Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

3 χρονια

Ειχα βαλει αμετι μουχαμετι να μην γραψω τιποτε για την Αμαλία φετος. Ετσι και αλλιως τα έγραψε ο πιτσιρίκος μια χαρά...


Αντι αρθρου λοιπον φετος εχει αναδημοσιευση απο τον Ερμιππο (τα είπαμε και στο προηγούμενο). Για οσους νομίζουν πως ...φταίνε μόνο οι κακοί γιατροί:

* Για όποιον θέλει να ξέρει που πήγαν τα λεφτά

* Που πήγαν τα λεφτά; Επεισόδιο 2ο.

* Που πήγαν τα λεφτά. Μέρος 3ο

* Τα χρυσοπληρωμένα φίλτρα και τα απόκρυφα (ΦΕΚ) των πιράνχας της Σιών

* Και το κερασάκι: Το έγκλημα θα το βρείτε στα δημόσια έγγραφα. Μην ψάχνετε αλλού




Και απο που οριστικανε οι τιμες αυτες οεο;;;;


Έλα ντε!





Μα καλά θα μου πείτε και ποιοι ειναι αυτοί που το συντάξανε και υπογράψανε ε;
ε;

..... εεεεεελα τώρα που δεν ξέρετε!





Να τους χαιρόμαστε!!!

Update: Απ ότι φαίνεται κάτι αρχίζει και μυρίζεται σιγα σιγά και ο "παραδοσιακος" τυπος. Μιλαμε για εφημεριδες γιατι απο καναλια.....

Διαβαστε το άρθρο του Κασιμάτη στην Καθημερινή, ο οποίος σαφέστατα "κλεβει" τον Ερμιππο χωρις να τον κατονομάζει ως πηγή αλλα εμφανίζει ως πηγή ένα "προσωπο" το οποιο... κτλ κτλ Λέτε να είναι το ίδιο;
(hint "Τα στοιχεία είναι το προϊόν της δικής του έρευνας και, προσφάτως, τα δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο")

Θα μπορούσε όμως ο θειος Κασιμάτης να δώσει και το url της πηγής του, δεν θα μπορούσε;

Η μαλακια ειναι παντως πως και το "προσωπο" και ο Ερμιππος ΔΕΝ εχουν κανει καμια ερευνα με την πραγματική σημασία της λέξεως. Δεν βρηκαν "μυστικα" εγγραφα ή "κρυμμένες" μαρτυρίες. Απλά έκατσαν και διάβασαν τα σχετικά ΦΕΚ, κάτι που δείχνει:

α) ποσο μαλάκες ειμαστε ως πολιτες οι υπόλοιποι
β) ποσο περισσότερο μαλάκες (και λαμόγια και ....) ειναι τοσα χρονια οι δημοσιογράφοι που η δουλειά τους ειναι να ελέγχουν την εξουσία
γ) για ποσο μαλάκες μας παίρνουν όλους μαζί οι πολιτικοί.


Ευχαρισθώ

Nέο Update:
Καμαρώσατε τον Αβραμο σε άρθρο "ύμνο" πάλι από τον Έρμιππο

7 σχόλια:

  1. Πάντως αν ποτέ λογοδοτήσουν (που δεν), και αν ποτέ δικαστούν (που δεν), και αν ποτέ τιμωρηθουν (που δεν), έχω διάφορες ιδέες για την τιμωρία τους που περιλαμβάνει απινιδωτές... χμμμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι ότι τέτοιες (και πολλές ακόμα) σπατάλες οδήγησαν στο βούρκο την οικονομία. Ωστόσο, πρέπει να δούμε και μία άλλη παράμετρο: Πού βρήκαν τα νούμερα-ποσά οι υπογράφοντες; Τους έδωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων τους. Εκεί γιατί να μην αναζητηθούν οι ευθύνες; Είμαστε σίγουροι ότι εκείνοι δεν κέρδισαν κάτι; Μία έρευνα για τέτοιες ατασθαλίες δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτική, αλλά να απλωθεί και σε βαθύ διοικητικό πεδίο και να πάρει και κεφάλια δημόσιων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ellinaki
    Σωστός!!!

    @δειμος
    Υπαρχει ολοκληρη ιστορια κατα τα φαινομενα με πολλες σπειρες που δουλευον παραλληλα, ο καθεις για την πάρτη του. Οι ποινικες ευθυνες των υποργων ομως μου φανταζουν υπαρκτοτατες.

    Παραπέρα ειμαι υπερ του να παρθουν κεφαλια, αλλα με προσοχη ωστε να γινει οπου υπαχουν στοιχεια (καλη ωρα) και οχι εναντι δικαιων και αδικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/5/10 16:57

    @Zaphod: να αγιάσει το στόμα σου μια και λες ανοιχτά και ξεκάθαρα αυτά που σκεφτόμαστε και θα θέλαμε να πούμε (αλλά δεν...).
    Ωστόσο, οι ποινικές ευθύνες των περισσότερων εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο που έβγαλε στον αέρα ο Έρμιππος έχουν μάλλον παραγραφεί. Ένας λόγος παραπάνω για να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα και να πληροφορηθεί περισσότερος κόσμος πώς έγινε η "δουλειά". Κυρίως για να μάθει πόσο απλή είναι συνήθως η έρευνα κι επομένως η άσκηση ελέγχου στην εξουσία.

    @Δείμος: δεν πρόκειται αποκλειστικά, ούτε καν κυρίως για υπηρεσιακούς παράγοντες. Συνήθως (όταν είναι να τηρηθούν τα προσχήματα, γιατί όταν η πολιτική ηγεσία είναι εντελώς εξωνημένη δεν έχει πρόβλημα να περάσει αυτόματα σε υπ. απόφαση το τιμολόγιο του καρτέλ), οι τιμές καθορίζονται από επιτροπές στις οποίες μετέχουν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες (κατά προτίμηση άσχετοι με το αντικείμενο, ανίκανοι να αντιληφθούν το τί παίζει ή "άνθρωποι" αυτών που πρέπει να βολευτούν) και "ειδικοί", διάβαζε γιατροί και κατά προτίμηση πανεπιστημιακοί. Αν κάποιος έβρισκε τις συνθέσεις αυτών των επιτροπών θα μας περίμεναν κι άλλες ωραίες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις απαντήσεις σας δε θα διαφωνήσω, δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Αλλά κάποιοι εισηγούνται και πρέπει επίσης να τιμωρηθούν, στην πιο απλή περίπτωση για κακή ενημέρωση υπουργού με κόστος στο δμηόσιο συμφέρον -όπως κι αν αυτό το εννοήσουμε (ποινικά κολάσιμο αδίκημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δείμος: το "σπατάλες" είναι τρελός ευφημισμός. Σπατάλη είναι πχ να ανακαινίζει ένας υπουργός το γραφείο του και να ξοδεύει 50.000 ευρώ. ή να πηγαίνουν ταξίδι υπηρεσιακοί παράγοντες και να μένουν σε ξενοδοχεία με 500 ευρώ τη βραδιά.
    Το κόλπο με τις προμήθειες των νοσοκομείων είναι, με όρους πολιτικής οικονομίας, μεταβίβαση πόρων από την εργασία (μέσω της φορολογίας) προς το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνο, rogerios, Zaphod, συμφνωούμε με την αίρεση ότι δεν πρέπει να αναζητούμε σώνει και καλά ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Και τούτο για συγκεκριμένους λόγους: (α) ποινικοποιείται κάθε πολιτική απόφαση => αντιδημοκρατική στάση και ρεβιζιονισμός (β) μία ποινική δίωξη σε εμάς (για οικονομικά ζητήματα) απαιτεί τουλάχιστον 5 χρόνια. Σκεφτείτε τι θα γίνει σε ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο. Αντίθετα, προτείνω με σύντομες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών την άρση της πολιτικής ιδιότητας και την απαγόρευση πολιτικών δικαιωμάτων. Αν θέλετε και δήμευση μέρους της προσωπικής τους περιουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir