα.
    Και μη συγκρίνουμε εξαρτήσεις, γιατί έχω κάνει και τρίμηνο και τετράμηνο και πεντάμηνο χωρίς να πιω αλκοόλ ή να καπνίσω και δεν πήγα να μυρίζω βενζίνες ή να πίνω κολώνιες. Ή να καπνίζω ρίγανες και θυμάρια.
    Βρίστε με, γαμωσταυρίστε με, αλλά δε γουστάρω καμία αποποινικοποίηση.
    Αυτό που έζησα ένα χρόνο με καμιά δεκαριά ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ άτομα στο σπίτι μου, δε γουστάρω να το βλέπω και στο δρόμο σε καθημερινή βάση. Και ήταν τελειωμένοι από τότε που κάναν μόνο χορταράκι.
    Επίσης ξέρετε πολύ καλά ότι η αίσθηση του μέτρου δεν είναι και από τα βασικά χαρακτηριστικά του Έλληνα. Άμα αποποινικοποιηθεί ο μπάφος, η μισή και βάλε Ελλάδα θα είναι μονίμως χεστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/5/08 12:02

    ego eimai teleiomenos jidakias k na moy kaneis tin xari

    ego toylaxiston ginomai aloifi bgaino ejo k soyrealizomai (h toylaxiston etsa ekana paliotera)

    den ka8omai k koitao to tabani/tin 8alassa/ta poylakia gia 17misi sinaptes ores...

    k meta pnigomai se 0.75 tis koytalias toy neroy

    h anebaino ana pasa stigmi sto kontinotero ipsoma gia na ampoliso aeto k grafo sta @@ moy ta panta

    oyte kano parea ton ka8e geloio epeidi "mporei na moy kabantzosei kana tsigaro"

    k tis malakies toy kioymoyrtzogloy poy ebgale olokliri xronia ton bazelo xoris na ton ma8ei na kanei epi8esi se organomeni amina na tis afiseis gia atoma poy mporoyn na tis ektimisoyn

    (ton poyroypoypoy,ton papageorgioy,ton eurocoach kai ta loipa tsakalia)

    epistimones an8ropoi k xrisimopoieite epixeirimata san ayta poy xrisimopoiei o liako gia na kataripsei opoia epistimoniki 8eoria den simfonei me ton pleyri

    (ayto gia tis flompes peri zabon statistikon...
    etsi etsi sinellines...
    deeeeeeen jeroyn aytoi oi koyltoyriaraioi...
    einai praktores...

    tsampa ta ptixia reeeeeee)

    an kaneis ena kopo 8a deis oti me to poy afisan psiloxalaro ton mpafo stin agglia i katanalosi anebike 10fores pano...

    opote exeis kati poy

    1.einai epikindino gia tin somatiki igeia (sto idio link 8a deis gia karkinoys,anosopoihtiko,neyriko klp)

    2.prokalei egkefalikes blabes

    3.kanei ton xristi ligo pio paragogiko apo etoimo8anati xelona me altsxaimer kai xronia ar8ritida
    (ka8oti opos eixe pei k o aris -enas einai o aris- antartis kai xorto den ginetai.ayto to egrapsa gia na me kamarosei to etero blog-iko soy imisi)

    ti to kaneis?

    ante poy anti na grafo tin anafora na paro kana fragko asxoloymai me tis @@ soy

    kamene

    your loving brother

    Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο πλέον έγκυρο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό (Lancet, 2007) μια εκτενής μελέτη ανασκόπησης των σημαντικότερων ερευνών (μέχρι και το 2006) για το θέμα της συσχέτισης χρήσης κάνναβης (κάπνισμα) και ψυχωτικών καταστάσεων, ανεξάρτητα από την προηγούμενη ψυχική και διανοητική κατάσταση των χρηστών.

    klp klp deigma 50.000 sinomilikon einai arketa megalo paloykari moy k se sindiasmo me pososta ayjisis kindinoy isa me 200% ...
    gia balto na doylepsei to rimadi...
    dld posoi en dinamei/ipnosei psixika arrostoi itan se ayti tin foyrnia fantaron???
    ti diaolo eixan xalasei oles oi 8ermokoitides stin soyhdia prin 18 xronia k bgikan ola zaba?

    alla jexasa o antistoixos palmos foyntikos xasistas poy katexei tin apokrifi gnosi apo tin mistiki omada xepsilon jerei kalitera...

    ola ayta ta lene oi ebraiopraktores tis neas tajis poy 8eloyn na apokopsoyn ton kosmo apo tin arxaia elliniki xasisosofia

    OYST gidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. athena
    Η διαφορά είναι πως για να σου κάνει το ξύδι την ζημιά που σου κάνει η πρέζα σε ένα μήνα πρέπει να περάσουν χρρρρρρόνια... και αν....


    90ρηδες πότες έχω δει, πρεζάκια όχι...



    geokalp
    Νομίζω πως συμφωνούμε και πως θίγεις την ουσία. Δεν νομίζω όμως πως ο όρος "φάρμακο" στέκει κατ' ανάγκη. Αν δεν είμαι άρρωστος ΔΕΝ παίρνω αντιβίωση διότι τότε μου κάνει κακό.

    industrialdaisies
    Άστα βρε συ τρέχουμε και δεν φτάνουμε!!!
    Κατά τα άλλα ακόμα στο ίδιο γκαράζ είμαστε :)


    island
    Σωστός!!
    ....εν μέρει καθ' ότι εγώ το έγραψα και όχι ο συγκάτοικος!

    estarian
    Ο φίλος σου ο σκατέμπορας έκανε το κλασικό κόλπο που κάνουν οι σκατέμποροι. ΑΝ όμως το stuff ήταν νόμιμο θα τους είχε στο έτσι; Από την μια παρανομία στην άλλη είναι εύκολο να πας. Κατά τα άλλα σε καταλαβαίνω, συμμερίζομαι, συμπονώ και δεν έχω άλλα συνώνυμα!

    ανώνυμος
    Ώστε κάνουμε και διδακτορικό δηλαδή και λοιπά και λοιπά; Αγενέστατε αδερφέ μου, ξαναδιάβασε το ποστ και πες μου που είπα εγώ πως είναι καλό και δεν συμαζεύεται. Εγώ ρωτάω τους όρους και υποστηρίζω πως με νομιμοποίηση οδηγείσαι σε μείωση της εγκληματικότητας. Όσοι είναι να πάρουν, θα πάρουν. Επιμένω πως ο χαρακτηρισμός
    "Νόμιμα=>όλα ΟΚ, παράνομα =>όλα σκατά" είναι μαλακία.

    Μου λες πως εσύ την ακούς (ΟΚ άκουγες) και κάνεις μαλακίες και γουστάρεις, ΑΛΛΑ οι "άλλοι" που κάθονται σαν γίδια είναι μαλάκες κτλ κτλ.... αυτό δεν είναι επιχείρημα, αλλά προβολή γούστου. Εγώ προσπάθησα να θέσω ψιλοαντικειμενικούς παράγοντες (κοινωνικότητα) και ένας ξυδιασμένος μπορεί να γίνει αντικοινωνικά βίαιος όπως πολύ καλά ξέρουμε:) Από την άλλη το έρμο το ξυδάκι είναι ελάχιστα εθιστικό, σε σχέση με άλλα τουλάχιστον!
    Κατά τα άλλα για το ξύδι, δες την απάντηση μου στην Αθηνά.

    Η νομιμοποίηση ΔΕΝ γίνεται/ζητείται για να μειωθεί η χρήση - και δεν υποστήριξα αυτό ουτε κατ' ελάχιστον, αντίθετα είπα πως μερικοί ότι και να γίνει θα θέλουν να την ακούσουν. Το ζήτημα είναι αν πρέπει:
    α) να χάνει το κράτος φράγκα
    β) να υπάρχει ισχυροτατος υπόκοσμος από πίσω + τα κόλπα που αναφέρει ο estarian.
    γ) να πεθαίνουν άνθρωποι όταν δεν υπάρχει λόγος.


    Οι στατιστικές είναι μούφα υπό την έννοια πως, χαίρω πολύ, ο μπάφος είναι ναρκωτικό, δηλητήριο, φτου κακά.
    Όπως και το τσιγάρο
    όπως και το ξύδι
    όπως και η πρέζα
    όπως και η ζάχαρη.

    Εδώ ινσουλίνη άμα πάρεις και δεν είσαι διαβητικός την πούτσισες!
    Είναι όμως λόγος αυτός, για κάποιον καρκινοπαθή στο τελευταίο στάδιο να μην μπορεί να πάρει το ισχυρότερο γνωστό παυσίπονο; Τι φοβόμαστε, μήπως κυλιστεί στην πρέζα και το χάσουμε το παλουκάρι;

    Απλά σε μερικές ουσίες η ποσότητα ανοχής είναι αρκετή (πχ αλκοόλ) ενώ σε άλλες "μία τζούρα μόνο φτάνει, αεροπλάνο να σε κάνει" - και κολλημένα για πάντα πιθανότατα.




    @all
    *Γενικώς υπενθυμίζω το εξής ιστορικό: Όταν ο Δράκοντας έκανε τους γνωστούς του νόμους στην Αθήνα, που ήταν τρελά αυστηροι
    "Κλοπή=θάνατος, δολοφονία=θάνατος διότι 'δεν υπάρχει μεγαλύτερη'", αποδείχτηκε μεγάλο πρόβλημα διότι ο κλέφτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοτώσει για να μην τον πιασουνε. Η όλη φάση με τα ναρκωτικά μου κάνει το ίδιο. Αν αντιμετωπίζεται το ίδιο ο μπαφίστας με τον πρεζακια, σε ενδεχόμενο θέμα δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει πρέζα. Η ιστορία του estarian νομίζω πως μπορεί να έχει αυτό το δίδαγμα ανάμεσα σε άλλα
    **Επαναλαμβάνω πως κάποιοι, απ' όσο έχω δει εγώ, είναι πέραν πάσης βοήθειας - και ηθελημενα, αδιάφορη η ουσία που θα πάρουν, διότι έτσι και αλλιώς θα πάνε στην υπερβολή. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι ο άλλος να μην χρειάζεται να σκοτώσει, κλέψει κτλ για να βρει την δόση του όταν υπάρχουν άλλοι τρόποι.

    zaphod, για να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ χρήση μπάφου, όπως ξέρεις είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις σε κάτι παραπάνω, ασχέτως κολπέτων των εμπόρωνε. Νομίζω;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/5/08 15:39

    proton anisixo poy simfono me ton apopano alla 8a to peraso os tixaio atixes gegonos

    deyteron 8 xronia moysi gia na me peis sta geramata ageni RE?

    triton oi statistikes den lene oti mpafos=narkotiko=ftoy kaka

    lene oti simbalei stin anaptiji psixas8eneias...

    ALLO to ena ALLO to allo kai min moy kaneis ton ili8io giati to DNA soy omoiazei toy dikoy moy ara k os ek toytoy apokleietai na eisai

    ayto poy lene oi ereynites (k oxi o simpa8is liomenos filosofos toy pagkakioy) einai oti i xrisi toy KAI i peristasiaki KAI poli perisotero i sistimatiki ayjanei kata megalo pososto tin pi8anotita emfanisis psixikis nosoy

    kata ton idio tropo poy leme oti to tsigaro ayjanei tin pi8anotita emfanisis karkinoy (pragma to opoio kanei k o mpafos alla tespa)

    to na leme oti oi epistimones den jeroyn ti lene,oi statistikes pseydontai klp klp 8imizei tin analogi taktiki ton kapnobiomixanion kata ta prota xronia ...

    kai den tairiazei se neoys ejipnoys,morfomenoys,oraioys kai moiraioys san k toy logoy mas

    ston kioymoyrtzogloy,nai tairiazei

    opote ayto na teleionei

    peran loipon toy prosopikoy goystoy (nai re, to na koitame to tabani DEN einai cool...malakia einai poy na xtipate ton kolo sas kato...ka8oti sto tabani den brisketai kanena ipsilo nohma...ante na brisketai kamia araxni)

    giati diaolo na einai nomimo????

    dld einai kati e8istiko,me epibarinsi stin somatiki k psixiki igeia,poy epenergei kai AMESA (etsi lene oi docs dld oson afora to egkefaliko kapsimo),poy kanei ton xristi antikoinoniko kai antiparagogiko

    ti allo na kanei???
    na mas gamisei tin mana?

    tespa...paradeigmata tipoy "o etoimo8anatos klp klp" einai epikindines genikeyseis...

    (laikismoi toy kerata gia na poyme pio sobara)

    ena iperboliko paradeigma mporei na bre8ei gia na dikaiosei/dikaiologisei ta panta
    (p.x. iparxei ena eytixismeno zeygari pateras-kori kapoy stin germania an 8imamai kala poy exei k kamposa paidia...e ti na kanoyme den 8a nomimopoihsoyme tin paiderastia kai tin aimomijia epeidi aytoi goystaroyn etsi...
    oxi re magka.
    dude you fuck children poy elege kai o kyle-TELOS
    mporei na ginomaste spastikoi gia toys paiderastes aimomiktes,mporei na xorizoyme kapoia tetoia eytixismena zeygaria alla thats life)

    giati o nomos den ftiaxnetai gia tis ejaireseis...ftiaxnetai gia ton kanona...
    (toy pians to iponooymeno megale megale?)

    kai o kanonas einai oti

    a) to sigkekrimenon xortarion to pinoyn gia na tin akoyne

    b) oti i xrisi toy exei oles tis apopano sinepeies (min tis janaleme)

    c) oti opoy nomimopoih8ike i xrisi toy polaplasiastike kai (distixos) den epesan ta noymera ton xriston ton allon pio xontron oysion (opos nomizame kapote)

    ara DEN to nomimopoioyme giati bazontas stin zigaria,stin mia meria to na anagkastei o karkinopa8is na parei ena allo paysipono (h na parei mpafo more...poios dikastis 8a toy rijei poini k malista ti?) kai toy na dekaplasiastei i xrisi enos pragmatos me ameses k baries sinepeies stin psixiki+somatiki igeia toy xristi....e ti na kanoyme...gernei

    tora oti p.x. gia ton aplo xristi einai profanos pio logiko k prosodoforo gia to kratos na ton bazei se koinoniki ergasia anti gia filaki einai profanes

    h akoma k se ipoxreotiki parakoloy8isi seminarion k tetoia
    (apolito spasimo k jeneroma)

    ayto nai k mazi sas...

    opos k to na ginetai elegxomeni (apo to kratos) paragogi gia alles xriseis (xarti,sxoini,royxa,mpires klp...ase poy ginetai idi)

    alla o nomos prepei na dra apo8arintika...
    dld na toy leei poylaki moy ayto poy kaneis einai malakia...ok den einai k pros 8anato alla einai malakia ti na kanoyme tora...

    kai eseis oi alloi...ton blepete ton malaka poy skoypizei to pezodromio..den plironetai...to skoypizei giati einai toso malakas poy kapnizei mia moloxa k koitaei to tabani k mas spaei ta @@...
    ara exete ipopsi...
    ama eisaste toso malakes sas blepo na xtenizete tis paralies tsampa gia xrisimopoihmenes kapotes kai na kanete goping anti na kanete mpania

    tsiz
    kako
    ntanta

    ti na kanoyme tora...xreiazontai k ayta

    (afino ejo oti p.x. ama eisai mastoyromenos mporei na me sfajeis...giati ekeia timoreitai i praji (allos nomos)...
    kai ama eisai me8ismenos mporei na me sfajeis...

    episis afino ejo to oti "odigei alloy" giati einai alli megali koybenta k den afora ayto ka8ayto ton mpafo)

    kai episis na po oti an den ipirxe ayto me tin moyrlia ka8os k orismena koina xaraktiristika poy exo paratirisei (ego k to ipoloipo workgroup) se oloys toys foyntikoys ta opoia me apo8oyn ta megista tote 8a elega k ego na nomimopoih8ei

    tora den brisko to logo

    polla arnitika 8a exei i nomimopoihsi kai elaxista 8etika

    nai re magkes,ti na kanoyme tora...
    pieite kana oyzo k teleionete
    siga to problima poy den sas dinoyn tin moloxa sas...
    ayto k to mpifteki toy kalibatsi

    slow the much oil

    dion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γράψε ελληνικά ρε παπάρα! γαμώ τα γκρικλις σου!!
    Και εγώ τρομάζω που συμφωνούμε, μη νομίζεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/5/08 16:23

    nai alla skepsoy na egrafa ellinika...8a simfonoysame KAI se ayto opote tora 8a trexame na pioume kana mpafo gia na jeperasoyme to sok

    xoyxoyxoyxoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. me epeises gia ta greeklish.. tha grafo kai egw etsi apo dw kai pera..
    TREXA NA PAREIS 5 KILA NA KAPNISEIS NA KSEPERASEIS TO SOK TWRA! :P
    Klampane ! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/5/08 00:44

    Έχετε τόσα κοινά που μπερδεύομαι ρε γαμώτο.Συνέχεια όμως.Και αν αναφέρω κάποιος κάποτε σωστά κατά τύχη θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος14/5/08 09:12

    είναι στα πλαίσια προπαγανδιστικού σχεδίου ώστε ορισμένα καθίκια που περίμεναν υπομονετικά ολόκληρα χρόνια μέχρι να φύγω για να πάνε να καβαντζώσουν μια ορισμένη γωνίτσα σε μια παραλία (όλα τα μαθαίνω) να περάσουν το καλοκαίρι τους βάφοντας φράχτες, σκουπίζοντας διαδρόμους και δεν ξέρω τι άλλο

    γιατί (δεν) υπάρχει και θεός ρε

    μα σκεφτείτε το: πας π.χ. διακοπές και ο άλλος κουβαλάει κανα τσιγάρο (ή μισό στρέμμα)...υπαρκτός κίνδυνος να σας μπαγλαρώσουν και τους δύο

    τώρα αν είναι νόμιμο τότε μάλλον μιλάμε για ενάμισι στρέμμα και διακοπές του κώλου για σένα τον κακόμοιρο. Καθότι ο άλλος θα κυνηγάει φαντασιακά την ουρά του 24 ώρες το 24ωρο

    ΕΝΩ με κοινωνική εργασία εσύ κάθεσαι αραχτός στην παραλία απολαμβάνοντας την μπίρα σου και γαμιέσαι στα γέλια βλέποντας τον άλλο να κάνει γόπινγκ

    εναλλακτικά του πετάς κουτάκια απο μπίρα,μπουκάλια, σαγιονάρες,μισοφαγωμένα μήλα,το μπάζο απο χτες,τέσσερις κνήτες που συνοδεύουν έναν οδηγητή (την εφημερίδα),βάζεις Στέλλα Μπεζεντάκου για να δουλεύει με χαρά το παλουκάρι,αλλά και για πιο ποιοτικά Bob Marley και ειδικά το bend down low (σκύψε μαλααααακαα),στέλνεις τα διάφορα παιδάκια να του πιάνουν κουβέντα (Κύριε πως σας λενεεεεεεεε;Και τι κανετε εδωωωωωω;),βγάζεις φωτογραφίες τις οποίες 8α μοσχοπουλήσεις στα υπόλοιπα ρεμάλια και θα επαναφέρεις όποτε σε στριμώχνει, γελάς για τα επόμενα 17 χρόνια, κλπ κλπ

    γαμάτο!!!!

    και άθληση και οικολογία και σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων και οικονομική ανάπτυξη και πολιτιστική δραστηριότητα και ροή επενδύσεων καιπολιτικοποίηση και ψυχαγωγία και και και...της παναγιάς τα μάτια

    το τέλειον!

    kai molis katalaba giati kaigeste sta blog toso kairo...oso imoyna anergos eixa k alla pragmata na kano...tora poy epiasa doyleia einai k to blog mia kapoia lisis gia loyfa...ayta einai!

    pao na aytoxastoykisto gia na er8o sta isa moy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αποποινηκοποίηση της χρήσης θα έλυνε πολλά προβλήματα πιστέυω με την ταυτόχρονη και ελεγχόμενη διάθεση από κρατικούς φορείς. Καλά όλα αυτά αλλά πρόσθεσε και το γεγονός ότι στο Ελλάντα δεν είμαστε, με ΤΙΠΟΤΑ όμως, για αποποινικοποιήσεις. Όλο και κάποιο λαμόγιο θα έκανε εμπόριο στη ζούλα, ή θα έπρεπε να έχεις κάποιο κομματικό στέλεχος βύσμα για να πάρεις δόση. Αυτό θα δημιουργούσε εξάρτηση τότε από το κυβερνόν κόμμα. Φαντάζεσαι σκηνικό; Δώσε πρέζα στο λαό θα φώναζαν οι ψηφοφόροι και τα ποσοστά θα εκτιναζόντουσαν στο 90%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. prophet
    Νομίζεις
    Στην Ολλανδία η νομιμοποίηση της χρήσης μπάφου αύξησε τους χρήστες μπάφου αλλά μείωσε τα πρεζόνια... για πρώτο βήμα μια χαρά είναι..


    dion
    Όντως τα greeklish είναι δυσκολοδιάβαστα!
    Εν τέλει μόλις καταλάβεις τι λέω και τι λες θα δεις πως δεν διαφωνούμε! Κουράγιο! (πάμε πάλι...)Το ποστ μου ΔΕΝ έχει τόσο να κάνει με την επικινδυνοτητα ή εθιστικότητα ουσιών όσο με την πολιτική που ακολουθείται ή πρεπει να ακολουθηθεί. Και επιμένω πως κάποιες εθιστικότατες και βλαπτικότατες ουσίες είναι νόμιμες άρα η ουσία της πολιτικής ΔΕΝ είναι αυτή (διαβάστε το ποστ της Αθηνάς για λεπτομέρειες, τι τα δίνουμε τα λινκς;). Αν κάποια πράγματα ήταν νόμιμα, πολλές εικόνες από αυτές που ξέρεις απλα δεν θα υπήρχαν

    Σωστή η αναφορά στον Bob ο οποίος και
    α) έκαμε κάτι μπάφους ίσα με ένα χιλιόμετρο
    β) πέθανε λόγω θρησκευτικής (....και μπαφικής) βλακείας.

    Όλα τα θετικά και τα αρνητικά μαζί τα είχε ο άτιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Humma
    Για την πρέζα το πρόβλημα είναι πως αμα είναι να νόμιμη θα πρέπει να δίνεται από νοσοκομεία ή/και φαρμακεία.

    Η φάση με τους καρκινοπαθείς που λέω δεν είναι καθόλου αστεία. Η χρήση ηρωίνης για καθαρά τέτοιους λόγους (έστω) είναι επιβεβλημένη. Όποιος έχει δει συγγενείς του να σφαδάζουν από τους πόνους με καταλαβαίνει.

    Η νομιμοποίηση της κάνναβης μπορεί να γίνει αλα Ολλανδία. Να έχει ο καθείς το γλαστράκι του και να τελειώνουμε με το εμπόριο μια και έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι επειδή δεν έχεις πάει Άμστερνταμ. Βλαμμένε.
    Σε 200 μέτρα πήγαν να μου πουλήσουν 5 φορές από χάπια μέχρι κόκα..
    Προφανώς για να υπάρχουν τόσοι έμποροι, μάλλον υπάρχει και πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος14/5/08 12:05

    "Όντως τα greeklish είναι δυσκολοδιάβαστα!"

    den eimai k o eykoloteros an8ropos

    alloste an egrafa ellinika 8a diabazes olo to post moy k tote pos 8a se koroideya gia to oti den diabazeis ti grafo alla parolayta exeis k apopsi tromara soy

    "Στην Ολλανδία η νομιμοποίηση της χρήσης μπάφου αύξησε τους χρήστες μπάφου αλλά μείωσε τα πρεζόνια... για πρώτο βήμα μια χαρά είναι.."

    eno exo grapsei fatsa fora sto proto post

    "to peirama tis apopoinikopoihsis apetixe stin ollandia (ta sxetika noymera einai ta idia skata me opoydipote k ta teleytaia xronia mallon xeirotera)"

    gkegke?

    alla ante na soy kamo tin xari k na grapso ελλήνικος...
    εσύ ο ίδιος είπες οτι η συμπεριφορά του φουντικού δεν έχει καμιά σχέση με το πρεζάκι

    ε δεν σε σφαζει κανείς για να πάρει μπάφο (έλεος δλδ)...αν είναι τόσο μαλάκας σε σφάζει κ για να πάρει τσίχλες...δεν έχει να κάνει με τον μπάφο...αρα το επιχείρημα για ασφάλεια,εγκληματικότητα,ανοιχτά παράθυρα κ λοιπές πίπες τα αφήνουμε

    τι μένει?
    το κράτος χάνει φόρους...στα @@ μου
    δλδ και με την παράνομη παιδεραστία το κράτος χάνει σεξοτουρισμό..και;

    για τον κακομοίρη καρκινοπαθή κλπ κλπ τα είπα κ παραπάνω
    οι νόμοι είναι για τον κανόνα όχι για την εξαίρεση
    ας φάνε παντεσπάνι (μεθαδόνη κλπ)

    και να υπογραμμίσω οτι οπου σε συμφέρει διαχωρίζεις πρέζα-μπάφο όπου δεν σε συμφέρει τα μπλέκεις...τι δουλειά έχει η ηρωίνη στην κουβέντα τώρα;;;;

    το γραμοξόν στο τσιγάρο;
    άσχετο...και άτοπο γιατί και ο μπάφος αμα γίνει νόμιμος τι νομίζεις οτι θα ρίχνουνε μέσα?
    λεβάντα?
    (οχι οτι τώρα δεν ρίχνουν οτι μλκια τους κατέβει)

    για κρατικους φορείς κλπ:
    δε με λέτε ρε...το κράτος δεν έχει λεφτά να δώκει κανα μισθό της προκοπής,δεν έχει λεφτά να δώκει συντάξεις,δεν έχει λεφτά να πάρει κανα νοσοκόμο στα νοσοκομεία,δεν έχει λεφτά να πληρώνει τα φάρμακα στα γερόντια ΑΛΛΑ για να εξασφαλίσει στα μαστούρια την χαλάρωσή τους(δλδ να παρει υπάλληλους να φτιάξει υποδομή ίσως κ να δίνει φθηνά/τσάμπα) έχει;;;;

    δεν είναι καν τόσο εθιστικο (όπως π.χ. η πρέζα) για να πούμε οτι είναι άρρωστοι κλπ

    αρα τι;

    έχουμε κάτι που λένε πλέον οι επιστήμονες... οτι είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την σωματική ΚΑΙ την ψυχική υγεία...

    η εμπειρία έδειξε οτι η αποποινικοποίησή του δεν προσέφερε τπτ
    (ούτε η εγκληματικότητα έπεσε ούτε μειώθηκε η χρήση των πιο σκληρών ούτε τπτ)

    το μόνο που έκανε είναι να δεκαπλασιάσει τη χρήση του συγκεκριμένου εξαιρετικά επιβλαβούς προϊόντος (και αντίστοιχα τα ψυχικά νοσήματα)

    αρα γιατί να το κάνουμε;

    αν και εδώ που τα λέμε αν το νομιμοποιούσαν κ το κυνηγούσαν όπως και το τσιγάρο
    (δλδ όπως κάνουν οι άλλες χώρες για το τσιγάρο) θα είχε πλάκα

    θα έκανε 57 ευρώ το τσιγάρο,θα επιτρέπονταν να το καπνίσεις μόνο σπίτι σου κάτω απο τον αποροφητήρα και η προπαγάνδα θα ήταν τόση που να σε αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος σαν λεπρό

    επειδή όμως εντώ είναι ελλάντα αν νομιμοποιηθεί θα αγοράζουμε την παράνομη αλβανική φούντα επειδή είναι φτηνή, δεν θα μας ελέγχει κανείς κ εκεί που βγάζω μια φορά τα πνευμόνια μου στα bar λόγω απουσίας εξαερισμού και καπνιάς, θα τα βγάζω πέντε,το κάθε μαλακισμένο πιτσιρίκι θα σκάει κ ένα μπάφο γιατί κρίβεται πιο εύκολα μετά απο τους γονείς του και γιατί κουβαλιέται πιο εύκολα και είναι πιο cool απο τα ξύδια (όπως λιώσανε στα χάπια), και αν τώρα ο κόσμος είναι μια φορά δυσκίνητος και πρόβατο θα γίνει 150 φορές

    νιέτ λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε σύντροφε έχω τρομάξει με τσι απόψεις σου :P
    Νιέτ δε λες τίποτα!!
    Αυτό με τον σεξοτουρισμό ήταν γαμάτο ρε μαλάκα.. έλιωσα στα γέλια...
    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος14/5/08 15:40

    και για να το εξηγήσω κ στο αδερφάκι μου που με πρόγκηξε στο τηλέφωνο ενώ προσπαθούσα να του εκθέσω ενα σοβαρό και περίπλοκο μαθηματικό προβληματισμό επιπέδου Ε' δημοτικού...

    λοιπόν και το μαχαίρι είναι νόμιμο ενώ το στιλέτο δεν είναι...
    και τα δύο μπορεί να είναι χρήσιμα και τα δύο μπορεί να σκοτώσουν...

    αλλά επιβλήθηκε/επικράτησε να είναι νόμιμο το μαχαίρι ως το μη χείρον
    (σε έφτιαξα τώρα)

    χονδροειδές το παράδειγμα αλλα άντε μπας και συνεννοηθούμε

    για σκέψου το...αντε π.χ. να βγούν οι (κάθε) ζωνιανοί να φωνάζουν γιατί δεν τους αφήνουν να κουβαλάνε τα μαχαίρια τους και οτι αμα είναι έτσι δεν το έχουν σε τίποτα να κουβαλάνε και μπαζούκα,

    ότι μια φορά είχαν πιαστεί στα βάτα κάτι σύντεκνοι και χάρη σε μια χατζάρα σωθήκανε και γιατί να τους καταδικάζεις αυτούς σε επώδυνο θάνατο,

    και πόσα λεφτά χάνει το κράτος που θα τα έβγαζε αν φορολογούσε τα χατζάρια ή αν τα κατασκεύαζε το ίδιο,

    και που αναγκάζονται και χώνονται στην παρανομία για να βρουν ενα αθώο στιλέτο και τους παίρνει η κάτω βόλτα,

    και που είναι δικαίωμά τους αμα λάχει να κουβαλάνε 60 πόντους μαχαίρι για να καθαρίζουν τα νύχια των ποδιών τους χωρίς να σκύβουν,

    και δεν κατάλαβα γιατί να είναι νόμιμα τα μαχαίρια που τα φτιάχνουν και κινέζοι και έχουν ελαττωματικές λάμες και αμα πας να σφάξεις γίδι θα σπάσει και θα σου βγάλει το μάτι

    και που απο αρχαιοτάτων χρόνων οι έλληνες κράδαιναν ξίφη και είναι στην κουλτούρα μας

    και ένα κάρο τέτοιες μαλακίες...

    γελοίο;;;;;
    σωωωωωωωωωωωωωωωπα

    ετσά είναι ρε φίλε...και στιλέτα κυκλοφορούν και όλοι έχουμε αλλά άμα σε πιάσει ο μπάτσος να κυκλοφορείς με ένα θα σε μπουζουριάσει

    και καλά θα σου κάνει

    γιατί για σκεφτείτε την εναλλακτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοίτα μπορούμε να το πάρουμε και αλλιώς :
    Και σε κάτι χωριά της Ηλείας που ξέρω και που ο μπάφος είναι ουσιαστικά αποποινικοποιημένος, πρεζάκια μια χαρά υπάρχουν και ψοφάνε με χαρακτηριστική άνεση :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θεωρώντας τη μάχη για τη Γαία ως υπέρτατο σκοπό, δε μπορούμε παρά να εξοργιστούμε βλέποντας το νέο ορυμαγδό περί της δήθεν "αποποινικοποίησης" της χρήσης του χασίς για … φουμάρισμα. Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να ανακόψει τους ρυθμούς της καταστροφής ψάχνοντας βιολύσεις αναστροφής, τα βαποράκια του βιομηχανικού κατεστημένου επανέρχονται πιστά στο ραντεβού τους και στους αφέντες τους για πάνω από 70 χρόνια. Έτσι, Τσίπρες, Κανάκηδες, καθηγητές των πανεπιστημίων της αγνωσίας και λοιποί αυτοβαπτιζόμενοι αντικαπιταλιστές βυθίζουν στο σκοτάδι παρούσες και επερχόμενες γενιές, είτε λόγω ατομικής ηλιθιότητας ή τιμώντας το ξεροκόμματο των εργοδοτών τους.

    Κύριοι εγκληματίες ή ηλίθιοι, η καλλιέργεια της Καννάβεως πρέπει άμεσα όχι απλώς να επιτραπεί αλλά και να επιδοτηθεί... Η Κάνναβη δύναται να προσφέρει λύσεις σε πλείστα θέματα βιολογικής παραγωγής προϊόντων όπως άλλωστε έδινε για χιλιετίες. Ο κύκλος της από την καλλιέργεια εως την αποσύνθεση των παραγώγων, είναι απόλυτα βιολογικός και σύννομος με την πλανητική αρμονία. Εξοικονομεί φυσικούς πόρους, νερό κ.α αποδίδοντας υπερπαραγωγή πρώτων υλών σε σύντομο χρόνο.

    Φανταστείτε ένα όχημα το οποίο κατασκευάζεται εξ' ολοκλήrου από Κάνναβη και κινείται από αυτή.. φαντασία; Όχι κύριοι. Πραγματικότητα εδώ και 80 χρόνια από την Ford!!

    Οπότε άθλιοι ταγοί της εξουσίας, βαποράκια της πρέζας και συκοφάντες κάθε τι φυσικού, δε μπορείτε πλέον να επικαλείστε άγνοια. Είτε σταματάτε το παραμύθι ή απλά χάνετε τα προσωπεία με τα οποία εξαπατείτε την ανθρωπότητα και δη την Ελληνική κοινωνία. Που θα πρέπει την επόμενη φορά που θα βγείτε να πλασσάρετε το εμπόρευμα των αφεντικών σας, να σας πάρει όχι με τις πέτρες, αλλά με τις Κανναβόβεργες.

    Για κάποιους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι, ορίστε και το ιστορικό απαγόρευσης:

    Η απαγόρευση της κάνναβης άρχισε στις ΗΠΑ, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, τον μύθο ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο το δημιούργησαν και τον συντήρησαν τα μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα.
    Όταν, στη δεκαετία του '30, οι νέες τεχνικές θερισμού και επεξεργασίας της κάνναβης έγιναν διαθέσιμες και οικονομικά ανεκτές, ο δρόμος για την μαζική πλέον παραγωγή κάνναβης άρχισε να ανοίγει. Η κάνναβη φαινόταν ότι θα κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά και οι απίστευτες δυνατότητες εκμετάλλευσης που παρουσίαζε θα προκαλούσαν ''εκρηκτικές'' συνέπειες σ' ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Εκτός από την κατασκευή χαρτιού, οι δυνατές φυσικές ίνες του φυτού ήταν εξίσου ιδανικές για την παραγωγή υφασμάτων, πλαστικών ακόμα και εκρηκτικών. Ήδη είχε κατασκευαστεί το πρώτο «οργανικό» αυτοκίνητο (από ένα συνδυασμό κάνναβης και άλλων ετήσιων φυτών) από τον Henry Ford, το οποίο μάλιστα ''έκαιγε'' κάνναβη.
    Η κάνναβη αποτελούσε πλέον μία μεγάλη απειλή. Οι μεγάλες χαρτοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες πετροχημικών θα έχαναν δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στην δαιμονοποίηση και εν συνεχεία απαγόρευση του φυτού πρωτοστάτησαν ο μεγιστάνας των media και χαρτοβιομήχανος Randolph Hearst, ο οποίος χρησιμοποίησε την τεράστια αλυσίδα εφημερίδων του προκειμένου να εξαπλώσει την προπαγάνδα κατά της κάνναβης (σημ.: ο Hearst αποτέλεσε θέμα της ταινίας του Orson Welles «Πολίτης Κέιν»), και ο μεγαλοβιομήχανος πετροχημικών DuPont.
    Ο DuPont μόλις τότε πατένταρε το νάυλον, όπως και μεθόδους για να παρασκευάζει πλαστικά από πετρέλαιο και κάρβουνο (άνθρακας), καθώς και μία υψηλά μολυσματική τεχνική για να παράγει χαρτί από ξυλοπολτό.
    Οι εφημερίδες του Hearst κατάφεραν να κατασκευάσουν μία νέα απειλή για την Αμερική και οργάνωσαν μία μεγάλη καμπάνια προκειμένου η κάνναβη να γίνει παράνομη. Συνδέοντας την κάνναβη με το έγκλημα και με τη χρήση υστερικών επικεφαλίδων στα πρωτοσέλιδά του, επηρέασε την κοινή γνώμη.
    Κατά τη διάρκεια του '30, τα ταμπλόιντ του Hearst αναφέρονταν συνεχώς σε πολύκροτες ιστορίες για νέγρους, οι οποίοι υπό την επήρεια της μαριχουάνας (σημ.: όρος που διαδόθηκε από τις εφημερίδες του Hearst και χρησιμοποιήθηκε για εκφοβισμό και αποπροσανατολισμό) βίαζαν λευκές γυναίκες και έπαιζαν ένα είδος «σατανικής, βουντού μουσικής», που σήμερα είναι γνωστή απλά ως τζαζ.

    Έτσι, το 1937 η κάνναβη έγινε παράνομη στις ΗΠΑ … και σε όλο σχεδόν τον κόσμο!!!

    Όλα αυτά για να πλασσάρουν το "βιολογικό" τους Νάυλον και να μονοπωλούν το χαρτί έχοντας σκλάβους τους γηγενείς του Αμαζονίου και τη Γή τους.

    Για πλήρη εικόνα των εφαρμογών της Καννάβεως δείτε εδώ.

    Για να τιμωρήσετε τα βαποράκια των βιομηχάνων, καταστροφέων δασών και δουλεμπόρων, απλά μαυρίστε τους στις επερχόμενες εκλογές. Το ποιοί είναι, το βλέπετε καθημερινά.

    Και στον επόμενο λοιπόν που θα σας προσφέρει Μπαφο, αντιπροτείνετε του κουρτινόξυλο. Του χρειάζεται."

    από troktiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΚΕΟΚΑΛΠ.

    ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ?
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΖΗΤΑΕΙ
    ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @athena

    το δικό μου σχόλιο θα το έχεις δει φαντάζομαι
    οπότε στο μισό μέρος κάπου συμφωνεί με το τρωκτικοποστ

    ίσως, έχεις δίκιο, έπρεπε να έχω κόψει μέρος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/5/08 12:02

    ti pairnete re????

    den einai paranomi h kalliergeia kanabis gia elegxomenoys/biomixanikoys skopoys...

    giayto iparxoyn k royxa apo kanabi,kai mpires, kai pitses kai serbietes k go den jero ti allo

    teleios akiro to post

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir