Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2012

Διάσημες Ρήσεις

* Επαναδιαπραγμάτευση

Όσον αφορά το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή θα γίνει μόλις βελτιωθεί η θέση της χώρας, όταν δηλαδή εφαρμοστούν αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν και η Ελλάδα πιάσει τους στόχους της.

Νομίζω πως κατι περί εφαρμογής το κάναμε.



* Απαγκίστρωση και ταυτόχρονα επιμήκυνση. Δεν χωρά λινκ εδώ, αφήνεται στην φαντασία σας πως παντρεύονται δύο αντίθετες έννοιες


* Αν θέλετε να γελάσετε όμως λιγο διαβάστε αυτό:
(διανθίζω με εικονίτσες, σχόλια και links)

Το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε βάθος τεσσάρων χρόνων κάτι που παραμπέμπει σε εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση συνεργασίας

Ενδεικτικά:


Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου. 
("Ενα κείμενο ενός και μόνο άρθρου αλλά με εκατοντάδες παραγράφους συνολικής έκτασης 230 σελίδων" Γιατί ένα άρθρο; Για να ειναι αναγκασμένη η Βουλή να το ψηφίσει όλο ή καθόλου. Κοινώς ο νομοθετικός ρόλος της βουλής, έστω και τυπικός καθώς έχει γίνει, πετιέται και τυπικά πλέον στα σκουπίδια)

Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 


Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
Όχι απολύσεις στο δημόσιο.

Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της (βλ. πώληση) . Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις  (ένσημα, χρόνος ασφάλισης) 
(βεβαίως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, πλην των ..25 ευρώ που χρειάζεται να καταβάλεις, πράγμα που συνιστά υπερπανδιαγαλαξιακο ρεκορ αυξησης της τάξεως του 500%
Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα. 
(αυτο το έβαλα απλά για να γελάσουμε)


Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.


Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση

Αισίως ο μήνας έχει 22 και είμαστε ακόμα εν ζωή. Καλείται ο κος Στουρνάρας είτε να βρει εξήγηση απο το ...Θεό (βλ παρακάτω) για το γιατί ζουμε ακόμα είτε να παραιτηθεί. Από την άλλη είπε ο άνθρωπος 16 Νοεμβρίου, αλλά δεν είπε ....ποιου έτους σωστά; Μπορεί να εννοούσε του....3012!

* Gott mit uns

Αλλά τι να σου κάνει ο Θεός όταν ο ...πνευματικός σου διαφωνεί μαζί του;

"Σύμφωνα με το newsnow όταν ρώτησαν τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία όταν καταψήφισε πριν λίγες ημέρες το μεσοπρόθεσμο, για τον λόγο που το έκανε, η απάντηση του ήταν: «Δεν με άφησε ο πνευματικός μου» "

Μιλάμε για βαρυσήμαντες πολιτικές δηλώσεις. Το ότι αυτος
α) ήταν βουλευτής (δηλ κάποιοι τον ψήφισαν)
β) ειναι ακομα βουλευτης (δηλ δεν τον έχουν πάρει ακόμα με τις πέτρες)

όσο να' ναι μας ανησυχεί ελαφρώς. Ελπίζω ο ....πνευματικός του να μην του πει καμιά φορά πως πρέπει να κάψουμε τους ...αιρετικούς


* (Δοση power:)  Θα έρθουν, κ. Τσίπρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω. Και για αυτό το «παραπάνω» παλεύω συνεχώς. Κάποιοι εδώ μέσα αμφισβητούν το αν θα έρθουν. Εγώ παλεύω για το «παραπάνω». Τα λεφτά θα τα πάρουμε! Κι ας προεξοφλείτε κάποιοι σήμερα το αντίθετο.Δεν περιμένω να ζητήσει κανένας συγγνώμη, σε λίγες μέρες, όταν θα τα πάρουμε.  (ημερομηνία: 11/11 στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Προφανώς οι λίγες μέρες ήταν μέχρι της 16/11 (Στουρνάρας) διοτι αλλιώς ...τελειώναμε. Από την άλλη το λίγος είναι έννοια σχετική. Και ο Ατλαντικός ειναι λίγος σε σχέση με τον Ειρηνικό, και αν δεν βρέξει θα χιονίσει και πιασ' τ' αυγό και κούρευτο. Τέλος πάντων προς το παρόν ο ...Θεος ειναι με το μέρος του πνευματικού και όχι με του Σαμαρά)



* Καταδικάζουμε τη βία απ΄όπου και αν προέρχεται.

Εγώ πάλι όχι.

Πείτε με λίγο μαλάκα αλλά μπορώ να διακρίνω τη διαφορα ανάμεσα σε αυτό

(πόντοι γενναιότητας: Τανκ -300, πιτσιρικάς με κοτρώνα +10^6)

και σε αυτό
(πόντοι γενναιότητας: διαδηλωτης +4, Ματατζής -1)


ή και σε αυτό 

(πόντοι γενναιότητας: Θύμα 0 (τί έγινε ρε παιδιά;), ανεγκέφαλοι γενναίοι (όταν ειναι 30 εναντίον ενός) "αγωνιστές" -30)



ή ακόμα:


(πόντοι γενναιότητας: Ζώα με στολή -4, πάγκοι μικροπωλητών: +2 (ε κάποιος απο αυτούς τους μάπες θα έσπασε κανα χέρι)







Αντώνης για ακόμα καλύτερες μέρες. Τώρα αμα έτσι ειναι τα καλύτερα γιατί εμένα με ελκύουν ξαφνικά τα ....χειρότερα;


* Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Αν θυμάστε ο υιος Ψυχάρης ειναι βουλευτής της ΝΔ. Και μάλιστα ψήφισε και το Μνημονιο 3 ως καλός "φιλελεύθερος". Αλλά μαθεύτηκε κάτι για έλεγχο από τρόικα για τα δάνεια των τραπεζών και τέτοια οπότε...

"...πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις θα περνούν πρώτα από τον έλεγχο του επιτρόπου, ο οποίος θα έχει δυνατότητα έπειτα από συνεννόηση με τις Βρυξέλλες να θέτει βέτο. Για την ακρίβεια το όριο που έχει ορισθεί πάνω απο το οποίο θα χρειάζεται έγκριση του ευρωπαίου Επιτρόπου είναι τα 8 εκατομ. ευρώ. Το ποσόν αυτό θα υπολογίζεται αθροιστικά ανα όμιλο, δηλαδή αν κάποια επιχείρηση έχει δάνειο 7 εκατομμύρια ευρώ και μια άλλη του ιδιίου ομίλου ζητάει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ, για να δοθεί το δάνειο θα χρειάζεται έγκριση του Επιτρόπου."


...και ξαφνικά το Βήμα, το "ρεαλιστικό", υπεύθυνο", "τη δόση να παρουμε ρε παιδιά" κτλ κτλ Βήμα θυμήθηκε την ...εθνική ανεξαρτησία και την επανάσταση!!!
"Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν όντως επιβεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η ελληνική εκκρεμότητα, τότε η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πιο δραστικές λύσεις.
Στην περίπτωση αυτή τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και  να αρχίσουν να αναζητούν λύσεις πατριωτικές, με όρους εθνικού συμφέροντος και μόνο."

(να δω τον Σαμαρα ή τον Κεδίκογλα να καταγγέλει το Βήμα ως μέρος του λόμπι της Δραχμής και τί στον κόσμο!)

Μήπως να κάνουμε και ....κανα πραξικόπημα με αίτημα να χρηματοδοτούν οι τραπεζες όποια σαπακια γουστάρουν με το χρήμα που παίρνουν με κρατικές εγγυήσεις;


Όπως έγραψε και ο Κωνσταντίνος στο f/b εδώ ο Che Psychara πήρε τα άρματα!

4 σχόλια:

  1. Το Β(λ)ήμα καίγεται για την επιτροπεία στις τράπεζες, γι' αυτό και το παίζει Τσε και Καραϊσκάκης. Κατά τα λοιπά, πόσο ηλίθιοι θα πρέπει να αισθάνονται όσοι διαβάζουν όλα τα παραπάνω και έχουν ψηφίσει ΝΔΣΟΚΜΑΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω σε κάποια φάση άρχισα να χασκογελάω και στη συνέχεια να γελάω δυνατά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι από "Μπραζιλ", ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε δεν τελειώσαμε στις 16 γιατί την είχαμε πάρει τη δόση, απλά στις λεπτομέριες κολλούσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir