Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

Τι να κάνουμε (Β.Ι. Λένιν)

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει udpate.....και update του udate:)


Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Αμαλίας και τίποτε δεν άλλαξε. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε περίπου από αμηχανία και ανήμπορη οργή (και εννοείται ΟΧΙ από εμένα. Ούτε στο ελάχιστο), αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμο, γνωστούς και αγνώστους, φιλότιμους (σαν πολλούς) και τεμπέληδες (σαν εμένα), έγινε θέμα στα δελτία όλων των καναλιών για μερικές μέρες και αποτέλεσε ορόσημο για την έννοια blog για τον μέσο Έλληνα (ειδικά τους πολιτικούς). Η προσπάθεια αυτή, η πρωτοποριακή και πετυχημένη, κατέληξε σε μια τρύπα στο νερό μιας και το πιο ουσιαστικό μέρος της που ήταν η διατύπωση της διαμαρτυρίας σε κείμενο, η συλλογή υπογραφών και η παράδοσή τους σε φορείς εδώ και στην Ε.Ε απέτυχε πλήρως. Εκτός και αν οι 700+ υπογραφές θεωρούνται επιτυχία…..Τι να την κάνουμε την ταυτόχρονη δημοσίευση σε 1000, 2000, 1.000.000 blogs ενός κειμένου, το οποίο αύριο φεύγει και χάνεται; Ποιος θυμάται το εξώφυλλο της χθεσινής εφημερίδας; Που και με ποιο τρόπο διατυπώθηκε επίσημα το κλίμα δυσφορίας και η διαμαρτυρία μας; Ποιος νομίζετε πως νοιάζεται αν βγούν 10.000 νοματαίοι στους (ψηφιακούς και μή) δρόμους και διαδηλώσουν για κάτι; Πρώτη φορά θα είναι; Κάποια πράγματα χρειάζονται παρατεταμένη πίεση.

Έχω μιλήσει από τότε με διάφορους, είτε ως blogger (ιδιότητα πούτσες) είτε ως απλός και καθημερινός zaphod. Oι περισσότεροι θυμούνται την Αμαλία, θεωρούν πως καλώς πράξαμε και κάναμε το νταβαντούρι τότε και όταν τους δείχνω το petition και βλέπουν τον αριθμό υπογραφών οργίζονται – και με το δίκιο τους.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι γιατί αυτή η ενθουσιώδης προσπάθεια, με αντικειμενικό στόχο το κοινό καλό (για την Υγεία ρε γαμώτο!) κατέληξε σε αποτυχία. Ορίστε μερικές υποψήφιες απαντήσεις (χωρίς να το παίζω ξερόλας, έτσι; Ερμηνείες δεκτές απ' όλους):

  1. Πολλοί bloggers το είδαν σαν μέσο προβολής. Στο αρχικό blog οι admins αναγκάστηκαν να πετάξουν κόσμο έξω όταν ελάχιστα πριν την ώρα μηδέν έγραφε ο καθένας τα …απομνημονεύματά του, πιθανόν για να «τσιμπήσει» και λίγη από την τεράστια επισκεψιμότητα που είχε, πιθανόν επίσης και του μεγάλου και άδολου ενθουσιασμού. Γενικά δεν ήταν κακό να γράφουμε κάτι όλοι για το θέμα, αλλά γι αυτόν τον λόγο δεν έχουμε τα προσωπικά μας blogs; Πιθανόν κάποιοι να χολώθηκαν και με το δίκιο τους μιας και δεν πρέπει να τους εξήγησε κανένας πως και γιατί, άσε που διαγράφτηκαν διάφοροι δικαίως και αδίκως. Γενικώς στην αρχική αναμπουμπούλα έγιναν διάφορα χαζά κυρίως από υπέρμετρο ενθουσιασμό ή δυσπιστία.
  2. Εδώ πρέπει να πω πως μέσα στον γενικό ενθουσιασμό ‘χρίστηκαν’ bloggers διάφοροι που δεν είχαν σχέση με το μέσο. Απλά ήθελαν να βοηθήσουν – και καλά έκαναν. Όμως πολλές φορές η άγνοια και ο ενθουσιασμός είναι κακός σύμβουλος. Τα blogs δεν είναι ούτε chat ούτε forum και έχουν τους δικούς τους κανόνες, των οποίων η μη τήρηση απωθεί τους επισκέπτες.
  3. Διάφοροι, κομπλεξικοί και μή, πέσαν να μας φάνε. Όπως έγραψα και στην φάση που είχε γίνει τότε για τον Πολύδωρα, αν θες να κάνεις κάτι κάντο. Αν δεν θες μην το κάνεις. Γιατί όμως γκρινιάζεις, και μάλιστα χωρίς κάποια ιδιαίτερη αιτία, όταν οι άλλοι κάνουν κάτι; Αν διαφωνείς, ΚΑΝΕ κάτι εσύ, όπως νομίζεις καλύτερα. Αποκλειστικότητα δεν διεκδίκησε κανένας. Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του στυλ «ποιοι νομίζετε πως είστε», "δεν μας εκπροσωπείτε" κτλ έπιασαν τόπο μιας και ως λαός αρεσκόμεθα στο να γκρινιάζουμε. Η όλη διαδικασία έκανε τους bloggers που επέμειναν να ασχολούνται (φιλοτιμα και συνήθως ανώνυμα και είναι προς τιμήν τους) αμήχανους, τους έκανε να ντρέπονται που έκαναν κάτι στην μνήμη της κοπέλας που σημάδεψε την ελληνική blogoσφαιρα.
  4. Κάποιοι ήθελαν να είναι τρόπον τινά ηγέτες, πράγμα παράλογο σε ένα κατεξοχήν άναρχο μέσο. Ευτυχώς τότε με έπιασε το summer mode και δεν μπήκα στην διαδικασία ούτε κατ ιδέαν, μιας και ο πειρασμός ήταν γενικώς μεγάλος.
  5. Κάποιοι θεώρησαν πως η όλη κίνηση έπρεπε να είναι "μια και έξω" και πως θα ήταν άπρεπο να ασχοληθούμε παραπέρα
  6. Η φύση της διαδικασίας, όπου μαζεύονται 700.000 νοματαίοι και λέει ο καθένας τα δικά του, μπέρδεψε πολλούς οι οποίοι νόμιζαν πως οι "bloggers" είναι κάποια συμπαγής και οργανωμένη ομάδα, σαν κόμμα ένα πράγμα.

Θα μου πείτε τώρα, ωραία και καλά όλα αυτά ρε μπαγλαμά, αλλά γιατί μας τα τσαμπουνάς με ένα χρόνο καθυστέρηση; Όρεξη έχουμε να σε ακούμε;

Σωστή ερώτηση και την απαντάω επανερχόμενος στην πρώτη πρόταση του ποστ. Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Αμαλίας και τίποτε δεν άλλαξε.

  • · Ενδιαφέρεται κανείς στο να συνεχιστεί, με νέους όρους αν χρειαστεί, αυτή η προσπάθεια; Πρέπει άραγε να γίνει κάτι τέτοιο;
  • · Θα ενδιαφερόταν κανείς να υπογράψει το petition ή να το προωθήσει σε γνωστούς του;
  • · Θα ήταν σωστό, πρέπον και έξυπνο να γεμίσουμε και πάλι τα e-mail των πολιτικών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με κείμενα διαμαρτυρίας;
  • · Ενδιαφέρεται κανείς για ταυτόχρονη δημοσίευση την 1η Ιουνίου πχ (επέτειο της αρχικής κινητοποίησης) ενός κειμένου διαμαρτυρίας ή απλή δήλωση έστω πως δεν ξεχάσαμε, εν αντιθέσει με μερικούς μερικούς;
  • · Μήπως θα έπρεπε να γραφτεί κάτι την 25η Μαίου που κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο της Αμαλίας; (υπ’ όψιν πως μάλλον οι συγγενείς δεν θέλουν περαιτέρω ανακάτωμα και πρέπει να το σεβαστούμε)

· Εν τέλει το ζήτημα της δημόσιας και δωρεάν υγείας μας ενδιαφέρει καθόλου;

· Μάθαμε τίποτα από την υπόθεση της Αμαλίας ή θα πέφτουμε μονίμως από τα σύννεφα; Πρέπει να μπει το γαντοφορεμένο ιατρικό χεράκι και στην δική μας τσέπη (ενίοτε και στον κώλο μας) για να διαμαρτυρηθούμε;

Και τελικά: Αξίζει τον κόπο να γίνει μια ακόμα προσπάθεια για το θέμα της Αμαλίας ειδικά και της υγείας γενικότερα ναι ή όχι;

Αναμένω απαντήσεις….

Υ.Γ. 1 : Δισκλέιμερ (ας εξηγήσουμε τα αυτονόητα!):

Επειδή ΔΕΝ γουστάρω να με βρίζει ο καθένας, και ειδικά σε ένα ομαδικό blog του οποίου η φύση και ο σκοπός σε αναγκάζουν να είσαι ως μέλος ή/και διαχειριστής ευγενικός και διακριτικός και δεν συμμαζεύεται δηλώνω στο παρόν blog πως:

  • · Δεν βρίσκεται πίσω μου κανένα κόμμα, συγγραφέας, δημοσιογράφος ή τραγουδιστής
  • · Δεν με ενδιαφέρει να ηγηθώ καμίας ομάδας, τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το κάνω δικτυακώς και για τα προσεχή 1-2 χρόνια τουλάχιστον (για να μην πω δεκαετία). Ο τίτλος του θρησκευτικού ηγέτη μου φτάνει και μου περισσεύει. Θα τα κονομήσουμε από εκεί εν καιρώ τω δέοντι.
  • · Δεν θέλω να φτιάξω δικό μου κόμμα
  • · Δεν έχω καμία όρεξη για εκστρατείες γενικώς. Μία έκανα για την Ευαρα και πήγε άπατη!
  • · Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου προβολή ούτε στο ελάχιστο. Βασικά με ενδιαφέρει, αλλά να γίνεται με τρόπο που σέβεται την όποια δεοντολογία έχω στο κεφάλι μου τελοσπάντων. Στο aeisixtir έχουμε επίπεδο ρε ταραμάδες! Ένας από τους λόγους (εκτός από το άγριο εργασιακό σεξ) που έχουμε αραιώσει το γράψιμο (και τις επισκέψεις σε άλλα blogs) είναι πως «κατά λάθος» ανεβήκαμε ψηλά στην λίστα του sync (λόγω της συνεχούς αναδημοσιεύσεως του κειμένου των free bloggers για τα blogs λόγω του press-gr που είχε και το url μας). Αισθανθήκαμε αμφότεροι άβολα με το θέμα μιας και απλούστατα τα links αυτά δεν τα νιώθαμε "δικά μας"… Αυτός είναι και ο λόγος που στα blogoπαίχνιδα πλέον συμμετέχουμε μεν, διότι είμαστε ευγενικοί και μερικά είναι ωραία αλλά πια σπανίως έως ποτέ δεν ανακατευθύνουμε την πρόσκληση.
  • · Αν βαρεθώ, κάποια στιγμή στο μέλλον ΔΕΝ θα ξανακάνω, αυτό ή κάτι αντίστοιχο, έτσι για «να βρισκόμαστε» και να τεστάρουμε δυνάμεις. Δεν μου αρέσει «να βγάζω κόσμο στον δρόμο» για το χαβαλέ μου ή για να νιώσω χρήσιμος. Όταν οι ανάγκες καλούν μπορεί κάλλιστα να ξετρυπώσουν 200.000 άλλοι που να μπουν μπροστά στην οποιαδήποτε διαδικασία. Οι κατά συνήθεια σωτήρες με απωθούν. Έτσι και αλλιώς και στην ιστορία που έγινε τότε δεν μπήκα μπροστά, και ούτε μας ενδιαφέρει ως aeisixtir (είμαστε και 2 πλέον) να μπούμε τώρα.
  • · Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω γκόμενα από το blogging. Είμαι της άμεσης προσσέγγισης διότι είμαι και παραμένω και γαμώ τους γκόμενοι – ρωτήστε και τον estarian. O δε humma είναι εξίσου χαριτωμένος και ωραίος αν και με λιγότερα μαλλιά :Ρ
  • · Και εννοείται πως ΔΕΝ θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την φάση για ιδιον όφελος μιας και στα καπάκια θα πάω διακοπές και μην τον είδατε τον Παναή και να πάτε να κουρεύεστε.

Σαφέστατα ΔΕΝ λέω πως κάποιος τα έκανε αυτά, λέω πως σκεφτόμαστε εμείς, και επίσης πολλά από τα παραπάνω μας τα σούρανε πέρυσι διάφοροι διαφόρων διαφορετικοί, ΟΚ;

ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν όποιον έχει τα κοχόνες και το παίζει μάγκας να έρθει εδώ να με διαψεύσει ή να ρωτήσει με ποιο δικαίωμα μιλάω για την Αμαλία, ή / και να μου πει πως έχω «ιδιοτελή» συμφέροντα !


Υ.Γ. 2 : Νευριάστε μαζί μας.....

....και μπράβο στον φίλτατο Θανάση για την ερώτησή του....


Υ.Γ. 3: Διακριτική υπενθύμιση. Μην νομίσει κανείς πως η όλη διαδικασία έγινε για την Αμαλία και μόνο. Για μας έγινε και τα άλλα είναι πίπες. Ας φέρει κάποιος τον εαυτό του στην θέση της και αν δεν τα πάρει στο κρανίο να με φτύσει στην μάπα!


Update
Διαβάστε και το ποστ του polsemannen και της Αφροδίτης περί του θέματος. Πολύ σωστά ο φίλος polse θίγει το θέμα της νοοτροπίας. Ας μην ξεχνάμε πως ο τελικός σκοπός αυτός είναι και όχι το αν θα πετύχει η petition η όχι. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε, έστω και λίγο νοοτροπία. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Όλοι "αναμένουμε" τον καλοθελητή γιατρό που θα μας τα ζητήσει. Πολλοί μάλιστα τα σκάνε στους γιατρούς με το ζόρι (και όμως ναι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις). Διαβάστε και τον πάντα καυστικό ΠρεζαTV, στο οποίο και διάβασα το εξής καταπληκτικό σχόλιο: "
Οι Bloggers δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Αμαλία. Απλώς δεν το φωνάζουν δυνατά για να μην ξυπνήσουν το ...Κράτος."

....το κακό είναι πως μέχρι στιγμής ο ανώνυμος που το έγραψε έχει δίκιο...


Έγινε και το μνημόσυνο της Αμαλίας... διαβάστε και το ποστ-αναδημοσίευση του Γιώργου Κρόγια από την Ελευθεροτυπία.


Update του update...

Προτείνω ο διάλογος να μεταφερθεί εδώ (βλ σχόλια), όπου και υπάρχει και ένα κείμενο υποψήφιο προς μελλοντική ανάρτηση....για να μιλάμε επί του πρακτέου και όχι γενικά...
Αν πάλι κάποιος θέλει πριβέ διαδικασίες, εδώ είμαστε αναρχοαυτόνομο μαγαζί και δεν χανόμαστε.......:)


ΥΓ του ΥΓ και βάλε..:)

Διαβάστε και το σχετικό ποστ της Αθηνάς που είχε δεν είχε με συγκίνησε ...ξανά:)

71 σχόλια:

  1. αξίζει και έχουμε κατά κάποιο τρόπο υποχρέωση, καθώς κι εκείνη κι εμείς δίνουμε αξία στο blogομέσο, να μην ξεχάσουμε κι αυτό - όπως ξεχνάμε τα πάντα σ'αυτή τη χώρα (μνήμη κοκοβιού)

    το blogομέσο εγινε γνωστό κυρίως από τις συγκεντρωσεις στις πόλεις της χώρας λόγω των πυρκαϊών

    οπότε πάλι η σιωπηρή διαμαρτυρία είναι αυτό που μάλλον πρέπει να μπει πιο ψηλά στη λίστα της διαμαρτυρίας/υπενθύμισης

    και το μήνυμα ότι "εμείς δεν ξεχνάμε" προτείνω να είναι από τα κεντρικά

    κακά τα ψέμματα, αν φοβούνται κάτι αυτό είναι η διαδήλωση, η διαμρτυρία, ο κόσμος που δεν κάθεται σπίτι του να δει τιβιόλα

    προτείνω - εκτός από e-mail, υπογραφές, post, πιο βραδινή ώρα συγκέντρωσης, βουβή διαμαρτυρία με κεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το ζήτημα την άποψή μου την ξέρεις από πέρισυ, τι να ξαναλέω τώρα....

    " Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω γκόμενα από το blogging. Είμαι της άμεσης προσσέγγισης διότι είμαι και παραμένω και γαμώ τους γκόμενοι – ρωτήστε και τον estarian. O δε humma είναι εξίσου χαριτωμένος και ωραίος αν και με λιγότερα μαλλιά :Ρ"

    Έχει δίκιο ρε διάολε. Όποτε βγαίνουμε μαζί, δε γυρνάνε ούτε να με φτύσουνε. Εκτός άμα έχουν υπομονή και κάτσουν να ακούσουν πόσα βγάζω :P.. Σσσσσσσσσωραίος ρε! :P
    Ετοιμάσου, στις 31 έχουμε πανηγύρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geokalp
    Σχεδόν σε όλα συμφωνούμε...για να δούμε τι θα δούμε....

    Υπενθυμίζω μόνο πως δεν είμαι εγώ για συγκεντρώσεις κτλ και πρέπει
    α)κάποιος να το οργανώσει
    β)να πάνε και μερικοί :)

    estarian
    Τα περσινα είναι περσινα (θυμάμαι πως είχες γράψει ένα εξαιρετικό ποστάκιον). Δώσε λινκ δια τους αναγνώστας και πες εαν ενδιαφέρεσαι για φέτος....


    Για τις 31 θα δούμε μιας και μπορεί να έχουμε τον καβγά την 1η Ιουνίου. Θα κάνουμε, αμα είναι, ακτιβιστικό πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έλα εσύ , σε περιμένει ο πατέρας μου με το ούζο παραμάσχαλα.. και θα σου πω εγώ τι ακτιβισμός έχει να πέσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/5/08 12:58

    Φίλε είμαι ένας από τους 700 πλας που έχουν υπογράψει.Είχα βάλει την τζίφρα μου περίπου στα 500 άτομα και περίμενα πως κάτι πάει να γίνει.Ποιός όμως θα βάλει την υπογραφή του;Το κάθε μπλογκ είναι απλώς προσωπικό ημερολόγιο.Ένας αχταρμάς.Και το δικό μου μέσα σε αυτόν τον αχταρμά το βάζω.Μαζί με τα κοινωνικά που μας πειράζουν,μαζί με την τσαντίλα που μας κυριεύει,μαζί με τα προσωπικά μας αδιέξοδα βάζουμε και τα ανεκδοτάκια ή ότι άλλο χαρούμενο είτε για να σπάσει ο πάγος είτε είναι το μπουζουκάκι που λέει και ο Τζιμάκος για να μην χάσουμε τον πελάτη.

    Είναι πολύ δύσκολο σε μία άναρχη κοινότητα όπως είναι αυτή των μπλόγκς να γίνει μια συντονισμένη κίνηση και μάλιστα αποτελεσματική.Και φυσικά είναι το ίδιο δύσκολο ο καθένας να λειτουργήσει με την φράση του Πολύδωρα "Ποινήν εκτοίω".Ο καθένας θα έχει λαμβάνειν τα παραπάνω προσωπικά κλικ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έστω.

    Είμαι μέσα και για ανάρτηση συντονισμένη,είμαι μέσα για υπογραφές εκ νέου,είμαι μέσα να βγω στους δρόμους είμαι μέσα σε κάθε τί.Και όχι γιατί είμαι ένας από τους καλούς Σαμαρείτες αλλά γιατί και ο πατέρας μου τα ίδια τραβάει στο ΙΚΑ.35 χρόνια δούλευε σαν το σκυλί(και ακόμα δουλεύει)και το ΙΚΑ δεν μπορεί να του πληρώσει ολόκληρο το κόστος ενός καρδιογραφήματος,μιας συνταγής γυαλιών,έστω να του δώσει μία καλή φαρμακευτική αγωγή.Σε 3 γιατρούς έχει πάει και ο ένας ανερούσε τα φάρμακα που έγραφε ο άλλος.Πειραματόζωο σκέτο δηλαδή.

    Ετσί λοιπόν επειδή είμαι τίμιος ειδικά προς εσας που σας σέβομαι και σας διαβάζω μηνες τώρα σας λέω πως δεν είμαι μέσα επειδή "ποινήν εκτοίω"αλλά από προσωπικό ώφελος.Περιμένω μέιλ για τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ πιστεύω πως ότι έγινε πέρυσι για την αμαλία ή για όσους μείνανε ( για μας που πολύ σωστά λέτε )ήταν σημαδιακό, οριακό και ανεπανάληπτο. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται.... να κάνουμε τι; .... να μαζέψουμε 1700 ή 170.000 υπογραφές ;..... θεωρώ πως μια υπενθύμιση της οριακής μέρας της 1-6 αρκεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορούμε να αναρτήσουμε όλοι εις ανάμνησιν τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών του τρόμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/5/08 04:10

    Γιατί να πετύχει η διαμαρτυρία; Μαζεύτηκαν 700+ υπογραφές γιατί τόσους "έκαιγε το θέμα", οι υπόλοιποι δεν νοιάζονται. Δεν τους καίγεται καρφί ή μπορεί να βαριούνται αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ δεν ασχολήθηκε γιατί απλά δεν τους νοιάζει. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μας "καίει" όταν το έχουμε εμείς οι ίδιοι, όταν το έχουν οι άλλοι απλά λυπούμαστε. Μήπως περίμενε κανένας να υπογράψουν τη διαμαρτυρία αυτοί που πάσχουν από καρκίνο; Δυστυχώς η σκέψη τους είναι πως θα μπορέσουν να παλέψουν την αρρώστια. Αν χρησιμοποιήσουν το internet θα το κάνουν μήπως και εντοπίσουν εκείνη τη μικρή αχτίδα ελπίδας από κάποιο καινούργιο φάρμακο ή στην τελική θα καταλήξουν στα χέρια ενός ακόμα τσαρλατάνου που θα τους πάρει και τα τελευταία τους χρήματα για κάποιο "μαγικό" βοτάνι ή ξόρκι.
    Μήπως θα περίμενε κανένας να υπογράψουν την διαμαρτυρία ή μεγαλύτερη μερίδα που υποφέρει από το κακό σύστημα υγείας, δηλαδή οι άνω των 55-60 και οι συνταξιούχοι; Αυτοί που καρτερικά περιμένουν στις ουρές του ΙΚΑ και πάνε από τις 5:00 το πρωί να κόψουν εισιτήριο για το γιατρό που συχνά δεν έρχεται. Αυτοί δεν ξέρουν τι είναι internet, blog ή petition. Άσε που οι περισσότεροι νομίζουν ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν μόνο πορνογράφοι, βιαστές, παιδόφιλοι και αλήτες. Αυτά τους λέει η τηλεόραση και αυτά ξέρουν ή όπως έλεγε και η γιαγιά μου "κουκιά τρώω κουκιά μαρτυράω". Δυστυχώς τίποτα δεν θα γίνει γιατί έτσι είναι ο έλληνας, δεν του καίγεται καρφάκι για το ζόρι του διπλανού και ας το ξέρει ότι μια μέρα ίσως και αυτός να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Όταν όμως έρχεται η ώρα που το κακό τον βρίσκει και αυτόν τότε παραπονιέται αλλά είναι αργά.

    Χρήστος Μπότσιος
    botsiow@gmail.com

    ΥΓ Συγνώμη για το σχόλιο μακρινάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Zaphod, θα συμφωνήσουμε, φίλε. Για τις επισκέψεις δε σχολιάζω, γιατί απλά είναι μία αστειότητα που κάποιοι την αναγάγουν σε αυτοσκοπό, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα προς αυτούς (μακάρι τουλάχιστον να έβγαζαν λεφτά ή να μάθαιναν-μορφώνονταν μέσα από αυτό). Τες πα.

    Το θέμα με την Αμαλία έληξε όπως έληξε επειδή ακριβώς και το ιστοχωριό, το είδε ευκαιριακά, επειδή και οι τόσοι ιστολόγοι έδρασαν όπως τα ΜΜΕ. Λίγοι διαφορποιήθηκαν στη στάση τους και λίγοι στράφηκαν ενάντια στην πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που διαλύει τα πάντα και θύματά της πέφτουν χιλιάδες Αμαλιών.

    Καθημερινά σχεδόν είμαι σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όταν βγούμε με το καλό και περπατήσουμε (σοβαρή κατάσταση) θα περιγράψω κι εγώ τι αντιμετώπισα και θα δεις ότι τίποτα δεν αλλάζει, επειδή απλά το βλέπουμε μία ή δύο ή τρεις φορές.

    Τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν αναγάγουν σε κάτι σοβαρό τα ιστολόγια, αλλά πολύ απλά τα μετατρέπουν σε όργανο του καναπέ. Κουβεντούλες και αρθράκια που γράφονται ευκαιριακά -με ειλικρινή διάθεση, αλλά ευκαιριακά- προσομοιάζονται με τις συζητήσεις του καφενείου και του καναπέ στις επισκέψεις που ποτέ δε βγαίνουν έξω από τους τοίχους. Μέσα σε μια τρελή αφέλεια και αθωότητα-ανωριμότητα, νομίσαμε (νομίσατε -αφού εγώ δεν έγραψα τίποτα, αν και συμμετείχα παντού) ότι οι υπογραφές θα έλυναν το πρόβλημα της Πρόνοιας και της Υγείας. Ούτε καν το ανέδειξαν νομίζω. Αντιθέτως, κάποιοι στράφηκαν κατά των γιατρών, όχι κατά τνω κυβερνήσεων. Λίγοι είδαν κριτικά την υπόθεση και ακόμα λιγότεροι είχαν το σθένος να διαφοροποιηθούν (ούτε το ένα έκανα ούτε το άλλο δέιχνοντας την ίδια δειλία με χιλιάδες άλλους -είδα όμως το ευκαιριακό και το διαφημιστικό της υπόθεσης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. estarian
    Αν και το "Ουζο power" (το άσμα) με αρέσει τα μάλα, το ουζο μόνο του μου είναι ιδιαιτέρως απεχθές. Μαζέψτε τσίπουρα, ρακές, τεκίλες και ένα μπουκάλι ρούμι, γιο χο χο :)

    island
    Ενώ η ομορφιά των bloggs είναι ακριβώς πως είναι περίπου μπουρδέλο και δεν υπάρχει κάποιος σαφής προσανατολισμός, πέρισι τέτοια εποχή και για λίγο χρόνο 10.000 (πάνω κάτω) είχαν βρει ένα κοινό στόχο. Η ερώτηση είναι αν μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει. Τους λόγους τους εξηγείς και συ πιο κάτω. Όχι για την Αμαλία πια, αλλά για μας.

    don-alt
    Πιθανόν να έχεις και δίκιο. Το ζήτημα είναι πως 10.000 νοματαίους δεν τους "διατάζει" κάποιος να κάνουν κάτι, αλλά αμα είναι θα τους βγει αν υπάρχει διάθεση. Το παρόν ποστ αυτό εξετάζει - ή προσπαθεί να μπριζώσει αν θέλεις. Εγώ πάντως θα βγάλω ένα κειμενάκι - μνημοσυνο

    patsiouri
    Όχι δεν μπορούμε. Αφενός θα φέρουμε σε δύσκολη θέση την οικογένεια της κοπέλας, αφετέρου ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία και μπορεί να φάμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση (και δικαίως μιας και όταν κατηγορείς χωρίς στοιχεία, εκτός από μια καταγγελία μπορείς να θεωρηθείς κοινός συκοφάντης). Η κοπέλα που έκανε τις καταγγελίες είναι νεκρή και εμείς δεν έχουμε κανένα στοιχείο παρά μόνο την μαρτυρία της. Όσο και αν την πιστεύουμε, άλλο η πίστη και άλλο η απόδειξη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε έιναι να καταγγείλουμε την νοοτροπία που υπάρχει γενικά και που βιώνουμε όποτε πηγαίνουμε σε κάποιο νοσοκομείο.

    Χρήστος Μπόσιος
    Καλώς ήρθες κατ' αρχήν. Πρόσεξέ με, η διαμαρυρία της πρώτης Ιουνίου ήταν σούπερ πετυχημένη, μιας και κινητοποίησε χιλιάδες άτομα και όχι μόνο στο εσωτερικό της Ελλάδας. Και προηγήθηκε της "εκστρατείας" για την bourma, ή της διαδήλωσης για τα δάση, ήταν δηλαδή πρωτοπορία. Ένα ερώτημα είναι γιατί στο petition που στήθηκε καμιά δεκαριά μέρες μετά υπόγραψαν ελάχιστοι.
    Άργησε να βγει και ο κόσμος κρύωσε;
    Υπήρξε "υπόγειος" πόλεμος;
    ΕΠΡΕΠΕ τελικά η κίνηση να είναι μια και έξω;

    Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια είναι η σωστή απάντηση-αν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δείμος
    α) Τί έγινε βρε θηρίο; Όλα καλά; Νοσοκομεία ακούω και ανησυχώ!

    β)Όπως είπα και νωρίτερα, η αρχική κίνηση ήταν σούπερ επιτυχημένη, σε επίπεδο εντυπωσιασμού τουλάχιστον. Ασχολήθηκαν κανάλια και εφημερίδες, το θέμα έφτασε στην βουλή κτλ..... όταν η κίνηση πήγε να αποτυπώσει κάπου, επίσημα αυτήν την διάθεση, τότε πήγε άπατη


    "Μέσα σε μια τρελή αφέλεια και αθωότητα-ανωριμότητα, νομίσαμε (νομίσατε -αφού εγώ δεν έγραψα τίποτα, αν και συμμετείχα παντού) ότι οι υπογραφές θα έλυναν το πρόβλημα της Πρόνοιας και της Υγείας. Ούτε καν το ανέδειξαν νομίζω. Αντιθέτως, κάποιοι στράφηκαν κατά των γιατρών, όχι κατά τνω κυβερνήσεων. Λίγοι είδαν κριτικά την υπόθεση και ακόμα λιγότεροι είχαν το σθένος να διαφοροποιηθού"


    Σκληρά αλλά δίκαια λόγια. Το πρόβλημα ποτέ δεν είναι των παρανόμων και των επίορκων, γιατί αυτοί πάντα θα υπάρχουν, αλλά των κυβερνήσεων και των ελεγκτικών μηχανισμών. Αλλά και δικό μας μιας και το επιτρέπουμε. "Μακρυά από τον κωλο μας και ας είναι δέκα πήχες" που λέει και ο φιλοσοφημένος λαος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ πρόεδρε του Γαλαξία γενικά συμφωνώ με την τοποθέτησή σας.

    Δυστυχώς, όπως αποδεικνύει η καθημερινή πρακτική, σαν λαός είμαστε χύμα στο κύμα, χαχόλος και ανερμάτιστος αφού ούτε καν καταναλωτική συνείδηση δεν έχουμε διαμορφώσει οι θλιβεροί. Εδώ πάμε και πληρώνουμε ντομάτες τα Χριστούγεννα (ξέβρετε τότε είναι εκτός εποχής) χρυσάφι και φωνάζουμε διατί μας έπιασαν τον μπισινόν.

    Και προσοχή:Εδώ δεν έχει ευαισθησία ο κόσμος να οργανωθεί για την ακρίβεια που είναι κάτι που το αντιμετωπίζει καθημερινά.
    Για την υγεία και τα προβλήματα του ΕΣΥ θα ασχοληθεί, που θα τα θυμηθεί μόνο εάν ο ίδιος ή κάποιο μέλος της ΑΜΕΣΗΣ οικογένειας πάθει κάτι σοβαρό;(Αν είναι κάνας μπάρμπας χωρίς σοβαρή ακίνητη περιουσία άστον να βράσει στο ζουμί του).

    Αυτή είναι η αιτία της αδιαφορίας, πέρα από την άγνοια της πλειονότητας του κόσμου για το βλογς και το άθεο ίδερνετ γενικότερα. Και Ζαφ, από τις 700+ υπογραφές πολλές είναι "φύρα" π.χ. Κινέζοι που είδαν φως και μπήκαν, ή άλλοι που έχουν υπογράψει μόνο με παρωνύμια κλπ.

    Όπως και να 'χει έτσι και μόνο για το γαμώτο δεν πρέπει να το αφήσουμε να πέσει κάτω. Αυτή είναι μία προσπάθεια που απαιτεί συνεχή πίεση.

    Α! Και φυσικά κοιτάμε να μην εμπλέξουμε τους χαροκαμένους συγγενείς της Αμαλίας σε οποιαδήποτε περίεργη κατάσταση.

    ΥΓ.

    Καλά, δε λέω για τα βλογοπαίγνια και τα πιθηκoλίνκς του Technorati και του sync.gr που φέρνουν μαζί τους, αλλά μη διανοηθείτε εσύ και ο Huuma να μην βάλετε τα αυτόγραφά σας στη φόρα. Έχω πληρώσει γραφολόγους και είναι σταντ μπάι. :-P

    @ Ko Ζήβα.

    Μου φαίνεται ότι σε λίγο θα ανακυρηχθείτε ο Έλλην David Santos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υγεία είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας και εαυτούς και αγαπημένους μας. Άρα το μακριά από τον κώλο μου που λέμε, έχει χρονική αξία, σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή καμία αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α, Αύριο κάνω ντου μέχρι το πέρας κατά τις 22. Μετά σου έρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά να ΄μαστε, πρώτα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΘΟΜΑΙ ΒΟΥΒΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 700 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΙΩ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΩ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΝΕΡΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΜΑΙΗΛΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΡΓΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΜΕ.
    ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 7000 ΠΑΡΑ ΣΤΟ 700

    ΚΙ ΟΜΩΣ...

    ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ
    Η 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΕΡΑ ΤΗς ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΩ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ;-)
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ.
    ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ Α-ΛΗΘΕΙΑ

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να πώ.. και εγώ αλλιώς το περίμενα το θέμα των υπογραφών.. και οι περισσότερες υπογραφές δεν είναι απο bloggers.. τεσπά..Περίμενα άλλα με τέτοια κινητοποίηση. Εγώ είμαι μέσα στο οτι πρέπει να κάνουμε κάτι για την μνήμη της και γιατί οχι και στις 25/5 και στισ 1/6. Είμαι εδώ για ο,τι χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @polsemannen

    Ενώ γενικά συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου περί μειωμένου ενδαφέροντος κτλ έρχεται η υπενθύμισου του χαμού που είχε γίνει την 1η Ιουνίου (και μόνο για μια μέρα τελικά) να δείξει πως η διάθεση μπορεί να υπάρξει.

    Πάντως δεν βλέπω και μεγάλες προοπτικές :(

    @χρηστος
    Όλα καλά εδώ - καλή επιτυχία και σε περιμένουμε!

    Περί υγείας συμφωνούμε us usual

    @athena

    "ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 7000 ΠΑΡΑ ΣΤΟ 700 "

    Και αυτο ειναι το γαμώτο, ρε γαμώτο!

    Το ζήτημα είναι να μην κάνουμε μόνο μνημόσυνα, τα οποία ειναι και ελαφρως ντεμεκ συν τοις άλλοις

    @stellini
    "..και οι περισσότερες υπογραφές δεν είναι απο bloggers.."
    Αυτό που το βάζεις;

    Όπως έγραψα και στον ποστ δεν έχω καμία όρεξη να ηγηθώ καμίας προσπάθειας. Το ποστ μου είχε διερευνητικό χαρακτήρα, μια απόπειρα να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον να γίνει κάτι συλλογικό εκ νέου. Μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα (πχ +2 υπογραφές στο petition από τότε) με απογοήτευσε σε σχέση με τον κόσμο που το διάβασε.....

    Από την άλλη δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να σκέπτεται και να δρα ο καθένας όπως εμείς. Μπορεί και εγώ να υπέρβάλλω...δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣΑ ΝΑΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 700 ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΤΙΤΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 1000 ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΤΙΣΙΟΝ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ.

    Η ΠΕΤΙΤΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΜΑΖΕΨΕ 200-300.000

    ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ.

    ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣ.

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. athena

    Και γω προς αυτήν την γνώμη συγκλινω. Και επειδή η στιγμή, για διάφορους λόγους, πέταξε και πάει, μήπως τελικά γινόμαστε άκαιροι;

    Αποδείχτηκε πως αυτά τα ψηφίσματα πάνε καλά όταν είναι "πάνω στο μπαμ". Το δικό μας "άργησε" 5-6 μέρες (νομίζω) να βγει με αποτέλεσμα το momentum να χαθεί - πιθανως οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΟ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΙΡΒΩΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΘΥΜΙΚΟΥ,
    (ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ, ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ, Η ΣΤΙΓΜΗ, ΕΣΤΩ ΟΙ 5-6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ 700 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ)
    ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ (ΜΕΣΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΜΑΙΗΛΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ)
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΑΤΑ
    ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕς.

    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΙΘΣΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
    ΩΣ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

    Η ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Η ΑΜΑΛΙΑ (ΟΧΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ)
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

    Η ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η 26 ΜΑΙΟΥ ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, (ΜΗΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ-ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ότι αξίζει τον κόπο νομίζω πως είναι αυτονόητο. Παραπέρα δέχομαι και την διαφωνία περί φακελώματος και όλα.

    Νομίζω πως η 1η Ιουνίου είναι όντως καλύτερη σαν ημερομηνία για να αποδεσμευτουμε από την Αμαλία έτσι και αλλιώς. Αυτό που δεν βλέπω είναι διάθεση παραπέρα και αυτό ρίχνει και την δική μου διάθεση :(


    Τώρα αν κάποιοι πάνε (ξέρω γω; όλα γίνονται) να δυναμιτίσουν εξ 'αρχής την όλη προσπάθεια, τι να πω... ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΤ, ΥΠΟΠΤΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

    ΕΙΠΑΜΕ, ΠΙΚΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από τις αντιδράσεις του "καναπέ" πολύ χειρότερη είναι η μη αντίδραση. Βέβαια κι αυτό κρύβει μια τεράστια παγίδα: να βολευτούμε όλοι πίσω από τα πληκτρολόγια και να κάνουμε το εικονικό μας "αντάρτικο". Από την άλλη οι Έλληνες έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, αν και σ' αυτό θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς ότι είναι πια τόσα τα στραβά σ' αυτή τη χώρα που σηκώνεις τα χέρια ψηλά και το ρίχνεις στην τρελή και την αμνησία για να επιβιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαίρε σε όλους. Πέρυσι δεν ήμουν blogger (και σιγά την ιδιότητα δλδ), ήμουν απλός αναγνώστης τους. Παρ' όλα αυτά στις συγκεντρώσεις -οχι των, αλλα- που κάλεσαν οι bloggers ήμουν παρών. Το ζήτημα δεν είναι οι 700 ή 7μύρια ιντερνετικές υπογραφές. Υπάρχει έστω ένας εδώ μέσα που πιστεύει οτί αν έιχαν μαζευτεί 7μύρια υπογραφές θα είχε αλλάξει κάτι? Εγω πάντως με τίποτα. Από τα σχόλια που διάβασα, συμφωνώ κυρίως με τον Δείμο, την Athena (η οποία ξέχασε τις υπογραφές για τον σκύλο του vargas, τότε είχαμε διαφωνήσει έντονα ;) ) και την pastaflora. Δεν είναι ούτε και οι βουβές ή μη συγκεντρώσεις. Ούτε αυτές άλλαξαν τίποτα. Το ζήτημα είναι η διάρκεια, η επιμονή, η στάση στην καθημερινότητα. Δεν είναι αν θα βάλουμε μπανερ στα blogs ή αν θα μαζευόμαστε επετειακά κάθε χρόνο στο μπουρδέλο τη Βουλή. Μπορούμε μέσα στην blogoσφαιρα να μην ξεχνάμε και εκτός να παρασέρνουμε άλλους? Μπορούμε να το κάνουμε με τρόπο που οι 10.000 να γίνονται 100.000 σιγά σιγά? Μπορούμε τη βουβή διαμαρτυρία να την κάνουμε οργισμένη φωνή των πολλών?
    Στη διάθεση σας όχι για e-petition, δεν πιστέυω σε αυτές, αλλά για ότι άλλο κατεβάσουν οι επεξεργαστές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. athena
    Το ζήτημα δεν είναι μόνο ο σχολιασμός γενικώς γενικά, αλλά να πέσει και καμία ιδέα στο τραπέζι και εδώ χρειαζόμαστε πολλούς

    pastaflora
    Από το ολότελα καλή και η καναπεδότετοια.....

    Αυτό που πρέπει να γίνει είναι αλλαγή νοοτροπίας.

    antidrasi&sex
    ΚΑτ αρχήν καλώς όρισες...
    Δεν διαφωνούμε. Μια petition δεν σημαίνει και τπτ σοβαρό. Σίγουρα όμως σημαίνει πολλά περισσότερα από την ταυτόχρονη ανάρτηση σε μια συμφωνημένη μέρα ενός κειμένου διαμαρτυρίας.

    Ειναι καλό και μας να μην παιρνουν τα μυαλά αέρα. Εδώ κοτζαμάν Χριστόδουλας και με τη συλλογή υπογραφών του έκανε μια τρύπα στο νερό.

    Αυτό που επιδιώκουμε είναι η αλλαγή του τρέχοντος πνεύματος που κάνει πούστικες συμπεριφορές ανεκτές. Μόλις αλλάξει το zeitgeist, που ξέρεις μπορεί να αρχίσει να δουλεύει και το σύστημα!

    Αμα δεν ψήνεσαι για υπογραφές κτλ, ΟΚ, σεβαστό, αλλά ρίξε και καμιά ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, δεν μπήκα για να πω αυτό δεν κάνει τίποτα, το άλλο δεν κάνει τίποτα, οπότε ας μην κάνουμε τίποτα. Αλλά στις 1.30 δεν κατεβάζω πάντα ιδέες. Το ότι δεν συμφωνώ εγώ με τις ηλεκτρονικές υπογραφές, δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει και να γίνει. Ίσως αν φτιαχτεί μια ανάρτηση, που να καλεί και σε υπογραφές και σε συγκέντρωση. Στη Βουλή ή στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα και στοιχεία. Πέρυσι ήταν η Αμαλία, φέτος τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. H Aμαλία ήταν η αφορμή και όχι βεβαίως η αιτία.


    Αιτήματα: απλά πράγματα (το κείμενο της petition είναι αρκούντως σαφές ΚΑΙ γενικό νομίζω). Μερικές ιδέες που μου έρχονται στο γρήγορο.

    * Μην ζητήσεις φακελλάκι - μην δώσεις φακελλάκι
    * Πιο πολλά λεφτά στους γιατρούς, έτσι ώστε να μην γίνονται κοράκια σε βάρος των ασθενών
    * Στελέχωση νοσοκομείων με φουλ προσωπικο
    * Αγορά μηχανημάτων για εξετάσεις κτλ σε πιο πολλά νοσοκομεία.
    * Επίσπευση διαδικασιών για χορήγηση φαρμάκων ή χρημάτων για μετάβαση στο εξωτερικό όταν χρειάζεται

    ....και άλλα πολλα



    Μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης:
    Έχω συγγενή καρκινοπαθή (σε τελικό στάδιο) που ήταν αναγκασμένη να πηγαινονέρχεται από Αρκαδία σε Αθήνα για εξετάσεις και θεραπείες. Πλέον δεν μπορεί να κινηθεί και απλά...την περιμένουν να πεθάνει, μιας και η μετάβαση (με ταξί παρακαλώ διότι το τοπικό νοσοκομείο ΔΕΝ μπορεί να δώσει το μοναδικό πιθανον ασθενοφόρο που έχει για 2-3 μέρες)και μόνο θα την σκότωνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εμπρός λοιπόν. Κάτι κάνουμε σιγά σιγά. Τα ξαναλέμε το βράδυ, ελέω εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτή η ιστορία έδειξε πάρα πολλά πράγματα σε πάρα πολλά επίπεδα:

    φυσικά το πόσο πολύ μπορεί να ταλαιπωρηθεί ένας ασθενής και η οικογένειά του στο σαθρό Ε.Σ.Υ.,

    πόσο ζει και βασιλεύει η χειρότερη μερίδα των γιατρών αυτού του τόπου που έχει ανάγει το λειτούργημα σε μπίζνα,

    πόσο οι καλοί λειτουργοί χάνονται στον βόθρο του συστήματος,

    πόσο μα πόσο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ χειρίζονται το πιο πολύτιμο αγαθό, την Υγεία, επί σειρά δεκαετιών,

    πόσο συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι μας σας ως πολίτες, πληρωτές και δικαιούχοι ΑΛΛΑ και εμποδιστές (με τα φακελάκια μας) του συστήματος,

    πόσο πάτο έχει πιάσει ο χαρακτήρας ενός έθνους ολόκληρου, μιας χώρας που ποτέ δεν της έλειπε η κουτοπονηριά, αλλά την έσωζε το φιλότιμο και η γενναιοδωρία ψυχής...

    μέχρι και το πώς εμείς στη μπλογοκόσφαιρα ενωθήκαμε σε κοινή διαμαρτυρία μεν, αλλά ξεχάσαμε γρηγορα ένα τόσο μα τόσο στενάχωρο θέμα, ειδικά τη στιγμή που κληθήκαμε να διαμαρτυρηθούμε επώνυμα...

    Ετσι λοιπόν, ο Ελληνας όπως φαίνεται τον καινούριο αιώνα είναι ένας φιλοτομαριστής άνευ προηγουμένου, μονομανής επαγγελματίας στον ωχαδερφισμό, την ευατουλίαση και την μικροπολιτική, αλλά απαράδεκτος ερασιτέχνης στην προσφορά στον συνάνθρωπο ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΕΑΥΤΗΣ.

    Ακόμη και στην κίνησή μας, το momentum χάθηκε από την ίδια νοοτροπία, αυτή του "ανταλλάγματος" και μάλιστα, της πιο διεστραμμένης της μορφής, του να "προλάβω να κάψω αν δεν μπορώ να το καρπωθώ κάτι προσωπικά".

    Κι αυτό φάνηκε αργότερα, από το ποιοί μπλόγκερς βγήκαν και μίλησαν και σε αυτή και σε άλλες κινήσεις, με φαρδιά-πλατεία τα URL τους στην τιβι, και πήγε ακόμη παραπέρα, όταν άλλοι του χώρου εμφανίστηκαν σε κανάλι σε ειδικά αφιερώματα (ναι μεν το κανάλι που ρονταριζόταν κιόλας εκείνη την εποχή, να δώσει φωνή στο νεό φρούτο, τα "μπλοΚς", αλλά με το αζημίωτο, εκλογές έχουμε, να γίνει το σχετικό τζέρτζελο, και φυσικά να έχουμε το γενικό κοντρόλ μη τυχόν και τα κωλόπαιδα την πάνε αλλού τη συζήτηση).

    Οπερ μεθερμηνευόμενον:

    όταν ο κοινός στόχος είναι τόσο μεγάλος, τόσο σημαντικός και για όλους, τα "εγώ" περισσεύουν.

    Τα μόνα "εγώ" που χρειάζονται είναι τα ΕΠΩΝΥΜΑ, με θάρρος γνώμης και όχι απλώς οχυρωμένα πίσω από τα πληκτρολόγια: ναι μεν καλώς ξεκινούν με μορφή ίδιων ποστς και υπογραφών, αλλά πρέπει να συνεχίζονται με δια ζώσης συζητήσεις, με ό,τι χρειάζεται ώστε οι άνθρωποι που χειρίζονται την Υγεία και τη ζωή μας να ξέρουν ότι δεν είμαστε μόνο λόγια στο διαδίκτυο, αλλά πραγματικοί άνθρωποι με πρόσωπο, όνοματεπώνυμο και φυσικά ψήφο.

    (παντού εννοώ ότι το θέμα είναι πολιτικό κι όχι κομματικό, οκ?)

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι τεράστιο:

    αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα σαν μπλογκόσφαιρα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, μια που η συμμετοχή σε οποιαδήποτε κίνηση δεν είναι η ίδια, ούτε υποχρεωτική ούτε τυπική ή αναμενόμενη), θα πρέπει να αφήσουμε σε τέτοια ΦΛΕΓΟΝΤΑ ζητήματα τους εγωισμούς, τους ερασιτεχνισμούς και τις μεμψοιμιρίες στην άκρη, και πρώτοι εμείς να συνεχίσουμε να δείχνουμε ότι τα πράγματα μπορεί να μην αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορούν να αλλάξουν αν η κατάσταση έχει φτάσει πασιφανώς στο απροχώρητο και δεν φαίνεται λύση από πουθενά.

    Επανέρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΡΟ ΜΟΥ.

    Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΝΙΚΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ.

    ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ATHENA ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΒΑΖΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    ΠΕΡΥΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ 700 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ.

    ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΤΟΝ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 1000 ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    [ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΓΑΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΕΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ) ΤΟΥ ΡΧΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.]


    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΑΡΦΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΥΣΙ, ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΞΕΡΑΜΕ, 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙς ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
    ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΠΩΣ Η ΥΓΕΙΑ ΘΕΜΑ (ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ,ΟΤΙ ΔΝΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΜΤ)

    ΤΕΣΠΑ...
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ-ΥΓΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην αρχή μπρο με άγχωσες γιατί δε θυμόμουν αν είχα υπογράψει και αισθάνθηκα αρκούντως ΓΑΙΔΟΥΡΙ. Το διαστάυρωσα όμως δεν είμαι. Τελικά όπως είχε λινκάρει παλιά ο Polse ένα ωραίο αρθράκι, αλλά δε προλαβαίνω τώρα να το ψάχνω, ίσως η όλη ιστορία με τις blogoκινητοποιήσεις είναι μία μπαρούφα ένας εναλλακτικός τρόπος να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε ενεργοί πολίτες. Εγώ δε θέλω να παραδεχτώ τα γραφέντα σ'εκείνο το κείμενο, απλά θα πω ότι ακόμα δεν έχει ξεσκαρταριστεί η όλη φάση από τους οπορτουνιστές και τους αριβίστες. Μέχρι να γίνει αυτό ας ψοφάμε στα ράντζα και ας διαλέγουν σα τη λίστα του Σίντλερ οι γιατροί ποιοί θα πεθάνουμε και ποιοί όχι, που καμιά φορά θα μου πεις τι να σου κάνουν κι αυτοί. Α τι είναι στις 31, θέλωωωωωω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το είδατε, το Σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, από το επίσημο σάιτ του Υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης?

    Είναι πολύ αργά, θα το διαβάσω κι εγώ και το θέτω προς σχολιασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εχει κι αναθεώρηση εδώ.

    Για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κατι σιαχνω Προεδρε και μου εχει βγει η πιστη αναποδα. Θα ενημερωσω εγκαιρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @antidrasi&sex
    Αναμένωμεν :)

    @athena
    Όσο πιο πολλοι ανεβάζουν κάτι σχετικό με το θέμα, τόσο πιο πολλοί το βλέπουν, και ενδεχομένως κάποιοι να μπουν στο λούκι!

    @αφρω
    Όπως είπα και στον Δείμο νωρίτερα....σκληρά τα λόγια σου αλλά δίκαια

    @athena
    Ενώ γενικώς συμφωνούμε, στο θεμα της επωνυμίας, όταν έρχεται ένα ψήφισμα διαμαρτυριάς δεν νομίζω το όνομα zaphod να έχει πιο πολύ σημασία από το πραγματικό μου...βλέπεις ο όποιος zaphod είναι μια περσόνα κατ' αρχας.

    Το ζήτημα είναι όντως (τελικά) να δείξουμε πως δεν είμαστε πρόβατα. Δεν νομίζω κανείς να νομίζει πως ανακαλύψαμε την Αμερική!

    Παραμένουμε συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος :)

    @humma
    Πρόσεξε πως το έγραψε ο polse διότι είναι από τους πρώτους σε κάθε bloggoκινητοποίηση!
    Ξαναλέω πως από το να μην κάνεις τπτ καλύτερα είναι πάντα να κάνεις κάτι, όσο μικρό και αν είναι αυτό. Δεν νομίζω μια ηλεκτρονική διαμαρτυρία, να τους τσούζει λιγοτερο από μια διαδήλωση.

    Μια διαδήλωση μπορείς να την "θάψεις" στα ΜΜΕ, ενώ εδώ που ΕΜΕΙΣ είμαστε το μέσο, δεν παίζουν τέτοια...

    @aphrodite 2
    Δεν αξιώθηκα να το διαβάσω ακόμα αλλά υπεθυμίζω πως στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι (όπως μπορεί να είναι σε άλλες χώρες) ΑΛΛΑ η τήρησή τους

    @rodia
    Περιμένουμε εναγωνίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλε zaphod,
    πήρα μια προτωβουλία για της 1 Ιουνίου. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για την Αμαλία στην μνήμη της. Εάν θελέτε διαδώστε το σε όσους ποιο πολλούς μπορείτε.

    Σας παραθέτω link για το ποστ μου.
    http://moyratos.blogspot.com/2008/05/post.html

    Το σκεπτικό μου είναι να δουν όλα τα ΜΜΕ (γιατί όλοι κοιτάνε τα blog) εκείνη την ημέρα ένα και μόνο ένα ίδιο με όλους ποστ. Ίσως σημάνει κάτι για τον κόσμο, ίσως και πάλι τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μόνο να αφιερώσουμε μια μέρα στην μνήμη της Αμαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @moyratos
    Όπως έγραψα και στο blog σου ψιλοδιαφωνώ με την αναδημοσίευση κειμένων της Αμαλίας. Μπορούμε κάλλιστα να βγάλουμε κάτι δικό μας είτε συλλογικά είτε ομαδικά.... κατά τα άλλα συμφωνούμε.

    Δες τις προτάσεις τις δικές μου και των άλλων και πες και την δική σου.


    Σαφέστατα το ότι υπάρχει διαφωνία στο πως δεν σημαίνει πως διαφωνούμε στο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι οκ;






    @all

    Περιμένω κανένα κειμενο-πρόταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλε Zaphod, έχεις δίκιο για τον τρόπο προβολής για την 1η Ιουνίου. Το σκεπτικό μου είναι όλοι να έχουμε το ίδιο ποστ (όσο το δυνατό περισσότεροι) και από κάτω να γράψουμε ένα δικό μας σχόλιο, ώστε όταν θα βλέπουν κάποιοι τα blogs να βλέπουν το ίδιο (όπως όταν κάνουν απεργία στην τηλεόραση και βλέπεις την ίδια ταμπέλα). Δεν αποσκοπώ στο να προβληθώ "εγώ" ή κάποιος άλλος. Εννοείτε ότι όποιος θέλει να το κάνει, το κάνει επειδή το νιώθει.
    Το κακό είναι ότι πάντα πρέπει να υπάρξει ένα θύμα ώστε να πάρουν απόφαση να αλλάξουν κάτι σε αυτό τον κόσμο. Το θύμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν η Αμαλία. Εμείς ως bloggers δεν κάνουμε τίποτε άλλο (όπως σωστά λες) από το να προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν άλλες Αμαλίες. Και συμφωνώ σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Περί προσωπική προβολής κτλ δες το δισκλεϊμερ στο τέλος του ποστ. Θεωρώ πως όσοι γράφουν εδώ συμφωνούν, οπότε δεν έχουμε να πουμε περί του θέματος τπτ...:)

    Επίσης υπενθυμίζω πως η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι πως οι συγγενείς της Αμαλίας επιθυμούν μια κάποια αποδέσμευση από το θέμα, οπότε καλό είναι να το σεβαστούμε.

    ΓΙ αυτό και λέω πως η Αμαλία μένει πλέον σαν αφορμή...

    Εχεις δίκιο στα περί θύματος που λες, αλλά (εν δυνάμει) θύματα είμαστε όλοι μας και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ζαφ,

    αυτό που είπες κι εσύ από το ποστ του Πρέζα, του ανώνυμου που έγραψε το "Οι μπλόγκερς δεν ξεχνούν την Αμαλία, απλώς δεν φωνάζουν για να μην ξυπνήσουν το κράτος που κοιμάται", ήταν αυτό που κάλλιστα θα μπορούσε να συνοψίσει όλη την υπόθεση ως τώρα με μια φρασούλα...

    Τώρα τι κάνουμε?

    Αυτό κάνουμε!

    Τι λέτε, πάμε εκεί η συνεχίζουμε το σχολιασμό εδώ μέχρι να μαζευτεί κόσμος? Η και τα δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΩΡΑΙΑ! ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΗ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΖΑΦ ΣΤΟΥ ΠΟΛΣΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΣΕ ΣΤΟΥ ΜΟΥΡΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΛΕΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @aphrodite
    Η απάντησή μου είναι πως κάνουμε ότι μπορεί να γίνει.... και εδώ και εκεί και παραπέρα...


    Γενικώς πάντως είναι καλύτερα η όλη διαδικασία να γίνεται σε κάποιο ομαδικό και στοχευμένο blog και όχι εδώ...:)

    Συνεχίζουμε!

    @athena

    heard you, over and out :))))

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Με τον φόβο ότι το σχόλιό μου θα είναι λίγο άκυρο και άκαιρο καθότι δεν έχω παρακολουθήσει τον διάλογο από την αρχή, λόγω τραγικής έλλειψης χρόνου, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρω καμία αλλαγή δεν ήρθε άκοπα, αβασάνιστα και χωρίς συγκρούσεις. Το να αλλάξεις την νοοτροπία ενός ολόκληρου συστήματος καθώς και μιας τρελής πλειοψηφίας που έχει μάθει να δέχεται το σύστημα έτσι όπως είναι, όχι επειδή δεν θέλει να αλλάξει αλλά επειδή βαριέται να ασχοληθεί, θέλει κόπο, χρόνο κλπ. Σε έναν αγώνα, σε μια μάχη, είναι εύκολο να απογοητευθείς, γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι καθόλου άμεσα και αναμενόμενα ή επιθυμητά. Το ζήτημα είναι ότι όλοι εκει ποντάρουν στο να μην αλλάξουμε κάτι!! Άρα...keep walking και κάποια στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια χαραμάδα και να αρχίζουν οι τριγμοί!!
    Αλήθεια, καθότι ο τουρίστας της παρέας εγώ, πως μπορεί κανείς να βοηθήσει, πέραν της υπογραφής δηλαδή!Μην το πεις, νωρίς ξύπνησα, το ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Eιμαι μεσα σε οποιαδηποτε διαμαρτυρια!ellie μπες στο amaliasday.blogspot.com για περισσοτερα.Καλησπερα σε ολους-ολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος26/5/08 21:35

    Ζαφ, ξέρεις πολύ καλά ότι διαφωνούμε σε αρκετά πράγματα σχετικά με τους χειρισμούς που ακολούθησαν την 1η Ιουνίου. Τα κυριότερα είναι:

    1) Η καπήλευση της μνήμης της Αμαλίας από ανθρώπους που ουδέποτε τη γνώρισαν ή της συμπαραστάθηκαν (έστω κι αν γίνεται με αγνές προθέσεις)

    2) Η διαφάνεια και η δημοκρατικότητα που οφείλουν να έχουν διαδικασίες που παρουσιάζονται ως συλλογικές

    3) Η ματαιότητα της συλλογής υπογραφών, που το μόνο που κάνουν είναι να εφησυχάζουν τις συνειδήσεις όσων υπέγραψαν.

    Για όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα έχω αναρτήσει απολογιστικό σεντόνι.

    Συνεχίστε να αγωνίζεστε για καλύτερο σύστημα υγείας, αλλά χωρίς την Αμαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να πω κι εγώ τις μαλακίες μου, εάν μου επιτρέπετε.
    Κατ'αρχήν νομίζω ότι 700 υπογραφές είναι άθλος. Στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα της μόστρας και της μούρης, μην το ξεχάσαμε αυτό; Όταν δίνεται η ευκαιρία να πουλήσουμε μούρη στην πρώτη γραμμή, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Και φυσικά, επειδή η πώληση μούρης θεωρείται πράξη, αφήνουμε τις καθεαυτές πράξεις για τους "άλλους". Βέβαια ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι άλλοι που πάντα έχουμε την απαίτηση να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά ποτέ μου δεν μπόρεσα ν'ανακαλύψω, αλλά λέμε τώρα...
    Η συγκεκριμένη περίπτωση (που κατανοώ γιατί σε καίει και δεν σε αδικώ καθόλου zaph, διότι τουλάχιστον εσύ πήρες το σπαθί στο χέρι και το αναγνωρίζω) δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με τις αντιδράσεις μας για το περιβάλλον, για την παιδεία, για το ασφαλιστικό, για, για, για... Και άντε γεια στο τέλος.
    Είδαμε φώς,μπήκαμε, πουλήσαμε τη μούρη μας, και πάπαλα η δουλειά. Ας βγάλουν το φίδι οι άλλοι από την τρύπα. Εξάλλου και στην επόμενη Αμαλία θα δωθεί πάλι η δυνατότητα για εξοργισμένες αντιδράσεις προκειμένου να πουλήσουμε εκ νέου μούρη και ο φαύλος κύκλος να συνεχίζεται αέναα.
    Η Ελλάδα είναι η χώρα-ορισμός της ασοβαρότητος όχι επειδή είναι ασόβαρη, αλλά επειδή έχει ασόβαρους πολίτες.
    Και τώρα που το σκέφτομαι, οι 700 υπογραφές μάλλον ήταν και έκπληξη, όχι απλά άθλος.
    Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. hades μαζί σου!
    αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; καμιά πρότασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εμένα ρωτάς, geo; Ο καθείς πράττει κατά συνείδησιν νομίζω. Άλλοι θεωρούν πως το αν γράφουν είναι πράξη, άλλοι πως πρέπει να κάνουν κάτι πιο έμπρακτο. Οι θέσεις μου είναι πάγιες και δεν αλλάζουν:και φέτος τον Απρίλιο είχαμε πυρκαϊές νωρίτερα από άλλες χρονιές, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. Έχω πει και ξαναπεί, υπάρχουν και μηνύσεις, και καταγγελίες και ο,τιδήποτε. Αν οι πολίτες δεν τα βγάζουν στη φόρα όπως πρέπει, τι να λέμε μετά; Η συγκεκριμένη ιστορία με την έκταση που πήρε θα μπορούσε να αποτελέσει μια αρχή για κάτι πραγματικά καλό. Αλλά, εδώ είναι Ελλάδα, δεν είανι παίξε γέλασε.
    Θα σου πω κάτι, και λογικά θα το θυμάται ο zaph. Παλαιότερα είχαμε (με την καλή έννοια) διαπληκτιστεί για το θέμα της Αμαλίας. Αυτό που δεν είχε καταλάβει ο zaph βέβαια ήταν ότι δεν του την έλεγα. Πρακτικά του έγραφα κάτι αντίστοιχο με αυτό που γράφει στο κείμενο του. Το καταλαβαίνω απόλυτα, διότι στο ενδιάμεσο έχει παιχτεί προφανώς και "πούλημα", και δυστυχώς δεν μου'ρχεται άλλη λέξη γι'αυτό που γράφει (αλλά δεν το θέτει όπως εγώ-έχει πιο πολύ τακτ βλέπεις).
    Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο κατά συνείδησιν. Ο zaph προφανώς θα συνεχίσει να πράττει όπως πιστεύει καλύτερα και φυσικά θα συνεχίσει να μένει με την πίκρα (του πουλήματος). Άλλοι, θα συνεχίζουν να μπαίνουν όπου βλέπουν φως και θα νομίζουν πάντα ότι κάτι έκαναν. Άλλοι, θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν πως αν είχαν κανει κάτι οι "άλλοι" θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Προσωπικά τα γειώνω όλα. Έχω διαπιστώσει άλλωστε ποιοι είναι φανφάρες και ποιοι φεύγουν απ'τα λόγια (ο καθείς με το μέτρο του), οπότε και που το συζητάμε ρε'σύ δε νομίζω να βγει κάτι. Από ιδέες πάμε καλά. Το ίδιο κι από δενθελοντισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    1 ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΖΑΦ ΕΔΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ...

    2. ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ, ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι είναι εκείνο που μπορεί να κατατεθεί ως κοινή επιθυμία όλων;
    Η συμβολή μας στην αλλαγή του κανόνα.
    Τι μπορούμε να κάνουμε;
    Αντί να αναλωθούμε στις διαφωνίες επί του διαδικαστικού, να βρούμε ψύχραιμα τρόπους όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούμε αλλά και για να πιέσουμε. Να επικοινωνήσουμε εδώ για όλα όσα θα κάνουμε κυρίως εκεί έξω.
    Ο χρόνος δε μας πιέζει, δεν έχουμε κανένα χρονοδιάγραμμα, και οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει.
    Αν δεν ψαρώσουμε κι όλας με τους διάφορους δημόσιους κατήγορους που μας προσάπτουν καπηλείες και κολοκύθια, μπορεί και να αποβάλουμε την ηττοπάθεια, όπως κι αυτή τη μόνιμη εκ των προτέρων καταδίκη κάθε πρωτοβουλίας.

    Καταλαβαίνω πως κάτι τέτοια αισιόδοξα αγαπητέ μου ποντίφικα και λοιποί φίλοι ακούγονται σαν περσινά, ξινά σταφύλια. αλλά δε βλέπω άλλο τρόπο εκτός από την ψυχραιμία και την επιμονή προς ένα στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ellie
    Έστω και ένας παραπάνω να "πέσει από τα σύννεφα" θα νιώθω πως κάτι έγινε από αυτήν την κίνηση. Η μαγική λέξη εδώ είναι πληροφόρηση

    @kwstask
    Καλησπέρα. Καλά κάνεις και ανακατευθύνεις. Καλύτερα αυτές οι διεργασίες να γίνονται σε ομαδικά blogs



    @nefelikas
    Διαφωνούμε πάλι.

    1) Χαζομάρες. Η αναφορά του ονόματος του Κολοκοτρώνη ή του Καποδίστρια είναι καπήλευση; Η Αμαλία θεωρείται από πολλούς πρόσωπο - ορόσημο. Το αν μερικές κινήσεις είναι καλόγουστες ή όχι, υστερόβουλες ή όχι είναι εύκολο να κριθεί από κάποιον παρατηρητή. Έχετε να μου προσάψετε τίποτα;

    2) Σε περίπτωση που δεν το διάβασες στα δικά μου ποστ (ενώ υπάρχει σαν δήλωση και στο ομαδικό blog) είναι πως τα ποστ αυτά είναι προτάσεις και όχι τυφλοσούρτες-σκονάκια. Είναι αυτό ή όχι ένδειξη δημοκρατικότητας; Όποιος γουστάρει λέει την γνώμη του ή κάνει κάτι ολότελα διαφορετικό. Εδώ είμαστε και κουβεντιάζουμε.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    3) Η συλλογή υπογραφών μπορεί να είναι μάταιη, μπορεί και όχι. Μπορεί επίσης να είναι και ανούσια. Πάντως είναι (για μένα) πιο ουσιαστική από την ταυτόχρονη δημοσίευση ενός ποστ - και τελος, όπως ήθελες αρχικά.
    Πάντα υπάρχουν διάφοροι τρόποι δράσης, αποτελεσματικοί ή όχι. Μόλις κάνουμε την επανάσταση πάρτε με τηλέφωνο και παίρνουμε τα βουνά παρέα. Μέχρι τότε μια τζίφρα δεν πείραξε κανέναν.

    Στα του ποστ-απολογισμού σου:

    1) Λάθη έγιναν πολλά τότενες. Καθείς ας απολογηθεί για τα δικά του. Εγώ αισθάνομαι καθαρός σαν σεντόνι παρθένας. Είναι λάθος σου να κατηγορείς τους εναπομείναντες για τα λάθη που έγιναν τότε μιας και δεν είναι αναγκαστικά υπεύθυνοι γι αυτά.

    2) Κατηγορείς συλλήβδην τους "παλιούς" και πεπειραμένους bloggers πως δεν συμμετείχαν. Πολλοί (τουλάχιστον αυτοί που εγώ διάβαζα) συμμετείχαν και παρασυμμετείχαν αλλά εντέχνως (ή ατέχνως) αποθαρρύνθηκαν - και σίγουρα όχι εξαιτίας μου.
    πχ (όχι το πιο χαρακτηριστικό αλλά το πιο πρόχειρο):
    Μόλις κάποιος έγραφε κάτι που δεν άρεσε σε κάποιους έπεφταν όλοι να τον φάνε διότι "καπηλευοταν την μνήμη της κοπέλας".
    (σκέτη φάση ΚΚΕ και πράκτορες την μαγική περίοδο μετά το '46 γίναμε ρε πούστη μου)
    Φντ πως μερικοί θεωρούν μη καπήλευση μόνο τα ΔΙΚΑ τους κείμενα. Ακόμα και τώρα συμβαίνει αυτό σαν αντίδραση. Για τα λοιπά περί του θέματος διάβασε το δικό μου Δισκλέιμερ και πες μου αν δεν σε καλύπτω κάπου....

    3) Μην πας να ορίσεις τι πρέπει και δεν πρέπει να γράψει κάποιος, ή τουλάχιστον διάβασε το προσεκτικά πρωτα. Η συλλήβδην κατηγοριοποίηση σε "τιμητές" (πάντα εμείς) και "καπηλευτές" (...οι άλλοι) δεν οδηγεί σε αυξημένη αξιοπιστία.

    4) Ποιος διέγραψε ποιους και γιατί;

    5) Το νέο ομαδικό blog αφιερωμένο στην Αμαλία είναι μια προσπάθεια ανεξάρτητη τελείως από τα προηγούμενα. Δεν έχω σχέση, και εμένα μου φάνηκε περίεργη η επιλογή ονόματος, αλλά το όλο στυλάκι γραφής που έχουν με πείθει τα μάλα.
    Δεν βιάζομαι να κατηγορήσω και χαιρετίζω όποια φιλότιμη (και κυρίως ομαδική) προσπάθεια γίνεται και ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ)

    @hades
    Γενικά συμφωνούμε. Περί χρησιμότητας θα πω αυτό που είπα και στην Έλλη. Όσο πιο πολλοί ενημερώνωνται τόσο το καλύτερο. Αν φωνάζεις συνέχεια, μπορεί και να ακουστείς. Δεν μπορώ όμως να βάλω μέτρο στο πόσο θα φωνάζει ο καθένας. Όσο μπορεί και γουστάρει κάποιος είναι για μένα μια χαρά.

    Θυμάσαι το ποστ που είχα γράψει παλαιότερα για το ηθικό zaitgeist που προχωράει κούτσα κούτσα; Ε, ας βοηθήσουμε και μεις λιγάκι!

    @geokalp
    Πέστε καμιά ιδέα ρε παιδιά διότι αυτήν την περίοδο ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ και δεν προλαβαίνω ούτε να ανασάνω!

    @hades
    Μια ιδέα μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Δεν θέλω απαισιοδοξίες!

    @athena
    1. ΟΚ
    2. ΟΚ ΟΚ!

    Ξαναλέω το ζήτημα είναι να αρχίσει να αλλάζει η γενικευμένη νοοτροπία. Αλλά αυτή η γενικότητα είμαστε εμείς ένας ένας...

    @incontinentia
    Εγώ περίμενα να ακούσω κακιούλες και δεν με πειράζει. Απλά μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης μερικών.

    Το ποστ του Πρεζα πχ με παραξένεψε τα μάλα....όταν δεν γράφουμε ξεχνάμε γρήγορα...όταν γράφουμε είμαστε σκατόψυχοι....τρέχα γύρευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ασχετο αλλά μήπως και ο Θανάσης που είχε τους όρχεις να ρωτήσει ευθέως τον Αβραμόπουλο για το σύστημα υγείας κτλ κτλ μήπως καπηλεύτηκε και αυτός τη μνήμη της Αμαλίας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και για όσους δεν κατάλαβαν ο Θανάσης είπε τα πράγματα με το όνομά τους

    http://www.youtube.com/watch?v=nVyFMdZGrPs&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος27/5/08 12:17

    Ζαφ, δεν έχω να προσάψω τίποτα σε σένα, ούτε με ενδιαφέρει να ξεκινήσω πόλεμο επί προσωπικού με κανέναν. Αν αυτά που γράφω τα βλέπεις σαν προσπάθεια ανταγωνισμού εναντίον της δικής σας (ή όποιας άλλης) πρωτοβουλίας, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχεις λάθος. Απλά επισημαίνω το γεγονός ότι όλο αυτό το "συνεχίζουμε" έχει στηριχτεί σε σαθρές βάσεις, πράγμα που αποδεικνύεται από το απογοητευτικό αποτέλεσμα. Εκτός αν νομίζεις ότι ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι το ξεχείλωμα της περσινής κινητοποίησης κατάφερε να μαζέψει μόλις 700 υπογραφές.

    Λύσεις για κάτι πιο ουσιαστικό υπάρχουν, αλλά απαιτούν υπομονή, πολλή δουλειά και μπόλικο ρίσκο. Και - κυρίως - αληθινή συλλογικότητα. Διαγράφοντας ή εξωθώντας σε αποχώρηση όποιον νομίζεις ότι απειλεί την πρωτοκαθεδρία σου, υπογράφοντας με ψευδώνυμα-σύμβολα για να χειραγωγήσεις τους αφελείς και κινώντας τα νήματα εν κρυπτώ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Ακόμα κι αν οι προθέσεις είναι αγνές.

    Αυτό που πέταξες για τον Κολοκοτρώνη είναι τελείως άστοχο, εκτός κι αν νομίζεις ότι οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή γονατίζουν από τα δάνεια για να καλύψουν τα φακελάκια και τις εξετάσεις των δικών τους ανθρώπων, περιμένουν να δουν φως από κάποιους μπλόγκερς που έκαναν μία καρκινοπαθή εικόνισμα. Για μας η Αμαλία ήταν κάτι ξεχωριστό. Για εκείνους όμως;

    Με συγχωρείς που ακούγομαι τόσο ωμός, αλλά δεν αντέχω όλη αυτή τη γκρίνια που κυκλοφορεί τελευταία. Με ξαναζεσταμένα μανιφέστα το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να γίνουμε γραφικοί. Ας τιμήσουμε τη μνήμη της Αμαλίας - καμία αντίρρηση - αλλά ας συνεχίσουμε και λίγο πιο πέρα χωρίς να τη χρησιμοποιούμε. Της το οφείλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @nefelikas

    Πετίτιον:
    Εν μέρει ευθύνεσαι. Κύριος λόγος παραμένει η καθυστέρηση (αφού πέρασε από 17 διορθώσεις εν μέσω διαβουλεύσεων) σε σχέση με το αρχικό μπαμ. Δεν είναι τυχαίο που σιγά σιγά τώρα ανεβαίνει....


    "προσπάθεια ανταγωνισμού"
    Αντιθέτως. Θα έλεγα πως θα προτιμούσες να μην πει κανένας τπτ αν δεν το έχεις ξεκινήσει εσύ. Εδώ όμως είναι διαδίκτυο (δηλ κάτι μη ελεγχόμενο) και γντ της πουτάνας. Μπορεί να ξεκίνησε η όλη διαδικασία πέρισι στο blog σου αλλά δεν σημαίνει και τίποτε αυτό. Θα μπορούσε να ξεκινήσει κάπου αλλού. Μπορείς να είσαι ήσυχος επί του θέματος. Μια τέτοια προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανήκει σε κανέναν. Άρα οι ετεροχρονισμένες "συγνώμες" στην Αμαλία είναι στην κυριολεξία λόγια του αέρα και σε παρακαλώ να τα ξανασκεφτείς.


    "σαθρές βάσεις"
    Ξέρω γω.....και ποιες είναι οι στέρεες βάσεις;

    Όνομα:
    Το ζήτημα έχει ξεφύγει από το όνομα Αμαλία το οποίο χρησιμοποιείται μόνο ως σύμβολο. Η ίδια η Αμαλία ήταν περιχαρής (απ' ότι έγραφε) με το γεγονός πως το blog της διαβάστηκε, έστω και καθυστερημένα, από πολλούς. Η ίδια ήθελε να το διαβάσουν και άλλοι, κυρίως οι νέοι γιατροί. Δεν νομίζω πως πάμε κάπου παραπέρα από εκεί. Διαφωνείς πχ με την ιδέα να λινκάρουμε όλοι το malpractice για να ανέβει ψηλά στις λίστες;



    "Λύσεις για κάτι πιο ουσιαστικό υπάρχουν, αλλά απαιτούν υπομονή, πολλή δουλειά και μπόλικο ρίσκο."

    Ποιος είπε όχι; Τα ομαδικά και ατομικά blog λειτουργούν όλο το χρόνο, υπάρχει φόρουμ (το οποίο είναι περίπου ψόφιο αλλά τι να κάνεις; Απλά περιμένεις....δεν νομίζω να πρέπει να κηνυγάμε τον κόσμο) και group στο facebook. Αυτά ξέρω εγώ. Υπάρχουν νέα blog - αφιερώματα ή οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω να νομίζεις πως η όποια ομάδα είναι πίσω από όλα αυτά αναγκαστικα. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να ξεχαστεί, να πούμε περσινά ξινά σταφύλια, ή να πάμε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτές οι προσπάθειες είναι φύσει και θέσει άναρχες και ο καθένας μπορεί να γράψει το μακρύ του και το κοντό του. Παραπερα είναι θέμα γούστου. Κανείς όμως δεν επιτρέπεται να κατηγορεί συλλήβδην τους πάντες.

    Ακόμα και η πρόταση για την αιμοδοσία που έπεσε στο τραπέζι είναι χρησιμότατη και μακριά από σκοπιμότητες.

    "Κολοκοτρώνης"
    Δεν το έπιασες το υπονοούμενο. Η Αμαλία έχει γίνει σύμβολο για πολλούς, όχι κατ αναγκη bloggers. Και όχι σύμβολο η ίδια αλλά αυτά που τράβηξε. Η αναφορά σε μια γνωστή υπόθεση δεν αφαιρεί το δίκιο ή τη γενική πραγματικότητα που λέγεται Ε.Σ.Υ.

    "Με ξαναζεσταμένα μανιφέστα"
    Ανοησίες. Κάποιοι άρχισαν το blogging μόλις χτες. Με ποιο δικαίωμα τους απαγορεύεις να πουν την αποψή τους για το θέμα ή τους λες πως σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαγητό;


    "αλλά ας συνεχίσουμε και λίγο πιο πέρα χωρίς να τη χρησιμοποιούμε"
    Αυτό κάνουμε! :)


    "Διαγράφοντας ή εξωθώντας σε αποχώρηση όποιον νομίζεις ότι απειλεί την πρωτοκαθεδρία σου"
    Στο ποστ σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως την πρωτοκαθεδρία ήθελες να την έχεις εσύ. Επίσης ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως έχεις πάρει την όλη υπόθεση σαν προσωπική σου. Με αυτά που γράφεις είναι σαν να απαγγείλεις στον εαυτό σου τις ίδιες κατηγορίες.

    Αναφορά1:
    "υπογράφοντας με ψευδώνυμα-σύμβολα για να χειραγωγήσεις τους αφελείς και κινώντας τα νήματα εν κρυπτώ"

    Διαφωνώ και πάλι. Αν το blog το ξεκίναγε ένας γνωστός (όπως πχ έκανε η ροδιά) θα τον/την κατηγορούσαν πως το καπηλεύεται για ίδιον συμφέρον. Αυτό που ξεκίνησε...περίπου ανώνυμα κατηγορείται για κινήσεις....εν κρυπτώ :Ρ


    Αναφορά 2:
    "υπογράφοντας με ψευδώνυμα-σύμβολα για να χειραγωγήσεις τους αφελείς και κινώντας τα νήματα εν κρυπτώ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ"

    Λάθος και στα δυο. Είναι (εξαναγκασμένη ίσως από τις πολλές γκρίνιες) κίνηση ανιδιοτέλειας. Και είναι ένα καλό όνομα - ομπρέλα για πολλούς που διώχνει και τον ψωνισμό. Πχ ο june1st στο facebook ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧEΣΗ με τον αντίστοιχο του amaliasday. Εγώ πιθανόν δεν θα το έκανα γιατί το στομάχι μου αντέχει τις βρισιές. Άλλοι δεν γουστάρουν να τους βρίζουν όλη μέρα.


    "Με συγχωρείς που ακούγομαι τόσο ωμός, αλλά δεν αντέχω όλη αυτή τη γκρίνια που κυκλοφορεί τελευταία."

    Εγώ δεν γκρινιάζω αλλά επικροτώ όταν συμφωνώ. Όταν διαφωνώ, διαχωρίζω την θέση μου και δεν κατηγορώ (όπως πχ είχα κάνει με το θέμα της "δασικής" διαδήλωσης την ώρα που εδώ καιγόμασταν. Ήταν τελείως λάθος ο χρονισμός αλλά δεν έσπευσα να κατηγορήσω κανέναν. Είπα απλά που διαφωνώ και γιατί)...

    Μήπως στον τομέα "γκρίνια" δεν είσαι αμέτοχος;;;


    Δεν ξέρω αν ακούγομαι κακός αλλά όπως έχω γράψει δεν έχω καμία όρεξη
    α) να τσουβαλιάζομαι
    β) να κατηγορούμαι στον αέρα
    γ) να ακούω ανυπόστατα πράγματα.

    Λάθη κάνουμε όλοι, οι προθέσεις όμως θεωρούνται πρωταρχικά αγνές.

    @polsemannen
    Καλά ο Θανάσης είχε δώσει ρέστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο ΖΑΦΟΝΤ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΦΕΛΙΚΑ ΕΙΠΕ

    Η συλλογή υπογραφών μπορεί να είναι μάταιη, μπορεί και όχι. Μπορεί επίσης να είναι και ανούσια. Πάντως είναι (για μένα) πιο ουσιαστική από την ταυτόχρονη δημοσίευση ενός ποστ - και τελος, όπως ήθελες αρχικά.

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ

    4) Ποιος διέγραψε ποιους και γιατί;

    Ο ΝΕΦΕΛΙΚΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΖΑΦΟΝΤ


    Λύσεις για κάτι πιο ουσιαστικό υπάρχουν, αλλά απαιτούν υπομονή, πολλή δουλειά και μπόλικο ρίσκο. Και - κυρίως - αληθινή συλλογικότητα. Διαγράφοντας ή εξωθώντας σε αποχώρηση όποιον νομίζεις ότι απειλεί την πρωτοκαθεδρία σου, υπογράφοντας με ψευδώνυμα-σύμβολα για να χειραγωγήσεις τους αφελείς και κινώντας τα νήματα εν κρυπτώ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Ακόμα κι αν οι προθέσεις είναι αγνές.

    ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΜΠΑΝΕΡΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΠΟΥ Ο (ΝΕΦ)ΕΛΙΚΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ
    ΑΚΡΡΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΜΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ ΑΥΤΑ;-)
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΟΣΟ ΣΤΗ ΖΩΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΥΓ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ TO JUNE1ST ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Α, τελικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κουβέντα. :)
    Ρε παιδιά-και συγγνώμη διά την παρέμβασιν, αλλά εγώ μπορώ να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν την γυρνάτε στο τι έχει να προτείνει ο καθένας για την περίπτωση; Μπας και βγει και τίποτε δηλαδή. Ο zaph πχ εκτιμά ότι με τις υπογραφές μπορεί να γίνει κάτι. Πιθανώς. Για αν το υποστηρίζει κάτι παραπάνω θα'χει σκεφτεί. Ως επι΄σης πιθανώς να σκέφτονται το ίδιο κι εκείνοι που συμφωνούν με αυτό το μέσον αντίδρασης. Αλλά αναφορικά μ'εκείνους που δεν συμφωνούν, καμιά αντιπρόταση δε βλέπω όμως και προβληματίζομαι.
    Το να καθόμαστε να συζητάμε-να διαπληκτιζόμαστε-να διαβάζουμε ώρες επί ωρών και αιώνες επί αιώνων για το ποιος θα μπορούσε να έχει κάνει ή το ποιος δεν ήθελε στην τελική, δε νομίζω να βγάζει και νόημα. Διότι τελικώς το ΕΣΥ θα παραμείνει το ίδιο χάλι και από Αμαλίες θα έχουμε άφθονες ακόμη.
    Προσωπικα΄δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει και ιδιαίτερα η συλλογή υπογραφών, αυτό όμως σημαίνει τι; Ότι είναι και λάθος; Λάθος μπορώ να κάνω κι εγώ εν προκειμένω. Κι εν τέλει, ας αποτύχει πρώτα το συγκεκριμένο εγχείρημα από αυτούς που το στηρίζουν και το ξανασυζητάμε μετά. Άλλωστε εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα. Στο ενδιάμεσο όμως -μιας κι κατ' επανάληψιν έχω πει ότι είμεθα λαός του καναπέ(ος)- ας δούμε και κάτι άλλο δηλαδη, μιαν άλλη αντίδραση, έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης.
    Καμιά πρόταση υπάρχει; Εγώ τις δικές μου τις έχω πει: καταγγελία κι άγιος ο θεός. Αλλά μιλάω για καταγγελία μέχρι τέλους.
    Σύντομα μάλιστα θα κάνω κι ένα σχετικό επικό αφιέρωμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
    Καλά τα λόγια. Από πραξεις θα θαυμάσουμε καμία επιτέλους;

    Zaph, δεν ήταν καθόλου απαισιόδοξο αυτό που σου έγραψα. Το γεγονός ότι ξεχέζω πατόκορφα τους πάντες δεξιά κι αριστερά ίσα ίσα δείχνει ότι είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Σαφώς και μια ιδέα μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, συμφωνώ 100%. Ποτέ μόνη της όμως. Χρειάζεται ανθρώπους. Σε αυτούς πάσχουμε. Από ιδέες όλοι έχουμε. Νομίζω πως ουσιαστικά από το αρχικό σου κείμενο αυτό προκύπτει άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος27/5/08 19:33

    Ρε παιδιά σαν να παρακολουθώ πολιτική κουβέντα είναι!Βγαίνουν κάποιοι κ κράζουν κάποιους άλλους για τα λάθη του παρελθόντος-άν κ εφόσον έχουν γίνει-κατά τη γνώμη τους πάντα(σεβαστή δε λέω)αλλά ρε πουλάκι μου δεν σου βάζουμε κ το μαχαίρι στο λαιμό!Αν θές να υπογράψεις εχει καλώς άν δεν θές πάλι καλώς!Το άν εγώ ή κάποιοι άλλοι σαν κ μένα κατά την άποψη τους είμαστε αφελής,δεν είναι αυτοί που θα το κρίνουν!Ο καθένας απο μας τις εμπειρίες μας λίγο-πολύ απο το σύστημα είτε απο προσώπικη είτε απο φίλους μας την έχουμε-δυστυχώς για μένα πολύ προσωπική-κ δεν περιμένω από κανέναν τίποτα!Ο καθένας μας όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε αυτό το νοσηρό σύστημα τότε δίνει το δικό του αγώνα κ μόνο τότε μπορεί να καταλάβει-σε μικρό ή μεγάλο βαθμό-το τι μπορεί να πέρασε η Αμαλία κ η οποιαδήποτε Αμαλία!Γι'αυτό λοιπόν ας σταματήσουμε τις γκρίνιες κ όσοι νομίζουμε οτι υπογράφοντας μπορεί να γίνει κάτι κ να ακουστούμε καλώς να ορίσουν!Οσο για τους διαφωνούντες ή να ρίξουν καμιά ιδέα ή.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος27/5/08 20:10

    Ζαφ, έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι νομίζεις για μένα και τζάμπα περιμένεις ότι θα σου απαντήσω με προσωπικές προσβολές. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Αθηνά. Το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έγραψα τίποτα για την Αμαλία ούτε αναφέρθηκα δημόσια στο τι ξεκίνησε κι από πού, κάτι θα έπρεπε να σου λέει πάντως.

    Από εκεί και πέρα, ο τρόπος που εξελίχθηκαν όλα μετά την 1η Ιουνίου ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετος με το πώς φτάσαμε ως εκεί. Το ίδιο και το αποτέλεσμα. Ψάχνεις να βρεις τι έφταιξε και σου διαφεύγει το προφανές: Στη διαμαρτυρία "για την Αμαλία" συμμετείχαν ΟΛΟΙ ανοιχτά και γι' αυτό είχε και νόημα να την υπογράψουμε ως "φίλοι της Αμαλίας" (κι ας μην είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε από κοντά). Στα petition και στα υπόλοιπα, σχεδόν όλοι είχαν πάει σπίτια τους και οι αποφάσεις παίρνονταν πια παρασκηνιακά. Δεν αρκεί να λες "συνεχίζουμε" λοιπόν χωρίς να διευκρινίζεις ποιοί συνεχίζουν, τι πράγμα ακριβώς και με ποιό τρόπο.

    Είναι πολιτικό το θέμα της υγείας (με την ευρεία έννοια). Από πέρσι το φώναζα και βλέπω ότι επιμένετε το ίδιο τροπάρι, ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες σε μένα προσωπικά. Απαιτείται ιδεολογική υπόσταση για να συνεχίσεις, όχι απλά καλές προθέσεις. Γι' αυό μίλησα για σαθρές βάσεις πριν.

    Ρίξε μια ματιά αν θέλεις τι έγινε στο Οικολόγιο (το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι "δικό μου", ούτε ξεκίνησε από μένα). Μέσα σε δέκα μήνες, φτιάξαμε (εγώ λιγότερο, άλλοι πολύ περισσότερο) ένα ολόκληρο portal για το περιβάλλον. Με πάνω από 550 μέλη, εκατοντάδες έγκυρα άρθρα, δεκάδες χιλιάδες μηνύματα στο forum, συνδέσμους προς κάθε πιθανή κι απίθανη οργάνωση, συμμετοχές σε ημερίδες, κινητοποιήσεις, κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ακόμα περισσότερα αλλά χρειαζόμαστε άτομα και χρόνο.

    Το μυστικό της όποιας επιτυχίας μας είναι ότι είμαστε οριζόντια οργανωμένοι (χωρίς επίσημους ή ανεπίσημους αρχηγούς), αυτο-οργανωνόμαστε, συναντιόμαστε μεταξύ μας και κάνουμε παρέα και κυνηγάμε να βρούμε συνεργάτες και συμμάχους που ξέρουν περισσότερα από εμάς. Και - κυρίως - ότι δεν παριστάνουμε τους συνεχιστές του έργου οποιουδήποτε.

    Όλα αυτά φιλικά, γιατί δε με νοιάζει καθόλου να μπούμε σε άγονη αντιπαράθεση, ούτε να πουλήσω μούρη. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις. Και προσοχή σε ποιούς επιλέγεις να εμπιστεύεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πράγματι, πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.
    Αλλά όπως λένε και οι προλαλήσαντες hades και goofy, ας μην ασχοληθούμε άλλο. Tι λέτε; Πραγματικά, συγνώμη Ζαφ, ελπίζω να μην φαίνεται πως κάνω υποδείξεις μές στο ίδιο σου το σπίτι, απλά επειδή εδώ η κουβέντα προχωράει καλά,και για να μην αποπροσανατολιζόμαστε, προτείνω να εστιάσουμε σ΄αυτό που είναι να γίνει κι ας τους άλλους να κουρεύονται.
    Άλλωστε είναι εύκολο να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.
    Επί του πρακτέου: Πώς μπορούμε να βρούμε ομάδες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που να είναι διαθέσιμες να μπουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν το ζήτημα;
    Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε συνδικαλιστικούς φορείς με κομματική απόχρωση (γιακ), αλλά σε άτομα ή ομάδες άλλου χαρακτήρα.
    Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από το χώρο, και δεν γνωρίζω μήπως είχατε έρθει σε επαφή κι από πέρσι. Το αναφέρω γιατί καλό θα ήταν να έχουμε και ανθρώπους του ιατρικού κόσμου κοντά μας. Υπάρχουν σίγουρα σύμμαχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τώρα είδα και το νεφέ από παν' . Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για κόπι στρατηγικής και τακτικής.
    :-DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @athena
    Δεν ξέρω τι σημαίνει..."αληθινή συλλογικότητα" και ποσο % αληθινή είναι η υπάρχουσα...:)

    Πόσες φορές πρέπει να γράψω πως προτείνω κάτι (στην κυριολεξία ΡΩΤΑΩ αν υπάρχει ενδιαφέρον να την ψάξουμε την δουλειά) ετσι ώστε να πείσω πως με ενδιαφέρει η συλλογικότητα;;;

    @hades
    Το ζήτημα είναι πως κυριολεκτικά δεν έχω να προτείνω και πολλά πράγματα πέρα από τα αυτονόητα. Ούτε με ενδιαφέρει να κυρήξω την επανάσταση:)

    Με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει όμως σε ενδεχόμενη μαλακία να με μεταχειριστούν σαν άνθρωπο.

    ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΠΩς ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. Απλά λέω πως μου φαινονται πιο χρήσιμες από την απλή δημοσίευση ενός ποστ μια κάποια ημέρα. Το ζήτημα είναι εμείς που το παίζουμε μάγκες αν και όταν έρθουν τα ζόρικα να μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε ή να βοηθήσουμε κάποιους που καν δεν ξέρουμε...

    Ίσως το γιαούρτωμα μερικών ανευθυνουπέυθυνων να είναι πιο αποτελεσματικό :)


    "Αλλά αναφορικά μ'εκείνους που δεν συμφωνούν, καμιά αντιπρόταση δε βλέπω όμως και προβληματίζομαι."

    Οι αντιπροτάσεις παντα υπάρχουν. 5 λεπτά να ασχοληθείς μπορείς να βρεις τα πάντα (ως επί το πλείστον μη λειτουργικά ή... αντάρτικο πόλεων). Εγώ πιστεύω πιο πολύ στην δύναμη της πληροφόρησης πάντως...:)


    "Προσωπικα΄δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει και ιδιαίτερα η συλλογή υπογραφών, αυτό όμως σημαίνει τι; Ότι είναι και λάθος; Λάθος μπορώ να κάνω κι εγώ εν προκειμένω."

    Προσυπογράφω μετά μανίας!

    "καταγγελία κι άγιος ο θεός"
    Καλά αυτό εννοείται... μόνο που πρέπει να συνυπάρξει με προσοχή διότι μπορεί να κάνουμε ρόμπα αθώους ανθρώπους. Αυτό είπα και στην πατσιούρι. Δεν είμαστε πχ η Αμαλία και δεν έχουμε στοιχεία για να σούρουμε στους γιατρους αυτούς. Αν βρούμε κάποιον όμως ....χεχεχε


    Πάντως, για να τα λέμε όλα, δεν είναι όλα μαύρα εδωπαδά. Και δεν φταίνε κυρίως οι γιατροί αλλά το κωλοκράτος. Η υγεία και η παιδεία μιας χώρας είναι συνάρτηση και της οικονομίας της και η δικιά μας είναι μπουρδέλο

    "Το γεγονός ότι ξεχέζω πατόκορφα τους πάντες δεξιά κι αριστερά ίσα ίσα δείχνει ότι είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος."

    Δικέ μου!!! :)


    @goofy
    ...."αλλά ρε πουλάκι μου δεν σου βάζουμε κ το μαχαίρι στο λαιμό!Αν θές να υπογράψεις εχει καλώς άν δεν θές πάλι καλώς!"

    ...και να σκεφτείς πως έβαλά και (γαμάτο) δισκλέιμερ! Απλά πρέπει μερικές φορές να αποδυκνείεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Υπενθυμίζω πως δεν επιτέθηκα πουθενά, απλά απάντησα όταν, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορήθηκα για:
    α) καπελωτής
    β) καπηλευτής (διαφορετικά είναι)
    γ) λαμόγιο του κερατά
    δ) αντιδημοκράτης και
    ε)χρησιμοποιών "υπόγειες διεργασίες"!

    ...κατά τα άλλα συμφωνούμε :)


    @nefelikas

    "έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι νομίζεις για μένα και τζάμπα περιμένεις ότι θα σου απαντήσω με προσωπικές προσβολές."

    Ότι γράφω είναι μέρος μου. Όταν κατηγορείς αυτό που γράφω, κατηγορείς και εμένα. Άρα προσωπικές προσβολές έκανες, παρόλο που παραδέχθηκες πως δεν έχεις να μου προσάψεις τίποτε. Προβάλεις αυτά που λες σε μένα...

    Σου υπενθυμίζω πως δεν έχω πρόβλημα άποψης αλλά συμπεριφοράς.

    "Το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έγραψα τίποτα για την Αμαλία ούτε αναφέρθηκα δημόσια στο τι ξεκίνησε κι από πού, κάτι θα έπρεπε να σου λέει πάντως."

    Άρα με την δική σου λογική, αφού το θυμήθηκες τώρα είσαι...καπηλευτής της μνήμης της :)

    "Δεν αρκεί να λες "συνεχίζουμε" λοιπόν χωρίς να διευκρινίζεις ποιοί συνεχίζουν, τι πράγμα ακριβώς και με ποιό τρόπο. "
    Καλή ερώτηση. Η απάντηση είναι προφανής, για μένα τουλάχιστον.
    α) ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και
    β) Ταιριάζουν τα χνώτα μας, αλλιώς ο καθένας μόνος του. Λάθη θα γίνουν σίγουρα και πάλι πολλά, αλλά άνθρωποι είμαστε!

    "Είναι πολιτικό το θέμα της υγείας (με την ευρεία έννοια). Από πέρσι το φώναζα και βλέπω ότι επιμένετε το ίδιο τροπάρι, ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες σε μένα προσωπικά. Απαιτείται ιδεολογική υπόσταση για να συνεχίσεις, όχι απλά καλές προθέσεις. Γι' αυό μίλησα για σαθρές βάσεις πριν."

    Ποιος είπε πως δεν είναι πολιτικό;
    Τι είναι το ίδιο τροπάρι;
    Ποιος σου έριξε ποτέ ευθύνες; Βρες έστω και ένα ποστ μου που να διαμαρτύρεται και ειδικά εναντίον σου. Απεναντίας προσπάθησα να δικαιολογήσω τους πάντες. Στα σχόλια του παρόντος απάντησα σε δικές σου (έμμεσες) κατηγορίες όπως τα θυμάμαι. Μέχρι πρότινος δεν είχα γράψει λέξη, ούτε και είχα δει κανέναν να διαμαρτυρεται. Δεν μπορείς όμως να το παίζεις και υπεράνω κατόπιν εορτής.



    Μπορεί το οικολόγιο να έχει 7000000 μέλη. Να τα χαίρεται και μπράβο του. Όμως η μαζικότητα (και μόνο) δεν είναι κριτήριο σωστού - λάθους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα το αναφέρεις σαν παράδειγμα, σε όλα τα θέματα.
    Επιμένω πως οι καλοκαιρινές διαδηλώσεις ήταν τουλάχιστον άκομψες κινήσεις την ώρα που εδώ κάτω καιγόταν ο κώλος μας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΠΟΝΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

    "Το μυστικό της όποιας επιτυχίας μας είναι ότι είμαστε οριζόντια οργανωμένοι (χωρίς επίσημους ή ανεπίσημους αρχηγούς), αυτο-οργανωνόμαστε, συναντιόμαστε μεταξύ μας και κάνουμε παρέα και κυνηγάμε να βρούμε συνεργάτες και συμμάχους που ξέρουν περισσότερα από εμάς. Και - κυρίως - ότι δεν παριστάνουμε τους συνεχιστές του έργου οποιουδήποτε."

    Σταμάτα να κυνηγάς φαντάσματα. Ποιος σου είπε πως ένας ανάποδος σαν και μένα ανέχεται να του κάνουν κουμάντο;
    Το μαγαζί είναι αναρχοαυτόνομο με φιλικές διασυνδέσεις, όχι "οργανωμένη κίνηση". Πέντε δέκα άνθρωποι που λένε πως 2+2=4 δεν μπορούν να γίνουν αναγκαστικά "πολιτική κίνηση".

    Παραπέρα η φιλική διάθεση παραμένει, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί άυριο να συμφωνήσουμε :)


    @incontinentia
    Ρε σεις δεν ασχολούμαι καθόλου, απλά όταν με την λένε, και χοντρά ενίοτε, νομίζω πως πρέπει να απαντήσω αλλιώς θα αφεθεί σαν σκιά. Είναι μαγκιά του νεφέλικα που έρχεται και μου τα λέει εδώ, όπως είχα ζητήσει και στο δισκλέιμερ και γι' αυτό και νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω.

    Πιο πολλές προτάσεις στο ομαδικό μπλογκ, καθότι αυτήν την εβδομάδα δουλευω 12 ώρες/μερα και ίσα που μπαίνω για να δω τα σχόλια...:)


    "Επί του πρακτέου: Πώς μπορούμε να βρούμε ομάδες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που να είναι διαθέσιμες να μπουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν το ζήτημα;
    Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε συνδικαλιστικούς φορείς με κομματική απόχρωση (γιακ), αλλά σε άτομα ή ομάδες άλλου χαρακτήρα."

    Εδώ διαφωνώ. Δεν θέλω να γίνει μια ομάδα σαν το οικολόγιο. Ποιοι είμαστε και πως θα βρούμε "κάποιους". Οι καλύτερες διεργασίες μπορούν να γίνουν και ατομικά με κάποια χαλαρή συννενόηση.

    Όπως έγραψα και στο ποστ, σε κάθε νέα διεργασία μπορούν να βρεθούν νέα άτομα. Αν τώρα βρούμε και κανέναν εθελοντή γιατρό (όπως έγινε πέρισι) που έχει και ένα knowhow βρε αδερφέ, ακόμα καλύτερα!

    Η λύση του "πολιτικού προβλήματος" δεν είναι ανάγκη να γίνει ένα νέο κόμμα!


    "Τώρα είδα και το νεφέ από παν' . Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για κόπι στρατηγικής και τακτικής.
    :-DDD"

    :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ν΄αγιάσει ο στόμας σου και δε διαφωνώ. Ρίχνω ό,τι κατεβάζει η κούτρα μου. Άντε, τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. καλησπέρα σας φιλοι και άγνωστοι... δεν τα διάβασα όλα τα σχόλια, γέρασα για τόση ανάγνωση... θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον αγαπητό συνταξιδιώτη του αρχικού τούτου ποστ... και θα συνυπογράψω με τη διαμαρτυρία της Αθηνώας που φωνάζει φωνάζει και τελικά για τον Στέλιο όντως μαζεύονται χιλιάδες υπογραφές σε μια νύχτα και οι υπογραφές για την υγεια πανε στα άπατα... και αναρρωτιέμαι μήπως καλά κανουν και μας ποτίζουν ορυκτέλαια? ή μπας και φταιει το ορυκτέλαιο που το μυαλό μας εχει κολλήσει στα παράδοξα, και εκεί που πρέπει ποιούμε κινέζικη παπια και εκεί που δεν μας πολυαφορά κανουμε σαματά του κερατά? δεν ξέρω βρε παιδιά όλα ανάποδα τα βλέπω κι ανησυχώ...

    Γιατρέ μου ποσο κανει το φακελλάκι για να κοιταχτώ? και που σαι, δεν έχω ασφάλιση... θα μου κοστίσει κατι παραπάνω????

    και η ζωή καλά κρατεί, και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς.... χειρότερα

    σαφώς και συντάσσομαι, και μαλιστα όχι σε μονοήμερη ενασχόληση, δεν κάνουμε μνημόσυνο στην Αμαλία, (ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑ ΔΙΕΚΔΚΟΥΜΕ που θα εξαφανίσει τις Αμαλίες τις αδικοχαμένες) αλλά περιοδική, μια φορά το μήνα για πράδειγμα, καποιο ποστ στα μπλογκς όσων πραγματικά νοιάζονται και θεωρούν οτι η υγεια αφορά και αυτούς, ας ανεβαίνει, δεν κοστίζει δεν ειν πολύ δεν ειν κουραστικό... αντε φετος θα μαζευτούν άλλες 200 υπογραφές... ε ε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 1 ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΖΑΦ ΕΔΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ...

    +αναφορές στα μπλογκς όσων ενδιαφέρονται για θέματα υγείας, ή και συμβουλές, και αν υπάρχουν συμβουλές είτε προς μίμηση είτε προς αποφυγή

    2. ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ, ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

    +Δωρητές οργάνων...


    το δικό μου μικρό λιθαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Θα διαφωνήσω γενικότερα και ειδικότερα με το όλο πράμα, καθοτι πλέον δε νομιζω ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε κάτι αυτή η κίνηση. Είναι θέμα του καθενός στη ζωή του πλέον να κυνηγάει και να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί τους απανταχού αλμπαναραίους. Και όλοι οι έλληνες το ξέρουμε αυτό το σκηνικό. Να ενημερωθεί κανείς παραπάνω, δε νομίζω οτι παίζει. Η ιδέα με την αιμοδοσία είναι ΠΟΛΥ καλή, ΑΛΛΑ : Πόσες φορές δώσατε αίμα φέτος ρε παλλουκάρια; Για πείτε μου. Και πόσες φορές θα δώσετε αίμα μετά την 1η Ιουνίου;...
    Σορρυ αν φαίνομαι λίγο εριστικός και αρνητικός αλλά...
    Zaph τουλάχιστον εσύ ξέρεις πως μιλάω και δε θα με παρεξηγήσεις.. :D
    την καλημερα μου.
    Σε περιμένω το Σάββατο ρεεεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος28/5/08 13:36

    Θα σας πώ μέσες-άκρες τη δική μου ιστορία κ μετα θα σας θέσω κάποια ερωτήματα!Πρίν απο περίπου 2 χρόνια έπαθε ο μπαμπάς μου οξύ έμφραγμα(είχε φροντίσει βλέπετε να έχει την κεντρική αρτηρία της καρδιάς βουλωμένη 95%)!Τον προλάβαμε κυριολεκτικά στο παρά πέντε!Κάτσαμε 10 μέρες στην εντατική του Σωτηρία κ μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο για να κάνει περαιτέρο εξετάσεις ώστε να αποφανθούν οι εκεί γιατροί αν θα κάναμε μπαλονάκι ή by-pass!Δεν έπερνε καθυστέρηση!Οτι κ να έδειχνε η εξέταση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί στο Ιπποκράτειο!Απο το Σωτηρία οι γιατροί δεν μπορούσανε να κάνουνε κάτι άλλο γιατί δεν είχανε τα μέσα οι άνθρωποι!Επρεπε να γίνει χειρουργείο!Μέσα στον πανικό λοιπόν τον δικό μας ο συγκεκριμένος-ο θεός να τον κάνει γιατρό-μας έδιωξε κακίν κακός επειδή δεν του έδωσα φακελάκι!Τέτοια ξεφτίλα στη ζωή μου δεν έχω ξαναζήσει!Υψωσα λοίπον κ γω το μπόι μου κ ας είναι μόλις 1,52 κ γίναμε μαλλιά κουβάρια!Απαίτησα πολύ απλά το αναφαίρετο δικαίωμα του πατέρα μου που πληρώνει ένα κάρο λεφτά στο ταμείο εδώ κ σχεδόν 35 χρόνια στην δωρεάν δημόσια υγεία κ να τιμήσει τον ριμαδοορκο του Ιπποκράτη τον οποίο απορώ γιατί τον δίνουνε ακόμα!Το αποτέλεσμα?Ενώ ο μπαμπάς μου θα έπρεπε να είναι στο χειρουργείο βρεθήκαμε με ενα εξιτήριο στο χέρι με την αξιοπρέπεια μας κουρελιασμένη με την απορία ζωγραφισμένη στα μάτια μας κ με τον πανικό να μας έχει κυριολεκτικά καταβάλει!Τι κάνεις?Κυνηγάς το γιατρό όταν εκείνη την ώρα προτεραιότητα έχει η ζωή του ανθρώπου σου?Καλείς τα κανάλια όταν εκείνη την ώρα προτεραιότητα έχει η ζωή του ανθρώπου σου?Ψάχνεις κ άμα βρείς κάποιον αρμόδιο,υπεύθυνο-που χλωμό σε βλέπω να τιμωρίσει τον γιατρό που μεταξύ μας πρώτα θα πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας κ άντε κ το αποδεικνύεις......κόρακας κοράκου μάτι βγάζει-όταν εκείνη την ώρα προτεραιότητα έχει η ζωή του ανθρώπου σου?Να τον κοπανήσεις όταν εκείνη την ώρα προτεραιότητα έχει η ζωή του ανθρώπου σου?Απαντήστε μου σας παρακαλώ στις ερωτήσεις,τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου γιατί εγώ δεν έκανα τίποτα απο τα παραπάνω!Γιατί πολύ απλά για μένα εκείνη την ώρα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!Ουσιαστικά παιδιά δεν πρόκειτε να αλλάξει τίποτα!Γιατί πολυ απλά υπάρχει τόση βρώμα κ δισοδεία τόσο σαπίλα που για πολλούς απο αυτούς τους υποτιθέμενους γιατρούς οι ζωές μας δεν αξίζουν!Ευτυχώς υπάρχουν κ οι άλλοι οι λίγοι οι πραγματικοί λειτουργοί που πολλές φορές υπερβάλουν εαυτόν για να σώσουν τις ζωές μας!Οπως πολύ καλά καταλάβατε είναι θέμα τύχης!Πού θα πέσεις!Σε τι χέρια!SORRY που σας κούρασα αλλά μην νομίζετε οτι θα αλλάξει κάτι κ ας είμαι μέσα σε αυτούς που υπόγραψανε!Το σύστημα θέλει ισοπέδωση κ ξανά μανά απο την αρχή!Εχείς λεφτά?ΖΕΙΣ!Δεν έχεις?ΣΤΑ ΑΡ.....Α ΤΟΥΣ!ΨΟΦΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. φίλε/φίλη goofy αυτό που εκανα προσωπικά οταν ήλθα σε ομοια με τη δική σου κατάσταση με μεγαλοιατρό μεγαλονοσοκομείου να αρνείται να συνταγογραφήσει μορφίνη στη μητέρα μου επειδή ειχε παρει εξιτήριο μετά τη διάγνωση που της εκανε καταληκτικού καρκίνου παντού... διότι λεει ξεχασε την ώρα του εξιτηρίου να μου δώσει τη πρώτη συνταγή μορφίνης να μην μου πεθάνει απ τον πόνο- ήταν να βγαλω το κοπίδι που εχω παντα στη τσάντα μου και να του χυμήξω αγρίως, φωνάζοντας σαν μανιακή, δεν μπορούσαν οι φυλακες σεκιουριτάδες να με κάνουν καλά και αναγκάστηκαν να φωνάξουν τον διευθυντή του νοσοκομείου ο οποίος για να αποφύγει τα αιματα και το σκανδαλο, υποχρέωσε τον μεγαλοκαθήκι σορρυ μεγαλογιατρό να μου γραψει μια συνταγή για δοσεις ενός μηνός, που ισα την εφτασαν μεχρι την τελευταία της μερα, δεν εζησε παραπάνω...

    ότι σου ελθει σαν πρώτη σκεψη κανεις, αν και να τον πιάσεις απ το λαιμό δουλευει... να χουν να σκιάζονται οι κερατάδες...

    φιλε μου συνταξιδιώτη σορρυ για τις εκφράσεις μου στο χωρο σου αλλά δεν μπορώ οταν τα σκεφτομαι φορτώνω ασχημα... και δεν μπορεί να ησυχάσει η συνείδηση μου σε μιας ημερας ανάρτηση γμτ, δεν φτανει να εχουμε ημερα της Αμαλίας, γιατί οπως ο/η γκουφη, εγώ κι αλλοι κι άλλοι μενουμε ανοχύρωτοι, και οι μπλογκερς δεν ήταν κίνημα οπως βλεπω απο δω κι απο κει, ετσι βαφτισαν τη διαμαρτυρία περσι τα ΜΜΕ...

    μην ξεχνάμε τοσο πολύ βρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir