Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

To blog κινειται βραδυκίνητα, οι παραλίες μας καλούν και ο ήλιος καιει gay, straight, αμφισεξουαλικους, α- σεξουαλικούς και υπερσεξουαλικούς με πρωτοφανή δημοκρατικότητα

Εκλογές έρχονται και εγώ βαριέμαι. Γιατί όποιος και να "κερδίσει" αυτή η χώρα ρε μάγκα δεν σώνεται με τίποτα!

Δοξάστε μας!

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=49902:

Αγνοια και θρησκεία εναντίον του... Δαρβίνου


Τουρκία, ΗΠΑ, Ελλάδα: Οι τρεις αυτές χώρες κατέχουν προνομιακή θέση στον «άξονα του σκοταδισμού». Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Economist», οι τρεις χώρες εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που δεν πιστεύουν στη θεωρία της εξέλιξης.


(Η δημοσκόπηση περιλάμβανε τις χώρες της «παλαιάς» Ευρωπαϊκής Ενωσης συν τις ΗΠΑ και την Τουρκία.) Ετσι, το 51% στην Τουρκία, το 35% στις ΗΠΑ και το 28% στην Ελλάδα απορρίπτουν τη θεωρία της εξέλιξης ως ψευδή. Τα μικρότερα ποσοστά τα βρίσκουμε σε χώρες όπως η Ισλανδία (8%), η Δανία (10%) και η Σουηδία (10%).

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό και πανεπιστημιακό Κώστα Κριμπά, τα αποτελέσματα της έρευνας εκφράζουν την άγνοια την οποία καλλιεργεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα:

«Σήμερα μπορεί θεωρητικά να έχει κάποιος τελειώσει το Λύκειο και να μην έχει ακούσει τίποτα για τη θεωρία της εξέλιξης!» λέει.

Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά στο θέμα αυτό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Ενώ στις ΗΠΑ το επίσημο κράτος (ακόμα και επί εποχής Μπους) στήριζε τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης στα σχολεία, παρά τις αντιδράσεις των θρησκευτικών οργανώσεων, στην Ελλάδα αντίθετα το κράτος εκφράζει τις θρησκευτικές οργανώσεις: «Γίνεται τα τελευταία χρόνια σημαντική προσπάθεια να παραμεριστεί από τα σχολεία η θεωρία της εξέλιξης», μας λέει ο καθ. Κριμπάς, αποδίδοντας την αντίδραση κυρίως στην επιρροή που ασκούν οι θρησκευτικές οργανώσεις.

Ο συνομιλητής μας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της βιολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είχε συγγράψει μετά τη μεταπολίτευση το πρώτο εγχειρίδιο βιολογίας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το οποίο διδασκόταν μέχρι τις αρχές του '90. Στο βιβλίο αυτό είχε προσπαθήσει να δώσει προνομιακή θέση στη θεωρία της εξέλιξης. Ομως οι προσπάθειές του συνάντησαν από την αρχή τη λυσσώδη αντίδραση των θρησκευτικών οργανώσεων.

«Στην πρώτη έκδοση του βιβλίου υπήρχε η φράση "ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν έναν κοινό πρόγονο και αν αυτόν τον πρόγονο τον εξέταζε ένας ειδικός στην ταξινόμηση των πρωτευόντων θα τον ονόμαζε πίθηκο: αυτή είναι η γνώμη του κορυφαίου παλαιοντολόγου Σίμπσον"». Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο άρχισαν να φτάνουν μαζικά τα τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Ολα είχαν την ίδια επωδό: «Είναι ντροπή να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ότι κατάγονται από ένα κτήνος»!

Παράλληλα, ζητούσαν την απόσυρση και το κάψιμο του βιβλίου. Το βιβλίο δεν αποσύρθηκε μεν, όμως διαγράφηκε η επίμαχη φράση.

Ετσι η φράση που συνδέει τον άνθρωπο με τον πίθηκο υπάρχει μόνο στην πρώτη έκδοση, αλλά έχει αφαιρεθεί από τις άλλες 19! Με αυτή την πράξη το υπουργείο Παιδείας εξόρισε στην ουσία τον Δαρβίνο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια ανάλογη κατάσταση δημιουργήθηκε αργότερα με το βιβλίο του Σταυριανού «Η Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους». Και εδώ ένα σημαντικό μέρος των αντιδράσεων οφείλονταν στο γεγονός ότι προέβαλλε τη θεωρία της εξέλιξης. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν το 1984 με την εξέγερση των ορθόδοξων φονταμενταλιστών και ολοκληρώθηκαν στην αρχή της δεκαετίας του '90 με την τελική απόσυρση του «βλάσφημου» εγχειριδίου.

Τόσο η υπόθεση της αφαίρεσης της επίμαχης φράσης από το εγχειρίδιο Κριμπά όσο και η απόσυρση του εγχειριδίου Σταυριανού σηματοδότησαν τη βούληση της πολιτείας να υποταχθεί στον θρησκευτικό σκοταδισμό και να αγνοήσει τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας.*
Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός..... Λέμε τους "αλλους" θεοκρατίες γιατί ..."εμείς" είμαστε πολιτισμένοι!! Βρε πρρρρρρρρρρρρρρρρ!


Υ.Γ. Βεβαίως αυτή η έρευνα είναι τουλάχιστον 6 μηνώνε (το "προσφατα" της εφημερίδας με συγκίνησε) αλλά δεν νομίζω να βελτιώθηκαν τα πράγματα τον τελευταίο καιρό

15 σχόλια:

  1. Προφανώς, όπως καταλαβαίνεις, πας νοήμων άνθρωπος, βλέποντας έστω και έναν από τους πολιτικούς μας (δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένη, τα παραδείγματα φωνάζουν δυνατά!!), διαπιστώνει άμεσα την αδιαμφισβήτητη καταγωγή!!!
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω για τους άλλους ανθρώπους, αλλά τα ΕΛληνόπουλα σίγουρα κατάγονται από κάποιου είδους κτήνος. Τόσα χρόνια που παρατηρώ το ελληνικό γονιδίωμα δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα γαϊδούρια Ελληνάκι, από τα γαϊδούρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά ζητάτε.
    Εδώ οι μαθητές δεν γνωρίζουν καν αυτά που διδάσκονται κι εσύ θες να γνωριζουν αυτα που δε διδάσκονται...
    Για ρώτα τους ιστορία, για ρώτα τους θρησκευτικά, για ρώτα τους μαθηματικά, φυσική, γεωγραφία! Μάυρη νύχτα!
    Οπότε μην αγχώνεστε!
    Είμαι σίγουρος ότι αν μπει κανονικά η διδασκαλία της θεωρίας του Δαρβίνου, ακόμα και αν τη διδάσκονται κάθε χρόνο, θα απαντούν μαλακίες.
    Το πρόβλημα είναι στην απαξίωση της μόρφωσης από την Ελληνική οικογένεια. Η μόρφωση και η παιδεία μετρώνται μόνο με τα χρήματα που μπορούν να επιφέρουν. Δε δίνεται καμία έμφαση στη γενική παιδεία. Δηλαδή, στο να αναπτύξει ένας μαθητής ένα τρόπο να σκέφτεται λογικά. Η μόνη μόρφωση που θέλουν οι γονείς είναι εκείνη που θα αποδώσει στα παιδιά τους αύριο χρήματα μέσω της δουλειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραγί εναντίον Δαρβίνιας και Φροϋδικής ανθρωπολογικής θεωρίας...

    ΦΤΟΙΝΓΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κσλημέρα
    εγώ σκέπτομαι να σώσω την χώρα
    πως σου φαίνετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκίνησες την αποχή από νωρίς εσύ, ε; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι βεβαια,εχει δικιο το 28% απο εμας,αυτοι ξερουν.Ειμαστε απευθειας απογονοι των αρχαιων ελληνων,τους οποιους εφεραν υπερεξελιγμενοι εξωγηινοι,απο τα περατα του διαστηματος,νε επικοισουν για πρωτη φορα την Γη και να μεταδωσουν τον πολιτισμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Ιάσονας πήγε με διαστημόπλοιο στην Κολχίδα!
    Που το είχε φτιάξει μόνος του!
    Να!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πω πω Ελληνάκι, κόλλησα άσχημα εκεί μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε μαζέψου!
    Τέλειωσαν οι εκλογές!
    Τη γλυτώσαμε. Δεν θα αλλάξει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σου πω, το χεις παρακάνει.. Σοβαρέψου και γράψε καμιά χαζομάρα να γουστάρουμε! Αμαν πια΄!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/6/09 23:02

    Εκαβαντζώθεις η ακόμα βαριέσαι να ξαρίσεις? Για lively up yourself.

    Ραμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν τρώμε το κουτόχορτο του Δαρβίνου. Επειδή οι άλλοι είναι ηλίθιοι και το τρώνε δηλαδή, τι να κάνουμε? Καλά τα λέει ο αναρχόβλαχος, που αν και είναι και αναρχικός και βλάχος, φαίνεται η ευγενική καταγωγή του από τους ΕΛ. Όπως κι εμένα δηλαδή. Τέτοια εξελιγμένα νεροπίστολα σαν αυτό που περήφανα κραδαίνω, μόνο στο Σείριο φτιάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir