Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

Ημανε περίεργος......

......να δω αν θα κυκλοφορησει απο τα τουβουδιακα ΜΜΕ, αλλα τελικά το έκαναν θέμα η ΝΔ και ο Ξυριζας:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=210460

Διαβάζουμε:

"

Σε ένα σημείο του βιβλίου, ο Γερμανός πρώην υπουργός αναφέρεται σε μία συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο , στην οποία του περιέγραψε την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Και γράφει ότι ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης «του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος». Αφού τον άκουσε, ο Γ. Παπανδρέου του είπε ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές»...

Οπως φαίνεται λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την κατάσταση των ελλειμμάτων στην Ελλάδα, επί κυβέρνησης Ν.Δ., σε σημείο που ταλαντεύτηκε ως προς την επιθυμία του να κερδίσει τις εκλογές. Κι όμως, η συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό ξεχάστηκε γρήγορα. Οπως και οι συμβουλές του. Ισως γι' αυτό, έπειτα από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι «λεφτά υπάρχουν».

"


Και η αντίδραση:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.article&id=210897

"
«Θέλουμε μια απάντηση για το αν λέει ψέματα ή όχι ο κ. Στάινμπρουγκ, για να δούμε εάν ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό»

Για το ίδιο θέμα, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Ο κ. Παπανδρέου ή θα πρέπει να διαψεύσει τον φίλο του ή να παραιτηθεί. Δεν έχει άλλη επιλογή»
"


Εγω θα ρωτήσω τα εξής:
* Πως γνωριζε (αν γνώριζε) ο Στάινμπρουγκ το τι γίνεται και το τι μέλλει γενέσθαι ενώ ακόμα και τώρα τόσοι ελεγκτές δείχνουν να χάνουν τον μπουσουλα;
Μήπως απλά έβλεπε αυτο το παιχνίδι του τρεχαγυρευε που γίνεται με τα οικονομικά μας και υποψιασμένος από το ελαφρώς αμαρτωλό ελληνικό παρελθόν σου λέει "καπου θα την έχουν κάνει τη σκατιά τους";

* Αν το γνώριζε ο όποιος κ. Στάινμπρουγκ πως στο καλό δεν το είχε πρεφάρει ακριβώς (μιλάμε για έναν χρόνο σχεδον πριν τις εκλογές) η τότε ελληνική κυβέρνηση; Και αν το είχε πρεφάρει διατί κοιμοτανε τον ύπνο του δικαίου; Με τι μούτρα η τότε κυβέρνηση κατηγορεί την τωρινή ως....αναποτελεσματική; Είδαμε και την δικιά τους (γκουχ γκουχ) αποτελεσματικότητα

* Ορθως ερωτά ο Λαφαζάνης. Εγώ θα το χοντρύνω κιόλας. Είτε ο Στάινμπρουγκ ειναι κοινός συκοφάντης και πρέπει να φανερωθεί ως τέτοιος από τον πρωθυπουργό (ο οποίος θίγεται προσωπικά εν προκειμένω), είτε να ανακαλέσει ο ίδιος λέγοντας πως πχ "μπερδεψε τις ημερομηνιες" ή πως "δεν τα είπαν ακριβώς έτσι" είτε ο πρωθυπουργός μας παραδέχεται άμεσα πως ειναι ένας κοινός λαϊκιστής ο οποίος προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία ήταν διατεθειμένος να τάξει παπάδες, του πουλιού το γάλα, γεφύρια ποτάμια κτλ. Και ακολούθως να παραιτηθει ΑΝ έχει τσίπα. Μέση οδό δεν βλέπω...



Η απάντηση που δόθηκε: "«Τον Φεβρουάριο του 2009 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αυτό απαντά σε όλα», δήλωσε λακωνικά ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας."
ειναι για μένα τουλάχιστον για γέλια - η μάλλον για κλάματα....

4 σχόλια:

  1. υπαρχει και τριτος δρομος

    τον εχει δείξει ο μέγιστος Τσακωνας στην κλασσική σκηνή
    "-σου έκλεψαν τη μηχανη απο το αμαξι,πηγαινε μια βολτα και θα το φτιαξω εγω
    -ευχαριστω πολυ μάστορα, ο θεος σε εστειλε"

    κοινως αμα ξέρεις οτι ο άλλος είναι μαλάκας του λες ΟΤΙ μαλακία θες, του παίρνεις τα σώβρακα και αυτός σου λέει και ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαααα, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

    Κατ' αρχήν οι ελεγκτές που έχουν χάσει τον μπούσουλα είναι του ΔΝΤ και όχι της ΕΕ, διότι απλούστατα η ΕΕ δεν διαθέτει ελεγκτές, γι'αυτό και στηρίζεται στα στοιχεία που αποστέλει η κάθε χώρα. Ένα το κρατούμενο.

    Δεύτερον, οι Ευρωπαίου παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα ήξεραν πολύ καλά ποιον έβαζαν στην ΟΝΕ, διότι απλούστατα μας ήθελαν μέσα. Και όπως είχαν προκύψει τα διπλά βιβλία επί Σημίτη, αντίστοιχα διπλά μαύρα βιβλία είχαν προφανώς όλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι το κανόνι είναι γενικότερο και ιδίως στον ευρωπαϊκό νότο. Μην ξεχνάς ότι πάντα θα υπάρχει ένα χαλάκι κάτω από το οποίο θα βάλουμε τις σκόνες και τα σκουπιδάκια, που όμως πάντα θα γνωρίζουμε ότι είναι εκεί ακόμη κι αν δεν φαίνονται. Προφανώς λοιπόν οι Ευρωπαίοι γνώριζαν στο οφφ δη ρέκορντ τι παίζει με την οικονομία μας απλά βασίζονταν στην επίσημη εκδοχή.

    Τρίτον, σιγά μη δεν ήξερε ο Ζορζ pasok. Εδώ τα ήξερα έως κι εγώ και τα'γραφα στο βλόγι μου εδώ και μια διετία απλά αφουγκραζόμενος 5-10 συγκεκριμένα πράγματα ως απλός πολίτης. Δεν τα ήξεραν όλοι αυτοί; Πόσω δε μάλλον όταν τον Καραμανλή τον είχε πιάσει... κρίση ειλικρίνειας και έλεγε φόρα παρτίδα ότι δεν παίζει μία;

    Πως να μην τα ξέρει κι ο Στάινμπρουκ λοιπόν; Εμένα άλλο μου κάνει τεράστια εντύπωση: για ποιον λόγο αυτή η είδηση βγήκε τώρα.

    Διότι η συγκυρία είναι σατανική: πριν κανά μήνα οριστικοποιήθηκε ότι θα είμαστε υπό κηδεμονία έως το 2020 αντί του 2013 (το είπαν οι δονητάδες άλλωστε). Προχθές έσκασε μύτη η νέα αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελείμματος (από τις πολλές που θα ακολοθουθήσουν, τα λέει το μνημόνιο μέσα άσχετα αν δεν το έχει διαβάσει κανείς). Επίσης, έσκασε μύτη και ο νέος προϋπολογισμός για το 11, ο οποίος είναι απλώς η τελευταία φτυαριά χώμα στον τάφο μας και που μάλλον αποδεικνύει ότι όντως τα όσα τραβάμε ήταν οργανωμένο σχέδιο.

    Και τώρα σκάει μύτη αυτό.
    Κι αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος στην πολιτική, είναι ότι συμπτώσεις δεν υπάρχουν. Πόσω δε μάλλον τέτοιου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αν τα γνώριζε όλα αυτά τότε, γιατί δεν τα γνώριζε και όλη η Ευρώπη, η οποία δηλώνει ότι την κοροϊδέψαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γνώριζε. Διάβασε τα σημερινά νέα:
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231062185
    http://www.nooz.gr/economy/omologia-gioinker-gnorizame-oti-i-ellada-8a-xreokopisei
    Απλά, ως συνήθως, κέρδιζαν στην πλάτη μας. Και τώρα καθόμαστε και υπακούμε στις διαταγές τους.
    Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και περίμεναν ήδη από το φθινόπωρο του 2008, τη στιγμή που κατέρρεε η Lehman Brothers, ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα, παραδέχθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας όμως πως «δεν μπορούσε να το πει δημόσια».
    "Ήξερα, ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα", παραδέχτηκε ο κ. Γιούνκερ για να προσθέσει ότι "εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".
    Παραμύθια ήταν όλα που τα εκμεταλλεύτηκαν για να κερδίσουν οι "κρυόκωλοι" και "μουντρούχηδες" ευρωπαίοι, ενώ εμείς οι "ξύπνιοι" και "καπάτσοι" ελληνάρες πίναμε το φραπέ μας.
    Να χαρώ εγώ Ευρωπαϊκή ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir