Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

Τρελό κέφι σήμερα

Λοιπον, θα γινω μνημονιακος.

Παρτε τα όλα πάρτε τα, βάλτε φωτιά και κάφτε τα.

Αλλά ρε κουφάλες να πάρετε και τα δικαστήρια!!!!!!

Αϊντε μπας και δουμε και κανα νομο να...τηρείται έτσι για αλλαγή..


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231147517 :
Αποσπάσματα:

Σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο  Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. 
Ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αποφάσεις 943-944/2011) σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.  
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επειδή δεν είχε τις απαιτούμενες νομικές γνώσεις, δεν κινήθηκε από μόνος του και κατά την κρίση του, αλλά ακολούθησε τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας. 
Δηλαδή ότι μπορεί ως νομάρχης να προβεί στη μείωση του προστίμου. 

Παρατηρήσεις:
1. Ένα έτος -με τριετή αναστολή, κοινώς πίπες- για χασούρα της Νομαρχίας 84.000 ευρώ. Ήτοι 230 ευρώ μεροκάματο!
2. Έτσι είναι ρε μαλάκες. Τι σκατά Νομάρχης είμαι αμα δεν μπορώ να κόψω τα προστίματα κατα το γούστο μου; Μαζί την έχουμε την Νομαρχία; Α;
3. Ο Χρυσοχοϊδης έκανε ήδη ...σχολή. Δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν διάβασα.
Ουστ!
Ποιος σκατά αιρετός Δημοσιος Λειτουργός (πόσο μάλλον ένας με με τόσα χρόνια στο αξίωμα) δικαιούται έστω και να ψελλίσει πως δεν ήξερε τα καθήκοντά του;

4. "ακολούθησε τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας. "
Υπενθυμίζουμε πως :
"

Καταρχάς ο πλέον αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Εμπορίου Ηλίας Τυχαλάκης, αρνήθηκε να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις της διοίκησης Ψωμιάδη για ακύρωση ή μείωση των προστίμων. Εξαιτίας αυτού άλλωστε αντικαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2004 και έναν μήνα μετά ο κ. Ψωμιάδης υπέγραψε την επίμαχη χαριστική απόφαση. Αντιρρήσεις και μάλιστα εγγράφως εξέφρασαν και όλοι οι άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μοναδικό σωσίβιο για τον κ. Ψωμιάδη αποτελεί κατά τον ίδιο η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της νομαρχίας, ο οποίος ήταν και μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισής του. Η γνωμοδότηση αυτή όμως επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις, καθώς ναι μεν αναφέρει ότι «έχετε τη διακριτική ευχέρεια να ανακαλέσετε ή να μεταρρυθμίσετε τις πράξεις επιβολής προστίμου, εάν κρίνετε ότι οι επίμαχες πράξεις είναι παράνομες ή υπερβολικές ή αναιτιολόγητες», ωστόσο σημειώνει πως «η αίτηση θεραπείας του Χρήστου Καραγιαννίδη είναι καταρχήν απαράδεκτη, υπό την έννοια ότι η διοίκηση δεν έχει νομική υποχρέωση να την εξετάσει». Επίσης αναφέρει πως «η υπηρεσία μας δεν γνωρίζει το πραγματικό της υπόθεσης και γι’ αυτό δεν μπορεί να λάβει θέση επί της ουσίας» και συστήνει στον κ. Ψωμιάδη ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία», δηλαδή στη διεύθυνση Εμπορίου.

Δυστυχώς για τον κ. Ψωμιάδη τα δικαστήρια ανέγνωσαν κατά διαφορετικό τρόπο τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, θεωρώντας ότι επ’ ουδενί δεν του έδινε το «πράσινο φως» για την έκδοση της χαριστικής απόφασης.

11 σχόλια:

  1. ο άρειος πάγος την αναίρεσε αυτήν και τελικά θα δικαστεί εκ νέου και σε 3256 χρόνια μπορεί να έχουμε και απόφαση (γιατί πάμε για νέα δίκη, νέα έφεση κλπ κλπ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τολμω να πω πως ..πέφτω απ τα σύννεφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάω να ανοίξω κι εγώ ένα πρατήριο........... όχι περίμενε... δεν ξέρω τον Πανούλη..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/1/12 21:39

    γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου με την εκκλησία; γιατι τέτοιο κόλλημα;

    stefanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o stefanos den 8a to ekane pote ayto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "προστίματα" είναι δική σου λέξη ή την έβαλες επειδή τη χρησιμοποίησε ο Ψωμιάδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @προεδρος ΑΠΙ
    Εμ που πας χωρις τα κονε;

    @στεφανος
    Για να ρωτανε οι περιεργοι

    @διον
    Σωστο!

    @δειμος
    Την χρησιμοποιω (και) εγω! Αν το εκανε ο Ψωμιαδης δεν γνωριζω/δεν θυμαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τότε είναι λάθος. Βλεπεις τα ουδέτερα σε -ο έχουν πληθυντικό σε -α (χωρίς επιπλέον συλλαβή). Δε λες πχ αυτοκινήτα-τα, αλλά αυτκίνητ-α. Είναι ένσημ-α κι όχι ενσήμα-τα :) (ο φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα ναι φιλτατε, το γνωρίζω!

    Αλλα ετσι ειμαστε εμεις οι ... Πελοποννήσιοι οικογενειαρχηδες!!!
    (κατα το νοικοκύρηδες. Ενικος: ο οικογενειαρχηδας)



    Υ.Γ. Πως λεγεται αυτός που δεν φοράει ρολόι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπάμπης.

    έχω καλύτερο:

    πως λέγεται το γιαούρτι που έχει μέσα πόδια και χέρια;

    (γιαούρτι με μέλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτος που δεν φοράει ρολόι=αφορολόγητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir