Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

ΕΛευθερία τύπου;

Αναδημοσιεύω από anze-ta
Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι πως τόσο "αμερικάνικη" συμπεριφορά δεν περίμενα από τα δικά μας (και λέω δικά μας, διότι μιλάμε για κρατικά) ΜΜΕ.....:(


Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα".

Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»
Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά… «δεν του αρέσει».
Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ
Kύριε Γόντικα,
Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.
Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.
9-5-2008 Μετά τιμής, Στέλιος Κούλογλου.
-----------------------------------------
Η ανακοίνωση του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην ιστοσελίδα της εκπομπής.
Για να εκφράσετε την άποψη σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: http://www.rwf.gr/

Δεν πειράζει ρε μάγκες της ΕΤ-1,

Τι να τον κάνουμε τον Κούλογλου;

Βάλτε κανένα παρατρεχάμενο να χορεύει τσιφτετέλι και να πετάει γαρδένιες και πάρτε για αυτού του είδους τη πληροφόρηση και τα ωραία μας λεφτά, με την βία των τιμολογίων της ΔΕΗ!!!

Ελεος δηλαδή, ούτε μια σοβαρη εκπομπή δεν μπορείτε να ανεχτείτε???????????

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/5/08 10:48

    Και επειδή καταπατάς φίλε το δικαίωμα του Ελληναρά σε τσιφτετέλια και λουλούδια αναδημοσιεύω πάραυτα...

    Πέρα από την πλάκα αγαπημένη εκπομπή και λυπήθηκα που τη σταματήσαν.Κυρίως γιατί είχε καλή έρευνα και γιατί τα άτομα αυτό που προσφέραν το προσφέραν με τρόπο ώστε να του λείπουν οι δημοσιογραφικές κορώνες.Δηλαδή δεν υπήρχε σχέση δημοσιογράφου θεατή αλλά σχέση θεατών με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/08 11:24

    karkino ston karamanli ston mitsotaki kai se ola toys ta sogia opos poli sofa elege o proedros...

    (ok o proedros elege gia papandreoy k mitsotaki alla allajane oi epoxes)

    (kai kapoia zoa den ton pisteyane...
    tora 8a ton pistepsoyn eytixos kai ta zoa)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρίζει η καρέκλα του Εξάντα και του Ν. Αυγερόπουλου...

    Σε πρώτη φάση θα πάει η εκπομπή Γερμανικό νούμερο 2-4 και μετά θα φάει σουτ για να μπορέσει η ΕΡΤ να προετοιμασθεί για τη Γιουρο-Βύζιον 09 που θα στείλει την Άννα Γούλα! κλουξ1 και κλουξ2.

    Άμα ο κόσμος δεν είναι αποβλακωμένος πως θα ψηφίζει μετά Πανίκα και Καραμανλάρα την μεγάλη μεταρρυθμιστρώνα ε;

    Άντε, καλό βόλι τον Ιούνη με Βερνίκο, Πουρουπουπού και ΣΙΑ.

    +Μπαρουφοκλωτσοσκούφησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ κάτι νούμερα σαν τη Δρούζα, τα είχαν στα όπα-όπα. (μέχρι που τους τάραξε το ΕΣΡ στα πρόστιμα)
    Είναι για πολλά γιαούρτια οι άνθρωποι (αν και πιστεύω ότι το ταξίδι στην Κίνα ήταν η αφορμή: γενικά τα θέματα του Κούλογλου ήταν πολύ ενοχλητικά για τους κρατούντες και τα αφεντικά τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/5/08 13:56

    Τσιφτεντελολίκνισμα και ανθοριψία και god is sacred. Θα έρθει το τέλος του κόσμου και ούτε που θα το πάρουμε χαμπάρι. Άει σιχτίρι ... τους έχω βαρεθεί και από εδώ πάνω που είμαι...

    =======ΑΣΧΕΤΟ==========

    Αυτό το πήρατε χαμπάρι ;;;;


    http://www.thelosouvlakia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

    «Η εκπομπή σταματάει γιατί δεν μου αρέσει. Εχει παλιώσει. Εχω άλλες εκπομπές που με καλύπτουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως κάποιος γνωστός μου το έψαξε μέχρις εσχάτων και τελικά πέτυχε να μην πληρώνει την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ εφ'όσον δεν επιθυμεί να παρακολουθεί κρατική τηλεόραση. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνουμε όλοι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσο για το κάτω πόστ που δεν είχα προλάβει να διαβάσω, συμφωνούμε απόλυτα. Το πρεζάκι όντως θα τη βρεί τη δόση του με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί λοιπόν να μην του την κάνει την ένεση η μανούλα του στο σπίτι και να κινδυνεύει και των υπόλοιπων η σωματική ακεραιότητα εκτός από τη δική του που πάνω κάτω είναι χαμένη υπόθεση???

    Η απάντηση είναι "Για να πλουτίσουν οι έμποροι και να επέλθει η οικονομική αφαίμαξη της οικογένειας του ναρκομανούς".
    Καμία άλλη.
    Να θυμίσω σε όσους διαφωνούν πως ΔΕ ζούμε σε κράτος πρόνοιας.
    Σε ένα κράτος που ο ΟΚΑΝΑ και η Πολιτεία γενικότερα δουλεύουν ρολόι ναί, να είναι απαγορευμένες οι ουσίες.
    Από τη στιγμή που οι λίστες φτάνουν από τη Σπάρτη μέχρι τη Ρουμανία και έξω από τον ΟΚΑΝΑ (στα κεντρικά τουλάχιστον απ'όπου περνάω κάθε μεσημέρι)γύρω στις 12 γίνεται το νταραβέρι της αρκούδας και μπορείς να ψωνίσεις ότι μα ότι θες ενώ οι μπάτσοι παρκαρισμένοι πίνουν το καφεδάκι τους, το βρίσκω χαζό να μιλάμε καν για απαγόρευση αφού ΔΕΝ υφίσταται.

    Πάρτε το χαμπάρι, ελεύθερα είναι τα ναρκωτικά, όποτε θες παίρνεις, απλώς είναι πολύ ακριβά και οι χρήστες θα γδάρουν και τη μάνα τους για να βρουν τα χρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπάμαι πολύ για αυτή την ενέργεια.

    Ελπίζω ότι θα βρει στέγη σύντομα.
    Είμαι θαυμάστρια της εκπομπής.

    Μέχρι τότε θα διαβάζουμε τον κ. Κούλογλου στο διαδίκτυο.

    Πληρώνουμε για αυτήν την ΕΡΤ..το ξεχνάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μίλησε κανείς για ΦΑΣΙΣΜΟ;
    Η χούντα των ΜΜΕ σας κοιμίζει μια χαρά. Πού είδατε μισθωτούς των 700; Πού είδατε άνεργους; Τι πάει στραβά στην Κίνα και όπου αλλού;
    Σσσσ! Εμείς σας φροντίζουμε για να κοιμάστε ήσυχοι. Απλά, σας τα κρύβουμε.

    ...Τι να πω;.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ ψαγμένα τα σχόλια,
    συγχαρητηρια!

    μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το

    http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html

    και να υπογράψετε.

    Οσο πιο πολύ φασαρία κάνουμε τοσο πιο καλά

    καλο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Ζέφονδ και Χούουμα,

    Μβαλάκιον βασόσφαιροι (μπέηζμπωλ) σας περιμένει εδώ.

    Μεθ' εκτιμήσεως,

    Κάρολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ποιος ειπε οτι τα κρατικα ειναι δικα μας; Στο κρατος ανηκουν. Το παλιο παραμυθι που λεει οτι "το κρατος ειμαστε εμεις" δεν ισχυει, καθως φαινεται καθαρα αυτο ειναι μια (αυτ)απατη. Το κρατος ειναι η εξουσια και οι πολιτες στεκονται σουζα.

    Αν εγραφες "δημοσια" ΜΜΕ, το συζηταγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δηλωση του κ. διευθυντη στο "Ραδιο Αρβυλα" -->>
    «Κατόπιν, στην τηλεφωνική γραμμή βγήκε ο πρόεδρος της Ερτ και επανέλαβε τα περί παρωχημένης εκπομπής και τόνισε πως έχει άτομα να του κάνουν την ίδια δουλειά στην Ερτ όπως π.χ. τον Αυγερόπουλο.»

    Βλεπουμε λοιπον οτι υπαρχουν δυο στρατιωτακια στο παιχνιδι του κ. Παναγοπουλου. Αμα βαρεθει να παιζει με το ενα, παιζει με το αλλο.

    ..η ΕΡΤ ειναι ΤΟ παιχνιδακι του..
    (κι εμεις του το πληρωνουμε)
    ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ

    Βαλτε βρε ενα μπανερακι ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΡΤ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/5/08 12:22

    Αγαπητοί φίλοι του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και της Θεματικής Βραδιάς...

    Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας μας "εκτροχίασαν" λίγο... Παρ'όλα αυτά η δημοσιογραφική ομάδα του ΡΧΣ εξακολουθεί να εργάζεται με συνέπεια, ώστε σύντομα να σας παρουσιάσει τα νέα ντοκιμαντέρ της εκπομπής, που βάσει των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ, θα εξακολουθήσει να προβάλλεται ως το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.



    Παραθέτουμε εν τάχει μέσω συνδέσμων τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς μπορείτε αναλυτικότερα να ενημερωθείτε διαβάζοντάς τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της εκπομπής:

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php



    -Τηλεγράφημα Ειδησεογραφικού Πρακτορείου REUTERS

    http://www.reuters.com/article/rbssTechMediaTelecomNews/idUSL1687748520080516


    -Απάντηση Υπ. Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βουλή, σχετικά με την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αποπέμψει τον Στ. Κούλογλου από την ΕΡΤ

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=99

    -Αναφορά στο ζήτημα και από τον Γ. Παπανδρέου στα πλαίσια ομιλίας του στη Βουλή

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=93

    -Επίσημη Ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=91

    -Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=96

    -Επιστολή Διαμαρτυρίας από το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=100

    -Ψήφισμα Γ.Σ. Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ – ΑΠΘ

    http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=92

    -Σημαντική είναι η κινητοποίηση των φίλων της εκπομπής, καθώς τα διάφορα γκρουπ υποστήριξης του ΡΧΣ στο δημοφιλές facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=17332386155, http://www.facebook.com/group.php?gid=16363907622), έφτασαν τα 28 χιλιάδες μέλη, ενώ περισσότερες από 9 χιλιάδες υπογραφές έχουν καταχωρηθεί στις διάφορες ηλεκτρονικές φόρμες διαμαρτυρίας. Ελπίζουμε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούμε να σας μεταφέρουμε κι εμείς από τη μεριά μας ευχάριστα νέα σχετικά με τη διαδικτυακή παρουσία του ΡΧΣ και της ομάδας του.

    Προς το παρόν, ήρθε η ώρα για την προβολή του "ανεπιθύμητου" ντοκιμαντέρ, στα πλαίσια της "πεπαλαιωμένης" Θεματικής Βραδιάς για την ακρίβεια και τη γενιά των 700...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir