Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

Tα τοπ της εβδομάδας

Και τι εβδομάδας!!!!

Παμε λοιπον.......

Ο μισός αλήθειας της εβδομάδας.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης προσπαθεί να μας πείσει πως για "ολα φταιει το κρατος" και οι παροχες και οι διορισμοι και κυρίως το ΚΚΕ, που (ας μην το κρυψουμε αλλωστε) κυριαρχει στις κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία 256 χρόνια. Μάλιστα. Αν δεν ήταν οι κακοί αριστεροί φαντάζομαι θα ήταν όλα μια χαρά. Χωρίς να έχει άδικο σε μεγάλο μερος του ποστ του ο φίλτατος Πάσχος ξεχνά τα λαμόγια, τις φωτογραφικές αναθέσεις, τις αγορες από το δημόσιο υλικών χωρίς διαγωνισμους, τους συνεχομενους ανατροφοδοτουμενους δανεισμους για να βγουν οι αναθεσεις κτλ κτλ. Γι αυτό και παίρνει τον τίτλο του μισού αλήθεια. Ειδικά πάντως σε θέματα όπως τα ποδοσφαιρικά, οι πολεμικοί εξοπλισμοί, οι Ολυμπιακοι αγώνες (εδώ εχετε και το δικό μου mea culpa καθως απο το 2000 και δώθε αυτομουτζώνομαι κάθε μέρα που "ήμουν και εγώ σύμφωνος" κάποτε....), οι αγροφύλακες και μύρια άλλα είμαι και εγώ σύμφωνος μαζί του. Αλλα δεν είδα ούτε μια λέξη για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του οι οποίοι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα μας παραμύθιαζαν με αυτες τις παπαριες.

Και όπως έχω πει πολλάκις και ποικιλοτρόπως η ευθύνη ειναι μεν και δική μας, αλλά όχι και να μοιραστεί εξίσου ρε φιλαράκι! Γιατί αν την μοιράσεις εξίσου, αν δεχθείς πως πρέπει ο λαός να βαρύνεται για σφάλματα άλλων (τα οποία σπανίως ψήφισε. Στην Ελλάδα το έχουμε, με άλλο πρόγραμμα να βγαίνεις και άλλο να εφαρμόζεις), τότε πιθανόν να θελήσει να "ασκήσει ο ίδιος την εξουσία" και πίστεψέ με, αυτο που θα γίνει μετά δεν θα σου αρέσει καθόλου μα καθόλου.

Ασχετο, αλλα εμαθα για την εταιρεια Ολυμπιακο Χωριο που εχει κανει ....προσληψεις ..μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της και εχει 120 υπαλλήλους που τους πληρώνουμε ακόμα για να μην εργάζονται! Και εδώ έρχεται η ερώτηξις:
Κυριε Πασχο και μπαρμπα Μήτσο μου. Φταίνε κυρίως οι διορισθέντες ή αυτοι που τους διορίσανε; Μήπως φταινε τα σόγια των διορισθέντων; Ή μήπως οι πολιτικοί βγήκαν με λόγια "θα σας εξασφαλίσωμεν" κτλ και κάποιους πεινάλες έπεισαν, ενώ κάποιους άλλους πεινάλες, προφανώς λιγότερους βόλεψαν; Η ευθύνη ειναι η ίδια; Γιατί και εγώ πρωτογενώς αν μου έλεγαν "ελα απο εδώ να παίρνεις 2 χιλιάρικα και να κάθεσαι" δεν θα έλεγα και όχι. Εντάξει θα βρώμαγε λίγο η δουλειά, αλλά μαλάκας εισαι να το παρατήσεις; Αλλά αυτος ο οποίος εκλέγεται από πολύ περισσότερους από εμενα και το σόι μου και η δουλειά για την οποία εκλέχτηκε είναι να φροντίζει να μην γίνονται τέτοια, δεν πρέπει ατάκα και επιτόπου να ξηλωθεί και να πάει φυλακή;
ε;
ε;


Και φτάνουμε στον
Ο άλλος μισός αλήθειας της εβδομάδας
Ο Δημήτρης Καζάκης. Ή αλλιώς γιατί τον πίνουμε και θα χρεοκοπήσουμε ρε παιδιά; Προσοχή προς τους αποστολους των ΕΛ διότι έχει μέσα αριθμούς το πράμα και μπορεί να ζοριστείτε.

Ο Γκέμπελς της εβδομάδας.
Οφ κόρς το υπουργείο προπαγάνδας του Ισραήλ που φρόντισε να φτιάξει μέχρι και ντοκιμαντέρ που δείχνει τους επιβάτες του στολίσκου πάνοπλους με μπουκάλια, μαχαίρια, σφεντόνες (!), σωσίβια και λοστούς να επιτίθενται εντός του πλοίου τους (!;%%%!#*^$ η λογική σηκώνει χέρια, ποδια, μπούτια, ότι έχει τέλος πάντων) στους αμυνόμενους άοπλους κομμάντος που είχαν δεν ειχαν πεντεξι ελικοπτερα, πολυβόλα, περίστροφα κτλ κτλ. To γεγονος πως η ενοπλη επιθεση ενστολων σε πλοιο που φερει ξενη σημαια στα διεθνη υδατα ειναι ιδιο ακριβως με την εισβολή σε ξένο έδαφος δεν φαίνεται να έχει καμία σημασία. (Κοινως: @ΕΛ βόδια: Έγινε επίθεση σε εθνικό έδαφος και εσείς χαίρεστε! Μπράβο!) Oρθοτατα το όλο σκεπικό διακωμωδείται εδώ απο τον giant.

Για να δουμε τι θα γίνει και με το επόμενο καράβι.... οπου, όπως λέει και ο talos:
"Αν δεν κάνω λάθος σε αυτό το πλοίο που πλησιάζει είναι και η στυγνή τρομοκράτισα και νομπελίστρια ειρήνης Mairead Maguire και ο πρώην αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Denis Halliday, πιθανόν μέλος της Αλ Κάιντα. Προφανώς πρέπει να τους λιανίσουν γιατί μέχρι και αναπτήρα τους έχω ικανούς να κουβαλάνε... "

Ο πολιτικάντης της εβδομάδας
Ο Κων/νος Πετριδης εδώ. Μιλάμε για ουαου καταστάσεις και αναλύσεις επιπέδου. Χαμηλού μεν, αλλά επιπέδου :)

Kαι φτάνουμε ενδόξως στο
Video της εβδομάδας.
Παλιο αλλά διαχρονικό. Για όσους δεν κατάλαβαν πως εννοούν οι Ισραηλινοί τους "πανοπλους" ακτιβιστές, ας θυμηθούμε πως τελικά έτσι γουστάρουν να πολεμούν μερικοί. Πέστα ρε captain Blackie!



Ρε πως και δεν τον είπαν Αντιάγγλο οι δικοι του! Α, ξέχασα οι Αγγλοι έχουν και χιουμορ. Και μια αίσθηση δημοκρατικότητας που εδω δεν πολυπαίζει τελικά.....

Ασε που τελικά μπορεί και να εκπαιδεύονται για τέτοιες διαδικασίες!

That was self defense!


Ελ της εβδομάδας
Ο αρθρογράφος Bradley Burston της Ηaaretz, o oποίος βλέπει λίγο παραπέρα από τη μύτη του και λεει που οδηγει το ίδιο το Ισραηλ η πολιτική του.

Δημοσιογράφος της εβδομάδας.
Όσοι ήταν στο στολίσκο. Ας πάρουμε όμως τον Άρη Ζατζηστεφάνου για αρχή.

Kαι την Κατερίνα Κιτίδη για μετά. Δείτε το βίντεο.

Ειρωνεία της εβδομάδας
Ενα σκάφος προσπαθεί να άρει τον αποκλεισμό της Παλαιστινης απο πολεμικά πλοία και δέχεται επίθεση από κομάντος. Σας θυμίζει τίποτε; Μόνο που τότε οι επιβάτες που προσπαθούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό ήταν Εβραίοι (άρα οι τότε "επιτιθέμενοι")... Η μνήμη μερικών είναι τελικά πολύ πολύ κοντή.... Τα υπόλοιπα ας τα πει ο φίλος αθεόφοβος


Μ*ας της εβδομάδας.
Ρε σεις, δεν υποτίθεται πως τα Εβραιικα πρακτόρια ειναι τζιμάνια; Με ποια λογική λοιπόν έβγαλαν στη δημοσιοτητα φωτογραφιες των "όπλων" των ακτιβιστων (έγιναν όπλα και τα γυαλια νυκτερινής οράσεως τώρα) τα οποία έχουν ημερομηνία επεξεργασίας το....2006;

http://farm5.static.flickr.com/4022/4662343805_f57b7533bd.jpg

Λογικά είναι απλά γκάφα, κάποιος μαλάκας είχε ....ξεχάσει να σεταρει την μηχανή αλλά έχει και την πλάκα του

H ερώτηση της εβδομάδας
Από την Αθηνά:
"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ 19(?) ΝΕΚΡΟΥΣ???"

Η οποία νωρίτερα λέει το προφανές:
"
TO MONO ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟ 600 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥΓΙΑΔΑΚΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ (ΑΚΟΝΗΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ) ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ 2Ο ΣΤΗΛΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΩΣ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ."


Γιδι της εβδομάδας.
Και πάλι το τρωκτικό (το πρώτο τ γράφεται με π) που εχει χάσει τελειως τη μπάλα.
Οταν κάποιος τους έκανε παρατήρηση για το ρατσιστικο τροπο με τον οποίο εκφράζονται, αυτοί θυμήθηκαν το.....χέρι του Θεού. Και το παίζουν και υπεράνω τρομάρα τους. Και κάνουν και παρατήρηση στον καθηγητή που τους την είπε.
"
Διόρθωση φύλου;;;; Και ποιός Θεός την έκανε την επέμβαση κύριε καθηγητά;;;; Σοβαρέψου τουλάχιστον ή αποποιήσου τον τίτλο του καθηγητή"

Ρε αει σιχτίρ από κει. Σκοταδιστικά γουρούνια. Θεοκράτες του κερατά. Σε λάθος χώρα είστε. Ή είμαστε οι υπόλοιποι.


Blogger της εβδομάδας
Ο ισορροπημένος Motorcycle Boy (ο οποίος απαντά και στην ερώτηση της Αθηνάς) ο οποίος το βλέπει πολυ λογικα και σφαιρικά το ζήτημα. Το άρθρο του αξίζει να διαβαστεί όλο, αλλα μέχρι να το κάνετε τσιμπάω μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα.


"
Σαφώς το Ισραήλ θα δείξει τα πράγματα όπως το συμφέρουν –άλλωστε το ίδιο θα κάνουν και οι ακτιβιστές, κι αν υπάρχει κανένας που αμφιβάλει περί αυτού, κακώς κάνει. Και τι μοντάρισμα τώρα! Φως φανάρι, κατεβαίνουν ένας-ένας τα Ισραηλινά κομάντο θεωρώντας ότι και μόνο η θέα τους θα αποτρέψει τους ακτιβιστές από οποιαδήποτε αντίδραση. Οι ακτιβιστές (πιστεύοντας ίσως, ότι οι στρατιώτες δεν θα πυροβολήσουν) κάνουν ντου (σ του Ζ.: Μην ξεχνάμε και το συναίσθημα "παμε ρε να τους διώξουμε" που σε πιάνει σε τέτοιες καταστάσεις, όταν νιώθεις πως δικαιως αμύνεσαι). Και οι στρατιώτες χεσμένοι (όπως κάθε μαλακισμένο που έχει δει τη ζωή του Nintendo) πυροβολούν. Πολλές λάθος εκτιμήσεις οι οποίες στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και γι΄αυτό όλοι όσοι έκαναν τις εκτιμήσεις θα πρέπει να αισθάνονται κάποιο μερίδιο ευθύνης. Νομίζω."

...............

"
Και με προβληματίζει κάπως η εκάστοτε εμμονή των εκάστοτε ακτιβιστών να σπάσουν το εμπάργκο στην Παλαιστίνη και η συνακόλουθη πλήρης αδιαφορία τους για το εμπάργκο στην Κούβα! (σ. του Ζ. ίσως επειδή το εμπάργκο στην Παλαιστίνη είναι απείρως αγριότερο και ίσως επειδή συνοδεύεται από καθαρές πολεμικές ενέργειες. Χωρίς αυτο να σημαίνει πως διαφωνώ με την θέση του motorcycle boy. Θυμίζω όμως και το δικό μας εμπάργκο - ανέκδοτο. Δεν εχουν όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη, παρόλο που η ίδια μαλακισμένη λογική υπάρχει σε κάθε εμπάργκο.). Δηλαδή ρε παιδί μου –μόνο οι Παλαιστίνιοι δεινοπαθούν; Οι Κουβανοί είναι από ανακυκλώσιμα υλικά και ξαναγίνονται από την τέφρα τους; Ή μήπως είναι προτιμότερος ο αραβικός φονταμενταλισμός από την κουβανέζικη διακυβέρνηση; Μόνο το ΚΚΕ φωνάζει και για τα δύο εμπάργκο -να πω κι ένα καλό για το τιμημένο!"



Στο επόμενο διαφωνώ μιας και οι συνθήκες ειναι μη συγκρίσιμες (δεν υπάρχει επίσημο εμπάργκο δηλαδής στα αναφερόμενα, ούτε εμπόλεμη κατάσταση), αλλα το καταθέτω για προβληματισμό. Διότι απλούστατα, μπορεί να μην είναι ίδιες οι συνθήκες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει μερικους ταλιμπανέζους απο εδώ και απο εκει να τις θεωρήσουν ίδιες. Και μετά άιντε ξέμπλεξε το κουβάρι.

"Κι όταν ακούω περί «Στόλου της Ελευθερίας» πολύ χαίρομαι –αλλά αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν ξεκινούσε κάποιος άλλος «Στόλος της Ελευθερίας» με σκοπό να προσεγγίσει τους «Έλληνες της Κωνσταντινούπολης», τους «Τούρκους της Θράκης»"
(σ του Ζ: τους "Έλληνες της Μακεδονίας"; Τους "Μακεδόνες της Ελλάδας"; πωπω της πουτάνας θα γινόταν!)


Blogger της εβδομάδας
Η Eskarina η οποία μας λέει τα αυτονόητα περί δικαίου της θάλασσας.

Θεός της εβδομάδας, του μήνα, της χρονιάς και νυν και αει και τα λοιπά και τα λοιπά
Ποιος άλλος από τον Σουβλακέα τον Μέγιστο. Ούτε περιούσιοι, ούτε σφαγές, ούτε ιερά βιβλία ούτε τίποτε απο τις μαλακίες που μας έχουν κάνει να φτυνόμαστε. Κοντοσουβλι, μπυρες, κρασα, καλή διαθεση και μπολικο σεξ. Αυτο προστάζει η νόστιμη θρησκεία μας. Όσο για τους υπόλοιποι: Ρε ούρτ!
Σουβλακέας και τα μυαλά στο μίξερ.

Αγγλομαθής της εβδομάδας
Οχι άλλο cabinet man, χτικιάσαμε! Οπότε τον τίτλο παίρνει ο Ακης (που είναι και τρέντι τώρα τελευταία). Αϊ σπιτ ίνγκλαντ βέρι μπεστ!

Το tweet της εβδομάδας:
eVaN_GiAn: H BP πρέπει να είχε να γ@μήσει πολύ καιρό! Μόλις βρήκε ...κόλπο, του έδωσε και καταλαβε... #Gulf_of_Mexico

Μαθηματικός της εβδομάδας
Ο Ταλως που ανακάλυψε πως με τους λογαριασμους που μπορεί να κάνει και ένα παιδάκι οι φωστήρες του ΔΝΤ και της Κομισιον ....παιδεύονται και μπερδεύονται!

Ιστορικός της εβδομάδας
Ο Βρετανός ιστορικός Άλαστερ Μπλάνσαρντ, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σίντνεϊ, ο οποίος ανατρέπει έναν από τους πλέον διαδεδομένους "αρχαιους" μυθους και μας χαλά την εκλογικευση του θέματος παρτούζα!!

Τι να πει κανεις... φτου!

:)


Ρόμπα της εβδομάδας
Το ελληνικό κράτος που νομίζει πως το "ανηκωμεν εις την Δυσιν" σημαίνει μόνο "φέρτε μας φτηνά δάνεια" δια να μασώσι οι ημέτεροι

13 σχόλια:

  1. Μιας και μπήκες στα του διεθνούς δικαίου τελικά...

    Πήγα μέχρι το ποστ της Εσκαρίνας και ναι μεν έχει αντιγράψει σωστά τον Ρούκουνα ωστόσο η τελευταία παράγραφος είναι προβληματική.

    Αντιγράφω:
    "Το εμπόλεμο κράτος δικαιούται να ελέγχει στην ανοιχτή θάλασσα τα πλοία εκείνα, τα οποία δημιουργούν υποψίες ότι μετέχουν στον πολεμικό ανεφοδιασμό του αντιπάλου και διενεργούν λαθρεμπόριο πολέμου. Αλλά, χρειάζεται προηγουμένως να υπάρχει αναγγελία της ένοπλης σύρραξης προς τους τρίτους (εμπόλεμη κατάσταση). Δικαίωμα νηοψίας σε καιρό ειρήνης δεν υπάρχει. "

    Εκεί είναι ακριβώς το πόιντ! Το Ισραήλ κάνει αποκλεισμό της Γάζας από κοινού με την Αίγυπτο. Αποκλεισμό για τον οποίον έχει ενημερώσει την διεθνή κοινότητα. Το ότι ο στολίσκος δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό ως νόμιμο και προσπαθούσε να τον σπάσει δεν σημαίνει πως αίρεται η νομιμότητα του αποκλεισμού -για την οποία δεν υπάρχει συμφωνία. Όπως σου ξαναέγραψα, αν προσπαθήσεις να βγάλεις την άκρη μέσω διεθνούς δικαίου κινδυνεύεις να βρεθείς σε μια κατάσταση που και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν επιλεκτικά επιχειρήματα αντλούμενα από το διεθνές δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kudos για τον Blackadder... Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να τα ξανακατεβάσω από το ράφι!! ;-Ρ

    (Για τα υπόλοιπα, needless to say, το ανθολόγιο ειδήσεων, εξαίρετο!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο blog. Βασικά γελάω απίστευτα με τα σχόλια σου, αλλά σε κατάσταση κλαυσίγελως, να γελάμε ή να κλαίμε με τα απίστευτα που συμβαίνουν. Τελικά ο σουρρεαλισμός δεν έχει πεθάνει.

    Η επίθεση του Ισραήλ σαν να περνάει έτσι λίγο στο ντούκου ή μου φαίνεται; Ο ΟΗΕ τί έρευνα θα κάνει, αν σκοτώθηκαν ή όχι ακτιβιστές ας πούμε, αν ήταν διεθνή χωρικά ύδατα και αν οι Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν σε άμυνα;

    Γιατί έχω την αίσθηση πως αν το έκανε αυτό κάποιο άλλο κράτος και όχι σε τόσο κόσμο, αλλά σε ένα πλοίο μόνο, θα είχε φάει σαράντα κυρώσεις, λίγο πριν το έδαφος της χώρας του θυμίζει κρατήρα από τις βόμβες που θα έτρωγε κατακέφαλα σε μία προσπάθεια "να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή και να παταχθεί η τρομοκρατία" (άμα λέω σουρρεαλισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι εγώ τον ψιλοκαταλαβαίνω τον Πάσχο γιατί κοντεύω να πάθω και εγώ εμμονή με το ΚΚΕ. Δεν το θέλω όμως. Απλά τα γεγονότα, κάθε τόσο μου τα σκάνε. Δεν του (μας) δίνω δίκιο, ακριβώς επειδή έχει αρχίσει να γίνεται εμμονή. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω ότι κατά κανόνα γράφει σωστά πράγματα. Απλά θα μπορούσε να στραφεί και λίγο στην άλλη μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @latecomer
    Παρότι το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι το φόρτε μου, θα αποπειραθώ μια αντίρρηση : Η παράγραφος που αναφέρεις αφορά στο δικαίωμα νηοψίας, ήτοι της παρεμπόδισης από πολεμικό πλοίο σκάφους άλλης σημαίας και ελέγχου του. Τα πραγματικά περιστατικά με το στολίσκο προσομοιάζουν με το τι θα μπορούσε να γίνει - νόμιμα - αν ασκούνταν το δικαίωμα νηοψίας, εξ ου και ακούστηκαν κάποιες θέσεις ότι αυτό ακριβώς το δικαίωμα ασκήθηκε εκ μέρους του Ισραήλ. Ναυτικός αποκλεισμός (ως η εντονότερη μορφή κωλυσιπλοϊας = εμπάργκο) μπορεί να επιχειρηθεί και σε καιρό ειρήνης (δλδ χωρίς εμπόλεμη κατάσταση). Το δικαίωμα της νηοψίας όμως δεν μπορεί να ασκηθεί αν δεν υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση.
    Επομένως, η αναγγελία εμπάργκο δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το δικαίωμα νηοψίας, διότι αυτό προϋποθέτει αναγγελθείσα εμπόλεμη κατάσταση. Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το επιχείρημα σου.

    @zaphod : ευχαριστώ για τον τιμητικό τίτλο ... κι αν σου αρέσουν οι νομικούρες έχω πολλές!;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είχες περιμένει λίγο ακόμη θα είχες αναρτήσει και ίσως το σκάνδαλο της δεκαετίας (γρίπη χοίρων) σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο...

    Παρεμπιπτόντως, με κάποια λίνκια δεν είμαι και απόλυτα σύμφωνος, αλλά χρόνος μηδέν για την ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ο μισός αλήθειας της εβδομάδας

    φταιει ο λαος γιατι επιβραβευει τους αχρηστους ξαναψηφιζοντας τους 80%

    φταιει το ΚΚΕ γιατι εαν οποιοσδηποτε λογικος πολιτικος παει να απολυσει τους 100 αχρηστους του ολυμπιακου χωριου θα πανε απεξω το παμε η ελευθεροτυπια ο κουλογλου και οι λοιποι θολο να διαμαρτυρηθουν για την ανεργια και πως για την κριση δεν πρεπει να πληρωσει ο λαος με αποτελεσμα η εκαστοτε κυβερνηση φοβουμενη τις δημοσκοπησεις να κωλωσει


    @Ο Γκέμπελς της εβδομάδας.

    Ο σοσιαλισμος και ο εθνικοσοσιαλισμος πραγματι αποτελουν τους μεγιστους πρυτανεις της προπαγανδας


    παντως οπως και να χει το πραγμα οσον αφορα τα εθνικα ζητηματα η κυβερνηση παπανδρεου δεν ειναι ιδιαιτερως ενεργητικη οπως εχει δειξει αλλωστε και με τις αλλαγες ονομασιας των υπουργειων παιδειας κτλ οποτε ηταν μαλλον επομενο να μην τους πολυενοχλησει και η παραβιαση εθνικου εδαφους
    Αλλωστε τον παπανδρεου δεν τον πολυνοιαζει τι γινεται στην θρακη και στην κυπρο θα τον νοιαζει το "εθνικο" πλοιο προς το ισραηλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. LOL!

    ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    ΟΙ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 9 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΤΥΛ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oblivion5/6/10 13:54

    Zaphod θα σε μαλώσω.Στην εβδομάδα δεν μπαίνει δηλαδή το εμετικό σχόλιο του napo αμέσως μετά την επίθεση στα πλοία της ελευθερίας, που παίζει με το ένα χέρι να το έγραφε και με το άλλο να τον έπαιζε από υπερχείλιση ηδονής από το πόσο-μάγκες-παίζει-να-είναι-επιτέλους-αυτοί-οι-κομάντο ?

    @Θεος τση εβδομάδας.

    Υπάρχει ναός να τον προσκυνήσω?Ίσως κάνα σουβλατζίδικο, κωλόμπαρο ή τσιπουράδικο να φανταστώ ε?:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να πεις στον μαλακα που λινκ-αρεις οτι το προβλημα δεν ήταν ο κουκουες που ελεγε να πληρωσει το κεφαλαιο

    το προβλημα ηταν οτι οι υπολοιποι δεν τον ακουγαν (κ δεν τον ακουνε ακομα)

    αντε με τον καθε μαλακα που κοπαναει "διδακτικους μυθους" για να μας δειξει οτι φταιμε ολοι κ κυριως οι αριστεροι

    (αμ ο Αίσωπος την ειχε απειρως μεγαλυτερη απο σενα ρε βοδι-την εμπνευση...)

    αντε γιατι μου στελνουν κ κατι σπαμ mail με τετοιες μαλακιες...
    (τυπου "φταιω εγω" και βέβαια φταινε οι αριστεροι)
    και κοιτα να δεις μια περιεργη συμπτωση,μονο απολιτικοι κ δεξιοι μου τα στελνουν
    (για τους πασοκους τα πραγματα ειναι απλα...φταιει μονο το ΚΚΕ)

    ε δεν μας χεζετε ρε παπαρες

    στον λακο με τα σκατα κ γρηγορα...ΣΙΧΑΜΑΤΑ

    αμα θελουμε μαλακες να δημιουργουνε κ να εκμεταλλευονται την ενοχη μας για να θησαυρίζουν, εχουμε τους παπαδες...δεν θελουμε αλλους

    ΟΥΣΤ και μακάρι να βγάλετε καρκίνο μέχρι κ στα βλέφαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @latecomer
    Δεν μπορω να διαφωνησω, αλλα δεν μπορώ να συμφωνήσω κιολας.

    Μιλαμε για επιχειρηση τυπου εισβολής, σε διεθνη υδατα. Ναι μεν τα κρατη εχουν αυξημενη ασυλια, αλλα δεν νμζ να δικαιωνονται οι μονομερεις πραξεις παρα μονο de facto

    @sophia
    Ευχαριστώ!
    Ο Black Adder (και ειδικα ο 4ος κυκλος) ειναι απο τις μεγαλες αδυναμίες μου!!!

    @Ελενη
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλώς ήρθες!

    Στα υπολοιπα με προβληματισε το σχολιο του latecomer. Ειναι οντως δυσκολο να εφαρμοσεις "ιδιωτικο" δίκαιο σε κράτη...


    @ellinaki
    Η μιση αληθεια ειναι κατα κανονα ψευδος
    :)

    @εσκαρινα
    Εγω ευχαριστω, διοτι απο εσας τους 2 μαθαινω! Αμα βγαλετε ακρη ενημερωστε με διοτι βρισκω πόντους και στους 2. Ναι μεν "με αρεσει" η δικια σου θεση αλλα και η παρατηρηση του latecomer δεν φντ καθολου άκυρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hades
    Οποτε προλαβαίνεις εδώ είμαστε!!

    @ναπο
    Μην λεμε παλι τα ίδια για δημοψηφίσματα ε;
    Δηλαδή μονο αμα συμφωνεις με αυτα σου κάνουν;;

    @athena
    Δεν μπορω να πω πως πέφτω και από τα σύννεφα...

    @οblivion
    Σιγα μην κανω διαφημιση σε εναν κρετινο του κερατα.

    @διον
    Σιγα ρε!
    Ειπα μισος αληθειας και εκει μενω. Πολλες συμπεριφορες που αναφερει ειναι υπαρκτες. Άλλα ειναι τραβηγμενα απο τα μαλλια και αλλα ειναι μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ESKARINA

    λες "Επομένως, η αναγγελία εμπάργκο δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το δικαίωμα νηοψίας, διότι αυτό προϋποθέτει αναγγελθείσα εμπόλεμη κατάσταση"

    Μα αν δεν είναι εμπόλεμη κατάσταση αυτό που συμβάινει στην Παλαιστίνη τι είναι; Μέχρι τον Γενάρη του 2009 οι Παλαιστίνιοι είχανε ρίξει 8600 ρουκέτες και ποιός ξέρει πόσους τόνους πυρχομαχικά το Ισραήλ. Μην ξεχνάς επίσης πως είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις επίσημη κύρηξη πολέμου για δυο λόγους: πρώτον δεν είναι της μόδας, δλδ οι κανονισμοί των ΗΕ είναι τόσο αυστηροί που πλέον αντί να κυρήξει πόλεμο ένα κράτος επίσημα τον αποκαλεί "ένοπλη επέμβαση". Δεύτερον πόλεμος με την 'επίσημη' έννοια μπορεί να υπάρξει μόνο μεταξύ κρατών και η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι αναγνωρισμένη κρατική οντότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir