Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

Πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος



Εισαγωγή: Σε αυτες τις εκλογές ήταν καθαρό το ερώτημα όπως τεθηκε στο εκλογικό σώμα. Ή κυβέρνηση με ΝΔ ή κυβέρνηση με Συριζα και οι υπόλοιποι θα πλαισιώσουν τον πρώτο για να "τον φέρουν στα ίσα του" μαλακώνοντας τις ακραίες του θέσεις. Παραπέρα ότι βρέξει ας κατεβάσει. Στο στοίχημα αυτό η καθαρή νικη της ΝΔ δείχνει το προς τα που αναμένεται να πάει η χώρα. Το ότι το ΝΔΣΟΚ αθροιστικά ανέβηκε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές δεν ειναι και τοσο παρήγορο, ούτε και το γεγονός πως αυτή τη φορα βγάζουν μαζί 151+ έδρες οποτε ο ρυθμιστικός ρόλος που θα έπαιζε η ΔημΑρ καθίσταται εκ των πραγμάτων ελαφρώς άκυρος και πιθανότατα οι ίδιοι οι ΔημΑρίτες θα σιχτιρίζουν εαυτούς που δεν συγκυβέρνησαν στις προηγούμενες, όταν μπορούσαν να εκβιάσουν καταστάσεις και δεν είχε γράψει και τόσο υψηλο σκορ ο Σύριζα. Η Ελλάδα λοιπόν θα μείνει στο μνημόνιο (για το αν θα μείνει στο ευρώ επιφυλάσσομαι) και θα πάρει και γερες αβάντες από την Ευρώπη και την τρόικα για να κόψουν την διαφαινόμενη πιθανή αριστερή στροφή. Ήτοι η νίκη των μνημονιακών μπορεί τελικά να διώξει το μνημόνιο πιο εύκολα απο ότι αν τα αποτελέσματα ήταν αναποδα, αλλά με τον Αντώνη και την ικανότητα του να τα κάνει ρόιδο δεν πρέπει να είναι κανείς ποτέ σίγουρος.


Έλαβον:



ΝΔ: Παντοειδη στήριξη απο ΜΜΕ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και του πουλιου το γαλα (εδώ ερχεται η υποψία πως οι ίδιοι οι ευρωπαίοι συντομα θα τραβάνε τα βυζιά τους γι αυτό, αλλά μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται). Με μια απο τις χειρότερες ποιοτικά εκστρατείες που έχω δει ποτέ (θυμίζοντας ενίοτε και λιγο απο αμερικανικο tea party) της οποιας κυριοτερη παράμετρος ήταν η ...μπαμπουλοποίηση της άλλη πλευράς κατάφερε να βγει πρωτο κόμμα αν και με ποσοστά που πολύ λίγο θυμίζουν παλαίοτερες εποχές. Τωρα τι σόι φιλοευρωπαϊκή κεντροδεξιά κυβέρνηση θα σχηματίσουν τα ακροδεξιά ρετάλια που έχει μαζέψει ο Αντώνης και σία μέλλει δείξαι αν και δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος. Τυχερός ο Αντωνάκης που οι γριές δεν ξέρουν το ιντερνετ και ενημερώνονται απο το MEGA και το ΣΚΑΙ. Τυχερός επίσης που ο Βενιζέλος αυτοκτόνησε προσωρινά το κόμμα του για να του δώσει αέρα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ποσοστό ρεκορ για την αριστερα καθώς ούτε η ΕΔΑ δεν είχε μαζέψει τοσο πολύ κοσμο (και αν αθροίσεις ΚΚΕ και χμμμ ίσως ΔημΑρ το πράγμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο). Το ξέρουν και το ξέρουμε πως αυτό ειναι προσωρινό, πως ο κόσμος αυτος δεν ειναι δικός τους και πως μια μεγάλη ευκαιρία χαθηκε. Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή υπολογιζεται (απο...εμένα) να μην ξεπερνα το 10-12% και εκεί θα επιστρέψει σύντομα εκτός και αν η νεα κυβέρνηση τα κάνει ρόιδο (που θα τα κάνει. Απλα δεν ξέρω ποσο ρόιδο θα τα κάνει και τι φυγοκεντρες "συστημικές" δυνάμεις θα σκάσουν μύτη). Καλα νέα πως ενάμισυ εκατομμυριο (κατά κύριο λόγο νέοι)  Έλληνες δεν κώλωσαν μπροστά στην συνεχόμενη πλύση εγκεφάλου, την κινδυνολογία και τη λασπολογία. Δεν ξέρω όμως αν αυτό μπορεί να επαναληφθεί όσο καλή ή κακή αντιπολίτευση και να κάνει ο Σύριζα. Για πολλούς ανίδεους πολιτικούς ρεμπεσκέδες ο Σύριζα ειναι ο πλεον κερδισμένος των εκλογών μιας και ανέβασε ποσοστά και δεν βγήκε οποτε μπορεί να παίξει μπάλα εκ του ασφαλούς. Αυτα ειναι πασοκικοι υπολογισμοι της χειρότέρας νοητικής στάθμης. Ο κόσμος δεν ψήφισε Σύριζα για να μην βγει αλλά για να βγει ρε όρθια ζώα και δεν ξέρουμε αν θα το ξανακάνει (και τι να λέει αν θα βγει ο Συριζα στις επόμενες σε μια διαλυμένη ολοσχερώς χώρα; Η ευκαιρία ήταν τωρα, όσο δύσκολο και αν ήταν αυτό το "τώρα"). Επειδή οι πασόκοι σκέφτονται έτσι δεν σημαίνει πως το κάνουμε και εμείς. Εντυπωσιακό το στίγμα σίγουρα αλλά η ευκαιρία χάθηκε, πάει και τελείωσε. Στα συν πως η παρουσία και μόνο του ενισχυμένου και αμάσητου σύριζα θα δράσει καταλυτικά στας ευρωπας και ενδέχεται μερικά πράγματα να μαλακώσουν προκείμενου ο λαος να μην ριζοσπαστικοποιηθεί περαιτέρω, κατι που πιθανόν να κάνει τελικά ζημια στην .... Χρυσή Αυγη!
* Update. Προφανώς το αυξημένο ποσοστό ειναι εν πολλοίς του Τσίπρα και όχι του Σύριζα. Ασχέτως του τι μελλει γενέσθαι η αριστερά βρήκε ηγέτη που δεν μασάει και ειναι και λαοπρόβλητος μετά από πολλά χρόνια

ΠΑΣΟΚ: Και πολλά πήρε. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα του δώσει πόντους όσο παραπονεμένος και αν το παίζει ο Βαγγέλης. Οι βαθέως βαθιοι πασόκοι αναμένεται να επιστρέψουν. Το ΠΑΣΟΚ εφαγε χοντρο πλήγμα αλλά δικαιούται να ελπίζει πως δεν τελειωσε ακόμα πολιτικά. 

ΑνεξΕλ: Επέζησαν της διαδικασίας αλλα ειναι δυσκολο να τσουλήσουν. Και γι αυτούς η ευκαιρία δείχνει χαμένη και σύντομα οι ψηφοφόροι τους θα επιστρέψουν στην ΝΔ εκτος συγκλονιστικού απροόπτου.

Χρυσή Αυγή: Μια μικρή μείωση ποσοστού και εδρών δεν σημαίνει τίποτε μιας και ο κόσμος δεν τους έμαθε ακόμα. Προφανώς το ποσοστό φασίζοντων κάφρων στην Ελληνική κοινωνία ειναι ίσο με το δικό τους, αλλά δεν ειναι όλοι οι ψηφοφόροι τους τέτοιοι μιας και η ΝΔ εδειξε αρκετα ανάλογα ταπεινα αντανακλαστικά. Ακομα και τώρα στην ΧΑ μαζεύονται ρομαντικοι (!;), βλακες και αμορφωτοι κανοντας την έναν πιο μεγάλο ΛΑΟΣ στην ουσία με μια πιο βίαιη (αλλα σχετικά μικρή) ομάδα κρούσης που είναι επικίδνυνη ατομικά και μόνο. Μπορεί και στις επόμενες εκλογές να ανέβουν αλλά επιμένω πως δεν συνιστουν κατι το ιδιαιτερα απειλητικό, μέχρι τουλάχιστον να βρεθει καποιο στέλεχος τους με iq μεγαλύτερο από την αρβύλα του.


ΔημΑρ: Η ΔΗΜΑΡ στάθηκε καλά, ίσως συμμετέχει και στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν έχει μεγάλη σημασία.Οι ψηφοφόροι της θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα χρόνου. (από εδώ). Προσυπογράφω με την προσθήκη πως όσοι αριστεροι τελος πάντων ψήφισαν τελικά ΔημΑρ θα μουτζώνονται στον καθρέπτη τώρα.


ΚΚΕ: Μεταξύ μας, το περίμεναν και δεν τους νοιάζει. Θα τους ένοιαζε αν έβγαινε ο Σύριζα. Τωρα περιμένουν το μέλλον και χαίρονται που έμειναν στην βουλή. Αυτα, εκτος και αν αποφάσισαν στον Περισσό να βάλουν μυαλό και να προβληματιστούν που οι αμορφωτοι βλάκες της ΧΑ πήραν περισσότερο λαϊκό κόσμο από αυτούς.





ΔημΞανα. Η πορεία τους ήταν προδιαδεγραμμένη σε τέτοιες συνθήκες πόλωσης. Ετσι και αλλιώς ο Τζήμερος ξεφουσκωσε γρήγορα. Με τον Μανο η τύχη τους ίσως να ήταν διαφορετική.

ΟΠ. Θύματα και αυτα της πόλωσης. Σε αυτές τις εκλογές το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν ήταν να προσχωρήσουν στο Συριζα ή να απέχουν. Δεν το έπραξαν και δεν ξέρω αν και κατα ποσο ειναι ευχαριστημένοι με αυτό

ΛΑΟΣ: Τελος. Εκτος συγκλονιστικου απροόπτου. Παντα τέτοια!

Λοιπα: Αναμενομενα ολοι συμπιεστηκαν. Προσωπικά χάρηκα για την πτώση της Ανταρσύα και στενοχωρήθηκα για την μεγάλη (μου) ελπιδα, τους Πειρατές.

7 σχόλια:

  1. Στα της ΝΔ τα είπες υπέροχα! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Στα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη υπέπεσες σε χοντράδα, με όλον τον σεβασμό.

    Λες: "και αν αθροίσεις ΚΚΕ και χμμμ ίσως ΔημΑρ το πράγμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο"

    Χμμμ για ΔημΑρ αλλά ΟΚ για ΚΚΕ; Τι πίνεις ρε Ζαφώδιε;;; Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑς με το ΚΚΕ; Τι σχέση έχει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης με την Παπαρήγα και την Κανέλλη; Και... για ποιον ακριβώς λόγο συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να γλύφει τον αριστερό φασισμό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/12 11:17

    Θεωρώ οτι η αριστερά εδω στην ελλάδα χρειάζεται και την συμπαράσταση απο ενα αριστερό ή εστώ αντι-καθεστωτικό (όπως είναι διαμορφωμενο μέχρι τωρα) κλίμα απο την υπόλοιπη ευρώπη.
    Ισως ο Σύριζας αν έβγαινε τώρα, με τις πιέσεις και το πόλεμο που θα δεχόταν απο του πάντες σε ελλάδα και ευρώπη θα μέτραγε λίγους μήνες ζωής. Με αποτέλεσμα να μην την ξανα εμπιστευτεί ο κόσμος! Άσε που θα έβρισκαν πάτημα οι Μπενι Χίλιδες και οι Σα(χλα)μαραδες για να λενε "σας προειδοποιήσαμε"!
    Στην Ευρώπη διανύουμε μια περίοδο οπου σκανε χώρες η μια μετά την άλλη ενισχύοντας το αριστερό ή αντικαθεστωτικο κλίμα..
    Αρα αργότερα που θα είναι πιο ξεκαθαρα ακομα τα πράγματα στην ευρώπη με την υποστήριξη και του κλίματος που ανεφερα παραπάνω ίσως να έχει πιο σταθερες βάσεις η αριστερά!
    Τωρα θα μου πείς (και θα χεις και δίκιο) θα υπάρχει επόμενη ευκαρία για την ελλάδα? Το πασόκ στο όνομα του σοσιαλισμου μας πήγε 100 χρόνια πίσω και ο νεοφιλελευθερος Σα(χλα)μαρας είναι ικανός να μας πάει εις στην νιοστή!
    Οψώμεθα...Αγωνιστικους χαιρετισμους!

    Louben Achilleas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή την συντομογραφία ΑνεξΕλ την καραγουστάρω! Ανεξέλεγκτοι!

    Κοίτα, με δεδομένα τα χάλια της Ευρωζώνης και κάνα σκάσιμο της Ισπανίας, δεν βλέπω την κόρη του πάστορα να δίνει κάποια σοβαρή ενίσχυση στην Ελληνική κυβέρνηση.

    Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα σκάσει στα χέρια του Αντώνη, άντε κάποιου σε στυλ Παπαδήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνεχίζοντας την τελευταία πρόταση του Polse :

    "...και μετά θα ξαναβγεί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα χει ξαναγεννηθεί μέχρι τότε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιες αναλύσεις θα στις κλέψω γιατί τις έγραψες πολύ πιο συνοπτικά κι όμορφα απ' ότι τις έγραψα στο πρόχειρο για το νέο ευλόγιο που (θεωρητικά) στήνω.
    Και Ανδρέα, θεωρώ ότι μπορεί λογίζεται Αριστερά το ΚΚΕ επειδή συμμετέχει στο παιχνίδι της κοινοβουλευτικής, αντιπροσωπευτικής και αστικής Δημοκρατίας μας και συμορφώνεται με τους κανόνες της και μόνον γι αυτό. Κι όχι γιατί έχει την παραμικρή σχέση (πολιτική, ηθική, αισθητική κλπ) με τον σύριζα. Μπορεί το ίδιο να μη θέλει, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σκέψη μου δεν απέχει πολύ από τη δική σου. Προσωπικά, έκανα μία ελαφρώς διαφορετική πρώτη προσέγγιση

    Πάντως, με 48% σύμπραξη τριών κομμάτων δε θα το πεις κι επιτυχία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων (ειδικά αν λάβουμε υπόψη ένα +45% αντιμεταρρυθμιστικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και -40% αποχή).
    Ο Σαμαράς εχθές δε θυμήθηκε καν να μιλήσει για αναδιαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Με τέτοια ποσοστά, μάλλον πάμε για πλήρη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και νέο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @schrodingers dragon

    Εεεεπ! Δεν αναφερομανε στην πολιτική του ΚΚΕ αλλά στο οτι οι ψηφοφοροι του αυτοχαρακτηρίζονται "αριστεροι" φανταζομαι εν αντιθεσει με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ της ΔημΑρ (οσο και να φωναζουσι ξερουμε που πηγανε οι πασοκοι και απο που θα επιστρεψουν, νιε;)

    Ο συριζας λοιπον δεν γλυφει το ΚΚΕ, αλλα το λαο του ελπιζωντας (προφανως) σε μια πιεση απο κατω προς τα πανω, οπως το ιδιο εκανε και για τη ΔημΑρ που ειναι μεν αριστερη φρασεολογικα αλλα ως επιτο πλειστον ειναι "πασοκοι με πολιτικα"
    :)

    @Louben Achilleas
    Ακριβως. Μπορει ο συριζας να φουνταριζοτανε αλλα η εναλλακτικη ειναι απειρως χειροτερη. Δεν κοιταμε το "καλο ονομα της αριστερας" αλλα το μελλον μας και οσο να ναι ανησυχω!

    @polse
    Ανεξέλληνες!
    Θα μας σκασει στα μουτρα *κατι* ετσι και αλλιως. ΔΕΝ θα το βαφτισουν ανεξελεκτη χρεοκοπια για να μην χαρουν οι συριζαιοι. Αλλα θα μας αλλαξουν τα φωτα!!

    @estarian
    Μπρρρρ

    @conko
    Μερσι!

    Περι ΚΚΕ. Οπως ειπα και στον Αντρεα αναφερομαι ρητα στον κοσμο και οχι στις στελεχαρες του ΚΚΕ που καταφεραν (γιατι περι κατορθωματος προκειται αν μιλαμε για αριστερο κομμα) να αποκοπουν απο τα λαϊκα στρωματα


    @δειμος
    (πα να δω το δικο σου!)

    Επιτυχια δεν εχουμε συνολικα. Με τιποτα. Πισογυρισμα ειναι. Απλα χαρηκα που 1,5 μυριο ψηφισε ρητα αριστερα σαν συνολο σε ενα κομμα. παραπερα θα εχουμε θεματα, ειναι σιγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir