Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

Κωλόφιδα με τα αυγά σας

Κατ' αρχάς καλημέρα και καλή χρονιά!!

Δεν ξέρω αν διαβάσατε το τελευταίο ποστ στο jungle-report. Αν οχι, κακώς και να το κάνετε. Εκειπαδά θίγεται το τελευταίο θέμα που βγήκε περίπου από το πουθενά και ονομάζεται "ΛΑΟΣ vs Δραγώνα". Και καλά εμείς δεν ξέρουμε ποια και τί ειναι η κα Δραγώνα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι Λαοτιανοι γνωρίζουν!

Κατι λίγα κουλά είχα πληροφορηθεί παλαιότερα. Κατά τα φαινόμενα η κα Δραγώνα και μερικοί άλλοι πανεπιστημιακοί είχαν κάνει μια έρευνα (το 1997!) σχετικά με τον Εθνοκεντρισμό στην Εκπαίδευση. Η έρευνα αυτή, είχε το κλασικό μοτίβο που έχουν όλες οι έρευνες που αφορούν ομάδες πληθυσμών (εκπ/κούς εν προκειμένω) δηλαδή ερωτηματολόγιο με στοχευμένες ερωτήσεις, στατιστική επεξεργασία τους και παρουσιαση των αποτελεσμάτων, φαντάζομαι συνοδευόμενες από σχόλια των συν-γραφέων.

Συνήθως αυτές οι έρευνες είναι πολύ χρήσιμες ασχέτως αποτελεσμάτων, διότι μας δείχνουν που είμαστε και που πάμε, που χανει το εκπαιδευτικό μας σύστημα κτλ κτλ. (πχ τα αποτελεσματα παγκόσμιας έρευνας σχετικά με το ποσοστό γενικού πληθυσμού που "πιστεύει" την θεωρία το γεγονός της εξέλιξης των οργανισμων ήταν ένα πολύ άσχημο καμπανάκι, μιας και μεταξύ των χωρών του πρώτου κόσμου πήραμε το χάλκινο μετάλλιο (τρίτοι δηλ) στην αγνόηση της πραγματικότητας με πρώτους τους Τούρκους και δεύτερους τους Αμερικανούς αν θυμάμαι καλά. Κουράγιο όμως, ευρωπαϊκά ήμασταν πρώτοι και χειρότεροι!)

Εννοείται πως την έρευνα αυτή δεν την έχω διαβάσει (εδώ δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε άλλα και άλλα) , αν και μεταξύ μας, ζώντας μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, τα ξέρω τα χαϊρια μας από την καλή και από την ανάποδη (εχω κάνει και σπέσιαλ αφιέρωση στους αμαθέστατους "από εκεί" την υπερ-ουάου τριλογία "Το Νου Σας" που διαλύει χιουμοριστικά μερικούς τέτοιους "εθνικούς" μύθους) και την όλη ιστορία με το ΛΑΟΣ κτλ κτλ δεν την είχα πάρει καν πρέφα διότι, εε διακοπές ήμανε, έχω σταματήσει την τηλεόραση κτλ κτλ.

Τα παιδιά από το jungle λοιπόν έθεσαν στην ....βάσανο της συγκρισης το Λερναίο κείμενο που κυκλοφορεί (εδώ και χρόνια) εναντίον της κας Δραγώνα και του βιβλίου το οποίο επιμελήθηκε (και βεβαίως ΔΕΝ εγραψε μόνη της). Ακολουθώντας την αρχή του Γκέμπελς οι γράφοντες και ανακυκλωνοντες το κείμενο μουρμούραγαν και μουρμούραγαν και τελικά κάτι έμεινε. Οταν όμως οι αιτιάσεις του Λερναίου κειμένου αντιπαρατεθούν με αυτά που έγραφε το βιβλίο (κάτι που είναι λάθος ως έκφραση. Τα "πορίσματα της έρευνας" είναι το σωστό) τότε πέφτει το γέλιο της αρκούδας.

Σαν παράδειγμα θα θέσω την ...εξυπνάδα που είχε κάποιος να παραθέσει γνώμη για μια διατύπωση κάποιας σελίδας και να γράψει λάθος τον αριθμό της (σελ 9 αντί σελ 98). Κανένας από τους πιπιλιζοντες και αναδημοσιευοντες δεν μπήκε στον κόπο να το ελέγξει και να το διορθώσει! Μπεεεεε

Τελος πάντων αυτή η σαφέστατη ένδειξη χαζομάρας και ανοησίας και αμάθειας δεν πρέπει να μας ξενίζει ούτε από την ακροδεξιά ούτε από τα αλλαλάζοντα φερέφωνά της. Εδώ (διάβασα πως) το ΚΚΕ κάνει ασκήσεις επί χάρτου για να αποδοκιμάσει (σικ έκφρασις) το (κυκλοφορητέον μετά θάνατον) αρχείο της Έλλης Παππά! Ετσι διοτι πρεπει να θυμόμαστε πως η λογική "εγω εχω δικιο και κανεις άλλος, μα την Σμπαναγία!" δεν είναι μόνο προνόμιο των "από κει"..... (αν και μεταξύ μας, ομολογώ πως σε ετούτους μερικες φορές ειναι ......προνομιακό προνόμιο!)


Οπως έχω γράψει και παλαιότερα, δυστυχώς το ποσοστο των ανθρώπων που θεωρούν πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια επειδή διάβασαν ένα ...email ή ένα σχετικό ....sms πληθαίνει επικίνδυνα. Και το κακό με αυτούς είναι πως δεν έχουν καν αναπτύξει τα φίλτρα "ξεμαλακίσματος" που κατά κανόνα απαιτούν πολύ διάβασμα και σπουδή για να πάρουν μπρος. Σαν αποτέλεσμα αυτών των ....παραμορφωμένων ημιμαθέστατων (για να μην πω ασχετων) εμφανίζεται αυτός ο οχετός βλακείας και ανοησίας. Ανθρωποι που δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ βιβλίου και έρευνας. Την διαφορά μεταξύ "το είπε" και "μου είπαν ότι το είπε". Και όχι μόνο αυτο, αλλά ως ενθουσιώδεις που είναι κάνουν και περισσότερη φασαρία μιας και εμείς οι ...κουλτουριαραίοι απαξιούμε να ασχοληθούμε ή (ακόμα χειρότερα) λέμε ένα "μαζί σας παιδιά" και ....τραγουδάμε τον εθνικό ύμνο γιατί πολύ μας αρέσουν τα πρόβατα που μας ακολουθούν και προτιμούμε υπήκοους από πολίτες.


Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στο σχετικό ποστ του jungle-report, εγώ σε ένα σημείο μόνο θα ήθελα να σταθώ. Διαβάστε και καμαρώστε:

  • Όμως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ μία υπάλληλος του ΥΠ.ΠΟ η οποία υπάρχει για να προασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού Κράτους, να στρέφεται εναντίον των συμφερόντων αυτού (σ. του z.: τα "συμφέροντα" είναι η....εθνολογική σύσταση/καταγωγή των ....Μινωιτών πριν κάμποσες χιλιάδες χρόνια! Μάμα μία! Έχει όμως και συνέχεια:)
  • Όμως μία υπάλληλος και μάλιστα ανωτάτη του ΥΠ.ΠΟ ακόμη και αν ήταν απολύτως επιβεβαιωμένη επιστημονικά η μή ελληνική τους καταγωγή -πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, όπως απεδείχθη και από την απάντηση του υποστηρικτού της εκεί, που αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αλλά το πιθανότερο είναι κλπ-, ακόμη όμως και αν βρίσκαμε πάνω σε έναν Μινωίτη Αστυνομική ταυτότητα με άλλη καταγωγή, πάλι μία υπάλληλος του ΥΠ.ΠΟ θα έπρεπε να επιμένει στην ελληνικότητά τους, διότι αυτό συμφέρει την Ελλάδα, άρα και την Υπηρεσία την οποία υπηρετεί.
  • Εάν ήμουν εγώ Υπουργός, θα την είχα πετάξει έξω από το γραφείο της κλωτσηδόν την επομένη ημέρα. Θα την έστελνα να ταχυδρομεί φακέλλους. Εν πάση περιπτώσει θα έστελνα ένα μήνυμα σε όλους, ότι δεν παίζω με τα συμφέροντα του Κράτους και δεν επιτρέπω και σε κανέναν άλλον να παίζει
Και όχι κυρίες και κύριοι. Αυτά δεν τα είπε ο απόφοιτος Γυμνασίου (;) Καρατζαφέρης. Ούτε ο απόφοιτος ΙΕΚ "χαιρετίσματα" Βελόπουλος. Ούτε καν ο Αποστολάτος που έχει και ειδικότητα που με...αρέσει. Το είπε ο ...φιλόλογος (ειρωνεία όμως.....φίλος του λόγου είναι ο κύριος.....) Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουν να φτιάξουν και αυτά είναι τα νέα ήθη που ευαγγελίζονται οι κύριοι. Αν μας "συμφέρει" ή έστω θεωρούμε πως μας συμφέρει πρεπει να το λέμε, πρέπει να το διατυμπανίζουμε και οι διαφωνούντες να ξυλώνονται. Ακόμα και αν δεν στέκει επιστημονικά ή λογικά, εμείς πρέπει να το λέμε και να το στηρίζουμε

Σε τι διαφέρει ο κύριος από τους φυρομιάτες που θεωρούν πως ο Μ. Αλέξανδρος μιλούσε σλαβικα;
Σε τι διαφέρει ο κύριος από τους αμερικάνους δημιουργιστές;

Σε τίποτε. Αντιθέτως είναι ακόμα χειρότερος μιας και το φόρτε του είναι να γκαρίζει και όχι να παράγει επιστημονικό ή επιστημονικοφανές έστω έργο. Πειτε μας κύριοι να σταματήσουμε την επιστημονική έρευνα και δώστε μας κατευθείαν τα συμπερασματα που θέλετε να βγάλουμε να μην κουραζόμαστε κιόλας.
Επίπεδη η γη; Μέσα.
100 000 χρόνια 100% έλληνες στον σημερινό Ελληνικό χώρο; Βεβαίως. Σας βάζω 101% για να μην έχουμε και μελλοντικά θέματα. Ασε που αν το ψάξουμε πιθανότατα ο (βέρος κρητίκαρος) Μητσοτάκης ζούσε από τότε!
Δημιουργισμος και όχι εξέλιξη; Μα γιατί να το κρυψωμεν άλλωστε; Αφού έτσι μας (ή μπορεί να μας οσονούπω) συμφέρει, διατί να ασχοληθούμε παραπέρα;
Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ...ανθρωπιστής; (αυτό ειναι πολύ τρέντι και κυκλοφορεί ευρέως). Σαφέστατα. Έτσι και αλλιώς οι "άλλοι" ήταν...κακοί, βαρβαροι, τρώγανε βελανίδια κτλ κτλ


Σας είδαμε κύριοι, και το φίδι το είδαμε. Τι θα γίνει όμως με το αυγό του;


Y.Γ. Μην νομίσει κανείς πως κάναμε και το βιβλιο της κας Δραγώνα ευαγγέλιο. Άλλοι σκέφτονται έτσι και έχουν ιερά βιβλία. Εδώ απλά διατυπώνω την ανησυχία μου για το φαινόμενο καταλασπολόγησης ενός ανθρωπου, καθώς και το αυξανόμενο ανησυχητικά ποσοστό ανθρώπων που επιλέγουν συνειδητά να μην σκέφτονται. Μια νηφάλια αντιπαράθεση κάνει ο πόντος και αριστερά εδώ: http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/04/4-1-2010/

Υ.Γ. 2 Εξαιρετικό άρθρο από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου εδώ

Update
Y.Γ 3 Είδα ολόκληρη την απάντηση του Αδώνιδος στα γραφόμενα του jungle και του Ιού της Ελευθεροτυπίας. Έμαθα πως ο σπάεις ειναι εγγονός του Τρίμη και του Ψαρρά και ο σκάεις δισέγγονος μιας και ειναι και μικρό παιδί. Παραπέρα είδα την διαφορά μεταξύ σκουξίματος και ιστορικών. Ο Άδωνις μπορεί εχει σπουδάσει Ιστορία - Αρχαιολογία αλλά..... ο πολύς χρόνος που κάνει τον τελάλη φαίνεται να του αλλοιώνει λίγο τον τρόπο εξέτασης κειμένων που ο φιλόλογος και ο ιστορικός οφειλει να έχει.

Πάλι δεν υποστηρίζω εδώ τις θέσεις της κας Δραγώνα (που απ' ότι άκουσα απο τις φωνές του Άδωνι τα περισσότερα μου φάνηκαν λογικότατα), αλλά εξετάζω το ύφος του κυριου ιεροεξεταστή. Επειδή α) βαριέμαι β) μπορει να μην το διαβάσει και κανένας γ) προηγείται η αναγραφή των θέσεων του jungle report μιας και αυτους εγκαλει ο κος Αδωνις θα παραπέμψω σε παλαιότερο αριστούργημα του Νάσου οπου παρατιθεται ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιζουν κάποιοι την ιστορία και τον είπε και ο κος Άδωνις (διαβάστε τις πιο πάνω γραμμές). Αυτά που τους έμαθε να κάνουν στην ιστορία ο "δάσκαλος" συνεχίζονται - μόνο που τώρα τα κάνουν και στην νέα ελληνική γλώσσα.

39 σχόλια:

  1. Το χειρότερο στην όλη ιστορία (όχι του βιβλίο της Δραγώνα, αλλά του ΛάΟΣ) είναι ότι η τακτική του βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί, στο μέτρο που οι περισσότεροι έλληνες (και όχι μόνο) σήμερα δεν επιλέγουν συνειδητά πηγή ενημέρωσης, και τείνουν να χάφτουν αμάσητο ο,τιδήποτε τους σερβίρει ο οποιοσδήποτε. Δυστυχώς δε αυτή η τάση δεν αφορά μια μερίδα μόνο πολιτών, αλλά σχεδόν το σύνολο. Μικρή αλλά πειστική απόδειξη αυτού είναι η ανακύκλωση hoax emails ξανά και ξανά και ξανά.
    Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να γνωρίζουμε τα πάντα για τα πάντα, αρκεί να διατηρούμε μια επιφυλακτική και κριτική στάση απέναντι στην πληροφορία και πολύ περισσότερο απέναντι στο σχόλιο επί της πληροφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα χρυσόστομε! Για κάποιο περίεργο λόγο, είμαι κι εγώ στην ετοιμασία παρόμοιου post, δεδομένου ότι πολύ νευρώνες μου έχουν εξεγερθεί με αυτά που συμβαίνουσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όσοι διαβάζουν ένα mail και νομίζουν πως μορφώθηκαν είναι οι ίδιοι που σε όλη την προηγούμενη ζωή τους είχαν διαβάσει μέχρι μίκυ μάους. Εξαιρείται ο μπουμπούκος, αυτός είναι κόμικ από μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ κρατάω πολλά καλάθια σε αυτά που λες..
    θα το ψάξω
    γενικά είμαι επιφυλακτικός στα πολλά ψευτο διεθνιστικά κείμενα...
    θα το ψάξω όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο των παιδιών είναι τέλειο όντως. Όταν ο σκοταδιμός ακι η προπαγάνδα εμφανίζονται δίπλα σε μικρά αποσπάσματα που τάχα περικλείουν τη σκέψη κάποιου -πόσο μάλλον όταν αυτά είναι αλλαγμένα- τότε τι να πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @εσκαρινα
    Συμφωνώ απολύτως!

    @ελληνάκι
    Ε όσο ήρεμος και πράος κτλ να είσαι όσο να ναι σηκώνεται η τρίχα σου με τούτα!

    @κλείτωρ
    χαχαχαχαχα!

    @ακρατ
    Ωπα διατί με μπέρδεψες! Σε τι πράγμα κρατάς καλάθια; Στο γεγονός πως το κείμενο αυτό κυκλοφορεί ευρέως; Στο γεγονός πως παραποιούνται τα γραπτά της κας; Που κολλάνε τα ψευτοδιεθνιστκά κείμενα;

    @δείμος
    τι να πουμε όντως....παντως δεν είναι πλέον να τους παίρνεις στην πλάκα διότι αποθρασύνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς παλιοθολοκουλτουριάρηδες, σε λίγο θα μας πείτε και ο,τι δεν υπήρχαν αρχαίοι έλληνες γίγαντες, ότι δεν σηκώθηκαν τα ψάρια μισοτηγανισμένα στην Πόλη και ότι ο Ντεγκώλης δεν επέβαλλε στην Βρετανία να μπεις σαν Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΟΚ για να μην χάσει τη Βρετάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω επαγγελματικά την Θ. Δραγώνα και να έχω μια σαφή αντίληψη για το έργο της, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι, πολύ απλά, η γυναίκα στοχοποιείται επειδή δεν μπορούν να στοχοποιηθούν άλλοι... Κατά τα λοιπά, είναι εντυπωσιακό ότι έχω δει δηλητηριώδη σχόλια για αυτή και σε υποτιθέμενες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (στο ΕΘΝΟΣ, αν δεν κάνω λάθος), κάτι που ενισχύει τις υποψίες μου ότι παίζεται κάτι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται, δηλαδή, παροξυσμούς ελληναράδων για ένα επιστημονικό σύγγραμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις έλαβα διόρθωση για μια εργασία που παρέδωσα να βγάλω ένα βιβλίο γιατί θεωρείται πλεονασμός να έχει ο φοιτητής δυο βιβλία για το ίδιο θέμα. Από "συνάδελφο" υποτίθεται. Μετά από αυτό νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα, αγαπητέ, από τη στιγμή που έχουμε τα μέσα και το πολίτευμα, αυτοί το κάνουν και κάποιοι από εμάς απαντάμε. Το ίδιο έγινε-γίνεται και για τους μετανάστες στη διαβούλευση. Απλά αποκαλύπτονται και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @αντιδραση & σεχ

    θου κύριε!!

    (αυτο με τα ψάρια δεν το ξέρω....πρκλ ανέλυσε!!!)

    @khlysty
    Δεν ξερω αν υπάρχει "κατι μεγαλύτερο". Αυτό που βλέπω ειναι μια συνεχόμενη και κλιμακούμενη πορεία προς την εθνοκαβλία, την μισαλλοδοξία και την χαζομάρα εν τέλει που μου θυμίζει άλλες εποχές πολύ πιο τρομακτικές.... (το αυγό που λέγαμε). Η όποια Δραγώνα στην ουσία χρησιμεύει μόνο για να "μετράνε" καποιοι δυνάμεις

    @ellie
    Και μετά με την λένε που κοροϊδευω τους φιλολογους!!

    :ΡΡΡΡ


    @δειμος
    Ορεξη να έχεις και αποκαλύπτονται συνέχεια (κοινώς συμφωνούμε). Απλά σαν να φαίνεται πως δεν είχαν ορεξη αρκετοι και για αρκετό χρόνο και κάποια *&(*&&&&@)$@! σαν να παρασήκωσαν ψηλά τον αμανέ.

    Εννοείται πως απαντάμε "σεβόμενοι τα πλαίσια της νομιμότητας", των θεσμων (και κυρίως της πραγματικότητας. Μπορεί να χέζω τον όποιο Λαοτιανο αλλά δεν θα τον βγάλω παιδεραστη, drugdiller κτλ για να κερδισω ποντους) κτλ αλλά το ζήτημα ειναι πως κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τραγικό της ιστορίας δεν είναι το ότι κάποιος έγραψε ένα ψευδές κείμενο.
    Είναι η ευκολία που αυτό αναπαράγεται ανεξέλεγκτα από πάρα πολλούς μεταξύ των οποίων και ο Μίκης Θεοδωράκης.
    Φαίνεται ότι η ψευδολογία και η μπουρδολογία είναι ιδιαίτερα ελκυστική στους Έλληνες και αυτό το διαπίστωσα όταν γράφοντας για εκείνο το βίντεο για το εμβόλιο που περιέχει πλήθος από ανοησίες και είχε εμφανιστεί σε πάνω από 100 μπλογκ,διαπίστωσα ότι αυτό που έιχε ελληνικούς υπότιτλους το έιχαν δεί πάνω από 450000 ενώ αντίστοιχα το αμετάφραστο λίγες χιλιάδες διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Μικης (και λυπαμαι που το λεω) μπορει να ειναι καλο παιδι και μεγαλος συνθετης αλλα ειναι ελαφρως.......καταλαβαινομαστε....

    Τελος παντων το οτι καποιος ειναι ταλαντουχος και 'αριστερος' δεν σημαινει πως ειναι και καμια ευφυια, σωστα;


    Περι ελκυστικοτητας της μπουρδολογιας παρα τοις Ελλησι....τι να πω...δυστυχως συμφωνω... θα ηθελα να διαφωνησω αλλα δεν με αφηνει η ερμη η πραγματικοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι συκοφάντες θα επανέλθουν όμως στο θέμα για να πάρουν ρεβάνς. Ήδη έχουν αρχίσει να λένε "ΟΚ, δεν τα λέει έτσι, αλλά αυτά που λέει οδηγούν σ'αυτό το συμπέρασμα και γι'αυτό ο αρθρογράφος έκανε ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ αντί για παραπομπές". Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω δηλαδή. Να είστε έτοιμοι όλοι να περάσουμε στην αντεπίθεση, γιατί έχουμε μπλέξει με πολύ βλαμμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρεπιπτωντως οι αποψεις του εν λογω αρθρου ταυτιζονται με τις προσωπικες αποψεις και την ιδεολογικη πορεια της κηριας.
    Το αποτελεσμα ειναι μια ανθελληνιστρια διεθνιστρια να ειναι γενικη γραμματεας ενος υπουργειου παιδειας (!)

    δηλαδη σαν να λεμε ας πουμε ενας τουρκολαγνος να ειναι γενικος γραμματεας του υπουργειου αμυνας


    φυσικα αυτο σε οποιοδηποτε αλλο κρατος του πλανητη θα θεωρητο ανεκδοτο

    στην ελλαδα ομως θεωρηται λογικο και οποιος τολμα κριτικη κατηγορηται αμεσως σαν ακραιος

    για σου ελλαδα καλη χρονια τα ακουσαμε ολα

    παρεπιπτοντως επισκευτειτε και το

    www.napouser.blogspot.com
    για να γελασετε με την ψυχη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή χρονιά καταρχάς :)
    Πέρασα και απο την αναφορά της ζούγκλας να δω το σχετικό αρθράκι. Αποκελείεται νοήμονες άνθρωποι να διαβάζανε τόσες φορές τη λέξη "ρατσιστής" ή "ψιλορατσιστής" και να θεωρούσανε ότι αυτό υπήρχε στο πρωτότυπο. Ούτε το γλωσσικό ύφος ταιριάζει σε άνθρωπο που έχει σχετικό διδακτορικό (ακου εκεί 'ψιλορατσιτής'). Επίσης catch-all 'ρατσισμός' που περιγράφει χίλιες δυο διαφορετικές καταστάσεις δεν υπάρχει και αποκλείεται να χρησιμοποιούνταν έτσι από την Δραγώνα.
    Πάντως να σου πω την αμαρτία μου, ορισμένες απο τις προκλητικές προτάσεις του πειραγμένου κειμένου, αν αντικαθιστούσες το 'ρατσιστής' με 'ανιστόρητος' τις προσυπέγραφα άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Zaph, το πρόβλημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο και δεν περιορίζεται μόνο στο ότι οι μεν ΔΕΝ έχουν διαβάσει ένα (όποιο) βιβλίο παρά μόνο παπαγαλίζουν προπαγάνδα του ενός, των πέντε, των δέκα, αλλά και στο ότι ΟΥΤΕ και οι δε το έχουν διαβάσει παρά προπαγανδίζουν την "απάντηση" κάποιου άλλου ενός, πέντε, δέκα.
    Διότι σε τούτη την πολύ ενδιαφέρουσα χώρα δεν έχουμε μόνο ακροδεξιούς, έχουμε και τους εθνομηδενιστές από την άλλη, οι οποίοι είναι τάλε κουάλε με αυτούς που κατηγορούν. Και το χείριστο εδώ είναι ότι επειδή ουδείς λογικός άνθρωπος θέλει να ταυτιστεί με ακροδεξιές απόψεις, πάει και πέφτει στο στόμα του έτερου φιδιού που είναι εξίσου επικίνδυνο.

    Δυστυχώς ούτε το φίδι είναι ένα, ούτε το αυγό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/1/10 20:03

    Έχω βαρεθεί να διαβάζω ρητορείες αγράμματων κρυπτοχουντικών και κρυπτοναζί για τον "εθνομηδενισμό". Δεν κοιτάνε λέω'γω τα μούτρα τους που προσκυνάνε δηλωμένους και κραγμένους νεοναζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω χαρακτηρισμούς προκειμένου να μειωθεί ο άλλος, άνευ λοιπών επιχειρημάτων.... Μερσί... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @αιρετικος

    Το εγραψα και στο j-r.
    Στο προσεχες μελλον ειτε θα το κανουν γαργαρα ειτε θα περαστει καποια τετοια δικαιολογια της φωτιας και αυτοι που ειναι ετοιμοι να πειστουν θα πειστουν ετσι και αλλιως. Ο στοχος δεν ειναι η όποια Δραγώνα αλλά η συσπείρωση, οργανωση οπαδων και η επιδειξη δυναμης έτσι ώστε την επόμενη φορα.....

    @napo
    Γενικως εισαι ανεπιδεκτος και οχι μονο αυτο αλλα νομιζεις πως τα ξερεις ολα. Ελεγα να μην σου ξαναπαντησω μιας και εχω πρεφαρει πως δεν μπαινεις στην κουβεντα για να κουβεντιασεις αλλα για να κηρυξεις. Τελος παντων, η λογική (;) σου τυπου
    αριστερος=κακος
    αρτιστερος=λαθος
    διεθνιστης=προδοτης
    δεξιος=πατριωτης
    εθνικιστης=καλος ανθρωπος

    ειναι τετοια που απαγορευει το διαλογο, με μενα τουλαχιστον.

    Θα σου κανω ομως μερικες ερωτήσεις για τις οποιες θα ηθελα μια απαντηση σε στιλ προσωπικης γνωμης, αλλεως δεν προκειται να ξανασχοληθω μαζι σου, ουτε για το χαριτωμενο της υποθεσης
    α) ο Μικης Θεοδωρακης που ταχθηκε κατα της Δραγωνας με πηγη αυτο το αρθρο ειναι αριστερος η δεξιος; Διεθνιστης ή εθνιστής;
    β) Το ιδιο ερώτημα τιθεται για τα μελη της ΟΝΝΕΔ των οποιων το αρθρο λινκαρω. Ξυπνα και παρε χαμπαρι πως η ζωή δεν ειναι το ασπρομαυρο παραμυθι που γνωρίζεις.
    γ) Με το dotted κειμενο των ρησεων του Α. Γεωργιαδη συμφωνεις; Αν ειναι προς το "συμφερον" του κρατους η παραποιηση της ιστοριας πρεπει αυτη να γίνεται; Σε τι διαφερουμε τοτε απο τους Σταλινικους που παραποιουσαν την ιδια τους την (προσφατη) ιστορια;
    δ) Αντιλαμβανεσαι αραγε την διαφορα μεταξυ αποψεων και συκοφαντησης/λασπολογησης;
    ε) Γνωριζεις ποσο απολυταρχικες ειναι οι δικες προθεσεων;


    Στο blog σου μπαινω απο καιρο εις καιρον και μου ερχεται γενικως κλαυσιγελος.... μα την σμπαναγια θελω να σε γνωριζω μιας και πρεπει να εισαι μουσειακο ειδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @latecomer
    Ανιστορητοι. Δυστυχως αυτο μας εχει φαει. Μαθαινουμε 5 "εθνικους" μυθους (στη κυριολεξια) στο σχολειο ή στο κατηχητικό και θεωρούμε "προδοσία" την διατύπωση διαφορετικής άποψης ακόμα και όταν (ή μαλλον πολύ χειρότερα όταν) πατάει στέρεα στην πραγματικότητα!

    @hades
    Γαβγιζεις σε λάθος δεντρο. Ουτε θεσφατο έκανα την Δραγώνα ούτε τίποτε. Ούτε χρειάζεται ιδιαιτερο διαβασμα για να δεις ξεκάθαρα μια αδιστακτη εκστρατεια λασπολόγησης, οπου επιμένω ο αντικειμενικος στόχος δεν ειναι η όποια Δραγώνα αλλά η ισχυρότερη συγκρότηση "εθνικών" ομάδων δράσης ή πίεσης.

    Δεν ειμαι με καποιον αστυφυλακα ή χωροφύλακα οποτε δεν έχω να διαλέξω κάποιο στρατοπεδο (μην το πειτε στο napo και παθει εγκεφαλικο).


    @ανωνυμος
    Η έκφραση του hades περι εθνομηδενιστών ειναι ομολογουμένως ατυχη, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του (αν ειναι γι αυτον) σούρνεις.

    ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ οι λέξεις "ανθελληνισμος", "εθνομηδενιστες", "εθνικισμος" κτλ χρησιμοποιουνται απο πολυ συγκεκριμενους κύκλους και με πολύ συγκεκριμένους στόχους ειναι νομίζω αληθές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί του το χαλάς του ανώνυμου ρε zaph; Άστον να με χαρακτηρίσει να χαρεί κι αυτός ο άνθρωπος ντε. Αμέσως να του γαμήσεις τη χαρά... :):):)

    Βασικά αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι δεν γαύγισα καν, οπότε δεν τίθεται θέμα λάθος δέντρου. Σε αυτά που είπες δεν διαφωνώ, γι'αυτό και δεν έγραψα κάτι επί τούτου. Παρακάτω το πήγα: δεν είναι μόνο οι μεν επικίνδυνοι, είναι και οι δε. Και μάλιστα είναι οι διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος κιόλας. Είναι χρέος μας να βλέπουμε όλους όσους κάνουνμ ζημιά (με την ευρύτερη έννοια), διότι το να βλέπουμε μόνο τους μισούς σε κακό δικό μας θα βγει.

    Το να είναι κάποιος καλός ή κακός δεν έχει να κάνει με το αν είναι Αλβανός, Έλληνας, λαθρομετανάστης, πατρινός, αθηναίος κλπ, κλπ. Έχει να κάνει με τα μυαλά που έχει στο κεφάλι του. Τα'χουμε ξαναπεί άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @hades
    Τα εχουμε ξαναπει οντως και δεν θα διαφωνησουμε τωρα, ειδικα σε περιοδο που θρηνεις για την παναθλια σου ομαδα!!
    :ΡΡΡΡΡΡΡ

    Αν ομως οι "μεν" και οι "δε" ειναι επικινδυνοι, και οι "μεν" ειναι η ακροδεξια, στο μετρο τουλάχιστον χρησης παραστρατιωτικών μεσων (ομαδες που κανουν ντου σε μεταναστες, φοιτητες κτλ) ή/και προπαγάνδας, τότε
    α) ποιοι ειναι οι "δε" και
    β) ποσος ειναι συγκριτικά ο βαθμος επικινδυνοτητας τους για την ποιοτητα ζωής μας και για το πολιτευμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ώπα... περίμενε διότι εσύ τώρα το ανοίγεις πολύ το πράγμα. Κατ' αρχήν οι θέσεις μου αποτελούν κρίσεις για τις απόψεις των διαφόρων χώρων, και μόνο για τις απόψεις. Εσύ τώρα έφερες στην κουβέντα τα παραστρατιωτικά μέσα των ακροδεξιών κλπ. Συμφωνώ, με ένα τεράστιο αλλά όμως, διότι με την ίδιαν λογική εξίσου επικίνδυνοι είναι και οι αναρχικοί που θα σε φέρουν ένα βήμα από τη φυλακή επειδή σου έκαψαν το μαγαζί, εξίσου επικίνδυνοι και οι τρομοκράτες οι οποίοι παραδοσιακά είναι ακροαριστεροί και πάει λέγοντας. Τα έμπρακτα μέσα βίας δεν αποτελούν "προνόμιο" μόνο των ακροδεξιών, μην λέμε ό,τι θέλουμε δηλαδή. Και δε νομίζω ότι έχει νόημα να μιλάμε για βαθμό επικινδυνότητας σε ακραία μέσα αντίδρασης. Είναι σα να κάνουμε κουβέντα όχι για το ποιος είναι πιο σωστός (όπως θα έπρεπε) αλλά για το ποιος είναι ο λιγότερος μαλάκας. Ξεφεύγουμε δηλαδή.

    ΥΓ. Βγάλαμε γλώσσα και στην μπάλα τώρα zaph; Εγώ φταίω ρε που δεν σε είχα περιελάβει όπως θα έπρεπε στο παρελθόν. Καλάαααααααααα.... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το προβλημα μου δεν ειναι οι αποψεις της κηριας
    το προβλημα μου ειναι η θεση της

    εγω ουτε ειπα πως

    αριστερος=κακος
    αρτιστερος=λαθος
    διεθνιστης=προδοτης
    δεξιος=πατριωτης
    εθνικιστης=καλος ανθρωπος

    απλα ειπα πως αφου ειναι αυτο που ειναι μη μας το παιζει πως καναμε και λαθος εκτιμηση για αυτην

    οσον αφορα τις ερωτησεις σου

    α) το ψαχνω ακομα αν μπορεις help a brother out

    β) εεε? οι της jungle report ειναι της ΟΝΝΕΔ ? WTF?

    γ) φυσικα και συμφωνω
    η διαφορα ειναι απλως οτι θελουμε και το κανουμε αντιθετα με το σταλιν που το κανουμε αλλιως θα εκτελεστουμε στη σιβιρια
    free will u know

    δ) αχ μακαρι να αναρωτιωσουν το ιδιο πραγμα για καθε φορα που πεταει λασπη η αριστερα...

    ε) ποιος δικασε ποιον?
    ειναι σαν να δικαζεις τον αδωνη οτι επειδη μιλαει με ανθρωπους της χ.α. οτι ειναι φασιστας και ακροδεξιος
    ποιος ποτε θα τολμουσε να κανει κατι τετοιο?


    ειμαι πραγματι συντηριτικος οποτε δεχομαι τα καλα σου λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @hades
    Οι τρομοκρατες δεν ειναι "παραδοσιακα" αριστεροι. Υπάρχουν και "δεξιοι" τετοιοι και κυριως "αδεξιοι" τετοιοι. Δεν μπορω να θεωρήσω τους πυρήνες της κατσαρόλας μέλος καμίας αριστεράς (εν αντιθέσει πχ με την 17Ν). Αυτοι που εφαγαν τον Λαμπρακη δεν θεωρουνται τρομοκρατες;

    Οι παρακρατικές ομάδες (πολλες απο αυτες υπήρχαν μεχρι τον Αντρέα) ήταν αριστερες;

    Αλλα εδω δεν κανουμε αναλυση των παντων ουτε ιστορια της πολιτικής ή πολιτικάντικης βιας. Εθεσα 2 συγκεκριμενα πραγματα που με τρομάζουν. 1) μια εκστρατεια λασπολογησης με "άλλους" στοχους
    2) την "εθνικη ταση" ότι "εθνικο ειναι οτι μας συμφερει" ενος βουλευτη. Αν αρχισουμε να λεμε ποιος .... ανακαλυψε την πενικιλινη τοτε απλα θα πεταμε αρλουμπες. Ενα ενα και με την σειρα οπως ειπε και ο τυπος που άρχισε τις χειραψιες με το χταποδι!
    :)


    @ναπο
    Φασκουμε και αντιφασκουμε και στουκαρουμε σε τοιχο.

    "αφου ειναι αυτο που ειναι"
    τι ειναι, και πως αυτο τεκμηριώνεται;

    α) σιγα τα λαχανα. Για οποιον δεν μασα την τσιχλα αριστερος=διεθνιστης=μαλακας η συμπεριφορα του Μικη δεν ειναι προβλημα. Λαμπρος συνθετης, αγωνιστής κάποτε, ξεμωραμένος αργότερα.

    β) Να μια αποδειξη πως τρολαρεις. Δεν διαβασες το ποστ μου καταπως φαινεται. Αναφερομαι στο λινκ που εχω στο Υ.Γ.2 και οχι βεβαιως στο jungle report

    γ) Αν συμφωνεις με την συνειδητη παραχαραξη της ιστοριας και της πραγματικοτητας οταν το επιβαλλουν "ανωθεν" λόγοι (εθνικοι, κομματικοι, ομαδικοι κτλ κτλ) κατ' οποιονδηποτε τροπο τοτε δεν διαφερεις σε τίποτε απο τους σταλινικους που τοσο ευκολα κατακρινεις. Ουτε ο τροπος του Αδωνιδος που ομολογει πως θα ξήλωνε την κυρία απο την θέση της αν οι (υποτιθέμενες εδω, αλλάζουμε θεμα αν δεν το εχεις χαμπαριασει) ερευνες της εβγαζαν στον αερα κατι "αντεθνικο"

    δ) Αρλουμπολογιες. Και εγω ξερω να πεταω κοτσανες στον αέρα. Εφερα μια συγκεκριμενη υπόθεση. Και τι απαντάς; Το εκαναν και οι αλλοι καπου καπως καποτε. Αρα i) αποφευγεις να απαντηςσεις επι της ουσιας και ii) δεν φερνεις αποδειξεις για ένα έστω περιστατικο γι αυτα που έκαναν οι "άλλοι". Κοινως λασπολογεις.

    ε) Αμ δεν καταλαβαινεις αμ επιμενεις κιολας. Καταδικαζουμε αποψεις σε επιπεδο λογου (δηλ διαφωνουμε και το λεμε) και πραξεις σε επιπεδο πραξεων (δηλ απαιτουμε απο το κρατος να επεμβει οποτε ομαδες παραβαινουν το νομο ειδικα και ιδιαιτερα οταν επικαλουνται "εθνικα" κριτηρια διοτι η δραση τους πλεον μας προσβάλει όλους ατομικα). Δεν καταδικαζουμε νομικά απόψεις και κυρίως δεν καταδικάζουμε απόψεις από απόψεις τρίτων που ακούσαμε γι αυτες τις αποψεις κτλ κτλ και κυρίως δεν εγκαλούμε κόσμο για πράγματα που τους βάλαμε εμείς στο στόμα και δεν τα είπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μμμμ... θέτεις μεγάλα θέματα ταυτόχρονα και δη, με... ύπουλα συνοπτικό τρόπο... :):):)
    Κατ' αρχήν, είθισται στην χώρα μας οι παρακρατικές ομάδες να θεωρούνται ακροδεξιές. Για τη δολοφονία Λαμπράκη που λες, προσωπικά θεωρώ αυτονόητο ότι επρόκειτο για ακροδεξιούς, αν και προφανώς σε έναν διάλογο αυτονόητο δεν υπάρχει τίποτε, ποτέ. Επίσης, πάλι στην χώρα μας είθισται οι τρομοκρατικές οργανώσεις να θεωρούνται ακροαριστερές (και ουχί αριστερές. Άλλο το αριστερός, άλλο το ακροαριστερός, όπως το ίδιο ισχύει και για την δεξιά πτέρυγα φυσικά). Αναφορικά με τους πυρήνες της κατσαρόλας (πολύ καλό ρε!!!! :):):):):):):):) ) ούτε εγώ τους εντάσσω στην οποιαδήποτε αριστερή πτέρυγα. Μάλλον πολλές ταινίες βλεπουν κι από γνώσεις ιστορίας, ας μην το θίξουμε καν το θέμα γιατί θα γελάμε για μέρες. Μιλάω για τις πιο παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις (πχ 17Ν, ΕΛΑ κλπ) οι οποίες -συμφωνούμε, διαφωνούμε- είχαν τουλάχιστον ένα χειροπιαστό ιδεολογικό υπόβαθρο.

    Εννοείται δε, ότι δεν υπάρχει "παραδοσιακή" καταβολή σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο (νομίζω) ιδεολογικό πολιτικό υπόβαθρο που πηγάζει από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

    Σχετικά με τα 2 ζητήματα που παραθέτεις στο τέλος,τώρα:
    ;) η λασπολογία είναι η πιο ύπουλη μορφή συκοφαντίας, εκτιμώ. Δεν είναι τυχαίο ότι αρίστευσε ολόκληρος Γκαίμπελς σε αυτήν. Τουτέστιν για οποιονδήποτε λόγο κι αν γίνεται μια εκστρατεία λασπολόγησης πρέπει να μας προβληματίζει έντονα, ανεξαρτήτως ποιοι είναι οι "άλλοι" στόχοι.
    2) Τέτοιες νοοτροπίες είναι που μας έχουν καταστρέψει. Τέτοιες νοοτροπίες είναι που δεν μας έχουν επιτρέψει να μάθουμε από τα λάθη μας προκειμένου να μην τα επαναλαμβάνουμε. Και δυστυχώς δεν πρόκειται για εθνική τάση, αλλά για εθνική αρρώστια, η οποία δεν εκτείνεται μόνο σε εθνικοπολιτικά θέματα αλλά ακόμη και στους πιο απλούς τομείς της καθημερινότητάς μας.

    Ξέρεις τι νομίζω; Κλασικά δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου πέραν κάποιων μάλλον ασήμαντων λεπτομερειών, απλά μάλλον είχες καιρό να μου την πεις και σου έλειψε... :):):):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος11/1/10 00:02

    Στο σημερινό Ιό είχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο επί του θέματος, ρίξτε μια ματιά:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=119448

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @hades
    "και ουχί αριστερές. Άλλο το αριστερός, άλλο το ακροαριστερός, όπως το ίδιο ισχύει και για την δεξιά πτέρυγα φυσικά"

    Επιφυλάσσομαι. Αυτά τα δύο στην Ελλαδα είχαν πολύ κοντινές σχέσεις, μέχρι τουλάχιστον την εποχή που ο Καραμανλης τζούνιορ τους ξήλωσε από την ΝΔ. Αλλα ....έχει ο καιρός γυρίσματα.

    Τις παλιοτερες εποχες το παρακρατος "της δεξιας" ήταν κανονικότατο παρακράτος και κανονικότατη δεξια. Έτσι και αλλιως οταν ο άλλος θέλει να σφαξει, να καψει και να δολοφονήσει η όποια ιδεολογία χρησιμεύει κυρίως προσχηματικά


    @travellirious
    Ναι αλλα:
    1) δεν με ανέφερε καθόλου :Ρ
    2) εχει ενα-δυο λαθάκια (πχ αυτο με το γουγλισμα)
    3) το jungle ειναι πιο εμπεριστατωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Έτσι και αλλιως οταν ο άλλος θέλει να σφαξει, να καψει και να δολοφονήσει η όποια ιδεολογία χρησιμεύει κυρίως προσχηματικά"

    Συμφωνώ πάραυτα.

    Πάντως, αν δούμε τις καταστάσεις ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος, πάντα υπάρχει η σχετική μετάλλαξη. Ούτε το ΚΚΕ του τώρα είναι ίδιο με αυτό του μετ-εμφυλίου, ούτε η τωρινή δεξιά με την αντίστοιχη τότε. Αν μη τι άλλο έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το μίσος μεθ'αμάθειας είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγων για τη δημιουργία άκρων. Αν και δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. manolakis11/1/10 22:33

    Σοβαρό φελλό βρήκατε να υπερασπιστείτε. Γέννημα-θρέμμα μιας διαδικασίας παραγωγής "καθηγητών", χωρίς πτυχίο παρά μόνο ένα φυλλάδιο αγορασμένο από το Ντιρί, με αγορασμένο ντοκτορά από το εξωτερικό και μετά με θέση σε ελληνικό ΑΕΙ.

    Μπου-χου, στοχοποιήθηκε ο μεγάλιθος του πνεύματος και της παιδείας, η ΔΡΑΓΩΝΑ. Ένα δάκρυ για τη μοναχική ηρωίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μανωλάκη αγάπη μου, όχι στα βαθιά παιδί μου, έχει σκυλόψαρα.

    Το ΑΝ είναι φελλός και ΑΝ έχει αγορασμένο πτυχίο από του Ντιρί-ριρι-ριρί με ενδιαφέρει εφόσον με αυτά τα "προσόντα" παίρνει θέσεις και αξιώματα.
    ΑΛΛΑ:

    ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.
    ΔΕΝ δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να πετάει λάσπη και να λέει ψέματα εις βάρος της.
    Βασικά, κανείς (ή έστω σχεδόν κανείς) δεν έχει καμιά κωλοπιλάλα να υπερασπιστεί τη Δραγώνα. Να καταδείξουμε τον Γκαιμπελισμό του ΛΑΟΣ προσπαθούμε.

    Αν το ότι κάποιος είναι (?) φελλός έδινε το δικαίωμα να λέμε ότι μας καβλώσει εις βάρος του, το τι θα έπρεπε να είχαμε γράψει για τον Καρατζαφέρη και τον Άδωνι, δε λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @hades
    "Αν μη τι άλλο έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το μίσος μεθ'αμάθειας είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγων για τη δημιουργία άκρων."
    Βεβαιως. Συν την ταση δαιμονοποιησης (εθνομηδενισμος ανθελληνισμος κτλ κτλ) οσων διαφωνουν



    @manolakis
    Είσθε μάπας

    @αντιδραση+σεχ
    Σε λίγο εδώ μέσα θα διδάσκουμε και την αλφαβήτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. οποιος συμφωνει μαζι τους οκ
    οποιος διαφωνει ειναι μαπας

    ερε φασισμος
    δειτε και εδω για απαντησεις

    http://www.youtube.com/watch?v=8PMU6v3BGSw

    μια ωρα εκπομπη με αγαπη προς ολους τους θολοκουλτουριαριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Zaphod για τα ψαρια του αντιδρασεξ:
    http://www3.aegean.gr/agios-therapontas/magazine/special/1453/fishes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ωχ, Μπαναζία μ'...

    Ξέρεις υπάρχει μία ρήση κάποιου Γότθου (όχι έμμηνος ρύση) που αναφέρει το κάτωθι χονδρικώς:

    "Εάν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα".

    Ε, αυτό βασικά ναούμ. Όταν οι Ζουγκλόβιοι κατέδειξαν το ψευδές του ανακυκλούμενου κειμένου, οι πατριώτες του τροφαντού κωλομερίου Αγουλινίτσης το γύρισαν αλλιώς, όπως ο φίλος σου ο Μακ Μάνους.

    Που κόπτεται τάχα μου περί του αντικανονικού του διδακτορικού της κυρίας Δραγώνα, λες και δεν είχαμε στην Ελλαδεζία τα ταμτιριρί της Καραμανλέσας, της κυρίας του Φύλαρχου της Νεοελλαδεζίας, που πρώτα έγινε "Διδάκτωρ Χειρούργος γουάου" και μετά ιατρός.

    Τώρα θα μου πεις, περιμένεις μπέσα από ανθρώπους εμπαθείς μέχρι αναισθησίας;

    Έλα μου ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @napo
    Ευχαριστω για το λινκ. Η θεωρια μου πως θα πει αρλουμπες που θα πεισει οσους θα πειστουν ετσι και αλλιως παραμενει. Ειδα τα 3 απο τα 6 αποσπασπαμα και ακομα τραβαω τα βυζια μου. Μου ειναι δυσκολο να πιστεχω πως ο ανθρωπος ειναι φιλολογος.

    Τελικά τα αποσπασματα γραπτων του που δημοσιευω τα πιστευει....
    Η παραποιηση ειναι "ευλογημενη" αρκει να ειναι "εθνική" (εβαλα εισαγωγικά άρα δεν είναι!!! ουαουα!!!).... εκτος και αν δεν γνωρίζει τίποτε περι κατανόησης κειμένου, αλλά δεν θα του κάνω την χάρη να τον βγάλω ανόητο μιας και δεν νομίζω ότι ειναι..... Απλα κατάλαβα τι γνώμη έχει για τους οπαδούς του.

    Ασχετο, τελικά διάβασες το σωστό λινκ (και το ποστ μου στην τελική;)

    @γενικός φαρισαίος πολιτικού γραφείου (! ονομα, οχι αστεία!)

    ΟΥΑΟΥΑ!!!!!!!


    @polsemannen
    Oχι και φίλος μου!!!

    :ΡΡΡ

    Το χαρισμα που δίδει η έλλειψη θολοκουλτούρας στην παντελή α-κατανόηση κειμένου και στην εντυπωσιακή ικανότητα λάθος εστίασης σε σχέση με αυτό που συζητάμε με εντυπωσιάζει.

    Δηλαδής να 'ούμε άμα η Δραγώνα δεν είχε πτυχίο απο το ντιρι θα ήταν άδικες οι επιθέσεις ενω τώρα είναι δίκαιες; Η μήπως θα έλεγε "άλλα" πραγατα διότι τα δικά μας ΕΛ πανεπιστήμια διδάσκουν το εθνικόν και αληθές;

    Ή μήπως είπα εγώ πουθενά πως ασπάζομαι τας απόψεις της;
    (που αν ειναι πανω κάτω ότι διάβασε ο Αδώνιδας, μια χαρα μου φανηκανε, πανω κατω και δεξιά αριστερά)


    "Τώρα θα μου πεις, περιμένεις μπέσα από ανθρώπους εμπαθείς μέχρι αναισθησίας;"

    Έλα μου ντε!!
    (x2!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλτρο "ξεμαλακίσματος"....The best και νομίζω είναι η φράση που συμπυκνώνει έξυπνα την κατάσταση πολλών υστερικά φωνασκούντων δημαγωγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Kαι όσων βέβαια επιδίδονται στην παρακολούθηση και προώθησή τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir