Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Δεκεμβρίου 18, 2010

Kοινωνικές και οικονομικές συνθήκες II


(Το νο 1 εδώ)

Πριν μερικές μέρες μια ομάδα Πακιστανών μεταναστών που εργάζονται μαζί ως «συνεργείο» πήγε σε ένα χωράφι να μαζέψει τις ελιές κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη. Πριν καλά καλά ξεκινήσουν να δουλεύουν έσκασαν οι αστυνομικοί να τους τσιμπήσουν επειδή έγινε καταγγελία πως ήταν παράνομοι και λαθρομετανάστες.

Πηγαν λοιπον οι αστυνομικοί για εξακρίβωση του όλου πράγματος. Ελα όμως που δεν ήταν λαθραιοι οι εργάτες αυτοί. Νομιμότατοι ήτανε, οπότε και οι αστυνομικοί μετά τις δέουσες συγγνώμες την κοπάνησαν. Εμεινε όμως στον ιδιοκτήτη του χωραφιού, που την δουλειά του ήθελε να κάνει ο άνθρωπος, ποιος στο διάολο τον «έδωσε» και τον κατήγγειλε – άδικα κιόλας. Ψαχνει ψάχνει και μαθαίνει. Την καταγγελία την είχαν κάνει οι….Αλβανοί (οι οποίοι πλέον ειναι πιο ντόπιοι απο τους ντόπιους με όλα τα καλά και κυρίως τα κακά της επαρχίας) της περιοχής διότι «έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές»!

!

11 σχόλια:

  1. Α, καλά... μιλάμε ότι έχουμε ξεφύγει τελείως... Μου θύμισε κάτι αμερικανικές ναζιστικές οργανώσεις που αποτελούνται αποκλειστικά από μαύρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενο. Είμαι σίγουρη πως η πρώτη μεγάλη επίθεση κατά μεταναστών θα είναι από Αλβανούς. Τα μεροκάματα τους στην επαρχία έχουν πέσει στο πάτωμα από τους Πακιστανούς και τους Βούλγαρους, που πληθαίνουν ολοταχώς και παίρνουν τα μισά λεφτά. Άσε που δεν κλέβουν. Δεν λέω βέβαια ότι όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες, αλλά στην επαρχία που δούλευα οι άνθρωποι είχαν αγανακτήσει. Τους είχαν τσακίσει οικοδομικά υλικά και εργαλεία. Παίζουν βέβαια και δικοί μας Ελληναράδες και γύφτοι της περιοχής στο κλέψει κλέψει.

    Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή η ανεργία των Αλβανών (και γενικότερα βέβαια) είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγκατασταθεί με τις οικογένειες τους στην ελληνική επαρχία για πάνω από δεκαετία και "κρατάγανε" ουσιαστικά την τοπική οικονομία σε ολόκληρα χωριά, δουλεύοντας σε χωράφια και οικοδομές. Τώρα είτε δεν έχουν δουλειά, είτε υποχρώνονται να δουλέψουν με πολύ χαμηλά μεροκάματα. Δεν τους αρέσει και πολύ όπως φαίνεται. Πιστεύω πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Είμαστε μόνο στην αρχή, στην πολύ αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλόοοο. Η πλάκα είναι ότι τους Αλβανούς τους κατήγγελναν ότι είναι λαθρομετανάστες οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες-αγρότες για να μην τους πληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, χωρίς να θέλω να κάνω "followup" στον Ναπο,το γαμημένο το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα.Ειδικά αυτόν τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @hades
    Καθε φορα υπαρχει "λογικη" απο πίσω και ειναι ακριβως ο τίτλος του ποστ :)

    @Ελενη
    Το ίδιο :)
    Αυτα ειναι αναμενομενα οταν υπαρχει ανεργια και ειδικα οταν "στριμωχνονται" τα μιστα!

    @δειμος
    Σωστός!!!
    Αν και στα μερη που ειμαι εγω αυτο γινοταν σχετικα σπανια μιας και τους σπιτωναν ουσιαστικα σαν δουλοπάροικους

    @ναπο
    Ειπαμε. Να πας αλλου να πεταξεις τις παντοφλες σου

    @oblivion
    Δεν ειναι το "μεταναστευτικο" ή το μη μεταναστευτικο. Ειναι συστημικο προβλημα των δυτικωνε κοινωνιωνε. Οταν ενα σημαντικο κομματι κοσμου μενει "απεξω" για οποιονδηπτε λογο αρχίζουν τα προβλήματα. Εδω εκφραζεται και ετσι. Στο αμερικα εκφραζεται και αλλιως. Στην ρουαντα σφαζοσαντε.

    Ο πεινασμενος δεν εχει ιδεολογια αλλα στομάχι. Και αν τα πραγματα σκουρηνουν θα σκουρήνουν πολυ άσχημα.

    Α, καπου διαβασα πως το 7% του παγκοσμιου πληθυσμου ειναι μεταναστες (πρωτης γενιας δηλ, όχι απογονοι μεταναστων). Με 7 δις (;) περιπου παγκοσμιο πληθυσμο καντε τις πραξεις μονοι σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα

    τι κατάσταση ....

    πέντε γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Zaphod

    Τι σχέση όμως έχει αυτό που λες με αυτό που ήθελα να πω?Εγώ συμφωνώ με αυτά που λες.Το ότι στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι είτε ειδικευμένοι είτε ανειδίκευτοι δουλεύουν 10ωρα με λιγότερο από 2.5 ευρώ την ώρα, με τέτοια ανεργία και όπως λες με πολλά στομάχια άδεια και συνεχώς αυξανόμενα λόγω της ροής πληθυσμού εντός Ελλάδος,το κοκτέιλακι είναι κάπως εκρηκτικό δεν νομίζεις?Και άλλο το να μεταναστεύσεις πχ εσύ σε μια Γερμανία, που είσαι κυριλέ από τα γραφειοκρατικά, και άλλο το παλικάρι που μέχρι πριν λίγο ρου ρίχναν ρουκέτες στην από καιρό υποβαθμισμένη χώρα του και έρχεται σε μια χώρα με τεράστια οικονομικά ΚΑΙ κοινωνικά προβλήματα.Δεν έχει στον ήλιο μπύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπουαχαχαχαχαχαχαχα!
    Είδες οι αλβανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/12/10 21:43

    Μα έτσι κι αλλιώς αλβανικής καταγωγής άτομα υπάρχουν μέσα στη "Χρυσή Αυγή". Πάρε παράδειγμα τον Πέρι "Περίανδρος" Ντρούτσα ή το Νικόλαο Μιχαλολιάκο (και οι δυο τους αρβανίτικης καταγωγής, με τον δεύτερο να έχει ισχυρές προσμείξεις από Πακιστάν μεριά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @all
    καλή χρονια!!

    Προσθήκη στο ποστ:

    Υπάρχουν στην Αθήνα Αλβανοί ταρίφες που αν τους ακούσεις ξαφνικά ο Άδωνις σου φαίνεται τρομερά δημοκρατικός τύπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir