Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Tα τοπ της εβδομάδας

Πολιτικά διωκόμενος της εβδομάδας 1 και 2:
Κ.Καραγκούνης και Θ.Ρομπόπουλος των οποιων "ποινικοποιηθηκε η πολιτική δραση " οπως θα έλεγαν μερικοι. Ορθως τα χωνει ο hades εδώ.


Ταινιοκριτική της χρονιας (ποιας εβδομάδας;):
Η κριτική του Γιωργου Μιχαλόπουλου στη νεα παραγωγη της Sirina εδω. Μιλάμε για κριτική υπο το πρισμα του σοσιαλιστικού υπερρεαλισμου που δινει την κατάλληλη προσοχή στα πολιτικά μηνύματα της ταινίας και στις αναφορες της ταξικής πάλης - πέρα απο τις σινεφίλ αναφορες του σκηνοθέτη που βλέπει ο αρθρογράφος εκεί που δεν τις βλέπει άλλος κανείς!

Zaphod της εβδομάδας 1 έως 29:
29 κατασκευαστες πλυντ...εεεεεε οι 29 εργατολόγοι που λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Εδώ.

Δημοσιογραφος της εβδομάδας:
Ο blogger Ερμιππος που έκανε αυτό που ελάχιστοι δημοσιογραφοι πλέον ξέρουν να κάνουν: Έρευνα. Απολαύστε το τρίτο μέρος της εδω.

"Δημοσιογράφος" της εβδομάδας.
Για πολλοστή φορά τα παιδιά απο το τρωκτικό (σιγά μην δώσω και λινκ) που ό,τι κοτσανα τους ερθει την θετουν σε κυκλοφορια. Τελευταίο μαγικο η ...επικειμενη παραίτηση της Αννούλας του χιονιά. Που για μενα μακαρι να παραιτηθει, στο καλο και να μας γραφει. Η επιθυμια μου ομως δεν ειναι πραγματικοτητα! Αν αποτελούν δούρειο ίππο απενοχοποίησης για αυτά που μας ετοιμάζουν, μέλλει να δειχθεί.

Εκπαιδευτικός της εβδομάδας:
Η.... αντιρατσίστρια διευθύντρια του 60υ Γυμνασίου Γαλατσίου. Μιλάμε για μυαλό ξουράφι!

Playmate της εβδομάδας:
Οτι και να νομίσατε, νομισατε λαθος. Σεβασμός.

Χαρδαβέλλας της εβδομάδας (ειδική κατηγορία):
Φυσικά ο Χαρδαβέλλας ο οποιος εχει αφήσει πισω του τον Λιακόπουλο και τον Άδωνι σε ***********. Προσφατο θύμα του ο Τέσλας (και αυτος ΕΛ ηταν ρεεεε!). Αναμεσα στα άλλα μάθαμε πως:

"Μάθαμε ότι αυτός σχεδίασε το HAARP που είναι υπερόπλο για τον έλεγχο του καιρού, του νου και για να προκαλεί σεισμούς. Μάθαμε ότι ο Tesla σχεδίασε το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μάθαμε ότι είχε σχεδιάσει να ζήσει μέχρι τα 106"

Καλα κανει και τα χώνει ο Vagelford και μεταξύ μας και λίγα λέει.


Μιμή Ντενίση της εβδομάδας:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που δεν δίνει ποτέ ταυτότητα. Να' ούμε.


Βρωμόγελο της εβδομάδας.
Οι αντιδράσεις των περισσότερων δημοσιογράφων υπό τον αχό (που βαρύς ακουγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν) της επισκέψεως Ερντογάν. Βεβαια. Μπορει η χώρα να εχει βγει στο σφυρι, να ειμαστε προτεκτοράτο με σφραγίδα, να μειώνεται το μέσο εισόδημα ενός μισθωτου απο 10 έως 30 τοις εκατό, αλλα αυτα φαίνεται δεν εχουν τη σημασία που έχει το "οι Τούρκοι παραβιάζουν το FIR Αθηνων". Το ότι το FIR ΔΕΝ ειναι εθνικός εναέριος χώρος δεν φαίνεται να αγγίζει κανέναν. (προς αποφυγη παρεξηγήσεων. Παραβιάσεις γίνονται και παραγίνονται. Αλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε πως το FIR ειναι εθνικός χώρος και πως παραβιάζεται. Μήπως, λέω μήπως, μερικοί προσπαθούν να απενοχοποιήσουν την κούρσα εξοπλισμων (αλλά και την αυξηση του επαγγελματικού προσωπικού) στην οποία εχουν επιδοθεί οι δύο χώρες; Και καλα για τους Τουρκους να το καταλάβω μιας και ειναι σε εμπολεμη κατάσταση με τους Κούρδους στα "περα" συνορα. Εμεις με ποιον πολεμάμε ρε παιδιά; Εκτος και αν νομίζει κανεις πως αλλη ορεξη δεν ειχε ο Ταγιπ να κανει μαγκες τους στρατιωτικους που τον αντιπαλευονται στα μυστικά αλλά και στα ίσα δινοντας τους την ευκαιρια πολεμικής δόξας. Η Τουρκιά θελει μεν να αναπτυχθει προς....παντου αλλα στα δυτικά της τουλάχιστον το κάνει πλεον κυρίως οικονομικά. Το ιδιο κανουμε και εμεις (οταν εχουμε μυαλο) ειδικά και ιδιαιτερα προς τα Βόρεια. Τα υπολοιπα ειναι απλα λεονταρισμοι κατ εμε. Οι ηλίθιοι κάνουν λεονταρισμούς και εμπάργκο (και οταν λεμε "κανουν" καταλαβαινομαστε ε;) Οι πιο εξυπνοι κανουν επενδύσεις και κονομανε, μαζι με τους απο κει, χρήμα)

Στο ίδιο θεμα:

"Τουρκόσπορος" της εβδομάδας:

Εξαιρετικός ο Γεωργελές εδώ οπου και εξηγεί μερικά αυτονόητα. Ας κλέψω λίγο:

"Η Τουρκία, που θεωρούσε από το 1974 «λυμένο» το Κυπριακό ζήτημα διά των όπλων, είχε την ωριμότητα να παραδίδει εδάφη που είχε κατακτήσει στρατιωτικά, να αποσύρει το στρατό της και να αφήνει τον τουρκοκυπριακό τομέα να ταξιδέψει στα πιο ανεπτυγμένα από την ίδια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εμείς, δέσμιοι του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλείας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τους συμβιβασμούς που οδηγούσαν στην ειρήνη. Δέσμιοι της δημαγωγίας του «όλα ή τίποτα», για άλλη μια φορά πετύχαμε μια «υπερήφανη» ήττα."
(σ. του Z.: και εγώ διαφωνουσα και ακομα διαφωνω με το σχεδιο Αναν. Αλλο αυτο ομως και αλλο το "ολα η τιποτε". Για καποιον σαν και μενα η μονη λογικη διεξοδος ειναι η πληρης αρση των οποιων περιορισμων υπαρχουν ενθεν,δωθεν και αποκειθεν. Αθρησκη (στο επίσημο, παραπέρα καντε ό,τι γουστάρετε, κοσμική, διγλωσση κοινοτητα χωρις "ποσοστωσεις" και τετοια χαζα. Με στόχο την σταδιακή άρση των διαχωριστικών γραμμών μέσω κοινωνικής ώσμωσης)

" Χαμένοι σε δημοψηφίσματα του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες, εχθροί κάθε μεταρρύθμισης, (σ. του z. αυτο ξαναπέστο. Μην ξαναρχίσουμε να λέμε για κοσμικοποιηση του κρατους, καταργηση κραυγαλεων προνομιων σε μερικους, οργια ρεμουλας, οικογενειοκρατειες κτλ) σε απόκλιση αντί για σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Και οι λίγες κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων ακυρώθηκαν, το ελληνικό κατεστημένο μπροστά στο φόβο να χάσει τα προνόμιά του επέλεξε τη στασιμότητα, την περιχαράκωση σε ιδεολογήματα και ψευδαισθήσεις, σε μύθους της δεκαετίας του ’70. Το ρολόι γύρισε πίσω, ο κόσμος άλλαξε και η Ελλάδα, χωρίς παραγωγή, με ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα, χωρίς διεθνή παρουσία, εγκλωβισμένη, φοβισμένη να αντιμετωπίσει τον κόσμο, κατανάλωσε κοινοτικά πακέτα και φτηνά δάνεια μέχρι να τελειώσουν, χωρίς να σκέφτεται ούτε μια στιγμή το τέλος αυτού του κατήφορου. Ξεκίνησε τη δεκαετία στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης και την τελειώνει στην εξώπορτα."

"Και δεν είναι επίσης περίεργο πως ακόμα και τώρα στους τοίχους της Αθήνας υπάρχει μια αφίσα που δείχνει τον Παπανδρέου με φέσι, που καταγγέλλει το «νέο ραγιαδισμό». Που ακροδεξιοί εκφοβίζουν και προαναγγέλλουν ανύπαρκτα αιματηρά επεισόδια, αν έρθει ο Ερντογάν, που αριστεροί καταγγέλλουν ότι η επίσκεψη έχει σκοπό την «απεμπόληση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», που αριστεροδέξιοι στις εφημερίδες προειδοποιούν «μην ακούτε τις εκκλήσεις για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών, είναι πρόταση του λύκου, η Τουρκία έχει υπερεξοπλιστεί ήδη και τα λέει για να μην εξοπλιστούμε εμείς». Μια χαμένη δεκαετία, κανένα δίδαγμα δεν μας άφησε. Ακόμα και στο χείλος της χρεοκοπίας, η ελληνική καθυστέρηση κρατάει τη χώρα στη στασιμότητα με όπλο το λαϊκισμό, τη δημαγωγία, το φόβο."


Εδω μια σταση. Καλο ειναι να ενθυμούμαστα τα "δικαια" της φυλής, τα κοκκαλα των προγόνωνε τα ιερά κτλ κτλ. Για ποιο λογο ομως τα θυμόμαστε επιλεκτικα; Οι φρεσκιοι σφαχτες του λαου μας έγιναν σωτήρες μας ενώ μας έκαναν προτεκοράτο - και μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα όπλα τους. Αν δεν μπορουν δυο γειτονες χωρες να βρουν τροπο συνεννόησης προς οφελος και των δυο κατι δεν παει καλα με δαυτες. Εδω τα εχουν βρει οι Γερμανοι με τους Γαλλους που ηταν εμπολεμοι χρονια και χρονια. Μεχρι προτινος το φταιξιμο το ριχναμε με άνεση στην Τουρκια μιας και εκει "ειναι χουντα" (που ηταν και εν δυναμει παραμενει) και εδω "ειχαμε δημοκρατια". Κληρονομική και παθογόνα, αλλά δημοκρατία. Τωρα που πασχιζει η Τουρκια δειλα δειλα να γινει κανονικο κρατος δεν νομιζω πως ειναι η ωρα για υστερίες.

Η λογική λέει πως τα συμφεροντα παυουν να ειναι αντίθετα όταν ...ενοποιηθουν. Ητοι οικονομική συνεργασία. Μπορεί οι απο κει να μην ειναι ψηλοι , ξανθοι , γαλανοματες αρειοι αλλα αυτους εχουμε για γειτονες, παρτε το χαμπάρι. Και γω θα ηθελα να εχω δίπλα Νορβηγεζες, Σουηδεζες, Φιλανδεζες και αλλα τετοια αλλα δεν εχω. Τι να κανουμε τωρα; Και πολλες τουρκαλες (λεγεται οτι) ειναι και ωραίες γκομενες. Στην παρουσα φαση η χωρα μας ειναι προς πωληση με υπαιτιοτητα των κυβερνωντων μας και των Γερμανων. Πριν το παιξετε αγανακτισμενοι ελληναραδες και εθνικα υπερηφανοι και τετοια, να θυμαστε πως πλεον ζείτε στο τσιφλικι της Αγγέλας. Μπορει να μην εχει μελαμψο δερμα, μπορει να ειναι χριστιανη (αν και λογικά διαμαρτυρόμενη) και ουχί μουσουλμάνα αλλά θα μας κάνει τετοιο αφαλοκόψιμο που μπροστα του θα ωχρια ο Ιμπραημ. Καλο το φαντασιακο ρε σεις, αλλα για να ξυπναμε σιγα σιγα διοτι δεν μας παιρνει.
Καλό το σχετικό φροντιστήριο πραγματικότητας από τον Latecomer εδώ.
Συνοψίζοντας. Οι Σέρβοι περασαν απο εναν εμφυλιο και μια εισβολή για να συνειδητοποιήσουν πως δουλεύει το πραγμα με την υπερβολική "εθνικη υπερηφανεια" και πως "νυν υπερπαντων η φυλετικη/θρησκευτική/κτλ καθαροτης" κτλ κτλ. Ελπιζω εμεις να μην χρειαστει να μπλεξουμε ετσι. Γιατι αν γινει, τοτε κανενας εξοπλισμος δεν θα μας σωσει και κανενα ΕΛ DNA. Και να δεις που οι τωρινοι εθνικά υπερήφανοι, Λαοτιανοί, Ανθιμοι και σία παλι ενα κόλπο θα βρουν για να ειναι στην απέξω και εμείς θα πληρώσουμε τη λέζα. Αμ δε!

Λαμόγιο της εβδομάδας:
Σιγά μην γραψω για τον Βοσκόπουλο. Λεω να αναφερθώ σε κανάλι - ιδιοκτησία κόμματος τε και πολιτικού ηγέτη που ειναι γεμάτο....αντικειμενικες εκπομπές και διαθέτει πλούτο αντικειμενικων σχολιαστων της πραγματικής πραγματικότητας. Ακόμα δεν με πιάσατε; Μα είστε αθώοι!


Bουλευτής της εβδομάδας:
Η Βασούλα. Για να δουμε τι θα δουμε.....

H ατάκα της εβδομάδας:
Η Αννυ Ποδηματα στον Βέρνερ Λάνγκεν στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος εκανε ρομπες κλαρωτές τους γαλάζιους ευρωβουλευτες λεγοντας:
«είναι εντελώς απαράδεκτο έλληνες συνάδελφοι από τη Ν.Δ., δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να καταψηφίζουν στο εθνικό τους Κοινοβούλιο το τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης που συμφωνήθηκε με την τρόικα και να ζητούν από τα δικά μας Κοινοβούλια να ψηφίσουν υπέρ».

Και αμέσως η Αννυ ως καλή πασόκα δεν το άφησε να πεσει κάτω:
Πριν αρχίσει την ομιλία της είπε «επί του διαδικαστικού» (σ. του Ζ.: αααχ αυτα τα παλια αριστερα γονίδια!) στον Λάνγκεν πως «καλό θα ήταν αυτά που μας είπατε σήμερα στην Ολομέλεια να τα πείτε και στην επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διότι οι συνάδελφοι στους οποίους αναφερθήκατε ανήκουν στο δικό σας κόμμα και - όλως τυχαίως- είναι εκείνοι που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μου μέχρι πριν από λίγους μήνες».

(σ του Ζ.: γλυκά πονουουουουσε το μαχαιαιαιαιαιριιιι, εσταζε μελιιιι η μαχαιριαααααα, για να κανουμε και αναφορα στον Βοσκόπουλο)

Θεούλης της εβδομάδας:
Οι επιστήμονες του ερευνητικού Ινστιτούτου του Μέριλαντ και της Καλιφόρνια, υπό τον Κρεγκ Βέντερ οι οποίοι και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τεχνητή ζωή. Το τι μελλει γινεσθαι μελλει δειξαι

Zaphod της εβδομάδας νο 30:
Ελ πρεζιντέντε Μπαρ- (τυχαίο ειναι το πρώτο συνθετικό; δεν νομιζω!) -ακιος (απο το Ακάκιος) Ομπάμας (εμ τι, ολοι ΕΛ ειμεθα!) ο οποιος σαν να δειχνει να εχει πρεφαρει το ζητημα με τους χρηματισται κτλ κτλ και σαν να δειχνει να θέλει να τους περιορισει πριν διαλύσουν το συμπαν:

"
«Οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα κληθούν ποτέ ξανά να πληρώσουν το τίμημα για τα λάθη της Wall Street», σχολίασε ο Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας πως η Wall Street προσπάθησε αλλά απέτυχε να αποτρέψει το νομοσχέδιο.
"
Για να δουμε τι θα δουμε....

Σκύλος της εβδομάδας:
Ο Λουκ φυσικά ο οποιος αρχίζει και εχει αυξημένη χωροχρονική παρουσία!!








Και μιας και πιασαμε τα ....αγωνιστικά:

Μπαχαλοφασίστας της εβδομάδας:
Τα κωλοπαιδάκια που τις φάγανε όταν μπηκαν στην πορεία και εκμεταλεύτηκαν το χαμό για να χτυπήσουν έναν μετανάστη. Δυστυχώς (κατ εμε) δεν μπορω να πω πως αυτοι ειναι κατ ανάγκη φασίστες ακροδεξιοι (γραψε λαθος διοτι οποιος μεταχειριζεται βια εναντι "κουσουριων κτλ μονο φασιστας μπορει να ειναι) όπως παλιότερα δεν ήταν κατ ανάγκη αναρχικοί. Ο κωλοπαιδισμός και ο γηπεδικος οπαδικός τσαμπουκάς ειναι ίδιον απλά του μαλάκα.

Update: Και αναρωτιομουν ποιος μαλάκας το εβγαλε στον αέρα πως "εφαγαν ξυλο οι αναρχικοι απο διαδηλωτες"..... Μα τι μαπας ειμαι μερικες φορες. Ρωτηστε οποιον blogger ξερετε : "ποιο blog ανεβαζει διαρκως ανεπιβεβαιωτες παπαριές; Ποιοι μας εχουν κανει πολλακις ρομπα ως "γενικα- bloggers"; Ποιοι ειναι τελος πάντων αυτοι που διαβάζει ο Κουίκ;"...

Ε μα ξερετε. Αν δεν ξέρετε διαβάστε αυτο. Ή και αυτό , όρεξη να έχει κανεις και βρισκει...


EΛ της εβδομάδας:
Ο Ντομινικ Στρος Καν που ...αποδεικνύεται (περαν καθε προσδοκίας) πολύ περισσοτερο λογικός από τους ....εταιρους (εταιρος σημαίνει και φίλος-συντροφος) μας!



Update


Αντι - Ανδριανοπουλος της εβδομάδας:
Ο Μωυσης Λίτσης εδω:
"Να, λοιπόν, που χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες για να καταρρεύσει ένας από τους βασικούς μύθους που ήθελαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να οφείλεται στην εγγενή σπατάλη του ελληνικού Δημοσίου, τα «προνόμια» των συντεχνιών, την «τεμπελιά» των Ελλήνων, τον κρατικό παρεμβατισμό, την ανευθυνότητα των συνδικαλιστών, την ανωριμότητα της Αριστεράς και χίλια μύρια... "


H υπερπαραγωγή της εβδομάδας:
Οι άδοξοι μπάσταρδοι και οι βαθιές πολιτικές ρίζες της ελληνικής χρεοκοπίας.
Απλα διαβάστε το. Ειδικά οσοι θεωρείτε την Χούντα "εθνοσωτήριο", τον Καραμανλή εθνάρχη, τον Μητσοτάκη "έντιμο" (λέμε τώρα), τον Σημίτη "καλό λογιστή" και τον Αντρέα "φίλο του λαου". Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Ποτε στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε κανενός είδους (εθνική ή οικονομική) πολιτική. Τα προτεκτοράτα δεν έχουν τέτοιες. Ό,τι λεγανε οι "ανώτεροι" έκαναν οι τσιφλικάδες που νέμονται μία ο ένας και μία ο άλλος την εξουσία. Για να μην γκρινιάζουμε πολύ, άφησαν μερικούς από μας να κλέβουμε και λίγο, κάτι αναμενόμενο μιας και οι εδώ νόμοι ΔΕΝ ειναι φτιαγμενοι για να παράξουμε αλλά για να μας αντλούν από το εισόδημά μας τόσο όσο να μην επαναστατούμε. Οσοι κατάφεραν να κάνουν νέες δυναμικές κλίκες πήραν ενα καλό μερίδιο από την πιτα (όπως πχ ειναι οι λεγόμενοι "κλειστοι" επαγγελματίες, οι υπάλληλοι της Βουλής, οι Βιομήχανοι, οι τράπεζες κτλ) , με τον όρο όμως οι ραγιάδες να μην σηκώσουν (οικονομικά) κεφάλι ποτέ και οι υπόλοιποι αφεθήκαμε στην μοίρα μας σε ένα κράτος που το ίδιο δεν σέβεται τους νόμους του. Καντε ότι θέλετε, μόνο μην χαλάσετε το σύστημα. Μερικοί από εμάς πέσανε τόσο χαμηλά που φιλησαν κατουρημένες ποδιες και πούλησαν την ψήφο τους για "μια θεσουλα". Μα και αυτο στο σχέδιο ήταν.
Το "δυτικότροπο" κράτος μας δεν έπαψε ποτέ να δουλεύει με όρους Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι κοτζαμπάσηδες εξουσιάζουν το λαό με όρους "δικούς τους" αρκεί να δίνουν στον μεγάλο τους φόρους που αυτός ζητάει. Και αν μερικοί από το λαό τύχει και κλέψουν και τίποτε δεν τους νοιάζει αρκεί αυτοί και οι μεγαλύτεροι "αυθέντες" να μην χάσουν το μερτικό τους. Παραπέρα στάχτη και μπούρμπερη. Και τώρα καλούμαστε "συλλογικά" να αντιμετωπίσουμε τις μαλακίες άλλων μέσω της νεοανακαλυφθήσας συλλογικής ευθύνης.

Nεο update, αλλά στο ίδιο θέμα. Κλικες δεν λέγαμε; Τα εχω ξαναγράψει για την απελευθέρωση των κλειστων επαγγαλμάτων. Διαβάστε μια σύνοψη εδώ.


Toυ update γίνεται!!!
(Σαββατο βράδυ για οσους μπερδευτηκαν)

Ουουου σιξ σιξ σιξ της εβδομάδας:
Ο δράκος του Schrodinger o οποίος μου θύμισε "ωραιες" εποχες με τσακωμους, επιχειρήματα της φωτιάς και αλλες εξυπνάδες που συνοψίζονται στο "ο Θεός υπάρχει γιατί θέλω να υπάρχει. Πως το λέμε ρε φίλε, μου αρέσει η ιδέα" που λένε και μερικοί φίλοι μου :)

Ηταν τοσο καλό το άρθρο του που ...ζήλεψα και σκεφτομαι να κάνω κατι ανάλογο (καιρο έχουμε να πιάσουμε το ζήτημα ε;) "Θεου" θελοντος και καιρού επιτρέποντος.

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!

    * Η ταινιοκριτική απλά έ π ο ς !!!

    *Σχετικά με την άρση της ασυλίας, έριξα κι εγώ κάτι καντήλια όταν το διάβασα, γιατί νόμισα πως θα ήτανε για κάτι σοβαρό και τελικά ήτανε για ζητήματα του κ*λου. Δεν χρειάζεται να μας ενημερώνουν όταν αίρουν την ασυλία για μια κλήση της τροχαίας, ορθώς το κάνουν και μέχρι εκεί.

    *Το σκυλί! Το σκυλί γράφει ιστορία, τα λόγια είναι περιττά! Οι ξένοι φίλοι εδώ πέρα, όταν συζητάμε για την κατάσταση στην Ελλάδα για τον σκύλο με ρωτάνε και με γεμίζουνε εθνική υπερηφάνια :Ρ

    ΥΓ. Ευχαρισθώ δια το λινκιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @latecomer

    * Μιλάμε για την κριτική της χρονιάς!

    * Παλι καλα να λες. Αν δεν τους μούτζωναν και οι πέτρες η ασυλία τους ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΡΟΝΤΑΝ, οπως και δεν ηρθη αυτή των Βελόπουλου - Ντινόπουλου λίαν προσφάτως για θέματα άσχετα με την πολιτική και για πράξεις που είχαν γίνει πριν εκλεγούν καν βουλευτες. Το συνάφι φυλάγεται όσο μπορεί

    * Καλά ο σκύλος δεν παιζεται!


    Θα ήθελα τη γνώμη σου για το τελευταιο update

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ο Κανέλος ο νεότερος:)
    (..ο σκύλος)

    Zaphod, ευτυχώς που έχουμε τριήμερο,!
    για να μελετήσουμε το σεντόνι
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπερπαργαγωγή της εβδομάδας, άριστη!
    Απόλυτα σωστή και αντικειμενική χωρίς αμφισβήτηση.

    (αν και δεν είμαι απόλυτος, συνήθως..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @σπιθας
    Το Κανελλο Β τον λενε...Λουκάνικο αλλά όπως σωστά έγραψε ο πιτσιρικος ειναι παρανοϊκά μεγάλο όνομα για σκύλο, οπότε τον βάφτισα με το χαϊδευτικό του (Λουκ)!

    Ευχαριστω δια τον ποντο περι της υπερπαραγωγης. Και μενα σβστη μου φαινεται αλλα, οσο να ναι ειναι και λιγο τρομακτική βρε αδερφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν σχετικά με το update,

    όντως ορθώς βάζεις ζήτημα πολιτικού πολιτισμού. Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν είναι κακό, η εφαρμογή του είναι που είναι τρισάθλια. Κι άλλες όχι τόσο ανεπτυγμένες χώρες που υιοθετούνε νομικά πλαίσια από την δύση δεν είναι αποτελεσματικές στην εφαρμογή τους (βλέπε Μαρόκο του οποίου το σύνταγμα έγραψε Γάλλος πολιτικός επιστήμονας, ο M Duverger). Από την άλλη, οι σύγχρονες προσεγγίσεις μας λένε να αγνοούμε την θεωρία των σταδίων, οι κοινωνίες δεν έχουνε τους ίδιους ρυθμούς ούτε κουβαλάνε τα ίδια φορτία. Το δυτικό κράτος δηλαδή δεν είναι κάτι σαν την τελειώση που πρέπει να επιδιώκουνε όλοι. Από την άλλη, η Ελλάδα αν συγκριθεί με άλλες χώρες των βαλκανίων δείχνει να είναι πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα, ας μην απελπιζόμαστε. Στην τελική στο χέρι μας είναι (;) να διαλέξουμε προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάμε ως κράτος. Απλά και τα δυτικά κράτη, σαν αυτό που ζω τώρα έχουνε σοβαρά προβλήματα και όχι μόνο οικονομικά, πρέπει κι αυτά να τα βλέπουμε κριτικά. Δεν μπορείς ας πούμε να φανταστείς πόσους είδα να κοιμούνται μεθυσμένοι στον δρόμο γυρνώντας σήμερα τα χαράματα σπίτι (όχι άστεγους, σένιοι ήτανε). Όταν μια ολόκληρη κοινωνία καταφεύγει στον μαζικό αλκοολισμό δεν ξέρω πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για τα πρότυπά μας και αν όντως θέλουμε να τα αντιγράψουμε.

    Σχετικά με το "προτεκτοράτο" με λύπη μου θα προσυπογράψω. Ίσως θεωρηθεί overkill μα τείνω να το αποδώσω και πάλι στις συνέπειες μιας ιδεολογίας που εφαρμόστηκε σε άλλο πλαίσιο απ' αυτό που την γέννησε κι εννοώ τον εθνικισμό. Σε πρώην πολυεθνικές αυτοκρατορίες, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει μικρά κράτη-πελάτες, με μόνιμα ζητήματα βιωσιμότητας. Κι αυτή είναι μι από τις τραγωδίες της πολιτικής ζωής: Το όνειρο του Ρήγα ίσως ήτανε πιο βιώσιμο μα σε μια εποχή εθνικισμού πήγε κατα διαόλου. Και κακά τα ψέμματα, η Ευρώπη που κρυφά ήλπιζα ότι μπορεί να αποτελέσει κάποια υπέρβαση, δείχνει να είναι οικοδομημένη σε παλιές αξίες και σε συμβιβασμούς που την καθιστούν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, δυστυχώς. Αυτό ας πούμε που έλεγε για τους αγρότες το λινκ που δίνεις είναι ορθό μα αφορά όλους τους αγρότες όλης της Ευρώπης! Τα προϊόντα τους, απλά δεν θα πωλούνταν εαν οι εισαγωγές ήτανε ανοιχτές λόγω των πολύ φθηνότερων από τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η ευρωπαϊκή πολιτική αυτό που κάνει είναι να κρατάει υψηλές τις τιμές και χαμηλά την προσφορά, κοντολογίς προστατευτισμό υπέρ του παραγωγού. Ποία είναι όμως η λύση; Ανοίγεις τις αγορές με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να μην έχεις καθόλου αγροτική παραγωγή; Μένεις σε ένα σύστημα που έχει καταντήσει φάρσα; Δεν έχω απάντηση, και φοβάμαι πως ούτε η ηγεσία της Ευρώπης έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη σε αυτή την σούμα από ιστολόγια που έκανες διάβασα και τα καταπληκτικά ποστ του Ερμιππου με αποτέλεσμα να τα προβάλλω σε ξεχωριστό ποστ
    http://atheofobos2.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @latecomer

    1η παραγραφος. Συμφωνω με ολα πλην αλκοολ!

    Υπαρχει ολοκληρη ιδεολογία απο πισω, χωρις αυτο να σημαινει πως με αρεσουν οι αγγλοι που οταν μεθανε γινονται εκτος εαυτου. Ημεις οι Διονυσιαστες οταν το τσουζουμε γινομαστε ΕΝΤΟΣ εαυτου και ειμεθα χαλαροι και ωραιοι!

    2η παραγραφος. Δεν ξέρω για Ρηγα κτλ, μαλλον ηταν υπεραισιοδοξο, αλλά αυτο:
    "Σε πρώην πολυεθνικές αυτοκρατορίες, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει μικρά κράτη-πελάτες, με μόνιμα ζητήματα βιωσιμότητας."
    θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ!



    Για τους αγρότες δεν βρισκω (!) το λινκ που λες, αλλα νμζ πως υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Ειναι ανοησία (και τώρα το βλέπουμε σε φουλ ισχύ) μια χωρα να μην εχει την ικανοτητα να θρεψει έστω και στοιχειωδως τον πληθυσμό της. Ετσι γινεται εξαρτώμενη και σε περίπτωση στραβής τον πίνει. Δι αυτό και οι επιδοτήσεις. Κατ' εμέ το κόλπο δεν βρίσκεται πάντως σε αυτές, ούτε όμως και στην "απελευθέρωση" που σημαίνει στην ουσία ανταγωνισμό του ελευθερου παραγωγου με έναν σκλάβο σε περίεργα καθεστώτα. Γιατι τα μεροκαματα σε χωρες που παραγουν φτηνα προϊοντα ειναι απλα μεροκάματα σκλαβιας.

    Ισως η λύση να ειναι η επιβολή προστίμων σε τέτοια προϊοντα. Κάτι σαν κρατική επιβράβευση του fair trade ας πουμε. Οποια επιχειρηση δημοσιοποιει πως οι αμοιβές της και το status εργασιας ειναι εφαμιλα της ΕΕ θα γλιτώνει τον πέλεκυ.


    @αθεόφοβος
    Καλά, μιλάμε για αρθράρες! Αν και μεταξύ μας μοιράζομαι την απαισιοδοξία του Ερμιππου. Δεν θα τρεξει κάστανο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Zaphod

    Δεν είναι απαισιοδοξία. Ρεαλισμός είναι. Που μου περνάει πότε πότε και γίνομαι αφάνταστα αισιόδοξος. Δεν γίνεται αλλιώς. Διαφορετικά θα είχαμε καταρρεύσει. Αισιοδοξώ λοιπόν να βγεί κάτι από αυτήν την ιστορία. Θα πρότεινα την συλλογή υπογραφών για να πάει το ζήτημα στην δικαιοσύνη. Ασχέτως του εάν δεν μπορούν να υπάρξουν ποινικές ευθύνες λόγω παραγραφής οι συμβολισμοί θα είναι ισχυροί. Εξίσου σημαντική θα είναι και η ζημιά που θα πάθουν κάποιοι πολιτικοί που πρέπει να εξαφανιστούν από την ζωή μας.

    Και σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το ζήτημα μερικών εκατοντάδων εταιρειών που έχουν χρηματίσει χοντρά και που δεν καλύπτονται από κανέναν νόμο περί ευθύνης υπουργών και δεν απαλλάσσονται από την επιβολή προστίμων. Μην ξεχνάμε ότι η Johnson και Johnson πλήρωσε ήδη 80 εκ. δολ. στις αμερικάνικες αρχές για τον χρηματισμό ελλήνων γιατρών. Στην ουσία οι ελληνικές αρχές πλήρωσαν τις αμερικάνικες επειδή οι ίδιες παρανόμησαν. Φοβερό δεν είναι; Καιρός λοιπόν όλοι αυτοί οι αλήτες, που είναι αρκετοί, να αφήσουν και τον οβολό τους σε εμάς ίνα πληρωθεί εν μέρει το ρηθέν "να φέρουν πίσω τα λεφτά".

    Αν θέλεις και μπορείς να κάνεις κάτι τις επόμενες ημέρες μείνε σε παρακαλώ σε επαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ερμιππος

    Συλλογη υπογραφων: το εχουμε δοκιμασει και παλιοτερα για αλλα θεματα και δεν εγινε τπτ.

    Πιο σημαντικο κατ εμε ειναι η προωθηση και επαναπροωθηση των δεδομενων μεχρι να γινει αρκετος ντορος. Οσο διαπλεκομενα και να ειναι τα ΜΜΕ αν το μαθει περισσοτερος κοσμος θα αρχισει να απαιτει πραγματα - ή έστω να τα λεει στα καφενεια.

    Συμφωνω πως η αποδοση ποινικων ευθυνων μπορει να μην μπορει πλεον να αποδοθει αλλα ακομα και οι πολιτικες ευθυνες, με ονοματα, στοιχεια και αρ. πρωτοκολλου εχουν την σημασια τους.


    Γενικοτερα ειμαι προθυμος για τετοιες ιστοριες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα!
    Ο σκύλος με το buckler όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir