Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Από την ντόπα Μ3 στην 4-methyl-2 hexanamine

Από το Β(λ)ήμα:


Θα υπενθυμίσω το παλαιότερο μου ποστ επί του θέματος. Δεν είδα πάντως στις ειδήσεις τίποτα για το ζήτημα. Τώρα που καταλάγιασε ο αχός και υπάρχει κάποια απόσταση υπάρχουν ακόμα εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι πρωταθλητάδες μας ήταν θύμα ανθΕΛληνικού σχεδίου;

Και οι παραμύθα πως "μονο εμάς πιάνουνε" κάποτε πρέπει να τελειώσει. Επέλεξα το άρθρο του βήματος για αναδημοσίευση κυρίως διότι αναφέρονται μαζεμένα πολλα -ξου ξου- αμερικάνικα ονόματα....

EΞΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Από την ντόπα Μ3 στην 4-methyl-2 hexanamine

με τον ΖΗΣΗ Ι. ΚΑΡΑΒΑ | Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Για αύριο Δευτέρα 22/6 έχει οριστεί η δίκη των πρωταθλητών του στίβου Φανής Χαλκιά,Τάσου Γκούση, Δημήτρη Ρέγα και του προπονητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου κατόπιν δίωξης που τους είχε ασκηθεί τον περασμένο Οκτώβριο για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση αφορούν την αποκάλυψη του οργανωμένου κυκλώματος που έφερνε στη χώρα μας και διακινούσε την περιβόητη αναβολική ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3), αλλά και τις ευθύνες αθλητών και προπονητών. Και αυτά δεν απαντώνται με τα περί δολιοφθοράς που ισχυρίστηκαν κατά την ανάκριση και αναμένεται να επαναλάβουν και τώρα- αν τελικά δεν αναβληθεί η υπόθεση...

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του νέου (φαύλου) κύκλου ντόπινγκ που ενέσκηψε εσχάτως με τη διεγερτική και λιποδιαλυτική ουσία 4-methyl-2 hexanamine η οποία περιέχεται στο made in USΑ σκεύασμα «Νox» και λέγεται ότι παρασκευάστηκε από τον διαβόητο χημικό της Βalco Πάτρικ Αρνολντ. Κατά μία εκδοχή, στη χώρα μας την έφερε εισαγωγέας συμπληρωμάτων διατροφής από ΗΠΑ ή Βρετανία, ενώ άλλοι λένε ότι ήρθε από την Κίνα. Από όπου και αν μας προέκυψε τελικά το καινούργιο αυτό φρούτο, ο απολογισμός- μέχρι στιγμής- είναι δέκα θετικά δείγματα ντόπινγκ με 4-methyl-2 hexanamine. Πρόκειται για επτά αρσιβαρίστες (έχουν γνωστοποιηθεί τα ονόματα των Τάσου Τριανταφύλλου - τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από τη διεθνή ομοσπονδία- Γιώργου Παπαδόπουλου και Χριστίνας Φιλανδριανού ), έναν ποδηλάτη ( Γιώργος Γκίνης ) και δις έναν ποδοσφαιριστή (ο Πολωνός Γιακούμπ Βαβζίνιακ τον οποίον έδιωξε ο Παναθηναϊκός). Φημολογείται ότι υπάρχει «ύποπτο» δείγμα και στον στίβο.

Τι σημαίνουν τόσο πολλά κρούσματα σε διαφορετικά αθλήματα; Οτι, φυσικά, το εν λόγω σκεύασμα ήταν προσφιλές- και ασφαλές διότι δεν ανιχνευόταν- και ότι προφανώς υπάρχει κύκλωμα που το διοχετεύει. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα τέσσερα κρούσματα στην άρση βαρών, που δεν ανακοινώθηκαν ονομαστικά εν αναμονή εξέτασης του β΄ δείγματος, εντοπίστηκαν σε επανέλεγχο που ζητήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) καθώς είχαν «ξεφύγει» από τους αρχικούς ελέγχους στο αρμόδιο εργαστήριο του ΟΑΚΑ. Και δεν υπάρχει επ΄ αυτού δικαιολογία αφού η επίμαχη ουσία ήταν ήδη ανιχνεύσιμη όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση του Τριανταφύλλου ο οποίος πιάστηκε ντοπέ με 4-methyl-2 hexanamine σε έλεγχο (από εργαστήριο του εξωτερικού) όπου εξετάστηκαν τα δείγματα από το πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε τέλη Μαρτίου.

Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί αυτό που επισημαίνουν εδώ και χρόνια οι ειδήμονες (επιστήμονες και τεχνικοί), ότι, δηλαδή, οι εταιρείες παραγωγής και διακίνησης ουσιών ντόπινγκ βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις αντίστοιχες αρχές και τους μηχανισμούς του αντιντόπινγκ ελέγχου.

Πράγματι οι «κλέφτες» ξεγελούν τους «αστυνόμους» ανακαλύπτοντας ουσίες και συνταγές που δεν ανιχνεύονται για ένα- μικρότερο ή μεγαλύτερο- διάστημα. Κάποια στιγμή όμως οι διωκτικές αρχές του ντόπινγκ αποκωδικοποιούν το ύποπτο σκεύασμα. Και τότε οι χρήστες-παραβάτες πιάνονται στα πράσα μαζεμένοι... Αυτό συνέβη διαδοχικά τα τελευταία χρόνια αρχής γενομένης από το 2003 και την αποκάλυψη της τεχνητής αναβολικής ουσίας ΤΗG (τετραϋδρογεστρινόνη), την οποία παρασκεύαζε και διακινούσε το αμερικανικό εργαστήριο Βalco, με πελάτες- μεταξύ άλλωντους διάσημους αμερικανούς πρωταθλητές του στίβου Μάριον Τζόουνς, Τιμ Μοντγκόμερι, Κέλι Γουάιτ, Τζάστιν Γκάτλιν,Ρετζίνα Τζέικομπς, Κέβιν Τοτ, Τζον Μακ Γιούεν, Μελίσα Πράις, τον βρετανό σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς κ.ά.

Οταν η ΤΗG- ο κωδικός της ήταν «καθαρή»- ανιχνεύτηκε, (μας) προέκυψε η περιβόητη μεθυλτριενολόνη (Μ3) της Κινέζας Σου Λι. Ολοι θυμούμαστε τον εφιάλτη της ντόπας που πέρυσι ρεζίλεψε παγκοσμίως τον ελληνικό αθλητισμό, αρχικά με το ομαδικό σκάνδαλο των 11 αρσιβαριστών της εθνικής ομάδας. Οπως μας είπαν τότε οι εμπλεκόμενοι- θεωρώντας ότι μασάμε κουτόχορτο- παραγγέλθηκαν σε εταιρεία στη Σανγκάη αμινοξέα, αλλά από λάθος κάποιας υπαλλήλου Σου Λι στάλθηκαν παρτίδες σκευασμάτων με την επάρατη τοξική βόμβα Μ3. Δυστυχώς όμως για τους θιασώτες των «θεωριών συνωμοσίας» αμέσως μετά η Μ3 ανιχνεύτηκε και στα ούρα της ολυμπιονίκη των 400 μ. εμπ. Χαλκιά, των σπρίντερ Γκούση, Ρέγα και του πρωταθλητή Ευρώπης κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκου.

Επίσης, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου άρχισε να ανιχνεύεται η ουσία CΕRΑ- εξελιγμένη μορφή της ερυθροποιητίνης (ΕΡΟ)-, που ήταν ιδιαίτερα εκλεκτή σε ποδηλάτες και δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στη CΕRΑ ήταν και η ελληνίδα ολυμπιονίκης του βάδην Αθανασία Τσουμελέκα.

Και φτάνουμε... αισίως στη μαζική χρήση της 4-methyl-2 hexanamine. Αλλά είπαμε: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...Update: Η συνέχεια:

"Αναβλήθηκε τη Δευτέρα (22/6) η δίκη των Χαλκιά, Ρέγα και Γκούση για τις γνωστές υπόθεσεις ντόπινγκ που είχαν ταλανίσει τον ελληνικό αθλητισμό.

Η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν είχε γίνει κλήτευση στον Ρέγα. Με απόφαση του δικαστηρίου αναβλήθηκε επ' αόριστον."Είπατε τίποτα;

11 σχόλια:

 1. Εμείς όμως είμαστε πιο μάγκες και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Να φανταστείς ότι η Μάριον Τζόουνς βγήκε δημοσίως, έβαλε τα κλάματα και ζήτησε συγνώμη απο τον αμερικανικό λαό για την παπάτζα της... τί φλωρού!

  Εδώ ακόμα ονομάζουμε στάσεις και δρόμους "Κεντέρηδες" αμαλάχι να'ουμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τςτςτςτς.. πίσω τους βρίσκω, αφού βασίζονται στην χημεία όταν υπάρχει η γενετική!! Τςτςτς...
  ;-Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φτου σου ρε φούστη μου και πάνω που θα έπαιρνα 2 γκουβάδες Μπουρδοχεσμόλ και ένα κοντέινερ Μπισινοφουσοκτίλ, να σιάξω δικέφαλους σαν μπάλες ποδοσφαίρου, για να ρίξω το σφαιράκι στα 35 μέτρα να δοξάσω την Πατρίδα...

  Όλος ο αθλητισμός παγκοσμίως και ειδικά τα αθλήματα μετρήσιμων επιδόσεων (στίβος, κολύμβηση, ποδηλασία κ.α.) είναι βαθιά μεσ' τα σκατά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι κορυφαίο αυτό με τη Σου Λι και τα αμινοξέα!
  Το έπαθα κι εγώ. Πήρα από ένα κινέζο στο ebay μια φωτογραφική μηχανή και αυτός έκανε λάθος και μου έστειλε 3 τόνους χασίς. Άντε να εξηγήσω μετά ότι δε φταίω.
  Παιδιά της άρσης βαρών είμαι μαζί σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σχόλιο για το update:
  1 του κλέφτη, 2 του κλέφτη...1500 του κλέφτη, 1501 του κλέφτη...7268 του κλέφτη...
  Γκαντεμιά όμως αυτά τα παιδιά. Τη μία πέφτουν θύματα διεθνούς συνωμοσίας, τη άλλη κάποιος ξεχασιάρης δικαστικός δεν έστειλε κλήτευση σε όλους. Και καθόταν ο καημένος ο Ρέγας κι έκλαιγε γιατί όλοι οι άλλοι πήραν κλήτευση κι αυτός έμεινε μπουκάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. όλο κοκοκό και από αυγό τίποτε...

  Σε λίγο θα τρέχει και πάλι η Χαλκιά και από πίσω τα ζώα θα δοξάζουν το αρχαιοελληνικό κάλλος μη χέσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τς...τς...ζηλεύετε τους Έλληνες, γι'αυτό.
  Σαν τους κακούς τους Γερμανούς που είδατε πως φέρθηκαν στον πτωχό πλην τίμιο μετανάστη μας...
  Η κακία θα σας μείνει βρέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάντως η Χαλκιά φωτογραφίζεται στα κουτσομπολίστικα περιοδικά...

  Θα μου πεις πως με τόσα σκάνδαλα που είχαμε το 2008 η Χαλκιά μας μάρανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θέλω την ντόπα μου!
  Κόβουνε την ντόπα μου.
  Απαγορέψανε την ντόπα μου!

  Ένα τσιγάρο, παιδά, ή το κόψατε κι'εδώ;
  :ΡΡ

  υ.γ.
  Άντε πάλι...
  Zaphod, πόσες φορές θα στο πούμε;
  Δεν προχωράει η σελίδα.
  Μείωσε τον αριθμό στα εμφανιζόμενα ποστ.
  ( Κεφάλι αγύριστο, είσαι..)
  :ΡΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. καλημέρα
  εγώ άκουσα τους αναρχικούς (που έκαναν σπορ στην Λυρική σκηνή μαθήματα εννοώ) και πάω στα γεράματα στα γυμναστήρια..
  Μιλάμε παιδιά αν είχα ένα τσουβάλι ντόπες "καθαρές" θα ήμουν πλούσιος...
  πίκρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, δεν παίζουν με τέτοια πράγματα... Άσε που είναι και η εθνική υπερηφάνεια στη μέση...
  Ζιγκ χάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir