Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

Tα τοπ της εβδομάδας

Zaphod της εβδομάδας:
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Daniel Cohn-Bendit που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα:

«Πρέπει να το πω αυτό: Είμαστε στ’ αλήθεια υποκριτές! Αυτούς τους τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε 6 φρεγάτες στην Ελλάδα, για 2,5 δις. ευρώ, ελικόπτερα για περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ, μαχητικά Rafele για 100 εκατ. έκαστο – δυστυχώς η «κατασκοπεία» μου δεν προσδιορίζει αν πρόκειται για 10, 20 ή 30 ελικόπτερα - δηλαδή σύνολό 3 δις. ευρώ! Η Γερμανία πούλησε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες 6 υποβρύχια – άλλο ένα δισ! Μα είμαστε εντελώς υποκριτές! Τους δίνουμε λεφτά για να αγοράζουν τα όπλα μας! Ζητώ από την επιτροπή να αναφέρει στο Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο κάθε πώληση οπλισμού από ευρωπαίους σε Ελλάδα και Τουρκία τα τελευταία χρόνια, να έχουμε επιτέλους διαφάνεια!».

«Οι Έλληνες έχουν πάνω από 100.000 στρατό, η Γερμανία έχει 200.000 – είναι εντελώς παράλογο μια χώρα 11.000.000 κατοίκων να έχει στρατό 100.000 ατόμων! Ας ζητήσουμε αυτό από την Ελλάδα, ίσως είναι πιο αποτελεσματικό από το να μειώσουμε το μισθό κάποιου που βγάζει 1.000! Αυτό λοιπόν ζητώ από την Επιτροπή, να είμαστε λίγο δίκαιοι».


Zaphod της εβδομάδας 2 έως 161:

160 ακαδημαϊκοί εδώ.

Αποσπάσματα:
"η πολύ αργοπορημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση οφείλεται σε "ευμετάβλητες αντιδράσεις της αγοράς, σε λαϊκιστές πολιτικούς και σε μέσα ενημέρωσης τα οποία πολύ συχνά επιδεικνύουν ουσιαστική άγνοια για τα θέματα"

" Οι 160 οικονομολόγοι απορρίπτουν την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και η παραγωγικότητά τους ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε με μεγαλύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό από ό,τι της Γερμανίας από τότε που εισήχθη το ευρώ το 1999. Επίσης επισημαίνουν ότι η ρίζα του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας είναι οι ονομαστικές αποδοχές και η διαμόρφωση των τιμών."


Zaphod της εβδομάδς 162:
Ο Πάσχος Μανδραβέλης. Δεν αναδημοσιευω τιποτε, διαβάστε το όλο


Ο μάπας της εβδομάδας:
Ο Συριζα, κατοπιν "μπλοκαρίσματος" των ΝΔ- ΛΑΟΣ. Ρε ουρτ που θέλετε και "διερευνηση"!

Δημοσιογραφος της Εβδομάδας:
Κανονικά αυτη η θέση ανήκει στον Σόμπολο (ρε γαμώτο) αλλά ετουτα τα καϊνάρια που το παίζουν τζιμάνια της δημοσιογραφίας και έκαναν σαν τα χαζά όταν είχαν την Ντόρα για 2 ωρες (;) σε prime time ήταν εκνευριστικότατα!

Ηταν απίστευτο το θέαμα να προσπαθεί η Ντορα να κάνει μια πολιτική δήλωση και να εχει ακροατήριο νηπιαγωγείου! Αντι να της κανουν πολιτικες ερωτήσεις είχαν λυσσάξει να βγάλουν την μια είδηση που για αυτους μετραγε και μονο:
(τραγουδιστα στο ρυθμο παιδικου ασματος:) Η Ντορα θα κανει κομμα, η Ντορα θα κάνει κόμμα! Νια νια νια νια!

(Update: δείτε το ολοσωστο σιχτίρισμα του Ανεμου εδώ)

Μοναδικη πολιτική ερώτηση που αξιζε ήταν του Κυρτσου (νμζ) που την ρωτησε στα ισια πως συνάδει η "σωστή" και πατριωτική της στάση με την οδηγία που έδωσε σε μερικούς δικούς της να ψηφίσουν "κατά κομματικη πειθαρχία" οπου και άρχισε η ίδια η Ντορα τα τραγουδάκια.


Ο Ρε-υπάρχει-κράτος της εβδομάδας:
Και όμως.... ο ΣΔΟΕ!!!!
"Το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του - 40 εκατ. ευρώ - (σ. του z. το προστιμο ειναι μεγάλο αλλα δεν ειναι και τοοοοοοσο μεγάλο σε σχέση με ποσά που εχουμε ακούσει, άρα μάλλον σαν "να τα έξυνε" το ΣΔΟΕ τοσα χρόνια) πρόκειται να επιβάλλει το ΣΔΟΕ σε έναν εφοπλιστή που εντοπίστηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να έχει κρύψει εισοδήματα και να μην έχει πληρώσει στο Δημόσιο φόρους για τα ακίνητα που απέκτησε στην Ελλάδα μέσω offshore εταιριών"

Ο παπάρας της εβδομάδας:
Οι οίκοι αξιολόγησης γενικώς και ειδικώς που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια. Μην πατε Βενετία ρε. Αει σιχτίρι.

Ρε-υπάρχει-κράτος της εβδομάδας 2:
Η Ισλανδία. Διαβάστε.

Χμμμμ (πως να το βαφτίσω αυτο τώρα; χμμμμμμμμ δεν παει στο καλο!) Η-ελευθερη-αγορά-ειναι-κατι-καλο της εβδομάδας:
Η ιδιωτική παιδεία που βάζει τα γυαλιά στη δημόσια. Μιλάμε για επίπεδο. Το αστείο ειναι πως η Δικαιοσύνη κινείται (εχει οριστει δικάσιμος για κατηγουργηματικες κατηγοριες) ενω το ΥΠΕΠΘ-κτλ έχει βάλει την υπόθεση στο αρχείο!

Υπουργος της Εβδομάδας:
Η ανορεκτικιά!

Eλληνας της εβδομάδας:
Ο γνωστός πειναλέος γιογκι. Ο Σουβλακέας πάντως δεν τον ευλόγησε αυτόν! Οπως λεει και ο Καλύβας: "Απήχθη από Έλληνες κομάντο ο γιόγκι που δεν τρώει και δεν πίνει" διοτι:
"
«Πρόκειται για κελεπούρι!» δήλωσε περιχαρής ο ΓΑΠ και συνέχισε, ενθουσιασμένος, χωρίς το παραμικρό σαρδάμ: «Μόλις ανακαλύψουμε πως το κάνει, λύσαμε οριστικά το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και να πάει να γαμ**** το ΔΝΤ και ο γρύλος του!»
"

Ελληνας της Εβδομάδας 2:
Ο Καλιφορνέζος Ρόμπερτ Λι. Άιντε και στα δικά μας! Αν υπάρχει μια παραγωγή που κατέχουμε καλά στο Ελλάντα ειναι ...καταλαβαίνετε! Οχι μονο προβλεπω εσοδα απο φορολόγηση αλλά και από εξαγωγές!!!

Νεοφιλελευθερος της Εβδομάδας:
Και ισως ο μοναδικός σχετικά σοβαρός αυτής της περίεργης ράτσας. Ο Στέφανος Μάνος εδώ.

(επεξηγηματικη προσθήκη: Καμαρώστε όρους "απελευθέρωσης" κλειστου επαγγέλματος:

Αντί να προβλέπει την παροχή νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς και με ελάχιστο κόστος, το νομοσχέδιο καθορίζει ότι οι νέες άδειες θα κοστίζουν κατά μέσον όρο 95.000 ευρώ αντί του σημερινού άτυπου κόστους των 45.000 ευρώ. Με την πρόταση αυτή (α) αυξάνει την αξία μιας άδειας πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., κάνοντας το ήδη υψηλό κόστος μεταφοράς στην Ελλάδα μη ανταγωνιστικό (β) υπερδιπλασιάζει την άτυπη αξία των υπαρχουσών αδειών, καθιστώντας απαγορευτικό το κόστος μιας μελλοντικής απελευθέρωσης με ταυτόχρονη αποζημίωση των υπαρχόντων αδειούχων. Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν προτίθεται να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα των οδικών μεταφορών, αλλά αντίθετα θέτει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια εισόδου, προς μεγάλη ικανοποίηση των φορτηγατζήδων Δ.Χ. (που ουδόλως διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο) και προς αποφυγήν του πολιτικού κόστους. Το γεγονός ότι η Ελλάδα εισάγει κουνουπίδια από το Βέλγιο και βερίκοκα από την Ισπανία συνδέεται άμεσα με το υψηλό κόστος των εγχωρίων μεταφορών.

Το ΙΟΒΕ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ οδήγησε σε μείωση των κομίστρων, με αντίστοιχη μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του ΑΕΠ. Ποιος όμως το ακούει; Η χώρα πληρώνει το τίμημα των πολιτικών που δεν μοιάζουν ικανοί να ξεφύγουν από τον λαϊκισμό και την περπατημένη, ούτε σ’ αυτή την ύστατη στιγμή.

)

Ρομπα της εβδομάδας:
Ο Βγενόπουλος. Χεχεχεχε!

Χριστιανός της εβδομάδας:
Ο Αρχιεπισκοπος Κύπρου. Δεν πληρώνω δεν πληρώνω!

Χριστιανός της εβδομάδας 2:
Αυτοί.

Σπιρτο της εβδομαδας:
Η κλάση μεγέθους "έλληνας δικαστής" εδώ. Άιντε τώρα να του εξηγήσεις.....

Η δηλωση της εβδομάδας:
"Δεν λέμε ότι θα κάνουμε θαύματα, λέμε όμως ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και λέμε ότι είμαστε ειλικρινείς σε κάθε προσπάθειά μας"! Ειδικα η ειλικρινεια τρεχει απο τα μπατζακια! Υπενθυμίζω πως "λεφτα υπάρχουν" χεχεχεχε!
Σιγα ρε, θα κόψετε κανα δάκτυλο!

Συνταξιούχος της εβδομάδας:
Εμ ποιος άλλος; Ο Κώστας Καραμανλής. Η ατάκα του ΓΑΠ "που τον κρύβετε;" θα μείνει στην ιστορία! Αλλα για:
Δήλωση της εβδομάδας (και πιθανόν της χρονιάς) νο 2 προτείνω:
" Καραμανλής Β΄, ο Ελάχιστος" του Χαριδημου Κ. Τσουκα


Update! τι να κανω, που τωρα το είδα!!!


Zaphod της εβδομαδας νο 163:
Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Τalos εδω. Του βουτάω μερικά τεμάχια, αν και προτείνω να το διαβάσετε όλο!
(τονισμοι δικοι μου)
"Η κρίση λειτουργεί σαν τεστ Rorsach για τον κάθε Έλληνα πολίτη: μπορεί να προβάλει τα όσα κακά και δεινά της Ελληνικής οικονομίας, της κοινωνίας, της ψυχολογίας, της εθνικής ταυτότητας θεωρεί μείζονα, ως βασικό λόγο της κατάρρευσης, χωρίς τον κίνδυνο να διαψευσθεί.

Οι
πολιτικές και κοινωνικές εμμονές του καθενός μας εορτάζονται λοιπόν, αποτελούν τον πυρήνα ηθικολογιών ή ασκήσεων αυτομαστίγωσης, τις ημέρες αυτές και η διεθνής διάσταση του ζητήματος παραβλέπεται ή υποτιμάται. Κάποιες βέβαια δεν είναι προσωπικές εμμονές, αλλά ταξικές και συστηματικά διασπειρόμενες.

Και το σύνθημα "όλοι μαζί τα ξοδέψαμε, όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε", έρχεται υστερόβουλα από την πλευρά εκείνων που έχουν μέγιστες ευθύνες κάθε είδους για τα έξοδα που χρεώθηκε η Ελλάδα και, μάλλον, θα υποστούν και τις λιγότερες προσωπικές θυσίες - ή θα βγουν ακόμα και κερδισμένοι από πάνω. Όπως και να έχει είναι βαθιά ανήθικο, και ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης τσίπας της γραφειοκρατικής-μιντιακής-εργολαβικής ελίτ της χώρας, ένας εκατομμυριούχος και εξυπηρετητής δισεκατομμυριούχων, από μιντιακού άμβωνος να ψέγει έναν μεροκαματιάρη επειδή δυσανασχετεί στην προοπτική να πέσει από την χρόνια οικονομική δυσπραγία πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας. "Ή όλοι θα πεθάνετε λοιπόν, ή όλοι θα νικήσουμε". Έχει ξανακουστεί άλλωστε στην χώρα..."



Είμαι εξαιρετικά καχύποπτος απέναντι στην συνεχιζόμενη απαξίωση της Βουλής, και όλων των βουλευτών συλλήβδην, ιδιαίτερα όταν κύριοι φορείς της είναι τα ΜΜΕ και ο Καρατζαφέρης. Ο οργισμένος κόσμος που στην πορεία φώναζε "να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή", δεν ξέρω τι είχε υπόψη του για τις μετά το κάψιμο ημέρες, αλλά νομίζω ότι το μόνο πολιτικό πρόγραμμα με συγκροτημένο σχέδιο για αυτές είναι τύπου Παττακού. Ή νεοπαττακιστικό, βεβαίως αν κρίνω από την θέρμη με την οποία αγκαλιάζονται από διάφορες μιντιακές πηγές σενάρια συνταγματικής εκτροπής, όπου τον ρόλο των τανκς παίζουν τα κανάλια, και τον ρόλο των συνταγματαρχών οι καναλάρχες. Με ανησυχούν οι συγκλίσεις ρητορικής. Το μετά την μεταπολίτευση κάποιοι θα ήθελαν να είναι ανάλογο με το πριν.


Update 2 , Τετάρτη απόγευμα

Mαπας της εβδομάδας 2
(ελέφας ο αστραχαν!):
Η ΚΟΕ. Απιστευτα απάλευτοι οι τύποι! Είπαμε ρε σεις, να μην παει ο Τσίπρας στο Συμβουλιο των πολιτικων αρχηγων, ΟΚ, είπαμε πως οι Ανανεωτικοί φερονται ...ας μην πω wanna be πασοκικα, θα πω "υπερβολικα διαλλακτικά", ΟΚ, αλλά όχι και αυτές οι παπαριες!

"
Για το λόγο αυτό η ΚΟΕ επαναφέρει την πρότασή της για τελείως τυπική συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, και έξοδό της προς την κοινωνία. Οι βουλευτές της αριστεράς πρέπει να καταγγείλουν την συμπαιγνία, να αποχωρήσουν από τη σκηνή της παράστασης, και να συμμετάσχουν σε μια παλλαϊκή εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, για να οργανωθεί η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Γιατί η αριστερά δεν είναι ίδια με τους υπεύθυνους της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας."

Ποιοι νομίζετε πως είστε; Οι νέοι μπολσεβίκοι; Aμα σας αρέσουν τόσο οι αποχωρήσεις σας βαζω εγώ τα φράγκα να νοικιάσετε ένα μινι βαν (θα περισεψουν και θέσεις φαντάζομαι) να αποχωρήσετε από την χώρα, να πάτε στη Ζιμπάμπουε ή όπου θέλετε, να ησυχάσουμε!

9 σχόλια:

  1. A, ωραία, αντί λοιπόν να διαβάζω όλα τα άρθρα καθημερινά και να τρώω πολύτιμο χρόνο από τον συνδυασμο Paul Davies-παραλία, θα διαβάζω την σούμα σου!
    (Χεχεχε, λες να μένω στην Καλιφόρνια της Ελλάδας? Όου... ;-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω για τα καλα σας λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/10 16:53

    ειδικά το τελείωμα ήταν όλα τα λεφτά... δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορία της εβδομάδας: Πότε προλαβαίνεις να τα διαβάζεις όλα αυτά? Μήπως ως άρχων του Γαλαξία κατέχεις το μυστικό του υπερχρόνου? Μπορείς να κάνεις και μία σύνοψη της σύνοψης γιατί μετά από οκτώ ώρες κοπιαστικής διανοητικής εργασίας ούτε στις παραπομπές σου δεν έχω το κουράγιο να μπω? Και ιδανικά αυτή η σύνοψη της σύνοψης να περιορίζεται σε μόνο μία πρόταση, η οποία κατά προτίμηση να είναι αισιόδοξη? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @sakidio
    αποσαφηνιζω δια τους αναγνώστας πως αναφερεσαι στο τελος του πρωτου update. Συμφωνουμε


    @Κ.Α.
    Προλαβαινω διοτι εχω 5-6 σιγουρακια που βγαζουν πάντα είδηση.

    Συνοψη της συνοψης:
    Μην βαζετε ποτο τυπου κολα στο ποτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά. Χαμπάρ' δεν πήρα. Από όλα αυτά, άντε να είχα τσεκάρει κάνα δυο. Και υποτίθεται ότι ασχολούμαι κι όλας, τρομάρα μου...

    Διαμάντια πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα δεν τελείωσα με τα readings που προτείνεις, ένα γρήγορο σχολιάκι πάντως. Πώς του κόλλησε του Κον Μπεντιτ για τα ραφάλ; Αν θυμάμαι καλά δεν τα παραγγείλαμε ποτέ, άλλο που θέλανε να μας τα πουλήσουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir